Klara med Arvika Stolpjakt 2016!

Idag är sista dagen man kan hitta stolpar. Vi var iväg till sista anhalten, Edane, i onsdags. Eda Stolpjakt hann vi inte med allt i år tyvärr, men vi tog alla i Åmotfors-delen i alla fall. Det är ju så ibland, att man inte orkar och hinner. Men jag är väldigt stolt över det vi klarat! Connor har tagit 100 stolpar i Arvika Stolpjakt och jag har tagit 128 i Arvika samt 30 i Eda. Det är bra gjort! Som jag skrivit om tidigare så är det så kul med kartor och att få komma ut i naturen. Jag älskar det!
 
Det jag inte älskade i Edane var svärmarna med älgflugor som höll till här och var. Fy vad äckliga och jobbiga de är! En av dem hann bita mig och j*drar vad ont det gör. Precis vid hårfästet i nacken. När vi var klara så firade vi med pizza på Edane Matcafé. Så tack för i år Arvika Stolpjakt och Eda Stolpjakt!
 
Det fanns andra varelser än älgflugor. Denna satt och torkade vingarna i solen.
 
 Vi hittade lagom många kantareller till ett litet kvällsmål.

Barnrum med loftsäng och stor ryamatta

Vi föräldrar gav Connor en ny säng och lite "nyttogrejer" till hans rum som födelsedagspresent i år, istället för någon leksak. Han var i behov av en fullstor säng och eftersom hans rum är långsmalt så tänkte vi på höjden, med en loftsäng. Det blev ett lyft för hela rummet och han har fått så stora lekytor nu. Han var lite nervös för den höga sängen till att börja med, men nu klättrar han upp och ner hur enkelt som helst. För tillfället har vi satt dit en extra hög skiva vid räcket så det känns tryggare. Det blev verkligen ett härligt rum nu och Connor är mycket mer där än han var tidigare, så han trivs mycket bättre. Han fick välja ut alla detaljer själv och göra det till sitt.
 
Slutresultatet (fast utan den extra skivan där uppe). Under sängen har vi satt led light rope med fjärrkontroll så man kan byta färg, byta styrka, växla mellan olika program o.s.v. Det hänger tunna organzatygstycken som draperi för mysfaktor. Men tillbaka till hur det var FÖRE...
 
 Sängen stod i motsatta änden av rummet och det riktigt skrek efter förvaring till grejer också.
 
 Allt togs bort där sängen skulle få plats, jag spacklade igen hål i väggen OCH vi hade kvar färgen så jag kunde till och med få till så det ser likadant ut som resten av väggen.
 
 Sängen hittade jag på Blocket och den var så här mörk... (Bilden är från annonsen.)

...så jag målade den och vilken uppfräschning det blev! Stegen fick halkskydd också.
 
Connor fick en vit sänglampa och som sängbord har han en kort tavelhylla.
 
 Katterna älskar mattan som Connor valde. En jättestor lila ryamatta.
 
 Väggdekalerna är lika aktuella än så de fick sitta kvar. Annars blev det mer förvaring i form av den vita hyllan med lådor. Den lilla turkosa ryamattan är köpt begagnad. Skolbänken har han haft länge, den hittades på Röda Korsets Kupan för 40 kronor.
 
 Uppe på sängen fäste jag Connors postlåda.
 
Inga större förändringar här, förutom att Spiderman i 3D fick flytta till denna vägg.
 
Som sagt så gillar katterna mattan.
 
Tavlan som Connor så gärna ville ha från second hand-butiken Lilla Kråkan fick hedersplats.
 
I dagsljus. Katt igen...hehe...

Connor har testat basket

Barn födda 09 och 10 fick inbjudan på att prova på basket och Connor ville gärna dit. Sedan när det var dags igår var det lite "gnôrk", men jag vet att det bara är på grund av osäkerheten kring hur det är på plats (jag är likadan själv) så vi pratade oss genom det och åkte dit. Väl på plats så hängde han med direkt och efteråt sa han att det var jättekul! I denna ålder är det mer lek och träna koordination, men det är som det ska vara tycker jag. Det var full fart i en timme, men hade vi en trött unge efteråt? Neeeejdå...hehe...
 

