Mopedrally imorgon

Hade tänkt vara med på mopedrallyt, men blev sjuk så får nöja med mig att vara åskådare ett år till. Har ni vägarna förbi Gunnarskog imorgon så titta dit.
 

Sett filmen The Amazing Spiderman 2

Spoilers förekommer!
 
Spiderman måste åter igen skydda staden och de han älskar från flera nya faror.
 
Andrew Garfield känns fortfarande malplacerad som Peter Parker. Han funkar inte riktigt för mig. Däremot är jag väldigt förtjust i Emma Stone. Hon verkar kunna göra vilken roll som helst. Jag gillar hennes karaktär Gwen väldigt mycket och även fast jag smått förväntat mig det så blir jag chockad när hon *STORSPOILER* dör. Så tragiskt! Jag fattar inte riktigt hur det hände heller. Om det var för att hon slog i huvudet eller om det var rycket när Spiderman försökte rädda henne och var sent ute eller vad det var... Det gjorde mig helt perplex.

Effekterna är ok. Mycket bättre än i den första i alla fall. Jamie Foxx gör en lite annorlunda roll och han gör den bra. Övriga skådespelare gör sina roller bra, men det är ingen som sticker ut. Handlingsmässigt tycker jag filmen är ok, men den når inga höjder för mig tyvärr.
 

Saknar min moster

Idag är det två år sedan min moster dog. Det har satts rosor i minneslunden till henne. Som jag skrivit många gånger förut (och inget har ju förändrats) så hade jag mycket hellre gett henne blommorna och haft henne kvar hos oss. Det är så tomt. Hon fyllde en viktig del i mitt liv. Jag hoppas jag gav henne detsamma <3
 

Några småköp i Göteborg

Bäst att passa på när det för en gångs skull finns roliga tryck på damavdelningen. Ja, jag handlar på herravdelningen också, men är rätt liten så det på damavdelningen sitter ändå bättre. Köpta på H&M.
 
 På Roxettes konsert så köpte jag linne i herrstorlek så det funkar som "oversize". Trycket var mycket bättre på det linnet än det mindre. Två filmer från Movieline och ett USB-minne som verkligen är så "jag".
 
 USB-minnet är nämligen Hulken. Köpt på GameStop.

En vandring bland djuren i Slottsskogen, Gbg

Dagen efter Roxettes konsert började inte så bra för mig. Jag vaknade sjuk... Riktigt trist, men bet ihop och försökte ha en rätt bra dag ändå. Gick ganska bra mellan alvedon-, nässpray- och halsspray-kurerna. Hade kunnat vara värre. Men Nordstan stod jag verkligen inte ut med (alldeles för mycket folk), så när regnet lade sig en stund tog Robin och jag spårvagnen ut till Slottsskogen för att hälsa på djuren där. Ingen av oss hade varit där förut, men det var lätthittat. När vi hälsat på alla djur utom sälarna så började det regna igen, så efter sälarna gick vi in på Naturhistoriska.
 
Det var verkligen inte min grej just denna dag. Det var mycket folk där också, barn som sprang runt och skrek och vuxna som bara stod där och inte visade eller talade om för barnen hur man beter sig på museum. Hur ska barn lära sig när vuxna låter bli att lära dem? Tror de att det kommer automatiskt? Ja, jag kanske låter grinig och jag mådde verkligen inte bra alls och då är gränsen lättare att nå, men jag står ändå bakom min åsikt att det är önskvärt att lära barn hur man visar respekt och hänsyn.
 
Vi tog spårvagnen tillbaka till centrum och där blev vi sittande på tågstationen tills vårt tåg kom så vi kunde gå på, för jag orkade verkligen inte med något mer den dagen. Men jag tycker absolut det var värt att hälsa på djuren på Slottsskogen. Vill gärna göra återbesök någon dag när det är varmare och bättre väder.
 
Vi såg två älgkor och en tjur. Ni kan ana tjurens horn uppe till vänster i bilden bland alla trädgrenar.
 
