Röd måne

Jag var uppe och kollade på månen den natten/morgonen som den var extra stor och röd. Mitt kameraobjektiv begränsade mig dock från att få en bra bild, men det var häftigt att se!
 

Födelsedag igen för Connor

Haha... det blir lite roligt att sprida ut firandet faktiskt. Häromveckan var vi och gratulerade ett par barn vars kalas vi missat och då blev Connor gratulerad i sin tur. Barnen hade skoj ihop och det kan jag nog garantera att vi vuxna hade också. Är så lätt att prata med dessa härliga personer! Jag fick också en present. Supergulligt!
 
Connors presenter. Den lilla rullen var en "magisk handduk" som blev stor i vattnet. Spelet med flugorna har vi testat och det var kul! Man ska lägga "skräp" i soptunnan utan att flugorna smiter ut.
 
 Connor fick även en fiskdammspåse.
 
 Min present. Kortet värmde verkligen så tusen tack för allt Kajsa!

Retro: Kalle Anka-gardiner

Jag hittade en Kalle Anka-gardin för 10 kronor på en loppis. Tyvärr var den för kort för Connors fönster, men jag har en händig mamma som hjälpte mig. Jag skaffade tyg och hon hjälpte mig att sy på gardinen efter hur jag beskrev hur vi ville ha det. Det blev jättebra!
 
Skaffade ett tyg i mild orange som syddes på sidorna så att gardinen räcker hela vägen. Det blev jättebra och gardinen ser ut att ha varit sådan från början.

Leos lekland, Karlstad

Connor vann biljetter till det andra leklandet i Karlstad i en motionstävling som jag skrivit om tidigare. Så vi planerade att åka dit i samband med att vi skulle storhandla. Tji fick vi, för när jag kollade hemsidan dagen innan så visade det sig att de har stängt måndagar och tisdagar. Vi hade lovat Connor lek, så då åkte vi till nya Leos lekland istället. Så det gick bra ändå. Ett väldigt stort och fint lekland kan jag säga, med många roliga kanor.
 
Troligtvis var det i en av dem som jag skadade min handled för nu sitter jag här med stödbandage. Jag kan inte låta bli att leka lite förstås, men att ha barnasinnet kvar när man har en kropp som är härjad av smärta och andra symtom är en balansgång som inte funkar så bra. Klarade dock att ta mig upp på "Vulkanen" och åka den kanan ner innan jag skadade mig. Övriga kanor var lättillgängliga så kunde vara med litegrann på dem även efter. Connor hade en toppentid där och var visst så sliten efteråt att han nästan somnade i kundvagnen på affären.
 
Kan absolut rekommendera ett besök!

Hittat lite småleksaker på Kupan

Det jag verkar hitta mest av på all loppis och second hand är leksaker. Det är inte bara för Connors skull då jag själv är lite av en samlare av sådant. Och då samlare till den milda grad att jag ändå tycker att de ska lekas med.
 
Hittade en nästan identisk Alf som en sådan klämmis jag hade som barn (och fortfarande har kvar).

Min glada balettdansare

Connor har varit tre gånger på barnbaletten nu och han skiner som en sol varje gång. Jag har ingen aning om vad de gör för första gången var Robin med och det är bara första och sista gången per termin som vuxna får vara med och titta. Connor visar mig förstås en hel del av det de lär sig, men det ska bli jättespännande att få bli med och titta den sista gången! Vad det än är så älskar Connor det! Och han har växt. Det är första gången det gått bra att lämna honom helt själv i en grupp utan någon han känner, han brukar vara så orolig av sig annars. Så det är verkligen många tummar upp!
 
Träningsklädsel balett. Enligt reglerna: bekväma kläder som inte är för slappa och inget som är i vägen. På fötterna: dansskor/teknikskor. Danslokalen är otroligt fin förresten, ni ser en del av den i bakgrunden.
 
 Connor visar en stretchövning. Hur man gör en "båt".

3D-tavlor i Connors rum

På ett Köp- och säljforum hittade jag dessa läckra 3D-tavlor för endast 40 kronor. Connor gillar dem väldigt mycket och har fått välja var han ville ha dem. Jag gav ett förslag och en tavla tyckte han jag föreslog en bra plats för, men vi var inte överens om den andra. Han stod på sig och fick som han ville. Stolt över honom! 3D-effekten syns inte på foton tyvärr, men kan säga att det ser häftigt ut.
 
Tingeling och vänner sitter ovanför Connors lilla bord.
 
Spiderman sitter ovanför maskeradhörnan.

På bio: No Escape

Spoilers förekommer absolut!
 
En amerikansk familj (Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins och Claire Geare) har precis flyttat till ett främmande land och finner sig själva fast mitt i en revolution. Med risk för sina liv måste de fly då utlänningar blir avrättade direkt de hittas.
 
Jag vann två biljetter till denna film och hade inte hört talas om den alls innan. Nu känner jag att jag hade extra tur när jag vann dem för annars hade jag missat en otroligt bra film! Jag förväntade mig inget och blev därför helt paff när jag direkt fastnade. Historien engagerade otroligt mycket! Jag började nästan gråta under en takscen när familjen måste fly för sina liv, samtidigt som en efter en av övriga personer som flytt upp på taket blir skjutna. Den styrkan mamman har när hon kastar sig över ett stup till ett annat tak flera meter längre ner. Och när pappan kastar över deras två barn till mamman och sedan själv hoppar efter. Jag blir starkt berörd av mamman som gör något hon inte tror är möjligt. Hon gör det för sin familj. När pappan sedan kastar barnen så blir det nästan för smärtsamt att titta. Tänk att hålla sitt barn i sin famn och i nästa sekund kasta hen från ett tak till ett annat för att rädda deras liv!

*STORSPOILER* Filmen håller tempo hela tiden och jag är konstant engagerad. Flyktfilmer har alltid fascinerat mig och dragit min uppmärksamhet till sig. Denna flyktfilm är otroligt tung och seriös på grund av barnen. Skådespelarna har verkligen lyckats med att få till den där familjekemin. Jag blir extra tagen av scenen då familjen efter mycket om och men når gränsen till Vietnam. Gränsvakterna siktar på familjen och pappan ställer sig upp och säger "Snälla skjut inte, vi söker asyl". Då är tårarna nära igen. Denna gång för att jag tänker på alla de familjer som går genom det där på riktigt i vår värld här och nu. "Vi söker asyl". I denna film är familjen amerikansk, men det skulle kunna vara en familj av vilken nationalitet som helst. Flyr man från sådana hemskheter så förtjänar man skydd.

Det enda som känns lite malplacerat i filmen är Pierce Brosnan. Hans karaktär hänger lite i periferin, men får ändå en betydande roll. Jag har svårt att se hur de hade tagit sig vidare i filmen utan den karaktären så jag förstår nödvändigheten, men samtidigt är det den enda svaga punkt som filmen har också.
 
*STORSPOILER* Jag verkligen hatar det sexuella våld som många kvinnor och flickor utsätts för som en form av förnedring och kränkning i kris och krig! Att bli misshandlad, torterad och dödad är fruktansvärt det också (missförstå mig inte), men att det läggs till ytterligare en nivå i en sorts strategi gentemot kvinnor gör mig fly förbannad. Att man utsätter barn för den psykiska terrorn det innebär att till exempel se sin förälder utsättas för detta eller att sätta ett vapen i ett barns händer och hota med att skjuta barnet om barnet inte skjuter sin förälder... vilken fruktansvärd upplevelse! I filmen finns dessa saker med även om de inte fullföljes, men det är ändå jobbigt.
 
Kan verkligen rekommendera denna film! Det kan vara svår att se för särskilt föräldrar. Både Robin och jag var väldigt tagna... Men den är väldigt bra!
 

Biovinst ikväll!

Ikväll blir det dags att utnyttja biovinsten jag fick för några veckor sedan.
 

Syn på "vackert"

Jag är så trött på att med jämna mellanrum läsa insändare, kommentarer på sociala medier eller höra folk prata om hur "fult och ovårdat" det är med tatueringar. Som att det är DERAS syn på skönhet som är den universiellt "rätta". Min åsikt är: SKIT i vad andra gör med sina kroppar och bry dig bara om din egen. Om någon vill skaffa tatueringar och tycker det är ett vackert sätt att pryda kroppen så ÄR det så. Så otroligt trött på dessa människor som ska tala om för andra hur man "ska" se ut. Ni, som har alla dessa åsikter, blir lyckligare av att strunta i det och istället kanske till och med vara glada för att andra är glada (men det kanske är för mycket begärt).
 
En tatuering har jag. Den funderade jag på i ett år innan jag skaffade den. Det är snart 15 år sedan och jag älskar den än! Den är en del av min hud, en del av mig. Fattar inte varför folk har så svårt för något som sitter på någon ANNANS kropp.

Sett filmen LOL

Spoilers förekommer!
 
Ett nytt skolår har börjat och Lola blir dumpad av sin pojkvän. Då visar en av hennes vänner intresse för henne.
 
En väldigt "vanlig" tonårsfilm som tyvärr inte ger mig något. Jag tvivlar på om den gett mig något om jag tillhört målgruppen också. Lola tillhör nämligen "innegänget" och den ytlighet som ofta florerar där har jag aldrig kunnat stå ut med. Sympatiserar inte alls med karaktärerna eftersom de mest känns tillgjorda, ytliga och "blanka".
 

Samlat poäng till donation

Vilken fin grej! Idag när jag loggade in på lambirewards (där man kan registrera koder från Lambis toalett- och hushållspapper för att få saker) så fanns en möjlighet att skänka till Min stora dag. Det gjorde jag direkt!
 

Sponsra med pengar för chans att vinna??

Det har blivit vanligare med tävlingar där man ska sponsra diverse välgörenhetsprojekt med pengar för chans att vinna. Hedervärt absolut, men ändå trist i grunden. Den sortens tävling utesluter nämligen en hel del folk som kanske till och med hade uppskattat vinsten mer, som kanske till och med BEHÖVT vinsten mer. Ju mer man bidrar med ekonomiskt desto större chans att vinna nämligen. Har man 100.000 kronor att bidra med hux flux så där så kanske man faktiskt har råd att KÖPA det man tävlar om.
 
Nu senast läste jag om en tävling där man skulle bidra med minst 15 dollar för en chans att vinna en smartphone. Jag har en trasig (dock bara ytterdelarna så själva mobilen fungerar än) knappmobil som är över 5 år gammal. Detta beror på i första hand att jag vill nyttja saker tills de gått sönder för miljöns skull och för att jag tycker att konsumerandet gått överstyr numera. Det senaste halvåret dock så har jag varit i behov av en ny mobil då ytterhöljet gått sönder på min mobil, funktioner har slutat fungera samt att jag inte kan läsa en del sms jag får från nyare mobiler. Men jag har inte råd. Att då kunna ställa upp i en tävling där chansen att vinna är väldigt liten, men ändå finns... kan kännas hoppfullt och roligt. "Tänk om" liksom... Men eftersom jag inte har råd att skaffa en ny mobil så har jag inte råd att delta i dessa tävlingar som kostar heller. Tråkig utveckling...

Klar med årets Eda Stolpjakt!

Igår blev vi klara med årets Eda Stolpjakt! Två stolpar saknades så vi har anmält dem till ledningen. Hade jag fått dessa två ytterligare så hade jag hamnat på plats 1 på listan. Nu blev det sjunde plats. Är förstås supernöjd med att ha orkat fullfölja och placeringen spelar ingen roll då vinster lottas ut. Vinsten är dessutom bara en bonus tycker jag, för det riktiga priset är att komma ut i naturen och se platser jag annars aldrig skulle se. Igår var vi i Koppom, Robin och jag. Något som inte hamnade med på bild var att en stolpe var mitt i en fårhage så det kom cirka 10 får fram och hälsade på oss. Så oskygga och gosiga!
 
Kölaälven.
 
Mycket vatten i Kölaälven gjorde att en bit av stigen var översvämmad. Som tur var bara en kort sträcka.
 
 Ett lila dass...hehe... (lila är min favoritfärg). Har aldrig sett det förut.
 
 Inga blommor att titta på denna årstid.
 
 
Stooooor!
 
 Denna skrämde slag på Robin, men jag tyckte den var rätt söt. Låg på en grusväg så jag hjälpte den till sidan. Tur var det för bara någon minut senare kom det två bilar.
 
 Ett otroligt fint vattenfall i skogen!
 
 Mycket vatten även vid kraftstationen.

Glittrigt till Connors fötter

Barn växer. Har fått börja köpa strumpor i nästa storlek till Connor nu, för nu passar inte de han haft tidigare. Hittade tre-pack som passade honom perfekt då han gillar när det glittrar + att det var skelett, spindlar och spindelnät på dem. Prissänkta var de också.
 
Från H&M.

Barnbalett

Nu har Connor varit två gånger på barnbaletten och han älskar det! Idag är jag lite extra stolt för han var med på lektionen utan någon av oss föräldrar. Jag satt nere i omklädningsrummet och väntade och det gick bra hela lektionen. Han var jätteglad och stolt när han kom nerför trappan när de slutat.
 
Jag hade trevligt jag också för jag pratade med en annan förälder som också väntade i omklädningsrummet. Det visade sig att vi hade en del gemensamma tankar och åsikter, så det var roligt! Jag har svårt för "kallprat" och därför var det så kul när det blev ett mer seriöst samtal, även fast vi aldrig träffats förut.
 
I denna byggnad ligger danslokalen. "Katedralen" kallas den och är helt ombyggd för att passa dans.

Sett filmen Thor 2: The Dark World

Spoilers förekommer!
 
Dr. Jane Foster hittar ett oerhört farligt objekt och Thor måste skydda det från att övertas av en ond armé.
 
Alldeles för mycket "rymden" i denna film. Den ger en Guardians of the Galaxy-känsla stundtals och jag gillade inte den filmen. Natalie Portman är lika lysande som alltid och jag är glad att hon är med och gör filmen någorlunda sevärd i alla fall. Hon och Tom Hiddleston som Loki, måste jag tillägga. "Bad guys" gör oftast de mest intressanta karaktärerna i sådana här filmer eftersom de nästan alltid har mer att komma med. Ramen för en "good guy" är oftast väldigt smal och de karaktärerna kan bli rätt trista.
 
Med undantag för Bruce Banner om man tänker på Marvel-världen då. Han är den mest intressanta av dem alla, i mitt tycke, men han har en helt briljant intelligens förstås. Något jag inte riktigt skulle säga om Thor, även fast han har hjärtat på rätta stället. Chris Hemsworth har växt lite i rollen sedan han först dök upp i den, men jag tycker fortfarande att han är väldigt "blank" tyvärr.
 
Filmeffekterna är mestadels tråkiga och ser väldigt fejk ut. När det är filmat så otroligt mycket mot green screen så känns filmen mer animerad än "riktig", vilket jag alltid tycker är tråkigt (om det nu inte är meningen att filmen SKA vara helt animerad). Handlingen binds bara ihop en aning med Avengers och jag saknar fler referenser. Det är sammankopplingarna som jag tycker är det allra bästa med dessa filmer så när de uteblir fattas något för mig.
 

Present på Lindex till Connor

Connor fick presentkort på Lindex på sin 5-årsdag och nu är det handlat för det. Blev några av hans favoriter. Han tycker dock det var synd att det inte fanns Splatoon-kläder, för det ville han allra helst ha.
 
 

Höstmössa med kanelbullar

Nu är höstmössan fixad till Connor. Från iELM som vi beställt lite barnkläder från förut. Alltid bra!
 
Den kom med posten idag.

Marknad i Seljord, Norge

Detta var absolut den största marknad jag någon gång varit på! Dyrsku'n marknad i Seljord, Norge. Tivolit som marknaden hade var så otroligt fin och välskött också! På många marknader så har jag med oro tittat på de slitna karusellerna, så därför blev jag helt fascinerad när jag såg detta som var så fint. Lunds Tivoli var det.
 
Connor åkte tre karuseller och tävlade på några ställen där han vann gosedjur. Sedan gick vi runt och tittade på knallar, hantverk, djur (kor, hästar, grisar, kaniner, lamor, alpackor), lokalmat, maskiner etc. Som avslutning köpte Connor en t-shirt och en klubba. Då var han nöjd och vi återvände till bilen där Connors morfar väntade. Vi gick tillsammans först, men sedan särade vi på oss för att kunna titta på det vi var intresserade av. Vi gick lite kors och tvärs, Connor och jag, för att se det mesta. Blev glad av att märka att Connor har lokalsinne, för var vi än befann oss så visste han var huvudentrén/utgången var. Pekade alltid åt rätt håll.
 