Fyndat på barnloppis i Edane hösten 2016

Min favoritbarnloppis i Edane levererade igen! Hade kunnat handla mer, men Connor var inte i behov av så mycket så höll i mig själv. Vinterkängor hade han behövt, men tyvärr fanns det inte i hans storlek så där får vi leta vidare. Kommer snart en barnloppis i Gunnarskog också, så Connor och jag får åka dit.
 
Tre tröjor, en huvtröja, två par byxor, två tjocka mössor och två böcker. Gav 170 kronor för allt.
 
 Lite närmare bild på motiven. Star Wars, Lego Star Wars, Smurfarna och på mössorna Minion och drake.

Norge-resa Tuddal september 2016 (många bilder)

Det var dags att ta ner förtältet och vinterförbereda husvagnen i Tuddal och då passade syrran och pappa på att fiska och jag passade på att vandra och ta geocacher. Det var en fantastisk vacker dag som verkligen var som gjord för att vandra! Jag har gått genom mina bilder nu och det verkar som att jag är mest förtjust i djur och forsande vatten för det är måååånga sådana bilder...hehe... På min tur träffade jag på en trevlig norrman som var en fellow geoacher. Det var kul!
 
I Tuddal.
 
 Alla får hade bjällror så man hörde dem väl.
 
 Lamor som höll koll på mig.
 
 Kan det bli mysigare?!
 
 Denna häst verkade sällskapssjuk, men går inte fram till främmande djur om inte någon som känner djuret är med så vi fick bara prata lite med varandra på avstånd.
 
En liten blick tillbaka.
 
 Kolla in Tuddywood film.
 
 Fin kossa som till och med har hårigt juver. Söt som en teddybjörn!
 
 Vackra gamla byggnader!
 
 Långt där borta skymtar pelaren som står på toppen av Gaustatoppen.
 
 
 
 
 
 
Gaustatoppen med igen, vagt långt bak.
 
 Lunchdags. Kan inte klaga på detta fönsterbord.
 
 Det syns inte så tydligt på bild, men stenen jag satt på var LILA så där var jag ju bara tvungen att sitta. Tur att den var bekväm också.
 
 Här har jag varit förut. Tycker det är så häftigt att vattnet kommer ur en tunnel som man inte ser någon början på...
 
 ...för att sedan forsa ner i...
 
 ...lugna Bærtjønn.
 
 Selfie med fallet. Solen var skarpare än jag trodde också så efter denna tur hade jag bränt mig i pannan.
 
 Så vackert!
 
 Kämpande myra.
 
 Fallet på avstånd.
 
 Här försvann mottagningen så jag fick ladda ner resterande cacher för att kunna hitta dem.
 
Det var låg vattennivå.
 
 Stod lite nära kanten för mig.
 
 Mu?
 
 Vackra gamla byggnader!
 
 
 
När vi var i Tuddal i juli så balanserade Connor några stenar och de stod kvar.
 
 Vattnet nedanför Bøen camping. Så vackert!
 
 Kaniner och höns på campingen.
 
 Receptionen.
 
 
 
 

På bio: The Shallows

Spoilers förekommer!
 
Nancy har letat upp en hemlig strand där hon tänker spendera dagen med att surfa.
 
Jaha, så har man lyckats lägga till några år innan man vågar bada i hav igen då. Haha... För jo, även om jag vet att hajar inte beter sig som den i filmen så är det just det där med att man inte vet vad som finns under en i vatten som är rätt läskigt. Till en början är det en väldigt vacker film och sedan när spänningen börjar så håller den i sig resten av filmen. Inte ett lugnt ögonblick. Det ser ut som att Blake Livelys ansikte är cgi i de större surfscenerna. Det är nästan så man kunde missa det och hemma på en mindre skärm kanske man gör det, men det var en liten glitch i en scen som gjorde att ansiktet hamnade lite "efter" samt såg konstigt ut. Ändå rätt ok gjort då jag sett filmer och serier där det varit ännu mer uppenbart att det varit stuntpersoner och trixat.
 
