Vår Halloween 2012

Nu har vi gått "Bus eller godis" färdigt för i år. Vi stötte på några andra som var utklädda också, så det var kul! Inte har det kommit någon hit dock, även om vi haft godis redo. I och för sig har vi inte varit hemma så mycket idag så kanske missade någon. Connor har haft jättekul, även fast han hade ett litet trotsanfall hos Mirja och hennes familj. Han ville inte gå därifrån utan ville köra bilbana...hehe... Hos syrran fick vi god smörgåstårta och det fick avrunda kvällen.
 
Vår myspumpa ser lite förvånad ut. Kanske för att han fick en chokladtomte i oktober...hehe...
 
Connor och jag.
 
Fick chansen att inviga de nya lyktorna som jag köpte på IKEA idag. De hänger på balkongen. Pumpan blev jag riktigt nöjd med! Connor fick ballonger av oss och ovanför dem syns hans "fynd" från vår runda. Fast en chokladbit och ett äpple hann han äta upp.

Glad Halloween! (Om ni firar det.)

Glad Halloween! Fjolårets Halloween-Connor var så liten att han fortfarande hade napp, som ni ser på bilden här nedan. Han kommer vara samma söta pumpa i år igen (men utan napp) eftersom dräkten fortfarande passar. Det blir lite "bus eller godis" under aftonen för att till sist landa hos syrran. Jag ska självklart vara utklädd jag också.

Connor fick bland annat ostbågar i sin Halloweenhink ifjol.

Pumpan klar inför imorgon

Connor var med och bestämde hur pumpan skulle se ut, men jag fick göra allt skärande... Ingen kniv för en 2-åring inte! Under tiden som jag skar så käkade Connor pumpa. Han gillade det och kallade det för gurka. Jag smakade jag också, men tyckte inte det smakade gurka.
 
Imorgon ska den lysa!

Sett filmen Inglorious Basterds

Spoilers förekommer!
 
I Frankrike under andra världskriget bestämmer sig ett udda gäng för att döda nazister på egen hand. De kallas för Inglorious Basterds. När de får nys om en nazistisk filmpremiär gör de upp planer för att lyckas döda alla på premiären.
 
Äntligen har Tarantino gjort en bra film igen (i mitt tycke). Det var länge sedan sist! Jag har inte gillat något sedan Pulp Fiction. Filmen lyckas innehålla allvar, komedi och ett j*vlar anamma på en och samma gång utan att det blir för mycket av något. Jag sitter och skrattar högt för mig själv när Brad Pitts superamerikanska karaktär pratar italienska. Oj oj oj, vad han lyckas i denna film! Det är kul att se honom! Övriga skådespelare är riktigt bra de också. Mélanie Laurent lyser lite extra.
 
Filmen är inte historiskt korrekt eftersom de faktiskt lyckas döda självaste Hitler, men det är kul att se en film som inte känner sig tvingad att följa historien. Många filmer som är baserade på sanna historier är förstås tillrättalagda för att passa som film, men att totalt gå emot som denna film gör är ändå uppfriskande. Jag tycker dock synd om Max. SPOILER! Det är ett nyfött barn som man aldrig får se, man får bara se hans pappa skåla med vänner för att fira sitt barns födsel. Pappan är nazistisk soldat och blir dödad. Jag tycker sådant är tragiskt.
 
Kan absolut rekommendera denna!
 

Arbetsprövning och nästan klar med julklappar

Börjar med del två i rubriken först.
 
Har bara kvar att skaffa julklappar till mina föräldrar, min moster och Robin. Vet vad jag ska ge de första och klurar på vad Robin ska få. Har några alternativ. Blev klar med syrrans julklappar idag. Idag påbörjade jag även projekt julkort. Har haft personliga julkort i flera år nu, men denna gång blir de ännu mer personliga. Jag gör dem nämligen på Tilde Tryck. Det var en av grejerna jag sysslade med på arbetsprövningen idag.
 
En annan grej var gos med hund...hehe... Har träffat lilla vovven förut då Tilde Tryck varit hundvakt så det blev en hel del gos faktiskt. Hon är en helt underbar hund! Jag gillar hundar, men är inte en hundmänniska egentligen fast idag kom jag underfund med att denna hund ibland beter sig som en katt...haha!
 
En riktigt härlig hund!

Del 6 av 10: Filmer som alltid...

 ..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
 Sliding doors. Härlig annorlunda film där två parallella liv tar olika vägar beroende på om Helen hinner med tunnelbanan eller inte. Jag gråter alltid i slutet när James sitter bredvid Helen och pratar till henne efter olyckan. 
 
 
En låt jag gillar från filmen.

Skaffat pumpa inför Halloween

Idag köpte Connor och jag en pumpa som vi ska göra i ordning inför Halloween på onsdag. Connor fick välja. Han har pratat om det i flera dagar så han blev riktigt glad när det äntligen blev av. Han valde en lagom bjässe på 5390 gram.
 

Stackars favoritskor

Till slut fick jag göra det. Jag fick slänga mina favoritskor. De hade gått sönder totalt i hälen och läckte in direkt det var några droppar på marken. Hoppas verkligen jag ska lyckas hitta ett par nya ungefär likadana sköna skor till nästa sommar! Dessa fick vara med mig två somrar. Nackdelen med favoritgrejer är att man använder dem nästan hela tiden och sliter dem mer än andra grejer.
 
Synd synd...

Walking with dinosaurs i Stockholm

Igår var syrran och jag och kollade på Walking with dinosaurs i Globen. Det var riktigt bra, precis som förra gången. Tajmingen på dinosaurierna är otrolig och de är så bra gjorda! Jag reagerade annorlunda denna gång än förra gången jag såg dem (2009). Sedan dess har jag blivit förälder och det sätter spår.
 