 När jag frågade baggen om han ville vara med på kort så gjorde han denna grimas. Han stod som vanligt tills jag frågade och då gjorde han ett "duckface" (d.v.s. plutade med munnen). Vad ska man tro om det? Hehe...
 
 "MAAAAAAAAT!" Pingvinerna var hungriga.
 
 Den grå var en bebis som rätt nyligen kommit ut bland de vuxna. 7 månader gammal.
 
 De var riktiga hejare på att simma och dyka. Särskilt dyka. Såg ut som om de flög fram genom vattnet i hög hastighet.
 
 Sälar. Ett barn såg en säl simma förbi i sänkan där man genom glasrutor kunde se ut under vattnet och utbrast: "Mamma!! Jag såg en VITHAJ!" Det barnet tycker nog vithajar är spännande!
 
 Naturhistoriska.
 
 
Gigantisk!

Roxette på Slottsskogsvallen

Fredagen den 24 juli var det dags att uppleva födelsedagspresenten som Robin fick av mig. Vi hade en riktigt härlig dag och vädret var väldigt bra på kvällen på Slottsskogsvallen. Förband var Eskobar och huvudband var förstås Roxette. Jag kände faktiskt igen några av Eskobars låtar som till exempel Someone new, även om deras musik inte är min smak.
 
Det var ett fåtal Roxette-låtar som jag inte kände till, men största mängden var sådana jag hört många gånger. Jag fick höra alla låtar jag "önskat". Spending my time, Joyride, Fading like a flower, It must have been love och Listen to your heart. Vid något tillfälle var det något skumt med ljudet, men det rättades till och jag tycker att konserten i helhet var riktigt bra!
 
Redo för konsert.
 
Ladda inför konsert. Så härligt att bara sitta i gräset under en blå himmel med fluffiga moln, äta langos och dricka kall öl. Väldig sommarkänsla!
 
Förband Eskobar.
 
Suddigt till tusen... Allra närmaste zoomen på min vanliga lilla digitalkamera. Men det syns att det är Marie och Per i alla fall.
 
 Här ser ni på vilket avstånd jag zoomade. Cirka 15000 personer var där.

Sett filmen Big Ass Spider

Spoilers?
 
En jättespindel terroriserar Los Angeles och skadedjursbekämparen Alex ser det som sitt uppdrag att rädda staden.
 
Det är kul att återse Patrick Bauchau (som var med i tv-serien The Pretender), men hade hellre sett honom under trevligare omständigheter (det vill säga i en bättre film). Visst så är filmen roande då och då. Effekterna är dåliga och filmen avger det där klassiska B-filmsintrycket. Det som räddar filmen någorlunda är Greg Grunberg i rollen som Alex. Det känns som att han har självdistans och inte tar det hela för seriöst och det är så det ska vara i en B-film (eller så ska skådespelaren ta det för seriöst så det blir komiskt på grund av det).
 
Kan nog säga att jag sett många roligare B-filmer än denna, så det är något ni kan skippa om ni inte är riktigt inbitna B-fantaster som jag är.
 

Fina loppisfynd igår

Igår var jag med och sålde på loppis, men det blev några fynd inhandlade också. Hade bordskamrat så tiden gick snabbare och vi hade roligt. Kul att jag lyckades locka med mig en vän på detta!
 
Dagens köp. Tre barngardiner med härliga tryck och två fönsterlampor som jag tänkte sätta upp i vardagsrummet. Sedan hittade jag en sjöjungfru och Merida vilket var perfekt då Connor önskat sig det ett tag. Den lilla rosa fläcken bredvid Merida syns bättre här nedan.
 
 
Denna skaffade jag till mig. Kunde inte låta bli den. Den stod och tittade på mig hela loppisen från bordskamratens sida och när den var kvar i slutet av dagen så fick den bli med mig hem.

Klockren beskrivning

Eventuell spoilervarning för Orange is the new black säsong 1 avsnitt 11!
 
Jag blev helt ställd över en replik som karaktären Alex yttrar i Orange is the new black. Det var en riktigt klockren beskrivning på hur jag kände när min moster Sylvia precis hade dött.