Blake har verkligen växt och mognat sedan Systrar i jeans och Gossip Girl. Nu är hon en extremt duktig och trovärdig skådespelare. Det känns kul att hon gick åt det hållet istället för det tidigare ytliga. En sådan här film där största delen av tiden hänger på en enda skådespelare så är det viktigt att denne kan bära filmen och det lyckas Blake med. Jag tycker att de lyckas få med mycket av karaktärens bakgrund på väldigt komprimerad tid. Det läggs upp bra! Jag fastnar även för Sully "Stephen" Seagull som är en fiskmås, vilket namnet avslöjar. Så söt! Någon hajscen är lite sämre cgi, medan en del faktiskt är riktigt bra. Lite väl otroligt slut, men jag godkänner det ändå efter den åkturen.
 
Filmer inom temat överlevnad brukar ofta tilltala mig (om de inte är uselt gjorda) och denna känns väldigt välgjord och genomtänkt, särskilt för ett vara en film om haj. Inte realistisk vad gäller hajens beteende, som jag redan nämnt, men för en spänningsfilm så tycker jag det är helt ok att hitta på lite och överdriva.
 
Kan rekommendera den!
 

Connors deltagande i Stolpjakten klart för 2016

100 stolpar har Connor varit med och tagit. Bra jobbat! Vi har ett ställe kvar, men har hört att det är kämpigt och tänker att det inte lämpar sig för en 6-åring då. Därför fick han avsluta igår. Så här glad var han över sista hittade stolpen.
 

Homeparty med Gudrun Schyman 2016

Ja, ett homeparty kallades det även fast vi samlades på Olssons Brygga och var strax över 200 personer. Men stämningen var ändå varm och man kändes nära. Gudrun pratade om blandade saker som klass, jämställdhet, feminism, kön, politik, historia och så vidare. Hon berättade om egna erfarenheter och har en självinsikt som gör att hon steg i mina tankar. Att kunna stå och säga att: så sa jag (och övriga partier) då i Vänsterpartiet mot Miljöpartiet och nu upprepas det (av alla partier) fast mot F! istället och visst är det löjligt, men jag var också en del i det från andra sidan DÅ.
Jag tycker det är starkt att stå för saker man gjort även då man ändrat sig senare. Att komma till insikt och att ha självinsikt är nog bland det viktigaste som finns.
 
Allt hon presenterade baserades på fakta och statistik. Så uppfriskande! Och det som slog mig näst mest (det som var mest kommer jag till lite längre ner) var hur väldigt icke-extrem hon var "in person". Folk sprider så mycket skit, rent ut sagt, och överdrifter, lögner etc. Dessa personer har nog aldrig lyssnat, för under nästan 2 timmar så märker jag hur jordnära och totalt icke-extrem hon är. Det som slog mig mest var med vilken respekt hon talade. Vilken kärlek, vänskap och förståelse hon ville sprida. En del tror säkert att hon spenderar sin tid med att prata skit om ett visst parti (jag har själv hört folk säga det), men det gjorde hon inte alls. Jag beundrar det! Så mycket nonsens, ljug och idioti som sprids om henne och hon bemöter det med att bara beskriva partiet så som de faktiskt beskrivit sig själva och med fakta som backar det. Jag undrar hur hon håller sig så lugn och saklig. Själv är jag lite för temperamentsfull och nackdelen med det är att argumenten tyvärr ofta flyger bort om man inte lyckas hålla sig lugn. Inget fel med lite "go", men skulle vilja lära mig mer om hur man behåller sitt "cool" också.
 
Det var en inspirerande kväll och jag gick hem med ett glatt sinne och en något mer optimistisk tro på framtiden!
 
Hade bara mobilen med så blev inga vidare kort, men lite feeling iaf. En tanke jag lade lite extra vikt vid: Sverige är ojämställt och det är fakta. Man kan inte ha åsikten om att det är jämställt, men man kan däremot ha åsikten om att man tycker det är bra ändå, att man själv har det bra.
 
