Shoppat i Ullared augusti 2016

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var huvudsyftet med trippen till Ullared julklappar samt några födelsedagspresenter. De lägger jag inte upp i bloggen, av förståeliga skäl, utan här är det övriga. Vi var även in på Bloms i Mellerud på hemvägen så den bilden dyker upp på slutet.
 
En ny kattleksak är ett måste vid varje besök! Och här ser ni hur uppskattat det är.
 
 Samt här. De är helt stolliga i leksaker. Hmm...lång tunga Tetris har...
 
 Barnkläder, särskilt vinterkläder, sparar vi massor på att köpa där. Vi har kört med On the Peak i flera år nu då det märket varit väldigt bra. Varmt och torrt länge!
 
 Balettkläderna säkrade, likaså lite nya vantar och mössor inför den kallare säsongen. Långbyxor, strumpor och gympabyxor.
 
 Tröja, byxor och två pyjamas. Tänk att det fortfarande finns färger och mönster som Connor inte haft. Genom åren har han haft väldigt många olika Pettsson & Findus.
 
 Långkofta och en big t-shirt att sova i till mig.
 
 Föll direkt för den tröjan och blev glad när det äntligen fanns lite roliga tryck på kalsongerna igen. Önskemålet vore att det fanns sådana roligare tryck på trosor, men kalsonger är bekvämt det med.
 
 Kaningodis, små post-its, powerbank (laddare till mobilen), högtalare till datorn, sugrör i papp, sugrörshållare (sååååå fin!) och två durkslag.
 
 Hamstrat så jag kan förbli blond inför nästa besök som brukar ske i maj. Halva priset på hårfärgen där jämfört med billigaste stället annars så då passar jag på. Ögonskugga, blankt nagellack, BB cream för ögonen och så en body wash till Connor.
 
 Julklappspapper och presentpapper.
 
 Ett extra linne till Connors balett och sedan ett par vardagsbyxor som var såååå mjuka! Detta från Bloms.

En tripp till Ullared augusti 2016

I helgen var Robin och jag till Ullared. Första gången det bara varit vi två dit och det var riktigt mysigt! Vi bodde på Örnatorpet som vi gjort de senaste åren, men nu testade vi en av lägenheterna. Tidigare har vi bott i stugorna. Vi shoppade en del till oss själva, men mest julklappar och några födelsedagspresenter (bilder på det shoppade kommer i ett eget inlägg).
 
Vi spelade lite Pokémon Go också och så besökte vi ett hål i en vägg. Det var finare än det låter får jag säga. Bilderna är tagna med mobilen så det är inte samma kvalité som systemkameran, men jag orkade inte dra med mig den denna gången.
 
 
En del av vår mysiga lägenhet. Sängen till höger. Här har vi precis införskaffat lite god kvällsmat. Robin köpte en inbakad pizza av något slag och jag köpte lövbiff med strips och bearnaisesås.
 
Jordgubbar till efterrätt.
 
Hålet i väggen. Ligger en liten bit från Ullareds kyrka.
 
 Gillade namnet på dammsugaren i lägenheten.

Barnkläder på second hand igen

Det känns verkligen lite extra kul när det hittas kläder på second hand. Man kan hitta grejer som inte finns i butik och priset passar min plånbok mycket bättre! Senaste köpen var på Lilla Kråkan.
 
En tunn tröja, ett par gympabyxor och ett otroligt mjukt mysis-set med ficka på magen.
 
Baksidan av den tunna tröjan.

Läst klart: I kroppen min av Kristian Gidlund

Från bokens baksida:
 
"Jag har fått besked om en envis cancer. En elak. En cancer som gjort sig omöjlig. Omöjlig på alldeles fel ställen. Och jag har fått besked om att jag inte kommer att klara mig den här gången. Det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Det här är mina känslor när de osar, fräser och dundrar inom mig."
 
