Äntligen hittat bra shorts till Connor + lite mer!

Av någon anledning så är shortsen på pojkavdelningen så långa att de inte borde kallas för shorts. När Connor har dem på sig så är de ett par centimeter ovanför ankeln på honom så de ser snarare ut som urvuxna långbyxor. Men idag lyckades jag hitta sköna och passande shorts på flickavdelningen till Connor istället.
 
Förstår verkligen inte varför barnkläderna ska vara markerade på det viset. Folk kan väl använda ögonen och hitta det de letar efter ändå? Det blev tre par shorts där och ett par från pojkavdelningen, men som vanligt fick jag ta en storlek större på flickavdelningen för att få samma storlek som på pojkavdelningen. Larvigt när det ska föreställa centilong. Jag gillar att handla barnkläder, men just denna tydliga indelning och dessa "pekpinnar" som finns kan göra mig irriterad. Idag hade jag en något bättre dag så jag tyckte mest det var löjligt. Alla får handla det de vill till sina barn, men JAG skulle gärna vilja ha lite mer alltihop och mittemellan.
 
3-pack kalsonger blev det också eftersom vi nu i sommaren ska köra "blöjfri" oftare. Sammanlagt fyra par shorts i härliga färger. Allt från H&M.
 
Connor fick en bok om Chuggington där det även ingick klistermärken. 39 kronor på ICA Maxi.
 
På ICA Maxi hittade jag även en skön sport-bh. Kan vara bra att ha två ifall en är i tvätten.
 

Från IKEA kommer dessa härliga kuddfodral!

Kaninen Pelle 6 år och 4 dagar

I måndags fyllde vår kanin Pelle 6 år. Lille gosingen fick lite extra gott att fira med.
 
Bild tagen vid tidigare tillfälle.

Testat spinning på Hälsokompaniet

Nu har jag testat spinning för första gången. Man fick sätta en pulsmätare ungefär vid hjärtat. Den hade ett nummer och man knappade in det numret på en skärm och där valde man även maxpuls. Eftersom jag aldrig gjort det så fanns en lista med ålder att gå efter. Enligt min ålder ska min maxpuls vara 197 på spinning. Min puls hamnade högt även om takten inte alls var så farlig. Försökte stirra på min mätare så att den skulle gå ner bara av rädsla för min blick, men det funkade inte. Jag hade glömt svetthandduken också, vilket var ganska dumt för det droppade en del. Geléskyddet som jag hade med till sadeln hjälpte inte så mycket heller så.... AJ!
 
Blir intressant att se hur kroppen är imorgon. I och med att det är mest benen som jobbar och det är den del av kroppen som jag har minst problem med (med undantag för höften) så borde det gå ganska bra.
 

Chuggington-tröja

Connor blev jätteglad när jag hittade en Chuggington-tröja för 50 kronor på Butik Gammalt och Nytt som ligger före Granngården vid Mosseberg i Arvika. Vi var dit i tisdags och kollade lite.
 

Testat yoga på Sjövinden

Idag var det planerat att testa yoga på Sjövinden som ligger på Hantverksmagasinet. Mirja med familj ställde upp som barnvakt till Connor och han hade skött sig bra. Så härligt att höra sådant!
 
Yogan var riktigt avslappnande och skön. En del ställningar var lite kämpiga och det där med djupandning tycker jag är svårt. Men jag gjorde det jag kunde på mitt sätt. Vid ett avslappningstillfälle så upplevde jag ungefär samma känsla som jag gjorde då jag testade floating. Det kändes som att hjärnan var på väg att lämna mig och så ryckte jag tillbaka den och fick ett väldigt adrenalinpåslag blandat med lite panik. Då fick jag öppna ögonen och lokalisera var jag var. Instruktören sa att jag nog har en talang för riktigt djup avslappning. Det var rätt intressant!
 
Nu direkt efteråt (eller ja... cirka 1,5 timmar efteråt) så har jag väldigt ont i nacken och axlarna (speciellt vänster) trots att det inte alls kändes som att man använde musklerna så mycket. Eventuellt ska det bli en utomhusyoga framöver och i så fall skulle instruktören ta kontakt. Nu idag var det avslutning för terminen så vi tajmade det perfekt så vi hann med att testa. Tack så mycket Maria, för att du blev med mig!
 
Miljön där yogan hålls är underbar! Det är samma lokal som vi hade Connors namngivning i.

Läst klart: The Carrie Diaries av Candace Bushnell

Spoilers?
 
Carrie Bradshaw var en småstadstjej på väg någon annanstans...
 
Boken riktar sig till en yngre målgrupp, vilket märks lite på språket som är annorlunda mot Sex and the City. Men det är logiskt, för inte uttrycker vi oss exakt lika när vi är 30 som när vi är 19... Vi utvecklas.
 
Det är en prequel till Sex and the City. Man får nog tänka sig denna bok som en prequel till just boken Sex and the City och inte serien och filmerna. Den unga Carrie uttrycker nämligen en del åsikter som verkligen förändrats i den vuxna Carrie. Ja, man växer och utvecklas, men särskilt en åsikt hon uttrycker är totalt tvärtemot hur hon tänker i serien och eftersom hon har problem med det i serien så tror jag inte hon skulle tänka som hon gör som unga Carrie i boken. Det handlar om bisexualitet. Att det inte spelar någon roll om ens partner var tillsammans med en man eller en kvinna före hen blev tillsammans med dig. I denna bok tycker hon på det viset, men i serien stör hon sig och kan verkligen inte släppa att en kille hon dejtar varit tillsammans med män före henne.
 
Nästan hela boken så längtar jag efter att hon ska ge den där skithögen till pojkvän det han förtjänar. Men sedan inser jag att det aldrig kommer hända. I en av filmerna så GIFTER hon sig med en annan skithög som behandlat henne fruktansvärt, den avskyvärda Mr. Big. Så om hon gör den tabben som vuxen, varför skulle hon då vara smartare som tonåring...? Uppenbarligen tycker hon att hon förtjänar att behandlas som skit, trots att hon i den här boken är mer framåt än i serien. Just det där med att hon hänger upp hela sin tillvaro på en kille är dock inte annorlunda mot vuxna Carrie.
 
I denna bok pratar Carrie mycket om kvinnors rättigheter, feminism, jämställdhet och har en del vettiga poänger. Som att man kan vara feminin OCH feminist (något som en del verkar har fördomar om) och att de saker som räknas som "feminina" inte ska nedvärderas och ses som lägre än "maskulina" saker. Men sedan offrar hon en stor bit av sig själv bara för att finnas till för en skitstövel till kille. Inte lätt att leva som man lär kanske... Jag blir i alla fall glad i slutet när hon skärper till sig och åker till New York, även fast jag vet att hon kommer hänga upp sin tillvaro på ytterligare en skitstövel där. Ja, jag är cynisk.
 

Vinsten har kommit!