 Denna bok har jag funderat på att köpa och nu fick jag dessutom chansen att få den signerad så då slog jag till. Tack Gudrun för en upplyftande och inspirerande kväll!

Härliga skogen!

För några veckor sedan vandrade jag i skogen nära mina föräldrars hem. Det var som att återuppleva barndomen på ett vis och samtidigt inte. Jag gick där jag brukade gå som barn, men en del hade verkligen förändrat sig. Det öppna fältet där det planterades små granar när jag var liten var nu en stor och hög granskog. Ett vattenfall jag brukade vara till hade ändrat lite form genom åren och träd hade ramlat ner på en del ställen. Att vandra i skog och mark är något jag verkligen gillar. Något som sitter i ända från barndomen. Dofterna, lugnet, avsaknaden av brusljud (vatten räknas inte utan jag menar mer trafik och liknande)... Så underbart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysiga detaljer i barnrum!

Jag håller på att fixa en "Today's outfit" på ena kortsidan av Connors bokhylla. Det är så enkelt att hänga dit kläderna dagen före han ska ha dem så är det bara att hoppa i dem. Förut var det en annan krok där, men jag tog bort den för att måla kortsidan i himmelsblå (precis som den andra sidan av hyllan där det blev Mario-dekaler) och på jakt efter en ny krok (då den som satt där innan var självhäftande vilket gör att den inte funkar när man tagit bort den) så lyckades jag hitta en "blå diamant" som Connor kallar den. Han tycker den liknar ett smycke som antingen Shimmer eller Shine har på sig i det barnprogrammet som är ett av Connors favoritprogram.
 
Den krok jag hittade var också självhäftande, vilket var ett krav för jag ville inte borra i bokhyllan. Egentligen menad för badrum, men jag tycker den passar bra i barnrum också och Connor blev jättenöjd! Den fanns även i färgerna rött, rosa och som blank. Jag köpte den hos Your home by MI.
 

Härlig doft!

När vi storhandlade sist så köpte jag en ny doft till badrummet. Den luktar härligt och var fin i designen också!
 
På bilden är alla pinnar i, men då upplevde jag att doften blev för stark så nu har vi bara två pinnar och då är det lagom för oss.
 
 Denna är det.

Presentkortshoppat barnkläder + mer

Connor fick ett presentkort på sin födelsedag på en klädbutik så det blev lite kläder där samt att jag hade rabatt på ett annat ställe så det blev lite mer där. Nu är behovet av kläder täckt för ett tag igen (fast det kanske slinker in något mer plagg just för att det är så kul med barnkläder).
 
För presentkortet. Byxor i precis rätt passform för Connor, tröja med Bamse (rätt snyggt även fast det inte var färglagt) och strumpor. Från Lindex.
 
 Svampbyxorna är underbara! Första plagget från Newbie som både Connor och jag gillat. Och en basic tröja på det. Från Kappahl.
 
 Det blev även ett besök på en nyöppnad butik våningen ovanpå Lindex och Kappahl i Arvika - Keta Store. Där såldes hygien, städ, parfym och liknande. Hittade min gamla lypsyl-typ där (numera heter denna Nivea i alla andra butiker) och Paw Patrol har jag inte sett någon annanstans än.

På bio: Hitta Doris

Spoilers förekommer!
 
Den glömska fisken Doris får plötsligt ett minne om sin familj och vill hitta dem som hon kom bort från för flera år sedan.
 
Filmen är fint animerad och jag tycker den är välgjord! Det hänger som en sorg över hela filmen, men den blir aldrig för tung. Det är rörande och stundtals skoj. Min 6-åring gillade verkligen filmen han också! Karaktärerna Doris, Nemo, Vilja, Pannan, Becka och övriga är så härliga! Vi såg den på svenska och missade då en mängd kända skådespelare som röster, men jag kommer nog se om den på engelska någon gång. Det enda jag kan klaga på är attityden hos sjölejonen (som förresten har värmländska röster). De utövar ren mobbing mot ett annat sjölejon och det inslaget ska vara "humor" i filmen. Jag tycker inte det finns något roligt alls med att stöta ut, mobba bort och så vidare. Och i en barnfilm?! Nej, den biten hade de kunnat göra rolig på något annat vis.
 
