1 meter böcker - hur gick det?

Jag gav mig själv utmaningen att läsa en meter böcker under 2013. Jag kommer köra med samma utmaning för 2014, för tyvärr nådde jag inte hela vägen under föregående år. 64 cm blev slutresultatet.
 
25 böcker allt som allt.
6 stycken är inte skönlitteratur, övriga är skönlitteratur. 4 är på engelska, övriga på svenska.

Sett filmen Alice in Wonderland

Spoilers förekommer!
 
En nu 19-årig Alice återvänder till Underlandet som hon alltid trott har varit en dröm och inte en riktig upplevelse som hon hade som barn.
 
Jag kan direkt säga att detta inte var en film för mig. Animationerna var fula och gjorde mig nästan illamående. Handlingen är väldigt knepig, dock helt ok. Jag gillar den starka Alice som går sin egen väg. En riktigt bra och välskriven karaktär. Synd bara att de missade så totalt med animationerna. Det är en smaksak, så det finns säkert många som gillar dem. Jag förstår mig inte riktigt på Johnny Depps karaktär. Han försöker prata skotska ibland och har en kilt på sig. Men ibland pratar han engelska med amerikansk brytning eller tvärtom.
 
Jag har inte sett någon Alice-film där Alice är barn så har tyvärr ingen koll på "gamla bekanta". Från en saga kommer jag dock ihåg det där med olika saker som gör henne stor eller liten. Tror aldrig jag läst hela sagan dock.
 

Sportlovsmys utan sportlov

Jovisst kan man ha sportlovsmys utan att gå i skolan. Idag har vi pysslat och Connor gjorde även en överraskning till sin pappa och till sin mormor och morfar. Det var så kul för han kom på det helt själv! Han ville måla sin hand och göra handavtryck på papper till dem. Sedan hjälpte jag honom att klippa ut händerna och skriva dit namn och datum. Robin har redan fått sin present och blev så rörd. Connors morföräldrar kommer hit imorgon så då ska de få sin present.
 
Tryck på t-shirt, handavtryck och en massa målande tyckte Connor var jättekul! Han berättade om när han målat hos sin kompis Annie. Jag var med då, men han tycker om att berätta som att en inte var med.