Bra krönika om tv

Bra skrivet tycker jag! Syrran tipsade om denna krönika.


Läs hela på VF's webbsida.


Happy Halloween!

Har märkt att det förekommer en del tveksamheter, men det är idag (31 oktober) som Halloween är varje år. Man ska inte blanda ihop det med Allhelgona som är en kyrklig högtid med ett helt annat syfte. Dagen ska vi fira på ett lugnt sätt. Eftersom Connor är så liten så blir det inget bus-eller-godis. Dock så ska han vara lite speciellt klädd för dagen (kolla här). Vi ska en sväng till syrran och kolla på skräckfilm.

Så HAPPY HALLOWEEN till alla som firar det!


Blomma som vi fick av min mamma.


Bäddat med smurfar

Saker med smurfar på finns åter i affärerna (se pyjamas som jag köpte till Connor), men lakanet i barnvagnen är från "min tid" då det också fanns smurftryck. Vad roligt det är att ha sparat på sådant! Nu drar vi en sväng till Molkom på 15-årskalas och efter det blir det Karlstad för att hälsa på A & P.


Connors barnvagn. Lila fäll och smurflakan.


Köpt pumpa

Jag fixade minsta pumpan de hade på affären och den vägde ändå cirka 5 kg. De andra var minst dubbelt så stora så det hade jag aldrig orkat bära. Nu blir det bara till att skära ut något läskigt ansikte i den. Har ni/ska ni skaffa pumpa? Gör ni något gott av innehållet? Vad skär ni ut för mönster/ansikte?


Tyckte det var komiskt att det står Pumpa Halloween på kvittot. Min torra humor, jag vet...


Nintendo Wii Mii

Jag har gillat att spela tv-spel sedan jag fick mitt första Nintendo 1989. Fortfarande så är jag mest förtjust i de "barnsliga" spelen med bland annat Mario. Jag har ett Nintendo 8-bit och en GameCube medan min sambo har Wii. Det är mina favoritkonsoler.

Wii kan jag ha problem med ibland med tanke på dess kontroller som inte alls påminner om de tidigare. Uppväxt på Nintendo 8-bit så sitter sådana kontroller i ryggmärgen medan de nya är mer.... nya. Tur att man kan koppla in GameCube-kontroller till Wii! När vi kört Mario Kart Wii så misslyckas jag totalt med Wii-kontrollen som har ratt, men när jag fick köra med GameCube-kontroll så vann jag istället.

Till min rubrik nu då (jag är duktig på avstickare ibland...sorry). Min barnsliga sida har fått komma fram rejält i och med att Wii har Mii-figurer, figurer som man själv gör och sedan även kan spela med i en del spel (som till exempel vårt nyinskaffade Wii Party). Jag har mig själv som figur, men har även gjort en del andra. I förrgår så undrade Robin varför jag inte försökt göra Freddie Mercury. Det undrade jag också. Hur hade jag kunnat glömma att göra min största idol? Så igår gjorde jag ett försök som ni ser här nedan. Vad tycker ni?


Jag och Freddie Mercury som Mii's.


Bankdag för barnen

Idag var jag, Connor och min mamma till Sparbanken för att de firade 190 år med lite olika aktiviteter. De bjöd på kaffe, saft och en massa goda kakor. Jag åt något som mamma sa hette drömrulltårta. Den var riktigt god! Connor fick en grön ballong och så satte vi in innehållet i hans spargris på hans konto. Alla barn som gjorde det idag fick en present så Connor fick en nalle med en t-shirt som det står Westra Wermlands Sparbank på. Det fanns även en barntävling där man skulle döpa en stoooor björn. Vinnaren vinner björnen. Jag tävlade för Connor för skojs skull.

Efter att vi varit på banken skulle vi handla lite smått. Jag skrattar bara jag tänker på vad som hände då. Jag gick och handlade och sedan mötte jag upp med mamma och Connor i förbutiken. Det hade regnat så ballongen var blöt och helt plötsligt bara small den. POFF! Vi skvatt (värmländska för "blev skrämda") och alla runt omkring oss skvatt. Någon utropade "Jisses!" och någon sa "Hjälp, VAD var DET?". Om någon var lite slö där och då så var de det nog inte efter det.


Connors första bankbesök.


En av Connors spargrisar (nu har han tre stycken). Fin reflektion av kameran i grisen.


Presenterna som Connor fick på banken.


Ta sig tid

Jag har blivit allt duktigare på att ta mig tid. I och för sig så har jag aldrig varit en rastlös person, något jag tror hänger ihop med min fibromyalgi. Jag har haft ont och/eller varit så trött att jag inte kunnat hänga med i ett högt tempo. Det har fått gå i min takt. Eftersom jag började få problem redan vid 12 års ålder så antar jag att jag lärt mig. Visst har det varit tråkigt ibland när man verkligen velat hänga med kompisar, men inte orkat. Men de kompisar och vänner som jag har nu förstår detta (i alla fall så som jag uppfattat det) och jag känner inte någon press på att klara samma som andra.

