Försöker...

Tar dag för dag. Försöker förstå, försöker acceptera... Försöker leva och göra vanliga grejer. Det går i faser. Ibland är jag som bedövad och sedan gör det så ont så ont. Tänker på alla ljusa minnen jag har av min moster. All tid vi fick. Hon fick faktiskt 17 extra år tack vare att mamma räddade livet på henne då hon fick en kraftig hjärtinfarkt. De extra åren innebar att hon fick se mig och syrran växa upp, vi var till Kina tillsammans, hon fick träffa Connor och mycket annat.
 
Sylvias konfirmandfoto. Hela fotot går att se på Mats Lugnes hemsida.
 

Saknar dig moster!

Sylvia 1946-2013.

 

Saknar dig redan min kära moster! Du har alltid funnits här. Hände en sak förut som jag ville berätta så jag tog upp mobilen och skulle precis skriva ett sms till dig, så som jag brukade. Kom då på att det inte gick. Jag hoppas du visste hur mycket vi tyckte om dig och älskade dig! En låt som du gillade är talande.

 

Här skiljs våra vägar i livet
En väg vi tillsammans fick gå
Jag tog aldrig nånting för givet
Min saknad känns smärtsam ändå

 

Du skänkte mig glädjen och skratten
I din värld fick jag komma in
Du var den lyssnande rösten i natten
Du gav mig den tid som var din

 

Du är för alltid en del utav mig
Som polstjärnas ljus i natten
Jag tänder ett ljus som en hälsning till dig
Som en bro över mörka vatten

 

Du är för alltid en del utav mig
Så fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är alltid en del utav mig

 

Här skiljs våra vägar i livet
Men du lät mig tidigt förstå
I stjärnorna står det visst skrivet:
"Tillsammans för alltid ändå"

 

När natten så stilla sig sänker
Finns tystnadens tomhet hos mig
Och likt den klaraste stjärnan som blänker
Så stark är min kärlek till dig

 

Du är för alltid en del utav mig
Som polstjärnans ljus i natten
Jag tänder ett ljus som en hälsning till dig
Som en bro över mörka vatten


Du är för alltid en del utav mig
Så fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är alltid en del utav mig

 

Du är för alltid en del utav mig
Så fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är för alltid en del utav mig

 

Text: Lasse Berghagen.


Sygrejer från grundskolan

Man kan hitta många roliga saker hos mamma och pappa. Sparade saker från barndomen. Häromsistens hittades lite sygrejer från grundskolan. På mappen står det klass 3-6. Kan säga att jag verkar ha varit mycket duktigare på symaskin då än jag är nu...hehe...
 
Kolla! Jag hade till och med körkort för symaskin!

"Turista" i sin egen närtrakt

Det var inte länge sedan jag fick veta att det finns en Krigargrav precis utanför stan. Idag var vi och besökte den. Tänk vad man inte känner till saker i sin egen närtrakt. Det går alldeles utmärkt att "turista" även här. Det var lite svårt att hitta vägen dit, men väl inne på stigen var det bra skyltat. Riktigt fint ställe! Mycket mygg dock.
 
På stenen står:
"Här hvila
200
landtvärnsmän
som i fältsjukan
offrade sina lif för
faderneslandet
åren
1808-1809.
Bygdens folk
reste
vården
1923."

Så fint om Bart the Bear

Ett Bart-tribute. Han var inte bara filmbjörn utan han var delaktig i hans tränares och familjs kamp att rädda vildmarken i USA.

Krånglande nät

Internet har krånglat här ett tag. Är fjärde dagen idag. Det bara slutar funkar några minuter och sedan funkar det igen några minuter och så vidare. Riktigt störande! Särskilt när jag satt och jobbade med att betala räkningar. Har anmärkt detta till Telia så hoppas det ordnar sig snart!
 
Försöker muntra upp mig med en söt bild på Gizmo.

Jobbat och varit till Charlottenberg

Idag var jag till Röda Korsets simskola i Gunnarskog. Tog massor med bilder och skrev ner lite info. Det blir en artikel i Gûnnerskenytt framöver och så blir det en liten grej till Arvika Nyheter också. Efter ett par timmar var det till att trixa sig ut från parkeringen. Det var trångt! Sedan åkte jag till Charlottenberg. Connor och Robin tog nämligen tåget dit idag. Connor har pratat på att han gärna ville åka tåg igen.
 
Det var inte så lätt att köra för det högg till i foten varje gång jag var tvungen att trycka ner kopplingen. Men nu mår den bättre. Jag mötte upp med Connor och Robin, vi åt lunch i centrum och så blev det en tur ut till köpcentrat, Rusta och den stora godisaffären bredvid. Hälsade på en vän som jobbar på Glitter och hann prata lite. Tajmade det jättebra för hon hade börjat sitt skift 10 minuter innan jag kikade in.
 
Väl hemma så blev det vila för mig och badstranden för Connor och Robin.
 
Förväntansfull och lycklig på tåget.
 
 Dagens köp. Till Connor: Badleksak på Rusta, en härlig bil från godisaffären, Hello Kitty-vatten. Bara vanligt vatten och jag brukar inte köpa vatten längre, men Connor gillade flaskorna så vi kan återanvända dem och fylla med kranvatten när de är slut. 
Till katterna: En bädd från ÖoB.
Till Robin och mig: Ett flak glascola från godisaffären (enda orsaken till att jag går in i en godisaffär, av någon anledning är glascola godare än den i PET.).
Till mig: En liten väska från Glitter. Rejält nedsatt i pris så jag gav 32 kronor och tidigare pris var 129 kronor.

Sett filmen Kristi sista frestelse

Spoilers förekommer!
 
Jesus liv och de frestelser han utsätts för som alla människor. Och hans allra sista frestelse på korset.
 
Intressant att se Willem Dafoe i denna roll! David Bowie har en liten roll som Pontius Pilatus också. Filmen är dock väldigt tråkig, i mitt tycke. Ända till sista halvtimmen. Då är det intressant får då går man på djupet och gör en helt ny tolkning av bibeln. Det är först då som jag faktiskt ägnar mig åt filmen och blir indragen i den. Innan det kändes det så blaha att jag funderade på att snabbspola. Fast kanske kan säga att hela filmen åtminstone inte är så "tillrättalagd" som många filmer om bibeln och Jesus.
 