Boken är baserad på Kristians blogg, men innehåller även en del som han skrev speciellt för boken. Han skriver rakt, ärligt och grymt om denna hemska sjukdom och vad den gör med människor som drabbas och dess närstående. Han skriver även väldigt intressant kring sådant han tänker på, som inte rör sjukdomen, men som kanske är insikter som drabbat honom på grund av att han blivit tvungen att stanna upp... att omvärdera vad som betyder mest och så vidare.
 
Jag känner igen mig mycket när han skriver om hur han blir totalt intetgjord av Försäkringskassan och att han undrar vad som var värst...kampen mot cancern eller mot FK. Och att även Kristian fick kämpa så, trots att han hade en sjukdom som går att se, trots alla operationer han gick genom, trots alla behandlingar som gjorde honom riktigt illa för att försöka ta kål på sjukdomen... en sjukdom som alla FATTAR vad det är... det är så skruvat så jag kan inte ens förstå det. HUR kan man ifrågasätta sjuka människor på detta vis? Jag är inte ett dugg förvånad över allt jag fått utstå om till och med en person som hade cancer fick det.
 
Han skriver intressant om alla "goda råd" han fått för att bli frisk. Att han ska detoxa, äta det eller det, träna si eller så och då försvinner cancern. Som en person som skrev till Kristian "om du inte tar till dig mitt råd, så får du skylla dig själv"? Tänk att skuldbelägga de som drabbas av cancer på detta vis? Att det är deras eget fel om de drabbas och deras eget fel om de dör? Patetiskt!
 
Jag sitter och nickar när jag läser följande för att det är så klockrent beskrivet: "Det finns en övertro på yttrandefriheten i Sverige - illusionen om att vi måste säga något bara för att vi får. Den retoriken hävdar att det fortfarande heter n-boll bara för att det "alltid" har gjort det." Vilket bakåtsträvande! Och denna underbara frihet vi har att få tycka och att få uttrycka sig... Precis som Kristian skrev så måste vi inte säga/skriva något bara för att vi får. När en person lägger upp en bild och får kommentarer som "vad fult" och liknande. Vad menar man hyllar yttrandefriheten med det?
 
Kristian uttrycker sin besvikelse över hur landet började se ut. Det inlägget är skrivet mars 2013 och handlar om försämrad välfärd, främlingsfientlighet och så vidare. Allt onödigt hat och all splittring. Han slipper se varåt det barkat, men kanske visste han redan då var det var på väg. Han skrev då om hur Sverige vill utvisa ensamkommande flyktingbarn och han tyckte det var så stört att han knappt orkade skriva om det. Jag kan inte föreställa mig hur det kändes för honom, men om jag varit i den sitsen så hade jag nog känt en frustration över att inte kunna lämna världen till en bättre framtid. Men vi får fortsätta kämpa, stötta varandra, dela med oss av vänskap och kärlek, säga ifrån när det behövs och försöka skapa en bättre framtid.
 
Jag rekommenderar denna bok!
 

Börjat med inför skolan-tradition

Innan Connor började förskoleklass så gjorde jag samma sak med honom som min mamma gjorde med mig. Vi gick på stan och skaffade skolset med pennfack, penna, linjal etc. samt ett nytt plagg att ha på första dagen. Detta hoppas jag vi kan göra varje år framöver inför skolstart.
 
Connor valde ett Avengers-pennfack och ett Hitta Doris-set med penna, sudd, linjal och pennvässare.
 
Som första dagen-plagg valde han ut denna vita "farfarströja".

Sett filmen Black or White

Spoilers förekommer!
 
En sörjande nybliven änkling dras in i en vårdnadstvist om sitt barnbarn som han har varit med och uppfostrat hela hennes liv.
 
