Planterat lite frön

Jag börjar må bättre nu. Idag är första dagen som jag har matlust igen. Fast spysjukan har satt sina spår för jag kan uppenbarligen inte äta samma storlek på portionerna som vanligtvis. Det blir till att töja mage alltså. Har satt lite frön för bollök idag och hoppas det ska bli något av det. Blommorna ska i så fall bli lite lila.
 

I en ding ding värld

Jag refererar inte till tidningen som fanns då jag växte upp (kanske finns den än...) utan till världen. Har sett en dokumentär om barn med ADHD och en pojke i dokumentären vill en dag ha två tofsar i håret. Det börjar med att läraren gör narr av honom, skrattar och undrar om han "fått en flicka i klassen". Sedan berättar läraren att "de andra barnen kommer reta dig på rasten." På rasten gör några elever narr av att han har två tofsar och han drar då huvan över huvudet. Då kommer det elever som vill se om han har tofsar och de sliter ner honom på marken, drar i hans kläder, sparkar och slår. Allt medan det står lärare och bara tittar på. Efter rasten berömmer pojkens lärare pojken för att han inte blev arg, för att tidigare blev han väldigt lätt arg. VAD I? Jag ville bara skrika åt den läraren. Pojken hade ALL RÄTT att bli arg när de andra eleverna gav sig på honom och lärarna totalt struntade i det. Pojken hade ALL rätt att ha två tofsar i håret om han ville utan att någon skulle ge sig på honom. Åter igen blir jag fullt övertygad om att alla skolor borde ha empati som obligatorisk kurs. De vuxna skulle behöva det de också.
 
Det är de som tänker utanför boxen som kommit med framsteg och som fört utvecklingen framåt så varför ska det då hackas på och göras narr av folk så att de ska "anpassa" sig? Låt alla få vara precis som de är! Det skadar ingen annan människa om en kille vill ha två tofsar i sitt hår eller om en tjej vill ha snagg, precis som det inte skadar någon när en kille vill ha snagg och en tjej vill ha två tofsar i sitt hår.

Kontrollera era djur

Bor man i ett bostadsområde och har djur så är det viktigt att ta sitt ansvar och visa hänsyn. Detta står i trivselreglerna till vårt fastighetsbolag.

"Hundar och katter

Det är inte tillåtet att rasta hundar och katter i bostadsområdet. Gå till hundrastplats eller hundtoalett. Plocka upp efter din hund. Se till din katt! Katter får inte springa lösa eller sätta sig i barnens sandlådor."

Men ändå är det många som inte ser till sina katter. Ändå är det katter som springer lösa och sätter sig och gör sina behov i barnens sandlåda och övrig yta i lekparken där det är sand/grus. Väldigt ofräscht! Jag älskar katter, men tycker inte de har något att göra i barnens lekpark.


Ny kattmöbel

Varje gång katterna hoppade upp på den gamla möbeln (som vi skaffade precis när vi flyttade hit vilket alltså är över 6 år sedan) så svajade "pinnen" oroväckande. Speciellt när Tetris hoppade upp, vår lilla klumpedump. Har letat efter både en bra möbel samt överkomliga priser ett tag nu och äntligen hittade jag det jag sökte på NordensDjurshop.
 
Efter en del krångel med DHL som var hit till gatan och sedan bara vände (efter 30 sekunder) då de skulle leverera och istället skickade ett sms om att paketet inte gick att leverera.... (what liksom?). De hade mitt mobilnummer så de hade kunnat ringa ifall de nu tyckte att vi bodde onödigt högt (3 våningar) och att bommen cirka 20 meter nedanför vår port var ivägen. När jag ringde för att omboka så bad jag om leverans till depå istället.
 
Nu är den nya möbeln monterad. Det var riktigt kul att göra och båda katterna satt och tittade på mig och Connor var också intresserad.
 
Den gamla möbeln.
 
 Den nya.
 
 Tid att testa. Katterna gillar verkligen att titta ut genom köksfönstret!

Det blev ingen musikal för mig...

...inte heller kan vi fira pappa på hans födelsedag idag och jag missar syrrans Earth Hour-fest imorgon. Inlägget om musikalen skrev jag kvällen före och tidsinställde, men klockan 4 på morgonen började jag spy efter ett par timmars illamående. Sedan orkade jag inte vara online överhuvudtaget under onsdagen och ta bort det tidsinställda så det publicerades ändå. Jag börjar må bättre nu, men har inte passerat 48 timmar än så därför tar jag det lugnt. Det blir soffläge större delen av dagen där jag ska försöka få i mig matbit för matbit. Tur i alla fall att Robin och Connor blev dåliga 3 dagar före mig för de är mycket piggare nu.

Lugn dag och ikväll... Little Shop of Horrors

Idag tar vi en lugn dag för ikväll ska jag på Little Shop of Horrors på Ritz. Det är Musikhögskolan Ingesund som genomför denna produktion och det ska bli spännande att se! Jag gör sällskap med syrran och Jenny. Vi var samma gäng som var och såg denna musikal i Göteborg för 6 år sedan. Ganska nära i datum också för i Göteborg var det 21 mars och nu blir det 26 mars.
 
Vi tre på den tiden. Göteborg 21 mars 2008.
 

Sista klassiska Legot rengjort

Då var det sista av mitt gamla Lego rengjort och redo för lek. Minns så väl alla dessa saker från barndomen. Härlig nostalgi! Restaurangen kan jag säga var en riktig favorit.
 
Ristorante och Villa Paradiso hette dessa två minns jag.

