Vår Halloween!

Först pyntades hemmet och sedan gjorde Connor och jag oss klara att gå en liten runda. Vi gick till Mirja med familj, Lisa med familj och till syrran med sambo som bjöd på Halloweenmiddag.

Vår pumpa i år.


Godis redo.


Min söta Connor-pumpa. Så seriös.


Vi anländer hos syrran.


Jag var självklart utklädd jag med.


När vi kom hem tände vi ljus i vår pumpa.


Connors godisfångst. Han åt upp en del frukt innan vi kom hem.

Glad Halloween!

Önskar er alla en riktigt glad Halloween! Idag blir det bus eller godis med min lille sötis. Med godis menar jag inte sånt "vanligt" godis, för det äter han inte än, men något gottigt i alla fall.

Connor på Halloween 2010.

Loppis, kalas, promenad & Halloweenförberedande

Så har min dag sett ut i stora drag. Vi åkte på stor loppis i Åmotfors och där hittade jag en stickling av ett penningträd som jag köpte. Mitt penningträd blev tyvärr angripet av ullöss så var tvungen att kasta det (de gick verkligen inte att få bort utan kom bara tillbaka och tillbaka) och har letat efter ett nytt. Hoppas detta tar sig nu bara! Hittade inget mer.

Efter det var vi till en släkting som fyller år om några dagar för att fira denne. God smörgåstårta! Jag har insett att jag är mer av en "matperson" än "gotteperson". Jag gillar riktig mat, smörgåstårtor, baguetter och sådant medan jag inte är så glad i bakelser, kakor och andra tårtor. Jag blir nöjd efter ett par skedar eller ett bett bara.

När vi kommit hem blev det promenad för mig och Lisa. Pratade om lite allt möjligt och det var riktigt skoj! Sedan var det dags för lite förberedelser inför Halloween imorgon. Kammade ut håret i peruken jag ska ha, hängde fram både mina och Connors kläder och (till Connors förtjusning) så skar jag ur pumpan. Jag kör ett ganska enkelt standardansikte på den. När den var klar och vi test-tände ett ljus i den blev Connor helt fascinerad. Kommer nog bli en kul dag imorgon!

Sticklingen jag köpte.

"Susbesökare"?

Varje dag har jag mellan 50-100 besökare i bloggen, men väldigt få kommentarer i relation till detta (max kanske 5-8 kommentarer på en dag). Därför har jag börjat undra om jag har många "susbesökare", det vill säga sådana besökare som bara "susar förbi". Ni andra som har bloggar, hur upplever ni detta i er blogg?

Yatzy är oftast ingen "susare" utan tar sig tid när hon hittat en plats. Här njuter hon i Connors kärra.

Hamam i Arvika

Idag var jag till hamam. Min syster hade bokat och vi blev några stycken som njöt av poolen, ångbastu och allt det andra som finns där. Det var riktigt härligt! Poolen hade dock kunnat vara lite mindre varm, men när kroppen väl vant sig vid värmen så var det rätt så skönt.

Den varma poolen.


Jag tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att inviga min OnePiece. Varm och skön!

Aldrig klänning på krypande barn!

Jag förstår inte varför en del vill ha klänning på krypande barn! Till er som envisas med detta: Sätt på dig själv en klänning och försök att krypa! Varken lätt eller bekvämt! Häromveckan när Connor och jag flyttade över kläder till hans nya byrå så hittade han en klänning. Testade att sätta den på honom för att få lite mer "kött på benen" angående klänningars funktion. Det var en helt vanlig enkel klänning utan krusiduller, spets, rosetter och liknande. Han fick problem med att röra sig direkt. Han "snubblade" med knäna på klänningen hela tiden och kunde inte krypa så snabbt som han vanligtvis gör. Detta bekräftar bara det jag alltid tyckt. Att det är opraktiskt med klänning på krypande barn. Så varför, varför, varför tycker en del föräldrar att detta är en bra idé? Förstår ni inte hur ni begränsar era barn?

Ungefär denna modell var det på klänningen som Connor testade, men den var lite "vidare" i kjoldelen.

IKEA-kampanj inför höstlovet

Igår var det en hel del mjukisdjur från IKEA på stan. Robin såg flera stycken och en svart råtta fick flytta hem till Connor. Någon som ska till IKEA nästa vecka då det är höstlov och har lust att ta med en lapp? Det följde med en tävlingslapp nämligen som man ska lämna in och vi var till Karlstad idag för att storhandla så det blir tyvärr ingen tur till veckan. Kul att de kör med en sådan kampanj! Tycker bara det är synd att jag inte var på stan och fick hitta nåt mjukisdjur...

Mjukisråttan.


Sparbankens dag

Idag var det Sparbankens dag och här i stan hade Swedbank lite extra för barn. Om man satte in pengar från en spargris så fick man lite saker och så fanns fiskdamm, fika med mera. Connor och Robin var dit en sväng medan jag vilade. När de hade kommit hem så förstod jag att Connor fått en ballong på banken. Den small nämligen ganska fort...hehe... Inte lika tåliga som mârtensballonger.

Nallen och reflexerna fick Connor när han satte in en spargris och spaden fick han i fiskdammen.

Väst, öst, norr, söder

Vilken plats längst väst, öst, norr och söder har du besökt?

För mig är det:

Väst

Eilean Donan Castle på skotska västkusten.

Öst


Beijing (Peking) i Kina.

Norr


Tromsø i Norge.

Söder


Strax utanför Sanya på kinesiska ön Hainan.


Sorg över katt dubbelt upp

Idag är det 1 år sedan vi var tvungna att låta min lantiskatt Silla somna in på grund av sjukdom. Connor och jag tog därför en tur till mina föräldrar där vi lade blommor på hennes grav och tände ett ljus. Saknar den lilla sötnosen!


När vi sedan var på väg hemåt och nästan kommit fram till stan så blev jag så otroligt upprörd, förbannad och ledsen för där mitt i körbanan låg en påkörd katt. En olycka händer så lätt, men vem F********N bara lämnar den där mitt i vägen?! J****vla idioter! Vi stannade i alla fall och jag sprang till katten för att kolla. Den var död. Jag flyttade den till vägrenen och undrade vad jag skulle göra. Har aldrig råkat ut för något sådant tidigare.

Jag såg att den var ID-märkt (och då värkte det till ännu mer i hjärtat). Så jag ringde distriktsveterinärerna. Hon som svarade tog emot ID-numret och kollade upp det i kattregistret. Hon berättade att man kan ringa polisen för sådana ärenden, men jag blev väldigt väl bemött av henne så jag är glad att jag ringde dit. Sedan erbjöd hon sig att ringa ägaren för att berätta och det var jag tacksam för. Som kattägare (eller kanske man kan säga: kattägd) själv så vet jag hur jobbigt det kan vara att förlora en sådan älskling. Till och med JAG, som inte hade någon relation till katten, stod där vid vägen och skakade och grät. Om jag någon gång skulle köra på ett djur så vet jag inte hur jag skulle reagera...speciellt inte då det gäller tamdjur.