Nu, i och med Connors tillkomst, är jag riktigt bra på så kallad mindfulness. Mindfulness handlar om sinnesnärvaro och att finnas och uppleva nuet. Jag menar inte att jag är i detta stadium hela dagarna, men någon timme varje dag så bara finns jag med Connor. Att försöka se världen genom ett litet barns ögon gör att det här med "nuet" blir enklare på något vis. Idag har vi till exempel lekt i flera timmar. Lek i hans ålder innebär att han ligger och tittar på antingen mobilen ovanför skötbordet eller sakerna i babygymet, jag vippar till sakerna så de rör sig och han vrålskrattar. Eller så gör vi grimaser till varandra. Han har börjat härma med mun och tunga.

Och jag kan numera släppa alla "måsten" under dessa stunder med honom. Disken får vänta, tvätten får vänta, städning får vänta och så vidare. Enda som kan störa är om jag blir törstig, hungrig eller måste på toa. Så om ni kommer på besök och det ser ut lite hur som helst här... då vet ni att vi varit upptagna med att leka och finnas.


Kyrkviken.


Badbalja

Under söndagen fick vi hit badbaljan som jag, min syster och min kusin har badat i som bebisar. Så kul att den fanns kvar! Connor älskade att bada i den! Han sprattlade så med benen att jag hade vatten över hela köksgolvet. Lite enklare än i badkar ändå, i alla fall nu när han är liten.


Katterna ska givetvis undersöka och godkänna allt nytt. Har ni sett att en inspekterar inuti och en utanpå? Ser nästan uträknat ut...hehe...


Sorg

Idag är jag väldigt ledsen. Efter en längre tids sjukdom var vi nämligen tvungna att ta det svåra beslutet och låta min lantiskatt Silla få somna in. Jag saknar henne redan! Avskedet var fint, vi gosade och hon spann. Jag pratade med henne hela tiden och hon var lugn. Det värker i hjärtat och halsen, trots att jag vet att det var det bästa för henne. En riktig personlighet har lämnat oss.


Underbaraste lilla Silla!


Buskatt!

Idag försvann Yatzy spårlöst. Hon har haft sina rymningar tidigare och hon svarar inte när man ropar på henne heller (det gör däremot Tetris). Vi letade genom hela lägenheten och jag letade även i trappuppgången ifall hon smitit ut när Robin bar ned grejer till förrådet. Nepp, ingen Yatzy.

Till slut klickar det i hjärnan på mig och jag lyfter på överkastet till sängen. Där ligger hon! Hon hade lyckats krypa under överkastet så att det inte syntes alls. Ett trick hon kanske lärt sig från min lantiskatt Silla? Uh, vad orolig man kan bli.


Busungen själv förstod inte alls att hon gjort oss oroliga.


Tävla med Goteborg.com

Jag är med och tävlar på Goteborg.com. Det kan du också göra. Riktigt härliga vinster! Allt du behöver göra är att svara på tre frågor och motivera varför du ska vinna.


Tävla HÄR du också och förgyll din jul!


Grattis Keso!

Med 39% av rösterna vann katten Keso tävlingen. Grattis! Vinsten kommer med posten. Tack till alla som röstade, 57 röster totalt!


Janteröset

I Arvika har vi ett Janterös. Där kan de som vill lägga en sten och därmed avlägga sig Jantebördan. Jag har lagt en sten där. Detta är Jantelagen:

1. Du skall icke tro, att du är något.
2. Du skall icke tro, att du är lika god som vi.
3. Du skall icke tro, att du är klokare än vi.
4. Du skall icke tro, att du är bättre än vi.
5. Du skall icke tro, att du vet mer än vi.
6. Du skall icke tro, att du är förmer än vi.
7. Du skall icke tro, att du duger något till.
8. Du skall icke skratta åt oss.
9. Du skall icke tro, att någon bryr sig om dig.
10. Du skall icke tro, att du kan lära oss något.
(Källa: Nationalencyklopedin)

Småaktig avundsjuka ligger bakom den. Janteröset står för egna tio budord. Lite mer positiva sådana.


Du är enastående
Du är värd långt mer än du tror
Du är lika klok som andra - ibland klokare
Du är lika bra som andra - ibland bättre
Du vet lika mycket som andra - ibland mer
Du klarar mycket - ibland mer än andra
Du ska veta att många bryr sig om Dig
Du ska veta att Du kan lära andra - ibland av dem
Le och skratta - det gör Dig fri!


Janteröset vid Kyrkviken i Arvika.


Sista dagen för röstning

Nu får ni passa på att rösta på er favoritbild i katt-tävlingen! Sista dagen idag.

   Nya Skottland-broschyrer

Jag beställer årligen Skottlands-broschyrer, vilket man kan göra HÄR. Det är så underbart att läsa dem och titta på alla bilder. Att se bilder från ställen man varit får en att minnas och att se bilder från ställen man inte varit får en att dagdrömma. Jag vet inte varifrån min fascination för Skottland kommer. Den har liksom alltid funnits där. Det går inte att logiskt förklara (jag som vill ha förklaring på nästan allt) utan är mer en känsla. En känsla som bara dyker upp då jag ser bilder, filmklipp eller läser om Skottland. En sorts "hemma"-känsla.

