Mer fixat i barnrummet.

Äntligen kom väggdekalerna upp i Connors rum. Det var lite pill med att få saker så raka som möjligt, men lite snett får man räkna med. Jag är inte en mänsklig linjal. Hade en liten mini-meltdown också när det var trubbel med ett moln. Molnet ville inte sitta där det skulle så jag skulle flytta det. Molnet viker sig och fastnar på sig självt. Jag försöker försiktigt pilla loss molnet, men det gick ändå sönder en bit. Då fick jag min meltdown, knycklade ihop molnet och kastade tussen så långt jag kunde. Ja ja...

Slutresultatet blev ändå jättebra! Både jag och Robin är så nöjda och det piffade verkligen upp rummet! Det blev några gubbar och bitar över så vi kan byta ut scenarior framöver.


Klassisk Mario i Connors rum. Från Roliga Prylar.


Sett filmen Flickan som lekte med elden

Spoilers förekommer! Del två i Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Filmen fördjupar sig mer i Lisbeths liv och man får veta vad hennes mörka förflutna handlar om.

Jag tyckte inte denna var lika bra som den första. Den känns mer överdriven och amerikaniserad på något vis. Skådespelarna känns inte helt med. Det kanske var på grund av att jag gillade den första filmen som jag blev besviken på denna. Hade inga förväntningar på den första och så gillade jag den. Eftersom jag gillade den så hade jag förväntningar på den andra filmen så den sågs inte under samma förutsättningar som den första. Filmen var med ett ord oengagerande.

En sak var dock rolig. Paolo Roberto är med och spelar sig själv. Jag och Robin satt och hade en liten rolig konversation angående om hur löneavtalet diskuterades fram med Paolo."-Du ska spela dig själv.

-Jaha, det låter ju inte så skoj, vad ska jag göra, typ prata med nån eller.... ja du, vad skulle jag få betalt?

-Nä men...asså, det är så här...vi har inte så hög budget för denna, men säg så här. Du spelar dig själv.......................som värsta MACHOkillen alltså! Du får boxas, kickas, bli alldeles blodig, nästan innebränd och rädda livet på en vacker tjej.

-Jag är med!"


Ok, nu var detta mycket roligare när vi satt och gjorde oss till under filmen. Denna lilla humorgrej visar också på hur oengagerande handlingen var eftersom vi var lockade att hitta på lite eget material.


Köp DVD på Ginza


Fixat i barnrummet

Det blir något litet fixat då och då i Connors rum. Idag kom äntligen lampan upp som vi köpte på IKEA för ett bra tag sedan.


Så här ser det ut när jag tog bild utan blixt. Kulan i fönstret och baggen på väggen lyser så fina. Skulle egentligen ha tänt spöket också, men tänkte inte på det förrän efteråt.


Bild med blixt. Spöket står förresten längst till höger på fönsterbrädan, men det kanske ni sett. Ska ställa in mer barnvänliga blommor också när Connor blir lite äldre.


Mer om skraplotter...

Jag skrev nyligen ett inlägg om att jag varit tvungen att visa ID för att hämta ut en vinst på trisslott. Nu är det en kille på 6 år som fått en lott i present av sin mamma som inte fick lösa ut vinsten. Inte heller mamman fick lösa ut den eftersom pojken "vidrört" lotten. Jag tycker de tar reglerna lite väl långt faktiskt. Det är inte detsamma som om mamman skulle gett honom en hela brännvin eller nåt.


Läsa hela artikeln här.


Sett filmen Män som hatar kvinnor

Spoilers förekommer! Jag kollar inte så ofta på svensk film. Det är något med stilen som jag inte gillar, något som inte går att peka på direkt.

Detta är första filmen som är baserad på Stieg Larssons bok-trilogi Millennium. Den handlar om journalisten Mikael som blir anlitad av en gammal miljonär att reda ut vad som hände med hans brorsdotter Harriet som försvann spårlöst för cirka 40 år sedan. Efter ett tags forskning märker Mikael att någon hjälper honom genom meddelanden på datorn. Så träffar han Lisbeth Salander. En tjej med en mörk bakgrund som format henne till att bli en person som har stor misstro mot myndigheter och svårt att lita på människor, speciellt män. Tillsammans försöker de lösa mysteriet med Harriet.

Robin blev lite sur när jag sa att jag räknade ut det mesta i filmen innan det hände (har inte läst boken). Kanske är mer spännande att se den om man inte har en aning, jag vet inte. Men jag tyckte ändå att den var bra! Den har en del klassiska "svenska" moment, men känns ändå ganska internationell. Skådespelarna är helt ok. Undrar hur skådisen som spelade Bjurman orkade med att spela den rollen förresten? Den är så otroligt äcklig och sliskig! Man vill nästan gå in i tv:n och slå till karlen ju. Det betyder att han spelar rollen otroligt bra!

Kan rekommendera denna film, även för de som (liksom jag) inte brukar se så mycket på svensk film. Noomi Rapace är väldigt bra i denna!


Köp DVD på Ginza


Charmsnutten

Idag var hela lilla familjen iväg till Karlstad för den storhandling som vi gör en gång i månaden. Det var lite extra grejer på listan idag eftersom Connors namngivning är nästa helg.

Connor var på sitt bästa humör och lyckades charma folk lite här och där. Några gånger några förbipasserande, en gång de bakom i kön på Coop och en gång i toalettkön vid restaurangen. När vi stod i kön på Coop så märkte jag att Connor skrattade och tittade bakom mig. Där stod det ett äldre par och mannen blinkade och gjorde lite grimaser åt Connor. De hälsade och sa att han var så söt och mannen tog Connor i hand.

I toalettkön så frågade en kvinna om det var en tös och hur gammal hon var. Nej, det är en pojke och han är 5 månader. Hon och den hon var med kände visst en bebis som var yngre än Connor, men lika stor så de undrade om han var tidigt född och det var han ju fast inte så väldigt tidigt tycker jag (2,5 veckor). Han var tillväxthämmad i livmodern så det gjorde kanske sitt till. Jag som tycker att han blivit så stor! Fast i och för sig så minns jag hur liten han var i början, det kan inte främmande veta något om.

Jag tycker det är kul att det har öppnat upp folk mer efter att man fått barn. Jag är fortfarande lite ovan så kanske verkar lite disträ ibland. Har hittills inte blivit besvärad på något vis utan det har bara varit kul att folk har frågat och pratat.


Dagens lunch. Lyxade till det lite med fläsknoisette med kantarellsås och strips. Festisen till vänster kanske inte är lyx direkt, men restaurangen på Bergvik har inte Cola utan Pepsi istället. Pepsi smakar skumt i min mun. Ser ut som väldigt lite grönsaker, men jag hittade dem faktiskt under stripsen.


Babymassage

Idag var vi på babymassage på BVC, Connor och jag. Det var mysigt, men var vid en tid då Connor vanligtvis äter och sover. Försökte få honom att äta och sova FÖRE istället, men han var verkligen pigg och inte alls hungrig innan.

Vi hann med presentationen, ta av honom kläderna och göra en enda rörelse på ett av hans ben. Sedan ville han inte mer. Han var hungrig och han var trött så jag fick göra i ordning mat och sedan sitta och tôla med honom. Får hoppas det går bättre nästa gång!


Vaktkatt

Yatzy vaktar Connors skattkista.


Hon försöker till och med få till en bister min.


Rösta på Connor

Connor deltar i en omslagstävling hos Vi Föräldrar. Om ni vill rösta på honom och/eller något av de andra barnen, följ länken här nedan. Kimmis dotter är också med och tävlar HÄR. Slutdatum för röstning 15 april.


Här är Connors sida.


Spelet Barn-geni

Jag har kvar alla brädspel från när jag var barn. Ett heter Barn-geni och går ut på att man har en pjäs, slår en tärning och går på en spelbräda. Där man hamnar står en kategori. Så slår man tärningen igen för att få numret på frågan och så svarar man på frågan. Man får fortsätta gå tills man svarat fel. Spelet är från slutet av 80-talet så en del frågor fick man tänka till lite på numera. Om det stod till exempel "För 50 år sedan..." så fick man istället tänka "för 70 år sedan" och så vidare.

Jag och Robin spelade det häromdagen. I och med att det är BARN-geni så är en hel del frågor enkla. Man skulle kunna tro att den som börjar helt enkelt vinner eftersom den kommer få gå, gå och gå. Icke då! Det dök allt upp någon fråga som var klurig.