När Tyranno-ungen (Tyrannosaurus Rex) ställer till det och muckar med två stora växtätare så att hen blir omringad och skriker efter mamma och mamma Tyranno kommer ut och vrålar, då börjar jag nästan gråta. Samtidigt säger min ena hjärnhalva: "Åh moderskärlek, vad underbart! Håll ut lilla bebis så kommer mamma och räddar dig....åååååh" (med puttenuttröst), medan min andra hjärnhalva säger: "Men snälla nån, du ska väl inte börja gråta till en dinosaurieshow. Det är barnfamiljer här, du kommer skrämma barnen" (med en mer vanlig röst). Sedan mamma Tyranno skrämt bort växtätarna så gosar hon med ungen och då saknar jag Connor (ja, av att två mekaniska radiostyrda kreationer gosar får jag den reaktionen... skumt).
 
I slutet när berättaren talar om kometen som slog i jorden och förintade 65% av livet här så är det dags igen. Kometen slår ner och mamma Tyranno skriker ut ett dödsvrål medan ungen trycker sig tätt intill. Åh, vad skulle man göra om något hände och man inte kunde skydda sitt barn? Fruktansvärd tanke!
 
Ja, mina modersinstinkter var i full gång alltså. Men jag njöt av showen ändå, bara på ett annat vis än förra gången. När Connor blivit äldre så hoppas jag att han vill kolla på en show. Tycker absolut att detta är något för barn, men lite äldre barn då för en del saker kan vara lite skrämmande.
 
Vårt rum på vandrarhemmet Archipelago.
 

Av någon skum anledning fanns två hål i gardinen på vårt rum. Eeeeh?
 
Stegosaurus.
 
Vuxne Bracchiosaurus hjälper till att jaga bort en köttätare från en yngre flockmedlem.
 
Mamma Tyranno gör sin entré och skrämmer bort en Ankylosaurus och en Torosaurus.
 
Grejer från showen till Connor. En sorts lampa med små snurrande ljus, en dinosaurie och en t-shirt.
 
Connor leker med ljusen han fick.

Skönt att vara hemma!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på dinosaurie-show igår. Uppdatering och lite bilder kommer senare. Nu ska jag bara äta gott och slappa. Njuta av att vara hemma hos familjen igen.
 
Utsikten från vårt fönster på vandrarhemmet. Vi bodde på Archipelago i Gamla stan.

Bjuden på dinosaurier

Rubriken kanske kan tolkas på ett annat vis, men jag menar att jag blivit bjuden på showen Walking with dinosaurs så syrran och jag ska se den ikväll. Robin och jag såg showen i Göteborg, hösten 2009. Nu är den i Stockholm istället. Ska bli kul att se den igen. Jag var impad förra gången! HÄR kan ni läsa om vad jag tyckte då.
 
Bild från förra gången. Har pågick mycket på en gång.

Katten Silla ♥

Idag är det 2 år sedan Silla fick somna in på grund av sjukdom. Saknar henne! Skaffade en liten prydnad till hennes grav.
 
"Minnena är många, saknaden är stor".

Hycklande uttryck

"Jag är inte rasist, MEN..." Så uttrycker sig en del personer då de ska säga något negativt om folk med annan hudfärg. För ibland pratar de inte alls om invandrare. Jag har varit med om folk som sagt så om svenskfödda, trots att det enda som skiljer dem från oss andra som är födda i Sverige är hudfärgen. Det skumma är att dessa personer inte verkar vara medvetna om att de visar exempel på hur man är fördomsfull.
 
Nu menar jag inte att man inte ska kunna kritisera en person av annan hudfärg, tro, ursprung etc. än en själv. Men det är stor skillnad på att kritisera något på ett konstruktivt sätt och på att dra slutsatser ur sina egna fördomar. Det HÖRS kan jag säga.
 
Om man kritiserar någon sak/företeelse som är av annat ursprung eller en person som inte har samma etnicitet som en själv och någon direkt kallar en för rasist så vet de nog inte så mycket de heller. Folk måste lära sig att skilja mellan konstruktiv kritik och att bara vräka ur sig dumheter som är baserade på vad "folk har sagt om folk", fördomar och generaliseringar.
 
I allmänhet så borde folk lära sig att inte kasta ur sig ord som rasist hur som helst. När skolpersonal inte tillrättavisar elever som kränkt andra elever för att de är rädda för att bli kallade rasister så har det gått för långt. Alla har rätt till samma rättigheter OCH skyldigheter.
 

Del 5 av 10: Filmer som alltid...

 ..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
If only. Hade turen att se denna trailer på en annan hyr-dvd och blev genast intresserad att se den. Jag gillar handlingen, tankarna bakom och Paul Nicholls är jättebra! Den är på gränsen till smörig ibland, men det blir inte för mycket ändå.
 
 

Bjudits på Tvällen

Jag har tidigare nämnt att jag är webbredaktör för Gunnarskogs Bygdelags hemsida. Fick för ett tag sedan presentkort till Tvällens värdshus av dem för arbetet. Idag var Robin och jag dit och åt underbart god mat och bara njöt. Blev proppmätt! Connor var hos mormor och morfar och lekte under tiden. Han har varit med på Tvällen två gånger tidigare, men inte fått ut så mycket av det. Så idag fick han ha roligt och vi föräldrar fick matro. Win-win!
 
Jag åt Tournedos med gräddstuvade kantareller och stekt potatis. Mums!
 
Robin åt björnstek med gräddsås, lingonsylt och klyftpotatis.

Förlovade i 3 år 29 september

Vi firade 3-årsjubileum som förlovade strax efter att vi firat 7-årsjubileum som par. Vad åren går! Fick nedanstående perfekta present av min sambo.
 
Hela serien med svensk text. Har de amerikanska utgåvorna med speciella lenticular-omslag, men har länge velat ha serien med svensk text så att Connor lättare kan förstå när han blir äldre (om han vill se serien. Ska testa i alla fall.)