Den här filmen baseras på sanna händelser och det brukar vara en balansgång mellan att hålla kvar verkligheten och samtidigt göra det till en mer flytande film. Jag vet inte hur mycket som är sant eller inte, men tycker filmen är väldigt gripande och att den visar på att verkligheten inte är så enkel som svart eller vitt utan att det är så många olika lager och nyanser. Den är väldigt intressant och välspelad (särskilt av Octavia Spencer och Kevin Costner). Manus är väldigt bra och man räds inte att beröra ett väldigt känsligt ämne. Det mest realistiska i filmen är att ingen är helt genom "god, perfekt och den amerikanska hjälten". Alla i filmen är mänskliga med brister, fel och tankar som inte alls är stenhårt fixerade i "jag har rätt". Tvivel, självrannsakan och empati framställs väldigt tydligt mellan de där "fighterna" där ingen av karaktärerna vill "släppa" så att den andre "vinner".
 
Fördomar har vi allihop, men precis som i filmen så är det inte de där "programmerade" tankarna som är det viktigaste. Det viktigaste är vad vi gör SEN. Hur vi möter de tankarna, hanterar dem och går vidare. DET visar vad en människa verkligen går för! Rekommenderar denna!
 

Årets fiskdammspåsar 2016

Som vanligt satsade vi på små saker istället för godis, men barnen fick även en Paw Patrol-sockervadd med klistermärke i. Temat för kalaset var till största delen Paw Patrol (även fast det gärna blandas in lite annat också).
 
I år kunde för ovanlighets skull alla bjudna komma (jättekul), så det blev många påsar!
 
 Innehåll i påsarna: En Paw Patrol-mask, en bok (Peta i brasan-dagen från OLIKA Förlag), en led-ballong, såpbubblor (Hitta Doris), en Minion som superhjälte (Hulken, Batman, Superman, Turtles, Captain America, Iron Man, Thor eller Spiderman fanns), en penna med många färger och ett litet Toy Story-block.
 
Sockervadden.

Barnkalas 2016

Oj, i år slog vi rekord i antal barn. ALLA som vi bjöd kunde. Det brukar alltid vara någon som inte kan, så det är första gången som verkligen ALLA kom. Kring 43 stycken i en trea på 78 kvadrat. Det var trångt och varmt, men väldigt kul och livat! Barnen hade kul och vi fyllde dem förstås med sötsaker...hehe... Vi har dock aldrig sötsaker i vår fiskdamm, så det jag menar är tårta, muffins, kakor, glass och särskilt för i år Paw Patrol-sockervadd.
 
Årets tårta. En härlig Paw Patrol (önskad av Connor) gjord av Millis tårtor.
 
 Detaljerna är otroliga!
 
 
 
Ballonger är ett måste förstås. Connor har älskat ballonger hela livet!
 
 
Jag gjorde chokladmuffins med turkos frosting (Connors färgval).
 
Så här många par skor har vi aldrig haft i vår hall förut.
 
Efter kalaset så hade Connor en massa ballonger att leka med. Längst fram ser ni några ballongdjur. Vi hade en liten "station" på kalaset där man fick knyta ballongdjur. 80 ballonger plus instruktioner fanns. En del var riktigt bra på det där! Jag testade tre gånger och alla tre gånger small ballongerna.
 
 Presenter.

Connors födelsedag 2016

På Connors födelsedag den 19 augusti hade vi släkten här och dagen efter var det dags för barnkalas. Barnkalaset kommer i ett senare inlägg (där jag bland annat kommer visa den fantastiska tårtan som Connor beställt i år). Eftersom han fyllde på en fredag så var han i skolan först. Där hade de sjungit för honom och han hade fått en födelsedagsballong (i papper). Det var en glad unge som gått sin första vecka i förskoleklass! Nu är han 6 år!
 
På själva födelsedagen var det regnbågstårta till vårt färgälskande barn. Chokladmousse som fyllning.
 
 Första gången som jag bakat egna tårtbottnar och satsade då på stort och gjorde sex stycken i regnbågens färger. Visst ser det annorlunda ut på utsidan?
 
 För inuti var den så här.
 
 Garneringen var också i regnbågens färger (ungefär), både strössel och dekorglasyr.
 
 Presenter (en del av detta finns även med här nedan på bilden).
 