Som jag skrivit om tidigare så vann jag biobiljetter till Scary Movie 5. Nu har de kommit!
 
Yey!

Drömbild och verklighet

Vi hade en liten picknick i en park idag och där lyckades jag inom loppet av 5 minuter ta både drömbilden och verklighetsbilden...hehe... (Både drömbilden och verklighetsbilden är sanna förstås, men många bloggar visar bara upp drömbilden.)
 
Drömbilden. Familjen sitter tillsammans och äter baguette och jordgubbar.
 
Verklighetsbilden. Connor satte sig långt bort från oss föräldrar med en godispåse.

roligaprylar.se är gulliga!

Varje gång jag beställt från Roliga Prylar så skickar de alltid med något extra litet skoj. Häromveckan beställde jag en födelsedagspresent till Connor och fick med nedanstående sak. Det är så roligt och jag blir alltid på så glatt humör för dessa små gester. Lovely!
 
Zelda! Plåtask med godis.

Gott på Handarbetscafé

Nu kunde jag äntligen vara med på Handarbetscaféet igen. Jag gillar det! Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas. Man deltar de gånger man kan och betalar 20 kronor. Det får man fika för och en vinst delas ut varje gång. Det är inget spänt och man behöver inte vara väldigt kunnig inom handarbete. Man gör det man vill (idag gjorde jag till exempel en skattkarta till en planerad skattjakt) och kan få hjälp och tips på plats.
 
Titta bara vilka underbara bakverk man får till fikat! Visst blir ni sugna? Måndagar klockan 18-20.

Solhatt, men inga solglasögon

Connor behöver nya solglasögon, men det är svårt att hitta. Antingen är de för små eller för stora. Men inne på Lindex så hittade han en solhatt han gärna ville ha, så den fick det bli istället. Har ni tips på ställen som har solglasögon i olika storlekar för barn, så tar vi gärna emot dem!
 
Solhatten hade Nicke Nyfiken som tryck och det var därför Connor föll för den. På Kappahl hittade jag en liknande väska som jag och syrran hade en varsin som barn. Härlig nostalgi! Så den fick Connor också.

Min favoritblomma: Liljekonvalj

Igår plockade jag två buketter av min favoritblomma liljekonvalj. Först en hos mina föräldrar som de fick och sedan en här hemma som nu står på vårt köksbord och doftar gott.
 

Firat mamma och blivit firad

Syrran, Connor och jag var upp till våra föräldrar (Connors morföräldrar) idag och firade mors dag. Mamma hade lagat jättegod mat! Regnbåge som fiskats upp i fredags. Efter att maten sjunkit efter lite lek och liljekonvaljplockande så blev det tårta. Innan hemfärd blev det mer lek. Hemma fick jag blommor och vi åt väldigt god mat igen. Nu på kvällen blev det en liten promenad i skogen där jag höll på att bli uppäten av mygg. Så nu försöker jag tänka på annat än de kliande myggbeten.
 
Mamma fick lite roligt godis från Lagerhaus. Den lilla texten lyder: "Får-jag-inte-något-gott-nu-med-en-gång-så-svimmar-jag-tror-jag". Hon fick även en trädgårdsorkidé.
 
Jag fick blommor och en trisslott. Ingen vinst tyvärr.

Gûnnerskemârten igår

Igår var det Gûnnerskemârten. Syrran och jag sålde loppis, men vi passade åt varandra så vi kunde gå runt och titta på allt annat också. Jag passade på när Connor och Robin var så vi kunde ha sällskap. Förutom den turen så spenderade jag hela dagen i skuggan under ett tak. Trots det brände jag mig i ansiktet som jag dessutom smörjt in med 20 i solskyddsfaktor. Antingen blir solen skarpare och skarpare eller så blir jag mer känslig... eller både ock. Störande när jag ändå håller mig i skuggan. Jag är inte en sådan person som solar och som vill bli solbrun.
 
Jag var helt färdig på kvällen, men kan säga att dagen var lyckad ändå. Fick sålt en hel del och hittade även några saker att köpa som jag varit ute efter. Trots att jag handlade så gick jag med mycket mer plus än minus.
 
Connor testade rutschkanan på skolgården.
 
För en slant som Connor fick av en släkting köpte han bilarna och lastbilen överst. Han köpte även en klubba från Klässbols karamellkokeri. Jag köpte hinkkrukor som går att hänga. De ska hänga på balkongen. Köpte även grillpinnar och en handduk att hänga på spisen (gillar verkligen sådana handdukar!). Connor fick även en badboll efter att han kastat boll vid Länsförsäkringars bollplank.

Ett eget soundtrack

Tänk att ha ett soundtrack som spelar när man gör saker. Som i filmer. Njo... det går nästan att uppleva. Man kan alltid ha en egen spelare med musik. Fast man kan inte riktigt börja posera och röra sig i slow motion för då skulle nog folk undra...haha! Nej, jag får nog fortsätta dansa hemma och låta bli att göra det på stan så att jag verkar någorlunda normal i alla fall.
 
Vilken låt skulle symbolisera er i ett soundtrack?
 
Svårt att välja ut en låt... Det handlar mycket om humör. Men känner jag mig lite tuff så skulle nog denna låt spelas. Queen - Princes of the Universe.

Bidrag till Gûnnerskemârten

Fick ett samtal om brödönskemål till försäljning på Gûnnerskemârten. Så nu hoppas jag att min mjuka pepparkaka smakar gott. På Hembygdsgården ska fikaförsäljningen vara. Hoppas vi syns imorgon!
 

Grattat kompis till Connor

Ja, i alla fall för det mesta är de kompisar numera...hehe... Vi var över till Mirja och hennes familj för att gratta mellanbarnet. Det första Connor ville göra var att öppna paketen själv. Erhm... tar liksom bort syftet litegrann. Tänk om man som vuxen skulle ge någon ett paket och sedan sätta sig och öppna det själv...haha! Till sist fick Neo öppna själv i alla fall.
 
Det var kul att sitta och prata lite. Barnen lekte och Connor lärde sig till och med att klättra upp i våningssängen själv. Han är väldigt fascinerad av den. När han blir äldre så har jag faktiskt lite tankar på en loftsäng eftersom det öppnar upp så mycket plats. Men det får, som sagt, bli när han blir äldre.
 
Smurfpapper och uggleetikett blev det på paketen.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Tänk att de får heta Ninja Turtles numera! Annat var det på "min" tid. Då hette de Hero Turtles. Då var det 80-tal och både jag och syrran föll för Turtlarna så det är riktig nostalgi att återuppleva dem. Min favorit Raphael består än idag. De har lyckats hålla de olika karaktärerna trogna till hur de var när jag var barn, även fast en hel del annat har förändrats.
 
Serien som kom 1987 var det som jag växte upp med. Då hade Turtles fått sina egna färger och mer distinkta karaktärsdrag jämfört med de första, där alla hade röda ögonmasker.
 