Connor till tandläkaren

Idag var Connor till tandläkaren. Det var inget seriöst utan bara räkna tänder och prata lite. Han var inte glad. Ville inte sitta själv, ville inte sitta hos mig, ville inte vara på golvet, ville inte vara på armen... När det humöret kommer alltså... Två tänder hade inte kommit än, så de kan komma när som helst. Bra att veta ifall Connor blir extra kinkig någon gång framöver. Trodde att alla tänder kommit för det var ett bra tag sedan han fick de senaste.
 
Vi har nog haft otrolig tur angående tandborstningen. Connor gillar att borsta tänderna och ibland gör han det fler gånger om dagen än de gånger vi har som standard. När tandläkaren pratade på att "smyga med och hjälpa till att borsta" så undrade jag: "Smyga?" Uppenbarligen är det vanligt att barn inte gillar att borsta tänderna, så det är jättebra att Connor gillar det. Hur är era barn?
 
När besöket var klart fick Connor en tidning av tandläkaren och av oss fick han en liten present som uppmuntran.
 
Tidningen från tandläkaren och presenten från oss. Vingar och stav. Så i kväll har vi flugit en del.

Tävla om Jumpsuits från Ziperall med MyLoveBasket!

Jag tävlar med MyLoveBasket om en Jumpsuit från Ziperall. Ni kan också tävla HÄR. Det fanns många fina, men jag har valt ut en favorit som är en variant av Union Jack-flaggan. Jag är rätt förtjust i kläder med det flaggmönstret. Tycker ni att jag förtjänar att vinna? I så fall tackar jag er så mycket. Klicka på bilden för att rösta.
 
 Ziperall - Union Jack hos Mylovebasket

Lättroad

När jag kollade månadens räkningar på Internetbanken så kunde jag inte låta bli att nynna på Iron Maidens Number of the Beast. Jag är definitivt lättroad ibland.
 

Beställt Fars dags-present

Har beställt en present som Connor ska få ge Robin på Fars dag. Fick idén när syrran, några vänner och jag var på Sweden Rock-kryssningen. Det blir ett sådant HÄR smycke. Fick förslaget som jag skulle godkänna via mail och blev supernöjd. Så här såg det ut:
 
Framsida med bild och baksida med text.

"Själen har inget kön"

Vilket härligt citat!
 

Sett klart serien V (originalet) igen

Det blev första gången för Robin då och andra eller tredje för mig (har sett några avsnitt flera gånger, men som helhet nånstans däromkring). En härlig nostalgisk tillbakablick! Jag minns såklart serien som längre eftersom det visades ett avsnitt per vecka och sedan var det uppehåll vid något tillfälle också. Dessutom är tiden längre på något vis när man är barn.
 
Det som slår mig starkast nu när jag ser serien som vuxen är att det är med många starka kvinnoroller i den. Faktiskt många fler än i flertalet "moderna" tv-serier. Jag gillar't! Andra säsongen hade inte lika hög budget som den första "Miniserien" och "Final battle" och det märks i bland annat återanvändandet av scener. Men det är inget som stör mig. Något som skulle kunna störa mig är kvaliteten på stuntpersonernas peruker, men det är en sådan liten grej att jag bara kan skratta åt det.
 
Första delen av serien är mer mörk och seriös än den andra och jag gillar den mycket mer. Åtminstone den delen av V tycker jag att man ska se. Andra säsongen är sevärd, dock med helt andra ögon än första delen. Hur man än ser det så är serien kult och är man nörd så ska man se dem, helt enkelt.
 
Har fått första dvd:n signerad av Robert Englund som spelade en av mina favoriter, Willie.

Tävlingspromenad i Arvika Nyheter

I början av året var det en tävlingspromenad i Arvika Nyheter som vi gick. Nu dök det upp en till i tidningen, lite kortare denna gång. Så Connor, Robin och jag fick sällskap av T och hans barn och klurade på alla frågorna. Nu är det klart för inlämning. Det var en riktigt skoj promenad trots lite risk för hjärtinfarkt längs vägen då de yngre barnen ville vara lite överallt!
 
Sådant här tycker jag är skoj!

Glad i Kitty

När vi kom hem från dopet igår så väntade en överraskning till Connor i hallen. Han fick ingen ballong på mârten för tyvärr så säljer de inga ballonger på söndagen. Innan vi gick ner så sa han, helt på eget bevåg, att han ville ha en Kitty-ballong. Som tur var glömde han det när han fick åka karuseller, men hans mormor glömde inte. Så det var hans morföräldrar som skaffat en till honom idag. Jag öppnade ytterdörren och Connor utbrast direkt: "KITTY!" och sprang till ballongen. Sedan sa han till mig: "Ta av ta av, leka Kitty", vilket betydde: "hjälp mig av med jackan och skorna, jag vill leka med Hello Kitty-ballongen"...hahaha! Så glad så!
 

Ännu värre reklam

För ett tag sedan skrev jag om hur jag tyckte att en reklamvideo med Lana Del Rey var deprimerande och att jag höll på att bli tokig. Nu finns en ännu värre reklamfilm. Postkodlotteriets där det "sjungs" om tre blir två och så vidare. Den är seg, jobbig och totalt deprimerande. Inget emot själva programmet och programledaren Rickard, men hoppas denna reklamvideo försvinner från tv snart. Min zappfinger brinner snart upp.
 

Dop för vänners barn

Idag var Connor och jag till Köla på dop. Connor har inga problem med blyghet minsann. Han lekte för fullt med de andra barnen och började till och med kasta ballong med några vuxna. Det var inte en lugn stund. När det var dags för presentöppning så var han också med mitt i allt. Ville titta på allt. Det blev en hel del fram och tillbaka för mig, men det gör jag så gärna. Är glad att han inte är så blyg som jag var och är. För han är snäll ändå.
 
Härlig tårta och grodmuffins. Connor var glad i kyrkan för jag hade bunkrat upp med majskrokar och russin.