En fråga som jag blev störd på: "Hur hög är en smurf?" Uhm...? Ska man kunna det? Är det något jag missat här eller?

Jag svarade alltså "typ 5 centimeter". Hade ingen aning. Svaret? TVÅ ÄPPLEN HÖG! VA?!! Resten av spelomgången satt jag och fnös: "två äpplen...pfff..." hela tiden. Den frågan hindrade mig nämligen från att göra en "homerun" då jag var så otroligt nära mål. Visste ni detta om smurfar?


Roligt spel ändå! Notera åldergränsen...12 år...hihihi...


18-årsgräns på skraplotter

Igår skulle jag lösa ut en vinst på en Trisslott och fick visa legitimation. 18-årsgräns och jag är 30 år. Hmmm...

Funderade lite... Om man köper och ger bort skraplotter i present till någon under 18...langar man då?!


Tips på blogginlägg

Kolla in länken här nedan. Jag håller verkligen med skribenten. Det är sjukt!


Kolla inlägget här.


Blogglista om stil och kläder

Din stil i en mening: Väldigt blandad, men ändå jag.
Stilförebild: Har ingen förebild då jag inte gillar att kopiera utan kör min egen stil. Följer inte heller trender. Det finns nog med kopior i världen redan.


Bekvämt och praktiskt brukar vara min melodi, speciellt hemma.

Vad inspireras du av i vår: Skotskrutigt och färgglatt.
Vad tror du på inför våren: Det är sällan något jag gillar är "inne", men jag har sett tendenser till en del färgglada kläder i vår och det gillar jag.
Det bästa basplagget i vår: Svarta jeans.


Jag är svag för rockar och kappor (jag längst till vänster). Har ett flertal. (Februari 2009.)

Färger i vår: Många starka färger, men även lite pastell passar våren i mina ögon.
En ideal outfit i vår: Ett randigt linne och svarta jeansshorts, bekväma skor.
Skor eller väska: Förstår inte frågan riktigt? Väska är bra för där har man med sig det nödvändiga. Skötväskan är alltid med.
Do’s and don’ts: Har inga alls. Bara man följer sin egen smak och stil och inte följer trender slaviskt så blir det bra eftersom det är mer personligt då.


Jag KAN faktiskt vara uppklädd ibland. (Nyår 2008.)

Ditt senaste köp: Pyjamaser till min son. Till mig själv? Hmm...det var nog ett par strumpor.
Tre saker på vårens önskelista: Ett par nya blå jeans (ej stretch) skulle inte sitta fel då de enda blå jag har nu är stretch, bambutrosor (men vet inte ens om det finns...det finns kalsonger gjorda i det materialet och jag har aldrig känt något mjukare, så DET vill jag ha) och ett par jeansshorts. 


 
Kör lite rockstil också, men nitar, kedjor och läder har aldrig riktigt varit min stil. Jag är ett dansfreak på fest nämligen och då är de sakerna i vägen. (Fest 2005, jag och Svante posar för livet.)


Sett filmen Närkontakt - The Fourth Kind

Spoilers förekommer! Detta är en sådan film som påstås vara baserad på en sann händelse. De tar det till och med steget längre och påstår att en del klipp som används i filmen är klipp och inspelningar från just den riktiga händelsen.

I och med det överstående så är det ju lite konstigt att hon som ska föreställa psykologen Abigail Tyler, som filmen handlar om, är en skådespelerska hon också (som syns på IMDb). Ber om ursäkt om jag förstörde filmen för någon nu, men jag varnade och skrev faktiskt spoiler högst upp. Men men...trots att filmen helt uppenbart inte är sann och inte har några "riktiga" klipp så är den effektfullt filmad.

Filmen handlar om psykologen Abigail som märker att hennes patienter en efter en beskriver exakt samma saker. Vid hypnos så upplever även patienterna ren och skär skräck. Vad är det som skrämmer dem? Hur kan alla uppleva samma saker trots att de inte känner varandra? Enda kopplingen dem emellan är att de har samma psykolog.

Det är en blandning av dokumentärstil, poliskameror, ljudinspelningar och traditionell filmstil. Ibland överlappas dessa filmstilar i olika "rutor" vilket ger en häftig upplevelse. Man måste ha sin uppmärksamhet fäst på flera punkter. Jag gillar även klippen som visar när en person leviterar och en person bli "besatt". Klippen ska föreställa de "äkta" så de är filmade med en vanlig filmkamera och när själva händelsen sker så blir bilden såklart riktigt suddig, skakig och "rörig". Därför får hjärnan försöka fylla i så gott det går när det inte är tydligt. DET gillar jag! Ens egen hjärna är nämligen knepigare än vad som helst som de försöker framställa på film. Man blir också alert på ett vis så att man är med mer i filmen. Dessa effekter som används skulle vid "vanlig" filmstil gå ganska obemärkt förbi (sett det förr liksom), men i och med dokumentärstilen så blir det häftigt.

Min reaktion på två sådana scener var: "Vad var det? Var det vad det såg ut att vara? Vad hände där? Det är något skumt med munnen... kan kroppen röra sig så där?" och så vidare. Jag var på helspänn. Riktigt kul! Hajade även till likadant av en ljudinspelning. Så överse det löjliga i att de försöker framställa det som en äkta dokumentation och se den för skojs skull!


Köp DVD på Ginza


Connor upptäcker fötter

Connor har aldrig visat något intresse för sina fötter. Förrän nu. Ikväll invigde han sin pyjamas med små ansikten på fötterna. Det var visst jätteintressant! Han böjde sig ner och tog tag och då upptäckte han att det inte alls var något mjukisdjur för han kände sin egen beröring. Då blev det ännu mer intressant. Tänk att det kan vara så fascinerade med fötter! Jag kan säga att det var otroligt fascinerande att följa hans minspel under upptäckandet!


Så här glad blir man av att leka med sina fötter.


Brist på idéer om mat

Ibland kan man vara helt idélös när det gäller att komma på vad man ska äta. Man har flera saker hemma, men inget lockar. Häromdagen var jag sådär totalt idélös så då gick jag in på Today and Tomorrow Channel på Nintendo Wii. Där kan man registrera sin Mii och kolla till exempel Dagens lyckofärg, tips på mat, tips på vad man kan göra i hemmet och så vidare.

Förutom färgen (som man bara får en utav per dag) så får man tre bubblor med tips. Tipsen jag fick då det gällde mat var lokal mat, kyckling, potatis. Kunde ha gjort det väldigt enkelt och bara köpt chicky bits med mos på lokala gatuköket Kocki...hihi... Men det blev inte så.


Här står några Mii med sina lyckofärger.


Kattmänniska, hundmänniska eller både ock.

Detta är från en artikel i senaste Kattliv (1/2011). Vill ni ha mer utförlig information så tipsar jag om den tidningen. Hur väl stämmer detta in på dig? De påståenden som stämmer på mig är bredmarkerade.

Kattmänniska

Neurotisk - emotionellt instabil (räknas humörsvängningar?) och sårbar för obehagliga känslor, lättstressad, lätt för att oroa sig.

Öppen - uppskattar konst, kreativitet, äventyr, ovanliga idéer, fantasi, är nyfiken och har otraditionella tankar och beteenden.

Okonventionell

Introvert

Ej dominant

Pålitlig

Ensam

Kvinna

Majoriteten av kattägare sa nej till om de skulle behålla en hundvalp om de fick en. (Det stämmer på mig. Har aldrig haft hund så skulle jag personligen ha huvudansvaret för en hund? Nej. Om min sambo skaffar hund så är det annorlunda.)

Hundmänniska

Utåtriktad
                -------Båda innebär social inriktning
Sällskaplig

Samvetsgrann - självdisciplinerad, plikttrogen, prestationsinriktad, planera istället för att vara spontan. (Kan vara både ock.)

Gift

Har barn

Bor i hus

Majoriteten av hundägare sa ja till om de skulle behålla en kattunge om de fick en.Jag har en teori till varför kattägare säger nej till hundvalp och hundägare säger ja till kattunge. En hund kräver mycket mer jobb och tid. Om en kattägare skulle skaffa hund så skulle mycket förändras. Det är alltså lättare för en som redan är hundägare att skaffa katt.


Jag och Tetris 2007.