Det är nära till tårarna några gånger i filmen och det är lustigt att man kan känna med animerade figurer. Nemo och hans pappa Marvin är med i denna film också, då de efter "Hitta Nemo" blivit som hennes familj, men de hamnar lite i bakgrunden jämfört med andra karaktärer. Det är dock inget som skadar för det känns ändå som att alla har sin roll. En bra film för hela familjen!
 

Kortfilmen Piper på bio

Idag var vi på Hitta Doris på bio (recension kommer senare). Före filmen visades kortfilmen Piper och den måste jag rekommendera!
 
Den var så vackert gjord och trots att den var animerad så väckte den känslor hos mig. Huvudkaraktären är så otroligt söt (övriga karaktärer också) och historien var fylld av viktiga ämnen trots att det bara handlar om några minuter. Se den, särskilt om du älskar söta djur!
 

Inte ok att skuldbelägga tjejerna

Nej, jag tycker verkligen inte det är ok att ens skämta om att man ska "låsa in sina döttrar" eller att man ska vakta dem. Att finnas där, att stötta, att erbjuda trygghet och så vidare är en annan grej. Det är bra om våra barn vet att vi finns där, MEN att vi finns där utan att föra vidare dessa unkna normer vars enda syfte är att skuldbelägga tjejer och frånta dem deras frihet. Varför pratar ingen på att "låsa in sina söner" då det ju är dessa killar folk är oroliga för ska "förstöra" deras döttrar? Min lösning? Ge ALLA friheten och för all del FINNS där för dem alla. Prata, stötta, lär dem att visa respekt och hänsyn för andra människor och SLUTA skylla på tjejerna, sluta begränsa dem.

Connors gympaskor

Det gick enkelt att hitta skor till Connor. Han hittade ett par inneskor han fastnade för och de passade. Han hittade ett par uteskor han fastnade för och de passade. Bra att hitta på första försöket!
 
Paret till vänster är från Deichmann och blir uteskor. Paret till höger är från Skopunkten och blir inneskor (de invigdes på första gympan på skolan häromveckan).
 
 Deichmann skickade även med lite godis.

Skolan ska vara trygg

Jag läser om föräldrar som vill att det ska tas krafttag mot tafs och sexuella trakasserier på skolor. Toppen, tänker jag. Att det ÄNTLIGEN kanske görs något åt det. Sedan läser jag om att det bara menas krafttag mot det tafsande och sexuella trakasserier som utförs av ensamkommande flyktingbarn och mitt hjärta sjunker igen.
 
När jag gick i skolan och jag eller någon annan tjej någon gång påpekade problemet med att killar tafsade och höll på så fick vi svaren "killar ÄR sådana", "han kanske bara är kär i dig" och liknande. När jag läser om att man fortfarande struntar i det som görs av en del killar i en viss grupp så undrar jag... Är det ok när övergrepp begås av en vit kille som är född i Sverige? Ska man bara acceptera det för att det inte är så farligt? Det är just de signalerna ni skickar till unga tjejer idag. Kan inte folk sluta fokusera på grupper och istället fokusera på problemet? Om man fokuserar på problemet så innefattas ALLA som begår dessa typer av trakasserier och om man tar krafttag mot PROBLEMET istället för att fokusera på grupp så kanske man äntligen efter alla år kan få någon sorts bukt på det.

Freddie Mercury 70 år!

Om Freddie Mercury hade levt så hade han blivit 70 år idag. Jag har under dagen sett bevis för att hans minne och musik fortfarande lever i allra högsta grad, då folk runtom hela världen har delat med sig av bilder, favoritlåtar, minnen och så vidare. Personligen tycker jag att hans och Queen's musik är tidlös och jag tröttnar aldrig!
 
2008 när pappa och jag var i London.
 
 2007 på Madame Tussaud's i London.

Att skylla på cancerpatienterna...

