Miniorkidé blommar om

Nu blommar vår miniorkidé om för första gången. Och den slår verkligen på stort. Många härliga blommor tillsammans som i en klase.
 
 
Åtta blommor plus en knopp samlade på ett och samma ställe.

Härlig dagstur med familjen

Igår var vi en sväng till Töcksfors och Årjäng. Det var inte igår (ingen ordvits menad). Töcksfors var det väldigt länge sedan vi var till, tror det var innan Connor föddes, och Årjäng var också flera år sedan. Connor kom ihåg trollet i Årjäng. Han har riktigt bra minne! Det var mer folk på köpcentrumet i Töcksfors än sist vi var dit och där fanns lekgrejer till barnen. Det första vi fick se när vi kom uppför rullbandet var ett stort plan med rutschkanor så Connor blev överlycklig. I Årjäng var han jätteglad över att få besöka trollet. Det var en riktigt härlig familjetur!
 
 
 
Väldigt nöjd Connor efter att ha lekt nästan en timme vid planet och sedan fått köra hästvagn.
 
 Årjängstrollet har stora tår. Connor och jag kollade lite närmare på dem.
 
 Jag hittade kul presentpapper på Karlssons.
 
 Samt några leksaker till Connor.
 
 Färgglada sommarstrumpor och sommarskor (Draktränaren 2) till Connor. Nu har han komplett set sommarskor så länge som hans fötter inte växer flera centimeter (vilket man aldrig kan veta med barn).

Slutspurt på bokrean

Igår såg jag att det var köp 3 betala för 2 på bokrean som en slutspurt. Jag hade redan tittat på tre böcker till som jag inte kunnat köpa tidigare, så nu var jag glad att jag väntat.
 

Sett filmen Oblivion

Spoilers förekommer!
 
En man (Tom Cruise) som arbetar med att utvinna jordens allra sista resurser börjar ifrågasätta sitt uppdrag och det han vet om sig själv.
 
Filmen är totalt oengagerande. Det händer egentligen fullt med saker, men filmen känns ändå händelselös. Jag funderar på varför Morgan Freeman är med i den här då hans förmåga att göra bra och trovärdiga rolltolkningar inte alls passar in. Om fler hade varit som honom så kanske filmen hade kunnat bli bra i och för sig, men han är malplacerad som det är. Det hela känns mer som en ego-film för Tom Cruise, men för att stärka sitt ego borde man väl göra en BRA film och inte bara göra vilken film som helst där man får stå helt i centrum och framstå som så otroligt bra?
 

Medlemskväll på Lindex och sedan en kväll på stan

Igår var Maria och jag på medlemskväll på Lindex. Man hade fått föranmäla sig och det kändes lite kul att få gå runt i affären, bara vi föranmälda, bli bjudna på snittar, dricka och få rabatt på köp. Vi fick även en varsin present i dörren. Jag gillar verkligen sådant!
 
När vi var klara så var det en halvtimme kvar innan tjejkvällen på stan började så vi köpte oss kaffe och varm choklad på La Fountaine och bara slappade lite innan. Sedan blev det en runda i några butiker. Jag fick en Tangle Teezer till 25% rabatt, vilket var toppen då jag ändå varit ute efter en sådan. Det ska vara enklare att kamma ut hår med en sådan och eftersom jag har blekt hår numera så behöver jag hitta något skonsamt. Ska bli intressant att prova! Tack för kvällen Maria! Det var riktigt kul!
 
Jag hittade en helt underbar lång kofta till mig också, samt ett par byxor och en t-shirt till Connor. Han är bra rolig han... När jag visade honom så sa han: "Men mamma, jag tycker inte om dinosaurier längre." Jag frågade honom när han slutat göra det. "Igår" svarade han då. Ja, här får man hänga med i svängarna...haha... Han kanske ändrar sig igen.
 
Choklad.
 
 Jag skrattade på Lindex när jag såg t-shirten. "Hello", "Rooaarr!" och sedan.... "Huhh??" Hahaha... av någon anledning tyckte jag huhh var roligt. Byxorna är det giraffmönster på, från Kappahl. Tidningen fick jag för att jag handlade under medlemskvällen på Lindex.
 
 Tangle Teezer från Affection/Mansion och nagellack som vi fick som present på Lindex medlemskväll.
 