Presenter. Av oss föräldrar fick han sin nya säng plus en del kringgrejer som behövdes till det, så det kommer ett helt eget inlägg om hans "nya" rum.

Grattis Connor 6 år!

Detta klockslag 14.59 för 6 år sedan såg du dagens ljus för första gången. Tänk vad vi hade längtat efter dig! Och nu har du blivit så stor och börjat förskoleklass! Vi älskar dig så otroligt mycket!
 

Komplett Turtles-set

Det tog några månader och några olika loppisar, men nu är Connors Turtles-set komplett. Jag tycker att loppis är ett roligt sätt att lära Connor att leta, vänta, ha tålamod, samt hur bra det är för miljön och plånboken. Han har på egen hand märkt hur mycket billigare en sak kan vara på loppis jämfört med affären trots att det är samma grej.
 
Donatello var den som saknades.
 
 Komplett!

Första dagen i förskoleklass.

Idag började Connor förskoleklass så måndag-fredag kommer han vara i skolan. Första dagen gick bra och han tycker att det är kul och spännande!

 

Connor på väg till skolan.
 
 Förskoleklassarna fick en varsin ros som välkomstpresent av sjätteklassarna.

Varit på jakt efter barnbyxor

Och jakten fortgår kan man väl säga. Upptäckte att Connor inte har så många par byxor inför skolstarten så vi har fyndat lite på Tradera. När det letades byxor på Kappahl så råkade det fyndas en t-shirt och ett linne istället. Halva reapriset så de kostade 25 kronor styck. Rena Tradera-priset det också!
 
Spiderman-byxorna från Tradera var till och med oanvända.
 
 Roliga tryck!

På bio: Suicide Squad

Spoilers förekommer absolut!
 
När världen hotas av undergång drar man in ett gäng skurkar för att rädda dagen.
 
Till en början är filmen rätt seg. Introduktionerna till varje karaktär är lång och täckande. Väldigt bra för dem som inte känner till karaktärerna förstås, så det är bra att man tänkt på dem och att filmen ska vara för alla. Trots att det kändes segt så var det inte ogenomlidligt så det funkar ändå.
 
Det som kanske får lida lite på grund av de långa introduktionerna är resten av filmen. Det känns som att man skippat partier och att man plötsligt befinner sig här och där. Jag fick känslan av att ha missat något då och då, även fast jag inte gjort det. Och plötsligt skippas bakgrunder helt och hållet. Sedan är jag så otroligt trött på när folk använder det kvinnliga könsordet som ett nedvärderande ord. Borde vi inte ha kommit förbi det vid det här laget? Tyvärr är det Harley Quinn (Margot Robbie) som använder det flera gånger och i övrigt är hon den karaktären jag gillar mest i gänget. Hennes historia med Jokern (Jared Leto) är så tragisk och man får med mycket av det i filmen och det gillar jag. Tänk att vara fast med en person som man älskar något otroligt vansinnigt, men som skadat en så och förstört ens liv...
 
Något unket "skämt" förekommer också, som till exempel då Deadshot (Will Smith) föreslår att Flag (Joel Kinnaman) ska gå fram till sin flickvän (Enchantress som försöker ta över världen), daska till henne på baken och säga till henne att lägga av. Suck! Att karaktären även är pappa till en dotter får det hela att låta ännu värre. Vem skriver sådan skit egentligen? Cara Delevingne som spelar Enchantress överspelar tyvärr medan Jai Courtney som Boomerang är lika blank och tråkig som i Terminator Genisys.
 
