Testat BodyBalance på Hälsokompaniet

Nu har jag testat BodyBalance. Uj, vad stel jag är. Varje stretchning drog som bara den och jag klarade nästan aldrig att ha raka ben. Det här är någonting som jag verkligen skulle behöva eftersom en del av mina muskler är lite korta på grund av all spänning i dem och min hållning skulle må bra av att förbättras. Det var lugnt avslappnande tempo så det var inte så farligt heller. Får se hur kroppen reagerar imorgon bara. Det är alltid dagen efter som jag märker av saker. Förutom om jag gör något tidigt på dagen. Då kommer reaktionen på kvällen istället.
 

Såguddens dag

Jag hade en väldig huvudvärk och värk i hela kroppen idag efter mikroloppet igår. För att bli kvitt huvudvärken och mjuka upp kroppen lite gick vi till Sågudden. Det var visst Såguddens dag, något som jag helt missat. Vi har tittat i husen förut så vi skippade det och var bara till djuren och lekparken. Connor tog sin allra första ridtur idag! Hans pappa gick med hela varvet och höll i honom. Han verkade lite osäker, men när han klivit av hästen klappade han den och så ville han rida på den andra hästen...hehe... Men nej, en ridtur fick räcka tyckte jag.
 
Några av djuren. Så söta!
 
 Connors första ridtur var på en jättesnäll liten häst.

Se bilar och tv-inspelning i Sunne!

Hittade denna lapp på en pizzeria i Sunne:
 
 
Lite svårt att se texten kanske, men mer info finns HÄR. Jag är jättesugen på att åka dit en av dagarna för att kolla på bilarna och eventuellt se dem köra runt lite. Det är verkligen inte omöjligt att det blir av. Passa på att åka dit och kolla ni också! Om ni tröttnar på bilarna så finns alltid Sunne Vattenland kring knuten...hehe...

Arvika stadslopp, minilopp och mikrolopp

Idag var Connor med och sprang i mikroloppet för andra året i rad och jag var med honom precis som ifjol. Det gick inte så fort till en början, men på upploppet stod det släkt och hejade och då stack han iväg riktigt kvickt så jag hann nästan inte med.
 
Det gick i maklig takt.
 
 Sedan kom spurten. Som ni ser hängde inte fotografen (Connors pappa) riktigt med heller.
 
 Connor var så nöjd efter att ha ätit upp sin banan. Alla barn fick medalj, banan, kexchoklad och festis vid målgång.
 
 Connors medalj.

På bio: Scary Movie 5

Spoilers?
 
Ett par börjar upptäcka att konstiga saker händer i huset efter att de adopterat en släktings tre barn.
 
Det var dags att utnyttja de två fribiljetterna som jag vann hos A Film and TV Freak Like Me.
 
Här drivs det vilt med olika filmer. Jag märker bland annat Mama, Sinister, Paranormal Activity, Black Swan, Planet of the Apes och Evil Dead. Det är väldigt låg humor. Det förväntar man sig förstås om man sett de tidigare filmerna. Jag skrattar ett fåtal gånger. När Benny Hill-musiken spelas under.... erhm... en del akrobatiska övningar till exempel. Och när det är Evil Dead.
 
En del skämt tas alldeles för långt. När Heather Locklear föder ett barn på scenen för att nämna något. Och Planet of the Apes-filmen hade de kunnat skippa helt och hållet för den tillför verkligen ingenting. Filmen överlag tillför ingenting i och för sig, men just de sekvenserna gjorde den ännu mer hopplös. Det mesta är inte alls min humor, men filmen var ändå ok att se en gång.
 
En del roliga skådespelare med. Men vad har Lindsay Lohan gjort med sitt ansikte? Hon är sig inte lik alls.
 

Släktträff i Molkom

Idag var vi en tur till Molkom för att fira inflyttning och tre födelsedagar. Alla Connors fastrar var där och nästan alla kusiner. En kusin till var på väg, men hann tyvärr inte komma innan vi var tvungna att åka hem. Det grillades, sparkades boll och spelades brännboll. Connor tycker att han är stor nu så han skulle absolut vara med på brännbollen. Han fick vara med istället för mig. Oj, vad han sprang!
 
Full fart på Connor.

Sista Lovefilm-brevet

Nu har vi skickat tillbaka de sista filmerna vi hyrt från Lovefilm. De lägger ner sin verksamhet. Jag tycker det är otroligt trist för de hade ett riktigt bra utbud av film där, både gammalt och nytt. Det var bästa chansen för mig att se de filmer jag ville se. Jag varken laddar ner eller streamar. Nu blir jag begränsad till tv-utbud och de hyrfilmer som finns här i stan, vanligtvis de "vanligaste" mainstreamfilmerna...
 
Så är det tyvärr. Verksamheten gick inte runt för dem. De flesta kanske streamar numera, men jag gillar känslan av att ha en riktig dvd som jag kan sätta in i dvd-spelaren och köra... Kolla lite på extramaterial o.s.v. Mitt filmnörderi har fått sig en törn i och med nedläggningen. Men jag ska hitta en ny väg på något vis!
 

Ny smyckeskapare

Idag fick jag örhängen som jag beställt av en kompis som tillverkar smycken. Kolla in dem HÄR. Jättefina! Tack så mycket Helena! Jag är jättenöjd!
 
Örhängena som jag beställt. 

Min chans att "normalisera" det ovanliga

Barn ställer frågor. Många frågor. Häromdagen var vi i en lekpark och där frågade några barn mig om mitt barn var en pojke eller en flicka. Jag svarade pojke och att han heter Connor. Frågan efter det var: Varför har han Hello Kitty-keps? Jag svarade: Han gillar Hello Kitty. Barnens reaktion var bara ett konstaterande: Aha.
 
