Gûnnerskemârten avklarad för i år

Ja, själva mârtensdagen alltså. Det kvarstår en del arbete för mig med bokföring och sammanställning av mârtensdagens resultat för Mârtens-Alliansen Gunnarskog inför mötet i mitten av juni. Men största delen av allt är gjort. Vädret var verkligen inte på topp. Det hade kunnat vara värre, men en del stannade nog hemma när de såg det konstanta regnandet. Stort tack till er som var på mârten trots väder! Extra stort tack till alla volontärer! Utan er skulle mârten inte finnas. Jag jobbade i sekretariatet, men hade paus så Connor, Robin och jag kunde gå ett varv. Connor vann muffins från Röda Korset Gunnarskog och blev superglad. Elbilar och en stor godisklubba var också saker han blev glad över.
 
På väg ner i den stora vattenpölen. Där gillade han att köra.
 
 Det såg kul ut så jag hade gärna testat jag också.
 
 Blev lite handlat för mig i alla fall. Författaren av boken satt på mârten och signerade.

Gûnnerskemârten IDAG 10-16

Detta är ett tidsinställt inlägg för nu är jag med största sannolikhet i sekretariatet på mârten och jobbar. Gunnarskogs Bygdelag som är min arbetsgivare är en av arrangörerna till detta evenemang. Hoppas verkligen det kommer många och att de trotsar väderprognoserna! Brukar aldrig vara supertrångt så paraplyer funkar bra (till skillnad mot på Arvikamârten). Mer info kan ni hitta HÄR.
 

Bilgardiner

Jag gillar verkligen gardinerna som jag hittade på Gengåvan igår. 65 kronor!
 
Har lite överfullt med plantor just nu eftersom en del ska flytta ut på balkongen, men det har varit alldeles för kallt.
 
Härliga bilar!

Sett filmen The Fountain

Spoilers förekommer!
 
Forskaren Tommy kämpar mot dödligheten för att finna ett botemodel till sin cancersjuka fru Izzi.
 
En helt otroligt skum och flummig film där jag inte riktigt hänger med på en del. Jag förstår kampen, frustrationen och situationerna som utspelar sig i "verkligheten", men när det dras in bubblor med träd i och en värld där Tommy är en annan då är jag förlorad. Dessa saker har säkert en symbolisk innebörd, men vissa typer av symbolik har jag svårt att tolka. Det känns som att hjärnan slår knut på sig själv och hela filmen blir därmed seg för mig.
 

En regnig tur på Mariebergsskogen

Vi trotsade regnet idag och besökte Mariebergsskogen ändå, för att hälsa på alla små djurbebisar.
 
Några av kaninerna i utehagen. Den fläckiga kom hela vägen fram och nosade på våra händer.
 
 Inne i stallet fanns småttingarna. Min systemkamera är sönder, så jag har bara digitalkameran så det är därför bilden är suddig, men jag gillar myllret på den ändå.
 
Med lite bättre ljus blir bilden tydligare. Ännu fler småttingar. Connor ansåg att det var en ensamstående mamma på ena sidan och en ensamstående pappa på andra sidan.
 
 Såg skönt ut där detta marsvin lagt sig tillrätta.
 
 Toalettvakt. Denna anka satt precis utanför toaletterna.

Sett filmen The Girl with the Dragon Tattoo

Spoilers förekommer!
 
Journalisten Mikael Blomkvist får hjälp av datahackern Lisbeth Salander när han på uppdrag av en äldre man ska söka reda på sanningen bakom en ung flickas försvinnande för många år sedan.
 
Den är ganska så exakt som originalet. Så tråkigt att man alltid gör remakes för att tilltala publiken i USA. De måste vara väldigt stela filmtittare överlag om det är så de måste göra för att få dem att se filmer. Dags att bredda vyerna lite kanske...?
 
Eftersom filmen är så lik originalet så är känslorna desamma som då jag såg originalet. Det där äcklet som Lisbeth får som "förmyndare" är sig likt. "Tror du den grejen i ögonbrynet gör dig mer attraktiv?" Vem bryr sig vad HAN tycker är attraktivt!? Om en person gillar något så har de all rätt i världen att ha det utan att någon ska ifrågasätta det och särskilt inte nedvärdera dem genom att ge sken av att det enda viktiga är att vara attraktiv i andras ögon. Folk ska trivas med sig själva.
 
Kul att se Joyce från Real Housewives of Beverly Hills (hon var bara med en säsong) fladdra förbi som tv-reporter. Eftersom jag sett originalet så känns det som att det var slöseri med tid att se även denna. Skådespelarna erbjuder inga större förändringar i rollerna från originalet.
 

Grattis kaninen Pelle 8 år!

