Läst boken "Släktet" av Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Spoilers förekommer! Första boken i en vampyr-trilogi. Originaltitel: The Strain.

Detta står på baksidan av boken:

"En Boing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda överallt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara."

Boken känns som en film. Detta märks tydligt en morgon då jag vaknar och har känslan av att "jag måste se klart den där filmen jag började på...." innan jag inser att jag inte påbörjat någon film utan att det är boken jag läst i kvällen före. Jag tycker boken är spännande och underhållande! Härligt med lite läskiga vampyrer, lite riktiga vampyrer! Ett avbrott från trenden med hunkiga vampyrer (Twilight, Vampire Diaries, True Blood...) Jag gillar förklaringen bakom vampyrerna, som ett virus. Den känns genomtänkt.

Boken är en riktig sträckläsare! Om jag inte hade haft Connor så hade jag nog inte kunnat ta ögonen ur boken förrän jag läst klart den. Ser fram emot nästa del!

Framsidan av boken.

Musikutmaning dag 21

Tjugoförsta dagens låt:

En låt jag lyssnar på när jag är lycklig. Samma sak som med arg, det finns en hel del låtar som passar in på detta. Men valet föll på nedanstående låt som får mig att sprudla av glädje.

Queen - Don't stop me now.


Förkyld i Karlstad

Näsan och ögonen rinner som öppna kranar på mig idag. För att toppa detta har jag feber. Det var alltså inte en drömdag att vara i Karlstad för att månadshandla, lämna tillbaka bilbarnstol på sjukhuset och fixa saker inför min och syrrans utställning i maj.

Robin blev misstagen för att arbeta på Biltema för han hade röd pikétröja på sig och det hade visst de som jobbar där också...haha! Jag kände mig som en pundare på ICA Maxi då jag gick på toaletten för att snyta mig och spreja lite mer nässpray. Kom ut med röda ögon och rinnande näsa och mötte en kö av folk som stirrade (eller som jag fick för mig stirrade...hur det nu var). Puh! Connor mår i alla fall bättre, men han fick stanna hemma med mormor som sällskap för att kunna ta det lugnt.

Connor fick sandlådeleksaker från Biltema och ICA Maxi. Kundkorgen har jag haft sedan många år. Köpte den på nåt outlet.


Tidigare har vi haft Connors tvättlappar temporärt i en glasslåda...


...nu införskaffades denna mycket snyggare plastlåda på Clas Ohlson.


Sparkskydd till bilen. Bra att ha när Connor börjar ha skor på sig. Från Biltema.


En liten sak till mig fick det bli också. Hittade denna på ICA Maxi.

Musikutmaning dag 20

Tjugonde dagens låt:

En låt jag lyssnar på när jag är arg. Låten jag valt är det ös i. Det var härligt ös när jag och syrran diggade till dem på Metaltown 2009! Whii! Det finns flera andra låtar jag kan lyssna på när jag är arg för att få ur mig lite, men detta är en av dem då. Jag får väl skriva parental advisory för låten på grund av språket. Så vet ni.

Slipknot - Wait and bleed.


Betespåsläpp

Jag hoppas att jag nästa år kan ta med Connor så han får se kossorna springa ut på betespåsläpp. Jag har själv inte sett något heller så det vore kanske kul för oss båda. Vi kan inte gå på årets tyvärr eftersom vi har andra planer den dagen. Men bor ni i närheten av Arvika så kanske ni vill ta er en titt?

Blev lite annan reklam med också, men det bjuder jag på.

Musikutmaning dag 19

Nittonde dagens låt:

En låt från min favoritplatta. Här fick jag klura en stund. Jag har flera favoritalbum på grund av att jag gillar vissa låtar där och vissa låtar här lite extra. Därför fick det bli en låt från en live-skiva som jag har. Skivan är: Queen - Live at Wembley '86.

I ett tidigare utmaningsinlägg hade jag ett klipp från Nelson Mandelas födelsedagskonsert med 50% Queen och Paul Rodgers. Introt där var One Vision, likadant på konserten 1986, fast med Freddie förstås. Jag får härliga rysningar av denna! Åh, vad jag önskar att jag hade kunnat vara där! Fast jag var bara 6 år då och upptäckte ju Queen som 9-åring så det funkade inte riktigt. Jag såg i och för sig Live Aid som 5-åring och gillade Queens låtar redan då, men den riktiga upptäckten som jag syftar på var som 9-åring.

Queen - One Vision.


Tävling med SYOSS och Cut&tell


Sett filmen Devil

Spoilers förekommer! Titeln på dvd-omslaget får mig att undra vad det är för en kass film egentligen. "Welcome to the hellevator" låter inte särskilt lovande. Och trailern som sett så bra ut.

5 människor stiger in i en hiss. Hissen fastnar. Medan folk på utsidan börjar arbeta med att få ut dem så börjar ljuset blinka för att till slut försvinna. Det är då skriken börjar...

Det låter lovande, eller hur? Det tyckte jag i alla fall. Det börjar lovande också. Jag får en rysning längs ryggraden när en av personerna får ett konstigt "bett". Men sedan tappas allt bort. Stämningen, skådespeleriet, manus...allt. Det blir en enda stor gäspning av alltihop. Ett sådant upplägg som man skulle kunna göra så MYCKET med! Tråkigt.

Köp DVD på Ginza

Musikutmaning dag 18

Artonde dagens låt:

En låt som jag önskar att jag fick höra på radio. Det är en hel del. Tycker det är mycket samma musik på radio hela tiden. Exemplet nedan är den låten jag önskade att jag fick höra på radio idag. Men egentligen... varför ska jag behöva lyssna på radio och önska låtar där? Har en massa goa favoritlåtar på skiva redan, inklusive exemplet nedan.

The Corrs - Summer Sunshine.


Fotojobb

Nja...kanske inte kan kalla det för fotojobb egentligen, men för ett litet tag sedan hittade jag en cd-singel som jag tagit framsidebilden till. Det var riktigt kul, kommer jag ihåg. Vi fick vara på en lokal pub och ta bilder. Slutresultatet ser ni nedan. Bandmedlemmarna som låg bakom musiken håller på med lite andra projekt nu.

Cd-singeln. (För att klargöra så tog jag bilden, men stod inte för layout.)

Musikutmaning dag 17

Sjuttonde dagens låt:

En låt som jag ofta hör på radio. Nu blir det klurigt för jag lyssnar så sällan på radio. Men sist det hände så spelades i alla fall nedanstående låt på en kanal, så jag bytte och där spelades SAMMA låt. Gillar den inte.

Beyoncé - Halo.


H&M Fashion Against AIDS

Imorgon den 26 april drar kampanjen Fashion Against AIDS igång i utvalda HM-butiker och på shoponline. Jag ska absolut ta mig en titt och se om det finns något intressant! Kollektionen är unisex och 25% av försäljningspriset går till HIV/AIDS-förebyggande projekt som riktas mot ungdomar i hela världen. Jag ger tummen upp!

Här kan du också kolla!

Sett filmen Temple Grandin

Spoilers förekommer! Filmen är baserad på Temple Grandins livshistoria.

Temple är en kvinna som är en erkänd forskare och "uppfinnare" av bättre och mer skonsamma system till boskapen i USA. Motarbetad av en del, misstrodd av många, sedd som konstig och som mindre vetande... Hon motbevisade dem alla. Tack vare sin autism såg hon saker lite annorlunda än andra och såg därför sådant som andra inte tänkte på. Det gjorde henne framgångsrik.

Filmen är verkligen berörande. Historien om Temple är härlig! Man blir så arg när man ser de ignoranta personer som inte förstår sig på det annorlunda, men man blir så glad när man ser Temple övervinna alla hinder. När hon var barn sa läkare att hon aldrig skulle lära sig prata och att hon borde bli institutionaliserad. Hon, och hennes mamma som inte gav upp på henne, visade dem hur fel de hade.

Det är intressant att se saker ur Temples synvinkel. Claire Danes gör en väldigt bra prestation i rollen! Jag har aldrig tidigare sett henne vara så här bra. Kan rekommendera denna film till alla!

Köp DVD på Ginza

Musikutmaning dag 16

Sextonde dagens låt:

En låt som jag brukade älska, men nu hatar. Här blir det ett otroligt dåligt inlägg för jag har ingen sådan här låt. Det blir alltså ingen musik.

Serie På väggen: Sovrummet

Sista delen i serien På väggen. Vårt sovrum, där även Connor sover hittills i sin egen spjälsäng. Vid sin sida av sängen har Robin en hörna med anslagstavla, men den utelämnar jag eftersom det bara är privata papper och meddelanden på den.


Musikutmaning dag 15

Femtonde dagens låt:

En låt som beskriver mig. Jisses, kan det bli svårare? Skulle behöva en hel lista till det. Men har valt låten nedan. Den beskriver ganska bra hur jag känner mig. När saker är kämpiga och det känns som att världen är emot en så finner jag en styrka inuti, en styrka som min son hjälpt mig med.

Celine Dion - A New Day Has Come.


Utevistelse

Idag har det varit så fint väder att det blev en promenad med syrran. Kollade bland annat lite på byggnadsplanen för nya lek/aktivitetsparken i Stadsparken. Efter det gick Connor, Robin och jag ut i skogen en sväng. Då som nya headerbilden fixades. Skulle försöka plugga lite nu på kvällen, men är riktigt sliten så det blir lite slappande framför tv:n nu så satsar jag på morgondagen istället. Jag vet att det är helg, men det finns vardagar då jag inte hinner plugga och då kompenserar jag på helgen istället.

Det syns väl inte så bra, men ska visst bli värsta avancerade parken för både barn och äldre i Stadsparken. Spännande! Hoppas vi har möjlighet att gå på invigningen den 18 juni!


En liten vilostund i skogen.

Ny header

Nu är äntligen snön helt borta även i min header. Vi var ute i skogen idag och hittade vitsippor. Till slut hittades också den perfekta omgivningen till den nya bilden.

Första grillningen för i år och grattis L & A

Igår var vi till mina föräldrar en sväng. Vi fick hjälp att sätta in nya bilbarnstolen i bilen och så grillade vi. Connor fick inget grillat tyvärr, men han tyckte om att suga på en gurkbit och så fick han lite egen mat istället. Nästa gång vi åker dit får vi kanske hälsa på lamm. Grannens får har nämligen lammat nu. Så sött! Undrar vad Connor kommer tycka om dem.

Det blev annan tillökning också igår. Gratulerar våra vänner L och A så otroligt mycket till den lilla sötisen!

Så här vårigt var det hos mina föräldrar igår. Paret domherre var på besök.

Musikutmaning dag 14

Fjortonde dagens låt:

En låt som ingen tror att jag skulle älska. Det här är lite klurigt. Numera vet mina vänner om min blandade stil, men i början så var det en del som blev förvånade när de fick höra att jag gillar hårdrock och andra som blev förvånade när de fick höra att jag gillar pop. Men låten nedan kanske är ett bra exempel? Eftersom texten är religiös så kan man tro att jag tar avstånd från den (ateist som jag är), men nej. Tycker den är väldigt vacker ändå. Man väljer ju själv vad låtar säger till en.

Charlotte Church featuring Josh Groban - The Prayer.


Lite skoj 2

Nu har jag gjort testet igen, utan leende denna gång. Trodde det var leendet som påverkade att jag fick en hawaiiansk tjej på högst procenten och en del asiatiska, men uppenbarligen inte för det blev ännu fler asiatiska när jag inte log. Och jo, jag vet att jag ser allmänt trött och grinig ut på bilden och har otvättat hår. Men det bjuder jag på! Riktigt folk ser faktiskt ut så ibland. Det är inte som i tv-serier där folk vaknar fullt och perfekt sminkade med plattat/lockat/fönat/fixat hår...haha.


Lite skoj

Körde ett igenkänningstest med en av mina relativt nytagna bilder och kändisar. Jag får ta ett test till där jag inte ler.


