Inflyttningspresent

Igår fick syrran och Gabriel inflyttningspresenten från oss.
 
Hade plockat ihop lite allt möjligt som kan komma till användning. Tvål, klösbräda, öronproppar, krokar, nyckelhattar, sudd, påsar, klämmor, glasunderlägg, wc-duck fresh discs, plastfickor, grenuttag, timer för t.ex. lampa, kattmat och ett spel där man ska stapla stolar.

Gulliga valpar och flytthjälp

Igår var vi och hälsade på valparna hos Robins lillasyster för sista gången innan de flyttar. De var inte direkt "små", men i beteende var de som de flesta valpar. Vi fick även vaktelägg med oss hem då Robins lillasyster skaffat vaktlar. De var pyttesmå! Ska bli intressant att testa.
 
Vår bil var fullastad med saker som skulle till Maries och Gabriels nya lägenhet i Karlstad så efter besöket i Väse var vi dit. Jag orkade tyvärr inte vara med och hjälpa till, men gjorde det lilla jag orkade i alla fall (lite småplock och mäta inför kattnät på balkongen). Riktigt fin lägenhet och bra läge! Känner till en del av området, men får utforska det någon gång framöver för att lära mig var butik finns och så vidare. Nu är det ju syrran som ska bo där, men roligt att få utforska lite själv också.
 
Här håller jag i en "liten" valp.
 
Vardagsrummet hos syrran och Gabriel.
 
 Connor tar paus i köket.
 
 Första bilden på syrran i lägenheten. Erhm... balkongen högst upp till vänster. Syns inte så bra...hehe...
 
Vakteläggen vi fick av Simone.

Varför påverka från början om det ändå är "naturligt"?

Om det är biologiskt och naturligt att könen är olika, varför då kämpa så med att ge barnen "rätt" färger och leksaker från början? Då borde det komma av sig självt ändå utan all den påverkan barnen utsätts för.
 
Vissa olikheter finns mellan könen, men titta på individer av samma kön. Väldigt ofta skiljer det sig mycket där också. Jag anser att det är viktigt att folk kan skilja på de biologiska skillnaderna som finns och har påvisats i forskning och de skillnader som finns på grund av genus (det vill säga det sociala könet). Det sociala könet är något vi lär oss. Människor är gruppdjur och vi följer ofta gruppen. Ta en titt på filmen Die Welle för ett utmärkt exempel på just vad människor kan vara kapabla till i grupp, ifall ämnet är nytt för er. I vår nuvarande kultur och i det samhälle som finns just nu så lär vi oss vad som är acceptabelt och vad som inte är det. Det är så kallade "oskrivna regler", som till exempel att det inte är accepterat att dricka kaffe på ett café helt naken. Från barnsben lär vi oss också vad som är "ok" för det kön vi har. Bryter vi mot normen så riskerar vi utfrysning och/eller mobbing (eller i värsta fall ännu värre saker som misshandel, hatbrott etc.) beroende på "normbrottet".
 
Önskar att vi däremot kunde lära barnen att TROTS att det finns vissa biologiska skillnader mellan könen så är de inte av två olika arter och att de kan ha många likheter och gemensamma intressen även med en person av ett annat kön. Min dröm är att öppna upp hela världen för alla barn, så de själva får välja den väg de går. Det är, som sagt, inte lätt med tanke på grupptryck och påverkan utifrån, men om vi öppnar upp ramarna så blir valen till slut fler och barn behöver inte känna att det är något "fel" på dem om de gillar något/är intresserade av något som inte anses "tillhöra" deras kön. Faktum är att om vi öppnade upp så kanske folk till slut skulle sluta anse att vissa saker "bara är för flickor" och vissa saker "bara är för pojkar" och då kan alla gilla det de gillar utan att bli ifrågasatta.