Allra bäst är förstås Högländerna (The Highlands). Glasgow är en fin stad, men den är väldigt modern och det finns bara en del som avslöjar att man är i Skottland + att jag haft lite svårt med Glasgow-dialekten. Edinburgh är en stad som är väldigt vacker på bild, men av någon anledning får jag panik när jag är på plats. Gatorna ringlar runt helt ologiskt (vilket påminner mig om Sheldon i Big Bang Theory då han säger att han inte kan bo i Washington för att han aldrig skulle kunna bo på en plats där gatorna är uppbyggda efter ett ringmönster) + att jag haft svårt för dialekten där också (det stör mig fortfarande att inte veta vad den där busschauffören sa). Höglandsdialekten går däremot alldeles utmärkt att förstå! Inverness är en lagom stor stad med både moderna kvarter och äldre charmiga platser. Närheten till naturen är också ett stort plus.


Underbara bilder i broschyrerna!


Nödvändigt eller?


Kallt


Så här kallt var det när jag och syrran var ute och gick under torsdagen.


Djurliv

När jag och syrran skulle ut på promenad igår så satt det två hackspettar i ett träd bredvid vägen. Jag tror inte jag har sett två hackspettar tillsammans tidigare utan de har varit solo. Dessa två muckade rejält med varandra så antingen var de väl ett par (haha) eller så var de två solohackspettar som råkat bli förtjusta i samma träd.


Hmm...svårt att ta kort på hackspettar som hoppar omkring, så denna blev huvudlös.


Och javisst...en till nästan huvudlös hackspett. Eller rättare sagt nästan osynlig.


Bloglovin'

bloglovin

Via Bloglovin' kan man enkelt följa "sina" bloggar och se när de uppdaterats. Klickar man på symbolen kan man följa min blogg.


Tävla hos Lady DahmerJag tävlar om ett hudvårdsset hos Lady Dahmer.

Tävlingen avslutas Torsdagen den 28'e oktober.

Var med och tävla HÄR du med!

Jag prenumererar och läser Lady Dahmers blogg därför att hon så klockrent och ärligt skriver om upplevelser, familjeliv och genus.


Sett filmen The Invasion

Spoilers förekommer! Det har gjorts flertalet filmer baserade på boken The Body Snatchers av Jack Finney. Jag har sett dem alla (den från 1956, den från 1978 och den från 1993) nu i och med denna från 2007 (om det inte finns någon jag inte känner till). 

I min rangordning så är den från 1978 bäst, sedan kommer den från 1956 och den senaste från 2007 klämmer in sig på en tredje plats. Den från 1993 är nämligen totalt usel, förutom en enda cool fras som Meg Tilly yttrar i filmen:

"Where are you gonna to go, where are you gonna run, where are you gonna hide? Nowhere... 'cause there's no one like you left!"

Men för att återvända till filmen detta inlägg handlar om. Nicole Kidman gör faktiskt riktigt bra ifrån sig. Jag glömmer bort att det är Nicole Kidman efter att ungefär en kvart av filmen har gått. Det är ett bra betyg, tycker jag. Ser man karaktären istället för skådisen så har skådisen lyckats i mina ögon. Jag förstår hennes kamp för sin son, jag skulle också kunna slå ner folk för att skydda min son.

Jag gillar verkligen att Veronica Carthwright är med i en roll. Hon var nämligen även med i versionen från 1978. Filmen i sig var lagom spännande och klart sevärd. SPOILER med stora bokstäver! Enda tråkiga var slutet. I min favorit så är slutet "dåligt". Jag är rätt förtjust i sådana, så jag gillar inte när allt ordnar upp sig som det gör i denna.


Köp DVD på Ginza


Sett filmen Marley och jag

Spoilers förekommer! Jag har inte läst boken så kan inte jämföra den med filmen. Varnar dock känsliga för denna film för trots att jag störde mig på hur jobbig hunden var så kämpade jag mot gråten direkt jag fattade var historien skulle sluta (och det tog mig inte lång tid att fatta). Till slut kom tårarna.

Som jag uppfattat det så är detta baserat på en riktig Marley. Husse till Marley skrev visst boken som ligger bakom filmen. Det handlar om hur ett par bestämmer sig för att skaffa en hund eftersom de båda växt upp med hundar. Dock så förväntade de sig inte att de skulle få en hund som gjorde precis allt den inte fick. Familjen utökas med tre barn och Marley finns alltid där. Trots (eller kanske på grund av) sina jobbiga ovanor så växer Marley in i familjens hjärtan.

Skådespelarna är inte mina favoriter, men den här filmen handlar egentligen om hunden och familjens relation till hunden så man bryr sig inte så mycket om vad skådisarna gör. Jag vet inte vad det är med djurfilmer, men de får nästan alltid till det där som känns i hjärtat på mig (det finns undantag förstås). Kanske är det för att man själv haft djur nästan hela livet. Det är även en scen som inte handlar om Marley som fick hjärtat att göra ont. Storspoiler! När paret väntar sitt första barn och är på ultraljud och får beskedet att "hjärtat slår inte". Strax före den scenen hade Connor härmat mig för första gången då jag räckte ut tungan åt honom. Jag HAR verkligen blivit mer blödig. (Det fanns förresten en karaktär i filmen som också hette Connor.)