"Min första instinkt var att ringa henne för att prata om det." Alex menar att när hon fick veta att hennes mamma dött så var hennes första känsla att ringa sin mamma för att prata om det. Precis så kände jag. Och när dödsannonsen kom i tidningen så var min första tanke att ringa Sylvia för att prata om den. Det händer fortfarande då och då att jag vill ringa henne för att prata om något, berätta något och så vidare och den känslan är fullt logisk tycker jag. Men det här med att instinktivt känna att man vill ringa någon för att prata om dennes död... Det kändes så otroligt konstigt så det nämnde jag aldrig för någon. Och så dyker samma sak upp i en tv-serie...

Tävling: Mina 3 måste-ha-grejer för en perfekt sommar!

Sommaren med dess värme (för även kalla sommardagar är varmare än en vinterdag, kom ihåg det när molnen täcker solen) är bästa tiden för mig. Värmen lindrar den smärtproblematiken som jag lever med dagligen.
 
Därför tycker jag resor är en del av en perfekt sommar. Man behöver inte resa långt. Vi har ett land här som det finns mycket att se och upptäcka i. Eftersom jag nu ska beskriva delar av min perfekta drömsommar så väljer jag dock faktaböcker om Skottland. Jag är kanske "gammaldags" av mig på ett vis. Jag söker information på nätet, men det är ändå något speciellt med böcker.
 
Något som passar som bäst på sommaren är en riktigt lång maxiklänning med härlig färg och/eller härligt mönster. Färger påverkar ens humör mycket och jag tycker dessa klänningar gör en glad. De har känslan av sommar och känns underbara att ha på sig under ljumma sommarkvällar, kanske med en kofta över när det blir lite kyligare eller när myggen är envisa.
 
Grillat är ytterligare en sak som säger sommar för mig. Grillat är ju som bäst utomhus och det funkar som bäst sommartid. På senare år har jag lärt mig grilla lite mer grönsaker och det smakar underbart gott, särskilt tillsammans med familj och goda vänner.
 
Bland en mängd maxiklänningar på Tradera hittade jag DENNA färgklick som signalerar sommar för mig.
Engångsgrillar har vi testat många gånger, men inget slår en riktig grill som man kan hitta HÄR till exempel.
Broschyrer läser man snabbt genom så några böcker är extra bra. Som DESSA på Tradera.

Sett filmen Remember Sunday

Spoilers förekommer!
 
En servitris (Alexis Bledel) möter en kille (Zachary Levi) som jobbar på smyckesbutik. Han har en skada på hjärnan som gör att hans korttidsminne inte fungerar.
 
Filmen känns väldigt lik 50 first dates (Adam Sandler och Drew Barrymore) där det var Drew's karaktär som aldrig kom ihåg gårdagen. Här är det Zachary's karaktär som inte gör det och han har ett helt system så att han varje dag ska bli medveten om sin skada och vad som är aktuellt just nu. Självklart går det inte att lära om flera år på nytt varje dag, men han tar det i stora drag och mycket med hjälp av sin syster.
 
Filmen saknar något. Det finns ingen kemi mellan huvudkaraktärerna och Zachary känns inte trovärdig alls i sin roll. Filmen faller tyvärr platt till marken och det går verkligen inte att undvika att känna att det är en rip-off på 50 first dates, fast att de försökt göra en mer seriös version. En dussinfilm.
 

Stolpjakt i Edane - check

Nu är vi klara med stolparna som finns i Edane i Arvika stolpjakt. Känns riktigt bra! Precis som stolpjakten i övrigt så var det kul att få möjlighet att se ställen vi troligtvis aldrig skulle besöka annars. Fanns många otroligt vackra ställen! Under promenaden på Edanenäset så laddade vi batterierna med smultron och blåbär. Det växte väldigt mycket där och smultronen var så där perfekt söta och goda.
 
Edane på långt håll, från Edanenäset.
 
Mums!
 
På denna plats hade det passat bra med ett usiktstorn. Nu fick man bara en liten glimt av en otrolig utsikt.
 
 En damm i Edane.

Connor fick vinst på posten

Från tidningen 91:an vann Connor filmen Big Hero 6. Han blev väldigt glad! Vi såg den filmen när Paprikaklubben anordnade ett bio-event och hela familjen gillade den.
 