Idag har Pelle fått lite extra godsaker och väldigt mycket gos på sin 8-årsdag. Han har skuttat omkring i lägenheten lika glatt som alltid. När man ser honom så kan man inte riktigt tro att han är så gammal OCH har bråck (bråcket är undersökt av veterinär och utgör ingen fara eller hinder för honom).
 
Connor och jag klappar. Gosigaste kaninen jag någonsin känt.
 
 När han blir kliad under hakan så blir ögonen så tunga så tunga och ibland sluter han dem och ligger bara och njuter.

Gûnnerskemârten lördag 30 maj 2015

Gûnnerskemârten 2015. Hoppas på mycket folk som får en härlig dag!

Underbara liljekonvalj!

Min favoritblomma! Plockade lite häromdagen med hela lilla familjen och en vän och två av hennes barn. Det är precis det har kommit blommor så de har inte slagit ut, men det dröjer inte länge nu. Har ni någon favoritblomma och varför just den?
 

Jagat stolpar i Charlottenberg

Idag hade vi ärenden till Charlottenberg så då passade vi på att ta lite stolpar där eftersom även Eda kör med Stolpjakten i år. Det var kul! Man får verkligen se helt nya platser tack vare Stolpjakten.
 
Vi gick på en led längs med Vrångsälven. Mycket vackert!

Underbara barnkläder!

Häromdagen, efter att syrran bjudit på mat, så hade jag möjlighet att gå helt själv på ICA Maxi och Coop Forum i Bergvik, Karlstad. På Coop Forum kunde jag inte låta bli några härliga barnplagg. Ett tips till er med barn. T-shirtarna kostar 49.90 kronor styck och strumporna (med samma motiv) kostar 49 kronor för fempack. Linnet kostar 69.90 kronor (fanns med fler motiv).
 

Planterat lite ätbart och lite blommor

Idag var Connor och jag hos hans mormor och morfar och planterade morötter (de som Connor fick från Papricaklubben) och kornvallmo. Så nu hoppas vi det dyker upp nåt.
 

Fått julklappen av syrran

Mat på O'Learys stod på mitt schema igår. Jag har varit på O'Learys i Stockholm, men aldrig i Karlstad så det var kul att testa! Det var riktigt god mat! Innan maten fick vi popcorn och det kändes lite udda. Jag brukar mest äta popcorn till film så kopplar ihop dessa två saker. Men gott det också. Efter maten tog syrran och jag en liten promenad i centrum så jag kunde ta tre stolpar i Karlstads stolpjakt.
 
Riktigt gott! Grillad tomat, majskolv, grillad citron (den åt jag dock inte, då citron inte är för mig), oxfilé, bearnaisesås och strips.
 
 Uppdelningen av toaletterna är: snoppbärare och snippbärare. Intresseklubben antecknar, tänker kanske ni, men jag tyckte det var lite kul.

Dubbel-prinsessa till Connor

Tänk vad Connors mormor kan! Jag hittade en bild på nätet som visade en dubbel-prinsessa som var virkad. Jag är hopplös när det gäller sådant handarbete, men bara med hjälp av bilden så lyckades Connors mormor göra en dubbel-prinsessa till Connor. Hon blev så glad av reaktionen från Connor när han fick dockan. Han kramade den med tindrande ögon och utbrast "Jag ÄLSKAR den!"
 
 
 
 

Sett filmen Guardians of the Galaxy

Spoilers förekommer!
 
En grupp intergalaktiska brottslingar tvingas jobba tillsammans för att stoppa att universum tas över av en fanatisk individ.
 
Filmen känns som en kopia eller snarlik kopia av saker som redan gjorts. Hela filmen sitter jag och känner igen, känner igen, känner igen... Inget nytt. Effekterna är bra på vissa ställen och dåliga på andra. Karaktärerna är platta och tråkiga. När en animerad trädindivid som bara kan säga "I am Groot" med olika tonfall är den med mest karisma och personlighet så är det väldigt tydligt hur de verkliga skådespelarna i filmen misslyckas kapitalt.
 

Loppisrunda

Idag gjorde Mirja och jag en loppisrunda. Det är kul att titta runt på sådana. Jag var ute efter en stor kruka, men hittade ingen tyvärr. Hittade dock lite film och leksaker. Tycker det är kul att samla på leksaker, men Connor får förstås leka med dem också. Det tycker jag är huvudsyftet.
 
Dagens fynd. Bullseye (Woody's häst från Toy Story), en My Little Pony, ett Star Wars-fordon, en figur från Biker Mice from Mars och två dvd.