Kan säga att Tetris och Yatzy verkligen gillade denna film för så mycket gos som de fick mådde de helt fantastiskt!
Om ni ska se denna film och är svaga för djurfilmer så varnar jag er! Ha åtminstone med näsdukar när ni ser den.


Köp DVD på Ginza  


Connor 2 månader

Idag är Connor 2 månader gammal! Tänk vad tiden gått fort! Vi var till BVC för en läkarkoll idag. Allt såg så bra ut och han är riktigt stark i benen. Sparkade sig från doktorn flera gånger...hehe... 4475 gram väger han och 54,5 cm lång är han. Han har växt rejält sedan födseln för 2 månader sedan då han vägde 2700 gram (de närmaste dagarna efter gick han ned till 2380 gram som minst) och var 47 cm lång.

Nu på kvällen har Connors mormor, morfar och moster varit här så vi har firat honom. Han fick några presenter som jag hoppas han får roligt med. En av dem (Pingu-leksaken) har han redan tittat helt fascinerad på. Barbapapa-leksaken kan man dra upp så den vibrerar. Blir kul när Connor lär sig att göra det!

P.S. Bloggen har verkligen muckat med mig idag. Saker hade ändrats i koden trots att jag inte varit inne och gjort det. Om något ser konstigt ut så får ni inte undra. Jag ska försöka fixa till allt.


Connors presenter. Barbapapa ska sitta på bilbarnstolen och Pingu-leksaken på barnvagnen.


Tv-serien Human Target

För ett litet tag sedan skrev jag om serien NCIS Los Angeles och att jag genom att ha sett reklam för ett avsnitt såg att Peter Wingfield skulle vara med i det avsnittet. Nu har det hänt igen, fast på ett lite annat sätt.

Jag zappade förbi kanaler för att se om det fanns något intressant och när jag kom förbi Kanal 5 så hajade jag till. Bilden var på så långt avstånd att man inte såg ansikten, men ändå tänkte jag "Peter Wingfield". Så blev det en närbild och visst var det Wingfield. Lustigt att jag känner igen honom på kroppspråket. Serien var Human Target. (Och ja, Wingfield är lite av mitt stalker-objekt förutom att jag bara stalkar hans filmer och serier och inte honom personligen.)

Fick ställa in videon till reprisen som gick mitt i natten eftersom så mycket av avsnittet hade gått.

I denna serie fick han tyvärr spela en väldigt tråkig fyrkantig rollkaraktär. Han gjorde sitt bästa, men har man fått en sådan otroligt trist roll så finns inte mycket att göra. Serien i sig verkade riktigt tråkig också, med en enda ljusning i karaktären Guerrero (Jackie Earle Haley).


Wingfield i Human Target.


Jim Byrnes och Peter Wingfield i Highlander-serien.


Rosa Bandet

Stöd rosa bandet


Omröstning katt-tävlingen!

Nu har sista dagen för att skicka in bild till tävlingen passerats.

Så blev det det där med beslutsångest då... Jag kan inte bestämma mellan de bidrag som inkommit till tävlingen med kattvinst så jag tar jättegärna emot hjälp av er läsare. Rösta på er favorit nedan!

Röstningen pågår till och med 24 oktober!


Nr. 1: Nova.


Nr. 2: Korobov.


Nr. 3: Alvin.


Nr. 4: Keso.Top Model 14 och kroppsbehåring

Uh vad jag störde mig på reaktionen hos de flesta deltagarna i Top Model 14 när de ska få makeovers. Det upptäcks nämligen att Ren inte rakat sig under armarna. En del deltagare betedde sig som att det upptäckts att Ren misshandlat pensionärer på sin fritid.

Ren berättar att hon inte rakar sig regelbundet under armarna för att frågor som jämställdhet och kvinnans rättigheter är viktiga för henne. Det tycker jag visar att hon är mer än yta och att hon faktiskt tänkt över dessa saker. Hade varit coolt om hon blivit en modell som gick före då det gäller kroppsbehåring (varför acceptabelt på män när det inte är det på kvinnor liksom?). Men eftersom det uppenbarligen anses som "äckligt" när kvinnor har hår någon annanstans än på huvudet så rakade de bort det på henne.

Några av de andra deltagarna satt och viskade till varandra: "Undrar hur hon ser ut där nere om hon till och med har hår under armarna?" Den där trenden med att vara rakad där nere är inte speciellt hälsosam och dessutom inspirerad av porrbranschen. En del av dessa deltagare är så otroligt pryda så hur går det ihop med deras syn på kroppshår/rakat? Egentligen ska jag väl inte bli förvånad över att de inte tänkt genom saker ordentligt. Det är ju ändå "America's Next Top Model" som jag kollar på, inte "America's Next Genius"...