Min favorit som barn var, som sagt, Raphael. Jag gillade hans lite cyniske stil. Trots att han ibland kan vara lite taskig och gärna konkurrerar med Leonardo så är hjärtat oftast på rätta stället. Skulle jag ha tänkt logiskt så hade nog Donatello blivit min favorit då vetenskap och datorer är min grej, men något med Raphael tilltalade mig. Vilken var/är din favorit?

 
Nu börjar det bli dags för nästa generation att "ta över" Turtles. Den senaste serien sänds på Nickelodeon för tillfället. Min Connor är redan intresserad av dessa och intresset har även inneburit ett intresse för sköldpaddor i allmänhet. Det är roligt att Connor delar intresset för Turtles tillsammans med mig och sin moster. Jag har kvar mina Turtles-leksaker och andra saker som jag hade när jag var barn. Jag minns att vi även hade ansiktsmasker i papp, men de har vi tyvärr inte kvar.
 
Postertidning nr. 1 från 1991 och en sparbössa i form av Raphael är några av sakerna jag har kvar.
 
Syrran hade ett spel till Nintendo 8-bit och eftersom jag har kvar spelkonsolen så är spelet numera hos mig.
 
När nostalgin faller på är det härligt att kunna spela på originalkonsolen.
 
Ett spel till Game Boy var också syrrans och jag har kvar min Game Boy. Nostalgi där också.
 
Många gjorde sig nog av med sina "gamla" konsoler när det kom nya, men nu är dessa riktigt heta igen.
 
Så en dag plingade vår postbärare på dörren. När vi öppnade hade han ett stort vitt paket med sig. Jag vet inte om det var jag eller Connor som blev mest exalterad.
 
Ett paket kom på posten med härliga grejer!
 
I den fina asken gömde sig Donatello. Jag tycker den nya designen på dockorna är riktigt nice!
 
I påsen fanns klistermärken.
 
Min lilla Mikey...oj, jag menar Connor.

Sett filmen The Immortal Voyage of Captain Drake

Spoilers förekommer!
 
Kapten Drake (Adrian Paul) och hans besättning får uppdraget att hitta en frukt som kan ge odödlighet. Samtidigt jagas de av Drakes ärkefiende Sandovate.
 
Jag blev riktigt road av denna film! Handlingsmässigt är det inget större fel på den. Historien är faktiskt riktigt intressant och klurig vid vissa tillfällen. Men miljö, kostym, skådespelare och effekter är så otroligt B, men faktiskt så B att jag, som sagt, blir road. Såg denna film endast för att Adrian Paul var med. Följer arbetet från Highlander-gänget och även fast det mestadels blir Peter Wingfield så kollar jag ibland på sådant som Adrian Paul, Jim Byrnes och övriga är med i.
 
Adrian Paul är även fight coordinator för denna film. Detta är en man som KAN det. Jag följde hans utveckling i Highlander-serien och mot slutet är det helt otroligt att se honom fightas. Men i denna film har han inga värdiga motståndare. Allt blir nedtrappat och Adrian får sänka sig så att han inte ser ut att tillhöra en högre nivå än de andra (vilket han gör). Det var rätt så trist.
 

Underbar dragning och VINST!

Jag följer A Freak Like Me's blogg och nyligen hade hon en tävling där man kunde vinna biobiljetter till Scary Movie 5. Jag älskar tävlingar så självklart deltog jag. OCH VANN! Tusen tack! Så otroligt kul! Dragningen var riktigt spännande! Älskar hur den är gjord. Att se lapparna åka runt, tas upp, vecklas ut och se sitt eget namn där var riktigt pirrigt. Musiken var perfekt tajmad! Så härligt!
 
Var tvungen att fråga om det var jag, för mitt namn är rätt så vanligt.
 
 

Bloggheaders

Det börjar bli dags för en ny header igen. Det har egentligen varit på gång ett tag nu, men jag har inte hunnit och/eller orkat ut för att ta bilden som jag har i mitt huvud. Så nu satt jag och kollade lite på de headers jag haft genom åren. Lite kul att se hur man har förändrat. Här nedan har ni headers från start till dagens. Kan hända att jag missat någon emellan, ifall jag råkat spara den på ett annat ställe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läst klart: För evigt av Maggie Stiefvater

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Tiden håller på att rinna ut för vargarna i Mercy Falls. Inget kan stoppa jakten som ska utrota vargarna en gång för alla. Sam är förtvivlad, det är inte sommar än och Grace är fortfarande varg. Ska han och Cole lyckas hitta ett botemedel mot vargviruset innan det är för sent?"
 
Den bästa boken i trilogin. Efter en svag start så tycker jag serien växer och den avslutar fint. Jag blir riktigt ilsken på de blodtörstiga hämndsökande människorna som vill utrota vargarna. Deras hämnd är helt fel ute, men tyvärr vet de inte om det eftersom det är en varghemlighet som vargmänniskorna inte får dela med människor. Tänk att bli så förblindad av hat? Huh!
 
Karaktärerna har växt från tidigare böcker. Det har även skett ett skifte så huvudkaraktärerna känns inte längre som huvudkaraktärer, utan facklan bärs vidare av några andra. Men i den här boken så känns det helt ok.
 
Det enda jag kan klaga på i denna bok är att slutet blir lite väl fixat och fint. Allt löser sig och knyts ihop med en stor rosett, känns det som.
 

Det här blev jag mindre glad för...

Några getingar hade börjat bygga på ett bo på vår balkong. Nej ni, nu får ni flytta. Jag tog bort det illa kvickt och hoppas getingarna håller sig borta nu. Annars får vi skaffa en getingfälla.

Hoppsan...fingrarna slant

Eller vad har man för ursäkt med att kalla Adrian Paul för actress (skådespelerska)? Nu är ordpolisen i farten igen!


På bio: Warm Bodies

Spoilers förekommer!
 
Efter att R, en ovanlig zombie, räddar livet på Julie ger deras relation en effekt som kan förändra hela världen.
 
Jag förväntade mig parodi, sjuk komedi och en rätt löjlig film. Jag fick något helt annat. Filmen är seriös, med lite lustiga situationer. Jag gillar verkligen denna nya spin på det "gamla" ämnet zombies. Jag är rätt förtjust i zombiefilmer överlag (och har även en Zombie Survival Guide...hehe) så man skulle kunna tro att jag skulle ogilla en som inte följer "mallen", men aldrig! Jag tycker denna film är riktigt bra! *STORSPOILER* Jag gillar det nya greppet med att det faktiskt finns något mänskligt kvar i en zombie. Att zombieskapet är en sjukdom som det går att bli frisk från.
 
Jag kände verkligen igen tjejen som spelade Nora, en kompis till Julie. Kunde dock inte placera henne. Nu vet jag var jag sett henne! Hon var en av mina favoriter i en säsong av Top Model. Jag tyckte att hon liknade Rebecca Gayheart. Hennes Top Model-säsong var även den som var med i The Big Bang Theory när killarna genom kartor och satelliter lyckas hitta Top Model-huset till slut. Analeigh Tipton heter hon och jag är glad att det verkar gå bra för henne. Hon var riktigt bra i denna film!
 