Läst klart: Hermod Komman av Jan-Olof Magnusson

Bokens handling:
"Hermod Komman bor i en liten stuga på Allstakan Skog. En dag på ålderns höst får han besök av frilansreportern Stefan Andersson som har sin kortvågsradio med sig. Hermod berättar de mest stolliga historier om hur det gick till förr i tiden. Hans granne Sven Persson, som råkar avlyssna intervjuerna har oftast en annan version och strax ringer telefonen hos Hermod."
 
Tänk vad svårt det är att läsa sin egen dialekt! Fast det kanske inte är helt min dialekt för några ord känner jag inte igen, men det är nära min dialekt i alla fall. Uppvuxen ungefär 1 mil från Allstakan är jag i alla fall. Det är en del lustiga skrönor som berättas av Hermod för den återkommande frilansreportern. Kapitlen är uppbyggda kring varje intervjutillfälle så det kan berättas om vitt skilda saker mellan de olika kapitlen, men den röda tråden är ändå tydlig. Till stor del tycker jag det handlar om relationen mellan Hermod och reportern och det som drar tillbaka reportern gång på gång. Vill ni testa på att läsa värmländska så passar denna bok bra!
 

Inte samma växt

Hmmm...känns som att det blivit en liten mix i de frön jag planterade som ska föreställa grön rävsvans.
 
Inte är de lika i alla fall.

Folk trasslar in sig i sina "argument"

Jag gillar "raka rör". Inte då folk anser sig vara "raka" när allt de gör är att såra folk medvetet och gömmer sig bakom att de är "ärliga", utan det jag menar är då folk säger något, är tydliga och sedan står för det. Hyckleri är nog bland det värsta jag vet i mänskligt beteende. Som personer som skäller ut stora mediarapportörer som till exempel tidningarna Expressen och Aftonbladet. Säger att de inte litar på de medierna för att de är så otroligt vinklade och rapporterar fel. Sedan dyker det upp en artikel i just dessa medier som stämmer överens med personens åsikt och helt plötsligt är median trovärdig igen. Artikeln delas och den är "så SANN" och "så RÄTT". Vad hände där egentligen??
 
Sedan förstår jag inte heller när man kallar en person lättlurad, naiv, korkad och så vidare när denna person är källkritisk och inte sväljer allt med hull och hår, inte ens då det överensstämmer med den personens åsikter. Jag är alltid skeptisk och även om jag inte alltid orkar göra en grundlig undersökning av saker så försöker jag göra en snabbkoll av källor, kollar upp avsändare/skribent och liknande. Folk vill bara ha medhåll. Har de hittat en artikel som stöttar deras åsikt så vill de bara att man säger "självklart är det så". De vill inte höra "jag har hittat 20 andra artiklar som säger en helt annan sak och 5 av dessa artiklar är baserade på seriösa undersökningar/studier så därför tror inte jag på denna enda artikel bara sådär." Nej, huh nej, vad de ryser till och blir arga om man visar någon form av tanke på att kolla upp saker och vara källkritisk. Det är då man blir kallad lättlurad, naiv, korkad och ibland värre saker. Hur har det blivit så omvänt egentligen??
 
Och gissa vad? Den mycket spridna artikeln som jag hintar till i exemplet här ovan visade sig i slutändan vara falsk. KÄLLKRITIK!

Första "evenemangsstolpen" tagen

Vid fyra motionsorienteringar i år kommer de ha "bonusstolpar" i Stolpjakten här i stan. Idag var Connor och jag och tog den första. Fick se ett ställe vi aldrig varit till. Riktigt mysigt!
 
Jössestugan.

Köp i Ullared, maj 2015

Här är det som handlades i Ullared (förutom en sak som köptes på Bloms i Mellerud) minus födelsedagspresenter.
 
Såpbubblor.
 
 Bok med lekmatta och figurer, flygande Iron Man och ponnies (både docka och ponny) till Connor. Rengöringsdukar, presentpapper, presentpåsar, ballonger, spelet Wii U Party, dörrmatta (föll verkligen för ugglorna) och ett överkast till vår dubbelsäng (sista exemplaret med stjärnor på så jag blev glad att det fanns kvar).
 
 Väska (från Bloms), liten kundvagn till t.ex. pennor, hörsnäckor till mp3-spelare, köplistor med magneter, engångsdrickbägare och sugrör i papp.
 
 Connors kläder. Två t-shirts, ett regnset i nästa storlek (alltid bra att vara förberedd) och tre pyjamas. Lustigt att vi varje gång vi varit till Gekås har hittat Pettsson och Findus-pyjamas i färg och/eller mönster som Connor inte haft tidigare och som inte funnits tidigare heller. Före dessa två har han haft fem andra.
 
 Myspyjamasbyxor och en klänning till mig.
 