Deltagaren Ren som gjorde de andra förskräckta.


Tävla om Skottlandsresa

Jag tävlar redan! Har varit i Skottland tre gånger (2007, 2008 och 2009) och ska absolut dit igen någon gång. Hoppas Connor blir lite sugen på att resa dit när han blir äldre!

denna sida kan ni tävla om en Skottlandsresa antingen till Edinburgh eller Glasgow.


Love Scotland! Bilden tagen i maj 2007 och föreställer en del av Urquhart Castle vid Loch Ness strand precis utanför byn Drumnadrochit.


Babybilder

Mamma hade med babybilder på mig när hon hälsade på häromdagen. De var tagna varje gång jag "fyllde månad". Så kul att se och jämföra med Connor. Vi var riktigt lika varandra vid 1 månad.


1-6 månader gammal på dessa bilder.


7-12 månader gammal på dessa bilder.
På 9-månadersbilden har jag en Monchhichi i knät. Hoppas verkligen jag har kvar den i någon kartong! Vore så kul att ha! Har sett att det har blivit "inne" med sådana igen förresten så de finns att köpa på en hel del ställen.


Sett filmen Iron Man 2

Spoilers förekommer! Besvikelse! Det summerar filmen i ett enda ord. Jag gillade den första Iron Man-filmen och kanske fick det upp mina förhoppningar på denna. En stor besvikelse var i alla fall vad den var.

Handlingen är enkel. Iron Man möter en ny fiende, både en uppenbar i Mickey Rourke och en som är dold inom den "egna sidan", samtidigt som han slåss för att förhindra den förgiftning som långsamt sprider sig i hans kropp och kan kosta honom livet. Trots att jag inte förväntade mig en djup film utan visste att det var ytlig action så känns handlingen alldeles FÖR ytlig. Undrar vad Don Cheadle gör i denna film? Han är riktigt bra i Hotel Rwanda, se den istället!

Filmen bygger även på den där typiska fördomen om att män som slåss är kraftfulla och slår med effekt medan kvinnor som slåss samtidigt ska vara så där otroligt snygga och posera. Jag suckade trött när Scarlett Johansson började slåss. Tråkigt! Se 1:an, den kan jag rekommendera. Denna förpassar jag till "slöseri med tiden"-hyllan.


Snart nytt matställe i Arvika

Precis bredvid Ritz i Arvika (i lokalerna där Hemma-butiken fanns förut) ska det öppna ett nytt matställe med à la carte-meny och vedugnsbakad pizza. Det låter riktigt mumsigt! Ska bli intressant att se vad det blir för något.


Jag är med i tävling...

...om ett presentkort/rabattkort på Miss Duckys blogg. Tävla du också om du vill!


Miss Duckys snygga blogg.


Roliga felstavningar

Medan Connors mormor tog en liten promenad med honom så passade jag och syrran på att äta på Sunday Café. Jag gillar verkligen deras grillade ciabatta! På hemvägen gick vi förbi en skylt som visade reklam för kläder i en lokal butik. På den fanns några roliga felstavningar. Sedan så handlade jag fars dags-present till Robin i just den butiken också. Duktig reklam som får en på gott humör så man vill handla där. Kanske felstavningen alltså var med flit? hehe...

Tänk förresten att Robin får fira fars dag i år! Det blir den första. Jag får vänta till maj på mors dag.


Långklasonger och Lågkalsonger till reapris. Thermoxyxa kanske låter lockande?


Katt-tävlingen

Glöm inte att delta i denna tävling! Detta är vad ni tävlar om:

Presentkort på 1 stycken Espree Silky Show Cat shampoo 355 ml.


Tetris väntar vid datorn på era bidrag!


Nya avsnitt av Family Guy

Ikväll klockan 20.00 på TV6 börjar nya avsnitt av Family Guy. Då vet ni var jag befinner mig.


Onsdagar 20.00 TV6.


Leende och skratt

Connor har börjat le och skratta. Så härligt! När han under tisdagen låg på skötbordet och skrattade för fulla muggar åt mobilen så värmde det verkligen hjärtat.


Det börjar med ett leende och viftande av armar och ben.


Sedan kommer gapskrattet och det är helt underbart!


Om fibromyalgi

Tack Malin för detta länktips! Det är den bästa och mest lättförstådda beskrivningen jag läst om fibromyalgi. Det är 11 år sedan jag fick diagnosen och 18 år sedan jag började visa symtom. Under dessa 18 år har jag verkligen testat allt mellan himmel och jord, inklusive en del alternativa metoder även fast jag inte tror på sådant. Ett fåtal saker har lindrat det värsta någon dag, men överlag är det ganska dålig effekt. Men jag fortsätter leta.


Läs hela artikeln på Aftonbladet.


Sett filmen Taking Woodstock

Spoilers förekommer! Detta är filmen som är baserad på bakgrunden till den legendariska Woodstock-festivalen 1969. Förvänta er dock inget material från själva festivalen. Den handlar som sagt om hur Woodstock-festivalen kom att bli.