Jag blir rent ut sagt förbannad när folk påstår att bara man "äter rätt" och gör ditten och datten så kan man "bota cancer". Som en (av goda skäl) kontroversiell föreläsning som skulle hållas i ABF's lokaler i Sverige, men som ABF stoppade då man fick veta vad det handlade om. Sedan hittade man tyvärr lokal på annat vis, men att man kan tjäna pengar på att föreläsa sådant nonsens alltså.... Det finns inga vetenskapliga belägg för denna typ av tes och jag blir otroligt arg på denna typ av resonerande då man i grund och botten skuldbelägger dem som drabbas av cancer för att inte "göra rätt". Jag känner flera personer som dött i cancer som inte rökt en dag i sitt liv, som inte druckit alkohol, som ätit nyttigt och som motionerat. Folk som varit starka både mentalt och fysiskt. De drabbades ändå av cancer och de finns inte längre hos oss. Cancern tog deras liv. Det kan drabba vem som helst och man "räddas" inte alls av sin kost.
 
Kosten kan inverka på andra vis med vår hälsa och den traditionella vården i Sverige uppmuntrar, inspirerar och påverkar mot en bra, varierad kost redan från att vi föds. Så det är inte kosten i sig som mer vetenskapligt lagda personer reagerar mot utan att en person står på en scen och påstår att hans kost botar cancer och ms med mera, trots att INGA bevis finns för det. Samt att han tjänar mycket pengar på detta (just pengar är ett argument konspirationsteoretikerna brukar använda, men istället påstår de att det är läkemedelsindustrin som är de pengahungriga samtidigt som de betalar otroligt mycket pengar för den "alternativa lösningen". Var lite konsekventa people!)
 
Snälla, börja vara mer skeptiska mot denna form av lurendrejeri! Jag förstår inte varför en del är mer skeptiska mot beprövade, testade och vetenskapligt undersökta metoder än mot sådant som inte har några som helst bevis. Det verkar vara konspirationsteorier över det hela, där en sansad varsamhet och koll har gått totalt överstyr och man bojkottar det vetenskapliga för att "allt är köpt/alla är mutade" etc. Vad ni personligen väljer är just ert val, men att sprida desinformation, falska påståenden och anklaga sjuka för att "inte vilja bli friska" eller att de "har sig själva att skylla"... då kan jag inte låta bli att ryta ifrån!

Stolpjakt Åmotfors 2016

Andra året för mig och Robin tillsammans med Mikaela och Jörgen på stolpjakt i Åmotfors. Är det en tradition nu? Jag hoppas det! Vi hade kul ifjol och minst lika kul i år. Vi var ute igår och tur med vädret hade vi också och vi hade väl alla klätt oss för det utlovade regnet så det blev varmt. Men hellre svettig än regnblöt, tycker jag. Likt ifjol så var det en stolpe som var snodd. Så synd att saker inte får vara. Men vi var i alla fall på platsen där den skulle så vi har i princip tagit den också.
 
Välkommen till Åmotfors! Fast när vi var vid denna skylt hade vi tagit huvuddelen av stolparna.
 
 Älskar skog!
 
 Kraftstationen i Åmotfors.
 
 I skogen utan en stig i närheten. 
 
 Askesjön och bruket i Åmotfors i vänster kant.
 
 Askesjön.
 
 
Dammar vid Noreborg.
 
 
Det blev stopp lite här och var för att prata med djur. Här en gräshoppa.

Köpt skor för fjolårets Stolpjakten-vinst

I Eda Stolpjakt vann jag ifjol ett presentkort på 500 kronor på Bug Sport i Charlottenberg. Häromveckan var jag dit och tajmingen var perfekt, för det fanns ett par skor kvar som nådde upp till det jag sökte, som var i min storlek OCH som var på rea 50%! Kan det bli bättre? Jag fick till och med lite över på presentkortet så jag kunde köpa allround-impregnering att behandla skorna med. Mina gamla friluftsskor hade måååååånga år på nacken (köpte dem när jag gick på högstadiet) och när jag använde dem senast så kände jag varenda sten genom sulorna, så det var dags.
 
Jag har invigt dessa under en runda av årets stolpjakt i Arvika och de är verkligen sköna! De blir definitivt med till övriga rundor!

RSS 2.0