 Väldigt mjuk kofta (Lindex). Precis min smak.

Blå våfflor

Robin undrade om vi kunde göra våfflor tills han kom hem från jobbet igår. Connor ville göra dem lila, men tyvärr tog den röda färgen slut så de blev blå. De såg inte direkt aptitliga ut tycker jag, men Connor var nöjd.
 

Äntligen massage på Cristas igen!

På Alla hjärtans dag fick jag presentkort på Cristas av Robin. Hade tänkt spara det till då en del stressande saker var lösta, men det drar ut på tiden så nu måste jag nyttja det för att försöka bearbeta smärtan. Massagen görs med NBE-apparat så att det går på djupet utan att vara smärtsamt. Som en del av er kanske känner till så är man väldigt beröringskänslig som fibromyalgiker. Vissa perioder mer än andra. Med den här apparaten som bara glider på huden så blir beröringen lätt, men med hjälp av de elektromagnetiska vågorna så bildas värme och det går ner på djupet.
 

Bakat vårkaka med Connor

Idag bakade Connor och jag en vårkaka. Receptet är en vanlig sockerkaka, fast med färger som Connor valde. Han har fått provsmaka och godkände resultatet, så nu väntar han på att få bjuda sin pappa när han slutat jobba.
 
Grönt och gult blev det denna gång.

Sett filmen Men in black 3

Spoilers förekommer!
 
Agent J måste färdas bakåt i tiden för att förhindra att agent K lönnmördas av den rymdvarelse som han fångade 1969 och som åkt tillbaka i tiden för att rädda sitt yngre jag.
 
Bra återhämtning efter den riktigt dåliga 2:an! Denna film är stundtals roande och det förekommer även en del rörande scener. *STORSPOILER* Till exempel när man får se vad agent K verkligen gjort för agent J's skull och vad som hände med J's pappa. Då är det inte långt till tårarna, vilket var oväntat för mig då de tidigare filmerna inte innehållit något sådant alls. Lite skumt är det att höra Tommy Lee Jones röst till Josh Brolins unga K. Josh gör faktiskt bra ifrån sig i rollen. Will Smith har växt som skådespelare och han är lite mer seriös i denna film. Det är skönt att han tonat ner litegrann, men att han ändå har kvar den där humorn som är så "honom".
 

Gammalt blir nytt - återbruksutställning

Mellan 26 mars till 10 april är det utställning på Lilla Kråkan (second hand för barn). Denna ska jag ta en titt på då det är intressant att se och kul att kanske bli inspirerad själv till hur man kan göra om något man har istället för att köpa nytt.
 
Klicka här för att komma till evenemanget på Facebook.

Läst klart: Grottbjörnens folk av Jean M. Auel

Från bokens baksida:

"Grottbjörnens folk, en neanderthalklan, har levt på samma sätt i generation efter generation: bott i grottor, samlat växter, tillbett sina skyddsandar, jagat bisonoxar och andra djur. En dag beslutar sig klanen för att adoptera Ayla, en cromagnonflicka som skilts från sitt folk efter en jordbävning.

Ayla växer upp hos klanen. Hon får lära sig dess levnadssätt av medicinkvinnan Iza, och snart känner hon sig som en av klanens medlemmar. Men hennes annorlunda sätt att tänka, hennes förmåga att handla snabbt i kritiska situationer, gör att hon skiljer sig från dem och råkar i konflikter. Hon kommer att upplevas som ett hot mot klanens traditionsbundna levnadssätt, mot hela dess existens."
 
Spoilers förekommer! Första delen i serien om Ayla, som består i sex böcker. I denna bok får man följa hennes förlust av sin familj, hur hon hittas av en klan neanderthalare och tas omhand. Ayla är annorlunda än klanmedlemmarna. Hon har inte de "minnen" som de andra har utan måste lära sig saker från grunden. På grund av sin olikhet så känner hon att hon måste öva mycket för att kunna ses som värd något. Hennes nytänkande skapar problem för klanen som levt på samma sätt i många år och hon hamnar i problem gång på gång. När den godmodige ledaren Brun leder klanen så går det någorlunda bra ändå. Han och många andra av klanmedlemmarna verkar ha förståelse för att Ayla är annorlunda. Men det finns de som hatar henne och allt hon står för.
 