 Planthylla/stege till balkongen. (Hinken inte köpt nu.)

Connors köp i Ullared, maj 2015

Connor handlade en del för egna pengar. En sak hade han bestämt redan innan vi kom dit och resten blev sådant han såg på plats och gillade, så då fick vi räkna hans pengar för att se så han hade råd (liten lektion i ekonomi helt enkelt). Förutom detta så blev det några fler saker som jag köpte åt honom, som han inte fått än samt kläderna han valde.
 
Infinity 2.0 var det han hade på sin lista redan innan. Sedan hittade han Hulken, en dinosaurie från Dinosaurietåget och det set med Turtles-utklädnad som var det enda han saknade. Startsetet Infinity 2.0 kostade 399 kronor. Då ingick spelet, plattan, två power discs, en play set och tre figurer.
 
 Väskan att ha 2.0-figurerna i kostade 49,95 kronor.

Djurens presenter från Ullared, maj 2015

Självklart lovar jag alltid djuren saker från affären när vi är till Ullared.
 
Pelle fick lite gottigt medan Yatzy & Tetris fick en varsin leksak.
 
 Exakt likadana leksaker, men självklart ville båda ha samma.

Ullared maj 2015

Vårens årliga Ullaredsresa (med Connor, hans moster, hans mormor och morfar) inföll denna gång på en fredag och en lördag eftersom det var långhelg. På fredagen var det helt ok mycket folk. Inte så man behövde trängas, men inte direkt tomt heller. Connor var otroligt lättsam att ha med sig. Han tyckte det tog lite väl lång tid att ta sig till leksaks- och spelavdelningen, men hade riktigt bra tålamod ändå. Särskilt eftersom jag följer en viss "rutt" inne på varuhuset. Bra träning för honom och det märks att han varit med varje år sedan han var född eftersom han har den förståelse han har. Han valde ut sina egna kläder bland barnkläderna innan vi kom till leksaksavdelningen och när vi kommit dit fick han handla några saker för egna pengar som han sparat ihop. Att lära honom pengars värde, att spara själv och att vara rädd om sina saker för att det inte "bara är att köpa nya" är något vi hållit på med länge nu och bit för bit växer förståelsen fram.
 
På lördagen var det mer folk i affären. Kanske för att vi var där tidigare på dagen eftersom vi skulle åka hem då efter en natt i en stuga på Örnatorpet. Connor var inte med in då eftersom han hittat det han letat efter redan första dagen. Han väntade utanför med mormor istället. Jag hittade allt som stod på listan utom sommarskor till mig. Vi fick fixat födelsedagspresenter till de flesta av Connors kompisar och släktingar också och det är alltid skönt. Jag tycker själv att det är som roligast att gå på leksaksavdelningen, trots att jag är vuxen...haha... Och det är där vi skaffade presenterna. Det kommer ett eget inlägg med inköpen, förutom presenterna då.
 
Connor gosar med en av katterna på Örnatorpet och skulle absolut posera genom att lipa och hålla upp sin ena fot av någon anledning. Sötisen!
 
 Vår stuga denna gång.
 
 Omgivna av hästar var vi också. Så fina!
 
 Denna lilla katt löpte så hon sjöng så fint för oss hela natten utanför stugan...hehe...

Vad skönt att vi har tvättmaskin!

Det finns föräldrar som ropar åt sina barn: "Nej, gör inte så. Smutsa inte ner dina fina kläder." Oftast är det flickor som blir tillsagda vilket resulterar i att de begränsas i sin lek, medan pojkarna får leka hur som helst. Sätt inte på barnen dessa "fina" kläder om det är så otroligt noga med dem, anser jag. Låt barnen få vara barn och leka, krypa, klättra och smutsa ner sig hur mycket de vill. Ni har troligtvis också tvättmaskin eller tillgång till tvättstuga. Barn BLIR smutsiga. Det hör till barndomen. Rena kläder har bara dockor och levande barn är inga dockor.

Sett filmen Hobbit: Smaugs ödemark

Spoilers förekommer!
 
Resan fortsätter för Bilbo, Gandalf och dvärgarna. Mot Erebor för att ta tillbaka sitt land från draken Smaug.
 