På hemvägen blev det Falu Koppargruva

På vägen hem från Furuvik Park blev det en tur till Falu Koppargruva. Vi passerade ändå orten på vår väg så då kom jag på den idén eftersom syrran varit där på en skolresa en gång i tiden och tyckt att det varit häftigt. Och jag kan säga att det var en ypperligt bra idé! Vi var grymt imponerade alla tre och det var jättehäftigt att gå nere i de vindlande gångarna och se de stora salarna (alla gjorda av människor). Att höra guiden berätta om hur man arbetade och om hur stor gruvan är (till största delen vattenfylld numera, men ändå) var så coolt att det kändes som att jag konstant gick och gapade. Kan rekommendera ett besök dit!
 
67 meter under mark (det längsta neråt man fick gå), 700 meter promenad, 400 trappsteg. Hiss upp de sista 40 metrarna som tur var för de där trappstegen som bar iväg uppåt kändes rejält direkt. Det finns ett gammalt ordspråk som säger: ”Den, som icke sett Stora Kopparberget, har icke sett Sverige”. Så nu har lilla familjen här sett Sverige då.
 
Stora Stöten. Det mesta av detta låg under jord, men till slut rasade det in.
 
Stora Stöten.
 
 Här fick vi sätta på oss skydd. Gula capes och hjälmar till barn och orange till vuxna.
 
 
"Hissen" som man fraktade upp koppar i. Från där vi stod var schaktet 50 meter upp och 150 meter rakt ner. Huh!
 
 Här hade man stöttat upp bergsväggen med timmer.
 
 Connors köp på resan, förutom delfinen. Den valde han när han vann på ett ställe på Furuvik Parks tivoli.
 
 Jag samlade mest på mig broschyrer och kartor jag.
 
 Men köpte med lite koppargranulat som minne från Falu Gruva.

Familjesemester Furuvik Park (många bilder)

I fredags anlände vi till Furuvik Park strax sydost om Gävle. Där hade vi bokat kupé på Orientexpressen. Efter incheckning så hann vi ta en tur runt i parken och som avslutning på dagen så badade Connor i äventyrsbadet som låg precis där vi övernattade. Måns Zelmerlöv uppträdde i parken denna dag så det var mycket folk till ganska sent, men hela lilla familjen låg och myste i kupén långt innan Måns gick på scen.
 
På lördagen började Connor med bad igen. Boende på Orientexpressen fick börja nyttja badet innan parken öppnade. När parken öppnat så tog vi en tur runt bland djuren igen till att börja med. När Connor åkt karuseller några gånger så orkade jag inte hänga med längre så jag fick gå tillbaka till vår kupé för att vila, medan Connor och Robin fortsatte på tivolit. Efter några timmar lyckades jag piggna till så jag kunde bada lite med Connor på aftonen. Därefter åkte vi till Hemlingby i Gävles utkant för att käka pizza och ta en sväng på ICA Maxi.
 
Det var häftigt att testa att sova i en tågvagn, men det var otroligt trångt så det blir nog ingen mer gång utan i så fall blir det stuga. Parken var otroligt vacker! Allt var inbäddat i grönska och det gav inte den stela känsla som en del parker kan ge.
 
Här bodde vi i mittenvagnen.
 
Korridoren i tåget.
 
 Vårt rum...
 
 Det var så smalt så det var svårt att ta kort, men på denna bild ser ni att det var tre slafar ovanpå varandra. Smalt rum, högt i tak. Jag försökte mig inte ens på att klättra dit upp för då hade jag nog inte tagit mig ner.
 
 Vår utsikt.
 
 Badland.
 
 Badland.
 
 
Djuren.
 
Boaormarna låg helt i det öppna så det var inte Robins favoritställe direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vallabyer och stor känguru.
 
Connor och jag åkte en tur på "Amazonfloden".
 
 Son och mor framför Östersjön.
 
 Här fanns ett gammalt fort. Man hade även filmat Wild Kids på denna ö som låg i Furuvik Park.
 
 Från insidan.
 
 Det var kul att gå i alla gångar och i en del rum fanns utställningar som till exempel denna.
 
Tivoli
 Fokuserad förare.
 
 Favoritkarusellen.
 
 
Sockervadd nästan lika stor som Connor.
 
Bad i härligt väder.
 
 På ICA Maxi i Hemlingby hittade Connor denna roliga åktur.

Familjekväll på Arvika travbana

ICA Kvantum Arvika bjöd på rolig familjekväll på Arvika travbana idag. Lilla familjen fick sällskap av en vän och hans barn. Det fanns hoppborg och ponnyridning för barnen och de fick titta på den stora brandbilen och testsitta den. Vi började med tävlingarna. Först en tipspromenad och sedan Paprikahoppet där barnen efter avslutade tävlingar fick en mjukisvinst, fick välja en hopp-vinst och fick en liten gåvopåse.
 
Det bjöds på grillad korv med bröd och dryck till alla och vid 19-tiden fick alla barn en varsin glass av GB-gubben. Härligt initiativ och jag hoppas Paprikaklubben fortsätter med sådana här roliga events! Tidigare i år var vi på ett bio-event anordnat av Paprikaklubben.
 
Connor ser lite ledsen ut, men här hade det faktiskt ordnat upp sig efter att han varit sur till en början.
 
 Connors gåvor.

Väljer ni små eller stora?

Och nu menar jag bilvägar. Om ni ska åka nånstans dit ni inte åker regelbundet som till exempel arbetsplats, släkt/vänners hem, väljer ni då hellre de stora vägarna så ni kommer fort fram eller väljer ni hellre de små vägarna för att se er omkring mer?
 
För mig är nog resan också ett mål med att resa. För mig räknas inte bara destinationen utan jag gillar att ta de mindre vägarna, se något nytt, kanske upptäcka något... Visst tar det längre tid, men överlag tycker jag motorvägar är så otroligt tråkiga. Jag är väldigt förtjust i kartor också och har alltid med mig kartboken ifall vi ska en längre bit, där vi inte känner till området så bra. Minns hur glad jag var som barn då jag fick ta över ansvaret för kartboken i bilen.
 
Bilden är från Skottlandsresan maj 2007. Då var jag inte kartläsare utan förare, eftersom jag var den enda som nått den ålder + haft körkort tillräckligt länge för att få köra hyrbilen. Älskade att köra i skotska högländerna!

Sett filmen Melancholia

Spoilers förekommer!
 
En historia om två systrars komplicerade förhållande.
 
Jag kände knappt till något alls om denna film innan jag såg den. Förväntade mig mörker, ångest och trauma med tanke på att det är Lars von Trier som ligger bakom den. Och jajamen, där behövde jag inte bli besviken i alla fall. Filmen är uppdelad i två akter. Den första kretsar kring en systers bröllop. Det är normativt och "vanligt", med undantag för att bruden inte verkar må bra alls och beter sig väldigt konstigt. Jag tycker det är lite kul när bröllopsplaneraren håller handen som skygglapp för ögonen eftersom han inte vill se bruden då han anser att hon förstört bröllopet. Kul när ett bröllop är mer viktigt för den som planerat än den som gift sig. Bruden är så ångestfylld och beter sig väldigt irrationellt. Förklaringen på det kommer i akt två.
 
Jag höll ändå på att tappa lusten helt med att se filmen då den var så otroligt tråkig. Men när akt två drar igång så är jag glad att jag fortsatte titta för helt plötsligt är det otroligt fängslande. Samtidigt som det är intressant och jag blir indragen i filmen så blir den otroligt ångestfylld. Första halvan är jobbig att se för att den är så tråkig och "vanlig". Andra halvan blir jobbig att se på grund av det extrema som händer och att se folks reaktioner på det. Det allra jobbigaste för mig personligen är barnet. Den systern som inte gifte sig i första akten har ett litet barn. Hon har väldigt svårt att hantera det som håller på att hända och hennes make är inte till någon hjälp alls. Systern som hade sådan otrolig ångest i akt ett har däremot tagit sig samman. Hennes ångest har berott på att hon vetat om slutet hela tiden, så nu när slutet väl kommer så hanterar hon det lugnare. Hon skyddar barnet från barnets egen rädsla och gör sista stunden till något som inte är farligt. Det tror jag inte att jag skulle klara. Hålla sig lugn för att ens barn inte ska bli rädd.... ja, det kan jag. Fast till en viss gräns.
 
Denna film stannade väldigt länge i mitt huvud efter att jag sett den. Grejen med planeten, ångesten och musiken (som påminner mycket om Triers musikval för filmen Antichrist) är otroligt jobbigt och det är inte en film som alla kan se. Men om ni orkar så rekommenderar jag den. Tänker fortfarande på den då och då trots att det nu är ett tag sedan jag såg den.
 

Sett filmen Robocroc

Spoilers förekommer!
 
En raket med nanorobotar kraschar i ett zoo och nanorobotarna finner snart ett nytt hem. I en krokodil.
 
Dee Wallace, vad gör du i denna film? För er som inte vet så spelade hon mamman till barnen i filmen E.T. - the Extra-Terrestrial. Hon är en bra skådespelerska så det känns trist att hon hamnat i denna film. Jag har en liten udda smak för B-filmer, men denna film är så förskräckligt usel i effekter och handling... och det är inte på det viset att man kan skratta åt det (som med andra B-filmer som till exempel Sharknado). Jag blir rätt paff när Boyzone's Keith Duffy dyker upp i en liten roll. Eeehh....? Hans karaktär är nog bland de klyschigaste och löjligaste och det säger mycket om filmen om jag avslöjar att jag ändå tyckte den karaktären var bäst. Det kändes som att han inte tog sig själv på för stort allvar utan hade lite distans och därför var det enda saken jag kunde flina lite åt under filmen.
 
Gör er själva en tjänst och missa denna!
 

Pust... tung planta

Krukan hade spruckit så det har varit dags att plantera om Aloe veran ett tag nu. Idag blev det gjort, men jag var tvungen att kalla in lite grannar för lite muskelhjälp. Jag orkade inte flytta på plantan efter att den planterats om nämligen. Planterade även tretton skott från den så nu hoppas jag att de rotar sig bra.
 
Nu står den på plats och jag hoppas den håller sig där! Har stadgat upp med en rejäl träbit, några pinnar och krukan är väldigt tung så det borde gå.
 
 Tretton skott i varierande storlekar.

Barn är smartare än vuxna

Barn är inte lika ofta så fast i tankesätt som vuxna, så där kan vuxna verkligen lära sig något. Som det en nioåring sa till en anställd på ett snabbmatsställe där man med barnmenyn får med en av två olika sorters leksaker. Att om barnen inte får välja själva mellan alternativen utan det tas för givet att barnet ska gilla en viss grej på grund av barnets kön, då lär sig de små barnen att det "nog är så det ska vara" och rättar sig efter det.
 
Vuxna begränsar barnens sätt att vara och tänka och det tycker jag är riktigt tråkigt. Nioåringen hade otroligt stor insikt!

Sett filmen Total Recall (2012)

Spoilers förekommer!
 
Douglas Quaid är en fabriksarbetare som ångrar dagen då han går till firman Rekall.
 
Till skillnad från originalet så utspelas denna film på en framtida jord och inte på Mars. Men det är nog den enda skillnaden. I övrigt är handlingen densamma och karaktärerna likaså. En stor skillnad finns dock. Karaktärerna i denna film är otroligt "blanka" och tråkiga. De ges inget liv alls av skådespelarna i rollerna. Bryan Cranston och Kate Beckinsale förvånar mig då jag gillat dem i andra filmer, men det visar kanske att ibland kan en skådespelare inte göra så mycket om manus och övrigt inte håller bra kvalité.
 
Specialeffekterna är riktigt usla och eftersom så mycket av filmen är uppbyggt kring dessa så tar det förstås ner betyget ytterligare. Jag blir uttråkad även under en biljakt som ska föreställa en av de mest spännande stunderna i filmen. Det är absolut inte en film för mig och den är en otroligt blek kopia av originalet med Arnold Schwarzenegger. Se den istället, är mitt råd!
 

