Dagens fynd och pyssel

En av mina favoritbutiker i Arvika ska läggas ner och istället ska bowlinghallen flytta till de lokalerna. Visst ska det bli fint med nya lokaler till bowlingen. Just nu är den i en källare och där blir rejält varmt så lite luft är aldrig fel. Men tycker det är så tråkigt att butiken försvinner. De har haft lite allt möjligt plock och man har kunnat hitta fina saker där både till sig själv och andra. Idag var jag dit och handlade upp en del i alla fall. 40% slutrea nu. Här är bild på favoritsaken jag köpte idag.


Fotogenlampa med lila fot (fast den ser mer blå ut på bilden).

Senare på kvällen införskaffade jag lerkruka och fat som jag målade ute i solen. Det var helt fantastiskt väder idag! Hade lite lila glitter på kanterna också. Det är tänkt som askfat. Röker inte själv, men ibland får man besök som gör det och då är det roligare att ha något som är både praktiskt OCH snyggt.


Krukan och fatet ser vitare ut än vad de är. Använde grov pensel så att dragen ska synas, men på bild ville det inte.

Snart maj

Maj är min favoritmånad på hela året. Och nej, det är faktiskt inte på grund av att jag fyller år då utan på grund av att man har hela sommaren framför sig och så brukar maj alltid vara härligt solig och varm. Man vaknar upp som efter en vinterdvala nästan.

Idag var jag alldeles seg i huvudet, men tyckte att jag kunde försöka få något gjort som inte krävde så värst mycket tankeverksamhet. Jag har alltså vikit tvätt, putsat köksfönstret, fixat till några bilder i en bildhylla och lagat själva bildhyllan. Ett hänge var väldigt löst så det var bara en tidsfråga innan Robin fick den i huvudet. Den hänger nämligen ovanför vår säng och det var på Robins sida som det satt löst. Nu på kvällen har mitt huvud blivit mindre segt så vågar mig på att skriva och har till och med lyckats plugga en del.


Tetris är mer förtjust i att ligga tvätt än att hjälpa till med att vika den.

Picknick vid Ryggestas utkikstorn

Jag och Robin fick med oss några till utkikstornet i Ryggesta, Gunnarskog. Där hade vi mumsig picknick. Det blåste en aning, men var väldigt klart väder så vi såg långt. Tornet är byggt i trä så det svajade gott högst upp.


Utsikten från tornet åt olika håll


Jag är dålig på att förklara så här ser ni tornet på kartan i förhållande till Arvika. Korten på utsikten är tagna åt sydväst, syd och sydöst.


Trapporna upp i tornet

Plugg och fix

Efter att ha pluggat så blev jag fixarsugen igen. Det måste vara något i luften under våren alltså. Putsade lite fönster och bytte gardin i sovrummet. Jag blev jättenöjd med resultatet! Visste ni att om man torkar med tidningspapper så blir resultatet bra? Kan vara svårt att få bort alla ränder annars. Om man nu inte har en skrapa, men det har inte vi.


Så här blev resultatet

Katterna var ute på balkongen under kvällen och fick för första gången höra glassbilen då den körde in på gatan och spelade sin lilla trudelutt. Det blev panikrusning in med tjocka svansar. 5 minuter senare ville de ut igen.

Jag har fixat ett översättningsverktyg i bloggen också. Den översätter direkt så därför blir en del heltokigt! Man kan få sig ett riktigt gott skratt!

Inredning för katt

Idag kom pappa förbi och satte upp hyllorna på balkongen. Jag och Robin satte matta på dem igår. De är nämligen till för katterna och vi vill att de ska få grepp när de hoppar upp och sitter där.


Både Tetris och Yatzy blev förtjusta i hyllorna. Antar att det är roligare att kunna se något, jämfört med att sitta på golvet.


Tetris hittade en fin ställning direkt och njöt i solen.