Boken är inte tjock och den är mer riktad till ungdom än Sagan om ringen. Därför har de åter igen plockat material från andra av Tolkiens böcker för att fylla ut filmen, så de kunde göra tre filmer och tjäna mer pengar. Boken hade räckt till EN film. Tyvärr så blir det rätt spretigt då det plockas lite här och där. Effekterna är helt otroligt dåliga i denna film och i en del scener så förstår jag inte varför man använt sig av kulisser och datoreffekter när de faktiskt var och filmade PÅ PLATS i Nya Zeeland. Det är helt otroligt vackra miljöer där, vilket kan ses i Sagan om ringen. När de är i sjöstaden så hade de lätt kunnat bygga husen någonstans ute och använt sig av miljön, men de valde istället en studio så resultatet blir platt, plastigt och helt otroligt fejk. Även rekvisitan ser väldigt fejk ut. Undrar varför de inte gjorde den som i Sagan om ringen, för där såg den bra ut. Eller så kanske det är att de filmat med en annan version av HD. Tyvärr får HD ibland även välgjorda effekter att se otroligt fejk ut.
 
Sedan kom förstås svårigheten med att låta samma skådespelare reprisera sin roll från Sagan om ringen. När det gäller Gandalf så funkar det för han är dold bakom hår och skägg, men när Legolas kommer in i bilden och är så synligt mycket äldre än i Sagan om ringen (och han är dessutom en alv som inte åldras så som människor), då blir det bara tokigt. I Sagan om ringen känns han fräsch, lite smått naiv och djup. I denna film är han osympatisk, grym och helt enkelt ointressant.
 
Hela historien blir alldeles för långdragen och slutscenerna blir för många. Sedan undrar jag hur mycket som egentligen kvarstår från boken Bilbo för den tredje filmen eftersom de använt sig av nästan allt i de två första. Det här tycker jag är ett fint exempel på när hög budget inte är garanti för en bra film.
 

Vann startavgift i Karlstads stadslopp åt Robin

Det var en tävling för kommunanställda så i hemlighet anmälde jag Robin (jag jobbar inte i kommunen) till att vinna startavgiften i Karlstads stadslopp. Och det var ingen sorts "kupp" av mig, utan han har planerat att springa det loppet. Jag VANN startavgiften åt honom! Så roligt! Vi blev båda väldigt glada. Så den 13 juni bär det av till Karlstad.
 

Kul att kunna själv

Det är så roligt när ens barn blir mer och mer "kan själv" och prövar sig fram för att lära sig. Nu måste vi bara få över den entusiasmen till när det gäller för Connor att klä på sig själv när vi ska ut, för oj vad han inte gillar det.
 
Vår sötnos byter batteri till den radiostyrda traktorn själv.

Köpt Astrid Lindgren-bok för födelsedagspengar

Eftersom min ekonomi är som den är så blir jag alltid "påmind" på kalas att de pengar jag får i present är för att jag ska UNNA MIG. Ja, jag erkänner att jag kan ha svårt att unna mig själv att köpa något som är bara för mig. Som jag skrev i det här inlägget så brukar pengar gå till räkningar, mat eller liknande. Jag älskar att äta god mat så det ser jag som ett "unnande", men det är inte riktigt vad givaren brukar mena. Nu unnade jag mig i alla fall en bok som jag är väldigt intresserad av. Det ska bli intressant att läsa den!
 

Internationella fibromyalgidagen

Idag, den 12 maj, är det internationella fibromyalgidagen. En dag för att göra en osynlig sjukdom synlig. En dag för att försöka få fler att förstå. Att förstå fullt ut när man inte lever med detta tillstånd är omöjligt, men med empati och ett par lyssnande öron så kan man göra mycket. Jag lever med många jobbiga symtom och kämpar dagligen för att klara av de saker som andra gör utan att tänka på det, sådant folk tar för givet.
 
Det i sig är en tillräckligt stor kamp, så att lägga till bördan av människor som inte vill förstå, som trycker ner en, som inte tror på en, som vägrar lyssna, säger att det är "hittepå", som säger att det bara är att "skärpa till sig, börja träna och ändra kosten" (utan att veta hur mycket man faktiskt gjort)... som ni kanske förstår så blir det en börda man inte orkar bära. Ibland tar jag åt mig och blir ledsen och/eller arg. Andra gånger orkar jag inte ens hantera det och då lägger jag det bara åt sidan. Jag har förlorat vänner på grund av att jag är "tråkig" som inte orkar hänga med och för att de tyckt att det varit jobbigt att vara med en person som mår dåligt. De vänner jag har kvar är därför extra speciella. Ni som är mina vänner och som läser detta, ta verkligen åt er. Det krävs en speciell människa för att inte bara dra. Ni är guld värda!
 
Känner ni för det så ha något lila på er idag. Genom att ha lila på sig den 12 maj visar man att man lyssnar, vill förstå och stöttar de som är drabbade av fibromyalgi.
 