Ja, det kanske inte är så vanligt att pojkar gillar Hello Kitty. Det kanske inte är så vanligt att pojkar FÅR gilla Hello Kitty. Barn med sina frågor kan ändå vara ärligt nyfikna och undrande, speciellt om de inte är vana vid något. Att bara svara så som jag gjorde är min chans att "normalisera" det ovanliga. Att visa att man kan gilla precis vad man vill och att det är helt ok.
 
Jag ser rött när jag får höra saker som till exempel det syrran berättade om sitt senaste besök i en leksaksaffär när en pappa sa till sitt barn: "Det där är prinsessgrejer och du är pojke." Varför vill folk begränsa sina barn och varför är det beteendet mer knutet till pojkar än till flickor? Om flickor leker med "pojkiga" saker så är de "pojkflickor". Och folk är (oftast) helt ok med det. Men om en pojke leker med "flickiga" saker... Då drar folk genast åt sig öronen. Huh och fy, det får de ju inte göra. De är ju POJKAR. Förstår inte ni som beter er på detta vis att ni genom det beteendet nedvärderar flickor, kvinnor, femininitet, saker som anses "tjejiga" och så vidare?
 
Allt som kopplas ihop med det kvinnliga könet anses som lägre och sämre än det som kopplas ihop med det manliga könet. Varför?? Sluta upp med de dumheterna och låt ditt barn välja! Är din son nyfiken på prinsessgrejer så låt honom kolla, upptäcka och leka. Det skadar honom INTE!

Läst klart: Mamma sa att jag var sjuk av Julie Gregory

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och fick otaliga mediciner i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner och förorsakar symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet."
 
Denna bok handlar om ett väldigt viktigt ämne och därför ville jag verkligen att den skulle vara bra. Även om ämnet i sig är engagerande så är boken det inte. Den är dåligt skriven och hoppar hit och dit. Jag trodde att boken skulle vara plågsam att läsa, men inte på grund av språket utan på grund av ämnet. Det är verkligen synd att författarinnan inte fått bättre hjälp med att bygga upp sin bok för hon har verkligen ett viktigt budskap och något viktigt att dela med sig.
 

Min andra tasskudde

Nu kan jag visa upp den andra tasskudden jag gjort eftersom Annelie fått den. Kunde inte visa den innan med risk för att jag avslöjade presenten innan födelsedagen.
 
Kuddens fram- och baksida. En av katterna som Annelie har är en skeppskatt så självklart lade jag dit en extra tå på ett av tassavtrycken.
 

Connors första klippning

Connors hår har inte växt särskilt snabbt, men nu var det lite spretigt. Ville så gärna få bort bebishåret så idag gick det till slut att övertala honom att låta klippa det. Tur att han har fall på håret så syns det inte om jag klippte ojämnt! Nu är bebishåret i nacken borta i alla fall så hoppas det växer in lite tjockare nu. Han vill ha lika långt hår som en jämngammal kompis till sig säger han. Hon har ner på axlarna en bit så det kommer nog ta tid. Eller så kanske det skjuter fart nu när det är klippt, vem vet...
 
Connors hår före. Spretigt tunt bebishår i nacken.
 
 Efter. Spretet borta.

Läsa i sommar

Jag håller på med min "Läsa minst en meter böcker (staplade på varandra) på ett år" och senast jag var på biblioteket så hittade jag en till rolig grej som jag nu hakat på. Läser du böcker och bor i Arvika Kommun, så haka på du också! Det finns även en aktivitet för barn ifall ni har lite äldre barn som läser böcker. Titta in på stadsbiblioteket, för där har de info.
 
Sommarläsningen för vuxna. När man lämnar in resultatet så får man välja en bokgåva och sedan skyltar de med tipsen de fått in.

Geocachat och hittat 6 stycken på en dag

Igår hade vi flyt minsann! 6 stycken cacher hittade vi. Vi passade på och tog dem på vägen till min arbetsplats där jag fixade lite. Det blev några på hemvägen också. Att geocacha tycker jag blir roligare och roligare! Även om man känner till "sin trakt" så får man se det från ett helt nytt perspektiv när man pysslar med detta. Riktigt skoj!
 
 
 
 
Tänk vad olika de kan se ut! Kan inte lägga ut bild på alla cacher från dagen för då skulle placeringen avslöjas.

Måndagslyx

Igår kväll kom jag på att vi hade ett fryst stycke entrecôte. Tog upp det så det hann tina till idag och så fixade vi härligt god plankstek med mos, smörstekt sparris, grillad tomat och bearnaisesås. Nu befinner jag mig i en härlig matkoma.
 

Mitt hjärta - min sötis - mitt barn

Trots, gnäll, skrik och gråt kan ibland dominera en dag, men sedan kommer det något underbart. Ett leende, ett skratt, ett "jag älskar mamma", en kram, en puss, något lustigt, något spännande etc. Ibland är jag trött, förlorar tålamodet, blir irriterad. Dessa saker gör vi tillsammans, Connor och jag, för han blir trött, förlorar tålamodet med mig och blir irriterad han också. Vi är väldigt lika han och jag.
 
Tänk att man kan älska någon så mycket!
 

Årligt tornerspel i Stömne

Igår var Connor och jag tillsammans med syrran, Annelie och Mirja med familj och kollade på tornerspel i Stömne. Ett årligt evenemang som jag hörde om för första gången i år. Riddarna och hästarna har uppvisning och inträdet är valfritt. Allt de får in går till Barncancerfonden.
 
Det var riktigt kul att se och Connor var helt fascinerad från början till slut. Han ville inte åka hem ens när det var slut. Jag blev imponerad av riddarna och speciellt Den Vita Facklan som med ett svärd plockade alla fem ringar på en rad OCH fick det att se enkelt ut.
 
Den Vita Facklan var en av två kvinnliga riddare som red denna dag.
 
 Alla riddare utom en. Den som inte är med på bilden hade en väldigt yster häst som inte varit med på uppvisning framför publik förut. Den höll på att tränas in och ville därför inte gärna stå på en plats. Riktigt impad av ryttaren som hanterade hästen. Jag hade ramlat av direkt.
 
 Connor var jätteintresserad.
 
 Sista varvet runt minus några av riddarna.

Sett filmen Ted

Spoilers förekommer!
 
När John är barn önskar han att hans bästa vän i världen ska få liv. Hans bästa vän är en teddybjörn. Hans önskan blir sann och John och Ted följs åt ända till vuxen ålder då John hamnar i en seriös relation där Ted kanske inte får plats.
 
Filmen var inte alls som jag föreställt mig. Jag trodde att det skulle vara mycket mer humor än vad det var. Överlag så är det inte en film för mig. Den intresserar inte och är förutsägbar. En sak gillar jag dock och det är FLASH GORDON! Vad härligt det är när Sam Jones dyker upp och Queen's låt Flash spelas! Kultfilm! Den måste alla se, den är så härlig! Det är med fler låtar från den filmen och det höjer mitt humör, speciellt eftersom alla är Queen's.
 
Tillbaka till denna film då. Det är ingen skådespelare som står ut särskilt. Musiken i filmen är härlig (även den som inte är Queen). Mycket nostalgi och en del skämt kanske passerar över huvudet på yngre personer. Trots detta så intresserar och roar den som sagt inte mig.
 

Avsäger mig min siffra i statistiken

Jag avsäger mig min siffra i statistiken. Jag vet nämligen att den är helt felaktig och jag tycker det är fel att partier kan gå till val med felaktiga "fakta". Situationen var som sådan: Jag gick i en åtgärd för att arbetspröva och utreda min arbetsförmåga. När perioden var slut så hade jag fått ett anpassat jobb på 25%. Detta står säkert med som ett resultat av åtgärden jag gick i, men det stämmer inte. Jag fick jobbet privat och tack vare att jag hjälpt denna arbetsgivare tidigare med skötsel av webbsida. De kände mig och erbjöd mig jobbet. Det var inte ett resultat av någon som helst åtgärd. Efter att jag fått jobbet så fick jag dock hjälp av Arbetsförmedlingen med att anpassa arbetsplatsen med diverse hjälpmedel och det är jag tacksam för.
 
Så härmed avsäger jag mig, som sagt, att jag representeras genom felaktig statistik. Ni som tittar på dessa siffror, tänk kritiskt!

Årets första Kvarnen-besök

Idag var hela lilla familjen + syrran till Kvarnen för att äta lunch. Det var jättegott, som vanligt!
 
Framme.
 
Connor är fascinerad av vatten.
 
 Min mat. Fläskfilé med klyftpotatis.

Varit och sett musikalen Shrek

Igår var Robin och jag till Karlstad för att se musikalen Shrek. Det var en gemensam födelsedagspresent som vi fick i maj. Det var riktigt skoj att se! Häftiga scenbyten och draken var otroligt fint gjord! Min favorit blev ganska tydligt åsnan, för åh vad jag skrattade åt honom ibland! Det var med en ballerina också så mina ögon drogs till henne direkt hon var med. Hon hade ballerinaskor på sig och dansade på tå då och då. Ser helt otroligt ut!
 
Föreställningen hade varit ännu bättre om det inte varit med en tysk grupp som satt och pratade hela tiden. De verkade inte förstå svenska, eller så kanske någon av dem förstod och översatte eller nåt... För pratade gjorde de trots att de blev hyssjade. Efter pausen försökte de sno några andra personers platser också, bland annat några barn. Jag hörde barnen säga: "Men vi har ju biljetter till dessa platser." Små barn fattade bättre än dessa vuxna turister. Jag har själv varit turist, men aldrig betett mig sådär så jag vet inte vad det faller en del folk in när de turistar. För det gäller alla nationaliteter som jag stött på, inklusive svenskar.
 
Men som sagt, föreställningen var härlig. Den liknande den första Shrek-filmen ganska mycket. Jag trodde att jag skulle få problem med att åsnan gick på två ben, men det gick väldigt bra. Han som spelade åsnan var riktigt bra! Barn-Fiona var riktigt bra också! Alla var bra förstås, men några stod ut lite extra i mitt tycke. Det var liveorkester och det var underbart! Om Connor hade varit några år äldre så hade han nog gillat detta, eftersom han gillar filmerna. 2 timmar och 45 minuter (inklusive 25 minuters rast) ganska sent är dock för mycket för en snart 3-åring. Men för äldre barn passar det utmärkt så det är en riktig familjeshow.
 
Papp-Shrek och jag.
 
 Inne på Wermlandsoperan gick det att köpa Shrek-bakelse.
 
Vi satt på 1:a raden höger, rad 1.

Blommor på balkongen

En hängblomma som jag skaffade tålde inte vår balkong. Vi har kvällssol och det kan bli ganska varmt. Nu har jag skaffat lite nya och hoppas att dessa ska klara sig!
 
Den till höger fick jag på Mors dag och den till vänster skaffade jag på Granngården.
 
 Denna är också från Granngården. De höll på att bygga om så det var kul att se allt nytt. Fin ordning nu och jag kunde fortfarande känna doften av målarfärg, så nytt är det.
 
 En av balkongpumporna som jag sått blommar redan.
 
 De andra tre plantorna är lite större då de haft större krukor att växa i.

Fiskpedikyr med syrran

Syrran ska börja sommarvikariat till veckan och det blir nog mycket spring och gående då, så därför bjöd jag henne på en fiskpedikyr med fotmassage idag för att fira att hon fått jobb. Det var väldigt kittligt för mig idag kan jag säga. Speciellt när fiskarna envisades med att vara på den mjukaste delen under foten, ungefär på mitten. Efteråt var det en skön fotmassage och mina fötter är riktigt mjuka och "sommarredo" nu.
 
Vi var på Crista massage och hudvård.

Allas-intervju med Claes Schmidt/Sara Lund

I höstas var jag på en föreläsning som jag rekommenderar till alla. Föreläsaren var Claes Schmidt/Sara Lund och i Allas nummer 19/20 (dubbelnummer) så finns en intervju med denna härliga föreläsare.
 