*STORSPOILER* Dave Franco försvann överraskande snabbt. Jag trodde absolut att han skulle vara med längre, men det var väldigt skönt ändå att de inte gjorde ett klassiskt triangeldrama! Nicholas Hoult var riktigt bra i huvudrollen. Jag såg en intervju med honom i Graham Norton show innan jag såg filmen så jag tänkte verkligen på blinkandet och han blinkar inte något alls, förrän han blir mer mänsklig. Jobbigt! När jag tänker på att inte blinka så blir mina ögon alldeles tåriga och nästan svider.
 
Kan verkligen rekommendera denna film! Den är inte för romantiskt sliskig heller (som det kan se ut på en del filmaffischer).
 

Sett filmen Familjen Jones

Spoilers förekommer!
 
Familjen Jones är nya i grannskapet. De är den perfekta familjen som har alla saker som alla andra vill ha. Men allt är inte som det verkar.
 
Jag tycker att handlingen och idén bakom filmen är roande. Helt klart så skulle säkert något sådant här fungera, för jag ser nästan dagligen folk "tävla" i vem som har det senaste. Jag tycker dock det är rätt skönt att inte känna den pressen och stressen för, som jag skrivit om tidigare, så nyttjar jag de saker jag har tills de pajar eller inte fungerar för sitt syfte. För det ÄR stress och press som det handlar om då det gäller att ha det senaste. Det visar en väldigt tragisk händelse i filmen. Det är lätt att handla på kredit eller ta lån till hög ränta och sedan går det åt skogen.
 
Gary Cole är väldigt bra i sin roll! När jag var liten följde jag En röst i natten (Night Caller) som han hade huvudrollen i. Jag minns att det var senaste tiden jag var uppe. Var kring 9-10 år och fick vara uppe till 22.30 då serien slutade. Till och med senare än Dallas som slutade klockan 22...hehe... Sedan spelade han en rätt creepy roll i American Gothic.
 
David Duchovny passar i Arkiv X, men hittills bara i Arkiv X. Här är han totalt känslolös och stel. Hans reaktioner är likadana hela tiden och det passar inte till det som händer i filmen.
 

Connor redo för sommarbad

UV-dräkt känns bäst då många vattenfasta solkrämer inte är så vattenfasta som de lovar. Connor fick vara med och välja själv och då var det självklart sköldpadda som gällde.
 
Jag skickade även efter ett par badstrumpor till honom med gummerad sula. Kan vara bra att ha när vi ska till Gustavsvik senare i sommar. Både UV-dräkt och badstrumpor är från Smart Sunwear.

Läst klart: Marshmallows till frukost av Dorothy Koomson

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Kendra Tamale har just återvänt till England efter en längre vistelse i Australien. Hon är på flykt undan en trasig kärlekshistoria och önskar inget hellre än att bli lämnad ifred. Summer och Jaxon, barnen i familjen som Kendra hyr ett rum av, har dock andra planer. Deras pappa Kyle har just blivit ensamstående förälder och barnen adopterar raskt Kendra som sin nya mamma.
Trots att Kendra bär på en smärtsam hemlighet som gör att hon gärna håller människor på en armlängds avstånd finner hon sig ändå väl tillrätta och blir med tiden en del av Kyles familj.
Så en dag stöter Kendra ihop med den man som delar hennes hemska hemlighet och allt rasar samman. Det enda sättet att ordna upp saker och ting är att avslöja vad som hände den där gången för så många år sedan, något hon svurit på att aldrig göra..."
 
Denna bok handlar om så mycket mer än vad som kan uppfattas genom baksidetexten. Den är verkligen inte alls som jag förväntat mig utan handlar om så mycket mer och blir på en del ställen till och med djup. Det är verkligen inte ofta jag stöter på det i romantiska böcker så när det händer blir jag glad. En del riktigt viktiga ämnen tas upp och i en scen kan jag verkligen relatera till Kendra.
 
*STORSPOILER* En mindre kunnig person har precis sagt i en grupp att kvinnor sänder ut signaler och att om hon går med på att ta till exempel en kaffe en sen kväll så får hon räkna med att killen vill ha sex och om hon ändrar sig så blir hon våldtagen, men då är det hennes eget fel. Kendra skäller iskallt ut personen som sagt detta och hon har så rätt i det hon säger. Sedan går hon därifrån och begrundar det som hänt. Det hon då tänker är så klockrent: "J*klar, så jobbigt det var att ha starka övertygelser. Att reagera på all skit folk som Janene försöker pådyvla andra. Ibland ville jag bara luta mig tillbaka och acceptera det. Inte reagera alls när struntpratet började. Vara moraliskt avtrubbad (...)"
 
Så där kan jag känna ibland. Jag reagerar starkt på en del saker och ibland önskar jag att jag var som många andra och bara lät det vara. Men samtidigt så tycker jag det är bra att reagera när något är fel. Att säga ifrån. Det är nog lättare om man kan låta saker vara, men viktigare om man faktiskt kan stå upp.

Kan varmt rekommendera denna bok även till de som inte brukar läsa romantiska böcker eftersom denna skiljer sig från åtminstone den typ av romantisk bok som jag läst tidigare.
 

Stadsparken 100 år dag 2

Det blev en tur ner till Stadsparken idag också. Kollade på loppis. Där fick Connor en liten Bamse-bok för 5 kronor. Vid Westra Wermlands Sparbank fick han en ballong. Vi strosade runt och tittade en liten stund. Arrangörerna hade riktig tur med vädret. Det var väldigt varmt och soligt.
 

Börjat bli lite grönt på balkongen

Jag har inte vågat ha några växter på balkongen förrän nu. Det har varit en väldigt sen vår. Men igår var det alltså dags att få ute lite. Jag köpte en blomampel på affären och så planterade jag om balkongpumpan i en större kruka. Eller rättare sagt två plantor i samma kruka. Jag har kvar flera plantor som jag inte har kruka till än, så en del grejer saknas. Det är en bra början i alla fall.
 
Blomampeln.
 
Balkongpumpan. Ska bli spännande att se om det blir några pumpor i sensommar.

Stadsparken 100 år och Klas Klättermus

Stadsparken i Arvika firar 100 år i år och det firas med olika evenemang idag och imorgon (17-18 maj). Vi var ner en sväng idag och det var mycket folk! Jag åkte en ny rutschkana som vuxna egentligen inte fick åka i. Ville inte låta Connor åka själv. Det var många barn som påpekade det. "Men du får ju inte åka. Du är vuxen." Hehe... Övre åldersgränsen är 15 år så jag tror att jag var ganska safe ändå med tanke på att jag inte är så stor.
 