Firat att Robin börjat semestern

Idag gick Robin av ett nattskift och nu är det semester för honom. Det firade vi med en runda minigolf och sedan hade vi barnvakt så vi kunde äta gott på Olssons Brygga. Nu ligger min skadade fot högt, för den tålde inte att jag gick på den. Fast den är ändå bättre än då skadan skedde så hoppas den är bra snart!
 
Connor fick Hole-in-one på bana 15. Robin och jag fick inte det på någon bana. Riktigt små barn fick låna små innebandyklubbor gratis så det är det Connor håller i. Han älskade minigolf! Ville inte sluta när vi gått alla 18 banor.
 
 Väntar glatt på maten på Olssons Brygga.
 
 Min mat. "Bryggans klassiker" Plankstek - oxfilé, bearnaisesås, grillade sommargrönsaker, bacon, gröna bönor samt ramslöksduchesse gratinerad på ekplanka. Så otroligt gott! Särskilt moset.
 
 Blev lite sommarbilder nere vid vattnet också. Invigde klänningen som jag köpte i Stockholm dagen efter Iron Maiden-konserten.

Läst klart: Folkhemmets terror av Torbjörn Stenwreth & Kjell-Arne Edvinsson

Detta var den bok jag fick signerad på Arvikamässan i våras. Boken innehåller reflektioner över företeelser i samhället och det är sammanlagt 24 essäer.
 
Boken som helhet var intressant att läsa. En del kände jag igen och kunde relatera till, medan annat är sådant jag inte har någon aning om. Det var några stycken som fastnade lite mer och om dessa har jag skrivit ner egna reflektioner. Om ni vill veta bakgrunden till reflektionerna så rekommenderar jag boken.
 
"Svensk Extrem Sekularism - rigiditet in absurdum."
 
Jag tycker inte sekularism gått så långt som det påstås i texten. Jag som ateist får ofta förklara (försvara) varför jag inte är med i kyrkan (hur ska du då kunna begravas?), varför vi hade namngivning för vårt barn istället för dop (hur ska han kunna få sitt namn då?), varför jag inte firar jul för Jesus utan för vintersolståndet (att fira ljusets återkomst anses flummigare än födseln av en karaktär i bibeln som eventuellt funnits, men då inte var född på juldagen ändå). Det tas för givet att man som född svensk vill ha skolavslutning i kyrkan och sjunga psalmer (för det är "tradition"). Det tas för givet att man är "traditionell" om inte troende, men för mig fungerar det inte. Jag ser religionen och den är inte för mig. Jag har egna traditioner utan religion.

"Stillasittande och utbränd = fastbränd."
 
Det har blivit en sorts status i att alltid ha något att göra. Folk uppdaterar sina Facebook-statusar med allt de gör under en dag för att allt är så viktigt och det är viktigt att visa omvärlden att man ÄR någon eftersom man har så mycket att göra. Denna hets tar jag avstånd ifrån. Jag tycker det är skönt att göra ingenting ibland. Ta dagen som den kommer. Jag måste till stor del ta dagen som den kommer eftersom jag lever med kronisk värk som påverkar. Kanske har jag "tur" som drabbats av det ändå, eftersom jag då har lättare att se det väsentliga i livet? Att ta ett steg från all stress, press och statusjakt. Kanske hade insikten kommit även om jag haft en frisk kropp, men vem vet...?
 

Picknick i det gröna med en bestämd unge

Annelie skulle in till stan och klippa sig och gjorde en förfrågan på Facebook ifall någon ville ses och fika innan. Tänk att tre personer nappade! Förutom jag så var det Malin och Jenny med bebisar också.
 
Jag hade Connor med mig, fast MED mig kanske är fel beskrivning. Han var lite överallt utom just hos oss. 10 minuter satt han, sedan bar det iväg. Han höll sig inom synhåll i alla fall. I övrigt var det väldigt kul med fikat och att flera kunde. Inte så ofta så många lyckas tajma ihop sig nu när det är barn och smått lite här och var...hehe... Toppenidé Annelie! Tack allihop för idag!
 
 
Blev inga bilder tagna så jag bjuder på en teckning av syrran istället. Tyckte denna var passande eftersom Connor kändes lite sådär trotsig...hehe...

Getaway Rock Festival-tävling

Jag har aldrig varit på Getaway Rock Festival så nu tog jag en chans och tävlar om biljett, resa och boende. Ni kan också tävla HÄR. Som de tre artister jag helst vill se av de som spelar där valde jag: Dragonforce, Deep Purple och Within Temptation. Jag har sett Dragonforce och lite med Within Temptation redan, men de lockade bara till mer så vore absolut kul att se dem igen! När ni kollar listan, vilka tre artister lockar er mest då?
 

Sett filmen The Turning Point

Spoilers förekommer!
 
När DeeDees dotter blir erbjuden en plats i ett balettkompani konfronteras hon med sina egna känslor med att hon valde familjen istället för baletten medan hennes väninna Emma gjorde tvärtom.
 
Denna film såg jag mest för att Mikhail Baryshnikov är med i den. En rätt så ung Baryshnikov också eftersom filmen gjordes 1977. Handlingen är helt ok. Den tar upp saker som jag tror att många funderar på när de blir lite äldre. "Om jag valt detta istället för det jag valde, hur hade mitt liv sett ut?" Men grejen är att man inte får haka upp sig totalt och tro att livet hade varit bättre om man valt annorlunda. Titta tillbaka har jag inget emot, men man ska aldrig jämföra utan det är viktigt att man är nöjd med sitt liv där man är. Eller att man jobbar på att förbättra det.
 
Det som är mest speciellt med denna film är dansscenerna. Övriga dansare är riktigt duktiga de också och handlingen får sitta i baksätet för min del och så bara njuter jag av dansen. Filmtips till dig, Maria, om du inte redan sett den.
 

Svårt att sluta äta när man är mätt?