Till slut fick Yatzy testa på översta hyllan också. Jag hängde även upp en leksak till dem där.

Grillkväll

Igår grillade jag och Robin ute för första gången i år och vi fick sällskap av min syster och ett gäng kompisar. Vi grillade vid ett vindskydd inte långt härifrån och det var jättemysigt!


Härligt att grilla!

Ny bildskärm

Nu har jag en ny dataskärm med inbyggda högtalare från SIBA. På grund av pengabrist kunde jag inte direkt välja och vraka, men jag är väldigt nöjd med den jag skaffade. Kommer ta lite tid att vänja sig vid en Widescreen-skärm bara. Upptäckte att min blogg såg konstig ut i den så nu har jag gjort om lite och dubbelkollat mot Robins skärm så att det ska bli ok oavsett format. Han använder dessutom Mozilla och jag använder IE så det är bra att kunna kolla av där också.


Min workstation med nya skärmen. Det välvda tangentbordet har jag haft i flera år och det är underbart!

Idioter!

Halv 2 inatt väcktes jag av telefonen. Det var mamma som ringde om att syrran blivit nedslagen av två tjejer. Jag och Robin sprang dit direkt. Syrran hade ringt till min mobil (den var avslagen) så jag har allt på mobilsvaret. Jag skriver inte mer detaljer om det här, för det hjälper inte utan är bara jobbigare för syrran. Undrar verkligen vad som hänt med världen när man inte ens kan gå några kvarter i en liten stad. Patetiska små fega idioter som tror att de kan göra vad som helst. De borde straffas! Hoppas åtminstone de har någon gnutta samvete så att de inte sov gott inatt, men det är nog för mycket begärt av sådant lågt stående liv.

Jobbintervju och balkongpyssel

Började dagen med en jobbintervju. De som intervjuade var väldigt trevliga och verkade vara goa personer. När jag kom hem fick jag pyssel-lust, så jag planterade lite blommor och ordnade mer på balkongen. Robin har gett mig fria händer. Här nedan kommer det lite bilder på vad som hänt hittills.


Det nya balkongbordet från IKEA med plastväxter


I hörnet fanns en krok som passade utmärkt för en hängblomma


Bänken är kvar sedan förut och blomställningen i metall ska till förrådet


I taket har jag hängt upp små söta lyktor med plats för värmeljus


På golvet har det tillkommit en grön matta så man slipper frysa tårna av sig och trädet hade Robin sedan tidigare


I balkonglådan har jag planterat violer i dessa två olika färgnyanser

Glass

Kollade på lite nostalgi på GB.se. Där kunde man hitta glasskartor från året man är född. Jag vet att det monetära värdet har förändrat sig så att det inte var så väldigt billigt egentligen på den tiden. Men med dagens ögon, VILKA PRISER!


Glass från mitt födelseår: 1980
(klicka på bilden för förstoring)

Pajad bildskärm

Idag pajade min bildskärm till datorn. Den har hållit väldigt länge faktiskt. Beräknad livslängd vid vanligt användande var 4 år och jag har haft den i 7 år. Som ni märker så försöker jag tänka positivt för jag blev något irriterad att den gick sönder just nu. Det var en utgift som jag inte behövde...Nu kan jag inte lägga upp några bilder innan jag får en ny skärm heller. Lånar Robins dator just nu för att åtminstone kunna kolla mail och sådant.

Biljettägare!

JAG FICK TAG I BILJETT! Det vill säga till föreställningen som Michail Baryshnikov ska dansa i. Är så glad! Alla bra platser var redan uppbokade, men jag är så glad att jag ens fick en biljett. Så illa är inte platsen men annars får  jag helt enkelt ta med mig en liten teaterkikare eller nåt. Föreställningen är på Dramatens stora scen, ett ställe som jag aldrig varit på. 10 maj ska jag vara där! Underbart!