Musikutmaning dag 13

Trettonde dagens låt:

En låt som är ett guilty pleasure. Jag har inget sådant. Jag skäms inte över någon musik jag lyssnar på. Men ibland får jag känslan av att det är meningen att det ska vara skämmigt att lyssna på Garth Brooks så jag får ta en låt med honom då. Letade egentligen efter The Dance, men hittade bara covers på den så valet fick bli denna:

Garth Brooks - The Thunder rolls.


Dagen som gått

Idag var jag så otroligt trött! Connor ville upp vid 8 och jag lyckades inte övertala honom om att mysa i sängen så jag fick dra mig upp. Han tyckte nog mamma var rejält tråkig under morgonen. När han sedan tog sin lur så tog jag också en lur. Det hjälpte inte så mycket, men orkade i alla fall gå ut på en promenad. Vi gick till en lekpark en bit bort och gungade lite tillsammans. Det var mysigt! När vi kommit hem sov vi båda två lite mer.

På eftermiddagen var jag och Mirja ute i skogen igen för lite träning. Det gick lite bättre denna gång. Våra sambos lekte med barnen under tiden. Härligt att ha en barnfamilj så nära! Det finns fler barnfamiljer i området förstås, men känner inte dem. Jag har nog alltid varit lite tafatt när det gäller "nya relationer".

En vacker blomma mötte Connor och mig på vår promenad.


Under kvällen har jag haft mysigt i nya pyjamasbyxor. Kul att de matchade min huvtröja. Inget som var planerat för byxorna är en present (en uppskattad sådan) och de kom tillsammans med en pyjamasskjorta i samma mönster och färg. Ignorera den tafatta poseringen...hehe...

Utmaning 8 saker om mig

Utmaningen som jag fick av Bella är att jag ska berätta 8 saker om mig själv och skicka vidare till 8 andra.

1. Jag tar ett glas Coca Cola på morgonen. Det är mitt kaffe, mitt sätt att vakna.

2. Jag brukar "underdriva" hur ont jag har och hur jag mår för jag vill inte att folk ska se mig som en "gnällis".

3. Min första kändisförälskelse var MacGyver. Jag var väl 9 år när jag började kolla på serien och wow vad jag tyckte han var cool!

4. Jag är en nostalgiker deluxe! Lyssna på 80-talsmusik, se lite äldre film, spela Nintendo 8-bit! Oh ja!

5. Är värsta moraltanten, fast bara för mig själv. Så länge folk inte skadar varandra eller är rena översittare så struntar jag i vad de gör, men själv kan jag inte ens tänka mig att ladda ner film eller musik utan att betala för det...hehe...

6. Jag har en dröm om att kunna öppna ögonen på morgonen och SE. Inte behöva famla efter glasögonen som ligger nånstans på sängbordet. Men vågar inte göra en ögonoperation (än) och har inte råd heller.

7. De dagar jag blir irriterad på allt och alla? Det är de dagar jag har mer ont. Har märkt en tydlig positiv (i detta fall menas inte glad) korrelation mellan smärta och irritation. Logiskt eller hur?

8. Jag längtar tillbaka till Skottland.

Nu ni blir ni utmanade! (och blir du inte utmanad får du gärna ta åt dig ändå!)

Jag utmanar:

Ducky
Petra
A Freak Like Me
Aragorns fru
Kimmi
Anna
Behind Big Blue Eyes
Javamorsan

Serie På väggen: Tvättrummet

Vårt lilla kära tvättrum där vi även har skötbord till Connor.


Musikutmaning dag 12

Tolfte dagens låt:

En låt av ett band som jag hatar. Hata är ett starkt ord, så jag vill inte säga att jag hatar detta band. Ogillar stämmer bättre. Har av någon anledning aldrig tålt det här bandet och när de gjorde en cover på We will rock you så försvann deras chanser till att någonsin hamna på min goda sida (japp, jag är så sträng när det gäller Queen).

Five - Keep on movin´.


Sett filmen Nanny Diaries

Spoilers förekommer! En film som jag trodde skulle vara mer komisk och ytlig än vad den var.

Annie har precis tagit examen och vill fundera över vad hon vill med livet. Under tiden tar hon jobb som nanny hos en familj på Upper East Side i New York. Där får hon konfronteras med både det ena och det andra och får en ny insikt i livet.

Det kanske är för att jag är mamma som den här filmen sätter sig i hjärtat. Jag blir så ledsen när jag ser det stackars barnet som gör allt han kan för att få mammas och pappas uppmärksamhet, medan de är upptagna med sitt. Det verkar som att de skaffat barn bara "för att". För att det är så man "ska göra", som en statusgrej och så vidare. Pappan är speciellt känslokall, även mot sin fru. Han bryr sig bara om sig själv och sitt anseende.

Jag gillar filmens upplägg. Att den berättas ur Annies synvinkel som en uppsats till hennes ansökan till högre universitetsstudier. Det gör filmen mer intressant! Att hon behandlar det hela som en antropologisk studie lägger upp hela filmen på ett annat vis än vanligt. Visst så är den inte så väldigt annorlunda och den är förutsägbar, men själva upplägget ger ändå det där lilla extra. Som sagt så är den inte så komisk som jag trodde så jag skulle inte klassificera den som komedi.

Köp DVD på Ginza

Firar inte påsk, men ni som gör det får ha en glad sådan

Varför tar folk för givet att bara för att man är svensk så firar man alla svenska "traditioner"? Sluta ta för givet, säger jag! Jag vet att det finns de som firar religiösa traditioner just bara för att det är traditioner och de ser det fina i det. Jag klarar inte det! Jag ser bakgrunden till det hela och i och med att jag är ateist så har jag känt mig som en hycklare om jag försökt delta. Så jag lämnar dessa traditioner till de troende och till de som inte är så troende men vill ha den fina traditionen. Det är väl enkelt att förstå...?

Då det gäller mitt barn så kommer han få välja själv vad han vill och inte vill fira. Vill han fira påsk och undrar varför hans mamma inte gör det så är det bara att förklara. Man behöver inte göra det komplicerat. Att han får lära sig att han får välja själv och att det finns andra som väljer något annat anser jag bara vara bra. Jag kommer inte begränsa honom om han vill delta, men han ska veta att det finns ett val att INTE delta också.

Så, som jag skrivit i rubriken, även om jag inte firar påsk så önskar jag er andra som firar den en riktigt glad påsk!

(Om någon mer är intresserad angående julen så har jag skrivit om den HÄR.)

Musikutmaning dag 11

Elfte dagens låt:

En låt av mitt favoritband. En vacker låt! Den här videon är fantastisk också. Så härliga kostymer! Det påminner en del om scenen Masquerade från Phantom of the Opera.

Queen - It's a hard life.


Connor 8 månader!

Idag blir Connor 8 månader! Först var vi till BVC för kontroll. Allt såg jättebra ut! Det såg roligt ut när "vår" sköterska gjorde hörseltestet. Hon stod bakom mig. Connor satt i mitt knä och så skakade hon en liten skallra bredvid hans öra och ryckte sen bort den. Connor vände sig snabbt om och tittade. Likadant på andra sidan. Samma procedur upprepades och han vände sig om och tittade alla gånger. Vad han måste ha undrat!

När vi kommit hem var han så trött att han sov 2 timmar. Sedan grattade vi honom med present (från Lekmer.se) innan Robin var tvungen att gå till jobbet. Både han och katterna blev jätteförtjusta i presenten! Efter att ha lekt en stund blev det mer lek, fast nere i lekparken med Mirja och hennes barn. Connor gjorde en ansiktsdykning ner i sandlådan då han skulle försöka krypa (en sak som han inte kan än). Men det gick bra, han blev bara lite sandig i ansiktet.

Under kvällen lekte Connor mer med presenten, badade och så satt vi bara och tôlade. Han fick ett skrattanfall då jag gjorde grimaser till honom. Åh, vad jag älskar barnskratt! Sådana där pärlande bebisskratt, de är så härliga!

Presenten var en bolldrake. Drakens ryggsköldar är prassliga och på sidorna finns speglar och olika tyger. I svansen sitter en skallra.


Inuti draken är det fullt av bollar. På bilden är bara hälften med dock. Det var dessa som katterna älskade!

Serie På Väggen: Köket

Här kommer vi till nästa rum i vår lägenhet. Köket.


Musikutmaning dag 10

Tionde dagens låt:

En låt som får mig att somna. Nu tolkar jag detta som något positivt och avslappnat och inte som ett uttråkat sövande nummer.

Enya - China roses.


Gör som jag sa att jag inte skulle göra

När jag var gravid så hade jag en föreställning om att mitt barn bara skulle ha ett fåtal kvalitetsgrejer. Jag är fortfarande noga med kvalité, men ett fåtal? Glöm det! Det blir mer och mer. Jag köper mycket hellre saker till Connor än till mig själv. Det är så otroligt kul! Vilka grejer det finns liksom! Men visst är jag en "stor" människa som kan erkänna att jag hade fel?! Haha!

Idag tog Connor och jag en härlig långpromenad med Lisa. Vilket väder! Jag älskar våren! Under turen blev det ett litet inköp på Snövit och så hämtade jag en bok som jag beställt på Bokia. Båda saker till Connor.

Det blev en rolig ratt att fästa på barnvagnen (Connor sken upp när jag visade honom ratten i kartongen) och en barnbok om hunden Hachiko.

Musikutmaning dag 9

Nionde dagens låt:

En låt du kan dansa till. Jag kan dansa till det mesta, fast då menar jag improviserad fridans. Kan inte typ bugg, salsa, foxtrot eller något sådant. Under Musikutmaning dag 3 har jag skrivit en låt som gör mig glad och som får mig att vilja dansa, men vi kör med en annan här.

A-ha - Take on me.


Serie På väggen: Hallen

Dags för nästa rum. På sätt och vis ett bortglömt rum, anser jag. Hallen. Första rummet man möts av då man kommer hem till någon.


Min reaktion på fiskbehandlingen

Fötterna blev mjukare, det märktes direkt efter fiskspat. Men senare på kvällen upptäckte jag även att jag fått sugmärken under foten. Runt om på "trampdynorna" under foten lyste det rött. Det såg nästan lite ömmande ut, men det gjorde absolut inte ont på något vis.

P.S. Tack för alla kommentarer jag fått idag. Klantiga jag klickade i alla och skulle trycka på godkänn, slant till och tryckte på ta bort. Blev ledsen. Så om jag inte kan svara er så beror det på detta klumpiga tilltag.

Syns kanske inte så bra, men hälen, sidan av foten och framme vid tårna är det fullt av sugmärken.

Musikutmaning dag 8

Åttonde dagens låt:

En låt som jag kan hela texten till. Här blir det svårt att välja, för jag kan texten till ganska många låtar. Lustigt hur man lärt sig en del låtar, för jag kanske inte lyssnat på dem på flera år, men när jag "återbesöker" dem så finns texten kvar i huvudet. Var gömmer den sig egentligen? Tillbaka till ämnet. Jag tog första låten som dök upp i mitt huvud, så här är ett exempel på vad jag kan texten till.

Blue Oyster Cult - Don't fear the reaper.


Dr. Fish - fiskspa

Idag var syrran, hennes sambo, Annelie och jag till Kristinehamn för att testa fiskspa. Det var riktigt kul! Vi fick komma in i ett mysigt rum där vi först fick tvätta av fötterna för att få bort strumpludd. Sedan fick vi sitta med fötterna nere i en stor tank full med garra rufa-fiskar. Vi bjöds på frukt, kex och drickbart under behandlingen.

Ungefär en halvtimme satt vi med fötterna i tanken och det KITTLADE! Det kändes lite som småstötar när fiskarna sög. Efter ett tag vande man sig vid det så då kittlade det bara om de kom på de mjuka ställena på fötterna. Av någon anledning var de riktigt intresserade av hälsenan på min vänstra fot. Där samlades ett helt stim. När jag testade att sticka ner en hand så kändes det inte alls som på fötterna. Man kände av sugandet bättre och det kändes inte som småstötar som på fötterna.

