Sett filmen Gone Girl (2014)

Spoilers förekommer absolut!
 
En fru (Rosamund Pike) försvinner och mediacirkusen kring försvinnandet blir stort. Hennes make (Ben Affleck) märker att uppmärksamheten mot honom går från medlidande till misstanke.
 
Jag hörde denna film nämnas mycket när den kom, men jag lyckades i stort undvika vad den handlade om förutom att det rörde sig om ett försvinnande. Som ni som läst flera av mina recensioner kanske sett så tycker jag det är som bäst att gå så ovetande som möjligt inför en film. Speciellt när det gäller filmer av detta slag, där det kan finnas ett eller flera överraskningsmoment. Denna film lyckas hålla mig på tårna nästan direkt från start. Den är välgjord och spännande! Det enda som inte funkar är Ben Affleck. Jag har aldrig tyckt att han har kunnat agera och det kan han inte i den här heller. På grund av det så förstår jag inte riktigt hans roll. Han är inte trovärdig och jag förstår inte vad han försöker förmedla. Så jag tackar för Rosamund Pike, för hon kan agera. De vändningar hon gör genom filmen är bevis på det.
 
Handlingen är intressant och jag gillar när man inte vet allt och inte får hela processen klarlagd för sig. Förutsebara filmer kan roa de också, men jag gillar att bli överraskad och det blir jag några gånger i den här. En scen är för mig så oväntad och smått chockerande att jag till och med drar efter andan. Jag vill inte skriva mer än så om den. Till och med det där är en spoiler, ärligt talat. För vet man att nåt ska hända så sitter man och väntar på det. Därför hoppas jag att ni som läser detta redan har sett filmen eller inte bryr er (därför jag spoilervarnar i toppen av alla recensioner).
 
Det är en genomtänkt film där man även lagt ner tid på små detaljer. Det är inte en slöfilm, utan en film att hänga med i. Rekommenderas om man gillar spänning!
 

Kommentera här: