Klara med Arvika Stolpjakt 2016!

Idag är sista dagen man kan hitta stolpar. Vi var iväg till sista anhalten, Edane, i onsdags. Eda Stolpjakt hann vi inte med allt i år tyvärr, men vi tog alla i Åmotfors-delen i alla fall. Det är ju så ibland, att man inte orkar och hinner. Men jag är väldigt stolt över det vi klarat! Connor har tagit 100 stolpar i Arvika Stolpjakt och jag har tagit 128 i Arvika samt 30 i Eda. Det är bra gjort! Som jag skrivit om tidigare så är det så kul med kartor och att få komma ut i naturen. Jag älskar det!
 
Det jag inte älskade i Edane var svärmarna med älgflugor som höll till här och var. Fy vad äckliga och jobbiga de är! En av dem hann bita mig och j*drar vad ont det gör. Precis vid hårfästet i nacken. När vi var klara så firade vi med pizza på Edane Matcafé. Så tack för i år Arvika Stolpjakt och Eda Stolpjakt!
 
Det fanns andra varelser än älgflugor. Denna satt och torkade vingarna i solen.
 
 Vi hittade lagom många kantareller till ett litet kvällsmål.

Barnrum med loftsäng och stor ryamatta

Vi föräldrar gav Connor en ny säng och lite "nyttogrejer" till hans rum som födelsedagspresent i år, istället för någon leksak. Han var i behov av en fullstor säng och eftersom hans rum är långsmalt så tänkte vi på höjden, med en loftsäng. Det blev ett lyft för hela rummet och han har fått så stora lekytor nu. Han var lite nervös för den höga sängen till att börja med, men nu klättrar han upp och ner hur enkelt som helst. För tillfället har vi satt dit en extra hög skiva vid räcket så det känns tryggare. Det blev verkligen ett härligt rum nu och Connor är mycket mer där än han var tidigare, så han trivs mycket bättre. Han fick välja ut alla detaljer själv och göra det till sitt.
 
Slutresultatet (fast utan den extra skivan där uppe). Under sängen har vi satt led light rope med fjärrkontroll så man kan byta färg, byta styrka, växla mellan olika program o.s.v. Det hänger tunna organzatygstycken som draperi för mysfaktor. Men tillbaka till hur det var FÖRE...
 
 Sängen stod i motsatta änden av rummet och det riktigt skrek efter förvaring till grejer också.
 
 Allt togs bort där sängen skulle få plats, jag spacklade igen hål i väggen OCH vi hade kvar färgen så jag kunde till och med få till så det ser likadant ut som resten av väggen.
 
 Sängen hittade jag på Blocket och den var så här mörk... (Bilden är från annonsen.)

...så jag målade den och vilken uppfräschning det blev! Stegen fick halkskydd också.
 
Connor fick en vit sänglampa och som sängbord har han en kort tavelhylla.
 
 Katterna älskar mattan som Connor valde. En jättestor lila ryamatta.
 
 Väggdekalerna är lika aktuella än så de fick sitta kvar. Annars blev det mer förvaring i form av den vita hyllan med lådor. Den lilla turkosa ryamattan är köpt begagnad. Skolbänken har han haft länge, den hittades på Röda Korsets Kupan för 40 kronor.
 
 Uppe på sängen fäste jag Connors postlåda.
 
Inga större förändringar här, förutom att Spiderman i 3D fick flytta till denna vägg.
 
Som sagt så gillar katterna mattan.
 
Tavlan som Connor så gärna ville ha från second hand-butiken Lilla Kråkan fick hedersplats.
 
I dagsljus. Katt igen...hehe...

Connor har testat basket

Barn födda 09 och 10 fick inbjudan på att prova på basket och Connor ville gärna dit. Sedan när det var dags igår var det lite "gnôrk", men jag vet att det bara är på grund av osäkerheten kring hur det är på plats (jag är likadan själv) så vi pratade oss genom det och åkte dit. Väl på plats så hängde han med direkt och efteråt sa han att det var jättekul! I denna ålder är det mer lek och träna koordination, men det är som det ska vara tycker jag. Det var full fart i en timme, men hade vi en trött unge efteråt? Neeeejdå...hehe...