Mina fötter blev mjukare och jag vill dit igen någon gång! Kan rekommendera det! Kolla in mer info HÄR.

En del fiskar var små och en del var stora. De stora kändes verkligen!


Här har fiskarna gett sig på min hälsena.


En fisk kittlar Annelie.

Musikutmaning dag 7

Sjunde dagens låt:

En låt som påminner mig om ett speciellt tillfälle. Jag sjöng den här låten på SingStar och efteråt sa Robin att han var mer kär i mig än någonsin (av någon konstig anledning för jag är inte bra på att sjunga).

Roxette - Fading like a flower.


Otränad och testat Root beer

Idag började Mirja och jag vår väg tillbaka till kondition. Nu kan inte jag få så väldigt bra kondition trots träning eftersom det ofta innebär ökad smärta för mig i kroppen, MEN jag kan lova att jag kan få bättre kondition än jag hade idag. Den var nästan obefintlig nämligen. Jag flåsade efter första backen. NEDFÖRSbacke, kan jag påpeka också. Vi sprang på eftermiddagen så jag kunde tajma min medicinering så jag hoppas att jag inte får allt för ont imorgon. Det har gått ganska bra nu under kvällen i alla fall, men kan någon förklara för mig hur man kan få ont i nacken av att springa?

Efter spring och dusch så testade jag en Root beer också. Det är ingen alkohol i en sådan. Har alltid varit nyfiken på hur den smakar då de beställer det och dricker det i amerikanska filmer titt som tätt. Den var inte så god. Den var inte äcklig heller, men inte god. Den smakade lite rökigt till att börja med och sedan framstod en tydlig smak av tuggummit Jenka. Inget jag kommer dricka igen.

Färgen lurade min hjärna att tro att det skulle smaka Coca Cola.

Musikutmaning dag 6

Sjätte dagens låt:

En låt som påminner mig om ett ställe. De flesta låtar som spelades på Nelson Mandelas 90-årsfest i Hyde Park, London, 27 juni 2008, påminner mig om London där och då. Jag och pappa var i publiken och det var en härlig upplevelse! När det 50% av Queen som kvarstår äntrade scenen till Brian May's underbara riff i One Vision så blev jag tokig! Vilken kick jag fick! Stod och studsade! Paul Rodgers är ingen Freddie, men han gjorde ett godkänt jobb.

Queen + Paul Rodgers - One vision, Tie your mother down, The Show must go on.


Bilprovningen

Det gick jättebra på bilprovningen igår. Inga anmärkningar. När jag kom dit så anmälde jag via datorn vid incheckningen. Hade bokad tid 15.10, men fick komma in en kvart innan tiden. Härligt! Kunde antingen sätta mig och vänta och dricka kaffe eller hänga med och se vad kontrollanten gjorde. Jag hängde med. Vill gärna se vad som pågår med bilen och det är inte varje dag man får chans att se under den.

Fick en rolig kommentar också. Om att jag inte ska köra så lugnt och försiktigt utan att jag ska gasa på ibland, så det inte blir avlagringar i avgasröret. Jaha, sa jag och skrattade. Kul att veta att det syns att man är lugn i trafiken...hehe...

Första gången jag skulle köra in i en av de där portarna (för ett antal år sedan) var jag lite nervös. Visste inte vad som fanns på andra sidan.

Serie På väggen: Connors rum

Nästa rum i serien På väggen. Connors rum tar allt mer form.


Musikutmaning dag 5

Femte dagens låt:

En sång som påminner mig om någon. Den här låten påminner mig om min vän Jenny på grund av hur vi fick hålla på att spela om denna hela tiden på en fest vi var på i början av 2000-talet. Festen var utomhus så högtalarna stod i fönstret medan musikspelaren var inne i ett rum i huset vi var i. Man gick alltså in och valde låt och gick sedan ut för att höra den och festa. Fear of the Dark är långsam i början, så någon tyckte inte den var kul som festmusik och bytte alltså, PRECIS innan den tar fart. Vi reagerade: "MÄH" och sprang in och ändrade tillbaka. Samma procedur hände igen. Precis då låten ska ta fart så byter någon...och igen. Den fjärde gången fick vi i alla fall höra hela låten.

Iron Maiden - Fear of the Dark.


Nyinvigning av Palladiumbiografen i Arvika

Vad spännande! Nu måste man fixa barnvakt och dra sig till bio snart när det är en massa nya saker. Kan säga att de "snott" min idé också...hehe... Inte riktigt då, ska förklara. Jag och Robin har haft lite fantasier ibland om att äga biografen och då har vi fantiserat och pratat om vad vi skulle förändra och förbättra. Jag hade en idé om att göra en VIP-avdelning på balkongen, med lite större och skönare fåtöljer och personlig service. Nu har de ordnat något liknande på biografen. Kul att någon tänker likadant som en!

Den nya tekniken ska underlätta för dem att få in filmer så kanske vi får fler filmer tidigare nu. Bättre ljud och bild utlovas. De har även installerat 3D-funktion, som man kanske kan kolla in någon gång. Nu är jag inte stormförtjust i 3D, men till någon film funkar det säkert. Biografen har funnits sedan 1925 förresten!

Grattis Palladium till nystarten!


Grattis Yatzy på din 3-årsdag!

Idag fyller vår katt Yatzy 3 år! Beroende på vilken källa man använder så är det motsvarigheten till en människas 25-28 år. I och med att hon är hittekatt så är det ett "ungefär-datum" som vi gissade oss till beroende på hur stor hon var när hon hittades, hur tänderna såg ut och liknande. Nu ska det firas! Jag ska med bilen till bilprovningen vid 15-tiden så på hemvägen tänkte jag fixa till något extra gott till henne. Synd att hon avskyr fisk och skaldjur annars hade det varit fint med några räkor på en lite finare kattmatspaté. Men jag hittar nog något.

Yatzy laddar inför fest eller tjuvstartade hon inatt kanske?