 
Min reaktion på ovanstående notis var att undra varför folk fortsätter äta när de är mätta. Jag menar, om någon lägger upp en portion till dig och den är för liten så tar du mer och äter tills du är mätt. Lägger någon upp en portion som är för stor så slutar du äta när du är mätt. Är detta svårt? Har det med artighet att göra? Jag förstår om man äter upp när man är bortbjuden för att vara artig, men detta här handlar om hemmaförhållandet med sin sambo. Då behöver man väl inte vara artig på gränsen till dumhet? Om man, som jag, avskyr att kasta mat så är det jättelätt att bara ha ett skydd över tallriken, ställa in i kylskåpet och äta upp senare.

Connor har invigt "mammas och mosters strand" samt AJ!

Syrran föreslog att vi skulle bada och grilla idag. Det råder eldningsförbud med undantag för grillar i ens egen trädgård, så därför hörde vi om våra föräldrar kände för grillat. Det gjorde de och då blev det badande vid "vår strand" - Bröta ovanför Treskog. Connor hade inte badat där förut så det var invigning. Superfin strand där! Långgrunt, mjuk sand och idag var det riktigt varmt!
 
Jag hade kunnat bada riktigt länge idag kände jag och tror att även Robin hade velat vara i längre, men efter första dyket då jag skulle ta fäste på botten så hittade foten en riktigt vass pinne. AJ! Den kördes in mellan stortån och vad nu tån bredvid heter. Det gjorde väldigt ont, men jag trodde inte det var så farligt. Simmade runt lite till med bultande fot och gick sedan till stranden för att hämta mina simglasögon. Då tittade jag på foten och då var det slut på mitt badande. Jag hade fått ett djupt jack. Det blödde inte som tur var, men gjorde väldigt ont. Vilken otur!
 
Vi avslutade badandet och åkte till Treskog och grillade. Eller... de andra grillade, Connor lekte och jag satt med foten högt. Nu dunkar det bara litegrann i den och värker till då och då. Jag brukar ha bra läkkött så hoppas det känns bättre att stödja på den imorgon.
 
Min favoritstrand! Den jag växte upp med. Finns en mer "anlagd" strand en bit längre bort, men jag föredrog alltid denna strand för att det var mindre folk.
 
 Aj aj aj... På fotot vågade jag inte dra isär såret mer än så här. Första titten blev jag chockad för jag såg en bit ner. Helt otroligt att det inte tog något blodkärl. Jag kan inte fötternas anatomi så det kanske inte är så mycket sådant där. Och ja, jag är medveten om att jag har hobbit-tår...hehe...

Sett filmen Paranormal Activity 4

Spoilers förekommer!
 
Fem år har gått sedan Katie mystiskt försvann med sin systers son Hunter. Nu upplever en familj att konstiga saker börjar hända efter att en kvinna med ett barn flyttat in i deras grannskap.
 
Filmen är dåligt uppbyggd och snäppet till rörig. Mycket är oklart och det är många saker som inte stämmer. Man har många frågor efter att filmen slutat och en av dem är: "Varför fortsätter jag att kolla på dessa filmerna?" Filmer i denna stil är billiga att göra så det är troligtvis därför de fortsätter göra dem för de kan verkligen inte göra något mer av handlingen längre. Inget emot lågbudget, jag gillar många lågbudgetfilmer, men man ska veta när det är dags att sluta.
 

Avslappnande fiske

Idag var syrran och jag ute och fiskade vid ett tjärn. Det var många år sedan jag hade möjligheten att göra det, så det var kul! Riktigt fint väder och avslappnande. Dock inte så tyst som det brukar vara för en bit bort var det visst ravefest som hållit på i tre dagar. Till slut högg det på spinnaren. En regnbåge. Den var så fin! Den hoppade upp ur vattnet några gånger och det blänkte så fint. Tänk att en sådan relativt liten varelse kan vara så stark! En fisk på cirka 900 gram var det.
 
Vackert!
 
Bild tagen rakt ner i vattnet. Det speglade sig bra.
 

Min fångst.
 
Det fanns massor av minigrodor också. Så söta!

Skillnad i sång - Hugh Jackman.

Efter att jag sett Hugh Jackman i X-men så såg jag honom i Oklahoma. Oj oj oj... vad ovant det var att se Wolverine sjunga. Men oh vad bra han var!
 
 
Oklahoma.
 
Oklahoma med Hugh kom 1999. Jag såg den som sagt efter X-men som kom 2000. Sedan var det en bunt filmer som han inte sjöng i och 2012 kom Les Misérables. Han sjunger fortfarande riktigt bra, men jag tycker inte han når samma nivå som i Oklahoma. Får han inte ta ut sången ordentligt? Har hans röst förändrats? Kräver filmen en annan sorts sång? Akustiken? Är det för att de spelade in sången live under inspelning istället för att, som annars, spela in sången i studio och mima till filmen? Lite av allt? Vad tror ni? För visst hörs skillnaden tydligt?

Les Misérables.

Arvika Yankee Car Meet 20 juli

Efter lunch kom syrran hit och Connor och jag tog följe med henne bort till Folkets Park där det var Yankee Car Meet idag. Det var många fler bilar än ifjol så de stod till och med utanför själva området. Många var otroligt fina och jag blev så sugen på att köra några av dem! Connor fiskade fiskdamm och köpte sig en t-shirt. Han hade svårt att välja motiv, men till slut blev det lastbilar. Efter att vi gått 100 meter så ångrade han sig och ville ha traktorer, men aldrig att jag krånglar på det viset så han fick stå för sitt val. Det var strålande väder och underbart att se så många bilar glänsa i solen!
 
Några av mina favoritbilar och en sur Connor för att jag inte bytte t-shirten. De två nedre bilarna fick en varsin röst av mig.
 
 Underbar! Kolla inredningen! Fantastiskt! Denna fick en röst av mig.
 
 The Bluesmobile var där också. Blues Brothers.
 
 En rad med Mustanger.
 
 Connor fick en kalender, köpte en t-shirt med lastbilar på och i fiskdammen fick han mycket grejer minsann! Fyra samlarkort på kändisar, två ödlor (varav en mjuk och en som lyser i mörkret), en vattenspruta (jag kallar inte barnleksaker för pistol eftersom jag tycker det står för våld), en Nasse-figur, en dumleklubba och en sorts krita (jag är inte helt hundra på vad det är egentligen...).