Precis som på föreläsningen så satt jag och nickade medhållande när jag läste artikeln. Precis som på föreläsningen så är det några saker som fastnar lite extra. De är som följer:
 
"- Vi bär på olika delar av fortplantningen. Det är i princip allt som skiljer oss åt. Ändå pratar vi om män och kvinnor som motsatser. Varför?
Vi har kört fast i upptrampade spår, menar han. Ett för män, ett för kvinnor. För att inte sticka ut tvingas människor in i de olika rollerna, med tydliga gränser för hur man ska vara. Som om det bara fanns antingen eller.

Visst är kläder ytligt. Men de påverkar. Genom att förändra mitt yttre påverkar jag mitt inre. Dessutom, hur ska jag få utlopp för att vara ingetdera när allt är så inrutat i manligt och kvinnligt?

Men vad han önskar barn, i synnerhet pojkar, som växer upp idag vet han: att de ska slippa trånga könsroller.
- Vi måste sluta låta mansrollen begränsa oss som människor."
 
Vad underbart om folk kunde sluta begränsa sig! Ni vet det där som är "rätt" för könen... det är kulturellt. Tittar man runt i olika länder så ser man olika ideal och normer. En av mina högsta önskningar är att folk ska få vara fria att strunta i ideal och normer. Fria utan att bli tittade snett på, utan att bli retade och mobbade, utan att bli utfrysta, utan att hånas... Tänk om alla fick vara individer!

Gustavsvik dag 3

Inte så mycket att säga om denna dag egentligen. Vi städade stugan och åkte hem. Men här är i alla fall inköpen som gjordes under resan:
 
En t-shirt till Connor och två vattensprutor.
 
 Turtles! En Mikey till Connor, en samlarpärm och Raphael-utklädnad till mig. Japp, ni läste rätt. Till mig...hehe... 
 
En top som jag inte kunde motstå från Gina Tricot.

Sponsrad video - Upplev Nord-Norges alla attraktioner

Jag kan verkligen rekommendera för alla natur- och äventyrsälskare att "upptäcka" vårt grannland Norge. Själv så bor jag nära gränsen så det blir en tur dit då och då. Man behöver inte åka långt för att naturen och vyerna ska bli helt fantastiska. I början av juni var jag och familjen till Flåm, Undredal och Gudvangen i västra Norge. Det var en tur på Flåmsbanan som var målet och under resan fick vi även se en hel del av Norge. Vi åkte genom världens längsta tunnel, vi åkte slingerväg som steg högre och högre, vi var uppe på fjället där det fortfarande fanns snö och is på sjöarna och vi gick runt i små mysiga byar som kantades av höga berg.
 
2009 var syrran och jag på ett häftigt valsafari i Andenes i Nord-Norge. Det var målet med resan, men själva resan dit var också en upplevelse! Flyg till Tromsø, hurtigbåt till Finnsnes, buss till Gryllefjord och färja till Andenes. Resan tog en hel dag, men åh vad det var värt det! Vi var så långt norrut att det var midnattssol. Hade vi varit där under vintersäsong så hade chansen till norrsken varit stor, men nu var vi där mitt i sommaren istället. Då levde djurlivet för fullt. På valsafarit såg vi flera kaskeloter och några kom riktigt nära båten. Med bara några minuter så missade vi att se tumlare precis vid kusten vid Fiskenes där vi bodde under resan.
 
Det som slår mig så mycket med Norge är, förutom den underbara naturen och vyerna, att varje by verkligen verkar leva. Hur små de än är! Det finns oftast affär, någon restaurang eller något café och någon form av aktivitet. De tar verkligen till vara på landsbygden på ett fantastiskt sätt!
 
 

Gustavsvik dag 2

Dag två inleddes lugnt eftersom badet öppnade klockan 12. När vi gick via campingentrén så fick vi reducerat pris, jättebra! På väg in till upplevelsebadet gick vi förbi bassängen där de filmar Kändishoppet. Det var förberedelser på gång där inför dagens filmning. Mycket ljus, sladdar och kameror.
 
Stundtals var vi hela familjen och badade i det barnvänliga området och sedan så turades vi om så vi vuxna kunde åka de större kanorna. Det var 7-årsgräns på alla kanor utom forsen där man skulle vara 12 år och simkunnig. Det fanns 4 stycken små barnkanor såklart så Connor fick allt åka han med. Han blev helsåld på dem och älskade att bada!
 
Vi var där inne i 3 timmar sedan var det dags för mat så vi gick till Örebro centrum som ligger bara 1 kilometer från badet. Connor sov på Robins axel hela vägen in till centrum så det blev lite tungt för honom. Efter en power nap på under 10 minuter så var Connor superpigg igen och det varade ända tills sent på kvällen. Åh, vad jag skulle vilja lära mig att göra detsamma! Fast i och för sig så är jag aldrig utvilad, inte ens efter "vanlig" sömn eftersom jag har så dålig kvalité på sömnen.
 
Vi åt jättegod mat och sedan gick vi tillbaka till campingen. Efter lite vila så gick vi och loggade två cacher som fanns i närheten av campingen. Superkul! Den natten fick jag sängen för mig själv för det var trångt den första natten och om jag inte har möjlighet att sträcka ut så får jag fruktansvärt ont dagen efter, speciellt om jag gjort något aktivt. Jag har ont ändå, men om det går att begränsa smärtan så är det bra.
 
Det var sammanfattat en helt underbar dag!
 
Dagen började med att ge lite bröd till änderna som hängde utanför vår stuga.
 
 På vägen in till badet flög några måsar väldigt nära våra huvuden. Orsaken = bebisar.
 
 Connor åker kana.
 
 Jag testar en kana i forsen. Min favorit blev dock Black Hole.
 
 Väntar på mat på Bells.
 
 Filé Oscar - Fläskfilé med sparris, räkor, serveras med bearnaisesås och rödvinsås tillsammans med strips. Underbart gott!
 
 Sammanbiten spelade jag Terminator Salvation på campingen.
 
 Jo, det var bara en spelare före mig men jag hamnade 1:a och lite glad kan jag väl vara för det...hehe...
 
 Campingen hade en barnens lantgård också.

Gustavsvik dag 1

Robins 30-årspresent från Connor, mig och mina föräldrar var en tripp till Gustavsviks upplevelsebad och torsdagen den 13 juni bar det iväg mot Örebro. Först var vi förbi Väse och grattade Connors kusin Jonathan som fyllde 5 år. Efter det åkte vi vidare och kunde checka in i stugan kring 16-tiden. Riktigt fin stuga och fin camping!
 
Vi gick runt och undersökte området lite (och Connor testade alla lekparker) och jag blev husvagnssjuk igen. Det ser så mysigt ut! Uppväxt som jag är med husvagnssemester varje sommar så är det nog inte så konstigt. Det blev en tur till Mariebergsområdet också med alla affärer.
 
Vår stuga.
 
 Utsikten från vår veranda.
 
Allrummet i stugan. Stort och luftigt! Lyxigt med alla kökstillbehör inklusive ismaskin!
 
 Inne på Mariebergs Galleria hittade Connor en lekpark.
 
 En av lekparkerna på campingen.

Sett filmen Resident Evil Retribution

Spoilers förekommer!
 
Alice samarbetar med en motståndsstyrka som slåss mot Umbrella Corporation och de odöda.
 
Varför fortsätter de att göra dessa filmer? Som jag skrev om den fjärde filmen så tappar serien allt mer. Det känns som att allt händer likadant igen och man visar upp Alice precis som vanligt. I en del av filmen är hon "vanlig" människa, i en del av filmen är hon nästan naken och i en del av filmen är hon supermänniska. Upprepande så det skriker om det. Effekterna är inget vidare heller. Handling? Den finns knappt längre. Det enda positiva är att den innehåller flera starka kvinnokaraktärer. Nej, nu tycker jag att man ska lägga ner och sluta göra fler filmer i denna serie!
 

Läst barnboken Pinsamt värre, Krille

Boken Pinsamt värre, Krille av Åsa Karsin & Karin Bektaševic från Olika förlag.
 
"Krille ska åka utomlands på semester. Men föräldrarna både fastnar i säkerhetskontrollen och skvätter ner hotellets gäster. Pinsamt! Men väl framme på hotellet visar det sig att det är fler än mammorna som är pinsamma."
 
Moralen i denna bok är att saker bara är pinsamma om man själv tycker det. Att bjuda på sig själv och ha roligt är något som kan stå över det pinsamma. Härlig attityd tycker jag! Krille har även två mammor och det görs ingen "big deal" av det. Det påpekas inte för att vara "korrekt" utan det bara är så. Underbart! Det är så det ska vara tycker jag. En del barn har en mamma och en pappa, en del har en mamma, en del har en pappa, en del har två mammor och en del har två pappor. Det ska inte och borde inte vara märkvärdigare än så, så jag vet inte vad en del hakar upp sig på.
 
I och med att man då och då i berättelser läser om heterosexuella par så tycker jag det absolut ska läsas om homosexuella par också. Om homosexuella par introduceras tidigt för barnen, lika tidigt som heterosexuella par, så blir det inget "udda". Det blir lika normalt som heterosexuella par. Det är något jag strävar efter. Att alla par ska ses som likvärdiga och inte att heterosexuella på något vis har förtur. Små barn kanske inte kan förstå kärlek, men jag tror att de har grepp om "par" ändå. Introduktion av hetero och homo på samma gång kan då leda till att barnet känner mindre skam och skuld ifall det är homosexuellt. Jag har aldrig riktigt förstått det där med att "komma ut" som homosexuella gör. Hade det bara ansetts som accepterat så hade de aldrig behövt göra det utan de hade bara behövt vara. Som paret i boken. De förklaras aldrig, de "kommer inte ut", de ursäktas aldrig... de bara ÄR.
 
Connor tycker denna bok är väldigt rolig. Han gillar när de badar och dansar och blir själv sugen på att göra det. Just den "pinsamma" faktorn kommer han nog inte förstå förrän han blir äldre, för just för tillfället tycker han inte nåt är pinsamt och kan inte förstå konceptet. Det vore härligt i och för sig om han fortsätter att inte bry sig om vad pinsamt är!
 

Tävla om en NIKON Coolpix S3500

Jag är med och tävlar om en digitalkamera. Den lila kameran bara skriker efter mig, eller hur?! Hehe... Det bästa med kameran och orsakerna till att jag vill vinna är att den är liten och praktisk, tar bilder i bra kvalité och upplösning samt funkar bra till att ta rörliga bilder. Med en snart 3-åring i hemmet så är det mest rörliga bilder som gäller här. Sitta still är inte kul. Tävlingen är i samarbete med Shopello där man kan hitta det mesta att shoppa.
 
 

Många studenter i farten

Idag och imorgon är det många som tar studenten här i stan. I år är det 11 år sedan jag tog den. Yikes, vad tiden går! Grattis till alla nya studenter!
 
Mitt studentfoto. Första och enda gången som jag bar vitt.
 

Hiko - ännu ett gulligt företag

Jag skrev om hur gulligt jag tycker det är att Roliga prylar brukar skicka med något litet extra när man beställer från dem. Skickade efter sista födelsedagspresenten till Connor (han får två stycken av oss) från Hiko och de skickade också med något litet extra. Ett litet memoblock. Perfekt för mig som antecknar saker nästan hela tiden...hehe... Tack för tipset om Hiko förresten Mirja
 

Somrig avslutning på Handarbetscaféet

Idag var det avslutning på denna termins Handarbetscafé. Vi träffades i Strandparken och fikade först. Smörgåstårta - mums! Sedan satt vi och grejade på våra olika handarbeten och pratade om lite allt möjligt. Riktigt mysigt!
 
