Umgängesdag

Under eftermiddagen idag åkte vi till Kimmi och hennes familj för att gratta dottern som blir 1 år denna vecka. Det blev ett långbesök, vilket var riktigt kul! Jag tror att jag bara var sådär knäpp som jag brukar vara. Man vet aldrig eftersom jag varit vaken hela natten och sett på gala och sedan bara sovit lite på förmiddagen. Tack så mycket igen för fikat, sällskapet, katterna och sakerna Connor fick! Önskar jag hade bilder från dagen, men har bara mobilkameran för tillfället (digitalkameran fortfarande på lagning) så det blir inga höjdarbilder ändå.

Filip och Fredrik, ni är INTE roliga!

Inatt var det Oscargalan då! Värdarna som var förra året var bättre (Alec Baldwin och Steve Martin). Anne Hathaway och James Franco kändes mer stela och krystade, även fast Anne hade sin ljuspunkter. Det var bra vinnare och en del riktigt bra tacktal! Roligt var en nedräkningslista på favorit-tacktal genom tiderna. Roberto Benigni var 1:a med tacket då han vann för Livet är underbart och det håller jag med om! Hans tacktal minns man! Natalie Portman hade skönaste klänningen (som det såg ut i alla fall). En kvinna råkade säga F-ordet under sitt tacktal och då det var live hann de inte censurera, men censurerat är det nog nu.

Men Filip och Fredrik (som kommenterade under tiden)! Kan ni ALDRIG hålla tyst? Ni pratade när det hölls tacktal, ni pratade när man drog skämt och, allra värst, ni pratade till och med då de visade In Memoriam (folk inom film som dött under det gångna året)! Att ni inte ens har värdigheten att hålla tyst då!

Jag fixade lite mat till mig och syrran under natten. Halloumi med grönsaker, pasta och tomatsås.


Katterna höll oss sällskap.

Oscargalan inatt!

Inatt blir det vaket hela natten (om man inte råkar däcka) för Oscargalan. En tradition jag och syrran kört på sedan 1995. Ifjol var Connor med och sparkade lite där inne i magen när vi såg galan. Jag låg på en madrass på golvet i vardagsrummet hos mina föräldrar och var illamående och mådde dåligt. Men då jag tänker tillbaka på det så kommer jag mest ihåg det mysiga ändå.

I år tror jag starkt på The King's Speech!

"Hand me the envelope please!"