Hasselhoff

Flera avsnitt har visats av David Hasselhoffs nya talkshow. Gästerna tycker jag har varit rätt stela, men programvärden själv bjuder verkligen på sig. Jag såg honom i Knight Rider och Baywatch (jag slutade dock titta när den serien spårade ur totalt) och nu i denna talkshow då. Jag tycker att han har en utstrålning som når genom tv-rutan faktiskt.
 
Det är en lustig grej med hans sång också. Många sångare har inte samma prat- och sångröst. Om man tänker på Freddie Mercury till exempel så pratade han ganska tyst och lågmält. Lite sådär försiktigt brittiskt. Men på scen och i studion hade han helt otrolig sångkapacitet och en sådan stark röst. När det gäller David Hasselhoff så har han samma röst både när han pratar och när han sjunger. Lyssna på låten här nedan. Den spelades under eftertexterna i Baywatch och är rätt så mysig i mitt tycke.
 
 

Vägrar säga "hjälper till"

Som jag skrivit om förr. Är man två vuxna individer som har ett hem tillsammans, då har man det tillsammans. Det finns ingen vuxen människa som "hjälper till" hemma. Båda har ett ansvar för sitt gemensamma hem. Hur man delar upp och vem som gör vad är helt upp till varje par, men när folk säger att deras partner "hjälpt till" med städningen så vill jag bara morra. Det är BÅDAS hem. Varför behandlar en del sin partner som ett barn? För barn är de enda som till en början "hjälper till" och de gör det för att lära sig och för att vid ålder och mognad få ett eget ansvarsområde.

Queen-special

Detta köpte jag på ICA Maxi igår. Ett specialnummer av Classic Rock med mycket Queen, inklusive fyra prints.
 
"Paketet."
 
Inuti fanns tidningen, en skiva med blandade artister och två prints...
 
...med dubbla sidor.

Mat och Marie Fredriksson igår

Igår hade vi barnvakt för att vi skulle på Marie Fredrikssons konsert på Karlstad CCC. Vi passade på att äta innan konserten eftersom det blir en helt annan matro utan barn. Vi var för första gången på Vedugnen på Norrstrand. Mycket god mat och fin service!
 
Konserten var riktigt bra! Dessa biljetter fick Robin av mig på Alla hjärtans dag. Svensk musik är inte riktigt för mig, men det var riktigt bra ändå. Marie hade fortfarande den där härliga rösten och när det spelades någon äldre låt som jag kände igen så var det underbart. Sparvöga, Efter stormen, Ännu doftar kärlek och Den bästa dagen var låtar jag kände igen till exempel. Det syntes att sjukdomen varit hård mot henne, men vilken otroligt stark person hon är som hämtat sig så!
 
Min mat. Vedugnstoast - Oxfilé på vedugnsbakat bröd och smörstekta kantareller, bearnaisesås,
pesto, soltorkade tomater, isbergsallad, rödlök. Serveras med steakhouse pommes
.
 
Efter maten tog vi en promenad längs kanalen i närheten av CCC.
 
 Marie Fredriksson på scen.

Sett filmen The Internship

Spoilers förekommer!
 
Två vuxna män får sparken då deras jobb blivit överflödiga i den digitala världen. De söker sig till praktik på Google där de tävlar mot de andra praktikanterna för att få ett jobb på företaget.
 
Arbetsplatsen på Google ser helt underbar ut! De har gjort så som jag pratat på ända sedan jag var barn. Att det borde vara rutschkana mellan våningsplan så man kan åka ner istället för att använda trapporna. Tänk vad en rutschkanetur skulle pigga upp sinnena...hehe...
 
Filmen har några få roliga stunder, men känns ofta rätt tafflig. Det drivs med att dessa två män är så otroligt gamla och helt "ute" och inte förstår sig på den nya teknologin, medan ungdomarna som är praktikanter är uppväxta med det och kan det på ett helt annat sätt. Dessa två herrar tar som sin uppgift att visa ungdomarna i sitt lag "världen". Hur man "slappnar av" och "har kul". Vad gör de då? De tar med dem på en strippklubb! Påstår att alla män måste få sig en lapdance i livet. Jomenvisst, en lapdance av en villig partner är väl inte fel, men att betala pengar och få en okänd kvinna att göra det, en kvinna som kämpar för att få ihop pengar till att klara sina studier, DET är verkligen så fel på många olika nivåer. I filmen normaliseras det och ska till och med föreställa "coolt". Nej tack, snarare så är det äckligt. De försöker även göra humor av en kille som inte haft så mycket kontakt med kvinnor och därför reagerar kraftigt. Sjukt lågt. Inte humor för mig i alla fall.
 
Filmen överlag är simpel och väldigt förutsägbar. Det märks att Vince Vaughn skrivit den. Han brukar alltid ge sig själv just de där rollerna då. De som är lite "utanför" men sedan räddar dagen. Snacka om att vilja ta all äran själv, men för denna film får han gärna ta äran eftersom den är så låg.
 

Tussilago

Ett riktigt trevligt besök hos våra vänner idag. Glada barn och mycket gos med djuren. På vägen hem plockade jag tussilago för första gången i år. Härligt!
 

Fira en vän och hennes barn

Idag ska vi åka till en familj för att fira två stycken som fyllt år. Äntligen kan man väl säga...hehe... Mamman fyllde år i början av november och äldsta barnet fyllde denna vecka. Var meningen att vi skulle gratta mamman för länge sedan, men sjukdomar har avlöst varandra så det har inte blivit av. Det ska bli riktigt kul!
 
Detta får barnet i present. Connor valde ut det.

Handlat vårkläder och skor till barn

Nu är Connor helt redo för våren i alla fall. Med posten kom hans andra set vårskor (vi brukar ha två par att växla mellan ifall ett par blir blöta, vilket inte är helt omöjligt med en 3-åring) och så utnyttjade jag en rabatt på Lindex och handlade byxor. Skorna köpte jag i nyskick på Tradera.
 