Annorlunda ifrågasättande av killars val av kost?

Stod i en kö häromveckan och två killar bakom mig kände varandra. Så säger den ene till den andre:

"Pepsi Max? Vad f*n, bantar du eller?"
 
Tror aldrig jag hört någon säga så till en tjej som valt samma produkt. Och så vitt jag vet så är Pepsi Max ingen bantningsprodukt utan en produkt utan vanligt socker, vilket kanske innebär att den som dricker det helt enkelt vill minska på sockerintaget. Men så här brukar det ofta vara. Man hör killar ifrågasätta när andra killar dricker light, dricker cider istället för öl, äter frukt och grönt, tar en sallad istället för en pizza... och så vidare. Kan inte folk bara få äta det de vill?

Födelsedagskalas och hittat en cache

En kusin till Connor har haft en stor födelsedag. Att fylla 20 tycker jag är stort i alla fall. Inte tonåring längre. Vi var och firade henne idag och det bjöds på riktigt gott att äta. Vi passade på att leta upp en cache i mörkret också. Vi hittade den faktiskt, otroligt nog! Med hjälp av en annan kusin till Connor.
 
Det var lite grejer i cachen som man kunde byta så ett byte skedde.
 
Vi fick hjälp av en gosig katt som till min glädje var ID-märkt.
 
Gosade mycket med denna halvvuxna katt hos Connors faster och kusin.
 
Gosig hund också.

Ge mjölkbönderna vettigt betalt!

Jag gillar närproducerat, men det har försämrats. Fabriken i Karlstad lades ner och nu skickas mjölken neråt Göteborgs-trakten för att sedan skickas tillbaka då den är färdigställd. Vad är det för trams? Det blir inte närproducerat då även om bönderna bor i Värmland.
 
Sedan tycker jag mjölkbönderna ska ha vettigt betalt. Vet de som bestämmer priset ens hur många timmar en mjölkbonde jobbar? Inte ens 3 kronor per liter mjölk får de. Det är inte ens 50% av priset som vi betalar för mjölklitern i affären. Och tänk då på övriga produkter. Grädde, smör...
 
Kolla klipp HÄR.

Tyck till om Arvikas hamn

Jag har precis skickat mitt förslag angående vad man ska göra med Arvika hamn nu när området saneras. Skicka in ni också! Det finns olika sätt att skicka in sitt förslag:
 • Direkt till Kundtjänst eller i kommunens brevlåda
 • Via brev till: Arvika kommun, 671 81 Arvika
 • Via epost: hamnen@arvika.se
 • Via Arvika hamns Facebooksida: Arvika Hamn
 • Via kommunens webbplats: Arvika Hamn
Förslaget ska vara inlämnat före jul!
 
Mitt förslag till hamnen?
 
"Mitt förslag till hamnen är att ordna en strandpromenad längs hela (ungefär som i Grebbestad) med fina grönområden, ett barnanpassat område med ett träskepp som barnen kan leka i och gungor etc., ett ungdomsanpassat område med plats för bmx, skateboarding, inlines etc., lite caféer och kanske småbutiker."
 

Tåliga ballonger

Dessa ballonger är kvar från Connors barnkalas den 19 augusti. Av alla ballonger vi hade då så är det bara fyra stycken som skrumpnat ihop och blivit kastade. Bra kvalité!
 

Förberett på balkongen

Vi brukar ha en grangirlang på balkongen varje vinter. Idag tog jag upp den från förrådet och testade så den lyste. För x antal år sedan gjorde jag misstaget att hänga upp direkt och så funkade den inte. Det gör jag inte om...hehe... Den fungerade fortfarande så till katternas skeptiska blickar hängde jag upp den. Den täcker nämligen en del av deras utsikt från översta katthyllan. Men efter ett litet tag hade de vant sig och utnyttjade girlangen till att ducka när fåglarna kom för nära.
 
Yatzy var skeptisk.
 
Men kom över det snabbt.

Del 4 av 10: Filmer som alltid...

 ..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
Born Free. Såg denna när jag var barn och har sett den många gånger efter det. Många tårar har fällts, en del av lycka speciellt i slutet. Det är något speciellt med djurhistorier som engagerar.
 

Att hjälpa och acceptera olikheter

Fick en anonym kommentar angående mina inlägg om att jag skänkt till flyktingar och mina åsikter kring moskéer och kyrkor. Jag publicerar inte anonyma kommentarer, något som tydligt står i kommentarsrutan. Ska man skriva något så ska man våga stå för det tycker jag.
 
Till första inlägget då, angående flyktingar. Bara för att andra inte gör nåt (eller gör mindre) så innebär inte det att vi ska strunta i att göra nåt. Jag tycker det är ett riktigt dåligt argument att säga att på grund av att till exempel USA gör mindre än Sverige i vissa frågor så ska vi inte behöva "besvära" oss med att hjälpa till mer. Varför ska vi följa andra, när vi kan leda utvecklingen och vara ett gott föredöme? Jag tycker absolut att vi ska fortsätta att hjälpa på alla vis vi kan, även om andra inte hakar på. Jag kan inte stå tyst bredvid (och detta gäller även orättvisor inom vårt land som sker mot befolkning som är födda här).
 
Till andra inlägget, angående moskéer och kyrkor. Varför ska vi förbjuda saker bara för att andra gör det? Det tillåts kanske inte kyrkbyggen i till exempel Iran (skulle gärna vilja ha källa på detta då påståenden är lätt att slänga kring sig, men utan något konkret bakom så kan jag inte ta det seriöst), men bara för att saker är annorlunda någon annanstans så innebär inte det att vi ska sluta oss. Jag tycker om ett öppet samhälle och tycker att vi ska fortsätta i den riktningen istället för att titta på vad som inte får göras i andra länder och därmed förbjuda saker här. Det känns ganska bittert att peka och säga: "ja, men vi får inte göra så här i DET landet... då får inte DE göra deras saker hos oss". (Nu menar jag inte att man ska tillåta ALLT som pågår i andra länder, för det finns saker som kränker de mänskliga rättigheterna, men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar.)