Så, det var det negativa. Vi avslutar med det positiva. Margot Robbie är väldigt bra som Harley Quinn och Jared Leto passar bra in i rollen som Jokern. Nu har jag inte sett Heath Ledger som Jokern och folk framhäver alltid att han är den bästa, så jag kan inte jämföra utan bara konstatera att jag tycker att Jared gjorde ett ypperligt bra jobb i rollen! Det var härligt att man hade gamla klassiska låtar som soundtrack! Det var kul att få se The Flash och Batman, även fast det var lite plågsamt att se Ben Affleck som den sistnämnde. Och ni satt väl kvar i eftertexterna? DC har gjort lite som Marvel och hade med en extrascen. Kanske har de gjort så länge, det har jag inte koll på då jag inte sett DC på länge (förutom tv-serier och där förekommer inget sånt). Så det är något i alla fall jag kopplar ihop med Marvel.
 

På bio: Lights out

Spoilers förekommer!
 
När Rebeccas lillebror berättar om en mardrömslik kvinna blir hon påmind om en gestalt från sin egen barndom. Släck inte ljuset!
 
Jag är ett riktigt fan av kortfilmen Lights out! Jag rekommenderar er att se den. Här har ni den. Den har precis de element som får mig att rysa. Underbart!
 
Långfilmen var ju tvungen att bygga mer av en handling och bakgrund än kortfilmen, så riktigt på samma vis blir det inte. Dock så blir jag överförtjust när kvinnan (Lotta Losten) som spelar huvudrollen i kortfilmen är med i början av långfilmen! Det är även kul att det är kortfilmsskaparen (David F. Sandberg) som regisserade långfilmen.
 
Teresa Palmer är den som bär filmen tillsammans med Gabriel Bateman. Det är kring dessa syskon och deras mamma som historien snurrar. Maria Bello är tyvärr rätt frånvarande på något vis, men filmen klarar det ändå. Jag kan säga att det är som det brukar med rysare för mig. Till en början gillar jag det verkligen... När det är mystiskt, mörkt och man bara får ana saker. När slutet närmar sig och det blir "för mycket" så tröttnar jag. Detta är dock en av de bättre rysarna jag sett på länge! Det är absolut en film som ger kortfilmen heder. De billiga "hoppa-till"-effekterna hade jag klarat mig utan, men jag förstår ändå varför de lägger in dem. Det var fullsatt salong och en hel del hoppade till då och då följt av ett sorts frigörande skratt. Så folk verkar gilla det.
 
För mig är det dock scenerna som ger mig kalla kårar som är bäst. Jag gillar verkligen den där smygande fruktan. I denna film får man bådeock.
 

Skolväska från ICA Maxi

Connor fick välja en skolväska för någon vecka sedan. Först ville han ha en Minion-resväska med hjul, men nja... inte riktigt skolväska det. Då valde han en Frost-ryggsäck, men den var liiiiiiten. Ja ja, tredje gången gillt. Då var det en ryggsäck av bra storlek (tur att ICA Maxi hade en del att välja mellan).
 
Till slut blev det en Star Wars.

Skolstart-grejer på Akademibokhandeln

Skolstartsakerna har kommit till många ställen nu. Det behövs inte så mycket för förskoleklass, men Connor fick ändå en mapp där han kanske kan lägga brev från skolan till oss föräldrar. Eller teckningar som han vill ta med hem.
 
Så fin! Fanns även med pingviner (gul), en kameleont (grön) och kaniner (rosa).

Fyndat leksaker på loppis

Häromdagen var jag iväg på bakluckeloppis innan vi var och firade mammas födelsedag (hon fyller idag egentligen - grattis!!!! - men firades tidigare). Det var många säljare och kul att gå runt och titta! Hittade en del oanvända leksaker i kartong. Sådant är alltid kul! Speciellt när det är sådant som man letat efter. En del läggs inte upp på bild här då det ska vara present till ett barn som gillar just en sådan grej som är svår att få tag på (därför jag är lite extra nöjd med fynden).
 
Det blev en stor Tandlös från Draktränaren, en oöppnad Nicke Nyfiken med raket och två små Angry Birds. Sammanlagt 65 kronor för dessa.
 
 Raketen lyser. Connor har lekt med denna för fullt.
 
 Söta!
 
 Som sagt... en STOR Tandlös.