Då har jag blivit 35 då

Den 9 maj var det fest! Storfest. Det var läääänge sedan jag var på det. Tror det var en väns 30-årsfest som var senaste storfesten. Vi hade riktigt skoj, käkade muffins, drack bål, spelade Twister och en rockringlek, dansade, headbangade och umgicks med helt underbara vänner! Jag orkade tyvärr inte stanna tills festens slut. Sådant gör mig alltid ledsen, men jag hann ändå ha så roligt och det var värt smällen efteråt. Tusen tack till alla som kom och gjorde festen till en toppenkväll! Av hänsyn till att jag inte har festdeltagarnas tillåtelse så blir det inga festbilder i bloggen. Ledsen för dålig bildkvalité efter de tre första bilderna. Min systemkamera har gått sönder (igen)... suck...
 
Varför ska bara barn få ha häftiga tårtor, tänkte jag, och beställde min egen drömtårta.
 
 Riktigt känner hur det kliar i spelfingrarna.
 
Obs! Känsliga personer uppmanas att inte titta vidare på nästa bild. 
 
 På festen bjöds det på snippmuffins. Både tårta och muffins är från Millis tårtor och annat.
 
 Jag hade förstås Super Mario-tights dagen till ära. Kan förstås sällan vara seriös på kort som synes.
 
 Twister användes flitigt och stundtals av så många att det var svårt att avgöra vilka som var med i klungan.
 
 Presenter. En tavla föreställande stjärnbilden Oxen (målad och fixad av Marie Olsson), ett linne med Highlander (ritad av Marcus Gabriel Fors), ljus, kökshandduk med katter, cider, skorpor, sylt, rejält fat, presentkort på Sköna rum, handdukar, potatis, grytlappar, dvd, vin, fjärilsprydnad, Queen-kasse, IKEA-presentkort.
 
Presentkort massage, mugg med Flash (Queen) och Queen Forever.
 
 Linnet i närbild.
 
 Dvd:n är The Storyteller som jag såg på som barn på SVT. Älskade de berättelserna och ser fram emot att se om dem.

35 år idag!

Idag blir jag hela 35 år. Det blir kalas med släkten och fest med vänner och en garanterat sängliggande jag dagen efter, men vad tusan... Man måste få ha roligt någon gång ibland även om man lider av smärtproblematik och andra problem! Så skål på er!
 

"Lyckade" macarons

Hur svårt kan det vara? tänkte jag och köpte en färdigmix macarons. Eeeh... ja, det gick inte så bra. För det första flöt de ut och blev lika stora som en rund pepparkaka ungefär. I beskrivningen stod: Gör dem ungefär 4 cm tvärsöver. Ya! Det funkade ju bra. I beskrivningen stod även att det var sååååå roligt och enkelt att göra dessa macarons. Jag hade varken roligt eller tyckte det var enkelt. En bra sak kom ut ur allt i alla fall. Det syns verkligen att de är hemmagjorda...hahaha...
 

Spelat klart Alien Isolation

I denna recension finns spoilers!
 
År 2137, 15 år efter händelserna i Alien, ger sig Amanda Ripley av för att finna svar på vad som hänt hennes mamma Ellen. Vid ankomsten till rymdstationen Sevastopol, som har färdregistratorn till skeppet Nostromo, visar det sig dock att något har gått helt fel.
 
Jag älskar detta spel! Det kan vara det bästa spelet jag någonsin spelat. Det når inte riktigt toppbetyg, men det ligger ändå i toppen av min personliga favoritspellista.
 
Det jag gillar allra mest med spelet är stämningen man lyckats skapa. Det är inget "spring-in-och-skjut-alla"-spel, utan mer strategiskt. Man smyger runt, man måste undvika en del människor (för annars skjuter de på en), medan andra är ok. Om man inte klarar sig utan får börja om vid senaste save point så förändras saker, så det är aldrig detsamma. Det märkte jag särskilt på ett ställe som jag fick börja om vid 3 gånger. Vid ett tillfälle blev jag skjuten, vid ett tillfälle dök en alien på mig från sidan och vid ett tillfälle kom den bakifrån. Jag gillade att spelet inte är statiskt. Det gjorde utmaningen mycket roligare!
 
Spelet försvåras gradvis och det fungerar väldigt bra. På en nivå så undrade jag hur jag skulle klara mig vidare eftersom just det uppdraget var svårt, men man lär sig och tar sig vidare nivå för nivå och om jag skulle börja om i spelet nu så tror jag att jag skulle finna början väldigt enkel. En perfekt stegring av intensivitet och svårighet! Mot slutet blir det riktigt stressande då det börjar spela en väldigt hetsig låt i bakgrunden. Jag fick lust att bara springa på när jag hörde den, men det var Facehuggers och aliens överallt.
 
