Katternas dag och födelsedagsfirande

Efter att ha delat ut reklamen idag så var jag, Robin, mamma, pappa och syrran till Karlstad. En lite dum dag att åka på för det var rejält mycket folk! Vi var i alla fall till två djuraffärer som båda firade katternas dag (den ena i Ilanda och den andra i Bergvik). De hade utställning på katter som var jättesöta och lite uttråkade (tror jag i alla fall). Erbjudanden fanns det gott om så jag passade på att köpa både lite gott och lite roligt till de små här hemma.

Jag och syrran fick gosa med två chihuahuas på en djuraffär också. Vi föll totalt för dem! De var så pigga, nyfikna och gosiga. Den ena var bara 14 veckor. Vanligtvis tycker jag inte att chihuahua är en sådan fin hundras, men dessa två var underbara! Det var nog personligheterna som gjorde det. Kan ju alltid smickra sig själv med att tro att man ser insidan och inte utsidan och när jag alltså träffade två chihuahuas personligen så var de "sötare" än chihuahuas som jag bara sett på bild.

Vi var en sväng inne på Bergvik köpcentrum också och handlade lite. Träffade Robins lillasyster och skickade med henne lite julklappar och en födelsedagspresent. Är så svårt för oss att kunna passa in alla födelsedagar och jul etc. eftersom det är långt till alla systrarna samt att vi är utan bil för tillfället. När vi får bil blir det oftare besök till dem i alla fall! Sist var vi inne på IKEA (förutom en kort sväng till Sushi bar där syrran skaffade sushi).


Ett tag efter att vi kommit hem så var jag och Robin till Jörgen för att gratta på födelsedagen. Han fyller på måndag. Presenterna var en kortlek med Indiana Jones och en Calskrove. Vet inte om jag stavat rätt. En Calskrove finns egentligen inte i Arvika så vi fick göra en egen. Vi köpte en dubbel Calzone och en hamburgertallrik. Så gjorde vi ett snitt i sidan av Calzonen och där proppade vi in allt som ingick i hamburgertallriken (inklusive brödet). Jörgen blev glad för den så det var roligt!


Sista julgardinen

Idag kom julgardinen upp i extrarummet (eller djur/datarummet kan vi också kalla det). Puh! Pyntar lite smått också, någon sak per dag. Ordentlig städning blir det inte riktigt än, utan väntar tills vi är närmare jul.


Djur/datarummet fick en kort kappa med julstjärnor på.

Struntar i folket

Nu har Sverige accepterat Lissabon-fördraget, utan en folkomröstning. Troligtvis för att regeringspartierna och även socialdemokraterna (de partier som är positiva till fördraget) misstänkte att det skulle bli ett nej i ett folkval, särskilt efter det irländska nejet. Efter att det blev nej till euron så ville man väl inte ta risken med ett nej igen. Nu försöker irländska topp-politiker att smyga runt nej-majoriteten i folkomröstningen på Irland på något vis, så det verkar som att folket inte spelar någon roll alls. Det är så otroligt lågt och patetiskt att strunta i folket på det viset. Jag skulle kunna ösa rejält med galla över detta, men stoppar mig själv här. Vill inte sjunka så lågt som en del politiker.

(Lissabonfördraget innebär att mer makt flyttas från nationella parlament till EU.)
Lotta Gröning: "Politikerna i EU-länderna har problem med folket".

Ännu mer julpyntande

Idag blev det kökets fönster som putsades och fick ny jättefin gardin. Har bara ett fönster kvar nu och den gardinen har inte kommit än så det kanske blir i slutet av veckan istället.


Den röd- och vitrutiga gardinen har virkad spets nertill. Fick den av mamma.

Julpyntande

Idag kunde förbipasserande få sig en lustig syn. Jag hade bestämt mig för att börja hänga upp julgardiner i vardagsrum, sovrum och tvättrum. Så samtidigt som jag putsade fönstren stod jag och dansade och diggade till Queen's musik. Kanske såg lite roligt ut från utsidan. När det blir så snabbt mörkt som under vinterhalvåret blir allt inifrån så synligt på något vis. Men vad putsandet gick mycket lättare på detta sätt! Tre vackra fönster blev resultatet och både jag och Robin är nöjda.