Fick samla ihop mig så jag kunde köra resten av vägen till stan i alla fall. Connor tittade på mig med stora ögon så jag förklarade för honom att jag var ledsen och att det blir så ibland, att även vuxna kan vara ledsna. Vet inte hur mycket han förstod, men han verkade slappna av när jag sa det.

Ger en ordentlig mental känga till de idioter utan samvete som lämnade katten på det där viset! Hoppas ni får fruktansvärda mardrömmar!

Sett filmen Unknown

Spoilers förekommer!

En man råkar ut för en trafikolycka och hamnar i koma. När han vaknar upp är hans minne något luddigt, men han minns ändå stora delar av sitt liv. När han hittar sin fru känner hon dock inte igen honom och i hans plats finns en annan Dr. Martin Harris. Med hjälp av en ung kvinna försöker han ta tillbaka sin identitet.

Liam Neeson är riktigt bra! Skrämmande nog är January Jones med i även denna (såg nyligen X-men First Class där hon var med). Kan säga att hon är nästan lika tråkig nu också. Det dyker upp en del bra skådespelare i småroller och historien är ganska intressant. Hakar upp mig på en del missar som görs med jämna mellanrum i filmen så det förstör tyvärr historien något för mig.

Kan ändå säga att den är sevärd och mycket mer intressant än en hel del av det hjärndöda som Hollywood brukar göra.

Köp DVD på Ginza

Paket på posten

Åh, vad jag gillar att få post (förutom räkningar och reklam då. Har en "Ingen reklam tack" på dörren i alla fall. Tänk om man kunde göra detsamma med räkningar...hehehe)! Idag kom det ett paket med posten. Samlar på Lambi-koder och hade åter igen fått ihop till en sak och det var den som kom idag. En härlig, fluffig, stor och mjuk filt. Connor och jag byggde en koja med den på kvällen och busade lite.

Härlig!

Sett filmen X-men First Class

Spoilers förekommer! Jag läste en del X-men när jag var yngre. En del serier kommer jag ihåg väldigt bra, medan andra är rätt luddiga. Tycker det är kul att det gjorts en film om tidiga X-men då jag inte var så förtjust i X-men 3.

Året är 1962 och USA's myndigheter tar hjälp av mutanter i sin kamp att stoppa en superskurk från att starta det tredje världskriget.

Även fast en del av mina minnen från serierna är luddiga så upptäcker jag en del "fel" i filmen. Jag försöker dock se filmen utan att jämföra allt för mycket. Till slut lyckas jag rätt bra. Filmen är intressant och spännande med riktigt bra skådespelare. Jag gillar särskilt Jennifer Lawrence som spelar Raven/Mystique! Lite mer plats åt henne hade varit riktigt bra! Sedan undrar jag hur Edi Gathegi lyckas se nästan 10 år yngre ut i denna roll jämfört med hans roller i Twilight och House. Kände knappt igen honom.

Kevin Bacon var en oväntad plussida. Jag visste inte ens att han var med då jag inte sett någon trailer för filmen. Han var sådär lagom grym och tokig som en elak superskurk ska vara. Kanske hade kunnat funka ännu bättre om han varit liiiite mer freaky. January Jones är däremot en ren gäspning. Trååååkig! Det var roliga små inhopp av Hugh Jackman och Rebecca Romijn, speciellt Jackmans. Han var sig lik.

Specialeffekterna ska vi inte tala om. Sminket på Mystique är snyggt, men i övrigt är det alldeles för mycket dataeffekter och på en del ställen ser det riktigt billigt ut. När jag ser på "riktig" film så vill jag se just det. När jag vill se animerad film så väljer jag istället det. Att då få animerat när jag valt "riktig"... ja, ni förstår.

En klart sevärd film ändå!

Köp DVD på Ginza

Slet ut två shoppingvänner

Hahaha! Nejdå, men det hade kanske varit skoj.

Började i alla fall turen med att möta Kimmi för att lämna tillbaka grejerna vi hade råkat få med oss när vi var hos dem senast. Det blev till en fika på Moster Brun, ett härligt barnvänligt ställe. Kanske lite väl barnvänligt för Connor åt inte så mycket då han var distraherad av lekhörnan. Fick i honom en del i alla fall och sedan åt jag en grillad ciabatta medan han och Elina lekte. Till slut blev lekhörnan för liten och då skulle de upptäcka världen istället. Fick springa efter en liten snabbis flera gånger.

Efter det blev det en tur på både Kappahl och Lindex. På Lindex hittade jag det jag sökte, en helsvart body till Connors Halloweendräkt. Sedan skulle Kimmi hemåt och jag mötte upp med Lisa på Affection/Mansion. Sniffade på lite herrparfymer där innan vi gick vidare till Jysk, Snövit, Lekhörnan och Palmviken. Blev hämtad av Robin där då det är erbjudande på Lambi toalettpapper denna vecka och det blev för jobbigt att gå hem med en stor bal toapapper.

På Jysk köpte jag fluffstrumpor till Connor. Kan vara skönt på natten när han har pyjamas utan fötter. Han kastar nämligen ofta av sig täcket och blir så kall om fötterna. Undrar bara varför det står "Girl" på dem? Det stod det på alla. Vanliga fluffstrumpor bara... Badbyxorna köpte jag på Snövit. Ska funka som badblöjor och jag tänkte att rörligheten kanske är bättre med byxor än blöjor.

Sett filmen No strings attached

Spoilers förekommer! Jag gillar Natalie Portman, men inte Ashton Kutcher. Intressant att se vad de kan åstadkomma tillsammans.

Emma och Adam är kompisar som hamnar i säng med varandra. Som överenskommelse har de att deras relation endast ska vara fysisk. Ingen romantik, ingen kärlek, inga band.

Jag kan direkt säga att jag blev besviken. Kanske hade jag för höga förväntningar, men jag tyckte varken att filmen var rolig eller gullig. Jag störde mig rejält på en scen där Emma och Adam bråkar och hon hoppar på honom och slår honom, alltså VERKLIGEN slår honom. Han är så stor och hon är så liten så det är meningen att man ska tycka att det är "gulligt" att hon slår honom, men jag kan bara tänka mig rollerna omvänt och om HAN skulle puckla på HENNE så skulle det inte vara det minsta gulligt. Så varför ska man då tycka att det är det bara för att det är HON som slår? Våld är aldrig acceptabelt oavsett om du slår en som är mindre eller större än dig. Enda gången jag tycker det är ok är i självförsvar.

En positiv känsla får jag under filmens gång i alla fall. En klänning som Natalie har på sig i slutet är väldigt vacker. Japp, inte mycket jag gillar med en film om det är kläderna som är på topp.

Köp DVD på Ginza

Piano är skoj

När jag var yngre så tog jag pianolektioner. Slutade dock för att läraren och jag var på två olika spår. Jag ville spela rock och pop, men fick bara spela visor och klassiskt. Och jag hade ett udda sätt att lära mig att spela på... Lärde mig att spela låtar utantill eftersom jag avskydde noter. Jag vet att det inte är så bra för att man som pianist ska kunna spela ett notblad som någon sätter framför en, men det var så jag funkade. Fördelen? Jag kommer fortfarande ihåg en del låtar trots att det är många år sedan jag slutade.