Fick dessa till ett bra pris och bäst av allt är att de verkligen är Connor. Han gillar tåg.
 
 7 par byxor blev det idag. Ett par gröna, ett par lila, två par svarta, ett par korallfärgade och två par turkosa.

Härlig skräckkortfilm!

Denna var faktiskt riktigt rolig! Fick kalla kårar på bara 3 minuters film. Det var länge sedan! Well done, ni som gjort den! Se den i fullskärmsformat!
 

Läst klart: Barnmorskan i East End (del 1) av Jennifer Worth

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Livet i Londons East End och Docklands på 1950-talet var tufft. Hit kommer Jennifer Worth som tjugotvååring till ett nunnekloster där hon skulle arbeta som barnmorska. Hon var nyutexaminerad och oerfaren.
Preventivmedel var i princip okänt, husen trånga och slitna och nästan alla saknade rinnande vatten och inomhustoalett. Det kryllade av barn och ohyra.
Medan männen arbetade nere i hamnen fylldes kvinnornas dagar av smutstvätt, matlagning, uppfostring och barnafödande. När det var dags för ännu en mun att mätta skickade man bud till nunneklostret och en barnmorska skyndade ut på cykel. Förlossningarna skedde under mycket enkla förhållanden.
För medelklassflickan Jennifer blev mötet med fattigdomen en chock. Hon fasade över smutsen, stanken, den obefintliga hygienen och de enorma barnhorderna. Men hon lärde sig snart att älska och beundra människornas livsvilja, värme och kärlek."
 
Jag älskar verkligen tv-serien från BBC! Den är helt underbar! Boken är nästan exakt som serien. Det märks att de ändrat på en del saker i serien så att det ska passa tv-formatet, men det är inget som stör. Det är helt otroligt vad starka dessa kvinnor var! Både de som tog hand om sina familjer och de som hjälpte barnen till världen. Det arbetsschema som barnmorskorna hade skulle jag aldrig orka. Jag skulle aldrig vilja ha det ansvaret som de hade heller. Skulle vara livrädd för att själv förlösa fram ett barn med tanke på allt som kan hända och att de inte alls hade några av de bekvämligheter och hjälpmedel som finns numera.
 
Det är en väldigt intressant bok och även fast den är baserad på en sann livshistoria så blir den aldrig för tung eller för faktabaserad. Det nämns en del medicinska termer och ord, men det finns förklaring på dessa längst bak i boken. Kan verkligen rekommendera denna!
 

Väderkvarnar funkar bra som karuseller

Connor och jag lekte med Lego häromdagen och då byggde jag en väderkvarn. Den förvandlade Connor direkt till karusell. Antar att karusell är något begripligt för honom medan en väderkvarn bara är något som inte går att relatera till.
 
En Legoperson provåkte, men sedan var det folk på alla vingar.

Hemmet är vuxnas ansvar (och barn kan hjälpa till)

Tycker denna insändaren är så bra! Är man två vuxna i ett hem så är det fullt naturligt att dela på ansvaret. Det är ingen som "hjälper till" i sitt eget hem. Däremot kan man kalla det "hjälpa till" när barnen gör det när de är små. Och sedan när de blir äldre så kan de få ett eget ansvarsområde, som till exempel sitt rum.

På bio: Tingeling och piratfen

Spoilers förekommer!
 
En missförstådd fe vid namn Zarina stjäl Älvdalens värdefulla blå stoft tillsammans med några pirater. Tingeling och hennes vänner rusar efter för att ta tillbaka det, men med deras talanger utbytta så är det inte med lätthet.
 
En film för de minsta. Eller ja... de över 3 år i alla fall, annars kanske det är för mycket. Själv tycker jag filmen känns stressig ibland och det hinner hända väldigt mycket på bara 1 timme och 18 minuter. Kanske är det så för att de minsta inte ska tappa intresset, men jag är van barnfilmer från "min tid" och då var det ofta rätt lugnt så kanske är det en ny sak... Eller något med Disney, för jag kollade inte på Disney som barn (förutom kortfilmer med Kalle, Musse och gänget).

En gång blev Connor riktigt ledsen av filmen. Både han och jag gillade bebiskrokodilen så när älvorna rusar från honom så blev Connor så ledsen att tårarna kom och han kastade sin jacka på mig som att jag kunde föra tillbaka krokodilen. Jag tröstade bara och sa inget även fast jag misstänkte att krokodilen skulle komma tillbaka.
 
Filmen var väl inget för mig, förutom just bebiskrokodilen då samt att det gjordes lite roliga blinkar åt Peter Pan-historien (detta är nog något som de minsta inte kan förstå, men för äldre barn är det nog inga problem). Tror även det är första Disney-filmen jag sett där ingen dött. Eller vänta nu... Nalle Puh också. Det är nog filmer med 7-årsgräns där de alltid dödar någon.
 
Älvorna är väl lite roliga ibland, men en älva är helt otroligt trist. Hon tjatar om sitt hår och sina kläder hela tiden och när de träffar piratfen så är det enda hon kan säga: "Oj, vilket rufsigt hår hon har" med en kritisk ton. Utseendehetsen kommer tyvärr förr eller senare, men måste de verkligen ha med den i en film för de minsta? Känns väldigt onödigt.
 
Överlag kan jag säga att Connor satt helt fast hela filmen och verkligen engagerade sig. Han tyckte mycket om den.
 