Jake anordnar varje år en musik- och kulturfestival i lilla staden där han bor. 1969 läser han i tidningen om en festival som fått tillståndet indraget och blivit bortkört från en annan stad och kontaktar så festivalledningen. Festivalen det handlar om är Woodstock.

Jag tyckte att filmen var intressant och roande. En del saker i den känns lite för ytligt förklarade och man hade gärna fått fördjupa sig lite, men generellt sett en sevärd film. Som sagt så finns inget material med från själva festivalen och trots att Jake försöker att ta sig till festivalen för att kolla in artisterna så lyckas han aldrig. Jag har sett dokumentären om Woodstock så det var kul att se en spelfilm om festivalen också.

Som en liten avstickare kan jag nämna att jag varit på konserter med John Fogerty (1969 sångare i Creedence Clearwater Revival) och The Who som spelade på Woodstock. Lite häftigt att man fortfarande kunnat se dem live under min livstid (John Fogerty 2005 och 2008, The Who 2007)!


Köp DVD på Ginza


101010

Dagens datum 101010. Det är bara två år till som det kommer vara datum med alla tre datumsiffror likadana. Sedan får man vänta i 89 år på nästa (om jag inte räknat fel).

Vi tog en promenad med barnvagnen och köpte med oss lite god mat. Dagen till ära fick Connor spela Bingolotto för första gången. Eller rättare sagt, vi köpte en lott och spelade åt honom. Ingen vinst tyvärr. Hade väl varit häftigt annars om en 7-veckors bebis vunnit en bil!? Skulle tro att det var sista gången det blev Bingolotto här. Det var så förändrat och inte alls kul. Många fler storvinster och färre småvinster så det är/känns svårare att vinna.


Jag hade gjort en äppelpaj som blev riktigt lyckad.


Ovanor...

...ska man börja med i tid.


hehe...nejdå, Connor fick bara ballong inget annat.


Snabbare än väntat

Möbleringen gick snabbare än väntat så nu sitter jag i vardagsrummet vid datorn. Kommer säkert glömma bort mig någon gång och gå in i det andra rummet när jag ska använda datorn. Lite ovant i början.


Nya datorhörnan. Där datorn står ska vi ha en hylla, men har inte skaffat den än.


Möblering

Idag börjar flytten av datorhörna. Det är en hel del som ska flyttas och det ska göras plats och så vidare. Men modemet flyttas idag så vet inte när jag kommer åt internet igen.


Bye bye gamla datorhörnan.


10 saker: Att vara mamma...

...innebär att:

♦ man är trött jämnt
♦ minnet blir jättekort om det inte har något att göra med bebisen
♦ ens "egentid" blir gravt limiterad
♦ ibland verkar hushållet falla samman när "inget blir gjort" (tvätt, disk, blöjor, dammråttor)
♦ ens hörsel förbättras (bebisen kanske ligger i andra rummet och man reagerar direkt: "Var det där en ryckning...vaknar han snart?")
♦ man inte kan hjälpa att det blir mycket babysnack
♦ när din partner lämnar tv-spelskontroller framme blir det till värsta grejen ("PLOCKA BORT!")
♦ man blir oense om de mest konstiga saker
♦ man hinner kanske inte ens gå på toan under dagen
♦ man får ingen matro

MEN...det innebär också att du har världens goaste bebis som tycker om att sitta och jollra i din famn, som ler åt dig när du larvar dig, som fascinerat tittar på dig så att ögonen går i kors, som räcker ut armarna mot dig, som somnar mot ditt bröst och som för varje dag växer och utvecklas till att bli en egen individ.

Det är värt ALLT!


Tv-serie NCIS Los Angeles

Ibland är det tur att man råkar se reklamsnuttar. Jag följer inte serien NCIS Los Angeles, men häromdagen såg jag i reklamen för senaste avsnitt att Peter Wingfield dök upp. Självklart var jag tvungen att kolla då. Det är tyvärr inte ofta man får se honom numera eftersom många av serierna han gör inte köps in av svensk tv och jag laddar inte ner. Han har varit lite av en favorit sedan jag såg honom för första gången som Methos i tv-serien Highlander.

Jag gillar verkligen rollen han gör och hans prestation är, som vanligt, perfekt! En scen i serien liknar jag vid en scen i filmen Rollercoaster (1977), en film som är en av mina favoriter. Spoilervarning! Det är en massa folk i omlopp och "hjälten" tittar sig omkring och upptäcker i massan en person som tittar rakt på honom med genomträngande ögon. "Hjälten" förstår att detta är "skurken" och börjar jaga denne. Samma grej i både filmen och tv-serien alltså. I Rollercoaster gör Timothy Bottoms detta perfekt och i NCIS Los Angeles gör Peter Wingfield detta perfekt!


Wingfield i NCIS Los Angeles.


Wingfield som Methos i Highlander-serien på 90-talet.


Projekt barnrum

Idag har vi påbörjat ett projekt som kommer ta lite tid. Projekt barnrum. Det tredje rummet i vår lägenhet har vi haft tv, dator och en hel del annat i. Nu ska det flyttas omkring och rensas, sedan spacklas och målas, skaffa lite nya grejer och resultatet ska bli att rummet blir Connors.