Pianot står fortfarande kvar hos mina föräldrar, numera ostämt sedan många år tillbaka. Idag upptäckte Connor det, med lite hjälp från sin moster misstänker jag. Han stod och plinkade på för fullt och var helt koncentrerad på pianot och ljuden som kom ur det. Skulle Connor bli intresserad av att spela ett instrument (inte nödvändigtvis ett piano) så ska jag hjälpa honom och se till att han får spela på SITT vis så att han inte tappar motivationen så som jag. Tänk bara på Freddie Mercury som var helt fantastisk med sitt pianospelande. Han följde inte normen för han hade inte "rätt" handställning när han spelade. Tänk om han låtit det påverka så att han slutat spela. Bohemian Rhapsody kommer direkt upp i tankarna.

(Jag kommer inte pressa Connor till att göra något. Detta tänk om-scenario är just ett scenario över hur jag skulle göra om han VILL spela något för jag kom att tänka på mitt eget spelande och hur min motivation försvann.)

Plink plink plink.

Sett filmen The Rite

Spoilers förekommer! Någonsin sett en film och insett att det hade räckt att bara se trailern? Detta är en sådan.

Präststudenten Michael vill avbryta sina studier på grund av att han använt studierna som ett sätt att komma bort från sitt familjehem och att han inte har någon tro. Fader Matthew vill däremot att han tänker om och erbjuder honom att åka på en kurs i Rom i Italien. En kurs i exorcism.

Jag förväntade mig att det i alla fall skulle vara någorlunda läskigt, men nepp. Inte det minsta. Filmen är en enda lång tråkig gäspning med dåliga effekter och ingen stämning alls. Att filmen påstås bygga på verkliga händelser får mig att redan i början tappa suget. Har erfarit att sådana filmer ofta är usla. Söta katter dock.

Köp DVD på Ginza

Uppföljaren till Phantom of the Opera

Jag vill verkligen se denna! Det är samma skådespelare som det var i den livesända 25-årsjubileumsversionen av Phantom of the Opera.

Love Never Dies - uppföljare till Phantom of the Opera.


Ordning i pysselskåpet

Äntligen, äntligen, äntligen har jag ordning i pysselskåpet! Ett bra tag har jag bara lagt in (eller rättare sagt tryckt in) grejer i det, men senast vi var på IKEA skaffade jag lite småförvaring. Det var dagens projekt. Tyvärr hann jag inte ta en före-bild för Connor ville hjälpa till så jag hann inte ta någon.

Nu känns det mycket bättre att öppna skåpet! Den vita lådan och de två gröna är nya.


Allt fint sorterat.

Myslåt

Tycker denna låt är mysig samtidigt som den är rätt så sorglig.

Within Temptation - Memories.


En effekt av en barndom med Lego, Brio och byggmodeller?

Några av mina favoritleksaker när jag var barn var Lego, Brio järnvägar och andra byggmodeller. Jag gillar fortfarande att bygga och montera. Så idag monterade Connor och jag ihop en byrå som vi köpte på IKEA igår. Den är ämnad för Connors kläder som tar mer plats nu.

Försökte få Connor att använda SINA verktyg, de lätta leksaksverktygen, men nepp... han skulle ha samma som mig. När jag spikade i baksidan på byrån och gjorde ett uppehåll för att sträcka mig efter en till spik så fortsatte spikandet. Jag vände mig om och där satt Connor och "spikade" med en skruvmejsel. Hmm... Sedan hjälpte han mig att plocka in kläder i den nya byrån. Vika är inte riktigt hans grej än, men kasta i kläderna funkar det med!

En stickad filt blev bra som duk och så står hans cd-spelare och lite leksaker på byrån. Tyckte det blev snyggt med fejkträdet bredvid också.

Nattfjäril

När man pratar om en person som är mest pigg på kväll och natt så brukar man säga nattuggla. Någon som vet varifrån det kommer? Började fundera på det häromkvällen när jag skulle släcka en fönsterlampa och det satt en nattfjäril och njöt av ljuset. Den hade vingarna utfällda. När jag släckte fällde den in vingarna. När jag tände igen fällde den ut dem. Sedan ville jag inte störa den något mer så jag släckte för natten och efter en kort stund flög den iväg.

Det blev en ganska häftig bild av nattfjärilen. Nästan lite surrealistisk.

Sett filmen The Women (2008)

Spoilers förekommer! En remake på en film från 1939. Undrar hur originalet är...

Filmen handlar om de fyra väninnorna Mary, Alex, Sylvie och Edie. Deras liv, problem, stöd och svek från varandra.

En intressant del med denna film är att alla de män som har "huvudroller" inte är med alls. Det pratas om dem, gråts över dem, svärs över dem och så vidare, men de är inte fysiskt där. Väldigt tråkigt att en film som enbart har kvinnor i huvudrollerna sedan bara riktar in sig på männen i deras liv. Plastikoperationer normaliseras. Det är uppenbarligen något som "alla" gör förr eller senare. Tråkigt! Enda ljuspunkterna i denna film (som ändå har skådespelare som Annette Bening, Candice Bergen och Carrie Fisher) är Bette Midlers lilla roll och ett samtal som Sylvie har med Mary's dotter angående skönheten som uppvisas i media.

Rekommenderas INTE!

Köp DVD på Ginza

Kau och första dyket

Idag var vi till Karlstad för att träffa Anna med familj och umgås lite. Innan vi skulle möta upp med dem så tog vi en sväng förbi Karlstads universitet. Som jag skrev om här och visade på bild här så ramlade jag innan examenshögtiden som jag var på. Klantigt! Fick då en kommentar om "plåster på såren", så idag mötte jag en trevlig kvinna på universitetet och så fick jag ett tjockt kuvert av henne. Så gulligt! För att se vad det var, se bilden nedan.

Efter detta åkte vi till Sundsta bad- och idrottshus för att bada lite med Anna och hennes familj. Vi valde rätt tid för när vi var där så var vi nästan ensamma i barnbassängen. Ingen nervositet längre från Connors sida och han var glad och nyfiken. Bestämde mig för att testa dykteknik litegrann och körde med kommandot som vi lärt oss på babysimmet. Flera gånger var Connor under vatten och kom upp leende. Inget hostande, inget frustande, inga ledsna miner. Det verkar som att han lärt sig att hålla andan då jag gör kommandot! Att han börjat trivas i vatten och gör framsteg gör mig riktigt glad! Nästa steg nu? Få honom att sluta försöka dricka klorvatten...hehe...

Presenterna jag fick. Cykelsadelskydd och lypsyl.

Connor 14 månader!

Japp, jag räknar fortfarande månader trots att min lille gosis är över 1 år nu. 14 månader blir det lilla charmknyttet idag.

*puss*

Lösenordsskyddat inlägg

Inlägg i min mer privata blogg.

Besökare

Igår small det till och blev tresiffrigt på antal unika besökare här i bloggen. Första gången det hänt! En lite kul grej tyckte jag så jag gjorde en liten "printscreen" precis när det slog över till 100. Totalt blev det 101 besökare den dagen...hehe...


Gränsen i barnprogram?