Mumsig räk- och fiskgryta

Kände för att experimentera lite och gjorde en rätt helt på känn. Resultatet blev väldigt lyckat (i min smak).
 
Ingredienser:
 
4 rödspättefiléer
4 laxfiléer
1 kg räkor med skal
1 pkt dill
5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
2 msk creme bonjour med smak rökt lax och pepparrot
Citronpeppar
Salt
 • Skala räkorna och skölj.
 • Stek alla filéer och krydda med citronpeppar och salt.
 • Häll creme fraiche i en gryta.
 • Ha i creme bonjour och grädde.
 • Häll i fisk och räkor.
 • Hacka dillen och ha i.
 • Rör om tills det kokat upp och låt puttra en liten stund
Jag åt det bara som det var, men det passar nog ypperligt till potatis.
 
Riktigt gott! Ta absolut räkor med skal för de smakar myyyycket bättre än inlagda. Det blir lite mer jobb bara.

Sett filmen Letters to Juliet

Spoilers förekommer!
 
Sophie och hennes fästman åker till Italien på resa. Fästmannen ska göra lite jobbresearch, men Sophie förväntar sig ändå en romantisk resa. Den blir väldigt romantisk, men inte på det vis Sophie förväntat sig. Hon hittar nämligen föreningen "Letters to Juliet" som spenderar sin fritid med att svara på brev som resenärer lämnar till Julia (från Romeo och Julia) om kärleksproblem.
 
Amanda Seyfried är härlig och hon passar fint i rollen. Historien kring breven är intressant, men i övrigt är handlingen formad helt efter mallen av romantisk komedi. Som jag skrivit i tidigare recensioner av sådana här filmer så funkar det ändå ibland, ifall det finns kemi och något särskilt mellan karaktärerna. Det saknas i denna film. Därmed så fattas det där som skulle kunna göra filmen speciell. Nu blir den en i mängden och den är inte särskilt minnesvärd.
 

Shoppat i Ullared

Förutom att vi shoppade så vi är klara med alla julklappar till barnen (vänner och släkt till Connor samt till Connor själv förstås) + lite andra presenter så blev det en del annat också.
 
Presentpapper, julpapper och julkort överst. Muffinsformar som ser ut som tekoppar, blöjpåsar, små högtalare och skummande badpasta nederst.
 
Pulkan, bollarna i pulkan och ett batteridrivet tåg med två vagnar fick Connor direkt vi kom hem. Han satt länge och tittade på tåget.
 
Kläder till Connor. Ett par leggings, ett par mysbyxor, två långärmade tröjor, en pepparkaksdräkt, en långärmad lite tjockare tröja och en t-shirt.
 
Mönstret på Connors leggings. Söta fåglar!
 
Skor och kläder till mig. Innetofflor till jobbet, vinterkängor och vinterstövlar. Två par strumpor (alla coola strumpor finns på herravdelningen, fram för fler på damavdelningen!), en top med stjärnor. En lång t-shirt (som jag ska ha på en kompis 80-talsfest framöver), en stickad tröja. Ett par mysbyxor, ett par pyjamasbyxor i fleece (såååååå sköna!) och ett par jeans.
 
Ballonger i form av hjärtan, julgardin till Connors rum, handväska, partypåsar och Baby Foot-fotvård.

Ullaredstripp

Fredag morgon drog Robin och jag iväg mot Ullared. Vi hämtade upp Robins syster Simone och hennes barn Tilda på vägen. Vi lunchade i Sjötorp som var vackert, men ganska folktomt.
 
Göta Kanal går genom Sjötorp.
 
Efter en låååååång resa så kom vi fram till vårt boende. Vägen dit var skrämmande. Vi fick åka på en smal cykelväg och över en smal träbro (ja, det var enda vägen dit). Väl framme så var stället väldigt mysigt! Där kan jag tänka mig att bo igen. Örnatorpets Gästranch heter det.
 
Efter att ha lastat in våra grejer så åkte vi och handlade på Gekås. Oj, vad mycket folk! Så mycket folk har jag inte varit med om på många år. Vanligtvis åker vi inte dit denna tid på året så antar att det var fler julshoppare så som vi.
 
Vi spenderade fyra (!!!!) timmar inne i affären. Till stor del för att det var knökigt med folk och att man på affären flyttat runt avdelningar så att det blivit lite knäppt. Fick gå fram och tillbaka mellan avdelningarna på barnavdelningen för att få en överblick över alla plagg. Mycket enklare om man sorterade enbart efter storlek. Men men... det gick i alla fall. När vi var klara så köpte vi med oss pizzor och åt i vår lilla stuga som vi bokat. Det blev en tidig kväll då vi var väldigt trötta.
 
Vår kundvagn innan shoppinggalenskapen.
 
Nästa dag var vi in på Gekås igen för att fixa sådant som vi glömt dagen innan. Det var ÄNNU mer folk. Nästan omöjligt att ta sig fram på leksaksavdelningen och hemavdelningen. Jag gick inte ens till damavdelningen så vill inte veta hur illa det var där (dagen innan var det värsta stället nämligen). OCH jag hade bara en korg. Med vagn kanske jag hade fastnat totalt. Efter den affären blev det dags för Sko-Boo för att hitta vinterskor. Sedan gav vi oss av hemåt. Lunchade i Fristad och så släppte vi av Simone och Tilda innan vi körde raka spåret hem.
 
Utsikten från vår stuga.
 
Hemma väntade Connor, hans morföräldrar och moster. Så skönt att vara hemma! Inlägg om inköp kommer senare. Inga bilder på julklapparna dock för då kanske någon som ska få en råkar se.