Jag märker att jag absolut inte skulle vara en roande person för gameplay-inspelning. Syrran har visat mig en del klipp och personerna som filmat sig själva när de spelat, eller spelat in sina röster, pratar konstant hela tiden, skriker, ropar och har sig. Jag kom på mig själv med att hålla andan på riktigt för att jag inte skulle bli upptäckt. Så brukar jag göra när jag ser film också. Brukar viska till tv-skärmen till karaktärerna: "Var tysta för annars hittar han er... var tysta för tusan..." Jag levde mig in i spelet med hela kroppen och kröp ihop för att gömma mig och konstig som jag är så försökte jag titta runt hörn IRL när jag inte kunde göra det med karaktären i spelet. Även fast jag definitivt vet att det inte fungerar... hahaha!
 
Handlingen är väldigt intressant och man har fått en riktigt intressant, bra och välgjord karaktär i Amanda Ripley. Jag gillar att spela som henne! En kort stund får man spela som en annan karaktär. Det är roligt gjort, för Amanda frågar ut en person på rymdstationen och istället för att få något berättat för sig så får man spela upp minnet och spela som karaktären som berättar. Jag såg vad som hittades och visste vad som väntade så hela tiden gick jag runt och sa: "Nej, gå inte dit", "Nej, gör inte så", "Nej, jag vill verkligen inte gå dit, men jag måste för annars fortsätter inte spelet....gah" och så klassiska "Vad smart du är (till en annan karaktär) som stoppar ditt ansikte INUTI ett ägg som precis öppnats och har något i det som RÖR PÅ SIG!!!"
 
Grafiken är riktigt bra också! Och den är noggrant gjort för när Amanda går mot en kontorsstol så flyttar den på sig. Man har lagt ner sig på varje detalj. Jag blir irriterad på en sak i spelet och det är de där jobbiga androids. När jag flyr från, gömmer mig från, använder eldkastaren på eller smyger förbi alien så är det otroligt spännande, men när det gäller androids så tycker jag de mest var jobbiga och irriterande. Det är den detaljen plus det plötsliga slutet som gjorde att spelet inte fick absoluta toppbetyg av mig. I slutet är det väldigt intensivt, som sagt, och när det sedan avslutas som det gör så fick jag nästan en akut abstinenschock. "SÅ KAN DET JU INTE SLUTA!" tyckte jag.
 
Rekommenderar verkligen detta spel och avundas er som inte spelat genom det än!
 
 

En favorit per musikgenre: 10. Ballad

10 favoriter blir det allt som allt. Nu har vi kommit fram till sista genren. Ballader kan vara lugna och mäktiga. De allra bästa tycker jag gjordes på 80- och 90-talet. Det görs inte lika många riktiga ballader längre, i mina öron.
 
10. Ballad. Den låt som jag valt till denna genre är en helt otroligt mäktig ballad. Den allra bästa någonsin i mitt tycke. Mitt absoluta favoritband Queen bidrog till att göra filmen Highlander odödlig med sitt soundtrack och starkast lyser balladen. En låt som jag aldrig tröttnar på!
 

Queen - Who wants to live forever.

There's no time for us,
There's no place for us,
What is this thing that builds our dreams, yet slips away from us.

Who wants to live forever,
Who wants to live forever.....?
There's no chance for us,
It's all decided for us,
This world has only one sweet moment set aside for us.

Who wants to live forever,
Who dares to love forever,
When love must die.

But touch my tears with your lips,
Touch my world with your fingertips,
And we can have forever,
And we can love forever,
Forever is our today,
Who wants to live forever,
Who wants to live forever,
Forever is our today,
Who waits forever anyway?

Jordgubbstårta till Robin på hans födelsedag

Connor och jag gjorde en tårta till Robin idag då han fyller år. Han kommer firas till helgen då jag har min födelsedagsfest, men självklart måste han firas även på sin rätta dag. Det blev en jordgubbstårta med chokladgrädde.
 

En favorit per musikgenre: 9. Musikal

10 favoriter blir det allt som allt. Denna ligger nära föregående genre, men är ändå helt annorlunda eftersom musikaler går ut på sång medan soundtrack ska ligga som en bakgrund i en film. Här finns alla möjliga stilar. Från klassiskt operaaktigt till hårdrock. Jag gillar de flesta stilarna.
 
9. Musikal. Mitt val föll på den, enligt mig, ultimata musikalen - Phantom of the opera. Det finns många versioner av denna då rollbesättningen ändrats genom åren. I denna version är fantomen densamma som då jag och Robin såg musikalen på Her Majesty's Theatre i London. Tyvärr finns ingen version med kvinnan som spelade Christine då, men Sierra har en otrolig röst och närvaro så det blev hon som blev vald. Jag tipsar er om att kolla originalet med Sarah Brightman och Michael Crawford också om ni inte redan gjort det. De är helt otroliga de också! Till skillnad från många andra så tycker jag även att filmversionen är bra och att Gerard Butler passar utmärkt som fantomen med sin rockiga lite "ruffa" röst. Fantomen ska egentligen inte sjunga klassiskt vackert då han skolat sig själv i sång och det är därför jag tycker han passar så bra för han sjunger BRA, men inte klassiskt. Musikalen innehåller många bra låtar. Jag valde denna för att den känns så mäktig!
 