Bilar bilar bilar

Dags igen!
 

Förändring kan vara gott

Folk som säger att de inte ska förändras när de får barn: Jo, det gör ni!
 
Förr eller senare inser ni detta, för förändras ni inte alls är ni verkligen egocentrerade. Förändras ni inte alls så kan ni lida av både känslomässigt och tankemässigt avståndstagande, vilket inte är positivt. Tillåt er att förändras då ni får barn! Man kan faktiskt förändras OCH behålla sitt eget jag.
 
Några exempel på förändringar som barn innebär:
  • Ni lär er att älska villkorslöst
  • Ni lär er att ni har ansvaret för ett nytt liv
  • Du kommer inte först, barnet gör det
  • Du lär dig att utveckla ett väldigt tålamod
  • Du kommer känna en värme och stolthet inombords som du tidigare inte trodde var möjlig
  • Och så vidare
Fyll gärna på med mer saker som barn inneburit för dig.

Härlig grillkväll fast inte så mycket matro

När man har en snart 3-åring så är det där med matro inte så vanligt. Speciellt inte när vi grillar på gården eftersom Connor då är distraherad av allt annat runtomkring. Men det var ändå härligt att grilla med vännerna idag! Hur gör ni andra med småbarn? Får ni matro någon gång?
 
Gott!

Beskrivning av en öl

Tyckte denna text var lite charmig och rolig. "Om nu ett öl kan vara sig själv." Hihi... torr humor, jag vet.
 
Detta är riktigt gott! Tycker den borde finnas som alkoholfri också.

"Invigt" nya cykel- och gångbanan

Tidigare när man gick eller cyklade till Ingestrand, Ingesund eller de trakterna så var man tvungen att snirkla fram genom Dottevik (eftersom de stängde genomfarten på skolgården då det var farligt för barnen). Nu har de gjort en ny bana som går precis nere vid vattnet. Hur fint som helst! Vi cyklade på den idag, hela lilla familjen. Connor satt i cykelstolen på sin pappas cykel och stornjöt.
 
Mycket bättre än förut! Så vackert!
 
 Här rastade vi och Connor älskade att klättra i "berget".

Om jag hade plats på väggen...

...så föll denna tavla mig i smaken direkt.
 

Kollat filminspelning och bilar i Sunne

Connors mormor och morfar blev med Connor och mig i eftermiddag till Sunne. Där pågick en inspelning av HollySunWoods version på The Fast and the Furious. Vi kollade på när de filmade en scen. Connor var dock mer fascinerad av tågrälsen som gick bredvid där de filmade. Sedan blev det en stund i en lekpark innan det blev glass och hemfärd.
 
Bilarna och en scen som filmas.
 
 Connor ville testa precis allt i lekparken.
 
 Som alltid var han fascinerad av en fontän.
 
 Underbart väder när vi var där!

14 juli - dag två i Stockholm

Dagen efter konserten vaknade jag upp väldigt mör och sliten. En dusch piggade upp mig tillräckligt så vi kunde gå och äta frukost. Det var riktigt bra frukost på Hotel Alexandra! Sedan tog vi det lite lugnt innan det var dags att checka ut. Dagens syfte var till större delen att ta det lugnt och leta lite geocacher. Det är verkligen tätt med sådana i Stockholm!
 
Vi hittade 8 stycken och några var riktigt svåra då det var väldigt mycket folk runt omkring. Man ska vara diskret när man tar cacher så ingen ser dem och förstör dem. Finns tyvärr sådana idioter som tycker det är kul att förstöra för andra.
 
Vi träffade våra första geocachare på denna tur. Det var riktigt skoj! Första vi träffade var en kille från Tyskland. Vi hann precis före honom till en. Kollade honom på webbsidan senare och han hade tagit 4900 cacher! Lite skillnad mot våra 32... Sedan träffade vi ett par som gick runt på en bakgata och letade när vi kom dit och började leta vi också. De tipsade om var den var för de lyckades hitta den. Både den första killen och paret hade riktiga GPS och de är mer korrekta än appen på en Smartphone.
 
Som jag skrivit om förut, men det tåls att upprepas, så är geocaching riktigt kul för att man får klura, leta och att man får se nya delar av ställen man varit, eller upptäcka något helt nytt. En ny vinkel helt enkelt.
 
Vi hann även med en del affärer. Det kom en rejäl regnskur vid ett tillfälle och då var klockan precis efter 12 så vi dök in på Sci-fi bokhandeln som öppnade 12. Hade jag haft mer pengar alltså.... Åh, vad jag hittade böcker där inne som jag gärna vill läsa. Vi gick mest runt i Gamla stan, Drottninggatan, Gallerian vid Sergels Torg och Hötorget. På Hötorget hade de loppis. JätteSTOR loppis! Jag älskade att gå runt där och titta. Jag hittade några riktigt roliga grejer där också. Åter igen... hade jag haft mer pengar så hade det nog blivit tungt att bära...hehe...
 
Strax efter 17 bar tåget iväg hemåt och det var SÅ skönt att komma hem och få vila.
 
Fin staty vid Fatburen på Södermalm.
 
Vi hälsade på Spindelmannen vid tunnelbanestationen.
 
 Syrran passade djuren här hemma så hon fick detta tackgodis (plus en till grej längre ner).
 
 Jag åt ett Kids Meal på Burger King så denna leksak fick Connor.
 
 Detta hittade jag på loppisen på Hötorget. Sadeln längst till vänster hör till Battle Cat som syrran har så hon fick den. Den lila pantern är Skeletors Panthor och den gröna sadeln hör till den. Tyvärr var den inte komplett med sele, men helt ok ändå.
 
 Jag köpte även lite till Connor. En rolig t-shirt där det står: "Jag älskar mamma & pappa men mormor och morfar är bäst!" Hans mormor och morfar var barnvakt åt honom under helgen. Hittade även en charmig riddardräkt. Det fanns flera sorters utklädnadskläder i den affären så åter igen... hade jag haft mer pengar...
 