Svensk radio vs. norsk radio

I början av december då jag och Robin var till Oslo på A-ha's konsert märkte jag en viss skillnad mellan norsk och svensk radio. När vi åkte genom Norge så spelades artister som Queen, Led Zeppelin, A-ha, Meatloaf, Dire Straits och liknande. Sedan kom vi in i Sverige och då spelades Justin Timberlake, Robyn, Agnes, Taylor Swift och liknande.

Jaha, då var det konstaterat. Jag är norsk helt enkelt! Jag ogillar den mesta av musiken som spelas på svensk radio och det har lett till att jag mestadels undviker radio överhuvudtaget. Men i och med resan upptäckte att jag inte kan klaga på radio i sig, som jag tidigare gjort. För i Norge var det verkligen min musiksmak hela tiden! Färden inom Norge tog cirka 1 timme och färden i Sverige likaså. Det kan hända att jag bara hade en otrolig tur i Norge, men lite lustigt var det ändå.


Bild tagen på resan då jag filosoferade smått om musik och radio.


Sett filmen Draktränaren

Spoilers förekommer! En animerad film med drakar och äventyr!

Hiccup (Hicke) är en pojke som bor i en vikingaby full av drakdödare. Han är dessutom son till byns hövding som är lite besviken på att Hiccup är annorlunda och inte hård och tuff som de andra. Hiccup vill gärna vara sin far till lags och bli den bäste drakdödaren någonsin. Men då han lyckas tillfångata den fruktade Night Fury och av en slump upptäcker att drakarna inte alls är de farliga rovdjur som de alltid trott att de varit så tar hans liv en annan vändning. Han bestämmer sig för att bli vän med draken som han döpt till Toothless (Tandlöse) och genom honom lära sig mer om drakar.

En riktigt charmig film, bra för barn enligt mig. Det visar hur missförstånd och urgamla beteenden kan leda till att två raser blir fiender. Om man bara öppnar sitt sinne och lyfter på huvudet så kan man istället lära sig saker om varandra som kan leda till förståelse. Ett riktigt fint budskap! För mig som gillar drakar så var det ett extra plus också att de slapp spela "skurkar" som de gör i en del filmer. Jag tror det kan vara så med många arter och folkslag. Det man inte förstår och/eller är okunnig om reagerar man instinktivt på. Instinkten är tyvärr ofta hat, bråk, krig etc. vilket ibland leder till att djur eller människa blir dödat. Ett liv tas bara för att man inte förstår det...Tragiskt!

Filmen är mysigt rolig. Det finns en del scener jag skrattade gott åt! Även fast den mest är riktad till barn så fungerar den för vuxna också.


Köp DVD på Ginza


Annorlunda reseprogram

Eller...nja...inte så väldigt annorlunda, men rätt så roligt. Personen som skickas ut till olika resmål med olika uppdrag är inte så där seriös som de kan vara i en del program. Det är komikerna Ricky Gervais och Stephen Merchant som skickar ut en lite motvillig Karl Pilkington. Om han är sådan på riktigt eller bara spelar en roll struntar jag i för det var roligt en del stunder. I första avsnittet fick han besöka Kina och Den Kinesiska Muren. Han är bland annat vid Badaling och jag är så otroligt glad att vi besökte en annan del av muren när vi var i Kina! Det var så otroligt trångt, turistigt och de hade till och med inhägnade björnar på platsen. Huh! Jag som tyckte det var ganska mycket folk där vi var, men det var ingenting jämfört med Badaling.

Jag blev imponerad av buddhistmunkten som kunde kasta en nål rakt genom en glasskiva så att den spräckte en ballong! Det var tufft! En NÅL liksom. Ta en titt på detta program! I nästa avsnitt åker han bland annat till Taj Mahal och trakterna däromkring och ser någon form av penis-yoga eller stretching eller vad det nu är. Jag är inte kille så jag kan inte föreställa mig, men det såg smärtsamt ut!


SVT 1, torsdagar 22.45.


Kurragömma med katt

Häromdagen försvann Yatzy åter igen. Flera gånger tidigare har hon lyckats med gömställen som vi inte hittat henne på. Nu när hon försvann igen så kollade vi överallt inklusive de svåra ställen hon gömt sig på tidigare. Men hon hade hittat ett nytt.


Vad skymtar fram bakom min datorskärm?


En liten Yatzy. Förstår inte hur hon kommer på allt!


Familjen sjuk + tv-spel

Connor började så han är mycket bättre, Robin blev tvåa och är bara snuvig. Sist startade jag och jag följer Connors stil mer. Feber, halsont och så känns det som att jag börjar bli snuvig. Har inte mycket ork annars heller, men den mattlöshet man känner vid feber är skum. Min energi idag har gått till att ta hand om Connor (som dessutom blev 5 månader gammal idag), men vi har tagit det väldigt lugnt. När han sov sina två dagstupplurar passade jag på att småtesta ett par spel som Robin köpt och laddat ner till Wii för min skull.


Mario Party 2 som var till konsolen Nintendo 64. Kontrollen gjorde spelen otroligt svåra! Var är Z till exempel? Jag hittade två olika Z och testade olika kombinationer av dem samt även en omärkt knapp, men inget fungerade så en del spel hade jag kunnat lämna walk-over på istället för att ens försöka.


Det äkta Super Mario Bros. 2. Det som ersattes av något annat totalflummigt spel!


Först spelade jag lite Mario Game...


...och sedan blev det ett Luigi Game. Men kontrollen ställde till det i detta spel också. Något som var lite kul var att karaktärerna var lite olika i hur de reagerade på styrning och sånt.


Kontrollen som ställer till det. Men vill gärna se fler banor i Super Mario Bros. 2 så det blir väl bara att lära sig...


Sett filmen Vampires Suck

Spoilers förekommer! Detta är en parodi på mestadels Twilight-filmerna.

Större delen av filmen är riktigt dryg och inte ett dugg rolig. Har man sett trailern så har man sett de mesta roliga scenerna. Det är en grej som jag skrattade gott åt. Jacob's relation till katter. Det var nog det enda i hela filmen. Två ynkliga små scener. Tjejen som ska föreställa Bella (men som i denna film heter Becca) är väldigt duktig på att likna den riktiga Bella i kroppspråk och osäkerhet. Vid en del tillfällen så kunde man nästan tro att det var hon.

Allt i filmen är överdrivet, så som det brukar vara i parodier. Men parodier som förr var roliga (som till exempel Titta vi flyger, Nakna pistolen och liknande) har blivit trist. Det är låg standard på humorn, mycket fördomar och sexskämt.

Rekommenderar INTE denna film!


Spontan träff på stan + gratispaket från Libero

När Robin slutat jobbet idag tog jag en tur på stan för att hinna utnyttja en värdecheck innan den gick ut. Fick även en gåva från Libero på posten idag som man kunde lösa ut på Lindex. Det blev mer och roligare på stan än vad som var förväntat! På Kappahl säger nämligen någon hej. Det var Kimmi som var ute efter något fint till sin dotter.

Vi tog följe och betade av affärerna Kappahl, Lindex, Pernillas barnkammare och Snövit.

Kimmi hade ögonen med sig och hjälpte mig att hitta pyjamaser med fötter. Connor sparkar av sig täcket på nätterna så fötterna blir kalla. Känns så trist om han måste ha strumpor på sig...Blir så tajt på något vis. Efter Snövit gick vi åt varsitt håll. Kimmi till bilen och jag till biblioteket. Sista stoppet blev lite mathandlande på Palmviken. Inte så smart egentligen, för jag hade många kassar att bära hem då. Jag tog mig hem, men mina armar är inte så glada i mig just nu.


Ett par gröna och ett par lila byxor på Kappahl till Connor.


En lila body med hjärtan i olika färger och fyra pyjamaser med fötter. Fötterna på den längst till höger är djuransikten och på undersidan står "Asleep". Fram på den står "Sleepy Bear". Så sött!


Det är så kul att få gratisgrejer! Speciellt när de är packade i en låda! Spännande att öppna. Connor var med förstås och fick känna på allt som låg i lådan.


Inuti fanns information, erbjudande, bindor, engångshaklappar, tvättservetter, cd-skiva (för att "stimulera" barnens hjärna...låter lite skumt), Up&Go-blöjor, babytvål, baby lotion, necessär och halkstrumpor.


Inget babysim i vår för oss

Från och med klockan 9 idag kunde man ringa och anmäla sig till vårens babysim. Jag får tid att ringa cirka kvart i 10. Connors åldergrupp var redan fullbokad! Jag vet inte hur många de har i varje grupp, men fullbokat på 45 minuter? En populär grej! Nästa kurs blir till hösten och då kommer Connor i en annan grupp eftersom han är över 1 år då. Hade helst velat börja när han var liten, men vi får helt enkelt gå till simhallen ändå och själva ge honom lite vattenvana.