Efter ett tag började Klas Klättermus. Connor blev riktigt engagerad, men var samtidigt så trött så vi gick hem innan det var slut.
 
Kanan som jag egentligen inte fick åka.
 
Mycket folk!
 
Klas Klättermus och Mickel Räv.

Sett filmen Rosemary's Baby

Spoilers förekommer!
 
Ett ungt par flyttar in i en lägenhet och allt verkar perfekt. När kvinnan blir gravid så är lyckan gjord, men ganska snart märks att något konstigt är på gång.
 
Jag tyckte att det var på tiden att jag såg denna klassiker. Det är en sådan film man helst ska se. Dock så känner jag, efter att ha sett den, att det absolut räcker med en enda gång. Filmen är väldigt lång och ger en krypande känsla. Jag känner för Rosemary och det hemska hon går genom. Stilen är väldigt sent 60-tal, men den känns ändå inte så daterad. Är väl mest beteendet mellan paret som visar att det inte är modernt.
 
Scenen när *STORSPOILER* Rosemary blivit drogad och blir utnyttjad är riktigt hemsk. Och jag blir så arg på hennes man för att han låter en sekt utnyttja henne på det viset bara för att de genom besvärjelser ska göra hans icke-existerande karriär som skådespelare framgångsrik istället. Det måste vara höjden av egoism. "Ja, men du var ju bara tvungen att bära barnet (som gjorde att du nästan dog och ja, just det... det var djävulen som var pappa) och föda det och sedan kan vi strunta i det, flytta nånstans och bli lyckliga". WHAT? Vad är det för sjukt resonemang?
 
Jag tycker absolut att man ska se denna film en gång. Man får vara beredd på att den är lång. Jag tyckte i och för sig inte att den kändes så lång, men min sambo tyckte den var ganska dryg.
 

Fixad skolbänk

Min mamma hittade en skolbänk till salu på Kupan (för ett bra tag sedan) och jag nappade direkt. 40 kronor! Den såg ut som sådana skolbänkar vi hade när jag gick i skolan och "traditionsenligt" var det en del ord både ristade och kladdade på den och inuti den. Det blev en del jobb med slipande och målande, men nu är den fin och fräsch igen.
 
Arbetet precis påbörjat. Maj 2011.
 
Klar! Slipad, oljad och målad inuti.
 
Målad inuti eftersom en del ord inte gick bort. Botten täckt med tallriksunderlägg från Jysk.
 

Köttfärspaj

Igår blev det köttfärspaj till kvällsmat. Riktigt mumsigt! Matig och god!
 
Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 ägg
 • Blanda ihop ingredienser och knåda tills degen är jämn.
 • Kläm ut i en pajform
 • Förgrädda i ugn 225 grader cirka 7-10 minuter.
 • Ställ den så den svalnar.

Fyllning

Köttfärs som kryddats med tacokrydda
Salladslök
2 tomater
Riven ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt
Svartpeppar
 • Lägg ett lager ost längst ned i den svalnade pajformen.
 • Lägg i köttfärsen.
 • Häll över skivad salladslök.
 • Häll över hackad tomat.
 • Blanda creme fraiche och ägg i en skål.
 • Krydda med salt och svartpeppar.
 • Häll smeten i pajformen.
 • Grädda i cirka 25 minuter i 225 grader.

Introduktion av maskiner på Hälsokompaniet

Idag var jag till Hälsokompaniet för rådgivning och introduktion av maskinerna i gymmet. Jag har inte vågat röra dem hittills, men de var inte så svåra som de såg ut. Så nu är jag frestad att testa. Idag fick jag känna på löpbandet och en wavemaskin. Den sistnämnda var lite klurig.
 

Lammet bestämmer!

Rolig titel, va? Men så var det faktiskt hos Robins lillasyster. Direkt ett lamm kom nära en av hundarna så lade hunden sig på rygg och lammet var bossen.
 
Hunden är en blandning av Golden Retriever och pudel. En del kallar rasen för Goldendoodle.

Shoppat i Ullared och Mellerud

Här är inköpen under resan till Gekås i Ullared och Bloms utanför Mellerud. Förutom detta (som är till antingen mig, Connor, djuren eller hela vår lilla familj) så blev det en hel del presenter handlat.
 
Till djuren. Myntafåglarna som katterna älskade, kattgodis och kaningnagarstänger.
 
Dekorgrus i fyra olika färger, Nivea Lypsyl, handväska, två tillbringare (lila och grön), liten brandsläckare, en glasburk med doftljus (vindruvor), dagcréme med solskydd, liten amerikansk fotboll, body butter och en stor fotboll.
 
Duplo sjukhus.
 
Kläder till Connor. Två t-shirts (Ullared och Mario), ett par långbyxor, tre par shorts och en sommarjacka.
 
Kläder till mig. Tre linnen (Ullared, blått och grönt), två par trosor (Ullared), ett par shorts, ett par träningsbyxor, ett par pyjamasbyxor (något jag redan har, men jag har svårt att motstå rutiga pyjamasbyxor) och en top.
 
Det som syns dåligt på bilden ovan. Fluffstrumpor två-pack och ett par knähöga fluffstrumpor.
 
Gammelsmurfens hus, bollpump, presentpapper, Smurfballonger, cykelsadelskydd med gelé, Ullaredsspelet och ett tårtfat med lock.
 
Basebollset, dockvagn, body butter, presentsnören och prydnadskudde.
 
Connors sommarskor som han valde ut själv. Köpta på Sko-Boo. Han ville ha ett tredje par (converseliknande som glittrade i silver), men de fanns som minst i storlek 30. Han kom fram med 35:or till mig och sa: "Dessa passar Connor". Hmmm... "Lite väl stora va?", tyckte jag. Men då skulle han ta dem på sig för att visa mig att de VISST passade...hehehe...
 
Mina sommarskor från Skokanonen i Ullared.
 
Kolla vad jag hittade i Ullared! Inne på Retrohouse. Underbart! Har länge letat efter Doktorn kan komma, men bara hittat tyska utgåvor. Nu har jag miniserien så då är det resten av serien kvar då. Stod även och trånade efter 8-bitspel, Game Boy-spel och Game & Watch i affären.
 
På Bloms käkade vi på hemvägen och förutom några presenter hittade jag även detta.

Lyckliga tokkatter! (Fått present från Gekås)

Igår när vi kom hem från Ullared så började Tetris gnaga hål på en pappkasse direkt. Troligtvis var det där som deras presenter låg för vanligtvis gnager han inte i påsar, även om han gillar att krypa in i dem. Det blev väldigt livat när de fick presenterna.
 
Två fokuserade katter. Presenterna var en varsin mjuk fågel med stjärtfjädrar och mynta inuti.
 
"Åååh... *sniff sniff*"
 
*Bit bit slick slick* Fjädrarna var genomblöta efteråt.