 Mitt merchandise-köp- Gillar när det står datum på. Tyckte denna var riktigt snyggt gjord.
 
 Ballonger från Buttericks. Köpte ballonger där ifjol också till Connors kalas så det blev likadant i år. De längst till vänster står det 3 på.
 
 Unnade mig även lite sköna kläder. Älskar mönstret på klänningen och den var så mjuk och skön i materialet. Linnet var också väldigt mjukt.

Barns härliga tankar

Jag tror att jag hade ett av de sötaste samtalen med Connor idag. Det gick så här:
 
Connor: Titta månen!
Jag: Ja, titta.
Connor: Jag vill känna på månen.
Jag: Det är inte så lätt. Den är väldigt långt borta.
Connor: Jag sätter på mig vingar och flyger till månen.
 
Åh, jag bara smälte!
 
Här gungar vi gungbräda tillsammans.

Konsert Iron Maiden 13 juli 2013

Någon gång kring 17-tiden gav jag mig av. Robin och jag bodde på Hotel Alexandra på Södermalm så först blev det tunnelbana till T-centralen, sedan pendeltåg till Solna. Där var det inte så skoj. Vi var packade som sillar och det var som en bastu. En kille i närheten av mig fick nästan panik, men som tur var så var det inte långt kvar då. Det var skönt att komma ut i luften. Sedan var det en bit att gå till Friends Arena. Vädret var underbart så promenaden var härlig! I området rörde sig flera tusen andra Maiden-fans så jag var på glatt humör trots begynnande huvudvärk. När jag kom fram till arenan köpte jag en t-shirt vid merchandisen och när jag kom in så fick jag en stor mugg med kallt, härligt vatten som tog bort huvudvärken på mig.
 
Det var dags för sjätte gången för mig att se Iron Maiden. Lite extra kul är att det var 10 år sedan jag såg dem live för första gången. Den gången på Stockholm Stadion, denna gång på Friends Arena. Tyvärr är arenan inget vidare då det gäller ljud. Det studsade och lät "burkigt". Riktigt synd för trots ljudet var Iron Maiden riktigt bra!
 
Första förbandet Voodo Six var inte min stil, men de genomförde sitt gig bra. Andra förbandet Sabaton såg jag live i Arvika en gång och de körde ungefär samma stil här som då fast nu sjöng de mest på svenska istället. Svenska låtar är inte riktigt min stil, men de spelade min favorit Attero Dominatus också så det var kul!
 
Men mitt tycke för dem sjönk när sångaren påpekade sin öppna gylf och sedan sa något i stil med att "det var många killar som jublade nu. Det är INTE bra. Vi kanske ser lite ut som Village People men vi spelar hårdrock." På under en minut lyckades han alltså säga att det inte är bra med killar som gillar killar och att hårdrock är uteslutet för homosexuella. Jahapp... Om han inte menade det så eller om han (mest troligt) skämtade, så var det ändå väldigt klumpigt uttryckt.
 
Iron Maiden var som sagt bra, trots det dåliga ljudet i arenan. Det blev en del favoriter spelade, bland annat Phantom of the Opera, The Clairvoyant, Fear of the dark med mera. I Fear of the Dark så märktes även ett annat ljudproblem i arenan. Publiken hördes inte så väl. Det blev väldig allsång (som vanligt med den låten), men det hördes inte alls så som på andra arenor.
 
Mot slutet av konserten började jag må sk*t tyvärr. Ont överallt och huvudvärken kom tillbaka (fast vatten hjälpte inte denna gång). Jag hade sittplats som tur var. Men jag njöt av hela konserten ändå för jag förträngde det övriga. Efter att de spelat klart så var jag kvick under promenaden till pendeltågstationen. Ville komma till hotellet så fort som möjligt så jag knatade på som bara den och om man räknar på att den promenaden (cirka 1 kilometer), pendeltåget (trängre än på ditvägen), tunnelbanan och promenaden till hotellet (500 meter) tog sammanlagt 45 minuter så var det verkligen inte illa. Robin hade ordnat kvällsmat och efter att jag tagit mediciner fick han hjälpa mig med lite mjuk massage tills det värsta lagt sig.
 
Jag har skrivit om konserter förut, men då alltid utelämnat det dåliga i hur jag mått (speciellt hur jag mått efteråt). Jag är en person som vill fokusera på det positiva. Men nu denna gång tar jag även med en del om hur jag mått så kanske det framgår mer tydligt hur det är att leva med kronisk värk/smärta. Min kroppsupplevelse den 13 juli hör inte till något ovanligt utan är snarare vardagsmat för mig. Och betänk att detta är en relativt BRA dag för mig för jag orkade ändå gå på konserten. En dålig dag orkar jag inget. Nog om detta negativa och dags för lite härliga bilder!
 
Folk på väg till arenan.
 
 Framme!
 
 Längre bak på ståplatserna brukar det alltid vara lite glest. Inte denna gång. Nästan lika tätt hela vägen.
 
 Jag hade bra plats, men satt inte supernära. Trots det kände jag hettan från detta.
 
 Eddie var med såklart.

Sett filmen Sinister

Spoilers förekommer!
 
En författare och hans familj flyttar in i ett nytt hus där författaren ska jobba på en ny bok. Han skriver böcker om brott som skett på riktigt och kämpar för att få en ny bestseller. Men kanske har han kommit för nära brottet denna gång?
 
Första tanken var att det var kul att se Ethan Hawke igen. Det var ett tag sedan. Filmen innehåller några lite billiga skrämselscener, men i övrigt bygger den upp en härligt kuslig stämning. Vid vissa tillfällen sitter jag och ryser och filmen går framåt i precis den takten så man sitter och längtar efter att få veta. Man är nyfiken hela tiden. Medan det blir allt mer skrämmande så undrar jag hur det kommer sluta. Tyvärr blir slutet en besvikelse. Det blir lite för mycket och det tar bort den kusliga stämningen totalt. Jag måste säga att jag känner ett riktigt antiklimax när eftertexten börjar rulla.

När jag tänkt lite på slutet så inser jag att just förklaringen och handlingen egentligen är riktigt bra. Men det lyckas inte förmedlas i själva filmen. Jag vet inte vad de skulle ha gjort för att det skulle ha blivit bättre, men sättet de framförde det hela på funkade i alla fall inte för mig.
 