Sierra Bogess & Ramin Karimloo - Phantom of the Opera.

Christine:
In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again
For now I find
The Phantom of the Opera is there
Inside my mind

Phantom:
Sing once again with me
Our strange duet
My power over you
Grows stronger yet
And though you turn from me
To glance behind
The Phantom of the Opera is there
Inside your mind


Christine:
Those who have seen your face
Draw back in fear
I am the mask you wear


Phantom:
It's me they hear

Both:
My/your spirit and your/my voice
In one combined
The Phantom of the Opera is there
Inside your/my mind

Phantom:
In all your fantasies
You always knew
That man and mystery

Christine:
Were both in you

Both:
And in this labyrinth
Where night is blind
The Phantom of the Opera is there/here
Inside your/my mind

Phantom:
Sing, my angel of music!

Christine:
He's there, the Phantom of the Opera!
(Vocalizing)

Phantom:
Sing for me!

Christine:
(Vocalizing higher)

Phantom:
Sing!

Christine:
(Vocalizing higher)

Phantom:
Sing!

Christine:
(Sings higher)

Phantom:
SING!

Christine:
(Sings higher)

Phantom:
SING FOR ME!


Vinster till tipspromenad

Något av det roligaste, men också knepigaste med en tipspromenad är att ordna vinsterna. Till de vuxna brukar det inte vara så svårt, men desto svårare till barnen. Fyra barn vinner. Är de någorlunda nära i ålder så funkar det bra att köpa samma sak till alla. Men som denna gång, då åldern skiljer väldigt stort, då blir det svårare. Jag tycker det blev bra vinster till slut i alla fall.
 
Hoppas barnen blir glada!

En helg på landet med besök hos lamm och tipspromenad

I helgen var Connor och jag hos mina föräldrar för att arrangera en tipspromenad för en idrottsförening. Vi åkte upp dagen innan så det skulle bli enklare med förberedelser och för att vara på plats inför dagen då promenaden hölls.
 
När förberedelserna var klara så hann vi med ett besök till en granne som vid det tillfället hade 22 lamm (i skrivande stund har det ökat till 23 stycken). Vanligtvis är det lamm som måste matas med flaska som blir väldigt tama, men i år var det tre diande lamm som var mest keliga. Tre syskon. Minstingen i den skaran fick jag äran att hålla i. Hon var så liten och lätt. Väldigt kelig! Connor klappade och var så fascinerad av alla småttingar, särskilt när de kom hela vägen fram till oss.
 
Åka skrinda är kul, men att dra skrinda är visst lika kul enligt Connor för på hemvägen skulle han dra - inte åka.

 En tacka tittar till sina barn (inte de som kom fram och hälsade. Då var jag för upptagen med att kela med dem för att ta bild).

Kom på tipspromenad söndag 3 maj


3 barnfrågor och 10 vuxenfrågor samt en utslagsfråga. Hur många klarar du? Kom och testa.
 

En favorit per musikgenre: 8. Soundtrack

10 favoriter blir det allt som allt. Dags för soundtracks till filmer. Det finns många härliga soundtracks med låtar som det sjungs i. Jag älskar soundtracket till Highlander till exempel. Men det allra bästa är när musiken ligger i bakgrunden och förstärker den känslan som filmen vill förmedla. 
 
8. Soundtrack. När jag lyssnar på detta soundtrack så kan jag avgöra precis var i filmen man är. James Horner har gjort mycket bra filmmusik till många filmer! Här har man fått in det typiskt skotska i det hela vilket verkligen gör det där lilla extra. Säckpipor och flöjter. Varje gång jag hör musiken från Braveheart så får jag rysningar i hela kroppen. Den är otroligt välkomponerad och känslosam!
 
 
James Horner - Braveheart soundtrack Freedom the execution Bannockburn.

Första maj-tåg

Som vanligt så gick Connor och jag med i första maj-tåget och i år hade vi sällskap av Robin som äntligen var ledig en första maj. Det var riktigt många som gick med trots att det inte är valår. Härligt!
 
Början av tåget som blev riktigt långt. Precis som ifjol så trodde Connor att jag pratade på ett riktigt tåg och blev lite besviken när tåget "bara" var människor som gick på led.

RSS 2.0