Musikutmaning dag 4

Fjärde dagens låt:

En låt som gör mig ledsen. En del låtar är riktigt rörande, men ingen så rörande som denna (i mitt tycke). Ni kanske har hört historien bakom låten förut, men om ni inte har det så skrev Clapton låten till sin son Conor efter att han tragiskt omkommit 4 år gammal av att ha fallit från ett öppet fönster i lägenheten där han bodde med sin mor på 51:a våningen.

Eric Clapton - Tears in Heaven.


Varför regnar det alltid när man tvättat bilen?

Kan även gälla när man putsat fönstren. Eller som i detta fall, städat balkongen. Var fullt med barr på balkongen, både från den gran vi hade i vintras och från tallarna som växer på gården. Tallarna är förresten minst 10 meter från vår balkong, men ändå ska det blåsa hit en massa tallbarr.

Jag dammsög, torkade av alla möblerna (en stol, en bänk och ett bord så inga mängder direkt), lade på duk på bordet och satte ut lite ljus och pynt. 5 minuter efter att jag var färdig: ösregn!

Connor har blivit förkyld också. Näsan och ögonen rinner och rinner på honom. Han avskyr verkligen när man är där och torkar också och trycker bort ens händer. För att göra honom lite glad fick han mangopuré idag, hans favorit. Han har fortfarande kvar aptiten i alla fall, så det är bra. Lite trist att han blev förkyld nu när han ändå har ett annat problem. Hans ena framtand där nere är på väg upp! Och den bredvid är på väg att bryta genom. Liten blir stor!

Igår skickade jag in teoridelen av C-uppsatsen till min handledare också för lite feedback. Blir alltid lite nervös av sånt, men det gick jättebra! Fick bra respons och väldigt bra tips om hur jag kan utveckla en del. Det är inte det lättaste att finna tid och studiero (det vet kanske ni andra med barn, föräldraLEDIG vad är det liksom), men jag försöker avsätta lite tid varje dag till att jobba med uppsatsen. Vissa dagar kanske det bara blir att jag läser ett stycke, kollar upp en källa eller skriver ett par meningar, men det är i alla fall något. Seminariet är i juni.

Yatzy solar på balkongen 2009. Hon och Tetris vill ut där varje dag nu när det inte är vinter längre.

Ny serie: På väggen

Jag är en person som inte klarar av en så kallad "stilren" inredning. Jag kan inte matcha allt. Detta på grund av att det som syns och som finns framme måste ha en personlig anknytning. Sedan är jag sambo också. Då samsas man, kompromissar. Som tur är så är jag och Robin likadana. Vi vill ha personliga saker. Ibland kan det tyvärr bli för mycket då vi båda har svårt för att lägga undan saker. Men vi trivs bra, så då gör det inte så mycket att vi enligt minimalismen eller zen eller vad som helst bryter mot alla inredningslagar som finns!

Nu påbörjar jag en ny serie som heter På väggen. Här visar jag vad vi har på väggarna i vårt hem. Vi börjar med vardagsrummet. Vore kul om andra hängde på! Ingen ordvits menad.


Musikutmaning dag 3

Tredje dagens låt:

En låt jag blir glad av. Vill dansa!

Freddie Mercury - I was born to love you.


Förbättrade sjukregler?

Varning för klagoinlägg! Jag tror det när jag ser det. Har på grund av allt som hänt de senaste åren en väldig misstro mot regeringen och myndigheter.

Det jag tycker är mest skruvat av allt tror jag att jag nämnt förut, men ska förklara igen. (För nyinsatta: jag har fibromyalgi och IBS. Det innebär konstant smärta och trötthet i kroppen. Vissa dagar kan det bli så illa att jag förblir sängliggande. Migränanfall får jag då och då, dock inte lika ofta som i tonåren som tur är. IBS står för Irritable Bowel Syndrome och innebär problem med mage och tarmar. Något som kan förstöra en hel dag. Detta är den någorlunda korta beskrivningen av min situation. Drar inte den långa för då blir jag inte klar idag.)

Nu till det skruvade. Jag söker hjälp för min värk. Jag vill inte ha det så här utan vill bli bra. På grund av att jag inte gett upp så minskade mina chanser till hjälp genom sjukbidrag rejält. Man ska ha uttömt alla medicinska möjligheter och ha ett läkarintyg som bekräftar detta samt att man är ohjälpligt sjuk på livstid. Jag har av flera läkare fått höra att jag kommer ha mina problem, mer eller mindre, hela livet men jag vill inte bara lägga mig ner och tänka att "that's it". Jag HAR testat precis allt som går att testa (till och med flummiga alternativa metoder, SÅ desperat är jag), men testar om och om igen just för att jag vägrar finna mig i att så här kommer jag att ha det. På grund av min vilja att bli bättre så blev min hjälp försämrad.

Utförsäkrad sedan december 2009, orkade inte med Arbetsförmedlingens program men FK tog inte tillbaka mig. Får söka hjälp och vård helt på egen hand och nästan tjata mig till en del. Att jag testat ALLT betyder inget, att jag arbetstränat tidigare med resultatet att jag blev mycket sämre följdes inte upp och papperen om att jag arbetstränat har de dessutom slarvat bort! Jag ORKAR INTE! Man måste vara frisk för att orka vara sjuk!

Matlåda med nostalgi

Matlådor är inte så kul vanligtvis, men om man hittar något roligt motiv så vill man helt plötsligt ha en hel bunt av dem. Turtles är min första i alla fall. Serien var lite ifrågasatt för att den ansågs vara våldsam, men jag blev inte våldsam av den. Skrev en uppsats om tv- och filmvåld på gymnasiet där jag argumenterade för att sådant våld inte triggar igång de flesta människor och att några få inte ska få avgöra vad man visar. Det handlar mycket om hur man som förälder hanterar saken. Ända sedan jag var riktigt liten så var mina föräldrar duktiga på att förklara och visa vad tv och film egentligen var. En fantasi, en dröm, en mardröm - och alltså inte på riktigt (med undantag för nyheterna).

Turtles! Min favorit var Raphael när jag var liten. Hade du en favorit?

Musikutmaning dag 2

Andra dagens låt:

En låt jag inte tycker om. Det finns en del sådana också. Här är ett exempel.