Det hat som hon väcker endast genom att hon ser annorlunda ut kan kännas igen i dagens samhälle då fördomar och rädsla kan framkalla detsamma. Den inställning de andra klanmedlemmarna har, den med acceptans och värme även för en människa som är så annorlunda jämfört med dem, DET är något att dra lärdom av. Dessa personer finns även de i dagens samhälle. Relationer och människors psykologi tycker jag är något väldigt intressant och det är det största jag tar med mig från denna bok. Jean M. Auel är väldigt detaljerad i sitt skrivande och beskriver miljön väldigt noggrannt och det är lätt att föreställa sig allt.
 
Boken innehåller även sådant som får mig att må dåligt. Ayla är bara ett barn (fast i ålder skulle hon egentligen ha varit kvinna om hon varit neanderthalare) när hon blir våldtagen gång på gång och till slut havande. Hon får sitt barn i en väldigt tidig ålder och har en svår förlossning. Barnet räddar dock hennes sinnesstämning efter att en ny grym ledare tagit över. Broud är den som hatar Ayla mest intensivt. Slutet i boken är så otroligt hjärtskärande för då uttalas dödsförbannelsen över Ayla och hon är därmed död för klanen. Hon har inget annat val än att ge sig iväg för att försöka överleva och när hon lämnar sitt barn som skriker: "MAMMA!" efter henne så tycker jag det är så hemskt att jag direkt måste kasta mig in i nästa bok i serien för att få avstånd till det hela.
 
Boken är väldigt läsvärd. Serien är känd för "snusk" fick jag veta efter att jag börjat läsa denna, men i första är det inte mycket sex beskrivet.
 

Storloppis i Karlstad idag

Syftet var att sälja, men jag handlade litegrann ändå. Jag är helt insnöad på leksaker och PEZ för tillfället. Har blivit peppad eftersom jag upptäckt en liten samlare i Connor. Då kan vi "nörda" ihop oss kring sådant...hehe...
 
Spenderade endast 20 kronor.

Loppis söndag 22 mars 10-14, Karlstad

Kom gärna förbi totohallen på Färjestad, Karlstad för loppis mellan 10-14 imorgon söndag. Storloppis så det är många säljare och syrran och jag är bland dem.
 

Sett filmen Tammy

Spoilers förekommer!
 
Efter att ha förlorat jobbet och kommit på sin make med en annan kvinna så tar Tammy med sin mormor på en riktig roadtrip.
 
Jag gillar verkligen Melissa McCarthy (Tammy) och det gjorde att jag tyvärr hade höga förväntningar på denna film. Missförstå mig inte, Melissa är väldigt bra och trovärdig. Det är filmen som saknar gnistan. Det känns som att den kör i gamla hjulspår och att man type-castat Melissa till en sådan roll hon brukar få spela. Hon KAN variation så jag hoppas verkligen att någon tänker om och ger henne lite olika roller framöver så hon inte fastnar i det fack hon befunnit sig i, i några år nu.
 
Mormodern spelas av Susan Sarandon och hon är hysteriskt rolig och hysteriskt patetisk på samma gång. Patetisk är ett hårt ord, men *SPOILER* när folk gör sådana saker som hon gör mot Tammy på en fest så tycker jag att de ÄR patetiska. Mår riktigt dåligt av den scenen. Kathy Bates är med i en liten roll också och förgyller filmen. Hon är skön! Det är kul ändå att det är just kvinnornas film och att männen har birollerna.
 

Rocka sockorna!

Idag rockar vi sockorna för Natheas storasyster Noelle som har Downs Syndrom. Och imorgon rockar vi sockorna igen på World Down Syndrome Day. Det är en liten grej vi kan göra för att visa att vi tycker att annorlunda är bra. (Rocka sockorna innebär att man har på sig två olika strumpor.)
 

Jag har blivit buzzad - fått testprodukt

Igår blev jag buzzad av en kompis som är Buzzador precis som jag är. Alltid kul att testa lite nya produkter!
 
Testprodukten jag fick är en in-shower body lotion. Det har jag aldrig testat.

Sett filmen Lassie - Hills of Home

Spoilers?
 