Majtripp till Ullared

Föregående tre inlägg har varit tidsinställda för jag har varit i Ullared med Connor, syrran och Connors morföräldrar. Vi åkte söndag morgon och kom hem måndag kväll. Vi hade hyrt stuga på campingen. Jag är helt slut, men har haft kul med undantag för en del trotsutbrott från Connor då... Det tog otroligt lång tid att ta sig genom halva Gekås under söndagen så jag fick göra ett nytt försök på måndagen då Connors mormor passade honom. Då gick det plötsligt jättelätt och jag var ute ur affären väldigt snabbt trots att jag tog det lugnt och inte stressade alls.
 
Ja ja... varje år har varit olika så det blir intressant att se hur Connor beter sig nästa år.
 • Första gången han var med låg han på insidan och sparkade som bara den.
 • Andra gången blev han trött och hungrig halvvägs in så jag fick mata sittandes på en bänk vid damkläderna och så somnade han redan klockan 18 på kvällen och sov ända till efter klockan 6 på morgonen.
 • Tredje gången var han överlycklig över allt han såg och ville utforska mycket på egen hand, men förstod ännu inte konceptet med att "ha saker".
 • Fjärde gången, det vill säga denna gång, var det glada miner på parkeringen men trots nästan direkt vi kom in i affären. Han såg en duschflaska i form av en bil och trodde att det var en riktig leksaksbil och blev därför jätteledsen när han inte fick den och det satte tonen för hela besöket.
En sidnot på ett beteende jag tycker är störande från föräldrar. På hemvägen var vi in på Bloms och vid entrén stod ett skyltexemplar av en liten lekplats i plast. Connor ville klättra och leka och jag förklarade för honom att man inte får göra det när det är en skyltning, för det handlar om en sak som är till salu (det fanns två andra lekplatser där barnen FICK leka). Sedan kom en förälder med två barn som direkt flängde upp i skyltningen och föräldern stod bara bredvid och sa inte ifrån. Bara lät dem göra det. Barnen såg dessutom ut att vara äldre än Connor. Av detta blev Connor förvirrad. "Varför får de, men inte jag?" Och blev förstås uppmuntrad att följa de andra barnens beteende. En förälders lathet och/eller ovilja att följa regler gjorde alltså att min uppfostran av Connor blev lidande. Grrr....
 
Självklart tog jag en klassisk "Connor i kundvagnen"-bild, precis som tidigare år.
 
På söndag kväll stretchades det med moster Marie.
 
På hemvägen brukar vi stanna vid Bloms utanför Mellerud. Det blev likadant i år och Connor undersökte inne-lekplatsen i butiken. OBS! Ej lekplatsen jag nämner högre upp i inlägget.

Katter och lådor

Robin fick presentkort på Intersport av flera på sin födelsedag. Han skaffade träningsskor och det tog inte lång stund förrän lådan var ockuperad.
 
Vad är det med katter och lådor egentligen?

Sett filmen Dredd

Spoilers förekommer!
 
I en grym framtid har speciella poliser makten att vara både domare och bödel när de hanterar brottslingar.
 
Det finns en enda sak jag gillar med denna film. Huvudskurken är en kvinna, men det pekas aldrig ut specifikt som det kan göras annars. Inget snack om svaghet, "kvinnliga känslor", inget sexuellt. Skurken bara är kvinna.
 
Men som sagt... det är enda grejen jag gillar. Annars så är filmen så otroligt dålig. Den engagerar inte alls. Actionscenerna är överdrivna och ger ingen spänning alls. Karl Urban är stel och tråkig och går runt med en riktigt sur min hela tiden. Visst, han har en mask över halva ansiktet men ÄNDRA UTTRYCK nån gång ändå. När jag gick dramautbildning i skolan så fick vi ibland ha masker över ansiktet och träna på att uttrycka känslor trots masken. Något för Karl Urban att lära sig kanske?
 

Connor lärt sig apport med hund

När vi var hos Robins lillasyster sist så lärde sig Connor att leka apport med hundarna där. Han tyckte det var jättekul! Han tycker dock inte om att få pussar av hundarna...hehe...
 
Boll iväg!

Gått Arvikapromenad

Det var med en frågepromenad i Arvika Nyheter igen och jag som gillar sådant lyckades locka hela lilla familjen med mig och så fick vi sällskap av några vänner. Det var en härlig promenad, men tyvärr fick jag väldigt ont efteråt så har vilat i flera timmar nu. Fortfarande jobbigt i nacke och skuldror, men medicinen har hjälpt litegrann i alla fall. Det var trots det värt det. Svaren är inlämnade så nu håller vi tummarna för att vi vinner!
 
Vi passerade Janteröset och jag frågade Connor om han ville lägga en sten där. Det gjorde han med entusiasm. Jag lyckades få stenen flygandes mitt i bilden också när jag tog kortet.
 
Kasta sten i vattnet var också roligt.
 

Pris efter hårlängd eller tid, inte kön

När vi passerat skyltar utanför frisörsalonger och det stått olika pris beroende på dam och herr så har jag ibland påpekat att "kvinnor kan ha kort hår och män kan ha långt. Borde det inte vara mer rättvist och logiskt att ta betalt efter tid?" Jag trodde att det, som så mycket annat, "bara var så", men nu har jag lärt mig något nytt. Att ta betalt efter kön räknas som diskriminering.
 
"Frisörsalonger får inte ha olika pris för kvinnor och män för samma behandling, exempelvis klippning. Olika prissättning kan vara lika med diskriminering. Lagen kräver inte enhetstaxa hos frisörer men prissättningen får inte utgå från kön. Det finns frisörer som till exempel har varierande pris för olika hårlängder medan andra frisörer tar betalt efter hur lång tid behandlingen tar. Detta är däremot tillåtet enligt lagen." Källa: Diskrimineringsombudsmannen.
 
Med denna frisyr skulle jag alltså automatiskt ha betalat MER än en man med mer hår bara för att jag är kvinna.

Ovanlig fågel

Hemma hos mina föräldrar fick vi se en stenknäck en dag. Tidigare var det sparsamt med dessa, men nu har de ökat och kommer allt längre norrut. Den var riktigt fin och hade en stor näbb, nästan som en papegoja.
 

Sett filmen Karate Kid (2010)

Spoilers förekommer!
 
Dre och hans mamma flyttar till Kina och när Dre börjar skolan där märker han kulturkrocken. En del elever gör livet plågsamt för honom, men när han träffar Mr. Han förändras det. Han börjar lära sig Kung fu.
 
Att filmen heter Karate Kid är lite skumt eftersom de utövar Kung Fu, inte karate. Det finns likheter mellan denna och originalet från 1984, men det vore nog bättre om den kallats något annat ändå. För nu kan jag inte låta bli att jämföra. Jackie Chan är jättebra, men jag gillar Pat Morita bättre i den rollen och det har att göra med en enda scen. Pat var bättre på att framställa tragiken hans karaktär kände efter att ha förlorat sin familj.
 