Men en tanke... Eftersom simmet är så populärt, skulle de inte kunna ha flera grupper inom samma åldersgrupp då?


Har beställt Babysimboken från adlibris.


Dumförklarad?

Det hände en sak i helgen som fick mig att haja till. En person ringde på dörren och undrade om Robin var hemma. Jovisst, svarade jag och ropade på Robin. Personen frågade sedan Robin angående en teknisk grej. Robin hade ingen aning och kunde inte hjälpa personen. Jag kunde inte just det problemet jag heller, men jag undrar varför personen inte frågade mig först? Jag öppnade dörren och jag skulle ju, lika väl som Robin, kunna veta svaret. Då det gäller till exempel datorer så är jag mer kunnig i ämnet än honom, men folk tar för givet att HAN kan.

Jag kände mig riktigt dumförklarad som inte ens blev tillfrågad om jag kunde. Att man överser kvinnan och går direkt till mannen med något som handlar om teknik är tyvärr inget nytt. Det har hänt mig flera gånger. Har man tittat på till exempel dataprylar eller dvd-spelare i affären så vänder sig personalen nästan alltid till mannen med information. Jag har ibland fått lust att ta tag i personalen, vrida dem åt mitt håll och säga att det är JAG som ska handla så det är JAG som ska ha informationen. Jag läser på om saker om jag behöver skaffa något nytt så jag kan det, men i affären är det mest: "vill tjejen ha matchande färg på datorchassi (till mig förklarande: "det är själva datorlådan") och bildskärm"? GAH! Detta har faktiskt hänt! Undra på att jag helst köper tekniksaker på nätet.

Liten uppdatering av läget

Connor har varit snuvig sedan igår. Näsan rinner hela tiden. Jag har höjt huvudändan på hans säng så att han kan andas lättare när han sover. Men glad är han ändå. Skiner som en liten sol. Så glad är minsann inte jag när jag är förkyld och Robin är halvt döende (överdrift) då han är förkyld, så var har han fått det från tro? Hehe!

Jag har inte varit utanför lägenheten på hela helgen. Kan visst bli så. Fullt upp hemma. Men jag har inte haft något emot det för som sagt så har det varit en del. Har pluggat för fullt. Började ju Turism C igen den 12 januari. C-uppsats på gång. Sedan så har jag och Connor gjort det vanliga om dagarna: busat, lekt, läst böcker, ätit, försökt vända på sig från ryggläge till magläge, tränat sittande och så vidare förutom dagen då han kände av tandsprickning för då ville han inte göra något alls (åt gjorde han förstås).

Yatzy verkar må bättre. Hon fick återfall efter penicillinet så vi lämnade in urinprov. Troligtvis hade hon kristaller i urinen så hon fick lite medicin och har nu specialfoder som hon ska ha några veckor. Hon har ätit det i snart en vecka och verkar som sagt må bättre.

En chockerande och tråkig nyhet kom på söndag kväll, men av respekt för inblandade så nämner jag inget mer.


En present som jag fick av syrran förra veckan. Jag gillar Dirty Dancing!


Hakar på allt om Queen

Jojomen, så funkar jag. Säger någon något positivt om Queens musik så uppmärksammar jag denna person. Lite blygsamt i min blogg som inte har så väldigt många läsare. Men ändå! Cee Loo Green (som jag inte hört talats om, måste jag erkänna) pratar om att musikindustrin förändrats till att handla om "produkter". Och faktiskt så håller jag med. Om Bohemian Rhapsody kommit idag så hade den kanske inte ens släppts. Det var nära att den inte släpptes på 70-talet då skivbolaget tyckte att den var för lång (den är 5 minuter och 55 sekunder) i en era då korta låtar var standard. Redan då tänkte man ibland i linje med "vad säljer". Jag kan inte tänka mig en musikvärld utan Bohemian Rhapsody.


"Please, at some point in the day, play Bohemian Rhapsody for kids growing up today, make them listen. Show them possibilities. The media gatekeepers are making them slaves to the rhythm, so early on." Mojo, January 2011.


Sett filmen Salt

Spoilers förekommer! Oh yes, äntligen en film som jag gillar!

Detta är en actionfilm som ska vara lite lurig. Jag gillar när de i alla fall försöker och inte dumförklarar sin publik! Den handlar om Evelyn Salt (Angelina Jolie) som jobbar under täckmantel för CIA i USA. En dag dyker en ryss upp och i förhörsrummet påstår han att Salt egentligen är rysk agent. På grund av detta måste Salt fly. Varför flyr hon? För att rädda sin make som kan vara i fara? För att bevisa att hon är hon? För att ryssen har rätt?

Angelina Jolie är otroligt bra i denna film! Äntligen något i klass med Lara Croft igen, det var ett tag sedan! Jag kom på lite saker i förtid, men inte ens det gjorde något. Jag gillade denna film! I en scen är hon lite som en MacGyver också. Gilla! När hon bygger en typ av bombkastare av några stolsben, skurmedel eller ammoniak eller vad hon nu tar från städvagnen och en brandsläckare så får jag minnen från när MacGyver gjorde en bomb av bland annat konstgödning.

Jag gillar historien om Lee Harvey Oswald och handlingen om att barn tränats till att smälta in i USA's samhälle för att senare göra sitt jobb för forna Sovjet. Lite konspirationsteori över det. Har för mig att jag hört något liknande tidigare. Att filmen inte är så realistisk får man tåla. Det är ändå en actionfilm!


Köp DVD på Ginza


Lite nostalgi förlorad

Jag håller på att kolla på Lilla huset på prärien säsong 2. Denna serie gick på tv när jag var liten. Alltså är det nostalgikänslor i farten då jag ser på det igen. Men nu har jag precis sett ett avsnitt som fick mig att bli lite lätt illamående.

Jag är öppen till andras tro. En del tror att bara för att man är ateist så anser man att alla troende är korkade och att man inte har någon moral. Det är helt fel! Det är lika individuellt som andra saker. Jag respekterar troende och är, som jag skrivit tidigare, nyfiken på varför de tror och hur DE tänker. Men ibland kan det bli för mycket. När folk inte är lika öppna tillbaka utan beter sig som att deras sätt att tänka är det ENDA rätta, då blir jag inte särskilt positivt inställd.

I avsnitt 3 säsong 2 av Lilla huset på prärien handlar det mycket om religion och tro. Alla avsnitt av Lilla huset på prärien har någon moral det vill föra fram. I ett avsnitt handlar det om när en av tjejerna i familjen får glasögon och blir retad och i ett annat avsnitt handlar det om att alla jobb är viktiga och ingen är förmer än någon annan på grund av sitt yrke. Moralen i avsnitt 3 känns dock som en predikning. Pappan i familjen säger "Även icke-religiösa vänder sig till gud i en tid av nöd" och att alla som förlorat någon kommer sluta vara sorgsna bara de tror på bibeln och himmelriket. Flickan Laura vill hjälpa en man som förlorat sin hustru för tjugo år sedan, men som på grund av sorgen inte släppt taget. Hon stryker under några stycken i bibeln och lämnar till honom och bara några veckor senare så är han lycklig igen.

Visst tycker jag det är fantastiskt om människor kan hitta tröst i sin tro, det har jag inget emot. Det som gjorde mig lätt illamående med avsnittet var att man verkade förutsätta att det skulle fungera för ALLA. Att alla SKA vara troende för då mår alla bra. Att troende finner tröst i sin tro och vill andra lika väl tycker jag är en bra sak, men man får samtidigt försöka att vara så öppen att man ser att andra vägar kanske passar andra bättre. En och samma väg är inte alltid den rätte för alla!


En till blogglista


Du heter: Therese.

Smeknamn: Tess.

Brukar du skratta för dig själv: Oh ja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Men någon att ha hos oss...:-) Älskar er *puss*" från Robin angående om att skaffa spark inför nästa vinter.

Var bor du: Arvika.

Trivs du där:
Ja, det mesta finns och vill man nånstans så är det jättebra tåg- och busslinjer. Nära till natur också.


Palmviken, Arvika.

Äger du ett par Converse: Nepp.

Sprit, cider, vin eller öl: Helst öl, men dricker inget alkoholhaltigt för tillfället då jag har en så liten son.