William McClure är en bydoktor i Skottland. En dag luras han att köpa hunden Lassie som visat sig vara oduglig som fårhund. Hunden visar sig även vara rädd för vatten, något som får doktorn att rasa. Hur ska han kunna göra hembesök med en hund som inte kan gå över floderna och bäckarna? Men så börjar han träna Lassie och en varm vänskap växer fram.
 
Som en liten not får nämnas att jag precis fått den nya dvd-spelaren när jag såg denna och inte hade rätt inställning på den, varav bilden mest såg ut som att det filmats med amatörkamera med helt fel hastighet. Tyvärr gick jag då miste om de otroligt vackra vyerna från Skottland, men om jag bortser från det och fokuserar på handling, skådespelare etc. så tycker jag det var en helt ok Lassie-film. Inte bland de bästa och inte bland de sämsta. Filmen är gjord 1948 så stilen på skådespelarna är typisk för den tiden. För dem som är ovana vid äldre filmer kan det tyckas krystat och konstgjort, men det var bara en annan stil på film då.
 

Normen om manlighet

Tänk vad konstigt att en del tror att normen av manlighet betyder bröliga machomän som måste ta ett stort och tydligt avstånd från och nedvärdera allt som räknas till kvinnligt för att visa att de minsann är "riktiga" män. Newsflash till er. Säkra män är inte så otrygga i sig själva att de måste trycka ner något eller bröla typ: "Ööööhh... dans... fy vad b**igt." För mig är en man riktigt manlig då han inte har ett behov av att nedvärdera det flickiga och kvinnliga. För mig är en man riktigt manlig om han är så trygg i sig själv att han struntar i kategorisering och kan stå för det han gillar UTAN att behöva trycka ner något annat.

Sett filmen Snövit: En skräcksaga

Spoilers kanske förekommer?
 
En Snövit som är mer baserad på Grimm's riktiga saga.
 
Enda orsaken till att jag kollade på denna var för att Sigourney Weaver är med i den. Hon är fantastisk som alltid, men tyvärr är filmen inte detsamma. Den är otroligt dålig och blek och övriga skådespelare känns väldigt taffliga. Varför Sigourney? Undrar verkligen vad hon såg i denna film som gjorde att hon ville vara med. Smink och kostymer känns "billiga", kulisserna är som bäst ok vid något tillfälle... Jag gillar att de följer Grimm's saga mer då den är mycket grymmare än den "sagofierade" versionen, men tyvärr går de inte all in. Trots att den är grymmare än andra versioner jag sett så är den fortfarande inte i närheten av sagan.
 

Söta drakar

Jag har några egna drakar i ett spel (något jag nämnt förut). Connor har blivit fascinerad av dem han också.
 
När drakarna är små har de napp. Så gulligt! Denna drake gråter iskuber när hen tappar nappen.

Sett filmen Legenden om Ugglornas Rike

Spoilers förekommer!
 
När en ung uggla tillfångatas av en ond ugglearmé så måste han försöka rymma och få tag på The Guardians, så de kan komma och stoppa galenskapen. Men enligt alla andra ugglor är The Guardians bara en myt... Kommer han hitta dem?
 
Denna film är helt animerad och det är väldigt välgjort. Det förekommer en del grymheter så de allra yngsta kanske inte kan se den, men för lite äldre barn passar den nog. Bashistorien är som den brukar vara. Gott mot ont och hur god moral, vänskap och empati vinner över hat, avundsjuka och maktbegär. Jag gillar hur de animerat alla de olika ugglorna. De får verkligen egna personligheter och känns väldigt levande.
 

Vunnit regnskydd

Det lottades ut regnskydd efter barnvagnsmarschen. Jag var och hämtade mitt idag. Riktigt härligt mönster!
 

Skoj när det är byte av storlek för mitt barn

De senaste två åren, ungefär, har Connor tyckt att det varit kul att hjälpa till att sortera in den nya storleken på kläderna i hans byrå. Det blir aldrig att vi byter ut allt direkt eftersom kläder är så olika i storlek, så vi går genom och ser vad som är för litet och istället för det plagget får ett nytt ta plats i lådan. Det nya plagget flyttar från "lagret". Vi har ett sådant då vi brukar passa på att köpa större storlekar också om det är något som gillas samt att det delar upp kostnaden så det blir enklare att ha råd. Detta pysslade vi med igår kväll. Det är både mysigt för oss båda (vi gör det till en rolig stund) samt nyttigt för Connor att lära sig.
 