Sett filmen Drive

Spoilers förekommer!
 
En stuntman, mekaniker och getaway förare (Ryan Gosling) riskerar livet för att hjälpa sin granne.
 
Den här filmen innehåller både action och våldsamheter (rätt rejäla våldsamheter), men är trots det väldigt seg. Jag kan inte riktigt peka på vad som gör den seg, men filmen är som en trögflytande gegga. Inget engagerar. Det är ingen film jag skulle rekommendera.
 

Julie Gonzalos ärr (Rebecca i Dallas)

Har sett hela den nya säsongen av Dallas nu och längtar redan efter en fortsättning. Jag blir nostalgisk varje gång jag ser serien. Av de "nya" skådisarna tycker jag alla är torra utom Julie Gonzalo. I början var hon stel, men hon har växt. Gillar henne mer och mer. När jag kollade runt på nätet efter lite information om vad hon varit med i och så vidare, så upptäckte jag att en hel del skriver om att hennes ärr mellan ögonbrynen är "distraherande" och att de önskar att "makeup-avdelningen skulle göra ett bättre jobb med att dölja det".
 
Vilka trista människor! Jag tycker det är bra att hennes ärr syns. Det är synd att det retuscherats bort på många av de officiella bilderna från serien. Det är en del av henne och hon ska inte behöva dölja det bara för att det finns folk som stör sig, hur de nu kan störa sig på något sådant. Tänk vad folk är förstörda av normen på hur folk "ska" se ut på tv.
 
Dallas-gänget med Julie längst till höger.

Del 3 av 10: Filmer som alltid...

 ..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
Hachiko. Till och med när jag bara ser scenen här nedan så börjar jag gråta. *SPOILER* Scenen är i slutet av filmen så se den inte om ni inte sett den. Mitt hjärta brister varje gång jag ser den. Det är en känslomässigt jobbig film att se, men samtidigt är den så otroligt bra.
 
 

Julklappsshopping

Nu i helgen blir det julklappsshopping då. Ja, vi är tidigt ute som vanligt men det är väldigt skönt att få sådant gjort tidigt så blir det ingen stress i december. Ska passa på att leta vinterskor till mig också då mina gamla har spruckit. Kommer säkert bli mer shoppat än så med tanke på var vi ska...hehe...
 

Del 2 av 10: Filmer som alltid...

..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
City of Angels. Baserad på Himmel över Berlin, men väldigt olik den. Hjärtskärande.
 

Min härliga arbetsplatsutsikt

Utsikten jag har från min dator på Tilde Tryck är över Kyrkviken. Den är riktigt fin vanligtvis, men idag blev den lite extra härlig. Nedanstående bilder visar vilket fint besök hamnen hade efter lunch.
 
 
Så söta och vackra! Fyra snart vuxna svanungar och deras föräldrar.

Min första kärlek

Syrran och A Freak Like Me gjorde ett varsitt inlägg om sin första kärlek och då menas kärleken till en skådespelare/karaktär i en film eller serie.
 
Jag minns väldigt väl min första "crush". Jag var 9 år och det var MacGyver spelad av Richard Dean Anderson. Det var alltså själva karaktären som jag föll för. Försökte se en film med R.D.A. men det var inte samma sak. Jag gillade hans stil (fast när hockeyfrillan blev lite för lång så tyckte jag att han kunde klippa sig) och att han var så äventyrlig. Han var också en good guy med hög moral, men jag upplevde honom aldrig som "tråkig". (Nu menar jag inte att good guys på riktigt är tråkiga, men när det gäller film- och seriekaraktärer så brukar det vara de som är i mitten som är mest intressanta.)
 
Den här bilden hade jag klippt ur en tidning och satt upp på en av mina väggar. Det var denna stil jag gillade mest!

Såg mig

Spelade som sagt in avsnitt 1 av Torka aldrig tårar utan handskar. Ungefär 21.10 fick jag ett sms från syrran. "Såg dig". När Robin kollat klart på sina serier så kollade jag in avsnittet och där strosade jag runt i bakgrunden. Såg även min statistfamilj vid flera tillfällen. Det var kul! Avsnittet i sig tyckte jag var riktigt bra! Det visar på oförstående, rädda, mobbande idioter som inte accepterar de homosexuella. Tyvärr känner jag igen det från dagens samhälle också. Visst har det blivit bättre, men det är långt ifrån så bra som det kan bli. Det ska bli intressant att fortsätta följa serien!
 
"Hej hej, här är jag." Blir inte så snyggt när man tar kort av tv:n men men...

Del 1 av 10: Filmer som alltid...

..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
Ghost. Whoopi Goldberg är perfekt i denna film då hon får den att undgå att bli alldeles för gråtig och sentimental. Nu blir balansen perfekt och jag gråter som bara den varje gång jag ser den. Patrick är underbar i filmen! Han lämnade (i mina ögon) efter sig ett fint arv av filmer och serier då han gick bort.
 
 
Låten som får mig att tänka på filmen direkt jag hör den. Unchained melody - Righteous Brothers.

Torka aldrig tårar utan handskar ikväll!

På SVT1 klockan 21.00 nu ikväll börjar denna serie. Vi kör varannan vecka här då Robin har ett program som går samtidigt så jag kommer spela in avsnittet och se senare. Men ser verkligen fram emot det! Såg Babel igår då Jonas Gardell var med och pratade om serien och jag tror att det kan bli riktigt bra det här! Jag blev tårögd när han pratade på vänner som inte vågade berätta ens för sina föräldrar om sin sexuella läggning, vänner som inte blev accepterade av sina föräldrar när de berättat, vänner som dog i AIDS eller tog självmord...
När jag anmälde mig som statist till denna produktion så gjorde jag det just för att det är ett ämne som engagerar mig. Allas lika rätt till värdighet, vänlighet och respekt. Allas rätt att vara sig själva!
 