Katterna njuter av solen

Igår undrade jag var katterna tagit vägen. Kollade alla deras vanliga ställen, men de fanns ingenstans. Sedan hittade jag dem på en helt ny plats OCH dessutom båda två på samma ställe (det brukar nästan aldrig hända). Förklaringen?
 
Det var där solen var.

Mer klassiskt Lego

Nu har jag sköljt av lite mer av mitt gamla dammiga Lego.
 
Renhållningsbil, motorbåt, liten brandbil, lekpark (med gungbräda, sandlåda, rutschkana och två barnvagnar), veranda, liten nöjespark (med hjul, glassförsäljning och en liten snurrkarusell) och en pizzeria med tillhörande pizzabil.

Fixat en liten stringhylla

Så här såg hyllan ut. Fräschade upp med lite svart sprejfärg på stringen och målade sedan hyllplanet.
 
 Nu hänger den på Robins sida av sängen. Undertill kan man ha tidningar och på hyllan står Robins Lego.

Bio med Connor

Som jag skrev om i detta inlägg så vann Connor bland annat biobiljetter till Tingeling och piratfen. Idag var han och jag och såg den. Det var andra gången han var på bio, men första gången med mig så det var riktigt kul! Han tyckte filmen var jättebra och efteråt var vi oense om vem av oss som gillade krokodilen mest...hehe...
 
Så här glad var Connor på bion.
 
 Gosigaste lilla krokodilbebisen.

Resonemang jag inte förstår

"Jag har inget emot invandrare så länge som de rättar sig efter oss."
 
Det är något jag hört då och då. Och jag förstår det inte riktigt. Ja, självklart måste alla som bor i Sverige rätta sig efter svenska lagar och det är till stor hjälp för dem själva om de lär sig det svenska språket. Men i övrigt. Vilken religion man har, vilken mat man äter, vad man har på sig, vad man tycker om, vad man inte tycker om och så vidare... allt det är fritt. Att man ska komma hit och "rätta sig" och om man inte gör det så ska man "hålla sig på sin kant", det låter inte rätt i mina öron. Man jämför också med att vi kvinnor i en del länder är tvungna att "skyla oss" med heltäckande kläder. Så om vi tycker att något annat land gör fel och påtvingar OSS grejer om vi är i det landet, så ger det oss rätt att göra detsamma?
 
Konstig logik.

Blåsig vårpromenad

Jag tog en promenad på egen hand tidigare idag. Solen var riktigt skön och det piggade upp en del med ljuset. Tyvärr blåste det ganska mycket så min nackspärr kom tillbaka.
 
Ett härligt vårtecken.
 
 Detta ska jag med syrran och en vän för att se om cirka 1,5 vecka.

Läst klart: Väktare av Dean R. Koontz

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Någonstans finns ett forskningslaboratorium, så hemligt att inte ens de som känner till dess existens vågar nämna dess namn. Från det laboratoriet har två varelser lyckats fly."
 
Självklart mycket mer skrämmande än filmen. Filmen är inte direkt bra, men var ändå kul att se. Boken däremot är bra. Koontz lyckas än en gång med att skapa djupa mångfacetterade karaktärer. Det är därför jag fastnat så för hans böcker. Skräckhistorier kan man lätt få tag på lite överallt, men det finns ingen som når den kvalité som Koontz då det gäller just karaktärer och stämning, åtminstone inte i mitt tycke.
 
En tråkig grej när man sett filmen innan man läste boken är att det är svårt att föreställa sig personerna och miljön helt på egen hand. Man har redan planterat en bild i sinnet och ibland är det svårt att bli av med den för att göra sin egen. Här var det dock så länge sedan jag såg filmen, så det gick relativt bra ändå.
 
Spännande och lättläst, med ett väldigt bra flyt!
 

Klassiskt Lego

Jag tycker att Lego har blivit lite för överbelamrat med indelade "special-Legon". Det är Harry Potter, Sagan om ringen, Chima, Friends, Turtles och så vidare. Visst så kan man ha en del sådant Lego också, men jag tycker det hämmar kreativiteten. Det byggs EN sak och sedan är det klart. När jag var barn så var byggandet det roligaste med hela Lego-grejen. Och vilken tur för man var aldrig färdig, för man fortsatte bara att bygga eller byggde om. Det vill jag ge mitt barn, så därför har han nu fått ärva en del av Legot jag hade som barn. Kan säga att hela lilla familjen har suttit och byggt tillsammans så Lego-intresset är nog gemensamt för oss alla.
 
Och en kommentar från Connor fick mig att förstå att jag verkligen gjort rätt val. Han tog upp några bitar och sa: "Vad ska detta bli?" eftersom han är så van att Legot måste bli något särskilt (allt hans tidigare Lego tillhör sådana nischade typer som jag nämnde här ovan). Då sa jag till honom: "Allt du vill att det ska bli."
 
Min moster lärde mig ett tips för att tvätta Lego och det funkar utmärkt! Det behövdes verkligen för detta Lego också, för det har legat i förvaring i många år. Jag lade allt i ett örngott och satte en påsklämma för att stänga till. Sedan lade jag det i tvättmaskinen och tvättade som vanligt med tvättmedel. Legot blev som nytt!

Sett filmen Moon

Spoilers förekommer!
 
Astronauten Sam Bell närmar sig slutet på sin treåriga tjänstgöring på månen där han bistår i producerandet av energi som skickas tillbaka till jorden.
 
Detta var en ganska annorlunda film som i helhet är väldigt tragisk. Den är även väldigt intressant och väcker många etiska frågor. *STORSPOILER, LÄS VERKLIGEN INTE VIDARE OM DU INTE VILL VETA* Jag undrar till exempel över varför de måste ge klonerna minnen från den ursprungliga människan. Vilket lidande den saknaden till familjen måste innebära. Att ge en klon detta och att med gott samvete bara se på när en klon med känslor förgås efter dessa tre år, bara för att ersättas med en ny exakt likadan klon.
 