Nämen en kartong!

Vad hittar man i en öppnad tom kartong?
 
Ledtråd.
 
 Japp, en katt!

Kolarkojorna i Gunnarskog

På väg till mina föräldrar stannade vi till vid Kolarkojorna idag. Jag har inte hunnit vara dit tidigare, men tyckte att det var dags nu i och med att jag jobbar för Bygdelaget. Bra att känna till lite. Det var verkligen mysigt där! Massor med fläckflugor och bromsar som bets tyvärr. Hade inte förberett med någon insektsspray.
 
En av Kolarkojorna.
 
 Connor har superbra balans!

Sett filmen Fame (2009)

Spoilers förekommer!
 
En film om ett gäng ungdomar som går på New York Academy of Performing Arts.
 
Jag gillar filmen från 1980 och tv-serien. På något vis lyckas originalet fördjupa karaktärerna mycket mer än denna film. Denna film är otroligt ytlig och jag tycker inte att jag lär känna någon av karaktärerna. Till största delen är filmen totalt oengagerande. Dansen är snygg, men en film behöver mer än det för att lyckas.
 

Åkt stadens tåg och second hand-handlat

Idag åkte vi en sväng med stadens tåg. Connor tycker det är jättekul! Speciellt när vi åker under järnvägen ut till Sågudden. Den "tunneln" är väldigt spännande, tycker han. För 20 kronor får man åka hela dagen och ta paus vid vilken hållplats man vill.
 
Innan vi åkte tåget var jag på stan i några ärenden och då passade jag på att kolla på Kupan. Tycker det är kul att kolla second hand. Det blev några saker med hem också. 2 böcker, 1 barnplagg och 2 vuxenplagg för 65 kronor - ett riktigt fynd!
 
Stopp vid hållplats Sågudden.
 
 En lila batik-tshirt och en bok till Connor. En kjol (supermjuk), klänning och bok till mig. Boken är "Imorgon när kriget kom". Gillade filmen så ska ge mig på bokserien tänkte jag. Sju böcker allt som allt.

För lite strömkontakter

Efter att Robin fick en kaffemaskin på sin födelsedag så räckte inte kontakterna till. Vi hade kaffemaskinen, kaffebryggaren och mikron på samma bänk och där fanns två uttag. Men då kom jag att tänka på hur våra vänner som bor i nästa port har det. I det nedre skafferiet finns en strömkontakt!
 
Det blev en hel del röjande och kastande av saker som jag inte vet varför jag sparat på egentligen (tomma plastaskar, glasburkar och liknande) och till slut fick mikron plats där inne. Nu behöver vi inte växla mellan de saker som står på bänken utan båda har ström och vi fick bättre plats. Jättebra!
 
Här hamnade mikron.
 
 Och här blev det bättre plats.

Jobbat, blivit omflyttad i Sthlm och bokat stuga i Ullared

Idag har jag gjort en drös med fakturor, adresserat och frankerat. De ligger och väntar på nästa tur till postlådan nu.
 
Sedan blev det omflyttning i Stockholm till helgen. Hade bokat rum på Archipelago Hostel där jag bott flera gånger tidigare och stortrivts. Men nu hade de problem med ett rum så de stod för mellankostnaden så vi kunde flytta till Alexandra Hotel. Det verkar vara ett fint ställe med bra läge det också så det ska bli spännande att testa något nytt.
 
Nu är även stugan i Ullared bokad! Vi ska dit och handla julklappar i höst och det gäller att vara ute i god tid. Det blir samma ställe som ifjol höst, men en annan stuga. Det var så fint där och nära till Gekås trots att det låg lite utanför.
 
Utsikten från stugan vi hade förra hösten. Örnatorpets Gästranch.

Presenttips?

Detta kan vara en present för alla bara man mixar om innehållet lite. Köp en fin hink och fyll den med det som mottagaren gillar. I detta fall blev det ett par fleecebyxor och olika kroppsvårdsprodukter (till exempel duschcreme, schampo och så vidare), men det går lika bra att fylla den med dvd:er och cd-skivor, bilvårdsprodukter, scrapbookingsaker och så vidare. Är bara fantasin som sätter gränser.
 
Dessa fina blomhinkar är köpta på Gekås, Ullared.

Första stranddagen

Idag blev det en tur till stranden. Jag tog ett dopp sedan fick det vara. För kallt för mig. Connor tyckte det var jättekul att bada. Han ville inte åka därifrån. När vi var på väg hem sa han: "Det var kul att bada i stort vatten"...hehe... Tyvärr var det rätt blåsigt på stranden så när vi kom hem blev jag liggande i sängen. Hade så fruktansvärt ont så där var jag fast i några timmar. Nu är det bättre så jag orkar vara uppe igen.
 
Connor invigde sin UV-dräkt.

Min relation till Disney

Jag gillade inte de klassiska Disney-filmerna som barn (de tecknade). En av orsakerna var att de sjöng hela tiden och det störde mig så jag kollade aldrig på en hel film. Men så kom jag att tänka på att jag numera gillar musikaler (och har gjort i x antal år). Hur går det ihop? Sedan kom jag på att när jag var barn så var det Betamax och VHS som gällde. Och på dem fanns inga val. De var dubbade till svenska och då var även sången på svenska.
 
Troligtvis var det just sången på svenska som störde mig, eftersom jag tidigt var mer förtjust i artister som sjöng på engelska. Så jag har sett en del Disney-filmer som vuxen och då på engelska. Men uppenbarligen var det inte det enda som jag ogillade för jag tycker verkligen inte om dem som vuxen heller.
 
Överlag var jag inte stormförtjust i tecknat när jag växte upp. Här nedan följer ett urval av de serier jag växte upp med. Många härliga minnen från dessa!
 
Skönheten och odjuret, Bröderna Cartwright, Dallas, Eerie Indiana, En röst i natten, Falcon Crest, Alien Nation, Anne på Grönkulla, Highlander, Krutrök, Lilla huset på prärien, Familjen Macahans, Hulken.
 