Bild 1: I vardagsrummet blev det ett fynd från Tradera. En röd-, grön- och guldrutig kappa.
Bild 2: I sovrummet blev det min gamla röda gardin som jag fick när jag var barn.
Bild 3: I tvättrummet blev det en röd gardin med hjärtan, köpt på Rusta.

    

Freddie Mercury

Idag, den 24 november, är det 17 år sedan Freddie Mercury avled i komplikationer av sjukdomen AIDS. Hans och Queen's musik lever fortfarande kvar. Vilken fantastisk musik de hann göra innan Freddie dog! Jag blev förtjust i dem då jag vid 9 års ålder såg filmen Highlander för första gången (1989), till vilken Queen hade gjort soundtracket. Who wants to live forever är fortfarande min absoluta favoritballad!

Eftersom Queen inte gjorde en speciell genre (då de fyra medlemmarna hade olika smak och inriktningar) så tror jag att det finns minst 1 låt för varje person. För mig finns det många eftersom jag gillar många olika stilar. Fick äntligen se 50% av Queen vid Nelson Mandels 90-årskonsert i Hyde Park, London, i juni i år. Det var underbart! Kan bara föreställa mig hur fantastiskt det måste ha varit då de var hela gruppen.

Freddie var en underbar musiker och entertainer! Kolla till exempel på Live Aid från 1985.


Första delen av Queens framträdande på Live Aid 1985.

Reklam

Imorgon ska jag dela ut reklam igen. Ett litet extraknäck som ger mig en hel del motion kan jag säga. En del gånger har jag varit helt slut. Har tänkt på en sak angående reklam som man får i brevlåda eller brevinkast. Jag och Robin har en "Nej tack"-lapp på vår dörr för vi är inte intresserade av reklam (och skulle det någon gång dyka upp något intressant blad så kan vi alltid kolla i det innan jag delat ut min hög). Det jag tänkt på är att det verkar vara jättesvårt att sätta upp en lapp med "Nej tack" på dörren eller lådan. Det måste det vara eftersom det finns folk som klagar och gnäller på det "skräp" de får.

Nu är jag väldigt sarkastisk, men helt ärligt så förstår jag verkligen inte hur svårt det kan vara att sätta upp en lapp istället för att klaga. Det duger med en post-it och en bit tejp, snälla nån! Som tur är har inte jag personligen råkat ut för någon gnällspik och jag hoppas min tur håller i sig. Annars får jag väl helt enkelt vänligt (grrr) be dem sätta upp lapp.

Det kanske helt enkelt är mänsklig natur. Man måste ha något att klaga på. Som jag klagar nu...i detta inlägg...på folk som klagar. Ja, man är väl inte helt perfekt men har aldrig heller haft illusionen av att jag varit det (fast det kanske är den illusionen man vill inge andra).


Gryning i Arvika.

Ärende-dag

Precis som rubriken avslöjar så har det varit en ärende-dag idag. Fixade en hel del grejer, bland annat så är jag nu klar med julklapparna till djuren. Visst, det kan tyckas fjantigt men jag gillar att vara lite löjlig och ge djuren julklappar. Jag hittade även en del julpynt som det ska bli spännande att hänga upp när det väl blir dags. Är rätt så petig med pyntet eftersom det ska vara sekulärt samt att tomtar är helförbjudna. Eller inte helförbjudna kanske....hittade en tomtepyssling med lila luva på Maxi i Karlstad så jag funderar faktiskt på att köpa den. Att luvan är lila är det som lockar. Min färg!

Sedan jag kommit hem har jag och Robin gett Tetris en öronbehandling. Det gillade han verkligen inte, men om det hjälper mot kliandet så tror jag han blir glad till slut. Nu ligger i alla fall båda katterna och sover så gott. Nu ska vi fixa något att äta.


Tetris och Yatzy kollar på något spännande.

Laws of Attraction

Nu har jag precis sett den romantiska komedin Laws of Attraction för andra gången. Den följer standardreceptet till stor del. En pedant möter en slarver och känslor uppstår, först avsky sedan kärlek. Sedan uppstår problem också förstås. Trots att det är en småfjantig och helt förutsägbar film så gillar jag den och blir lite varm i hjärttrakten av den. Jag skyller på Pierce Brosnans charm och de vackra vyerna från Irland. På dvd:n fanns det med ett alternativt slut. Det var mycket bättre! Inte för att det är något stort fel på det slut som är, men hade de använt det alternativa så hade det blivit lite mindre...."sött".