Häromdagen såg vi ett avsnitt av SVT's barnprogram Den flygande mattan. Showen bestod i att några stod på scenen och underhöll och barnen i publiken sjöng och dansade med. Verkade sådär lagom trevligt (inte för att sådant är min grej, men finns de som tycker det är kul). Sedan tappade jag hakan. De började sjunga:

"Tack alla vuxna för att ni har betalat er tv-avgift....." och så vidare. Ni vet den där sången som använts i vissa reklamsnuttar där det sjungs för folk som betalat sin tv-avgift. Visst, reklam är en grej. Men att blanda in barnen i detta? Det känns lite väl...lågt tycker jag. Varför göra så, undrar jag?

Ni kan kolla själva via denna länk: Den flygande mattan.
Låten börjar ungefär vid 13.50.

Notering: Vi har alltid betalat tv-avgiften så detta inlägg är inte emot just detta, utan vill ifrågasätta användandet av låten i ett sammanhang där barn är med för att dansa, sjunga och ha kul.

Family Guy Aliens

Hihihihihi...åh, vad jag skrattade åt detta i dagens avsnitt (repris) av Family Guy på Kanal 6.


Tv-programmet "Halv åtta hos mig" i Arvika

Ikväll klockan 19.30 är det dags för första middagen i Arvika i programmet Halv åtta hos mig på TV4. Det kommer jag kolla på!

Jag skrev ett inlägg då de annonserade efter deltagare.

Svaghet

Ibland får jag en släng av det där "Varför kan inte alla tycka om mig"-syndromet. Varför blir mina ord misstolkade och felvrängda? Varför blir folk arga för att jag inte tycker som dem (jag försöker aldrig tvinga någon att tänka som mig)? Jag vet skillnad på när folk är oeniga med mig och när de är arga förresten, ifall ni undrar. Jag har flera vänner som jag kan vara oenig med, men ingen av oss känner att vi måste "gömma" våra åsikter. (I alla fall tycker inte jag det verkar så, hojta till om ni inte håller med.) Vi kan diskutera för fullt och ändå vara vänner. Vi kan vara oense utan att bli ovänner.

Och då kommer jag att tänka på att alla faktiskt inte behöver gilla mig. Det är otroligt bra med sådana vänner!

Trots mina stunder av svaghet så är jag ganska ofta en glad prick. Bild från en kompis 80-talsfest.

Varit på landet

Idag hälsade vi på några vänner på landet. Kul att se hur deras bebis växer och utvecklas. Connor var mest intresserad av deras trappa i början, men sedan fick han faktiskt slita sig därifrån (när galler kom upp...hehe). Han gillade babygymmet också. Direkt vi är hos någon som har en yngre bebis som har babygym så vet vi var vi kan hitta Connor. Det var ett tag sedan vi plockade bort hans.

Dessa tyckte Connor var fascinerande! Det tycker jag också. Skottland ju! Hehe...

Roligt umgänge och massakrerad matta

Igår blev det en del avslappnat umgänge med kompisar. Så härligt när man kan vara precis så där knäpp som man är...hehe... Katterna är lite knäppa också. Eller det kanske är fullt normalt för en katt att attackera och massakrera en matta? Vem vet.

Lite otydligt på bilden, men ni kanske ser den långa "textilsträngen" som går ut på golvet i vardagsrummet. Den ska egentligen sitta i mattan. På mattan ligger den helt "oskyldiga" katten.

Läst klart: Kärleksliv av Bill Cosby

Spoilers kanske förekommer! Jag har tyckt att Bill Cosby har varit rolig, men aldrig läst något av honom. När jag hittade denna på loppis så tog jag därför chansen.

Bill Cosby skriver om upptäckten av kärleken och lusten från då han är tonåring till den mer vana, men ändå tafatta, vuxne mannen.

Jag tycker inte något i denna bok är roligt överhuvudtaget. Jag tycker den är plump och extremt kategoriserande. Stereotypiska roller beskrivs och självklart så ÄR kvinnor sämre på till exempel matte och schack än killar. Cosby framhäver dessa skillnader som lag, att det alltid är så. Visst kan man skämta om stereotyper och dra det till det extrema, men i detta fall känns det inte som skämt. Det känns som en trångsynt mans tankar. Jag undrar var humorn är i boken. Jag hittar åtminstone ingen. Nej, i mitt tycke ska nog Bill Cosby hålla sig till att göra tv-shower om barn som säger gulliga saker (han är väl egentligen pensionär nu, men menar i ett retroperspektiv).

Bokens framsida.

Övertydliga etiketter?

Uhm? Ja, jag tror faktiskt att man fattar att kläder kan vara antändliga. DUH!

Äntligen gjort Connors första fotobok!

Igår kom den med posten. Connors första fotobok. Vi ska göra en för varje år som går. I och med att man inte framkallar foton på samma sätt nu som förr då man hade filmrullar i kamerorna så tycker jag det är kul att ha något att bläddra i, som en bok till exempel. Bilderna blev jättebra! Vi använde oss av Fujidirekt.

Framsidebilden är från BB då han bara var någon timme gammal. Min lilla plutt!

Min första goodiebag!

Idag kom Lisa och hennes son Love förbi. Jag blev grattad på födelsedagen (min födelsedag är i maj...hihi) med en härlig goodiebag! Nämnde visst på tjejkvällen i centrum att jag så gärna ville ha en sådan. Jag tyckte det var superkul att "gräva" i påsen och få fram sak på sak. Härlig present! Tack så mycket, Lisa!

Det kliade i fingrarna.


En överblick av innehållet. Whii!


Glaset/skålen hade Lisa gjort själv. Härlig färg!


Får inte glömma scarfen heller.

Skor, skor, skor

2009 skrev jag ett inlägg där jag hade med bilder på alla mina skor. Som en sorts påminnelse över vad jag hade eftersom jag inte hade plats till att ha alla skor synligt. Jag har fortfarande inte plats och skosamlingen ser något annorlunda ut nu än för 2 år sedan. Därför blir det ett nytt inlägg med bilder på mina skor. 3 par har jag faktiskt köpt eller hämtat ut idag. Det var därför jag fick lust att göra detta.

Skor som jag fortfarande har kvar sedan förra inlägget:

Bildbeskrivningar (börjar från översta raden och går från vänster till höger):
*Gummistövlar med läckert mönster från Sko-kanonen, Ilanda utanför Karlstad
*Varma vinterstövlar köpta på utförsäljning i Arvika
*Lila stövlar/kängor från Bloms, utanför Mellerud
*Vandrarkängor som jag haft i 15 år så kommer inte ihåg varifrån
*Joggingskor som jag använder till uteträning
*Träningsskor som jag använder vid inneträning
*Vardagsskor som jag fick av mamma då hon inte klarade av dem
*Lila stövletter med hög klack köpta i en skoaffär bredvid Gekås i Ullared
*Beige klackskor som jag fick av min moster när hon storstädade
*Blå ballerinaskor med rosettblomma från Bloms, utanför Mellerud
*Silvriga och svarta ballerinaskor från Sko-kanonen, Ilanda utanför Karlstad
*Lite glansiga festskor, efterskickade från något i stil med Ellos
*Lite snyggare flip-flops med glitter från Sko-kanonen, Ilanda utanför Karlstad
*Flip-flops till bad, köpta på hotell Marriott Sanya, Kina
*Rullskridskor i 80-talsstil som jag haft sedan jag var runt 10 år


Skor som jag hade förra gången också, men som glömdes bort:


Bildbeskrivning:
*ECCO-skor som jag köpte på butik i Arvika inför Skottlandsresa 2007

Nya skor sedan 2009:

Bildbeskrivningar (börjar från översta raden och går från vänster till höger):
*Lila sportiga vardagsskor som ändå känns lite festliga, köpta i Ullared
*Svarta enkla skor i skön modell, kommer inte ihåg var jag skaffade dem
*Gummistövlar i låg modell, fick i julklapp
*Svarta ballerinaskor med spänne, köpte dem på Tradera inför Connors namngivning
*Lila ballerinaskor med rem runt ankeln, köpta i Ullared
*Sköna tofflar beställda från antingen Home Shop eller Sparköp inför min förlossning
*Guldballerinaskor, kommer inte ihåg var jag köpt dem
*Nygamla skor kan man säga, mina studentskor från 2002 som var borta ett tag men som sedan dök upp igen
*Svarta vinterskor med dragkedjor på båda sidor, köpta från Brandos
*Lila Rubberduck-stövlar, köpta från Brandos
*Tuffa klackskor med nitar, hittade annons på Facebook, träffade tjejen som skulle sälja dem, provade, de passade, jag köpte

Sett filmen I am number four

Spoilers förekommer! Jag får en liten vibb av serien Roswell i denna film.

John är inte som de andra eleverna på skolan. Han är inte från denna planet. Han och hans väktare flyr från andra utomjordingar som är ute efter att döda alla de "speciella" som finns på jorden. De kan bara dödas i numerisk ordning. John är nummer fyra och hans nummer är nästa på tur.

Det är något med denna film som jag gillar. Handlingen, Johns speciella krafter, skolmiljön, flykten.... Det är något som inte går att sätta fingret på. Troligtvis är det alla delar som spelar in. Alex Pettyfer som spelar John gör mig fundersam. Ena stunden gillar jag honom och andra inte. Han växlar väldigt i hur mycket han är "med" i filmen, hur han är närvarande. Det syns i ögonen. Jag blir svag för hans hund också. En söt försvarare med mysiga ögon! Det där med krafterna är lite speciellt. Har själv haft drömmar där jag haft sådana eller liknande krafter, så det känns som att det plingar lite på en undermedveten sträng. Sedan har jag av någon anledning alltid gillat filmer och serier där folk är på flykt eller på väg att avslöjas (till exempel Hulken-serien, Kameleonten, Jagad, Moonlight, Roswell, Highlander-serien och så vidare).

De där "andra utomjordingarna" förresten. Riktigt tråkiga! De kunde ha gjort dem mer skrämmande. En sak jag undrar över som man inte får svar på i filmen är varför (OBS! STORspoiler här!) Jane Doe måste "laddas" för att krafterna ska komma tillbaka medan John Smith inte behöver det?

Köp DVD på Ginza

Bakat, babysim och böcker

Trevligt att alla de saker jag sysslat med idag startar på bokstaven B. Eller... ja, om man inte räknar tvättat, nytt i sängarna, lagat mat, promenerat, vilat, kollat på tv... hmm...

Connor klarade badet så bra idag. Han var fortfarande ledsen i omklädningsrummet och vill vara nära hela tiden. Inte så lätt när jag också ska försöka byta om, därav en del gråt. Men själva badet, där hade han riktigt kul! Efter lite oro precis i början så blev han snabbare van denna gång än förra (det var tredje gången idag). Vi skulle träna dykkommande och en ledare hjälpte mig. Först skulle jag få Connors uppmärksamhet. Inte helt lätt då allt annat i bassängen verkar vara roligare än mig, men det funkade. Jag skulle hålla honom en bit ifrån mig i magläget och säga "1, 2, 3, DYK" och på DYK föra honom mot mig samtidigt som ledaren hällde en hink med vatten över huvudet på honom (en barnhink alltså, ingen 10-litershink). Vi gjorde det två gånger och han klarade båda gångerna galant. Inga tårar, inga ledsna miner.

Jag blir så glad över hans framsteg. Vill verkligen inte att han får svårt med vatten som jag. Visst, simma är inga problem men dyka kan jag inte ordentligt (håller för näsan och kan inte titta utan simglasögon) och jag avskyr att få vatten i ansiktet och över huvudet. Jag var allergisk mot kloret i vattnet i simhallen så kunde bara träna simning på somrarna. Härligt att det växte bort i alla fall för jag gillar vattenrutschkanor numera! Fast jag har faktiskt lärt mig något på babysimmet jag med. Kan numera stolt säga att jag kan blåsa bubblor i vattnet! Det kunde jag inte innan.

Bakat tekakor för första gången. Har jag nämnt att jag inte är en van köks- och bakperson?


Mirja och jag mötte upp efter babysimmet och kollade genom böckerna på Miljömyran. Det blev två köp för mig. Hmm...blixten tog bort K:et på ena boken.

Lösenordsskyddat inlägg

Nästa inlägg i min mer privata blogg.

Dockvagga

Idag monterade jag ihop dockvaggan så nu har Connors dockor Nils och Emma en bädd. Connor ville hjälpa till att bygga ihop. Han satt med hammaren och ville banka, men det behövdes egentligen bara skruvmejsel...hehe... När den var ihopsatt  och jag satt dockorna i den så satt Connor en stund och vaggade på dem och så lekte vi att de somnade. Dagligen slår det mig vilken gullig unge vi har!

Nils och Emma i sin vagga.

Sett filmen Tomorrow, When the war began

Spoilers förekommer! En australiensisk film som en kompis till mig i Australien rekommenderat. Hon rekommenderade även böckerna, men de har jag inte kommit till än.

När ett gäng ungdomar kommer hem från en utflykt är världen som de känt totalförändrad. Landet är i krig. Tillsammans måste de nu kämpa för att överleva och för att ta tillbaka sitt land.

Förutom några scener som känns lite för mycket så är detta en bra film som handlar om hur man hanterar en förändrad värld, hur man hanterar att behöva fly eller slåss. En del scener är riktigt bra, som till exempel efter att ungdomarnas stad blivit invaderad och Ellie tittar på en väggmålning som föreställer nybyggarna då de först kom till Australien. I ett litet hörn står aboriginer. En tydlig hänvisning till att det som händer landets befolkning NU, en gång hände landets ursprungsbefolkning och att de som blir invaderade nu var skyldiga till detsamma en gång i tiden.

En sak tycker jag dock är konstig. En tjej är väldigt troende och har därför otroligt svårt att döda någon, ens för att skydda sig själv eller sina vänner. Övriga verkar inte ha samma svårigheter. Dessa värderingar är inte något som kommer automatiskt med tro och det är inte heller något som är automatiskt borta om man inte är troende.

Skådespelarna var bra. I och med att det handlade om ganska många ungdomar (8 stycken) så blev bekantskapen med några av dem väldigt ytlig. En uppföljare är på gång så då får man kanske veta mer.

Köp DVD på Ginza

En resa i regn

Idag blev det en tur till Charlottenberg, men åter igen gick jag tomhänt ut från skoaffärer. Så nu är det avgjort. Jag får helt enkelt skicka efter på nätet. Lisa tipsade om ett ställe som har fri retur ifall man behöver byta storlek så det ska jag testa. Hittade inga dammservetter med äppledoft heller, men några inköp blev det i alla fall. På hemvägen hälsade vi på min farmor. Connor spred en bulle över nästan hela hennes köksgolv. Snällt det!

På Maxi mat hittade jag denna skumma dryck. Det är ett sorts te utan koffein. Är inte en teperson, men var tvungen att testa bara för namnet, bilden... ja helheten. Så får vi se om den är avslappnande.


Vi gillar verkligen pumptvålarna från Rusta. Passade på att köpa alla dofter.


Som sagt: ALLA dofter. Tvålarna är billiga (10 kronor styck), men luktar gott och ser bra ut. Till skillnad från andra billiga tvålar som verkligen är "billiga".


ÖoB hittade jag äntligen en fin dockvagga till Connors dockor. 169 kronor.

Sett filmen Hot tub time machine

Spoilers förekommer! En film om 80-talet? Javisst!

Tre vänner och en systerson ska återuppleva de äldre männens härliga festdagar i en skidby. När de kommer dit har en hel del förändrats och saker är inte som de önskar. Något som dock funkar är bubbelpoolen som alla tar plats i. Ett tekniskt fel inträffar och plötsligt är gänget tillbaka i 1986, som sina unga jag. Nu får de vara försiktiga för att inte ändra på något för om det händer så kanske systersonen aldrig föds.

Jo, 80-talet trodde jag. Musiken är riktigt bra i alla fall, men då det gäller stilen i övrigt så verkar de mest ha gått på det som man TROR är 80-tal. Alltså det mest stereotypiska och tråkiga. Stilarna känns väldigt stylade och inte så äkta som det ser ut på riktiga bilder från 80-talet. En besvikelse alltså. Humorn i filmen är låg. Något var lite roande för stunden och de hade med en del nostalgiska saker, som till exempel att Super Mario Bros faktiskt var nästan NYTT då (lanserades 1985). Jag gillar verkligen de gamla spelen och tycker att de klår alla nya spel! Grafik spelar ingen roll, det handlar om känslan (även fast jag gillar en del av de nya spelen också). Gillar referensen till Terminator också.

Köp DVD på Ginza

Fiskbensfläta

Jag var över en sväng till Lisa & Adam och deras son under kvällen. Lisa ville testa att göra en fiskbensfläta i mitt hår och jag älskar hårpill så det var inte svårt att övertala mig...hehehe... Nu är vi varandra närmare än någonsin förresten. Lisa har nämligen haft mitt hår i sin mun. Hahaha! Fråga mig inte hur det gick till.

I like! Mitt hår är lite olika längder, men Lisa verkade inte ha några problem. Att jag har två färger på håret skapade en lite cool effekt. Blir snart till att färga utväxt bara.

En till present till Connor och fynd

Igår när vi var på middag hos Kimmi med familj fick Connor en till födelsedagspresent. Tacketack! Idag har Connor och jag varit en sväng till torget där de har torgdag ondagar och lördagar. Kollade lite på böcker och hade turen att hitta en jättefin utgåva av "Den långa vintern" av Laura Ingalls Wilder (en Lilla huset på prärien-bok).

Sedan blev det en tur in på Kappahl och NU hittade jag halkstrumpor. Längst fram hängde de mindre storlekarna och på dem var det inga halkskydd, men då tog jag fram ett större par som hängde bakom de mindre och där var det halkskydd. Kollade på flera strumpor och det var likadant. Mindre - utan halkskydd, större - halkskydd. Det hade inte jag fattat tidigare. Kände mig lite som Homer Simpson. DOH! Köpte även med en vit bh till mig själv eftersom den var nedsatt till 50 kronor. Den vita jag hade tidigare gick sönder, så behövde en ny.

På vägen hem gick vi förbi en loppis så vi passade på att ta en tur där inne och där hittade jag en Koontz-bok.

Connors present.


Dagens inköp.

Sett filmen Powder Blue

Spoilers förekommer! Hade ingen aning om vad detta var för film, men en efter en dyker de bra skådespelarna upp (med undantag för Jessica Biel som jag aldrig har gillat).

Fyra människors tragiska liv och öden vävs samman.

Filmen är uppdelad i fyra delar kan man säga. Man får följa fyra karaktärer och sedan binds dessa samman på ett eller annat vis. Det är den före detta prästen som kämpar med minnet av en trafikolycka där hans nyblivna fru dog och han själv blev skadad. Det är den unge begravningsentreprenör som i sin ensamhet hittar en vän i en hund som han råkar köra på. Det är strippan som försöker få ihop pengar till sin son. Det är den nyss utsläppte fången som försöker göra rätt för sig innan han dör.

Patrick Swayze dyker upp i en oväntad roll. Hans bror Don Swayze är också med i en liten roll, likaså Lisa Kudrow. Annars så är det Forest Whitaker som lyser bäst. I övrigt tycker jag att det är en ganska lågmäld film. Det finns inget som gör att man absolut måste se den och inget är nytt. Trots detta så var den inget totalt slöseri att se.

Köp DVD på Ginza

Middag hos vänner

Idag var vi till Kimmi med familj på middag. Det var vi som stod för middagen. Vi blev bjudna av dem för ett bra tag sedan och nu var det dags att bjuda igen tyckte vi. Orsak till att vi var hos dem var kattallergi. Det blev en riktigt kul afton hos dem. Missade att ta kort på efterrätten som Kimmi bjöd på tyvärr. När vi kommit hem och jag plockade undan lite saker som vi haft med oss i en kasse upptäckte jag att någon av busungarna lagt ner lite leksaker i den, kanske båda. Bäst att börja kolla innan man tar med sig saker hem kanske... hehe...

Jag undrade lite när jag hittade detta i kassen. Busungar!

Nagelkonst

Jag vill kunna göra sånt här, men är alldeles för darrig på händerna.


Sett filmen Svinalängorna

Spoilers förekommer! Precis i början av filmen står att filmen är fritt baserad på boken. Det kan man verkligen säga. Inte mycket som är med från boken.

Leena bor med sin man och sina två barn och plötsligt en dag får hon ett samtal från Ystads lasarett. Hennes mor ligger döende. En mor som hon inte haft kontakt med på många år, som hennes familj inte ens vet om existerar. Hon tänker tillbaka på sin barndom, medan hon blir meddragen till Ystad av sin familj.

En del scener är svåra att se. Jag förstår inte att någon skulle vilja skada sina barn på det där viset. Att en del barn växer upp med missbrukande och frånvarande föräldrar är hemskt. Tänk vad många undersökningar par som vill adoptera måste gå genom, men då det gäller biologiska barn så är det inte alls så noga. Visst så dyker Socialstyrelsen upp i filmen och försöker hjälpa, men det blir ändå så fel.

Scenerna som utspelar sig i dåtid är bra, men de har tagit bort flera grejer som till exempel en äldre bror till Leena och deras katter. Mycket från boken är som sagt borta eftersom man valt att större delen utspelas i nutid och att Leena tänker tillbaka. Jag visste om detta från början och försökte att inte tänka för mycket på boken, men det gick tyvärr inte. Viktiga saker saknas, sådant som gjorde hela historien. Så filmen var godkänd, men inte mer.

Köp DVD på Ginza

OBH Nordica Wellness för Buzzador

Idag var jag och hämtade ut mitt Wellness-paket som jag ska testa, Buzzador som jag är. Ser fram emot detta.

Paketet innehöll: En spikmatta, en massagedyna, en massageapparat som även tål vatten och en vattentät spa-light för mysig stämning i badet.

Forma barn?

En missuppfattning med genus är att man vill "ta bort" kön och forma barn till något de inte är. Det stämmer inte alls. Man ger istället ALLA möjligheter. Man erbjuder barnet saker från olika områden istället för att hålla sig inom antingen "pojkavdelningen" eller "flickavdelningen". En del som jag pratar med är inne på detta spår. Att barnen har rätt att leka med vad de vill och ha på sig vad de vill, men eftersom de tror att genus alltid är "avkönande" så tar de avstånd från det. I en del extrema fall så kanske det blir på det viset och det är synd om dessa fall får stå som "modell" för hela genusteorin för det är verkligen inte detta det handlar om.

Genus är en del av läroplanen för alla förskolor och skolor. I läroplanen står:

Skolan har ett "ansvar för att motverka traditionella könsmönster" och den "skall aktivt och medvetet främja kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter".

Att motverka traditionella könsmönster handlar INTE om att ta bort det kvinnliga och det manliga. Det handlar om vad man GÖR och vilken person man är. Att få öva sådant som inte är "ens grej" är något jag tycker är lärorikt och man blir en mycket bredare människa. Jag försöker hela tiden att göra saker utanför min trygghetszon. Någon sak kanske jag fortsätter med och någon kanske jag är nöjd med att bara ha testat. Ingen ska behöva vara rädd för att testa något för att några dumma personer kanske kommer med kommentarer. Mobbing tolereras inte!

RFSU skriver följande om genus:

"Genus är det man brukar kalla socialt kön och handlar om de förväntningar och föreställningar som både individer och samhälle har på hur människor bör vara och uppträda utifrån sitt biologiska kön."

Negativa uttryck om homosexualitet hänger bland annat samman med hur man uppfattar att killar och tjejer ”ska” vara, för att uppfattas som ”riktiga” tjejer och killar. En del menar att homofobi (rädsla för eller negativ syn på homosexualitet/homosexuella) i själva verket är en ”transfobi”, i bemärkelsen negativ syn på sådant som avviker från normerna för kön. Bland många pojkar i 12-15-årsåldern finns till exempel en rädsla att uppfattas som bög eller att man ska ha ett bögigt beteende, vilket i pojkarnas föreställningsvärld betyder ”mindre manlig” – något man absolut inte bör vara.
"

Det sista paragrafen gör mig ledsen. Killar beter sig på ett vis för att de är oroliga för att bli kallade "bögar". De begränsar sig själva. Det är, enligt vad jag märkt, mer accepterat (notera MER accepterat, vilket innebär inte helt accepterat) att tjejer är pojkflickor än att killar är flickpojkar (ett ord som inte ens existerar. Jag tycker även att vi ska stryka ordet pojkflicka för ett barn är en individ helt enkelt).

Jag kommer ihåg början av mina tonår. Jag försökte passa in ett tag, men mådde inget vidare av det. När jag bestämde mig för att bara vara mig själv så blev det mycket bättre. Folk kanske tyckte jag var konstig, men att vara sann mot sig själv ger ändå mest i slutändan. Det är detta genus handlar om. Att inte behöva följa en norm OCH att få följa normen om man det vill. (Sedan så följer väl inte någon människa normen till punkt och pricka, för alltid är det något som inte "passar in".) Det gäller vuxna i lika stor grad. Säger en man att han inte vill ha barn så reagerar folk inte nämnvärt. Säger en kvinna det så blir det uppståndelse. "Du kommer ångra dig", "ALLA vill ju ha barn, det är naturligt", "Bara du blir vuxen så...", "När dina vänner skaffar barn..." o.s.v. o.s.v. Det handlar också om genus. De förväntade könsroller vi har på oss. Varför ska människor behöva känna press från samhället och sin omgivning för att de inte följer en utstakad mall? Så länge de inte skadar någon.

Genus handlar inte om att forma barn, det handlar om att ge barnet möjlighet att forma sig själv.

Vinst och umgänge!

Idag stod det i Arvika Nyheter vilka som vann biobiljetter på Tjejkvällen. Både jag och Lisa vann! Vad kul! Vi fick två biobiljetter var. Svaren på frågorna stod i tidningen, men de hade jag redan kunnat dubbelkolla. Utslagsfrågan stod däremot inte med och den är jag väldigt nyfiken på. Har mailat och frågat Palladium nu (ja, en del saker kan jag inte låta bli).

Vi passade på att ta med sju stora kassar till återvinningscentralen när vi skulle och hämta biljetterna. Skönt att bli av med! Vi var in en sväng på Lekhörnan för vi ville ha tag på en egen plånbok till Connor. Han hanterar inte sina egna pengar än, men det är ändå bra för oss att ha ordning på dem. Efter det har jag och Connor umgåtts en del, först med Mirja med barn och sedan med Lisa med barn. Det har varit riktigt kul! Robin var med sin vän Adam (Lisas käresta) på bio.

Yay! Vinst!


Connors plånbok. Snygg!

Lösenordsskyddade inlägg

Jag har funnit bloggen att vara ett utmärkt sätt att ventilera och bearbeta saker. Jag har dock inte kunnat skriva om en del saker som hänt för att det inte är för allas ögon, utan bara något vänner för veta. Därför har jag nu fixat så att det kan dyka upp en del lösenordsskyddade inlägg framöver. Jag delar ut lösenordet till mina vänner så det är bara att skicka en kommentar, ett mail eller ett sms. När jag lämnar över lösenordet så innefattar det även att man inte lämnar det vidare (ganska så underförstått skulle jag tro).

Mitt första lösenordsskyddade inlägg.

Babysim

Idag var det dags för andra gången med babysim. Det gick lite smidigare i omklädningsrummet (man lär sig). Första halvan av tiden i bassängen var Connor orolig, ungefär som förra gången. Men efter halva tiden hände något. Han blev plötsligt mer säker i vattnet. Blev helt bekväm i magläget och började till och med sparka med benen som för att simma. Han doppade ansiktet igen, av misstag, men blev inte rädd eller ledsen denna gång. Han började le och ha kul! Det värmde mitt hjärta rejält kan jag säga!

I början ville Connor bara vara nära och knep benen om mig. Men efter ett tag blev han mer bekväm.

Phantom of the Opera - live från London

Söndagen den 2 oktober begav jag mig till Palladium här i Arvika, som blev fullsatt. 19.30 började sändningen med lite intervjuer och extramaterial och klockan 20.00 började musikalen. Jag har, som jag skrivit tidigare, sett föreställningen live i London på Her Majestys Theatre i maj 2007. Det var helt fantastiskt att se live!