Tack för denna termin!
 
 Väldigt passande så kom min nya picknickfilt med posten idag så jag kunde ha med den till parken. Jag har samlat Lambikoder för att få den. Riktigt fin och praktisk!

Färgglada t-shirts till Connor

När Connor och jag var till Lindex idag hittade vi dessa färgglada t-shirts. Om han inte får för sig att spurtväxa så har han så det räcker hela sommaren nu. På hemvägen gick vi förbi affären för att hämta ett paket (med Connors födelsedagspresent) och sedan fick jag den briljanta idén att gå genom skogen så att Connor kunde gå själv utan att jag skulle behöva oroa mig för trafiken. Det ledde till cirka 20 myggbett på mig och 0 stycken på Connor. Skönt att han slipper, men vad har jag som gör att myggen dras till mig på det viset?
 

Läst barnboken Hjälte med hjärta

Hjälte med hjärta av Anette Jahnke. Utgiven av Olika förlag.
 
"När hjältelarmet ljuder kommer hjälten i rasande fart för att rädda alltifrån hårdrockare som tvättar fönster till kanotister som jagas av hajar. Men vad händer när hjälten möter de hemskaste tjuvar han någonsin sett?"
 
En barnbok som bryter mot normerna. Hjälten är en mänsklig kille som stickar superhjältekläder till sin lillayster och som faktiskt blir riktigt rädd ibland. Som han säger i boken: "Jag blir rädd var och varannan dag. Det får man räkna med när man är hjälte." Härligt med en modig person som inte är en stel karikatyr som många hjältar är. En äkta hjälte med känslor! Jag anser att det är viktigt att visa att det är ok att känna, speciellt för killar som ofta "förbjuds" av samhället att visa känslor för att de inte är "riktiga karlar" då eller "lipar som en liten tjej". De som tänker så och ännu värre YTTRAR det till små barn borde få sig några lektioner.
 
Connor gillar denna bok. Den framkallar inte lika många skratt som Fastna med rumpan-dagen utan är lite mer allvarlig och läskig. Han brukar lyssna med spänning.
 

Testat Cxworx på Hälsokompaniet

Det var skönt att detta pass bara höll på en halvtimme, för jag hade inte orkat mer. Mina magmuskler undrade: "What the...?" Mycket mjölksyra, men inte så många rörelser och steg att hålla koll på så hjärnan fick vila lite i alla fall.
 
Det märks hur jag mår efter detta. Just statiska träningsmetoder är lite riskabelt för mig eftersom jag är så spänd i musklerna, men fokus i denna träning ligger ändå mest i områden som jag inte har de värsta problemen med. Eller ja... min "core" är otränad, men jag har vanligtvis inte ont där i alla fall. Sideffekten är att man använder en del skuldror, axlar, nacke och armar i träningen (speciellt om ens core är otränad) och det är mina värsta problemområden. Men fortsätter jag öva så får jag nog in tekniken.
 

Tävla om lekstuga

Jag är med och tävlar om en underbart charmig lekstuga till Connor! Tävla du också! Länken hittar du här nedan.
 
HÄR kan du också tävla (om du har Facebook).
 

Läst barnboken Fastna med rumpan-dagen

Denna bok tillhör Mormor och morfar-serien (från Olika förlag) av Cecilia Rihs och Pia Niemi. Förlagets slogan: "Ut med stereotyper - in med möjligheter" är klockren!
 
Boken handlar om mormor och morfar som totalt bryter mot normer. De framställs inte som morföräldrar brukar  utan är lekfulla, fantasifulla och smått tokiga (på ett bra vis). Härligt, tycker jag, då den verkliga världen är väldigt mycket mer mångfacetterad än vad som framställs i många böcker. Mormor och morfar kör runt i sin traktor, tar på sig långkalsonger med lapp på baken för att de går extra fort i rutschkanan, fastnar i gungan och har riktigt riktigt kul!
 
Connor älskar den här boken! Den är rekommenderad för barn 3-6 år, men Connor hänger med jättebra och tycker att karaktärerna är härliga. Jag tycker också att boken är härlig. Den är så glad och får mig på glatt humör. Illustrationerna är så bra! Helt enkelt en underbar barnbok!
 

Skaffa inte katt om ni inte har råd!

Allas nr 23/2013:

"(...) Den som inte har råd att köpa en katt (har) sannolikt inte råd att ta hand om den heller." (Ordet inom parantes tillagd av mig eftersom citatet lät konstigt annars då jag kortade bort lite i början.)
 
Och nu pratar vi inte på katter som kostar 1 krona per tass. Katter ska INTE skänkas bort eller säljas för en sådan låg summa. För att höja kattens status så ligger mycket ansvar på ägarna. ID-märk, kastrera och försäkra! Det finns inget som heter "bara en bondkatt". Ett liv är ett liv! Mina två katter är ID-märkta, kastrerade (ja, det heter så när det gäller honor också) och försäkrade hos Agria.
 
Jag värderar inte Tetris och Yatzy som lägre än någon annan katt för att de "bara" är bondkatter. Har man den synen på djur så kanske man ska tänka om angående sitt val att ha djur.

Projekt balkong

Dags för förändring på balkongen. Jag var lite trött på att inte kunna sitta där och fika ordentligt. Vi har haft en parksoffa så man har fått sitta och hålla i både fat och glas eller balansera i knäet. Inte så praktiskt.
 
Så här såg det ut förra våren.
 
Så här ser det ut i år.

En sommarstund...

De var dyra, men det var nog värt det. Jag köpte jordgubbar idag som vi ätit till efterrätt. De var underbart goda och Connor åt riktigt många.
 
Jordgubbar med spraygrädde. Satt på balkongen och åt. Så härligt! Inbillar jag mig eller är denna sorts grädde sötare än sådan man vispar själv? Smakar sötare i alla fall.

Roligt med färg på naglar!