Igår fick sex nya plagg ta plats. Köpta på loppis, Gekås och ICA Maxi.

Nostalgikänsla för spel

När jag var barn så såg jag en reklamsnutt för "Screwball scramble" på Sky One. Blev så glad när jag fick det, antingen i julklapp eller födelsedagspresent (minns inte när). Detta var antingen sent 80-tal eller tidigt 90-tal. Connor har upptäckt det nu och tycker det är kul. Jag fick dock lite smått panik när han hade lyckats klämma ner en plastkula (som inte hör till spelet) i det sista "hindret" och det fastnade. Försökte med flera olika saker, men till slut fick jag ur den med hjälp av en passare.
 
Olika hinder testar ens motorik och problemlösningsförmåga. Riktig nostalgi att köra detta spel kan jag säga. Och jag tränade så mycket på det som barn så det satt kvar i ryggmärgen på mig och jag tog mig snabbt genom banan. Riktigt roligt!

Promenad som började med lite butiker

Idag träffades Maria och jag för en promenad och den började i ett par butiker. Jag var tidig till mötesplatsen så jag hann in på Miljömyran där jag hittade en bok. Jag samlar på Koontz böcker så blir glad när jag hittar en jag inte har. 2 kronor kostade den. När Maria kommit begav vi oss till Lilla Kråkan då en vän hoppade in där idag. Det var full ruljans på folk där, så kul att se! Hoppas de köpte något jag lämnat in också..hehe... Maria hittade en tröja och jag hittade en t-shirt som båda passade till Connor.
 
Så begav vi oss till Affection/Mansion då Maria hade ett ärende dit och efter det gick vi på promenad utan butiker. Det är kul, skönt och intressant att kunna prata så öppet med en person som man kan göra med henne. Om du läser detta så ta verkligen åt dig, Maria!
 
Inköpen.
 
Ska testa en grej jag inte testat förr. Tänkte använda den som ögonskugga. Köpt på Affection/Mansion.

Sett filmen X-men: Days of Future Past

Spoilers förekommer!
 
Framtiden är hård för X-men. Hårdare än tidigare. Nu väntar totalt utrotning om inte de klarar att skicka tillbaka Wolverine i tiden så han kan ändra förloppet.
 
Tänk att de lyckas göra en sådan totalt oengagerande film från en sådan bra förlaga som X-men. Det är inte en bra känsla när man känner att man totalt struntar i filmens utkomst och hur de olika karaktärerna klarar sig. Jag vet inte om det satsats för mycket på yta och effekter och om det är därför det saknas så mycket. Jag tycker åtminstone att första X-men-filmen var bra, men då handlade det mer om karaktärerna och man gick på djupet med dem. Bara för att man lärt känna dem i tidigare filmer så innebär inte det att man ska sluta visa dem, deras tankar, känslor och utveckling.
 
Även fast det ser ut som att man satsat på effekterna så är de alldeles för glättiga och orealistiska. Har man läst serierna så är det för det mesta helt "vanligt". Det vill säga att det är smutsigt, inte tillrättalagt, inte "perfekt"... När man har så bra skådespelare i sin grupp så borde man absolut ha gett dem mer spelutrymme.
 

Läst klart: Torka aldrig tårar utan handskar - 1. Kärleken

Från bokens baksida:
 
"När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm. Benjamin är Jehovas Vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Till den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.
Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen."
 
Denna bok fokuserar på det ljusa. Det förekommer förstås idioter som yttrar sig om och vill förnedra de som är annorlunda än dem själva, men det man tar med sig är ändå kärleken. Titeln på denna bok i serien är därför träffande. Värmen och gemenskapen är stark. I början av boken så tas det upp hur Rasmus mobbas för att han är annorlunda i ett litet samhälle. "Ja, se pojkar" säger några och ursäktar därmed och gör mobbing ok. Om de inte skyller på detta så skyller de på den utsatte. Extremt tråkig attityd en del har. "Pojkar" ska ALDRIG ursäktas när de mobbar, hotar, kränker och beter sig våldsamt. Det är INTE ok "pojkbeteende". Hur ska de lära sig att det inte är ok att vara elak mot andra människor om folk bara struntar i det? Hur blir DE som vuxna? Huh!
 