Är du allergisk mot något: Var allergisk mot klor (alltså det de har i vattnet i simhallen), men växte från det så numera ingen allergi.

Hur svarar du i mobilen: Beror på om jag vet vem som ringer. Då kan jag bara svara "Ja", "Hallå", "Hejsan" eller liknande. Vid okänt nummer svarar jag "Ja, det är Therese".

Antal timmar sömn inatt: 3 kanske...

Brukar du komma i tid: Alltid tidig förr. Med barn...kan det bli vilket som.

Vad tycker du om fötter: Inget vidare. Bra att gå med.

Vad saknar du: En trygg ekonomi.

Hade du en bra kväll igår: Hade pluggkväll, men det gick bra.

Favorit dryck på morgonen: Coca cola (det är mitt kaffe).

Rakar du benen: Ytterst sällan. Kanske någon gång på sommaren när jag tycker att de är lite för ludna..hehe..

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, endast attraktion.

Har du spytt offentligt: Nepp.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ta på mig själv...haha...

Vad gör du i morgon: Tar hand om min bebis, pluggar, bloggar...blir nog det vanliga ja. Fast ska planera lite mer inför namngivningen också.

Vad längtar du till: Sommaren. Värme! Connors första ord. 


Gravid sommaren 2010.

Sysslar du med någon idrott: Inte för tillfället.

Hur gammal är du: 30.

Gröna eller röda äpplen: Gröna. Granny Smith är mina favoriter (likaså Stewies - från Family Guy).

Har du sovit i din egen säng inatt: Japp.

Har du strumpor på dig nu: Japp, ett par vanliga och ett par fluffstrumpor. Skönt!

Är det okej att gråta: Självklart!

När grät du senast: När jag såg en dokumentär om ett par som fick sex barn på en och samma gång.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Börja leta hus.

Bär du glasögon eller linser: Både ock. På sistone har det blivit mest glasögon, men när Connor börjar dra i dem kanske jag ska övergå till linser.

Solar du ofta: Aldrig.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Aldrig! Tycker det är patetiskt att en del dömer människor utefter vilka märken de har på kläderna.

Har du piercing: Navelpiercing och ett hål i vardera örat.

Vill du gifta dig: Är ambivalent till det. En del vill för att jag gillar att ställa till med fester och evenemang och en del vill inte. Vore lättare lagligt sett, men äktenskapet har genom historien varit ett förtryck för kvinnan. I och för sig gör man sitt eget äktenskap så det skulle vara kul.

Vill du ha barn: Har redan ett och är överlycklig.

Är du bra på att laga mat: Vissa maträtter kanske...

Är du flygrädd: Nej.

Vad dricker du helst när du är törstig: Coca Cola.

Vilken är din favoritglass: Mjukglass.

Tycker du om sushi? Nej.

Har du tandläkarskräck? Nej.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kväll absolut! På morgonen är jag en zombie.

Vilken ögonfärg har du: Blågrå.

Biter du på naglarna: Nej.

Röker du: Nej.

Hur ofta tränar/motionerar du: Har fullt upp med bebis just nu. Men ska försöka dra igång med något lätt en gång i veckan i alla fall.


Tandsprickning

Tror definitivt att Connor påbörjat tandsprickning. Han har varit kinkig hela dagen, men det blev värre nu på kvällen. Han hade även strax över 38 i feber så han fick en barnalvedon, enligt rekommendation från BVC. Nu har tempen gått ner till normal igen. Han har även ätit mycket mer än vanligt idag och när han fick en blöt handduk att bita i så blev han lugnare också. Det verkade som att han tyckte att det var skönt. Huh, vad svårt det är ibland när bebisar inte kan tala om var de har ont och om något man gör hjälper! Nu sover han i sin säng i alla fall och vi håller koll.


Då jag sökte på nätet om tandsprickning så hittade jag denna "bitnapp" som passar bra för att lindra tandsprickning (förvaras bara i kylskåpet en stund). Någon som testat? Eller har ni något annat tips? Berätta!


Mindre kontroll över årets vargjakt?

Ifjol blev jag upprörd över den dåliga kontrollen på vargjakten. Man sköt de vargar man såg istället för att spåra upp de med allvarliga genetiska fel (en av de orsaker som bland annat regeringen använde sig av för att rättfärdiga jakten). Istället för några få specialiserade jägare kunde alla anmäla sig och flera tusen gjorde det (för att få chansen att skjuta på det lilla antal vargar man blivit tilldelade).

I år har jag hört att jägare inte ens behöver anmäla sig utan att det räcker om jaktledaren gör det. Stämmer detta? Hur har man då koll överhuvudtaget? En del jägare strejkar och vägrar vara med i protest för att de tycker att de får skjuta alldeles för få vargar. Samtidigt så utreds om Sverige begått ett regelbrott i och med att de inte följer EU's uppsatta mål angående skydd av hotade arter och art- och habitatdirektivet.

Utredningen som riksdagen fick utförd angående fjolårets vargjakt visade att endast en varg av de skjutna hade ett genetiskt fel (ett bettfel). Den visade även att man hade dålig kontakt mellan jägarlag så att överskjutning skedde. Har man använt sig av det man fick veta? Det verkar inte så. Som rubriken säger så verkar det vara ännu mindre kontroll över årets jakt.

En inplantering av ny varg (nytt blod) var ett av kraven för att jakten skulle genomföras. Detta motsätter sig en del. Det finns de med nollvision och sedan finns de som är extrema åt andra hållet. Dessa två motändar fick mycket uppmärksamhet i media i och med förra årets jakt. Detta ökade på hatet mellan grupperna och mot vargen. Jag hoppas på att man KAN få ifrågasätta hur jakten sker utan att bli hotad! Jag hoppas att man KAN få skjuta en eller flera vargar om den eller de beter sig onormalt för en varg (oskygga, går nära bebyggelse, hotar husdjur eller boskap)! Förstår inte folk att det faktiskt finns ett mellanting? Kolla in DENNA artikel.


Ungvargar på Kolmården.
Jag har aldrig sett en vild varg, trots 24 år boende på landsbygden (6 år har jag bott i en mindre stad).


Sett filmen District 9

Spoilers förekommer! Ytterligare en film som jag knappt visste något om innan jag såg den. Jag försöker alltid låta bli att läsa om filmer innan jag sett dem, så jag inte vet handlingen så väl.

Om inte denna film dominerats så av dataeffekter hade den hamnat högt på min Gilla-lista. Tyvärr så drar effekterna ner betyget. Jag gillar handlingen och sättet som filmen berättas på. En liten blandning av vanlig filmstil, dokumentärfilm och nyhetsrapportering. Det håller uppe intresset! Jag gillar också filmer som får en att fortsätta tänka efteråt. "Jag lovar. 3 år!" Kommer han tillbaka om 3 år som han lovat? Vad händer då? Och så vidare...

Huvudkaraktären är inte så sympatisk i början, men han lär sig och i slutändan verkar han ha förstått en hel del. Hur kommer det sig att människor alltid måste gå genom något eller att något måste hända innan de förstår? En dödsolycka måste inträffa innan man gör något åt en farlig korsning, folk beklagar sig över skrikiga barn på affären tills de själva får barn och förstår, folk förstår inte hur det är att vara sjuk om de aldrig varit det själva...och så vidare. Givetvis finns undantag där folk visar riktig empati, men i många fall så krävs något drastiskt för att detta ska ske.

Rekommenderar denna film på grund av berättarstilen!


Köp DVD på Ginza
(Ja, jag förstår humorn i att tipsa om dvd när bilden är utgåvan på blu-ray.)


Åka pulka

Idag åkte vi en sväng till mina föräldrar. Connor var så nöjd med sin mormor och moster (hans morfar passade på att ploga lite åt grannarna) så jag och Robin fick chansen att åka lite pulka (fast vi åkte bob egentligen). Testade en snöig backe, men det var otroligt jobbigt då vi sjönk ner till knäna i snö. Så vi åkte på vägen ner till kraftstationen istället. Jag åkte på den bob som jag hade som liten och Robin fick låna syrrans. Tänk vad otroligt att de har hållit så bra! De är nästan som i nyskick. Så min bob ska självklart Connor få använda när han blir större (om han vill så får han den som sin egen). Ska bli kul!


Tjohej i backen!