Facebook

Har blivit medlem på Facebook efter att en hel del vänner har sagt att det är så kul. Faktiskt så var det inte så pjåkigt där. Men har märkt att jag är med på allt för många ställen på nätet så jag går ur de ställen där jag är minst. Jag kommer dock bli kvar på bloggen, bilddagboken, Helgon (i alla fall ett tag till) och Lunarstorm. De sajterna har alla något som jag gillar som inte finns någon annanstans.


Yatzy med lite mordisk blick.

Tvättbänk

Har fixat ett tyghänge till bänken i tvättrummet i lägenheten. Blev riktigt snyggt tycker jag.


Silla 6 år

Idag fyller min katt Silla 6 år! Hon bor kvar hos mina föräldrar på landet eftersom hon är van att få vara ute lite nästan varje dag. Stadslivet var inget för henne. Saknar henne ibland, men vet att hon har det så bra så hos "mormor och morfar". Hon var hittekatt från början och adopterades av mig från Xhiros djurhem i Furtan samtidigt som syrran adopterade hittekatten Stina från samma ställe. Hjärtlösa typer som dumpar kattungar och katter hur som helst. Kastrera!


Hipp hipp hurra på din födelsedag!

Hulken

Nu har jag kollat på ungefär halva säsong 3 av Hulken. Har alla utom den sista (5:e) på dvd och hoppas jag snart kan köpa den också. Den gick på tv när jag var liten så det är mycket nostalgikänsla, men det är även en del avsnitt som jag aldrig sett så det är lite nytt också. Allra mest gillar jag avsnitten där reportern Jack McGee är med, speciellt om han är nära att hitta David Banner. Jag har alltid gillat serier som är sammanhängande mest. Fristående avsnitt tycker jag är lite tråkigt i längden för det känns som att det inte gör något att missa dem eftersom handlingen inte följer med genom serien.

Den nya filmen med Eric Bana tyckte jag var värdelös. Dåliga effekter och lam handling. Men jag ska ge den senaste filmen med Edward Norton en chans. Norton är en väldigt bra skådespelare så han kanske lyckas komma lite närmare i tolkning av vad jag anser att Banner ska vara. Bill Bixby är den ultimata Banner för mig, likaså som att ett data-animerat monster aldrig kan ta Lou Ferrignos plats som Hulken.


När jag träffade Lou Ferrigno, Stockholm 2006.
(Har även med en bild längst till vänster i min Header högst upp.)

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Har precis signat upp på ovanstående funktion.

Spelkvällar

Efter klockan 22 söndag kväll var jag och Robin en sväng till Lisa och Adam. Pia dök upp lite senare. Blev en spontan-spelkväll helt enkelt med Trivial Pursuit. Det var första gången jag spelade det och det gick väl halvbra. Märkte att det var en hel del frågor som jag vet att jag kan, men jag får inte fram svaret just när jag behöver det. Så störande! I psykologin läste vi om att man ibland kan "sortera" saker fel och att det då är svårare att hitta dem eftersom man letar på fel ställen. Jag får i så fall hitta ett nytt sorteringssystem helt och hållet i min hjärna för det verkar som att det är när jag slutar tänka på en sak som det rätta svaret bara ploppar upp i huvudet på mig.

Nu är klockan efter midnatt så igår kväll hade vi spelkväll här hos oss. Denna gång blev det tv-spel istället så vi fick motionera kroppen lite (och vila hjärnan) med Wii sports och Wii fit. Det var jag, Robin, Jörgen, Lisa, Adam och Pia. Riktigt skoj! Vi bjöd på pizzabullar och Lisa kom med spännande exempel på vad man skulle kunna ha i pizzabullar. Har alltid kört på samma innehåll, men blev lite frestad att testa med lite andra saker också.


Skriv under...


Skriv under här.

Fars dag

Idag har jag, Robin, syrran och Hugo varit till Treskog på fars dag-middag. Det var jättegott! Känns lite knepigt att åka dit på middag när det egentligen är vi som ska bjuda på nåt när det är fars dag. Men pappa fick i alla fall en rakapparat av oss. Det var roligt att se hur arbetet fortskrider med altanen också. Nu ser man hur stor den blir, 50 kvadrat har jag för mig att de sa. Nästan lika stor som min förra lägenhet, en 2:a. Den blir väldigt fin!