Jaden Smith imponerar rejält! Vad han är lik sin pappa! Fast med en mer seriös framtoning. Så otroligt vältränad och duktig han är på kampsport. Så vig! Han var 12 år när han gjorde denna film så hans talang i en sådan ung ålder gör det ännu mer otroligt i mina ögon. Det ska bli intressant att se vad han gör för filmer framöver!
 
Lite kul att handlingen är förlagd i Beijing. Precis i början då de kommit dit och åker genom staden så känner jag igen flera ganska speciella byggnader. Som till exempel denna som vi åkte förbi några gånger. Häftig byggnad! Även stadion som byggdes för OS är med i filmen och den var vi också och kollade på.
 
Filmen är absolut sevärd!
 

It's my birthday

Idag fyller jag likadana siffror då - 33. Scottie Pippens tröjnummer när han var med i Chicago Bulls. Så gammal som Peter Wingfield var när han gjorde sitt första avsnitt till Highlander-serien.
 
Jag gjorde min allra första smörgåstårta och bjöd på idag.
 
Pelle blev glad när han också fick vara med och fira med sallad.
 
Jag fick blommor, skraplotter, kort, pengar, en sparbössa som ser ut som en Coca Cola-burk, badkläder och ovanstående spel.

Sett filmen The Invisible

Spoilers förekommer!
 
Nick blir attackerad och lämnad för död. Men han finns ändå. Osynlig går han runt och försöker hitta svaret på varför han är kvar, men att ingen ser eller hör honom.
 
Det var ganska länge sedan jag såg den svenska filmen Den osynlige, men av känslan jag minns så var jag inte så imponerad av den filmen. Den här filmen känns mer intressant på något vis, men den höjer sig inte högre än medel. Jag stör mig dock redan från början på huvudpersonen Nick (Justin Chatwin). Jag undrar varför, för det är inte så att han är dålig på något vis. Efteråt får jag svaret då jag kollar upp vad han gjort tidigare. Han spelade Tom Cruise's son i War of the Worlds och jag störde mig enormt på honom i den filmen då han handlade så totalt egoistiskt. Den känslan satt visst kvar när jag såg honom i denna film.
 
Margarita Levieva känner jag igen från serien Revenge. Hon spelar lite samma typ av roll i denna film som i serien. Alex O'Loughlin har en liten roll och det är kul att få se honom som bad guy då jag tidigare bara sett honom som "hjälten" i till exempel serien Moonlight och Hawaii Five-0.
 

Gûnnerskemârten närmar sig

25 maj mellan klockan 10-16 är det Gûnnerskemârten! Den hålls i Gunnarskog vid Järvenskolan, Hembygdsgården och Larstomta. Syrran och jag ska i vanlig ordning sälja loppis där och vi brukar hjälpas åt att passa så vi även kan ta ett varv runt och titta/eventuellt handla. Nytt för i år är att vi inte sitter inne i gympasalen längre utan vi har en plats under tak utanför gympasalen. Titta gärna förbi!
 

Sett filmen The Descendants

Spoilers förekommer!
 
Matt har mycket på sina axlar. Hans fru är med om en olycka som får henne att hamna i en koma. Samtidigt som han måste ta hand om sina splittrade döttrar så har han ett viktigt beslut att fatta kring ett stort område mark som varit i släkten väldigt länge.
 
Detta är en otroligt bra film! Jag sitter och ler när jag ser hur bra George Clooney är. När jag började gilla honom var han med i Cityakuten och hade varit med i en del B-filmer som till exempel Combat Academy och Return of the killer tomatoes. I Saturday Night Live gjorde han narr av sig själv och drev med att han inte hade någon skådespelartalang alls. Men det tyckte jag. Och nu har han, med en rad filmer, bevisat att han har det. Det gör mig så glad!
 
Övriga skådespelare är också väldigt bra. Allra bäst är Shailene Woodley som äldsta dottern i familjen. Precis som jag såg i George så ser jag nu riktiga potential i henne. Hoppas hon tar "rätt" roller i framtiden! Kul att se Beau Bridges igen också! Filmen är gripande och välspelad överlag. Det går att räkna ut allt i förväg, men det gör inget för det är inte den typen av film som förstörs av det.
 
En sak tycker jag dock är väldigt lustig. Michael Ontkean kände jag direkt igen från Twin Peaks. Har inte sett honom i något sedan dess så jag blev glad när han var med här. Men.... Han får inte säga ett ord. Vid ett tillfälle blir detta väldigt konstigt. Han sitter vid ett bord med Beau och George och är delaktig i samtalet, men säger inte ett ord. Det ser ut som att han blivit tillsagd att inte säga något. Under denna scen så sitter jag till slut och nästan skriker: "MEN SÄG NÅT DÅ! LÅT HONOM PRATA!" Men nej... han får inte säga något.
 

Test på Hälsokompaniet: Bodystep

Idag hade jag bokat ett till träningspass. Bodystep. Det var ännu mer steg i det passet än i Bodyvive så min hjärna var helt rörig några gånger. Några steg kände jag dock igen från då jag gick Step Up för Korpen när jag gick på gymnasiet, det vill säga över 10 år sedan.... yikes!
 
Till skillnad från Bodyvive, där jag först kvällen efter började få ont, så känner jag verkligen av detta pass. Tror det kan ha varit för intensivt för mig, men sådant kan även bero på dagsformen. Får se hur det blir...
 

Sett filmen Cowboys & Aliens

Spoilers förekommer!
 
Arizona, 1873. Ett samhälle med cowboys och ursprungsbefolkning är det enda som står i vägen för en invasion av rymdvarelser.
 
En riktigt roande film, i alla fall för stunden. Jag gillar blandningen av genres... westernfilm och sci-fi film. Sci-fi-delen är väldigt liten, men lite av känslan finns där. Tyvärr drar de dåliga effekterna ner en del av upplevelsen. De ser otroligt fejk ut.
 
Clancy Brown (Highlander, Earth 2) är den bäste i hela filmen! Härligt att se honom igen, det var ett tag sedan jag gjorde det. Han gör mest röster numera verkar det som. Han har en helt otrolig röst, men jag hoppas de vill ge honom fler jobb som skådespelare också för han kan verkligen bidra med mycket!
 

Testat lekpark

Idag tog Connor och jag en promenad för att hälsa på Robin på jobbet. Eller snarare så att jag promenerade och Connor satt i kärran. Vi passerade flera lekplatser så på vägen hem stannade vi vid en till Connors stora glädje. Alltid kul att testa nya saker.
 
ALLT måste testas i en ny lekpark. Hur ska man annars veta vad man tycker bäst om?

Plockat vårblommor

Äntligen går det att plocka vårblommor! Det var en sen vår. Vanligtvis kommer tussilagon först och sedan vitsipporna, men nu växer båda samtidigt så jag plockade en mixbukett igår.
 