Deltog för första gången i BIK:s mopedrally 2016

Igår var det rally! Och gissa om det var kul! Jag fick låna en äldre moped av en släkting (samma moped som jag deltog med i veteranMC-rallyt 2001 som Hembygdsföreningen anordnade förr). Det var två rundor varav båda utgick från Kolstavallen i Allstakan.
 
Första svängen gick på grusvägar upp till Häljeboda och sedan var det varierat grus- och asfaltsväg tillbaka mot Allstakan. Mycket fina vägar och jag gillar verkligen att köra i skogen! Andra svängen var likadan som en av dem jag körde för veteranMC-rallyt. Från Allstakan ner till Stommen och vidare mot Tobol och så till Allstakan igen. Också mycket fina vägar och längs med denna runda hade vi en hel del publik längs vägen också. Kul!
 
Det var stationer längs med vägen med tipsfrågor och på fotbollsplanen var det praktiska uppgifter. Jag hade rätt på 10 av 11 frågor. På första praktiska uppgiften som var ett kasta skiftnycklar i olika storlekar i en hink fick jag 0 poäng. Missade alla tre! På andra praktiska uppgiften skulle man rulla ett mopeddäck så att tejpen hamnade på en poängskala. Man fick välja var man skulle börja rulla hjulet och så skulle tejpen rulla två hela varv och där var poängen man fick. Där lyckades jag få 8/10 poäng.
 
Slutpoäng 18 av maxpoäng 24 är jag väldigt nöjd med! Skiljefrågan var jag way off på, men hamnade rätt högt upp ändå och fick välja pris från vinstbordet rätt tidigt. Jag valde presentkort på Källmans Konditori i Charlottenberg. De har även mat där.
 
 
 
 
"Min" moped.
 
 Ett av stoppen var vid Lyred. Där har jag inte varit förut. Häftigt med dammar och vatten!
 
 Denna var kvickt borta igen, men jag hann ta en bild. Såg den vid Kolstavallen efter att vi kört färdigt.

Mopedrally idag 6/8 kl. 11.00

Kom och titta eller kom och kör!
 

På bio: Ghostbusters

Spoilers förekommer!
 
Paranormala fenomen stiger plötsligt i frekvens och styrka, vilket binder samman två gamla vänner och två nya som ger sig ut på en jakt efter bevis och en lösning.
 
Jag skrattade mycket mer än jag trodde jag skulle göra till denna film. Humorn var inte alls som i Bridesmaids eller Spy, med något enstaka undantag. Det var en riktig feelgood-film! Jag hade låga förväntningar, vilket jag försöker ha till de flesta filmer för att inte bli besviken. Förutom något skämt som föll platt så var det överraskande mycket som var roligt. Karaktärerna var underbara! Det var så underbart fräscht med kvinnor som var olika, som inte följde en viss norm och som inte var där för "den manliga blicken". Jag älskar sådana roller för kvinnor! Verkligen på tiden om det blir mer sådana roller! Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones och Kate McKinnon får äntligen göra roller som inte förminskar dem eller hånar deras utseenden! Kate McKinnons karaktärs attityd i filmen är nog det bästa! Enda klagomålet jag kan ha är att Leslie Jones fick spela aningen för stereotyp karaktär. Där hade de kunnat bryta ner ytterligare några barriärer.
 
Filmen var annorlunda jämfört med originalet och den innehöll bara några få scener som var som hyllningar till den filmen. Annars var det annorlunda, så kan verkligen inte säga att man bara kopierat rakt av som många dåliga remakes gör. Detta är inte en remake dock, utan en reboot så däri ligger skillnaden skulle jag säga. Jag tycker mycket om originalen och det gör jag självklart än. ....Nämen, se där. Denna reboot förstörde inte originalen! Ja, nu var jag sarkastisk. Det har nämligen hävdats av en del att originalen förstörs av denna film, vilket inte är sant ens om en nyare film är riktigt usel. Jag tycker inte mindre om The Thing från 1982 för att jag ogillar remaken. Jag tycker inte mindre om Highlander för att uppföljaren (2:an) var så usel att jag försökt radera den från mitt minne. Resonerar man så, då vet inte jag hur man tänker.
 