Det är kul att läsa om ens egna lokala näromgivning. Arvika beskrivs som det var på 80-talet. En del kommer jag faktiskt ihåg från slutet av 80-talet... Att det var detsamma. Caféet vid Domus som nämns till exempel. Det minns jag. Gunnarskog nämns också. Visserligen som en "liten håla". Det blir lite mycket storstad mot småstad här och där i texten, men kan förstå att det är så det känns för en del. Det är extremt svårt om man sticker ut på en liten ort, tyvärr. Det finns fördomsfulla människor i storstaden också, men på grund av folkmängden så är det kanske ändå lättare att hitta den där gruppen som man har något gemensamt med.
 
En bra början på serien!
 

Solnjutare

Idag har katterna bott på balkongen. De älskar verkligen sol! De kom in för en stund sedan och åt lite mat och efteråt ville Tetris ut igen, men kom in och såg lite moloken ut då solen hade gått ner. Stackarn då!
 

Presentkort på BHaget

Nu har jag handlat för presentkortet jag fick i julklapp på BHaget. En del säger att presentkort känns dumt och att det är lika som att ge pengar, men det tycker inte jag. Får jag pengar i present så använder jag det till räkningar, mat eller liknande. Får jag ett presentkort då går de pengarna verkligen till just den saken också. Det gör det lättare att köpa något bara till sig själv. Rekommenderar denna butik åter igen! Superbra och personlig service!
 
Det blev en BH i en av de modeller jag redan har och som jag trivs med. Lavendel är färgen och jag blev förvånad när jag sa det i butiken och det visade sig att färgen faktiskt ÄR lavendel. Det där med olika nyanser brukar inte vara min sorts kunskap utan jag kan vanligtvis bara själva basfärgerna. Så blev det ett nattlinne till sommaren också för de stora t-shirts jag använder vanligtvis blir för varma på sommaren och linnen brukar mest tvinna sig och vara obekväma.

Sett filmen American Hustle

Spoilers förekommer!
 
En bedragare tvingas jobba tillsammans med FBI för att ta ner högsta hönset hos maffian.
 
Jag förstår inte varför männen i denna film fått sådan uppmärksamhet, för det är verkligen kvinnornas film. Amy Adams och Jennifer Lawrence är de som gör filmen sevärd! Deras karaktärer är välgjorda och välspelade medan männens är riktiga klichéer som är "blanka" som bara den. Att det är Bradley Cooper och Christian Bale i huvudrollerna hjälper verkligen inte då de är bland de mest "blanka" skådespelare jag någonsin sett. Inget liv i ögonen och inget djup alls. Tur för dem att kvinnorna ändå räddar filmen då, för filmen är verkligen sevärd. Hade varit synd om ett gäng dåliga skådespelare fått förstöra det.
 
Det är kul att se stilen från 70-talet. Det lustiga är att man alltid tar det bästa från en era då man gör film OM eran. Kläder, hår och inredning är nämligen snyggt. Så var inte fallet på det riktiga 70-talet. Det fanns en del snyggt, men det fanns en hel del missar också (som var inne just då). För lite mer realism skulle man kunna ta med det där "fula" också och inte vara så besatta av att göra en "vacker" film.
 
Temat i filmen är inte nytt. Några ska lura några andra och på vägen så undrar man "är det inte DEM som luras nu". Men trots bristen på nyheter så anser jag filmen väldigt sevärd.
 

Min åsikt om påståendet...

"...jag tycker att pojkar ska vara pojkar och flickor ska vara flickor".
 
Jag anser att människor ska få vara människor, välja sin egen väg, vad de tycker om och är intresserade av. Jag anser inte att mitt personliga "tycke" ska styra någon annan människa åt något håll. Enklare kan jag inte skriva/säga det.