Hylla som ny

Vi har två hyllor som tidigare var likadana, men nu har en av dem fått en ny look. En av hyllorna står i köket och en står för tillfället i Connors rum, fast den ska flytta in i vårt sovrum då Connor flyttat in i sitt rum. Den var mörkbrun. Jag har för första gången i mitt liv fått till det så att ett rum matchar (sovrummet). Mörklila väggar och alla möbler är vita. Flytta in en mörkbrun möbel då? Nej, bestämde jag mig för. Det ska inte ske. Så burkar med sprayfärg inhandlades och resultatet ser ni här nedan.


Hyllan i köket. Så här såg den andra hyllan ut tidigare.


Nu ser hyllan ut så här. Som ny!


Registrera katt

Tidigare fanns bara registret på Svenska KennelKlubben för både hundar och katter (som jag skrev om HÄR). Nu har katter fått ett eget register så jag har precis fyllt i uppgifter om mina två och ska skicka in det. Det är gratis att lista sin katt i registret och om katten kommer bort så kan det vara en riktig räddning om den är ID-märkt och registrerad. Så det uppmanar jag folk som har katt att göra!


Gå till SVERAK's sida, klicka på blanketter och skriv ut Anmälan för registrering i SVERAK's ID-register.


Dubbelkolla?

Stava rätt är en annan sak, men när man ska skriva namn så kan man väl åtminstone kolla upp i förväg hur det stavas.


Megadeth heter de. Klantigt!


Sett filmen Star Trek (2009)

Spoilers förekommer! Kan tyckas att det är en svår uppgift att göra en ny Star Trek-film med originalkaraktärerna.

Jag är en original-Star-Trek-person. Alla de följande Star Trek har inte riktigt fallit mig i smaken. Det SKA vara Spock, Scotty, Bones, Uhura, Chekov, Sulu och Kirk. Som tur är får man lite Spock i denna film då Leonard Nimoy är med i just denna roll. Som den gamle Spock. Besättningen är nämligen unga, inklusive dåtidens Spock. Handlingen utspelar sig före tv-serien och filmerna. Den handlar om hur besättningen fann varandra.

Det finns några små fel i handlingen, men detta rättar man så klurigt till genom att säga att eftersom Nero (skurken) rest i tiden och förändrat saker så blir inte fortsättningen sig exakt lik heller. Den förklaringen får godkänt av mig! Jag tycker Zachary Quinto är bra som en ung Spock. Dock så gillar jag verkligen inte romansen mellan honom och Uhura. Den är totalt ologisk.

"Om man eliminerar det omöjliga återstår bara sanningen." - Unge Spock. En replik jag gillar. Lite lustigt att den nämns i samband med att man kommer fram till att någon rest i tiden (något som i vår värld inte är möjligt), men i Star Trek är ju detta inte omöjligt. Förtjust i Star Trek som jag är så trodde jag att denna film inte var något för mig. Men det är ingen remake och det är inget försök till att slå ut originalfilmerna. Det är ett komplement till dem. Den har dock gjorts för att passa en lite bredare publik än de tidigare filmerna och serierna, men den känns ändå Star Trek.

"I have been and always shall be your friend. Live long and prosper."


Köp DVD på Ginza


En annan sida av kroppsidealhetsen

Dagligen möts man av personer som jagar ett visst kroppsideal. De klagar på ditten och datten med sina kroppar. Det där duger inte, det här hänger och så vidare. Själv står jag bredvid och är avundsjuk. Jag är avundsjuk på att de har "hela" kroppar utan daglig smärta, utan domnande stickningar i kroppsdelar, utan kramper, utan kraftlöshet, utan sömnproblem... Jag vill också ha en kropp som orkar, som inte gör ont hela tiden och som fungerar som den "ska". Jag vill vara pigg på riktigt någon gång. Jag undrar om folk tar för givet att de har friska kroppar, så att de inte uppskattar det de har?

Sett filmen Toy Story 3

Spoilers förekommer! Uppföljare? I enstaka fall har de lyckats. Allt mer ofta är det bara ett patetiskt försök att tjäna mer pengar på samma grej.

Pojken från de tidigare filmerna har vuxit upp och ska flytta till college. Vad ska han göra med alla sina leksaker som han inte använder längre? Saker hamnar på fel ställe och till slut finner leksakerna att de hamnat på ett dagis. Det måste väl vara himmelriket? Barn som leker med en hela dagarna!

Jag är ambivalent till denna film. Det finns scener som jag skrattar åt, men mycket av tiden går åt till att vara sorgsen och känna ångest. Speciellt över lilla bebisdockan som jag direkt fattar tycke för. Den lilla dockan som blivit så lurad och förd bakom ljuset. Jag vill bara ta och krama den! Trots att det är en animation.

Jag är en person som har svårt att göra mig av med grejer, även när de gått sönder. Jag har minnen bundna till en hel del, så sakerna i sig betyder kanske inte så mycket, men just minnet som jag får av att titta på saken...det är ovärderligt! Så detta är verkligen inte rätt film för mig eftersom sakerna i denna film har känslor. Nu kommer jag få ännu mer ångest när jag måste göra mig av med något. GAH!

Känner igen mitt beteende i tre av leksakerna också. De är små gröna varelser som blivit vunna i en gripklomaskin. Så direkt de ser en liknande klo blir de helt fascinerade och nästan förtrollade. Lite som min besatthet vid att spela sådana spel...hehe... Skulle vara kul om det gick att vinna de gröna varelserna någon gång! En del skämt i filmen känns mer riktade till vuxna än till barn. Så både barn och vuxna kanske kan få ut något av filmen.

Som sagt så är jag ambivalent till filmen, likaså när det gäller rekommendationen. Fast en hel del folk kanske inte är tokiga på samma sätt som mig så då framkallar filmen nog inga ångestkänslor.


Köp DVD på Ginza


Nästa hårdrockare?


Jovisst då, här kör man redan heavy metal!
Hehe...skämt åsido så ser det i alla fall kul ut när Connor ser ut att göra tecknet.


"Där har jag varit!"

Har ni upplevt det när ni sett någon film eller serie någon gång? Jag har gjort det några gånger och det är lika kul att "känna igen sig" varje gång. Nu senast var det i miniserien Marco Polo.


Jag i Den Förbjudna Staden i Beijing, Kina.


Gjorde ett blått paraply (som jag hade på riktigt), men det syntes inte. Ungefär där paraplyet är stod jag. Jag blev lite fundersam, men den höga byggnaden bakom mig (som inte syns i miniserien) är restaurerad senare år än då serien gjordes fick jag veta. Kommer nämligen ihåg de båda större byggnaderna som är med i serien, men de syns ju inte på bilden eftersom de var från min synvinkel.


Ett annat ställe jag varit. Eilean Donan Castle i Högländerna i Skottland.


Stället används bland annat i filmen Highlander. (Bildkälla.)


1 år sedan +

Ja, idag är det exakt 1 år sedan som jag överväldigades av ett intensivt illamående, satte mig i soffan, ropade på Robin..."Robin....det är nåt jag funderar på". Han kommer in i vardagsrummet och jag förklarar att mensen är 5 dagar sen och att jag drabbats av ett otroligt illamående. Han sticker iväg och köper ett graviditetstest i förbutiken på Coop Palmviken, jag gör testet och det är ingen tvekan. Tecknet är inte ens svagt, det är riktigt tydligt. Första dagen försvinner i illamående och chock. "Är det verkligen...? Kan det stämma...? Vad konstigt! JAG med barn...?" Trots att jag mådde dåligt så dröjde det ett tag innan nyheten sjönk in och jag verkligen insåg att jag var med barn.

Passande för dagen så hade jag bokat in att göra slingor på Sköna rum. Det är så härligt när någon pillar i håret på en (inte vem som helst då förstås...hehe). Det blev lite pengar över på presentkortet så passade på att unna mig en spray, en så kallad root filler. Var tidig till min tid på Sköna rum så hann utnyttja presentkort på Kappahl innan också. Jag hittade äntligen öronmuffar som jag gillade som inte var svindyra, en söt stickad blomma som nu pryder min lila mössa och ett par "nipple covers"...haha! Det finns verkligen allt! Ska se hur det ser ut med dem under klänningen som jag tänkt ha till namngivningen.

Nu under kvällen så har vi firat med lite god mat och bara suttit och myst tillsammans alla tre.


Nyslingad. Hmm...snyggt med toarullen där. Det märkte jag inte förrän nu...hehe.


Öronmuffar, blomma och hårspray.