Baryshnikov

Jag är knäpp, det är konstaterat. Nu ännu mer än förut. Jag läste precis på text-tv att Michail Baryshnikov ska komma till Sverige för att dansa i några föreställningar. Denne man och hans dans har jag beundrat sedan jag var liten.


White Nights - film med Michail Baryshnikov och Gregory Hines

Jag hoppas verkligen jag får chansen att se honom! När jag läste texten så blev jag tårögd och alldeles: "JAG VILL JAG VILL JAG VILL". Förstår ni nu om jag anser att min knäpphet är mer konstaterad än någonsin? Förresten så stavade de fel i hans efternamn.


Texten som är skulden till mitt tokeri.

En dag i Karlstad

Dagen började med att Robin började vandra från Universitetet in till Haga i centrum för att hälsa på en kompis, medan jag gick på handledarmöte angående B-uppsatsen. Det var ett givande möte som satte fart på mina tankar. Mitt största problem då det gäller uppsatser är att fokusera. Jag vill så gärna ta med lite för mycket. På mötet fick jag en del tankar angående det, så nu ska det nog gå bra! Efter mötet gick jag till biblioteket på skolan. Åh, vad jag älskar det! Flera våningar fyllda med härliga härliga böcker! Jag samlade på mig en hög och valde en mysig plats att sitta. Det var inte första gången jag var där, men det var första gången jag VAR i biblioteket (om ni förstår vad jag menar). Blev absolut inspirerad att åka dit fler gånger. En härlig studiemiljö!


En del av Karlstad Universitet. Det var inte så många parkeringsplatser lediga.

Sedan började jag bli hungrig så jag lånade några böcker och åkte för att hämta Robin. Lyckades på något vis missa avfarten till E18 så det blev en sväng på Örsholmen, men därifrån var det inte svårt att hitta till centrum. Kom direkt till Haga också. Perfekt! Lärde mig en ny väg, som troligtvis var längre än den andra men ändå kul. Innan vi åt var vi in på Biltema för vi hade med en shoppinglista från mina föräldrar.

Maten intogs på Mama's PizzeriaBergviks köpcentrum. Mitt favoritställe! Mums! Efter att vi ätit handlade vi mat och nödvändigheter på ICA Maxi innan vi gjorde ett stopp inne på IKEA. Vi hittade allt vi letade efter, helt otroligt! Så nu har vi ett nytt fint balkongbord (bild kommer säkert någon dag) och hyllor som ska sättas upp där ute. Vi fick även tag på en konservöppnare. Den gamla pajade och då märkte man hur otroligt beroende man är av en sådan manick. Stannade till i Högboda på vägen hem och bjöd Robin på glass också. Så otroligt skönt att vara hemma nu! Det blev en lång dag.

Knepiga drömmar

Folk som jag pratat drömmar med brukar reagera över att jag så ofta drömmer att jag umgås med någon tv-seriekaraktär eller att jag till och med är med i en tv-serie. Det tycker inte jag är det minsta konstigt. Jag ser ofta på tv-serier så det är fullt normalt att det fastnar i hjärnan på något vis.

Men drömmen jag hade inatt var helskum! Jag blev jagad av en hemsk man. Jag fick en riktig hotkänsla av honom så jag sprang verkligen för mitt liv. Till slut hann han ifatt mig och vad gör jag då? Jag drar fram en bok och skriker till honom: "Det här är boken jag läser för tillfället". Då blir han helt plötsligt lugn, säger: "Det var bara det jag ville veta", och så går han. Uhm? Vad i.....?

Jag brukar kunna se varifrån mina drömmar kommer, vad som hänt och vad jag gjort som leder till drömmen och så vidare. Men denna? Ett enda stort frågetecken. Undrar vad det var för bok också. Den var milt rosa på omslaget med någon text som jag inte hann se. Troligtvis existerar den inte, men tänk om den gör det?Min fototolkning av hur en dröm är. Tagen sommaren 2007.