Idag har vi flyttat ut Robins tv (japp, vi har en varsin) till vardagsrummet medan min mindre tv tillfälligt får stå i barnrummet. Där ska den dock inte finnas när rummet officiellt blir Connors. I vardagsrummet har vi möblerat om så att soffan flyttats. Detta för att göra plats så att några bokhyllor kan flyttas och göra plats för datorhörnan.

Någon gång framöver ska pappa komma hit och hjälpa till så att modemet och routern hamnar i vardagsrummet istället. Vill inte ha sladdar överallt så därför är det jättebra att ha en elektriker till pappa. Han kan detta med sladdar! Bilder kommer det bli allt eftersom arbetet fortskrider.

Söt oktoberbild

Har en kattalmanacka som jag fått av en släkting i USA. Månadens bild är bara för härlig!


Kattbilder är alltid söta, men den här piratkatten fick mig att le lite extra.


Promenader

Jag och Connor har varit ute på barnvagnspromenad och bärselepromenad med Mirja och hennes yngsta son idag. Det har varit en väldigt mörk och grå dag och jag har varit på det humöret att vad som helst har fått mig att nästan börja gråta. Tappade till exempel en gaffel i golvet när vi skulle äta och till och med det satte fart på tårkanalerna..."Uuuuuhh....nu måste jag diska gaffeln innan jag kan äta *snyft snyft synd om mig*".

Promenaden var därför riktigt skön och kom vid rätt tidpunkt. Att gå runt och prata lite ocensurerat med någon är härligt. Konstigt nog så reagerar de flesta lite om man pratar på detaljer med förlossning och sånt...hehe... Men med Mirja är det fritt fram. Promenaderna ska dessutom förhoppningsvis bli ett stående inslag varje onsdag.


Sötisen väl inpackad i barnvagnen...uhm...nerbäddad kanske det heter...hehe.


Mina inköp under mârten

Handlade en del under mârten, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Här är mina köp.


Rejält prissänkt kofta. Har velat ha plagg med sådana rutor i flera år, men har aldrig haft råd tidigare.


Det blir till att göra dekor på ljus av servetterna och haklappen kunde jag inte motstå.


Manchesterjeans för 40 (!!!) kronor och två par knästrumpor (rutorna igen).


Klart för julklappar! (Och en nyfiken katt är med som vanligt.)


Sett filmen Jakten på lycka

Spoilers förekommer! Denna film är baserad på en sann händelse. Ibland lyckas sådana filmer och ibland känns det mest som att de försöker använda "baserad på sann händelse" som ett PR-trick för en film som inte är så bra. Denna film tycker jag lyckas.

Filmen utspelar sig på 80-talet och handlar om en familj som kämpar med räkningarna. Till slut orkar inte mamman i familjen med det längre så hon flyttar till New York till sin släkt. Kvar blir pappan och sonen. Pappan (Will Smith) vill ge sin son ett bättre liv så han bestämmer sig för att gå en utbildning och bli börsmäklare. Han får dock ingen betalning under utbildningen så han försöker på bästa sätt att få ihop pengar, men ofta blir de tvungna att övernatta på härbärgen. Sonen spelas av Will Smiths egen son förresten.

Jag gillade verkligen denna film! Det är ett starkt drama om vilja och att aldrig ge upp. Det är verkligen kul att se Will Smith i en seriös roll, något som han klarar av väldigt bra! Rekommenderar denna film starkt! Blev även sugen på att äntligen skaffa mig en Rubiks kub.


Köp DVD på Ginza


Förberett för Halloween

Tradera hittade jag snygga kläder till Connor inför Halloween. Första året blir det ingen utklädnad, men piffa till lite kan man göra ändå. Jo, jag vet att det är jag som är lite "tôlig" och att Connor är så liten att han inte kommer veta om Halloween överhuvudtaget. Fast visst är det kul att hitta på lite sådant ändå!


En söt dräkt med mössa och haklapp.


En liten pumpa på rumpan också.


Mârtenshelgen

Under helgen har det alltså varit Arvikamârten. En av höjdpunkterna under hösten, tycker jag.

Det började med fest hos syrran på fredag. Jag och Connor var där i en timme ungefär och sedan mötte vi upp med Robin och Thea på tivolit. Spelade lite spel och vann en smurf till lillen.

På lördagen var det själva marknadsdagen och vi gick runt i cirka 2 timmar på den. Var väldigt trångt och mycket folk! Trängre än vad jag varit med om tidigare. Besöksrekord eller? Hittade en del saker som jag köpte, men lyckades ändå hålla mig en bit under min tillåtna budget. Efter shoppingen var vi bjudna på kålsoppa på tre olika ställen. Tyvärr kunde vi inte gå på alla tre så vi gick till den som bjudit först. Det var gott! I kålsoppan måste det förstås finnas korv och frikadeller, det är pricken över i:et. Sedan blev det tivoli och lite fler vinster.