 MacGyver, The Girl From Tomorrow, The Twilight Zone, V, Miami Vice, Narnia, Nord och Syd, Something is out there, Tales from the crypt, Farligt uppdrag.

Hälsat på en till bebis

Idag var vi till några vänner som fick bebis samma dag som de vänner vi hälsade på senast som fått bebis. Lustigt att det blev så eftersom de var beräknade flera veckor isär. Bebisen var så söt så! Connor var blyg till en början, men sedan lekte han för fullt med deras äldre barn som är född året efter honom. Vi hälsade på deras kossor med kalvar också. Så söta! Jag gillar verkligen Highland Cattle! Kalkonkycklingar hade de också. Jag blev så "landet"-sugen när vi var där! Tänk att ha ett eget hus på landet och möjlighet att ha lite djur. Underbart!
 
Ståtlig!
 
 En av kalvarna.
 
 Kalkonerna befann sig under en värmelampa så de blev väldigt röda på bilden. Söta!

Sett filmen En oväntad vänskap

Spoilers förekommer! Baserat på en sann historia.
 
En olycka orsakar förlamning från bröstet och nedåt för en väldigt rik man. När han ska anställa en ny assistent så väljer han den mest osannolike sökande som bara kommit dit för att han måste söka ett visst antal jobb för att få socialbidrag.
 
Det är en väldigt charmig historia! Eftersom det är baserat på en sann historia så undrar jag lite över vad som stämmer och vad som är tillagt för filmeffektens skull. Oavsett vad så är den gripande, roande och väldigt intressant. Den visar även på att fördomar kan begränsa ens liv. Skådespelarna är otroligt bra! Detta är en film jag kan rekommendera till alla!
 

Äntligen sommar! Connor har invigt bassängen för i år!

Igår och idag har varit riktiga sommardagar med rejäl värme. Underbart! Jag har tyvärr bränt mig som vanligt, trots att jag smörjer in noga med hög solskyddsfaktor, men kan inte vara i skuggan precis hela tiden då jag hänger med Connor. Vi var på 80-årskalas idag och där sparkade vi lite boll. Kalaset var nära Connors mormors och morfars hem så efteråt invigde Connor bassängen för i år. Vi köpte den ifjol och jag kan säga att den var till och med MER populär i år.
 
 
Så här ska sommaren vara! Härligt!

Sett filmen Harens år (Le lièvre de Vatanen)

Spoilers förekommer!
 
En fotograf vid namn Tom Vatanen (Christopher Lambert) har börjat tröttna på sitt liv och då helt plötsligt kör en kollega till honom på en hare. Tom som satt på passagerarsidan följer haren ut i skogen och efter det stannar de vid varandras sida och upplever livsförändrande saker.
 
Det lät som en otroligt flummig film, men det vi fick se var en riktigt tankeväckande och charmig historia med en del udda inslag. Jag gillade verkligen denna film! I en del scener är haren ganska dåligt animerad, men förstår att de på en del ställen inte kunde använda sig av en riktig så de klarar sig undan med det. Historien är riktigt härlig och jag blir engagerad i filmen nästan direkt. Den väcker en hel del tankar kring hur människor lever sina liv och varför de lever som de gör. Skådespelarna är riktigt bra och Christopher Lambert har kvar sin karisma och utstrålning. Haren (eller troligtvis hararna då djurroller brukar spelas av flera djur) var riktigt söt! Slutet kom lite plötsligt så man satt där och undrade lite...
 
Kan verkligen rekommendera denna, men förvänta er ingen fartfylld film!
 

Svårt att kasta i skräpkorg/askfat?

Såg en sådan söt grej en dag när en fågel "badade" i sand. Tog en bild på det och efteråt upptäckte jag det tråkiga. Fimpen! Vad är det med folk som tycker att de bara kan släppa sitt skräp där de står? Är det såååå jobbigt att gå till närmsta askkopp (eller skräpkorg då det gäller annat skräp)?
 
Söt fågel och så.... fimpen. *Suck*

Sett filmen Våra bästa år

Spoilers förekommer!
 
Två väldigt olika personer har en romans, men deras annorlunda övertygelser tär isär dem.
 
Denna är väldigt omtalad och räknad som en klassiker. Robert Redford har jag gillat i andra filmer som till exempel Butch Cassidy & The Sundance Kid. Jag hade hört talas om denna film innan, men då tre av de fyra tjejerna i Sex and the City i ett avsnitt pratar om denna och hur uuuunderbar den är och sjunger ledmotivet från filmen så tänkte jag att jag nog var tvungen att se den för att se vad som var så underbart.
 
Jag förstår inte. Inte alls. Vad är det som är så fantastiskt med den? Jag känner mig bara uttråkad och fylld av tristess när jag ser den. Den är trååååååkig! Andra måste se något som jag inte ser. Det var inte en film för mig i alla fall.
 

Alla dessa viktklubbar...

Jag undrar varför folk fokuserar så på siffran på vågen? Den siffran säger i princip INGENTING. Hur man mår behöver inte ha något med den siffran att göra. Istället borde man fokusera på vad som får en att må bra och hur FRISK kroppen är.
 
I all denna viktreklam som dyker upp handlar det dessutom ALLTID om att gå ner i vikt. Det finns faktiskt folk som skulle må bra av att gå UPP och få hjälp med det. När jag var yngre och trodde att vikten var viktigare än vad den egentligen är, då efterlyste jag råd till hur jag kunde göra för att lägga på mig lite. Det hade flera orsaker.
 
1. Jag ville inte vara så smal som jag var.
2. Jag kände mig svag och frös konstant.
3. Jag var trött på att bli misstänkt för att ha en ätstörning.
 
Det fanns inga råd någonstans. I bästa fall fick jag kanske något luddigt om att jag skulle "äta mer". Jo, det var ett väldigt konkret råd minsann. Men nu, som sagt, struntar jag totalt i vikten. Jag gillar fortfarande inte att jag har beniga axlar och jag vill vara starkare, men det har inget med vikten att göra. Att väga ett växande barn för att se att det växer och går upp som hen ska är en sak. Men är det inte dags för oss vuxna att göra oss av med viktnojan för gott nu? Vågen känns ganska utdaterad, så häv ut den bara!
 