Livet är en fest, Shit happens & Whatever

Igår firade vi Robin som fyller 30 år idag. Det var fullt med folk! Roligt att så många kunde komma. Det blev mycket skratt under kvällen och rubriken är lite citat som användes flitigt, speciellt sistnämnda. *Pekar på syrran* Tack till er alla för en rolig dag och kväll!
 
Tårta av mig. Siffran 30 blev lite otydlig med alla hallon omkring, men någorlunda syns den i alla fall. Den är skriven med minigeléhallon.
 
Robin gjorde Pettson & Findus-tårtor, det vill säga pannkakstårtor.

Buzzat Gårdschipsen på Robins fest

Igår hade Robin sin 30-årsfest och i en skål fanns Gårdschipsen som jag hämtat ut dagen före. Det var dessa chips jag fick testa för Buzzador. Smaken blev cheddar och gräslök. De var riktigt populära för när kvällen var slut så var det enda skålen som var heltom och många av de på festen hade fått kuponger med rabatt på dem. Jag brukar inte gilla naturliga chips, men dessa var riktigt goda då de var så tunna.
 

Hälsat på kaninbebisar (bildkavalkad)

Bilderna i detta inlägg är så söta att det nästan måste utfärdas sockervarning på dem. Jag har aldrig sett så små kaninbebisar förut och definitivt aldrig hållit i en. Igår höll jag i fem stycken. De var såååå små och söta!
 
Här har vi mamman Amy.
 
En hög med sött.
 
Se så gosig! Satt helt lugn och stilla i mina händer och såg inte vettskrämd ut heller.
 
Fyra mönstrade och en svart.
 
Hehe...lite halkigt golv ser det ut som på den mörkgråe och den svarta kaninen.
 
Naaaaaaaw! De doftade gott också. En härlig doft av hö.
 
Den svarta ungen syns nästan inte på denna bild. Lyckas ni hitta hen?
 
Skönt att sträcka ut lite!

Sett filmen Livid

Spoilers förekommer!
 
Det är Lucies första dag på jobbet inom hemtjänsten. När hon och hennes handledare är hos en gammal dam som ligger i koma så berättar handledaren att en skatt finns gömd nånstans i huset. Detta bestämmer sig Lucie för att ta reda på tillsammans med sin pojkvän och hans bror.
 
Det börjar som en klassisk rysare. Allt följer mallen till punkt och pricka. Men sedan händer något *STORSPOILER* och filmen förändras totalt och blir plötsligt till något djupare, något mer filosofiskt och tungt. Det var riktigt oväntat och jag gillar den effekt detta hade. När denna förändring skedde så märkte jag att jag kom djupare in i filmen också. Det var riktigt intressant!
 

Första passet på Hälsokompaniet

Första passet blev Bodyvive som beskrivs så här på Hälsokompaniets hemsida: "BODYVIVE - En timmes träning till medryckande musik från 70-, 80- och 90-talet. Pulshöjande rörelser utan hopp förbättrar Din kondition och genom att använda boll och gummiband stärker Du Din kropp genom funktionella styrkeövningar. Enkelt och effektivt."
 
I ett blad jag hittade i receptionen stod det att det var bra ett pass för nybörjare. Oj yikes, svarar jag på det! Jag är nog på lägre nivå än en nybörjare. Det var många steg och min hjärna blir lite rörig när det gäller steg. Speciellt när man ska kombinera och ha med armarna. Jag har kört utan armar ibland för att lägga till dem när stegen verkligen satt sig. Det ser rätt roligt ut. Som att min överkropp inte hör ihop med min underkropp. Så idag försökte jag ta med armarna direkt och då och då låste sig hjärnan på mig och jag fick börja om.
 
Tempot var högt och jag svettades som bara den. Det var skönt, men jag vet att jag kommer straffas för detta imorgon. För mig kommer alltid smällen dagen efteråt (när jag gjort något på kvällen) och då pratar jag inte vanlig träningsvärk. Visst, den kommer den också men den är hanterbar. Det övriga däremot... aj! Jag ska testa några olika pass till för att se vad som passar mig bäst, men inget mer denna vecka.
 
Till träningen använde vi en liten boll och ett gummiband.

Sett filmen Lyckan, kärleken och meningen med livet

Spoilers förekommer!
 
En gift kvinna inser att hennes äktenskap inte är lyckligt så efter en smärtsam skilsmässa ger hon sig ut på en resa i världen för att finna sig själv.
 
Filmen har sina stunder, men överlag tycker jag den är ganska dryg. Det hade nog gått att korta ner den en aning. Det är kul att se Tuva Novotny i Italien-scenerna. Jag kände nästan inte igen henne först för hon är helt olik sig. Jag vet inte riktigt vad det är med Javier Bardems karaktär för han "creep me out". Viola Davis är riktigt bra och jag tycker även Richard Jenkins gör en bra prestation! På grund av en del bra rolltolkningar så är det just sidohistorierna som är det intressanta. Huvudhistorien och vad som händer med Julia Roberts karaktär intresserar mig inte alls och därför är filmen inte så intressant för mig i slutändan.
 

Varit på bio med syrran

Syrran och jag hade inte varit på bio tillsammans sedan november, men idag blev det av igen. Det blev lite småspontant för hon nämnde att hon skulle se Warm Bodies idag och jag har velat se den, men varit förkyld eller så har det inte passat. Nödfixade barnvakt och så kunde jag bli med. Filmen var bättre än väntat! Recension kommer senare.
 
Vi var först på plats i lilla salongen. Den är SÅ bra sedan den renoverades och ja... jag har hittat "min" plats här också. I stora salongen är det 111. I lilla salongen är det 39. Bakersta raden i båda salonger förstås.

1-maj tåg

Connor, syrran och jag var ner till torget idag för att se om det var mycket folk som skulle demonstrera. Det blev ett rätt så långt tåg och vi hoppade på och gick med i några kvarter. Jag hade ingen skylt denna gång, men Connor fick en Kommunal-ballong som vi viftade med.
 
Många flaggor och skyltar.
 
Marschorkester och drilltrupp. En del säger drillflickor, men drill är en sorts dans som kan utövas även av killar så jag tycker namnet drillflickor är uteslutande och missvisande.

Favorit med Jon Bon Jovi

 Min favoritlåt med Jon Bon Jovi är med på soundtracket till en av mina favoritfilmer - Young Guns II. Av någon anledning gillar jag 2:an lite mer än 1:an. Jag hade en liten crush på Kiefer Sutherland i en period, men övriga i filmen är riktigt bra de också. Musikvideon är riktigt snygg med blandade klipp från filmen och Jon Bon Jovi som sjunger högt upp på en klippa i miljö som ska se ut som en övergiven drive in-biograf. Minns att jag beställde soundtracket från USA och att jag, innan jag fått cd:n, blev jätteglad direkt denna låt spelades på radio. Då fick man passa på för det fanns inget Spotify, Youtube eller någon nedladdning liknande det idag.
 
 Jon Bon Jovi - Blaze of Glory.

RSS 2.0