Dagens fynd och pyssel

En av mina favoritbutiker i Arvika ska läggas ner och istället ska bowlinghallen flytta till de lokalerna. Visst ska det bli fint med nya lokaler till bowlingen. Just nu är den i en källare och där blir rejält varmt så lite luft är aldrig fel. Men tycker det är så tråkigt att butiken försvinner. De har haft lite allt möjligt plock och man har kunnat hitta fina saker där både till sig själv och andra. Idag var jag dit och handlade upp en del i alla fall. 40% slutrea nu. Här är bild på favoritsaken jag köpte idag.


Fotogenlampa med lila fot (fast den ser mer blå ut på bilden).

Senare på kvällen införskaffade jag lerkruka och fat som jag målade ute i solen. Det var helt fantastiskt väder idag! Hade lite lila glitter på kanterna också. Det är tänkt som askfat. Röker inte själv, men ibland får man besök som gör det och då är det roligare att ha något som är både praktiskt OCH snyggt.


Krukan och fatet ser vitare ut än vad de är. Använde grov pensel så att dragen ska synas, men på bild ville det inte.

Snart maj

Maj är min favoritmånad på hela året. Och nej, det är faktiskt inte på grund av att jag fyller år då utan på grund av att man har hela sommaren framför sig och så brukar maj alltid vara härligt solig och varm. Man vaknar upp som efter en vinterdvala nästan.

Idag var jag alldeles seg i huvudet, men tyckte att jag kunde försöka få något gjort som inte krävde så värst mycket tankeverksamhet. Jag har alltså vikit tvätt, putsat köksfönstret, fixat till några bilder i en bildhylla och lagat själva bildhyllan. Ett hänge var väldigt löst så det var bara en tidsfråga innan Robin fick den i huvudet. Den hänger nämligen ovanför vår säng och det var på Robins sida som det satt löst. Nu på kvällen har mitt huvud blivit mindre segt så vågar mig på att skriva och har till och med lyckats plugga en del.


Tetris är mer förtjust i att ligga tvätt än att hjälpa till med att vika den.

Picknick vid Ryggestas utkikstorn

Jag och Robin fick med oss några till utkikstornet i Ryggesta, Gunnarskog. Där hade vi mumsig picknick. Det blåste en aning, men var väldigt klart väder så vi såg långt. Tornet är byggt i trä så det svajade gott högst upp.


Utsikten från tornet åt olika håll


Jag är dålig på att förklara så här ser ni tornet på kartan i förhållande till Arvika. Korten på utsikten är tagna åt sydväst, syd och sydöst.


Trapporna upp i tornet