Kan rekommendera denna film om man gillar tankvärda lite långsamma filmer. Med långsam menar jag inte seg, men den är inte speciellt "actionfylld" heller.
 

Olika hår på barn?

Pojken har fått 3 centimeter långt hår: "Nu måste vi klippa hans hår för det börjar bli långt."
Flickan har fått 3 centimeter långt hår: *förälder sliter och drar i håret för att få till en tofs*
 
Inget emot att barn har uppsatt hår, men att klippa bort bebishåret först (om nu barnet inte är bland de som har tjockt hår direkt) och sedan låta det växa ut ordentligt innan man försöker sätta upp det kanske är bra? Att betrakta och fundera lite över varför det är sådan klipp-panik på pojkarna medan flickorna "ska" ha långt hår är en annan tanke. Att samma föräldrar som tycker att flickor "ska" ha långt hår sedan klagar över hur risigt det är och svårskött... nja, jag kan inte tycka det minsta synd om er för jag vet hur lätt det är att klippa om det nu är så jobbigt.

Connor har vunnit fe-vinst

Jag tävlade i denna blogg och vann. Blev jätteglad och igår när paketet kom på posten så blev Connor också jätteglad. Han ville se filmen direkt så det fick han och han tyckte mycket om den. Halsbandet har han haft på sig och det ska bli kul för honom att få se Tingeling och Piratfen på bio.
 

Sett filmen Goya's ghosts

Spoilers förekommer absolut!
 
Konstnären Francisco Goya riskerar skandal då hans musa blir anklagad av en munk för att inte följa den kristna tron.
 
Helt otroligt bra prestationer av skådespelarna i denna! Natalie Portman, Stellan Skarsgård (som inte pratar engelska med brytning i denna), Javier Bardem och övriga i mindre roller. Filmen är otroligt grym, vilket är förklarligt då det handlar om den spanska inkvisitionen. Det visar sig senare att när Spanien blir erövrat och inkvisitionen avslutas att även den frigörande sidan är lika illa som den tidigare. Attityden "tyck som oss annars..." finns hos dem alla och de torterar och avrättar de som inte bekänner samma tro.
 
Det Natalie Portmans karaktär råkar ut för i filmen är verkligen obegripligt grymt. Det är hon som är huvudkaraktären i berättelsen för min del, även fast filmen handlar om Goya. Det är hennes historia som berör mest och det fälls mer än en tår.
 
Hade inga förväntningar på denna film då jag inte hört något om den, men kan verkligen rekommendera den då jag fann den väldigt intressant. Bara man står ut med en del grymheter.
 

Piffat i Connors rum

Nu verkar Connors rum äntligen vara "färdigt". Åtminstone tills han vill ändra på nåt...hehe... Två saker från Gojakids och en sak från Rusta satte den sista touchen.
 
Tavelhyllan (som vi satt böcker på) och fjärilarna är nya. Förstnämnda från Gojakids och sistnämnda från Rusta.
 
 Plats för lite speciella böcker. Till vänster är det två likadana, fast de är olika inuti. I den ena har Connors mormor skrivit och i den andra hans morfar. Sagan om den lilla lilla gumman fick Connor av min moster Sylvia julen 2010. Sylvia berättade för mig att hon haft en bok med den sagan som barn och tyckt mycket om den.  Jag saknar henne så otroligt mycket! Sista boken är en engelsk barnbok om hunden Hachiko som troget väntade på sin husse vid tåget varje dag.
 
 Connor gillar att få post och nu kan han få egen post på sitt rum.
 

En tur till Charlottenberg

Vad blev "belöningen" för mig nu då när vi tog en tripp till Charlottenberg? Vänster sida av min kropp gör helt otroligt ont och inget jag gör lindrar. Vet inte hur jag ska klara av att somna inatt... Sådär, då har jag fått ur mig det negativa som jag känner. Nu till det positiva.
 
Vi åkte till Charlottenberg för flera skäl. Nummer ett var att vi inte sett Bloms sedan de öppnade. Sedan var vi på jakt efter en cykel till Connor, men det hittade vi ingen där tyvärr. Vi hittade dock andra planerade grejer, bland annat fick Connor lösa in sitt häfte med klistermärken på BR Leksaker. Ett fullt häfte innebar 50 kronor att handla för så han köpte sig ett Turtles-vapen som lyser (Donatellos. Förutom det har han redan Leonardos och Raphaels. Bara ett kvar då innan samlingen är komplett.)
 
Jag trodde inte mina ögon över en grej på köpcentrat. Jag har fantiserat lite om att göra om en gammal byrå som jag haft sedan jag var barn. Och där i en inredningsaffär så hittade jag EXAKT de lådknoppar som jag fantiserat fram. På grund av det var jag tvungen att köpa dem. När brukar man hitta exakt sådant man fantiserat ihop själv liksom? Det var meningen helt enkelt.
 
Denna soldat som står vid Gränsrasta i Charlottenberg är ett starkt minne från min barndom.
 
 Vi besökte Eda Skans i det vackra vädret på hemvägen.
 
 På Bloms kunde jag inte motstå en pläd i form av skotska flaggan. På Rusta handlade jag fjärilar till Connors rum (hur det blev kommer i ett eget inlägg) och ett duschmunstycke. På DollarStore hittade jag coola servetter. Knopparna som jag nämnde ovan kommer också i ett eget inlägg.
 
 Connor fick en bebisponny på DollarStore.