Uppmärksammat viktiga frågor på internationella kvinnodagen

Nog för att jag försöker uppmärksamma och jobba för frågor jag tycker är viktiga året om, oavsett om det ibland är något så litet som att skriva ett blogginlägg, men just på internationella kvinnodagen känns det ännu viktigare att göra något. Som jag skrivit tidigare så var vi med i en barnvagnsmarsch i Arvika. Det finns väldigt många frågor och perspektiv att jobba på, så ingen kan vara överallt samtidigt. Valet föll rätt naturligt på mödradödligheten för oss i år. I utvecklade Sverige så blev jag väldigt illa däran när jag var gravid på grund av att jag nonchalerades av en läkare som påstod att jag "överdrev". "Kvinnoproblem" tas sällan på allvar, men jag trodde väl mer om en kvinnlig läkare. Tyvärr gick det väldigt långt med mig, men tack vare att jag till slut blev inlagd och fick väldigt bra och kompetent vård i Karlstad så gick det bra ändå. Alla har inte de möjligheterna, tyvärr.
 
Min lille flaggbärare. Flaggor delades ut på plats och det står Barnvagnsmarschen 2015 på ena sidan och Stoppa mödradödligheten på andra.

Internationella kvinnodagen - barnvagnsmarsch

Idag på Internationella kvinnodagen väljer vår familj att gå med i barnvagnsmarschen i Arvika för att visa var vi står. Allt för många mödrar dör, trots att det skulle gå att förhindra. Ni kan läsa mer om evenemanget HÄR och det är nästan 50 orter i landet där man marscherar. För er som bor i Arvika så är det klockan 12 vid Fågelmannen på torget som gäller.
 

Skogstur och hinderbana

Nu i afton var vi ute hela lilla familjen och gick lite i Styckåsskogen. Imorgon ska det visst vara en tävling där. Skogskörning med häst. På vägen hem blev det lite hinderbana som Connor tycker är jättekul!
 
Suddigt när det är full fart.

Sett filmen jOBS

Spoilers förekommer!
 
Historien om Steve Jobs, från college-avhoppare till skapare av ett numera väldigt välkänt märke - Apple.
 
Filmen är inte det minsta anmärkningsvärd. Den ger inte ett ljud, inte en känsla från sig. Vet inte riktigt om det beror på skådespelarna eller manus... Kanske en kombination. Ashton Kutcher är tråkig och oengagerande. Likaså hela filmen. Det hoppar väldigt och det är mycket som inte tas upp alls. Ibland passerar intressanta saker, men det är så kortfattat medan energin läggs på scener som inte ger något alls. Betyget? Booooring!
 

Sett filmen Max Manus

Spoilers förekommer kanske.
 
Den sanna historien om hur en grupp norrmän kämpar mot ockupationen av Norge under andra världskriget.
 
Det är en väldigt intressant film och mycket välspelat om motståndsrörelsen i Norge under andra världskriget. Jag vet inte hur mycket av den som är sann, men den känns väldigt realistisk och inte överdriven. Skådespelarna passar väldigt bra i sina roller. Det är fascinerande att se människor som stått upp för det de trott på, stått emot förtryck, ockupation och hot porträtteras på film. Filmen är spännande, men inte sådär "actionfilm-spännande" utan en mer realistisk spänning. Utan en massa effekter.
 
Kan rekommendera denna till alla!
 
 Som en lite rolig sidnot. Tåget i Arvika.
 

Skillnader och likheter

Min syn på saken. Att uppmärksamma skillnader mellan grupper av människor skapar distans och kan bilda rädsla och hat. Ett "vi och dem". Att uppmärksamma likheter kan bygga broar, skapa förståelse och empati. Därför föredrar jag det sistnämnda. Det går förstås att prata på olikheter också, men först efter att man skapat en förståelse. Pratar man direkt och endast om olikheter så avhumaniserar man "de andra" och skapar, som sagt, en distans. Detta gäller oavsett vilka "de andra" är, om det så handlar om kön, religion, etnicitet, sexualitet etc.

Tidningar för 1 krona styck

Connor och jag var in på Miljömyran idag och tittade runt. Där hittade han tre tidningar som han gärna ville ha. De var i jättefint skick och 1 krona styck i jämförelse med mellan 49-89 kronor som tidningar kostar i affären numera (ofta för att de säljs tillsammans med en dålig plastleksak som ska locka) var inte illa.
 

Läsa en meter böcker - hur gick det 2014?

2013 började jag med utmaningen att läsa en meter böcker på ett år. Då lyckades jag komma till 64 centimeter. Hur gick det med 2014 då? Tyvärr lyckades jag inte med en meter nu heller. 76 centimeter blev resultatet (böckerna ser ni här nedan med undantag av 3 böcker som jag lånat). Så jag satsar i år igen. Något år ska jag lyckas komma till 1 meter!
 