Connors kompisar hade färg på naglarna igår och då ville Connor också ha. Bra övning på att sitta still kan man kalla det. Han valde gult på ena handen och blått med glitter på andra handen. Hans pappa var ute och tränade med en kompis och när han kom tillbaka så sprang Connor direkt till honom för att visa sina naglar för att han tyckte det var så kul.
 

Vill du bo här i min SimCity?

En del ställen blir riktigt fina, medan andra kanske är mer extrema. Skulle du till exempel ha lust att bo på nedanstående ställen i en stad? Inte jag...hehe...
 
På kanten till en brant tunnel?
 
På en "hylla" i något som ser ut som ett grustag bredvid en stor bilväg?

Flåm, Norge, dag 3

Den tredje dagen var det dags att säga hejdå till Flåm och bege sig hemåt. Vi tog en annan väg hem så istället för världens längsta tunnel åkte vi en riktig slingerväg upp på berget. Högst upp var det bara +3 grader i jämförelse med +18 längst ner. Vi rastade på flera ställen längs vägen för att sträcka på benen. När Connor upptäckte att hans nyinköpta tåg kunde spela om man tryckte på en knapp så trodde jag att jag skulle bli tokig. Han tröttnade aldrig! Till slut fick vi säga att batteriet var slut och stoppa in den där plastbiten som hindrar kontakt med batteriet för annars hade han nog spelat tåget hela vägen hem.
 
Nästan högst upp på slingervägen.
 
 
 
Mörkt vatten.
 
Passande namn på platsen.
 
INKÖPEN
 
Connor fick ett tåg som spelade (som sagt) och ett bebistroll. Jag köpte en humörring med treenighetstecken (min tatuering), ett träsvärd (ja, Connor är inte redo för det än så det var till mig) och en burk med 1 liter öl (limited edition som bara säljs sommartid i Flåm).
 
En varsin t-shirt till mig och Connor. På Connors t-shirts rygg fanns hela Flåmsbanan med station för station.

Flåm, Norge, dag 2 (mååånga bilder)

Vi hade sovmorgon under dag 2 för vi skulle inte med tåget förrän klockan 11. Connor hann med en sväng i lekparken först och lekte med några barn från Belgien. Härligt att barn kan förstå varandra så lätt även då de är från olika länder!
 
Connor var så spänd över tågresan. Han har pratat i flera månader på att han vill åka tåg och nu fick han äntligen göra det. Hans första tågresa! Resan är på 2 mil och tar cirka 1 timme. Det är en stigning från 2 meter över havet till 866 meter över havet. Utsikten var helt otrolig!
 
När vi var framme i Myrdal så skulle vi inte med första tåget tillbaka utan vi passade på att fika där. Det var i princip bara en tågstation, ett café, en souvenirshop och några få hus däruppe. En vild räv fanns det visst där också som kunde komma och tigga mat ibland. Vi hade tyvärr inte turen att få se henne. Det var en liten hona vid namn Oscar stod det på ett anslag. Tåg från Bergen och Oslo stannade vid denna station så plötsligt var det mycket folk. Många turister från Asien. Ett äldre par tittade på Connors Hello Kitty-keps och sa igenkännande: "Kitty, Kitty". Connor showade lite för dem med hopp och snurrar och de "ååååh"-ade åt honom...hehe...
 
Efter att vi åkt med tåget tillbaka till Flåm så lekte Connor i en lekplats och jag fick erfara hur det är att inte kunna säga till ett barn att hen varit elakt. Barnet var från ett annat land och kunde inte engelska. Detta barn knuffade omkull Connor, trängde sig före, tog plats och var allmänt odräglig. Föräldrarna bara satt där och brydde sig inte alls. Och Connor var så snäll och artig. Precis som jag lärt honom så väntade han på sin tur och sa till mig att "hen måste åka färdigt först", när den andra ungen åkte gång på gång och trängde sig. Jag får nog lära Connor att inte vara för snäll så att andra barn inte utnyttjar det för uppenbarligen verkar inte andra föräldrar fostra sina barn till lite vett. Men som jag skrivit om tidigare så är det störande att andra föräldrar ska förstöra för MITT barn.
 
Efter det fick Connor bli med mormor och morfar till vår stuga, så jag och syrran kunde kolla i lugn och ro i shopparna. Eller ja... så lugnt som det kan bli bland cirka 100 andra turister, kanske fler. Sedan blev det en tur till Undredal och Gudvangen också för att kolla lite. Så vackert överallt! På kvällen tog pappa och jag en promenad till stranden i Flåm och tittade runt en del.
 
Connor i lekparken.
 
Här är vi på tåget. Connors mormor vill inte vara med i bloggen.
 
Tåget väntar på mötande tåg vid enda stället med dubbelspår.
 
Vid Kjosfossen var det många som ville ut och ta kort.
 
Connor och jag på Myrdal station.
 
Connor när han inte får som han vill.
 
Denna väg kunde man vandra eller cykla mellan stationerna Flåm och Myrdal. Nedför hade jag gärna testat. (Blänk från fönstret i tåget tyvärr...)
 
Långt där nere väntar det uppåtgående tåget på att vi ska komma förbi så det kan fortsätta.
 
Härlig färg på vattnet!
 
Vacker utsikt och vattenfall!
 
Såg ut som att berget hade hår.
 
 
Stora skepp kunde lägga till i Flåm.
 
Connors mormor och morfar står framför Coop i Flåm. Formen på berget bakom gjorde att nästan varje gång jag tittade upp så kändes det som att det höll på att tippa över mig. Skum känsla.
 
Say what? Vad är det för skumt märkesnamn?
 
Connor är ute och går med sin väska.
 
Undredal.
 
 
Undredals stavkyrka är Norges minsta. Men den renoverades för tillfället och var täckt av byggnadsställningar och plast.
 
 
 
Gudvangen hade ett ganska stort färjeläge som tidigare var väldigt stort, men efter att tunnlar byggts så är den nu bara öppen sommartid.
 
Vattnet där var grönt, exakt den nyans som ni ser på bilden. Det såg riktigt häftigt ut!
 
