Oväder på gång?

Nehej... Trodde vi skulle få ett rejält åskväder när jag såg molnen som dök upp. Åskan kom, slog två slag och försvann. Hmm...

Uppenbarligen ytterligare ett bevis för att man inte ska döma efter det yttre.

Sett filmen Season of the witch

Spoilers förekommer!

Två deserterade korsriddare får i uppdrag av kyrkan att föra en häxa till hennes "rättegång" i ett kloster. Detta för att få ett slut på den svarta pesten som hon orsakat.

Jag är inte så glad i korsriddare. Att döda folk för att de inte har samma tro som en själv faller liksom inte riktigt i min smak. Därför har jag inga sympatier för dessa två just i början, men sedan växer de. De inser att något är galet då de dödar oskyldiga obeväpnade män, kvinnor och barn. De deserterar. Dessa två karaktärer spelas av Nicholas Cage och Ron Perlman. Sistnämnda är riktigt bra i sin roll.

Historien är fylld av religion, vilket kan vara intressant men så är inte fallet med denna film. Effekterna är förskäckligt dåliga och manus existerar knappt. Om man hade byggt mer på vänskapen mellan de två riddarna så hade det kanske blivit mer lyckat, men vem vet?

Köp DVD på Ginza

Första teckningen

Idag fick Connor för första gången testa att rita med krita. Det innebar kast med krita och att han "högg" kritor i papperet. Resultatet blev en hel del prickar och något enstaka streck och sedan ville han knyckla ihop papperet. Hade engångsduk under så den blev riktigt fin den med. Ska skaffa vaxduk som vi kan använda enbart som målarunderlägg.

Det ser nästan ut som ett blankt papper, men det är prickar här och där. Syns dåligt på bild bara. Övning ger färdighet.