Planterat lite frön

Jag börjar må bättre nu. Idag är första dagen som jag har matlust igen. Fast spysjukan har satt sina spår för jag kan uppenbarligen inte äta samma storlek på portionerna som vanligtvis. Det blir till att töja mage alltså. Har satt lite frön för bollök idag och hoppas det ska bli något av det. Blommorna ska i så fall bli lite lila.
 

I en ding ding värld

Jag refererar inte till tidningen som fanns då jag växte upp (kanske finns den än...) utan till världen. Har sett en dokumentär om barn med ADHD och en pojke i dokumentären vill en dag ha två tofsar i håret. Det börjar med att läraren gör narr av honom, skrattar och undrar om han "fått en flicka i klassen". Sedan berättar läraren att "de andra barnen kommer reta dig på rasten." På rasten gör några elever narr av att han har två tofsar och han drar då huvan över huvudet. Då kommer det elever som vill se om han har tofsar och de sliter ner honom på marken, drar i hans kläder, sparkar och slår. Allt medan det står lärare och bara tittar på. Efter rasten berömmer pojkens lärare pojken för att han inte blev arg, för att tidigare blev han väldigt lätt arg. VAD I? Jag ville bara skrika åt den läraren. Pojken hade ALL RÄTT att bli arg när de andra eleverna gav sig på honom och lärarna totalt struntade i det. Pojken hade ALL rätt att ha två tofsar i håret om han ville utan att någon skulle ge sig på honom. Åter igen blir jag fullt övertygad om att alla skolor borde ha empati som obligatorisk kurs. De vuxna skulle behöva det de också.
 
Det är de som tänker utanför boxen som kommit med framsteg och som fört utvecklingen framåt så varför ska det då hackas på och göras narr av folk så att de ska "anpassa" sig? Låt alla få vara precis som de är! Det skadar ingen annan människa om en kille vill ha två tofsar i sitt hår eller om en tjej vill ha snagg, precis som det inte skadar någon när en kille vill ha snagg och en tjej vill ha två tofsar i sitt hår.

Kontrollera era djur

Bor man i ett bostadsområde och har djur så är det viktigt att ta sitt ansvar och visa hänsyn. Detta står i trivselreglerna till vårt fastighetsbolag.

"Hundar och katter

Det är inte tillåtet att rasta hundar och katter i bostadsområdet. Gå till hundrastplats eller hundtoalett. Plocka upp efter din hund. Se till din katt! Katter får inte springa lösa eller sätta sig i barnens sandlådor."

Men ändå är det många som inte ser till sina katter. Ändå är det katter som springer lösa och sätter sig och gör sina behov i barnens sandlåda och övrig yta i lekparken där det är sand/grus. Väldigt ofräscht! Jag älskar katter, men tycker inte de har något att göra i barnens lekpark.