Sett filmen Greyfriar's Bobby (1961)

Spoilers förekommer! I första svenska utgåvan hette filmen Bobby Trofast. Denna film är baserad på den sanna historien om den lilla hunden som efter sin husses död vakade vid dennes grav i Edinburgh, Skottland, i 14 år.

Jag är väldigt förtjust i denna historia. När jag var i Skottland en gång så köpte jag en barnbok om Greyfriar's Bobby. Både historien och barnboken är bättre än filmen. Jag tycker filmen känns väldigt ytlig och den överdriver människorna omkring hunden Bobby. Det här med "leva lyckliga i alla sina dagar" är väldigt Disney (är de som ligger bakom filmen). I och för sig så brukar Disney ofta plåga och döda karaktärer, speciellt djur. Det gör de inte i denna. När Bobbys husse dör så är det stillsamt och efteråt konstateras bara att "jaha, han dog". Hunden som ska föreställa sörja sin husse och vaka över honom ger en väldig "trick-känsla". Man kan nästan se personen bakom kameran som ger hunden befallningar genom att hunden tittar uppmärksamt åt ett visst håll innan den gör något.

Inte en film att rekommendera, men jag rekommenderar er verkligen att läsa historien om den riktiga Greyfriar's Bobby. Den är rörande!


Köp DVD på Ginza


Se saker

Rorschach-test (eller bläckplumpstest som de också kallas) är intressanta. Hjärnan framställer ett mönster eller ett objekt som man vill se (omedvetet eller medvetet). Likadant är det med folk som ser Jesus i rostat bröd eller liknande. Tänkte på detta idag då Robin utbrister: "Titta på nappflaskan! Ser du?" Jag tittar och tittar. Vrider lite på huvudet och ser ett hjärta, det Robin också sett. Något man säkert skulle kunna tolka på olika vis om man ville.


Stôlle samt god mat

För er som inte är värmländska så betyder stôlle ungefär "tok". Det är jag det!

Efter en natt med magknip och dålig sömn så ville jag ändå med syrran ut och åka längdskidor i snöandet. Jag gillar verkligen att åka längdskidor och hos våra föräldrar finns fina spår! Dock så får jag straffet efteråt. Mina axlar, nacke och rygg är redan väldigt ömma. Blir intressant (*sarkasm*) att se om jag orkar ta mig upp imorgon.

Som tur är så är Robin ledig. Jag blir så irriterad! Ja, alltså inte på att Robin är ledig. Det är bra. Men jag blir irriterad på att jag inte ska kunna göra nånting utan att jag ska få värre ont och ibland bli sängliggande. När jag dammsög igår så var det också kört. Robin fick rycka ut som akutmassör och försöka hjälpa mig. Medicinerna hjälper bara till en liten del.

Samtidigt så VILL jag kunna göra saker. Jag vill inte gå miste om det roliga. Frustrerande!

Över till något roligare. Efter skidåkningen så var hela familjen till min moster. Connor gillade att leka med servetterna där. Min moster bjöd på filéknyten och lite annat smått och gott. Jättegott! Och mäktigt! Man skaffar smördegsplattor och kavlar ut lite. Sedan lägger man till exempel delad fläskfilé (eller quornfilé för vegetarianer), creme fraiche, ost, kryddor eller vad man nu gillar i mitten av plattorna. Så knyter man ihop dem till knyten och gräddar i ugn i cirka 20 minuter på 200 grader.


Härlig natur!


Syrran var större delen av tiden långt före mig. Hon är tränad hon. Så här passade hon på att snacka lite med en häst på vägen.


Connors presenter

Connor har fått så många "Välkommen till världen"-presenter! Tusen tack till alla! Ni är så goa! Nu är Connor snart 5 månader gammal, men folk har hälsat på lite utspritt så väntade lite med detta inlägg.

Presenterna:


Försova sig

Det är lustigt hur det kan bli. Connor är som ett klockverk vanligtvis. Matning vid 6-7-tiden på morgonen och sedan sova vidare till halv 9-9. Inga problem när vi ska till BVC klockan 10 alltså, trodde jag.

Alla tre försov sig. Robin väcker mig och säger: "Klockan är 20 över 9". Jag tittar på Connor och han sover så gott. Han bestämde sig för att ta lite extra sovmorgon just en morgon då han inte får det. Men vid halv 10 vaknar han i alla fall så vi hinner mata honom, klä honom och oss själva och blir bara 5 minuter sena i slutändan. Nu väger han 6140 gram och är 61,5 cm lång och är enligt journalen en "glad bebis"...hehe...

Efter BVC gick Robin och Connor hem medan jag fixade några ärenden. Var på banken, mataffären, tygaffären och Lindex. Sakerna jag fixade på tygaffären och Lindex har att göra med namngivningen. Får hoppas det blir bra. Avslöjar inget just nu. Förresten, om någon vi känner hittar en rosa nappsele med fåglar på samt en blå napp som sitter i den så är den våran. Vi har tappat bort den. Troligtvis hos någon vi hälsat på eller utomhus då den satt fast i bilbarnstolen sist vi såg den. Jag fick fixa en ny nappsele idag i alla fall.

När jag kom hem tog Robin och Connor en promenad så jag kunde dammsuga lägenheten i lugn och ro (yeah sure). Sedan på kvällen fick vi besök av en tremänning till mig, hennes sambo, deras dotter och tremänningens mamma. Dottern är fyrmänning (eller brylling) till Connor. Det var riktigt kul att de kom! De hade inte träffat Connor än och han visade sin charmiga sida för dem.


Bodyn med bullar som jag fastnade för då jag och Mirja var på stan blev införskaffad idag. De andra har med namngivningen att göra som sagt.


Sett filmen Predators

Spoilers förekommer verkligen! Hade inga högre förväntningar på denna film och det var tur. För då hade jag åtminstone någon behållning av den.

Det är en ganska simpel, "rakt-på"-handling där man kan räkna ut det mesta innan det händer. En del skådespelare är bra och en del mindre bra. Effekterna är ganska snygga, men jag gillar verkligen inte den större arten av Predators. Det känns som ett lika stort antiklimax som när man får se den nya alien i Alien 4. De ska göra något som är "värre" och hemskare än den första. De måste toppa den första prestationen. Men det faller platt. Den större rasen ser mest ut som...ja, vad ska man säga...modellera kanske? Eller som en vanlig predator som blivit inavlad i si så där tio led? Eller en predator som fått i sig för mycket anabola? Snyggt är det i alla fall inte i mina ögon.

När karaktärerna är så stereotypiska som i denna film så är det tyvärr lätt att gissa sig till vilka som kommer dö och när. Något som jag dock gillar med handlingen är själva tanken med att predators har en planet där de "övar" sig på jakt. Övar sig för att kunna ge sig på andra planeter som till exempel jorden. Sedan så tänkte jag på en annan grej, nämligen när predators kidnappar till exempel människor för att kunna öva sig i jakt på dem så beväpnar de dem åtminstone. Det är mer än vad man kan säga om människor som jagar för nöjes skull. Undrar vad en jägare skulle göra om rådjuret, elefanten, tigern eller vargen började skjuta tillbaka? Är det egentligen något ärofyllt i att lyckas skjuta ett djur? Med tanke på troféhuvuden, pälsar och uppstoppade djur så verkar det som att en del ser det så. Nej, nöjesjakt är nog bland det mest meningslösa och grymma som finns.


Köp DVD på Ginza


Man får inte säga nej

Jag läste en bra debattartikel (i mitt tycke) i Aftonbladet den 2 januari. Om ni vill läsa den så finns länk här nedan vid bilden. Artikeln är euro-kritisk.

Kritisera euron får man inte. Då är man kommunist, bakåtsträvare eller vad försvararna av euron nu hittar på att kalla en, för att undvika en debatt. De som sjunker till en sådan "namnkallarnivå" gör det för att de inte har något att komma med. Har man inget att komma med så försöker man skada trovärdigheten hos motståndaren med att kalla denne för saker. Varför faller en del för detta? Varför fungerar smutskastningen?

Olika länder har olika förutsättningar, men då de är med i EMU och har euro som gemensam valuta får landet inte balansera sin egen ekonomi. Detta kan leda till ekonomiska krascher som till exempel i Grekland.

"Euron är en del av problemet, inte lösningen. Om ekonomin i flera länder inte kan återhämta sig med gemensam valuta så bör euroområdet krympa. Men i EU härskar prestigen och ingen får ifrågasätta den gemensamma valutan." (Källa: Se bildlänken nedan.)