Det var lite risk för regn så vågade inte ha systemkameran med mig då jag inte har skydd till den. Blev inget regn dock, men bilderna är tagna med kompaktkameran ändå. Därav suddigheten.
 
Stämpel.
 
 Huvudentrén.
 
 Ett dopp här vore inte helt fel. Varmt och skönt!
 
 Denna gillade jag. Satt vid entrén till en karusell. Pratade, blinkade med ögonen, rörde på huvudet och blåste ånga/rök. Så cool!
 
 Connors första åktur.
 
 Andra åkturen.
 
 Connors favoritkarusell.
 
 Efter många om och men så hittade vi stället där djuren fanns.
 
 Väldigt suddig bild, men måste ha med favoritkossan i bloggen ju. Så fin!
 
 Fluffiga kaniner.
 
 Mamma gris med bebisar.
 
 Connors klubba.
 
 Connors vinster.
 
 Connors inköp. T-shirten till vänster köptes på campingen (Bøen camping) i Tuddal och den till höger på marknaden.

Vackra Norge! (Tuddal)

I helgen var Connor och jag med hans morföräldrar till vår gemensamma husvagn i Tuddal, Norge (även syrran är delägare i den). Det är en riktigt vacker trakt! Inte långt före vårt besök så hade de haft rejält med nederbörd där så floden såg verkligen helt annorlunda ut nu. Vattnet hade dragit med sig mycket sten som samlats längst ned, vilket gjorde att det var cirka en meters höjdskillnad från floden till sjön. En husvagn hade redan flyttats för att den dinglat på kanten till floden efter erosionen och en annan husvagn höll de på att flytta när vi var där då fästet på den hängde ut över kanten.
 
Första dagen tog vi det bara lugnt och tittade oss omkring. Andra dagen skulle vi till marknad i Seljord, men det kommer i ett ett eget inlägg.
 
Framme vid vår husvagn.
 
 Lite höjdskillnad numera.
 
 En mängd stenar som frigjorts under stormen.
 
 Kasta sten med morfar, precis som ifjol.
 
 En av lekparkerna på campingen.
 
 En annan lekpark på campingen.
 
 Fångst. Ingen av dem mina då jag tänkt fiska på lördagen, men inte orkade efter en dag på marknaden.
 
 Middag i husvagnen. Connor delar koncentrerat sin korv.
 
 Husvagn i farozon. Tur att vår står en bra bit därifrån. Bild tagen på lördag kväll.
 
 Söndag morgon hade vattnet stigit igen. 90 mm regn under natten.
 
 Här ser ni var vi gick och stod på fredag kväll (bild här ovan på Connor och hans morfar). Det var helt översvämmat på söndag morgon.
 
Mycket mer vatten än vanligt.

Sett filmen Tillbaka till Yorkshire

Spoilers förekommer!
 
I denna film får man följa en sons minnen om sin döende far.
 
Colin Firth brukar vara ett vinnarnamn för mig. En skådespelare som kan agera med ögonen är guld värt för mig. Det är DET som jag brukar räkna till äkta skådespelartalang/kunskap. Han lyckas med det i denna film också, men filmen är så otroligt stillsam och anonym att det tyvärr inte räcker. Det finns många andra val av film om man vill se Colin Firth i något så denna skulle jag nog bara rekommendera till fans eller till dem som har en förkärlek för väldigt lugna, långsamma, brittiska filmer.
 

Life on hold

Life on hold = livet på paus.
 
Livet står inte helt stilla utan fortsätter och JAG fortsätter. Men det känns som att en stor del av livet är på paus just nu. Väntar på besked angående ansökan om stadigvarande sjukersättning (som ALLA instanser är överens om att jag ska få utom just FK).
 