Framsidan blogg.se

Tusen tack Karin för platsen på framsidan för mitt inlägg "Vård av katt". Otroligt kul och en sådan viktig sak att uppmärksamma! Tack också till alla som kommenterat och läst inlägget!


Gjort lite förändringar i bloggen

Har som ni kanske märkt (om ni är återbesökare) lagt in en bild som bakgrund istället för färgen som jag hade förut. Bilden är tagen av mig och föreställer en tistel. Har även förändrat headern en aning genom att lägga till mitt bloggnamn direkt i bilden med typsnittet Celtic. Jag är riktigt nöjd med resultatet!

Cloverfield

Spoilers förekommer! Det är något med filmer där kameran är med i filmen, det vill säga filmer där en karaktär har en kamera och filmar hela förloppet (förutom Blair Witch Project som jag tyckte var trist). Cloverfield är en underbart rörig film som känns realistisk, förutom de ibland riktigt usla dataeffekterna. Några saker är snyggt gjorda, men "småkrypen" är riktigt riktigt riktigt dåliga. En sak som jag gillade med filmen var att man jobbat in klippningar så bra. Ibland syntes de inte så man undrade hur de hann tajma allt och ibland föll kameran i marken vilket resulterade i att den "hoppade" eller slogs av.

En del frågor lämnas obesvarade efter att filmen är slut. På ett vis är det intressant att man fortsätter tänka på det och på ett annat vis är det frustrerande. Jag kan till exempel föreställa mig vad som hände med Marlena, men jag skulle bra gärna vilja veta det också. Om man inte har en tendens att bli åksjuk så rekommenderar jag denna film.

Köp DVD på Ginza

Vård av katt

Idag lämnade jag Yatzy hos veterinären klockan 8 på morgonen. För att sysselsätta mig under tiden hon var inne så pluggade jag, tvättade lite kläder, diskade och såg på Lilla huset på prärien. Vid halv 12 ungefär ringde de och sa att hon var vaken. Jag blev så glad! Är alltid lite nervöst med sövning, tycker jag. Hon var inne för att bli steriliserad, ID-märkt och vaccinerad. Hon var dåsig då vi kom hem men nu har hon piggnat till och ätit. Jag har fått stänga dörren till tvättrummet för hon vill hoppa upp på tvättmaskinen. Inte så bra att hoppa första dagen med stygnen. Just nu ligger hon och är grinig på tratten. Jag tror inte det finns en enda sak här i lägenheten som hon inte krockat med. Så skönt att det är gjort nu i alla fall! Önskar fler kunde kastrera och sterilisera sina katter så det inte blev så många utkastade, oönskade kattungar. Ett liv ska vara efterlängtat och älskat!


Avskyr tratt!

På bio: Gran Torino

Jag, Robin och Robins syskonbarn Thea (Therese) och Robert var på bio och såg Gran Torino igår (måndag). Vi hade planerat att se den, vilket gjorde en sak lite lustig. När posten kom idag så fick jag 2 fribiljetter som jag vunnit till den! Jättekul! Jag visste inte om att jag vunnit och vad lägligt det kom.

Spoilers kan förekomma. Filmen var helt fantastiskt bra! Jag var lite orolig i början för Clint Eastwood's karaktär verkade helt osympatisk, men han växte på en. Och en del saker höll jag faktiskt med om. Till exempel tycker jag att man klär sig anständigt till en begravning och jag avskyr verkligen bortskämda idioter som inte bryr sig ett dugg om en person då den lever men som sedan blir intresserad när den dör för att de tror att de ska få ärva. Filmen bidrog både till skratt, eftertanke och sorg. En helt underbar sorti för Clint Eastwood som sagt att det är sista filmen han skådespelar i.


Det blommar

Förutom att det är blåsigt så är det väldigt fint vårväder idag igen. Helt underbart! Man blir piggare av solen. Samtidigt så blommar flera växter här i lägenheten. Riktigt kul! En växt blev jag förvånad av. Visste inte att de kunde blomma, en så kallad "Svärmorstunga".