Varit på bakluckeloppis

Connor och jag tog en promenad till Arvika Travbana för att titta lite på bakluckeloppisen. Det var skönt att gå genom skogen. Det blev några köp i alla fall och Connor blev nöjd.
 
Mace Windu från Star Wars, Batman & Robin och en Alien (tyvärr utan svans).

Flyttlass, montering och mat på Värmskogs Café

Connor och jag tog en lugn förmiddag och var inte med om själva flyttlasset. Jag är inte mycket till hjälp när det gäller tunga grejer och Connor är liten än så länge. Därför tog jag glatt itu med att montera ihop den nya sängen när Connor och jag tagit oss till syrrans och Gabriels nya ställe. Det är mer min grej det. Att använda hjärnan. 
 
När vi var klara för dagen så åkte Connor, Robin och jag till Värmskogs Café. Det var så skönt och pajen jag åt var otroligt god!
 
 
Connor fick en slushie som svalkade så bra att han sa att han frös...hehe...
 
Det fanns fyra djur att välja mellan och Connor valde elefant. Det är en snabel så det är inte en gris även om färgen kanske mer ser ut som grisfärg.
 
 Spenat- och fetaostpaj. Mums! Unnade mig glas-Coca Cola också. Smakar alltid extra gott av någon anledning.

Gjort fint på gravar och i minneslund

Igår rensade jag och planterade lite fint på katternas gravar. Tulo och Silla. Plockade blommor att sätta där, men när jag kom dit så hade ogräset tagit över så det var att hämta lite redskap och ta bort. Det tar verkligen över fort! Nu är det fint igen. När vi skulle åka hem så plockade jag en bukett Lupiner till för att sätta i minneslunden till Sylvia. Tyckte det var fint att hon fick blommor från Treskog där hon bodde. Personliga blommor.
 
Tulos grav (på stenen finns även Sillas plakett då hennes grav ligger precis bredvid). Planterade en Ballongblomma och sätta en bukett Lupiner där till båda katterna.
 
 Sillas grav fick också en Ballongblomma.
 
 Blandade färger på Lupinerna till minneslunden. Sylvia <3

Connors första bassängdopp för denna sommar

Connor har en bassäng hos sin mormor och morfar och var riktigt glad när vi berättade att vi skulle blåsa upp den idag.
 
"Ja Connor, du ska få bada." Simpuffar på sig under middagen. Så badsugen var han...hehe...
 
 
 
Jag joinar bilden via skugga.

Stort grattis till Olivia de Havilland 99 år!

Idag fyller Borta med vinden-stjärnan hela 99 år! I filmen spelar hon Melanie Hamilton/Wilkes. Den genomsnälla (men ändå inte naiva) bästa vännen till Scarlett. Hipp hipp hurra!
 
Se bilder och läs om detta HÄR.

Sett filmen Possession

Spoilers förekommer!
 
Jess' liv vänds upp och ner när hennes fästman och hans bror råkar ut för en bilolycka och båda hamnar i koma. Som om det inte är nog så vaknar brodern upp och beter sig som hennes fästman. Vad ska hon tro när han vet alla de där hemliga sakerna som hon bara delat med sin fästman?
 
Denna film var oväntat spännande! Ena stunden sitter jag och anser att det är självklart att brodern fejkar och nästa stund så tvivlar jag. De har verkligen lyckas framställa den rätta känslan och man får uppleva det som Jess upplever när hon tvivlar och inte vet vad hon ska tro. Sarah Michelle Gellar är riktigt bra som Jess och lyckas föra fram den där osäkerheten, den där längtan hon har efter sin fästman. Tuva Novotny har en mindre roll i filmen och kan säga att detta är nog den bästa rolltolkning jag sett henne göra. Michael Landes och Lee Pace är tyvärr rätt bleka. Michael Landes är inte med så mycket i filmen innan olyckan så han hinner inte göra ett intryck, men Lee har alla möjligheter...fast jag tycker tyvärr inte att han når fram. För mig är han rätt så "blank".
 

RSS 2.0