En annan sak jag funderat på. En av anledningarna till att Sverige klarat den ekonomiska krisen relativt bra i jämförelse med andra länder beror till viss del på att vi inte har euro. Om de flesta riksdagspolitiker fått som de ville så skulle vi ha haft denna valuta. Något Reinfeldt och Borg borde ha i åtanke då de tar åt sig äran för att det gått relativt bra i Sverige. Jag skriver relativt för det finns fortfarande en hel del sjuka och arbetslösa som inte har det bra (för det kan inte vara att "ha det bra" då man jagas, ifrågasätts, blir misstrodd, "lat-stämplad", ens inkomst tas ifrån en, man får ingen hjälp med rehabilitering utan måste söka efter sådan själv och betala (för både vård och mediciner) trots att man (se tidigare) blivit fråntagen sin enda inkomst).

Detta är ett inlägg med irriterad underton. Jag ÄR irriterad (för att inte säga förbannad) och då är det svårt att förbli neutral i tonen. Dock så sjunker jag inte till att vara en "namnkallare".


För hela debattartikeln, följ länken.


Fulbilder

Via Tokmorsan från Göteborg fick jag höra om att Storbloggaren utmanat folk till att lägga ut en favoritfulbild i bloggen. Haka på ni också vet jag! Här är min bild:


Jag sitter bak. Nu syntes det inte så tydligt när jag scannade bilden...syns mer när man kollar på originalet. Men jag har i alla fall fått ansiktslyft à la Mickey Rourke och varenda sena och muskel i min hals syns tydligt. Fast kul hade jag!


The Ark i mars

Jag har en überschysst syster! Idag kom hon förbi med en överraskning. En biljett till The Ark i Karlstad den 5 mars! Jag har sett dem flera gånger tidigare, men detta är deras avskedsturné. Syrran ska också dit. Det ska bli så otroligt kul!


Första gången jag och syrran såg The Ark var på Mariebergskogen i Karlstad 5 augusti 2001. Suddigt, men roligt kort.


Tävla om bok!

Jag är med och tävlar om boken Annorlunda hos Anna Kaagaard Kristensen, delta du med !


Rea på stan

Idag tog jag och Mirja några timmar barnfritt på eftermiddagen för att kolla på rean på stan. Jag hade fått en del presentkort så det var härligt att ha råd med lite grejer. Såg även en body som jag ska skaffa till Connor nästa gång jag är på stan. Bokade tid för att göra slingor i håret också. Ska bli skönt! Jag har kvar pengar på presentkorten så nästa gång ska det bli annat än lila. Skulle vilja hitta något snyggt i petrolfärg, blått och något upplivande gult.


På Lindex blev det en bh och ett par torgvantar.


På Kappahl ett par bastoppar. En svart och en lila- och svartrandig (ser rosa ut på bilden).


På FK Mode blev det en lila top, en lilarandig top och en svart bastop.


Designa babybody på Lindex

En rolig designtävling för den som gillar att designa egna kläder även till de små! Mitt bidrag till tävlingen ser ni här nedan. TÄVLA HÄR!


Jag är förtjust i Skottland och tisteln är nationalblomman där. En riktigt underskattad blomma tycker jag. Så jag gjorde en body med en bild som jag tagit på en tistel och så tonade jag ner färgen lite så den blev mild.


Besök hos bebis och en tur på IKEA

Idag fick vi träffa Annas och Peters bebis för första gången. Hon var så söt! Tänk vad snabbt man glömmer saker. Jag minns inte alls att Connor en gång var så liten. Och det var inte alls länge sedan! Connor var intresserad av bebisen. Han till och med rörde vid hennes kind. Vi tog en promenad tillsammans när vi var där och det var kul att prata lite.

Efter att vi åkt därifrån blev det IKEA. Vi hittade det vi var ute efter till barnrummet och hade fått ett presentkort i julklapp så det var riktigt kul att handla.


Vågade bara köpa två av dessa eftersom vi inte visste hur de passade i hyllan, men de passade perfekt! Var en utgående produkt så hoppas vi hinner skaffa några till.


Mysig vägglampa till Connors rum.


Lådorna i rött och grönt skaffade vi till Connors mjukisar.


Mjuk skattkista till sänkt pris. Den var så charmig så den slank med. Låset är också mjukt och man "låser" med kardborreband.


Tetris lade beslag på kassen från IKEA.


Sprang in en sväng på ICA Maxi för att Robin behövde smör. Då jag passerade denna så kunde jag inte låta bli den...hehe...


Fy bubblan för visdomständer!

(Obs! Ersätt "bubblan" med lite starkare svordom.)

Jag avskyr verkligen visdomständer! En onödig kvarleva från förr då människans käkar var större. Jag har dragit ut två stycken i överkäken. Direkt det blev hål i dem så sa jag till tandläkaren: "Ta dem!". Inget att spara på och lägga ner pengar på. Men mina två i underkäken har rötterna runt ansiktsnerven. Risk finns för ansiktsförlamning om han drar ut dem. Annars hade de också varit väck.

Igår när jag åt lite mat bet jag helt plötsligt i något riktigt hårt. Spottade ut det, men kunde inte förstå vad det var. Det fattar jag idag. Halva biten av en visdomstand är nämligen borta, upptäckte jag idag! Fy bubblan vad irriterad jag blir! Om jag bara kunde dra ut den så vore det inga problem, men i och med nerven så måste tanden troligtvis "fixas till" istället. Borra och bygga upp den på nytt. GAH! Vad onödigt! Nu börjar jag få tandvärk också! Jag avskyr verkligen visdomständer!

Sett filmen Skjult

Spoilers förekommer! Detta är en norsk skräckfilm/rysare. Jag hade inte hört talas om den men där låg den i Programbiblioteket på Telias digital-tv i Skräck-delen så jag satte igång den.

Handlingen är det bäst att man får serverad när man ser filmen och inte förklarad i en blogg. Jag tyckte i alla fall att filmen var så otroligt dryg i lite över en timme. Sedan kom jag äntligen in i den. Det blev lite rörigt och det blev intressant. En del saker var skumma. Och då menar jag Twin Peaks-skumma. Mycket lämnades för egen tolkning och det gillar jag. Synd bara att den var så dryg, som sagt.

Effekterna var rätt så bra. Jag blir ju glad direkt någon använder sig av något annat än data. Skådespelarna känns lite som "vanligt folk". Jag är ambivalent till om det är bra eller inte. Det kunde kännas amatörmässigt ibland, men om man iakttar folk i situationer i verkligheten så är det ju ofta så där "amatöraktigt". Vad tycker ni?

Köp DVD på Ginza

Klänningen från Sweden Rock Shop

På nyårsafton hämtade jag ut mitt paket från Sweden Rock Shop. Provade klänningen efter att jag duschat och tänkte: "Vilken tur att jag tog small och inte x-small". Har en liten byst, men där satt den ändå som smetad så det hade inte gått att klämma in mina två kamrater i något mindre. Nu måste jag bara komma på vad jag ska ha för bh och accessoarer till den...Och vad i allsin dar jag ska göra med håret. Jaja, struntbekymmer!


Lila OCH skotskrutigt. En oslagbar kombination för mig!


Nyårsafton

Gott nytt år allihop! Hoppas 2011 blir ett fantastiskt år för er!

Vi hade en stillsam nyårsafton då vi tittade på Grevinnan och betjänten och åt pizzabullar. Sedan lade sig Connor så jag och Robin spelade lite spel. Robin skulle jobba tidigt idag så sedan gick han och lade sig. Vid midnatt stod jag själv i köket och kollade på fyrverkerier. Sammanlagt räknade jag till 15 olika platser som man avfyrade raketer från, som var synliga från vårt köksfönster. Maffigast var det från hamnen. Men mysigast av allt var de svävande lyktor som dök upp lite då och då. Till slut kom en "svärm" av 15 stycken lyktor samtidigt, från någonstans åt Palmviken-hållet. En till stor fördel med lyktorna är att de inte smäller.

Tänkte att det var tur att Connor fortfarande sover i vårt sovrum för någon smartis fick för sig att skjuta fyrverkeri precis bakom vår byggnad (åt det håll som vardagsrum och Connors rum ligger). Kaninen Pelle, som bor i Connors rum, blev livrädd och stampade för fullt! Hoppas det gick bra för dina barn, Mirja!


Fyrverkeriet från hamnen var som sagt störst och ljudligast.


De svävande lyktorna var långt borta. Blev en intressant bild när jag försökte zooma.


RSS 2.0