Årets Alla hjärtans dag-kort

Lite försenat, men här kommer det. Vi har som tradition att skicka ut ett Alla hjärtans dag-kort till våra närmaste i släkten. Denna bild prydde årets kort.
 
Connor gillar att klä ut sig. Här är han en Krambjörn.

Tar MIN plats

Sist jag flög hände det som hänt så många gånger förut, fast i andra situationer. Och jag blev irriterad. Både på personen ifråga och på mig själv som inte sa ifrån. Tränar på att bli bättre på det eftersom jag har någon form av konflikträdsla i botten. I alla fall... Det är inte så gott om plats i en stol på ett flygplan. Jag behöver all plats jag kan få för att jag inte ska få värre ont än vad jag redan har. Bredvid mig i platsen vid gången satt en man. Ganska normalvuxen man, så han var inte storväxt. Vid start går det bra, men efter ett tag bredde han ut sig mer och mer. Benen skrevade han med något otroligt och ett ben plus armbåge hamnade inne på min plats. Och inte bara en bit in. Benet tog upp över decimetern av mitt benutrymme och armbågen cirka 5 centimeter. Han pratade inte svenska och väldigt knagglig engelska så de gånger jag och mitt barn behövde förbi honom för att gå på toaletten fick jag använda teckenspråk och visa vad vi ville. Jag hade betalat för min flygbiljett, precis som han. Varför tror han då att han kan ta upp MIN plats? Han satt vid gången så om han hade ett sådant otroligt behov av att skreva så kunde han väl sticka ut där då? Respektlöst!

Läst klart: The Vampire With the Dragon Tattoo av Kerrelyn Sparks

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Dougal Kincaid has something to prove. After being injured in a battle with the Malcontents, he's ready for active duty protecting unsuspecting mortals from these villainous vampires who want to rule the world. But first he has to get control of himself... because just the sight of a certain lovely doctor has his injured hand doing some peculiar things, not to mention the sizzling sensation that burns along his dragon tattoo...
 
Vampires? Vampires? As a scientist, Leah is having trouble believing that these immortal creatures exist. But there they are, standing in front of her, asking for help in solving a genetic puzzle that can save mankind. There's even one in a sexy kilt! Just one look into Dougal's gorgeous green eyes sets her pulse racing. But can she trust him - and the overwhelming desire that refuses to be ignored...?"
 
Jösses säger jag bara. Det här är så kallad "tantsnusk", men jag avskyr den benämningen så jag tänker inte nämna det något mer. Det är ett sätt att nedvärdera en viss typ av bok genom att sätta ihop den med kvinnor. Det är ett grepp som ofta används om man vill nedvärdera något (som det nya ordet "tjejsamla" som betyder att man bara har en liten ganska oengagerad samling). Jag vägrar delta i den nedvärderingen! Nu till boken istället.
 
Boken är sannerligen inget mästerverk, men rolig och intressant underhållning för stunden. Den är inte vad jag förväntat mig. Har hört att det ska vara ganska mycket erotik i sådana här böcker, men det är inte många sidor av denna där sådant förekommer. Till större delen handlar det om det mytiska, äventyr och kärlek. Historien är faktiskt inte illa alls. Ibland är den riktig rolig och ibland så romantisk att mitt hjärta nästan stannar. Det är speciellt en scen i boken som är precis den typen av scen som jag brukar falla för i filmer. Och jag var tvungen att läsa om just den scenen några extra gånger. Det är inget sliskromantiskt, för sådant reagerar jag inte alls på utan det ligger på ett mer lustigt/roligt/djupt plan.
 
Boken ÄR sliskig på sina ställen och då blir det nästan lite "gömma sig bakom kudden". Grejen med böcker är dock att även om man gömmer sig bakom kudden så måste man läsa vidare från exakt den punkten där man var, medan filmer spelar vidare ändå. Så det går inte riktigt att undkomma. Som tur är händer det inte på många ställen.
 
Kopplingen till Skottland och att Dougal springer runt i kilt och pratar med skotsk dialekt gör inte saken sämre. Det var faktiskt det som lockade mig till denna bok som dessutom anspelar på titeln till en annan känd bok (The Girl With the Dragon Tattoo) OCH har vampyrer med i handlingen.
 

Årsmöte avklarat

Idag hade Gunnarskogs Bygdelag årsmöte. Jag är fortfarande förkyld så nässprayen var min räddare. Köpte med pizza hem från Gunnarskogs pizzeria (supergod pizza) och sedan har det varit vila.
 

Internationella kvinnodagen

Idag är det den Internationella kvinnodagen. Bor ni i Arvika så är det ett stort performance med den feministiska gruppen OTALT i centrum. Jag kommer missa det tyvärr för vi har årsmöte och måste förbereda inför det. Klockan 12 börjar detta performance i alla fall så gå och kolla.
 
Läs mer här.
 

Böckerna från rean på nätet har kommit!

Förutom bokrean här i stan så skickade jag efter några böcker på nätet också. Väntar fortfarande på en bok som inte finns i lager.
 
Connors böcker. Eftersom han är kräsen när det gäller mat så tänkte jag att Bolibompadraken kanske kan inspirera lite. Hunden som står på den boken följde med Laban-boken.
 
 Mina böcker.

"Rätta sig"?

Jag förstår inte det där med att "rätta sig" efter andra. Visst förstår jag att man beter sig olika beroende på om man är på bröllop med klädkod högtidsdräkt eller på en filmkväll med några få vänner, men det innebär att man plockar fram olika delar av sig själv... inte att man måste "rätta sig" på det vis jag menar. Att "rätta sig" är att gå emot sin inre övertygelse, i min tolkning.
 