Jag som gillar statistik tycker det är intressant att se vad jag läst. Formatet pocket är jag inte glad i så av 26 böcker är bara 3 stycken pocket och jag föredrar riktiga böcker så jag har inte läst några e-böcker alls. Tycker att jag lyckats få till en bra genreblandning för 2014 också. Från skräck till politik. Ser att en del författare återkommit från 2013 också, till exempel Michael Crichton och Dean Koontz. Hoppas ni blir inspirerade och finner något intressant i min hög!
 

Gör om, gör rätt (barnskor)

Jag skrev tidigare om att vi beställt skor till Connors barngympa, men de skorna var för stora än så länge. Så igår köpte vi ett par som var en storlek mindre på ICA Maxi. Där hittade Connor ett par sommarsandaler som han verkligen gillade så då är det klart för sommaren också. Jag tycker det är bra att passa på när han hittar något som han tycker om.
 
Det blev Turtles på både gympaskor och sommarsandaler.

Läst klart: Döden spelar falskt av Ian Fleming

Från bokens baksida:
 
"Hans viljestyrka var borta. Han ville bara sova. Eller till och med dö. Vad som helst som kunde minska smärtorna som rasade inne i honom och över hela hans kropp, som stack och sved och dunkade och malde i honom - som kunde döda minnet av fyra kängor som sparkade honom och minnet av grymtningarna från de två svarthuvade gestalterna."
 
Detta är första Bond-boken som jag läst. I och med att de är så kända (eller kanske mest filmerna) så kändes det som att det var bra att ha läst åtminstone en av dem. Kan dock inte säga att boken står ut på något vis. Karaktärerna är ytligt beskrivna och tyvärr är översättningen gammal så en del kränkande ord används. För att beskriva en historisk kontext och hur man pratade förr så kan användandet av sådana ord i taltext vara förklarligt, men det är inte i taltext de används här. Finns även en del slarv med stavfel i översättningen, vilket (åtminstone för mig) tar ner nöjet med att läsa. Alla kan göra stavfel och slarvfel, men om något ska tryckas så tycker jag man gör extra noggranna kontroller samt att flera personer korrekturläser (man kan bli lite "hemmablind" så hjälp är alltid bra).
 
Boken är inte särskilt spännande, men som tur är så är den åtminstone kort.
 

Sett filmen Carnage

Spoilers förekommer!
 
Två föräldrapar möts för att reda ut en situation då ett av parens barn har slagit det andra barnet.
 
Baserat på en pjäs, vilket förklarar att det inte är så många miljöbyten i filmen. Faktum är att det bara är en annan miljö precis i början då man får se ett barn slå ett annat. Sedan utspelar sig filmen i lägenheten och hallen utanför lägenheten till ett av föräldraparen. Men när manus och handling är såpass intressanta som i denna film så behövs inte miljöbyten. Jag fastnar relativt snabbt i den här filmen och tycker det är väldigt intressant att se hur dessa vuxna människor hanterar relationer och situationer.
 
En lågmäld film som jag tycker är intressant ur ett psykologiskt perspektiv. Jag hade förväntat mig något helt annat när jag läste filmens handling, men jag blev ändå glatt överraskad och inte alls besviken. Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly och Christoph Waltz gör alla fyra utmärkta rollprestationer som är väldigt mänskliga.
 

Kryssningspresenter

Syrran och Gabriel var på kryssning nyligen för att fira 1-årsdag. Vilket betydde presenter till Connor, Robin och mig...whihi!
 
Connor fick spel och PEZ-godis.
 
 Robin och jag fick lite annat "godis"...hehe...

Klädloppis i Jössefors idag igen 10-14

Igår var det klädloppis i Jössefors på Folkets Hus och likaså idag mellan 10-14. Jag har lämnat in kläder (behöver inte sitta och sälja själv utan man lämnade in kläder med sitt nummer på). Hoppas det kommer många! Tänk på både miljö och era plånböcker! Jag har tittat runt bland kläderna och idag kommer det en hel del mer och det finns mycket fint och billigt! Jag har handlat lite så hoppas få lite mer sålt nu också då.
 

RSS 2.0