Foto: Jens Magnusson. Bildkälla: NWT - Gardell-drama spelas in i Arvika.

Sett filmen Othello (1995)

Spoilers förekommer?
 
Den manipulerande Iago (Kenneth Branagh) låtsas vara Othellos (Laurence Fishburne) vän för att kunna få honom att göra saker som leder till framgång för han själv.
 
Väldigt bra skådespelare! Det skulle jag nog tycka om vem som helst som kan få Shakespeare-prat att låta naturligt. Leonardi DiCaprio lyckas inte med detta i Romeo & Julia till exempel (inte i mina öron i alla fall). Jag tycker dock att Shakespeare gör sig bäst på scenen och inte som film, så jag fångas inte av denna.
 

Arvikamârten tivoli

Missade själva marknaden, men det blev en sväng ner på tivolit idag med Connor och hans mormor och morfar. Innan vi gick sa Connor att han ville ha en Kitty-ballong. De säljer tyvärr inga ballonger förutom på lördagen, så undrade hur det skulle gå. Men han var så nöjd med att åka karuseller (han åkte två stycken) och så vann jag en boll åt honom.
 
Det var mycket folk och svårt att ta sig fram och vid karusellerna gällde djungeln lag verkade det som. Föräldrar bara rusade fram och kastade in sina barn (nja, inte kastade direkt då men för att illustrera på ett ungefär). Vi trängde oss inte, men fick åka ändå så det är bra onödigt av folk att bete sig hur som helst. Vad lär sig barnen liksom? Den som trängs mest kommer först eller? Ja, ja... vi hade trevligt ändå.
 
Här valde jag att åka med Connor eftersom karusellen åkte upp en bit. Connor syns knappt över kanten...hehe...
 
Oj, vad liten han blev på bilden. Connor åkte tåget helt själv i alla fall och satt still hela tiden och var så duktig.
 
När jag såg denna bild så slog det mig att min bebis blivit stor. När hände det?
 
Bollen till vänster vann jag till Connor i år och bollen till höger vann jag för 2 år sedan. Jag undrar om den var så liten från början eller om den krympt...hmm...

Sweden Rock-kryssning 2012 (många bilder)

Yey! Nu är kryssningen gjord. Det var en lång dag för syrran, Annelie med sambo och mig innan det var dags att gå på båten. Väl på båten blev det lite bråttom. Byta om, sminka lite och dra en kam genom håret och sedan var det dags för buffé. Det fanns mycket som var så otroligt gott! Jag gillade speciellt en rostad lax. Mums! Tyvärr så innebar allt det goda att jag åt för mycket. Såg Finntroll, men sedan blev det magbesvär (jag har IBS så min mage är väldigt känslig). Men det var just Finntroll jag var ute efter att se så jag är nöjd.
 
Dag två på kryssningen blev det lite mer shopping (shoppade lite på båten dagen innan också). Jag hittade presenter till Connor och Robin, tack för hjälpen-present till mamma och pappa och så födelsedagspresent till en vän också. När jag kom hem så märkte jag att jag köpt mer till andra än till mig själv, men det blev en del till mig också. Syrran föreslog att vi skulle gå och se Rage. Dem hade jag aldrig (medvetet) hört förut, men det var en positiv överraskning som mötte oss. De var riktigt bra!
 
Vi anlände på kvällen till Stockholm där vi tog in på Scandic Ariadne. Ett jättevackert högt hotell! Syrran och jag bodde på våning 15. Härlig utsikt över staden! Vi fick möjlighet att utforska nästan hela Värtahamnen och området kring Gärdet då vi letade efter mat. När vi skaffat nåt att äta så låg vi bara och jäste i våra hotellsängar och såg filmen Kommissarie Späck.
 
Idag blev det en tidig dag för hemfärd. Skönt att vara hemma nu! Det har varit skoj!
 
En del av maten från buffén. Överst: grönsaksris, stekt potatis, fetaost, kycklingspett, Gazpachosoppa, vårrullar, rostad lax och marinerad blåmussla. Nederst: ananas på glasspinne, mjuk kaka med marshmallow, smoothie, minichokladkaka, citronmousse, chokladmousse och jordgubbsmousse.
 
Sugen på att hugga in på maten.
 
Finntroll + publik.
 
Ett perfekt lekrum på båten för Connor. Ska lägga på minnet att vi ska åka med Galaxy ifall vi ska på kryssning.
 
Konst?
 
Rage.
 
Från vårt hotellfönster såg vi båten vi åkte med, övrigt är bilder på rummet. Avancerat värre då nyckelkortet var tvunget att sitta i för att ljuset skulle funka...hehe...
 
Kryssningstshirt blev det till mig.
 
Baby bottles of booze och delar till piercingsmycken till mig (har tappat bort en hel del sådana kulor genom åren så det behövdes fler). Boll med spindlar, båt som det står Tallink Silja Line på och lastbil med släp med två traktorer till Connor.

En favorit från 80-talet

Jag har många favoriter från 80-talet. Något med musiken från det årtiondet är väldigt speciell och kommer nog alltid ha en särskild plats hos mig. Detta är en favorit som jag lyssnat en del på senaste tiden. Blev sugen på att se Top Gun igen. Det var ett tag sedan.

 Danger Zone - Kenny Loggins
 
En annan favorit från samma film:
 
 
Take my breath away - Berlin

Finntroll ikväll

Ikväll ska syrran, några vänner och jag se Finntroll och flera andra band på "båten". Yes!
 

Kryssning med syrran

Lite typiskt att jag ska vara krasslig just nu, men det blir till att åka på den planerade Sweden Rock-kryssningen ändå. Får ta det lite lugnt bara så går det nog fint. Vi ska fortsätta fira att syrran fyllt 30 år. Hoppas på att jag ska hitta något riktigt snyggt plagg till Connor på kryssningen, för bland annat Sweden Rock Shop ska ha grejer där. Självklart blir det en hel del musik. Finntroll är självskrivna för mig och sedan ser jag det jag ser helt enkelt. Vi har bokat buffé så ska försöka vräka i mig mycket mat också...hehe...
 