När det gäller barnuppfostran blir detta tydligt. Alla tycker i princip att deras sätt att fostra är det bästa. Inget fel i det. Härligt om föräldrar gör sitt bästa för sina barns bästa. Men därefter finns två sätt att bete sig. Det finns de som tycker att deras sätt att fostra är rätt och det bästa, men om någon gör annorlunda så kan de se att de föräldrarna också gör det de anser är rätt och det bästa. De lägger sig alltså inte i. Sedan finns de som tycker att deras sätt är det ENDA rätta och det ENDA bästa. Och det måste de förstås berätta för alla med barn.
 
Jag förstår inte varför vår uppfostran helt ska sluta gälla beroende på vem vi besöker för tillfället. Är det inte snarare föräldrarnas regler som gäller? Att personer utanför vår familj ska respektera våra val och beslut? För ibland verkar det inte som att det respekteras alls.
 
Eftersom uppfostran verkar vara något som många har åsikter om så antar jag att jag inte är ensam om att råka ut för detta. Berätta gärna hur ni hanterar sådana situationer! Vad har ni fått höra? Kritik på matval, hur ni hanterar godis för barnet, vad barnet har på sig, barnets sovtider, vad barnet leker med, genustänk, tro eller icke-tro, om ni "skämmer bort" barnet, tandborstning och så vidare... Kan göras en nästan oändligt lång lista kring detta.

En annan lustig sak är att de som har flest åsikter ofta (i min erfarenhet) är de utan barn eller de med äldre/vuxna barn.

Tävling hos MansonDust.nu

Jag tävlar om dockan Teresa (Barbies kompis) hos MansonDust.nu!

Suck

Ont i huvudet, ont i halsen, ont i näsan, ont i ögonen och så toppades min vanliga smärta i kroppen med någon form av feberont trots att jag inte hade feber. Så underbart mådde jag igår. Det är något bättre nu idag, men det kommer bli en väldigt lugn dag med mycket vila. En god bok eller film kan det kanske bli eftersom ögonen känns bättre.
 
Längtar till värmen och sommaren. Bild på fontän i Strandparken.

Äntligen tofsar i håret

Connor har länge pratat på att han vill ha långt hår och ha "blommor" i håret så som jag har. Med det menar han den "klypan" som jag brukar sätta "bort" luggen med. Nu var det tillräckligt långt för att få till lite tofsar så Connor var jätteglad igår när vi lekte lite frisörsalong.
 
Jag tror att Connor gillar hårpill lika mycket som mig, för han tog ur klyporna då och då och ville att jag skulle kamma och sätta tillbaka dem.

Hade namnsdag i fredags

Fick så söta lökar av syrran på min andranamns-namnsdag.
 
Blir spännande att se om jag lyckas få dem att blomma.

Människor värderar sig själva efter vad främlingar tycker?

Jag förstår inte varför människor bestämmer sitt självvärde efter vad främlingar tycker. Jag är så trött på att främlingar tror sig ha rätten att ropa saker och gå fram och tafsa och att man förväntas ta det som komplimanger. Det är INTE komplimanger. Och då kommer vi till de som suger åt sig av det främlingar säger. Varför utgår ert självvärde från vad folk ni inte ens känner och kanske inte ens vill känna tycker? Beteckningen MILF till exempel är rent kränkande och jag förstår inte varför folk känner sig smickrade av det. Beteckningen står för en mogen mamma (vanligtvis mellan 35-50 år gammal) som folk kan tänka sig att ha sex med. Ungefär samma finns för män också, DILF. Varför blir man smickrad av att främmande människor som man troligtvis inte vill ha något att göra med, kan tänka sig att ha sex med en? Varför värderar man sig själv efter hur många främlingar som kan tänka sig ha sex med en? Jag avskyr att bli kallad det och även att främlingar tror sig ha rätten att bedöma ens utseende och kropp samt "ta för sig" och känna. Man ska kunna gå var som helst utan att bli antastad.
 
Jag bryr mig bara om vad två personer tycker om hur jag ser ut och det är jag själv och min partner. Alla andra som tror att de har rätten att säga saker borde tänka om. Skulle de vilja att någon kallade deras mamma eller deras barns mamma för MILF? Jo, troligtvis. Har väl gått så långt nu att det är en norm att det ska föreställa smickrande.

Oscargalan 2014

Jag och syrran hade en varsin röstningslapp där vi önskade och gissade vilka som skulle vinna. Jag hade 11 rätt av 24 i år. Galan i år var mycket bättre än fjolårets. För det första så slapp vi den blabbande svenska duon och för det andra så var Ellen DeGeneres en mycket bättre programvärd än fjolårets.
 
Sedan så förgylldes galan med ett av de bästa tacktalen jag någonsin hört! Jared Leto's. Han satte ribban högt eftersom han var först ut också, som vinnare av Bästa manliga biroll. Hans tal om homosexuella som kämpar för sin kärlek rörde mig ända in till märgen. Så vältalig! Han har absolut stigit i min syn de senaste åren och Dallas Buyers Club är nu på min "måste-se"-lista.
 
Ett annat tacktal som hade en riktigt bra del var Cate Blanchetts. När hon peppade kvinnor och sade att filmer med kvinnor inte längre kan räknas som en "nisch" så satt jag nästan och jublade. Folk vill se dessa filmer och kvinnor är på framfart. YEY!
 
 

Oscargalan-tradition

Inatt är det dags för årets Oscargala. Som vi gjort sedan 1995 så ska syrran och jag sitta uppe och titta. Det är en underbar nyhet kring årets gala också. Filip och Fredrik ska INTE vara med och kommentera. YES! Istället ska galan sändas precis som den är. Det är precis så jag velat ha det i många år. Att ingen sitter och tjafsar utan att man får höra och se galan precis som den är på plats (fast med diverse reklamavbrott då). Nu har jag skrivit ut en varsin printable ballot till oss så är det bara att vila och ladda inför natten.
 