På söndagen fick vi besök av Anna och Peter. Det var riktigt kul! De ska ha barn i december och vi är riktigt nyfikna på vad det blir för person. Söndag eftermiddag var vi till syrran som fyllde år. Hon fick presentkort på Charlottenbergs köpcentrum och dvd-filmen Rabbi Jacob av oss. När vi gick hemåt så tog vi vägen förbi hos Lisa och Adam för att lämna över present till Lisa som också fyllt år. Efter en sådan hektisk helg var det skönt att bara slappa framför tv:n under kvällen.


Connor fick ballong...


...och ett tåg.


Av sin moster fick han en mjukis som hon vunnit.


Saker som jag vann åt Connor. Jag är lite smått beroende av gripklospelen...hehe...


Det blev en vinst på söndagen också.


Omedveten bitch

En händelse under mârten gjorde mig troligtvis till bitch i en annans ögon och detta utan en aning från mig. Det är inte första gången det hänt heller. Är jag aningen clueless eller?

Jag skulle köpa mârtensgodis till Robin (han höll i Connor). Går fram och tillbaka längs godiset ett tag tills jag hittar rätt sort (smart att skicka en novis att köpa godis). Tittar då efter säljaren och får ögonkontakt med henne och hon kommer fram och frågar vad jag vill ha. Jag hinner säga:
"Jag ska ha...", men då avbryter en dam bredvid mig och säger:
"Jag ska ha ett halvt kilo sånt där!" Både jag och säljaren stannar upp, men sedan avslutar jag min mening: "...nougat för 25 kr."
"Jag tror faktiskt jag var före!", säger damen.
"Öh, jag vet inte...", säger jag och säljaren säger:
"Jag kan tyvärr inte hålla koll på sånt."
"Nej, men VI kan det.", säger damen och tittar på mig.

Hur ska jag kunna hålla koll på alla personer vid ett fyra meter långt bord? På de marknader jag varit har principen varit: få kontakt med säljaren och när denne kommer fram till dig så är det din tur. Om det införts ett kösystem så har jag inte fått det meddelandet. Jag fick i alla fall godiset och kunde gå.


Ställ dig i kö och vet hut!


Martin Ljung har gått bort

En av Sveriges roligaste komiker har gått bort. Han blev 93 år gammal. Allra mest gillade jag hans "Fingal Olsson". Den fick mig att skratta varje gång. Sketchen är så enkel, men ändå så rolig. Det var Martin Ljung som gjorde den rolig!


Fingal Olsson med Martin Ljung.


Tävling med kattvinst

Nu är det dags för den första tävlingen i min blogg. Häromdagen fick jag en vinst från tidningen Kattliv. Jag blir alltid glad när jag vinner något, men denna gång kan jag tyvärr inte utnyttja vinsten då mina katter inte är badkatter så därför väljer jag att lotta ut den här i bloggen. Hoppas det finns någon där ute som vill delta!

Tävlingen går ut på att ni skickar er bästa kattbild till denna mailadress. Sedan går det till på ett av två sätt beroende på hur många som deltar. Vid få deltagare väljer jag ut en vinnare direkt, vid fler deltagare väljer jag ut tre finalister som ni bloggläsare sedan får rösta på.

Sista datum för att skicka in bild är 17 oktober!

Vinst: Presentkort på 1 stycken Espree Silky Show Cat shampoo 355 ml.


Tetris och Yatzy softar i väntan på ERA bidrag!


Robins blandning

För någon dag sedan lagade jag en Robins blandning till mat. Receptet är baserat på ett recept som jag fått av mamma som heter Gittans blandning, men eftersom det är tonfisk i den och Robin inte gillar fisk så har jag bytt ut den mot kyckling. Därför kallar jag den för Robins blandning.

Recept

Koka ris (jag lyckas alltid göra för mycket så jag vet inte hur mycket man ska koka egentligen)
Stek kycklingfilé och dela i småbitar (cirka 3-4 filéer beroende på hur många ni är). Krydda efter smak.

Häll ut riset i en gratängform. Strö kycklingen ovanpå.

Ta 4 ägg, 1 styck 2-deciliters vispgrädde (eller matgrädde om ni vill ha smalare mat) och majonnäs (välj själv hur mycket, smaka av). Blanda ihop i en bunke och häll sedan i gratängformen.

Grädda i ugn 200 grader i cirka 20 minuter eller tills färgen blivit lite gyllene.

Klart!


Jag hann inte ens ta kort på rätten förrän halva var borta. Så populär är den.


Promenad över tivoliområdet

Under torsdag kväll tog vi en promenad med Connor över tivoliområdet som finns här under Arvikamârten. Skönt att gå runt i lugn och ro innan det öppnat. Några andra gick runt och tittade också. Passade på att ta lite kort på några intressanta åkturer. Harry Potter-lustiga huset och gripklospelen får nog besök av mig. Annars blir det en lugn mârten. En tur på stan bara, men inget ut på kvällen. Blir kul om några år när man kan åka karusell med Connor (om han vill).

       


RSS 2.0