Jag hittade en viking.
 
Ett högt vattenfall där vattnet till största delen hann att bli till ånga innan det kom ner.
 
Stranden i Flåm. Inte varmt nog för att locka mig till bad.

Flåm, Norge, dag 1 (många bilder)

Måndagen den 3 juni bar det iväg för mig, Connor, syrran, mamma och pappa till Flåm i Norge. Det var pappas 60-årspresent från oss alla (och Robin, men han ville inte med på själva resan) och det ingick stuga i två nätter och en resa på Flåmsbanan med oss som sällskap.
 
Resan dit var lång, men eftersom vi hade egen bil så kunde vi stanna och sträcka på benen när vi ville. Strax efter 17 var vi framme och efter incheckning gick vi och kollade runt lite. Både på resan och på plats var det underbar natur och vackra vyer!
 
Första rastplatsen: Glåmdalregionen.
 
Andra rastplatsen: Nordre Land. Där bjöds på både vitt vatten och...
 
...höga berg.
 
Vi åkte genom världens längsta tunnel (Lærdalstunneln 24,5 km lång) och på några ställen var ljuset så här vackert.
 
Utsikten från vår stuga. På översta bilden är vår stuga med i ett hörn.
 
Busbild. Moster Marie och Connor.
 
"Högt upp."
 
Ser ni kaninerna?
 
Lite närmare. Så söta!
 
Ännu sötare!
 
Kul namn på festival!
 
Nästa dag skulle vi åka en tur!
 
Härlig vy att titta på då vi väntade på att Connors morfar skulle bli färdig med shoppingen.
 
Snyggaste Coop-placeringen eller?!
 
Lyxigt hotell!
 
På väg till en utkikspunkt. Bakom mig ligger Flåms hamn, tågstation, affärer och hotell.
 
Vår bruna stuga högst upp till höger. På inzoomningen syns mina föräldrar och Connor litegrann.

Plocka ihop egen sallad

Ni vet Salladsbaren i affären? Jag har verkligen hittat min favoritblandning. Den är kanske inte så väldigt nyttig, men god. Har ni en favoritblandning eller varierar det?
 
Chilipasta, grönsallad, ostbitar och brödkrutonger tillsammans med kebabsås. Mums!

Insändare om konsten att ha "tråkigt"

En text jag skrev som svar på en krönika om att ha "tråkigt" kom med i Allas som kom förra veckan.
 

Skruva skruva skruva skruva

Sist som vi var på IKEA köpte vi en pall som Connor kan ha i och med att han gärna vill vara med och greja vid diskbänken. Den funkar väldigt bra till när jag behöver ta ner något från översta hyllan också eftersom den är mycket lättare att flytta på än en stol (plus stadigare). Som den bygg- och Legofantast som jag är så satte jag ihop pallen. Jag har muntligt kontrakt på att jag får sätta ihop alla grejer vi skaffar eftersom jag gillar det så...hehe...
 
Det blev en stadig och praktisk pall med ett trappsteg.

Grillat på riktig grill

Idag blev det grillande på en riktig grill. Det vill säga en kolgrill. Jag tycker alltid det smakar som bäst då. Elgrillar och gasolgrillar har inget att tävla med. Tackar till Mirja med familj och Lina med familj för trevligt sällskap!
 
Bild från ett tidigare tillfälle.

Skattjakt!

Jag har planerat och pysslat ett bra tag och inväntat bra väder och äntligen blev skattjakten av för Mirjas och vår familj! Skattkartan gjorde jag klar på Handarbetscaféet i måndags och igår eftermiddag gick Mirja och jag ut i skogen för att gräva ner skatten. Huh vad mycket mygg det var! Vi hittade väldigt mycket fin mask också så jag blev nästan lite fiskesugen.
 
När vi grävt och gömt skatten under grenar så var det dags för barnen att hitta kartan. Jag gömde den i lekparken och sedan undrade jag över hur vi skulle få barnen just dit till den platsen och hitta kartan. Mirja kom på den bra idén med att berätta för hennes äldsta att jag hade hört att någon gömt en skattkarta i lekparken under natten. Då blev det fart och kartan hittades.
 
Loke tog täten med kartan i händerna och ledde oss till krysset. Neo och Connor var lite överallt i skogen de...hehe... Och skatten hittades! Det var riktigt kul! Med undantag för myggbetten då. Har räknat till 15 stycken och jag har "salubrinat" dem så de kliar inte så farligt längre. Jag är nog överkänslig för jag får så stora kliande märken.
 
Kartan.
 
Färdig att gömmas!
 
Här verkar det vara nåt!
 
Skattkistor!
 
Innehållet i Connors skattkista. Pärlor, chokladmynt, pyrit, blanka stenar och plastpärlor i olika färger och en studsboll.

Jössefröjda

Det blev en kort tur på stan under Jössefröjda. Var inte ute efter nåt särskilt och det fanns inte så mycket för barn, så vi tog bara ett varv och nöjde oss med det. Connor fick ett ballongplan och en klubba så han var jättenöjd!
 
Det blev en glass på hemvägen också, vilket syns på linnet.

Sett filmen Edge of Darkness

Spoilers förekommer!
 
Thomas Craven (Mel Gibson) undersöker sin egen dotters död och finner både saker han inte visste om henne och att det är hemlighetsmakeri på väldigt hög nivå.
 
Efter en bra start, där saker utvecklas riktigt snabbt så blir filmen medioker. Den faller och efter fallet stiger den aldrig mer över medelnivån, i mitt tycke. Mel Gibson känns sömnig och ingen av de övriga skådespelarna lyckas utmärka sig på något vis. Handlingen engagerar mig inte, trots att den egentligen borde det. Att jag skriver så är för att det är meningen att det ska träffa en känslig sträng i föräldrar. Hur långt är man villig att gå för sitt barn och hur hanterar man förlusten av sitt barn. Men det träffar inte alls.
 

RSS 2.0