Något med vår generation?

Jag är född på 80-talet. Eller kan man skriva så när man är född 1980? Det är 80-tal, men om man skriver "född på 80-talet" så brukar jag alltid mer tänka mig från 1981 och fram till 1989... Vet inte varför jag hoppar över mitt eget år sådär...
 
Nu kom jag bort från syftet med inlägget. Det jag vill ta upp är leksaker. Är det något typiskt för vår generation att vi köper leksaker som VI tycker är roliga (självklart köper vi sådant barnen tycker är roligt så misstolka inte nu) och att vi också vill vara med och leka när barnen gör det? Eller är det en sällsynt grej? Jag upplevde nämligen inte som barn det som jag nu upplever med mitt barn. Visst så är det en del leksaker som jag inte riktigt förstår grejen med, särskilt inte högljudda leksaker (varför måste en del låta så otroligt mycket?), men en hel del är skoj.
 
Connor har börjat leka med lilla Lego nu och det var en av mina favoritleksaker när jag var barn. Kunde sitta och bygga och leka med det i timmar. Därför sitter jag och gnider händerna numera när Connor börjar leka med det och hoppas han ska fråga mig om jag vill vara med. Försöker vara diplomatisk när jag är med och leker, men ibland har det slutat med att jag sitter och bygger och tycker att "nej, nu bygger mamma... jag måste få bygga färdigt... jag har något på gång här..." och blir helt inne i en zon. Hej hej föräldraskap liksom...hehe... Jag har inget minne av att vuxna var sådana när jag var barn. Vuxna kunde vara med och leka (inte alla förstås), men det märktes att de flesta blev ganska uttråkade och att de inte riktigt förstod lekens gång. Men kanske känner Connor så med mig? Kanske är jag bortom förståelse nu utan att fatta det?
 
Vad tror ni? Alltså inte angående om jag är bortom förståelse då, för där skulle ni nog svara ja direkt...haha... Jag menar det andra.
 
 Bilderna på syrrans och min fina Legostad är nog hos våra föräldrar, men denna hittade jag lurkandes i ett fotoalbum här hemma. Mitt rum någon gång under min uppväxt och självklart Lego med i bilden.

Disney on ice

Idag var vi till Karlstad för att se Disney on ice. Vi satt på rad 1 på parkett så vi såg jättebra! Alldeles innan showen så spexade några åkare med en sorts snurra (som såklart fanns att köpa utanför) och sedan drog det igång.

Först ut var värdarna: Musse, Mimmi, Kalle och Långben (de dök sedan upp då och då under showen). Sedan dök några av bilarna från Bilar upp och körde runt på isen. Efter det blev det en väldigt komprimerad Den lilla sjöjungfrun. De fick med allt det väsentliga så då behöver man inte se filmen egentligen (har sett den en gång redan). Direkt på det följde någon Tingeling-berättelse som blev alldeles för rörig för Connors skull. Dock så var det kul att se när drottningen gjorde entré högt uppe i luften i vajrar. Connors haka åkte nästan ända ner till golvet. Han var jätteimpad!
 
Paus.
 
Sista delen var en komprimerad, men ändå lång version av Toy Story 3. De hade tagit bort bebisdockan och det tyckte jag var synd. Den var lite av en favorit för mig i filmen. Connor väntade på Buzz och blev glad när han äntligen kom fram. Ken hade en "blingad" karatedräkt på sig en stund (nåt för dig det syrran...hehe...). De gröna "klo"-figurerna kom in en liten stund och då var jag glad. Mina "partners in crime" det ju. De gillar också klomaskiner.
 
Connor tyckte det var jätteskoj, men den som gillade det mest var nog min sambo. Jag fokuserade mest på åkandet jag. Det var en tjej som var riktigt bra. Hon som spelade Tingeling. I övrigt var det helt ok fast tyvärr med en del snubbel, utsteg, hand-i-isen och liknande. Jo, jag är lite tävlingsskadad när det gäller skridskoåkning. Har följt konståkningen många år nu och sett VM live i Göteborg ett år så det är lätt att falla in i den synen.
 
Så hur tror ni det gick med att Connor bara skulle få EN grej på showen? SKIT, säger jag bara (eller skriver rättare sagt). Det var inte för att han tjatade, utan för att jag tyckte det var så kul. Så det är mig själv jag måste lära en läxa nu.
 
Redo för show.
 
 Mina favoriter. Suddigt och enda bilden jag bjuder på. Vill ni se mer får ni gå på showen.
 
 I pausen köpte jag denna till Connor. Den blinkar i olika färger (går att stänga av), hade ett Toy Story-sugrör och innehöll smaksatt is.
 
 Connors TVÅ grejer. Istället för EN...erhm... Räknar man ovanstående grej så blir det tre... uj uj...
 
 Jag fick en blomma av en försäljare. Gratis.

Nu far vi på Disney on ice

Jag är inte så förtjust i Disney och har väl aldrig varit det. Nu tänker jag mest på de tecknade/animerade Disney-filmerna, för jag började tidigt att se "riktiga" filmer och tyckte inte tecknat var någon höjdare (med undantag för några serier som TMNT, He-man och liknande). Connor har sett en del Disney och gillar det så det är för hans skull som jag köpte dessa biljetter. Och lite för min sambo också som älskar Disney. I och för sig så gillar jag konståkning så jag kommer nog gilla det jag också... kanske...
 
Connors favoriter från Toy Story är med så det ska bli kul att se hans reaktion då.

RSS 2.0