Bruno Mars - Grenade.


Musikutmaning dag 1

Hittade denna utmaning hos Petra och tyckte den lät kul. Haka på vet jag!

Första dagens låt:

Min favoritlåt. Oj, vad det här var svårt. Jag har olika favoritlåtar i olika perioder. Men jag kör på den låten som alltid håller för mig då.

Queen - Bohemian Rhapsody.


30+30

Igår kväll var jag på 30+30 fest. Två 30-åringar (en nybliven och en soon to be) som slagit samman födelsedagarna till en fest. Det bjöds på god mat och det var mycket trevligt folk! Fick hälsa på en liten bebis också. Så fin! Drack Coca Cola och åkte hem vid 21 för att kunna gå upp med Connor nu på morgonen. Lite tråkigt att bryta upp så tidigt, men det var kul så länge som det varade. Grattis igen Malin och Jerry!

Maten jag plockade till mig. Är inte så förtjust i klassiska tacos, men här fanns mycket annat gott att plocka till sig så resultatet blev väldigt bra!

Sett filmen Psalm 21

Spoilers förekommer! En svensk skräckfilm? Det låter olycksbådande.

Prästen Henrik får ett meddelande om att hans far dött. Han bestämmer sig för att åka dit, där hans far bodde. Väldigt snart anar han att något är mystiskt med hans fars död. Varför gravsattes han till exempel så otroligt snabbt att Henrik inte ens hann dit?

Jonas Malmsjö överagerar så jag funderar hela tiden på hur filmen hade blivit med en skådis som tonat ner lite. Annars så är filmen väldigt knepig. Vissa svängar är inte sammanhängande alls. Jag blir mer och mer uttråkad. Ända till slutet. Slutet lyfter upp mig. Det är helt underbart! STORSPOILER! När Henrik ställer sig i predikstolen hemma i "sin" kyrka och håller sin sista predikan som präst. Då passar det att Malmsjö överagerar. Man riktigt känner hans känsla av frihet och kärlek. Att han inte längre behöver kyrkan och religionen utan går sin väg med kärleken som sin tro.

Effekterna i filmen är lite sådär. De är inte botten, men känns ändå onödiga på något vis. Förutom kvinnan som brinner upp med bibeln. Den biten känns väsentlig för filmen. Filmen var verkligen inte som jag trodde efter att ha sett trailern. Lite mer rysare än skräck skulle jag tycka.

Köp DVD på Ginza

Katter diggar gräs

Idag hade kattgräset växt till sig bra nog så katterna fick inviga det.

Härligt!


Undrar vad Tetris säger mig med den blicken?

Ställ upp i Halv åtta hos mig Arvikabor!

Nu ni mina Arvika-vänner! Ställ upp i programmet Halv åtta hos mig. De söker deltagare från Arvika. Vore jättekul att se er i rutan! Ställa upp själv? Nej, nej, nej, nej... man måste vara BRA på att laga mat ju! Haha!

Här är infon ni behöver om ni vill vara med!

Bowling idag

Ifjol sommar gav vi flera i Robins släkt en bowlingrunda i födelsedagspresent. Nu blev det av! Vi åkte till Nöjesfabriken där vi bokat 2 banor i 2 timmar. Det gick bra för mig till en början, men sedan började en som kunde bowla på banan bredvid. Det blev strike på strike, skruv på kloten och så vidare. Jag blev självmedveten, började tänka för mycket och poängen sjönk. Det funkar bättre för mig då jag bara låter kroppen styra, när hjärnan lägger sig i så funkar det inte alls. Knepigt.

Det var riktigt kul och de 2 timmarna gick snabbt. Första timmen var det ganska lugnt, men sedan blev det mycket folk. Jag lyckades inte hitta ett skötbord heller, så fick improvisera. Det gick bra det också. Tack alla som var med för en rolig match!

Färgglada klot.


Connor hade hörselskydd för säkerhets skull.

Bakat regnbågsmuffins (rainbow cupcakes)

Idag träffades Lisa och jag för att baka lite regnbågsmuffins. Det var jättekul! Det tog en hel del tid att göra dem, så det var absolut bra att vara två. Då kunde vi prata om lite allt möjligt under tiden.

Först gör man frostingen.
200 g naturell Philadelphiaost
100 g rumstempererat smör
6 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
En skvätt av valfri karamellfärg (vi valde grön)
Sedan in i kylen med det.


Sätt ugnen på 200 grader.
Så är det dags för själva muffinssmeten.
200 g smör
1,5 dl mjölk
3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Vispa ägg och sockret poröst, smält smöret och häll mjölken i det.
Häll halva "smörmjölken" till "äggsockret".
Rör i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Ha i resten av "smörmjölken".
Dela upp smeten i lika mängd i skålar (det antal färger du vill ha).


Dags för det roliga!
Blanda karamellfärger i smetskålarna.
Våra blev blå, grön, orange (röd+gul), rosa (röd), gul och lila (röd+blå).


Blanda färgsmetarna i formarna (ta gärna dubbla formar för stabilitet, om inte formarna är tjocka).


Ha i ugnen cirka 15 minuter (håll koll på dem och kolla med tandpetare efter cirka 10 minuter).


Smeta på frostingen och häll valfritt strössel på dem.


Ät...


...och njut!

Sett filmen Centurion

Spoilers förekommer! En film av Neil Marshall. Jag gillar hans Dog Soldiers och The Descent, men inte Doomsday. Denna föll mig inte heller i smaken.

Året är 117. En liten grupp romerska soldater har överlevt ett anfall från pikter i norra Storbritannien. Bakom fiendens linjer måste de nu på något sätt överleva och ta sig tillbaka till sina garnisoner.

Det enda jag gillade med filmen är att vissa delar är filmade i Skottland och att en del av karaktärerna pratar gaeliska. Resten är kliché och en del är till och med felaktigt (historiskt sett). Effekterna är oftast inga höjdare, men det finns några som är snyggt gjorda. Det som stör mig mest är framställningen av folk. Romarna var de invaderande som mördade, våldtog och brände ner byar och pikterna var ett av de folkslag som försvarade sitt land och inte ville ha ett romerskt styre. Men i denna film framställs romarna som de "snälla" och pikterna enbart som hämndlystna, blodtörstiga, själlösa typer som levde för att tortera och döda. Etain som genomgått fruktansvärda plågor framställs endast som en riktig satmara. Jag tycker hela filmen är lite väl enkelsidig och tråkig.