Effekterna var mycket CGI och en del av det gillade jag. Ni som läser mina recensioner vet dock att jag inte är så glad i CGI överlag och särskilt inte om det är för mycket. När det är något enstaka spöke så känns det bra, men det blir för mycket när det är en armé av spöken. Ghostbusters vapen var dock en fin kombo av riktiga modeller och CGI.
 
Chris Hemsworth hade en del roliga scener (särskilt när han höll för ögonen när något var högljutt...hihihi)! Det var även riktigt kul att se Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts och Sigourney Weaver i cameos! Jag såg även hur de lyckades få med avlidne Harold Ramis på ett fint sätt! Ozzy Osbourne var Ozzy Osbourne...hehe... Och klassiska Slimer fick vara med förstås! Jag hoppas att folk struntar i recensioner av folk varav många inte ens sett filmen utan satte sig ner och gav den låga poäng och en dålig recension efter att ha sett bara trailern och istället bildar sig en egen uppfattning! Kanske gillar ni den, kanske inte, men lyssna till dig själv och inte till någon annan (inklusive mig då, för vi har kanske inte samma smak heller).
 

Minigolf vid Ingestrand och mat på Olssons Brygga

Rubriken är det som mina föräldrar fick av oss i lilla familjen när de firade 35-årsjubileum som gifta. Idag tog det plats. Först åkte vi till minigolfen vid Ingestrand. Connor tycker det är superkul att spela minigolf! Jag tycker det är kul, men det kan vara frustrerande också. Är glad att jag fick under tresiffrigt på slutsumman i alla fall. Efter det blev det Olssons Brygga och mat. Mycket gott och mättande!
 
Koncentration!
 
 Min mat på bryggan. Entrecôte Superior med sommargrönsaker, steksky, klyftpotatis och chilibearnaise.
 
 Blomman smälter in lite i bakgrunden så jag skulle ha tagit bilden åt andra hållet istället, men det syns lite i alla fall. Arvikas egna blommande Agave. Mäktig!

Läst klart: Ivanhoe av Sir Walter Scott

Från bokens baksida:
 
"Romanen har till historisk huvudperson den tappre Rickard Lejonhjärta, nytt återvänd från sitt korståg i Palestina och sin fångenskap i Österrike. Historisk är i viss mån också den ädle rövaren Robin Hood - romanens Locksley. Ivanhoe är namnet på den egentlige hjälten, en diktad person, som förvisats av sin angelsaxiske fader men som efter en lång rad skiftande äventyr försonas med denne."
 
Jag har inte sett den filmen som visas kring varje nyår på svensk tv. Jag har däremot sett en miniserie från 1997. Boken skiljer sig mycket från serien. I princip kan jag säga att de kvinnliga karaktärerna har ingen som helst karaktär. De beskrivs ytterst ytligt och man fokuserar på deras utseende. De manliga karaktärerna beskrivs dock inte så värst mycket mer och det är väldigt stereotypiskt. Inte så värst mycket till tankeliv i någon. Att detta räknas som den mest kända och största riddarromanen ligger nog mer i beskrivningen av miljön och det som sker, särskilt kring själva riddarspelen. För en stark karaktärsbeskrivning finner jag ingenstans.
 

Kyldyna till värmekänslig katt

Häromdagen köpte jag en kyldyna för Yatzy känner av värmen något enormt. Hon brukar lägga sig i tvätthon för att få lite svalka. Men nu har hon en dyna istället. Den är egentligen för små hundar, men funkar bra för katterna också. Även den icke värmekänsliga katten Tetris har testat den och gillar den.
 
Yatzy testade och mådde mycket bättre.
 
Tetris testade.
 
Sådan här är det. Mycket bra kan jag säga!

RSS 2.0