Spellistan på kryssningen:
Andra kryssningen (den hårdare)
Fredag den 5:e oktober
21:30-22:15 Finntroll
22:45-23:45 Amorphis
00:15-01:00 Macabre
01:45-03:00 Satyricon

Lördag den 6:e oktober
13:00-13:45 Antichrist
14:15-15:00 Portrait
15:30-16:30 Rage
 
Första gången jag var på Sweden Rock-kryssning (2004) stod jag längst fram när Hypocrisy spelade. Yey!

Skänkt till flyktingar

I närheten av staden där jag bor har det tagits emot flyktingar nyligen och fler är på väg. De kommer hit med nästan bara det de har på sig och det passar inte i vårt kalla klimat. Jag samlade ihop en del saker och gav till Röda Korset (som samverkar med att få in saker till flyktingarna). Det är litet, men det är något. Att förlora familjemedlemmar genom våld, krig, förföljelse etc. och då speciellt sina barn är så fruktansvärt att jag inte ens kan föreställa mig detta.
 
Ibland får jag för mig att vi lever i en upplyst tid. Att ordet "flykting" och "flyktingförläggning" hör svunna tider till, typ med 1990-talet som närmast. Men det stämmer inte. Det finns än. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Det blir inte bättre av att det finns folk som säger att "sådana ska inte få komma hit". Som säger att vi ska sluta hjälpa folk. Visst, alla i Sverige har det inte toppen, men vi lever i alla fall inte under samma omständigheter som dessa människor kommer från. Vi måste hjälpa!
 
Lite hjälp, men i alla fall något.

Syrrans födelsedag

Syrran får hjälp att öppna paket.

Grattis syrran 30 år!

Idag joinar lillsyrran mig och kommer in i 30-årsåldern. Välkommen och grattis!
 
Djurvän.
 
Leker med systersonen.

10 kronor blev det...

...för en ny tröja till Connor på Kappahl idag. Jag hade en bonuscheck på 50 kronor och en kupong med 25% rabatt. De hade fått in en del fina färgglada tröjor nu, men storlekarna var lite urplockade så till slut föll valet på tröjan här nedan.
 
Gosig grön tröja med sparkcyklar på.

Prover och medicin

Connor och jag var till vårdcentralen idag. Det här som vi fått är alldeles för drygt tycker jag. Mitt halsprov var det inget fel på så jag får dryga mig vidare och hoppas på att det blir bra. Är det lika till veckan skulle jag kontakta dem igen för att se om det finns något att göra ändå. Connor hade dock öroninflammation, sin första. Så han fick penicillin som han ska ta i fem dagar.
 
Connor fick välja en leksak på Lekhörnan efter läkarbesöket.

Presentblommor

Jag tycker det är kul med presentförpackningar och att göra blomgrupper. Har pysslat lite med det genom åren, men nu på sistone har jag skaffat lite mer sådana grejer så det har blivit lite mer pyssel.
 
Anteckningsblocket i form av ett päron hittade jag på nätet, men blomman har jag fixat själv.
 

En till blomma som jag gjort.
 
Har även gjort buketter ibland, som HÄR efter mammas brudbukett som förebild.

Egna t-shirt tryck

På Connors barnkalas fick barnen göra egna t-shirttryck och då en släkting var här ett tag efter födelsedagen (eftersom de var sjuka då) så blev det tryck igen. Connor fick göra en till t-shirt och denna gång var han ambitiös minsann. Första gången blev det bara ett par tryck, men denna gång ville han ha fler än det fick plats. Till slut blev resultatet som nedan i alla fall.
 
Prickarna skulle med igen, precis som på hans första verk.
 
Connors första tryck.

Sett filmen In time

Spoilers förekommer!

I framtiden slutar folk åldras när de fyller 25 år. Men samtidigt startar deras klocka på 1 år och när tiden är slut är livet slut. Om de nu inte lyckas köpa, låna eller få tag på mer tid på något vis. Will Salas (Justin Timberlake) lever i ghettot där man dagligen kämpar om minuter. En dag möter han en man som kommer förändra hans framtid för alltid.
 
Jag gillar verkligen konceptet i denna film! Det är riktigt tankeväckande. Amanda Seyfried är riktigt bra, men Justin Timberlake är stel. Jag tycker han är stel för det mesta. Han känns som en sångare som försöker klä ut sig till skådespelare och det funkar inte. Han har bara ett ansiktsuttryck hela tiden. Men tack vare att filmens handling är så intressant och spänningen så intensiv så klarar han sig undan.
 
Som sagt så väckte hela den här "klockgrejen" en massa tankar hos mig. I filmen är det en tydlig uppdelning mellan de rika och de fattiga (på tid, inte pengar för allt betalas i tid) och det är tydligt att de rika ska leva som 25-åringar i all evighet, medan de fattiga en efter en ska dö då levnadskostnaderna hela tiden höjs i ghettot. För att ta sig mellan zonerna (ända från ghettot till det rikaste stället) kostar det mycket tid. Detta för att kunna hålla de fattiga borta från de rika. Många är nog de naiva rika som inte vet vad som pågår utanför deras murar.
 
En grej får mig att undra... De rika är vana att ta det sakta, medan de fattiga rör sig snabbt, springer och hastar. Trots detta så är uppenbarligen den rika Sylvia (Amanda Seyfried) riktigt vältränad för efter att hon träffat/blivit kidnappad av Will så springer hon för fullt i filmen i HÖGKLACKAT och flåsar knappt. I och för sig så kanske detta är genetiskt kodat likaväl som att alla slutar åldras vid 25, men det nämns aldrig så därför tycker jag att det är lite skumt.
 
Kan verkligen rekommendera denna film!
 

RSS 2.0