Köp DVD på Ginza

Sett filmen Min stora feta grekiska semester

Spoilers förekommer! Titeln lurar så jag trodde att det handlade om samma tjej som i Mitt stora feta grekiska bröllop. Det gör det inte. Enda likheten är att det är samma tjej i huvudrollen.

Filmen handlar om en amerikansk tjej som tagit jobb som guide i Grekland. Där åker hon runt i buss med en bunt turister och försöker få dem intresserade av byggnaders och platsers historia, utan att lyckas. Men så får hon lite hjälp på traven av en av turisterna och försöker mjuka upp sig och sin strikta planering.

Richard Dreyfuss är enda ljuspunkten i denna film! Annars driver den med fördomar på det vanliga viset. Allra tarvligast är en scen då busschauffören flirtar med guiden genom att säga "åh, din bak är så liten" och hon går direkt till sängs med honom efter att ha varit motvillig först. Uhm? Vem faller för "din bak är så liten"? Är det något vi kvinnor ska eftersträva eller? Jag förstod inte den komiken överhuvudtaget.

Då jag ser förutsägbara romantiska komedier så kan en viss myskänsla infinna sig ibland så att filmen ändå blir sevärd. Denna har INGET (förutom Dreyfuss då). Det finns inga likheter alls med den mycket charmiga Mitt stora feta grekiska bröllop. Se den istället!

Köp DVD på Ginza

Yatzy ska vara på allt som är Connors

Nu har Yatzy legat på precis allt som är Connors. I hans säng, babygym, babysitter, barnvagn (både ligg- och sittdel), på hans mjukisdjur, leksakskista, bärsele, skötbord...

...och nu slutligen i hans matstol.

Sett filmen The Expendables

Spoilers förekommer! Man utlovar en gammaldags actionfilm med klassiska actionhjältar.

Det är absolut inte vad man får. Filmen är inte alls gammaldags hederlig action utan snarare ett dataanimerat jippo som totalt saknar riktig action. Filmen är en enda stor gäspning! Istället för riktiga effekter så använder man sig av cgi-effekter. Till och med när "hjältarna" skjuter "skurkarna" och blodet sprutar så är det cgi. Hur svårt är det att använda sig av gammaldags blodpåsar liksom? Det blir så otrolig fejk! Sedan är det skillnad på cgi och cgi. En del kan vara välgjort. Det i den här filmen är bara tarvligt gjort. Ibland ser det ut som något man kan fixa ihop i typ Paint.

Jag har överhuvudtaget inget positivt att säga om denna film! Det är en PARODI på riktig action, i mina ögon, och skådespelarna gör parodier på "tuffingar". Handling existerar knappt.

Köp DVD på Ginza

Sci-fi mässor jag besökt...

...och de skådespelare som jag träffat på dessa. (Detta var innan de införde Photo Sessions på mässorna. Man fick ta kort när man var framme och pratade med skådisarna och fick autograf.)

Sollentuna 2003


Ray Park, Richard Kiel, Andy Serkis.

Göteborg 2004


Doug Bradley, Dave Prowse, Jonathan Rhys-Davies.

Sollentuna 2004


Ron Perlman, Sala Baker, Warwick Davis.

Göteborg 2005


Jeremy Bulloch, Kenny Baker, Robert Englund.

Sollentuna 2005


Peter Mayhew, Robert Englund (igen).

Göteborg 2006


Elijah Wood.

Stockholm 2006


Lou Ferrigno (favoriten att träffa!), Sean Astin.

Som ni märker har det tyvärr inte blivit någon sci-fi mässa sedan 2006. Antingen så har jag inte haft möjlighet, inte haft råd eller så har det bara varit gäster som jag redan träffat eller inte varit så intresserad av att träffa. Hoppas dock på kommande år!

Som en liten sidnot... Är jag som värsta fotbollsspelaren med sina turstrumpor eller? Har haft på mig samma svarta manchesterbyxor på alla mässor!

Lite köp i Karlstad

Orkade inte lägga in något angående inköp i förra inlägget så det kommer här istället. Förresten så skrev jag om att det inte blev något inköp till mig på tjejkvällen för att jag inte orkade med att stå i den långa kön. Det löste sig visst riktigt bra. Jag fick 12 trosor för 200 kr istället för 3 st för 80 kr (som det hade blivit om jag handlat på tjejkvällen).

En mjuk matta till Connors rum från Ikea.


Från ICA Maxi hade vi fått ett erbjudande på posten. 100 kr rabatt vid köp av barnkläder för minst 300 kr. Så det blev 4 bodys och en solhatt.


12 trosor till mig från H&M. Härligt med färg, men lite irriterande att de har rosett allihop (likadant i de flesta affärer). Tar alltid bort dem eftersom jag tycker det är snyggare utan.

Tur till Karlstad

När vi skulle storhandla denna gång stannade Connor hemma med sin mormor. Skönt för honom att slippa någon gång. Hans morfar var med oss för han skulle bli avsläppt och hämta en arbetsbil för nya jobbet. Då vi var barnfria så passade vi på och var till Ikea, Bergviks köpcentrum, lunchade med en kompis, Elgiganten och sist storhandlingen på Maxi.

 

Så här nära ingången till Ikea har jag aldrig stått med bilen förut. Kan ha att göra med att vi var där före 10 igår (1:a april).

Åter igen bojkott

Som jag gjort i många år nu så bojkottar jag åter igen traditionen med att luras den 1:a april. Som jag skrivit tidigare år så anser jag att det är elakt och lågt att luras. Detta slipper ni alltså från mig. Hoppas ni får en riktigt bra 1:a april!

Ännu en bild som får mig att längta till sommaren. Tagen vid Treskogsälven.

RSS 2.0