Till söndagens föreställning då. Det var inte samma aktörer som 2007. Musikalen firar 25 år. En del saker hade man slagit på stort med. Livemusik och 200 aktörer. Ett utsålt Royal Albert Hall. Andra grejer blev jag förvånad över att de "dragit in på" eller valt att göra annorlunda. Dessa var:

  • Istället för riktiga kulisser hade man gigantiska bildskärmar som ändrade bakgrund. Jag föredrar riktiga kulisser.
  • Kristallkronan faller inte ner mot publiken utan har bara några smällare på sig som sprakar lite. Den ligger inte heller på scen i början för att hissas upp (som när jag såg föreställningen i London).
  • Spegelscenen blir försämrad på grund av att man använder bildskärmarna som spegel.
  • När Fantomen förtrollat/kidnappat Christine så svimmar hon av att se sin avbild i en brudklänning. Det är inte med i jubileumsföreställningen.
Så... Det var klagomålen jag hade. Nu när det är överstökat kan jag gå in på det jag gillade. Musiken var som alltid mäktig! Att den spelades live av en orkester var underbart! Sången var otroligt bra! Hon (Sierra Boggess) som spelade Christine hade en väldigt bra röst! Musikalen är väldigt vacker och berörande. Och extrabiten efter att musikalen var över var toppen! Då kom Andrew Lloyd Webber ut på scenen och pratade. Han presenterade även original-Fantomen (Michael Crawford), som var riktigt nervös/rörd (man såg hur han skakade) och flera andra som spelat Fantomen. Men störst ändå var nog när han presenterade Sarah Brightman, den första Christine. Hon sjöng Phantom of the Opera och alla Fantomerna sjöng lite vardera då det var Fantomens bit i låten. Hon har en väldigt speciell sångstil så ingen annan Christine har sjungit som henne.

Jag är riktigt glad att jag fick uppleva detta! Att se det på plats är ändå det bästa, men när man inte har möjlighet till det så tycker jag det är väldigt bra att man visar livesändningar på detta vis!

Paus mitt i föreställningen. Skönt att gå ut och få lite luft och sträcka på benen.

Connors första karusell

Igår var vi en sväng på mârtenstivolit och Connor fick åka sin första karusell. Han fick även dra i ett snöre på ett ställe så att han vann ett mjukisdjur. Han var riktigt nöjd hela tiden.

Connors första karusell.


Connors vinst.

Folk som gömmer sig...

...bakom religion och "tradition" kan göra mig tokig! I Sverige är det olagligt att slakta djur utan bedövning. Detta motstrider en religiös grupp som tycker att vi ska "respektera deras traditioner". Deras traditioner innebär totalt onödigt lidande för djur. Johan Beck-Friis (leg. veterinär, Djurskyddet Sverige) skriver i Djurskyddet nummer 3/11 om att man kan möta de religiösa kraven även MED bedövning och att man inte ska acceptera onödigt lidande ens då det gäller religion, om det så handlar om hedersmord, religiöst betingade stympningsstraff eller slakt utan bedövning.

Fem länder i Europa har lagstiftning angående bedövning före slakt. Det är Sverige, Norge, Island, Schweiz och Nederländerna. Importering av kött där djuren inte bedövats före slakt är inte förbjuden så är köttet från ett annat land så vet man inte. En märkning av köttet var uppe till förslag, men gick inte genom.

Tiderna förändras och vi människor lär oss hela tiden nya saker. Därför borde inte religioner vara totalt stagnerade utan förändras med tiderna, men ändå kunna ha sitt ursprung kvar. Lidande ska inte ursäktas med att det är religion och/eller "tradition".


Sett filmen Red Riding Hood

Spoilers förekommer absolut! Filmen är väldigt löst baserad på Den Lilla Rödluvan-sagan.

Valerie (Amanda Seyfried) bor i en by på medeltiden. En by som hotas av närvaron av en stor varg. En dag dödas Valeries syster av vargen och nu är han ute efter henne. Samtidigt är två killar intresserade av henne och slåss för henne. Men kanske en av dem är vargen?

Estetiskt sett så är denna filmen väldigt vacker mesta tiden. Tyvärr så räcker inte det. Handlingen engagerar inte, åtminstone inte mig. Jag gillar Seyfried och även Gary Oldman (som spelar präst), men de lyckas inte höja filmen. Det är dock snyggt hur den gamla sagan vävs in i historien genom en dröm. Vargeffekterna är tyvärr riktigt dåliga. Den medeltida byn känns som att den blivit uppbyggd på en och samma gång, alltför planerad och alltför "ren". Man kanske menade att få lite sagokänsla på detta vis, men jag tycker bara det blir fel. Den kan dock ses som tidsfördriv när man vill ha något "enkelt" men ändå estetiskt tilltalande att kolla på.

Köp DVD på Ginza

Arvikamârten

Idag hölls själva marknadsdelen av Arvikamârten. Vi gick lite tidigare än vi gjort förr om åren för att "då ska det vara mindre med folk". Neeeejdå! Snarare MER! Huh vilken trängsel! Och folk visar ingen som helst hänsyn. Ibland känner jag mig som den sista personen med hyfs. Jag vet att det finns fler såklart, men lyckas träffa på väldigt många ohyfsade personer. Jag vill ändra på tre saker med mârten.

1. Ska man prata så ställer man sig vid sidan och inte i en klunga mitt i vägen där folk försöker ta sig fram.
2. Man tar inte med sig hundar. De mår inte bra i sådan extrem trängsel.
3. Skippa barnvagnen. Sele eller sådan där ryggsits fungerar jättebra! Större barn klarar att gå. Måste man ha vagn, visa hänsyn. Mina hälsenor mår inte så bra just nu efter påkörning.

Jag fick i alla fall tag på det jag var ute efter (presentpapper och julpapper) och en fin grej till Connor. Connor var nöjd nästan hela tiden (satt i sele på sin pappas bröst) och extra supernöjd när han mot slutet av rundan fick en ballong. Han fick fiska i en fiskdamm också. Där fick han en Pettson & Findus-affisch, riktigt söt! Där blev jag dock irriterad för de frågade om kön på barn (inte bebis som tur var, där fick alla lika). Man KAN faktiskt ge samma saker till både flicka och pojke. Att bara ta för givet att alla av samma kön är intresserade av samma saker får mig att se rött (speciellt i och med att jag alltid varit en tjej som INTE varit mest intresserad av "tjejiga" saker).

Tro det eller ej, men jag hade faktiskt riktigt trevligt emellanåt också...haha!

På eftermiddagen var vi till en bekant på kålsoppa. Mumsigt! Sedan blev det en riktigt kort sväng till syrran för Connor blev väldigt ledsen, så vi åkte hem. Det visade sig att han nog hade ont i magen för när vi väl var hemma gjorde han ifrån sig ganska rejält (ber om ursäkt till er som inte har barn och som kanske inte är så vana vid "bajssnack").

Trångt! Just i detta hörn var det extra trångt då Môra-Per stod och spelade och många stod stilla och tittade.


Inköpen. Connors fiskepaket längst till vänster, en t-shirt till Connor (måste få peppa sig själv ibland) och presentpapper, julpapper och juletiketter.


Connors ballong.

RSS 2.0