Utsikt från vårt vardagsrumfönster.

Julshopping i Karlstad och middag i Arvika

Jag och Robin tog tåget till Karlstad (har ingen bil för tillfället). Där mötte vi upp med hans lillasyster och hennes två barn för att julshoppa litegrann. Det blev en hel del handlat till slut. Både Jonathan och Tilda var så söta så (det är barnen). Fick prova på en lite mild version av att vara barnfamilj. Robin bar på Jonathan och jag gick runt med Tilda. Jag blev helt slut efter några timmar så undrar hur det vore att ha egen familj på heltid. Men det var roligt ändå. Jag hade ganska enkelt i och för sig för om Tilda frågade om hon fick något så kunde jag bara säga "Du får fråga mamma" och så var jag av med det ansvaret. Måste verkligen träna mig på att säga nej.

Några timmar efter att vi kommit hem gick vi till Jörgen dit vi var bjudna på middag. Det blev en spagetti carbonara som var jättegod! Lisa och Adam var också ditbjudna och Lisa hade bakat en underbar mandarinpaj. Vi spelade lite brädspel och skrattade mycket. Det var en riktigt rolig kväll och det blev visst senare än vad jag trott. Tiden gick så fort så var hemma halv 12 ungefär.

 
Barnen

Besök och loppis

Igår hade vi besök av Kimmi. Det var kul! Hon hade inte sett nya lägenheten. Vi fick en fin blombukett av henne och sedan så pluggade vi lite. Idag har jag och syrran varit på en loppis i Jössefors. Där fanns det mycket att kolla på och det blev några inköp för mig. 3 böcker (Landet bortom haven av Tamara McKinley, Kvinna i dimmornas land av Farley Mowat och Gullivers resor av Jonathan Swift), klassiska spelet Scrabble (Alfapet) och en hållare till kaffefilter.


Mina inköp.

Födelsedagar

1 november fyller en hel hög med folk som jag känner. En släkting till mig, en släkting till Robin och så två kompisar (Jenny och Adam). Dagen började med en tur till Åmotfors där min släkting bor. Mumsade på en del goda pajer där. Bäst tyckte jag skaldjurspajen var. Alldeles slut efter Halloweenfesten var man också. Trots det begav vi oss efter Åmotfors till Lisa och Adam. Gratulerade Adam och hade en liten umgängesfest, en väldigt slö sådan från min sida. Sorry....När vi kom hem blev det pizza och film (When a stranger calls). Har sett den förut, men tycker den är bra så att slötitta lite var skönt. Tror Thea somnade någon gång mot slutet.


Födelsedagsbarnet Adam spexar.

Halloweenfest!

Nu blir det äntligen uppdatering om Halloweenfesten. Har varit så mycket några dagar nu så har inte hunnit. Allt som allt blev vi 25 personer. De flesta var utklädda och det var väldigt roligt att se! Alla var utklädda till olika saker också, vilket var väldigt lyckat!


Alla utom Annie, Malin & Sebastian och Ida & Antonio med familj.

Vinnaren av omröstningen blev Annie som var utklädd till zombie. Hon hade även med sig cool rekvisita i form av "Canned brain" (som var burkar med öl eller vad det var). En värdig vinnare!


Vinnaren!

Jag var utklädd till Phantom of the Opera. Till nästa år ska jag försöka hitta en kvinnlig karaktär att klä ut mig till. Har alltid blivit manliga...Kvinnor måste helt enkelt få mer intressanta roller i filmer! Mina och Robins allra första "Bus eller godis"-barn var förbi under kvällen också. Var så kul att ge dem godis och veta att i alla fall någon kan skilja på Halloween och Allhelgona.

Jag har blivit utmanad

Reglerna är följande:


- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

- Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

- Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

  •  Är beroende av Coca cola
  •  Gillar "gamla" tv-serier som t.ex. Hulken, Dallas, Lilla huset på prärien, MacGyver etc.
  •  Har kort stubin (speciellt då jag är nyvaken)
  •  Stör mig på folk med attityden "Jag bryr mig inte utan gör bara som alla andra"
  •  Är ateist
  •  Kämpar för att gå UPP i vikt
  •  Pratar med djuren som att de är personer (fast kanske med lite ljusare röst)
Jag blev utmanad av Mirja
 Nu utmanar jag:
Hmm...alla som jag känner har redan blivit utmanade.

RSS 2.0