Svärmorstunga


Båda mina klevior blommar. Detta är den ena.

Look på födelsedag

Jag hann inte lägga upp denna bild dagen då det gällde så att kalla det "Dagens outfit" kanske inte stämmer helt. Men det var den dagens outfit, när vi firade pappas födelsedag. Han fyller 28 mars, men då var jag och syrran i Stockholm så vi firade honom den 29:e.


Jeans Nicole (från Gekås i Ullared), top/tunika (från Haléns), lila skärp (från Förbutiken Femmanhuset i Göteborg) och lila armvärmare som min mamma stickat.

Försoning (Atonement)

Spoilers kan förekomma. Denna film var inte alls vad jag förväntade mig och det menar jag på ett positivt sätt. Historien byggs ihop på ett väldigt intressant sätt och trots att jag inte gillar varken Keira Knightley eller James McAvoy så blir jag inte illamående av dem i denna filmen. Keira plutar och överspelar som vanligt, men det fungerar här. För att berätta varför det fungerar så måste jag avslöja en viktig grej, så det väljer jag att inte göra. Även fast jag varnar för spoilers så får det finnas en gräns tycker jag.

Stämningen i filmen är intressant från början till slut. Mycket är effektfullt och jag skulle gärna prova på den gröna tvådelade klänningen som Keira har på sig vid en middag. Den har blivit väldigt omtalad och dessutom framröstad till filmhistoriens vackraste klänning i Storbritannien. Riktigt vacker tycker jag inte den är, men absolut fin! Bild kan ni se på detta ställe (scrolla bara ner till Atonement).

Köp DVD på Ginza

Kattnät och tjejkväll

Jag har börjat jobba en del på B-uppsatsen nu. Är inte så förtjust i själva början på sådana arbeten, då mycket känns som frågetecken. När man sedan börjar samla saker och ser samband och börjar få ihop något som man kan kalla för uppsats, DÅ är det kul! Så efter 3 veckor kommer jag nog vara gladare i det, även fast jag förstås redan nu är intresserad. Skulle aldrig kunna genomföra något som jag har noll intresse av.

Det blev en del annat gjort idag också. Vi fick upp ett kattnät på balkongen och så har jag lite smått börjat inreda den. Det är en hel del kvar, men katterna fick komma ut för första gången idag i alla fall och de gillade det verkligen! Se bilder här nedan. Sedan var jag och Lisa på tjejkvällen på stan. Det var kul och jag blev glad när det stod bilar för uppvisning på gågatan. Tidigare år har jag klagat på att det varit så könsstereotypiskt. På "gubbkvällar" har det varit bilar, verktyg, traktorer etc. och på "tjejkvällar" har det varit kläder, smink, hår etc. Även fast mycket bestod av just kläder, smink och hår även i år så fanns som sagt dessa bilar också. Bara två stycken, men ett framsteg från 0 stycken åtminstone. Yes!


Tetris undersöker balkongen.


Yatzy njuter av solen.

Fiskdans

Idag (menar onsdag, så igår egentligen) städade jag akvariet och fiskarna blev överlyckliga verkar det som. Eller så har de fått vårkänslor. Mina två algätare började i alla fall dansa med varandra medan delfincikliden tittade undrande på. Det såg jätteroligt ut!

 
-Vad gör de egentligen?                              - Oh yeah, shake it!

Bojkott av 1:a april

Jag tycker bara det är elakt att luras. Att skämta, spela spratt och liknande är kul annars, men då en hel dag dedikeras till att helt enkelt vara korkad då är inte jag med. Bojkottar 1:a april och hoppas att denna "tradition" kan dö ut. Nu ska ni inte tro att något elakt har hänt mig någon gång. Jag avskyr bara känslan av att man inte kan lita på vad folk säger denna dag.

RSS 2.0