Läst boken "Släktet" av Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Spoilers förekommer! Första boken i en vampyr-trilogi. Originaltitel: The Strain.

Detta står på baksidan av boken:

"En Boing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda överallt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara."

Boken känns som en film. Detta märks tydligt en morgon då jag vaknar och har känslan av att "jag måste se klart den där filmen jag började på...." innan jag inser att jag inte påbörjat någon film utan att det är boken jag läst i kvällen före. Jag tycker boken är spännande och underhållande! Härligt med lite läskiga vampyrer, lite riktiga vampyrer! Ett avbrott från trenden med hunkiga vampyrer (Twilight, Vampire Diaries, True Blood...) Jag gillar förklaringen bakom vampyrerna, som ett virus. Den känns genomtänkt.

Boken är en riktig sträckläsare! Om jag inte hade haft Connor så hade jag nog inte kunnat ta ögonen ur boken förrän jag läst klart den. Ser fram emot nästa del!

Framsidan av boken.

Musikutmaning dag 21

Tjugoförsta dagens låt:

En låt jag lyssnar på när jag är lycklig. Samma sak som med arg, det finns en hel del låtar som passar in på detta. Men valet föll på nedanstående låt som får mig att sprudla av glädje.

Queen - Don't stop me now.

Förkyld i Karlstad

Näsan och ögonen rinner som öppna kranar på mig idag. För att toppa detta har jag feber. Det var alltså inte en drömdag att vara i Karlstad för att månadshandla, lämna tillbaka bilbarnstol på sjukhuset och fixa saker inför min och syrrans utställning i maj.

Robin blev misstagen för att arbeta på Biltema för han hade röd pikétröja på sig och det hade visst de som jobbar där också...haha! Jag kände mig som en pundare på ICA Maxi då jag gick på toaletten för att snyta mig och spreja lite mer nässpray. Kom ut med röda ögon och rinnande näsa och mötte en kö av folk som stirrade (eller som jag fick för mig stirrade...hur det nu var). Puh! Connor mår i alla fall bättre, men han fick stanna hemma med mormor som sällskap för att kunna ta det lugnt.

Connor fick sandlådeleksaker från Biltema och ICA Maxi. Kundkorgen har jag haft sedan många år. Köpte den på nåt outlet.


Tidigare har vi haft Connors tvättlappar temporärt i en glasslåda...


...nu införskaffades denna mycket snyggare plastlåda på Clas Ohlson.


Sparkskydd till bilen. Bra att ha när Connor börjar ha skor på sig. Från Biltema.


En liten sak till mig fick det bli också. Hittade denna på ICA Maxi.