Exempel på hur det kan se ut. Om man fyller i en högre vikt än den man har så är programmen inställda på att man måste ha fyllt i fel. Siffrorna är bara exempel eftersom jag inte vägt mig på länge så jag har ingen aning om min vikt.

Connor smakar Djungelvrål

Tror ni han gillade det?
 
Nej, just det...hehe...

Filmkväll hos vänner

Det var ett tag sedan jag var på filmkväll så nu ikväll var det äntligen dags. Maria och jag träffades vid affären och handlade lite grejer och sedan gick vi hem till hennes och Daniels lägenhet och lagade till minipizzor som blev jättegoda! Jag hade sett ett tips om att använda Tortillabröd så det testade vi. Maria hade även gjort en jättegod paj. Lagom till maten var klar kom syrran dit också.
 
Efter maten blev det film. Den Store Gatsby. Inte den nya utan originalet med Robert Redford. En recension kommer senare, men kan säga att den inte var som jag trott och att detta var positivt.
 
Tack för en härlig kväll!
 
Mumsiga minipizzor!

Fågelutställning i Gunnarskog

Årets sommarutställning på Hembygdsgården i Gunnarskog har temat Fåglar. Jag var dit och tittade igår och tog en del foton inför en kommande artikel i nästa Gûnnerskenytt. Tidigare skrev jag ideellt för tidningen (som utkommer 4 gånger om året), men numera är det inbakat i mitt jobb. Jag tycker att det är kul att ta kort och skriva så det är riktigt skoj att delta i något sådant!
 
Det var mycket att titta på från många olika utställare.

Läst klart: Tillbaka till framtiden av George Gipe

Spoilers? Baserad på filmmanuskriptet.
 
Från bokens baksida:
"Ett brådskande samtal till skolan tvingar den sjuttonårige Marty McFly till ett mystiskt möte i natten. Hans vän Doc Brown, en excentrisk gammal uppfinnare, vill visa honom en tidsmaskin som han själv konstruerat och som drivs med kärnkraft. De två vännerna blir överfallna av en grupp terrorister och Marty tvingas fly i tidsmaskinen - som byggts in i en sportbil. En oerhörd kraft utvecklas och Marty förflyttas till den tid som skulle bli upphovet till hans födelse..."
 
Översättningen är tyvärr dåligt gjord. Språket är väldigt gammalmodigt och det är med en del konstiga saker som inte är med i filmen. Som att det skulle vara något fel med att vara homosexuell till exempel. What? Det är i en scen som Marty undrar om han kommer tillbaka till sin tid så som han var när han åkte, för tänk om han kommer tillbaka som homosexuell för att han råkade bli kysst av sin egen mamma. Jag upprepar: What? Nej, tyvärr så bär denna bok inte alls. Håll er endast till de härliga filmerna!
 

Hälsat på bebis

När Robin slutat jobbet idag var vi och hälsade på en liten nykomling. En riktig sötis! Tänk vad man glömmer snabbt hur de är när de är så små!
 

Sett filmen The Other Woman

Spoilers förekommer!
 
En film som visar "den andra kvinnans" perspektiv. Hur det är att ha klivit in i en familj, ersatt den första frun och blivit styvmor.
 
För det första så förstår jag inte varför man översätter en engelsk filmtitel till en annan engelsk filmtitel. Originalet Love and Other Impossible Pursuits passar fint tycker jag. Filmen var inte alls som jag förväntade mig. Den var mycket bättre och tyngre än vad jag trott. Det handlar inte bara om hur den "nya" kvinnan hanterar en arg exfru och en styvson, utan även hur hon hanterar förlusten av sitt eget barn. Filmen lyckas slå an en mammasträng inom mig och det gör riktigt ont när man bit för bit får veta *STORSPOILER* hur det kändes och vad som hände när hennes lilla bebis slutade leva vid några dagars ålder.
 
Skådespelarna i denna är riktigt bra och de lyckas förmedla mycket av det komplicerade i denna situation. Jag förstår även den första frun och varför hon är så överbeskyddande mot sin son, som nu spenderar en stor del familjeliv tillsammans med styvmodern. Ibland är styvmodern verkligen tanklös och då förstår jag mamman ännu mer, men ibland går mamman över gränsen.
 
Det är en välspelad, tankeväckande film som jag kan rekommendera!
 

Mariebergsskogen och färgglada barnkläder

Det var fint väder idag när vi skulle till Karlstad för vårt månadshandlande, så då passade vi på att gå på Mariebergsskogen också. Vi hade inte varit där än i år. Det är definitivt en av våra favoritparker! Ett smultronställe i Karlstad. De höll på att ställa i ordning för Putte i Parken där nu.
 
Efter det tog vi en geocache (vår första i Karlstad) och åkte till Biltema och köpte en utdragbar tvättlina (perfekt att ha på balkongen) och en cykelpump (för vi hittar verkligen inte den vi har) och så blev det en sväng in på Toys'r'us. När vi sedan ätit oss mätta på Bergviks restaurang och jag hade hittat lite roliga sommarkläder till Connor på H&M, så handlade vi mat i stora lass på ICA Maxi.
 
Getter, kaniner, minigrisar fanns det. Den svarta minigrisen gillade att bli kliad bakom örat.
 
Höns- och ankhuset utnyttjades av lite andra gäster också. Dessa satt på pinnarna och sov. Hmmm....
 
Alltså... det ser ut som att gåsen morrar åt mig ju...hehe... Höna med kyckling och ankbebisar fanns också. Inte så små, men fortfarande alldeles duniga.
 
 Vi lekte lite i lekparken. Det var en del folk, men inte alls trångt som det kan vara ibland.
 
 Efter handlandet på ICA Maxi fick Connor rida lite. Han älskade det!
 
 Hittade riktigt härliga sommarkläder till Connor!
 
 För egna pengar köpte Connor Leonardo på Toys'r'us.

Lovely Queen (linne från Gekås)

När jag var och firade Annelie på hennes 30-årsdag så fick jag linnet som hon köpt med till mig från Gekås, Ullared. Så otroligt snällt av dig! Tack så jättemycket! I love it!
 

RSS 2.0