Ansökan skickades in i september 2013. Sedan fick jag vänta till maj 2014. Fick då beskedet att FK skulle ge avslag på min ansökan på 75%. De kunde inte godkänna ens 25% stod det i beslutet då jag inte anses fullt utredd eller stadigvarande sjuk (haft dessa besvär sedan 1991 och varit utredd på precis alla ställen flera gånger om. Flera gånger p.g.a. att väntan på svar dragit ut på tiden och då har utredningar blivit för gamla för att gälla). Var godkänd för aktivitetsersättning 50%, men det får man bara ha tills man fyllt 30 år. Efter det gäller stadigvarande sjukersättning och första ansökan gjordes alltså 2010 om det. Har genomgått flera utredningar med olika multimodala team och specialister åter igen (eftersom allt var tvunget att vara nytt), gjort arbetsprövning i över 1 års tid etc.
 
Överklagan bemöttes förstås med samma resultat från FK. Därefter följde överklagan till Förvaltningsrätten och en lång väntan på svar. Förvaltningsrätten godkände, med stöd i alla mina dokument, 50% stadigvarande sjukersättning. Men jag slappnade inte av. Kunde inte bli glad alls. Jag har aldrig fått hjälp av eller blivit bemött på ett bra sätt av FK och litade därför inte på att de skulle följa denna högre instans beslut. Det gjorde de inte heller utan de överklagade beslutet till Kammarrätten. Sedan början av 2015 har jag väntat på beslutet därifrån. Det har inte kommit än. Jag är orolig för vad de kommer besluta. Jag vet inte vad jag gör om de beslutar att gå på FK's linje istället för Förvaltningsrättens, Arbetsförmedlingens, utredningarnas, specialisternas och läkarnas linje.
 
Jag är trött. Denna anspänning som pågått i över 5 års tid där jag ifrågasatts trots alla bevis tär på mig. Jag vill kunna göra mitt bästa på mitt 25%-jobb. Jag vill kunna göra mitt bästa för min familj och kunna njuta av åtminstone sinnesfrid när kroppen konstant smärtar, krånglar och har sig. Jag hoppas det kommer svar snart, men samtidigt är jag rädd för vad svaret kommer vara...

Mina köp på hösttrippen till Ullared 2015

Sista inlägget med Ullaredsgrejer då. Vi köpte fullt med julklappar och födelsedagspresenter också, men de dyker inte upp här.
 
Det var mycket blommigt och djurmönstrat på Gekås nu och det är inte min stil. Hittade dock denna härliga t-shirt med lite längd baktill.
 
 Mina köp. Julklappspapper och presentpapper, stor kruka, rengöring, hårfärg, lotion, deo, ögonfransböjare, ram och stekpanna. Idel "roliga" grejer...hehe...
 
 Papperen.
 
 En kruka för mig. Queen-fantasten!

Inköp till Connor på hösttrippen till Ullared 2015

De flesta leksaker och böcker här har Connor inte fått än. Det är inköp inför kommande högtider. Kläderna har han däremot sett och godkänt. Han önskade sig en rosa overall och en lila vinterjacka så jag undrade om han skulle påpeka att jag köpt tvärtom så att jackan blev rosa och overallen lila (för att det inte fanns precis det han önskade). Men hans kommentar var: "Men mamma...åååhh... du hittade det jag önskade mig." Så det tar jag som ett mycket väl godkänt betyg för mina fynd.
 
Vattenballongsprutan högst upp fick han när vi kom hem. Han har även sett bäddsetet med My Little Pony och kalaspåsarna med Avengers. Resten är hemligt än så länge. Legoset Elves, två My Little Pony-dockor, två böcker med figurer och lekmatta inuti (Frost och Avengers), Skylanders megabloks och karaktären Tiny från Dinosaurietåget.
 
 Fyra stycken trepack med strumpor, tvåpack kalsonger, grå leggings, fyra pyjamas (katt, fåglar, Frost och Pettsson & Findus. Tänk att det kommit in ytterligare annan färg och tryck på sistnämnda. Connor har haft 5 pyjamas med Pettsson & Findus före denna och vi har köpt 1 varje gång vi varit till Gekås.), ett vitt linne, en Marvel-tröja, två byxor (stjärnor och tigrar).
 
 Bara mössa som saknas. Vinterkläder och vantar klart.

Connors inbjudan för årets barnkalas

Ett tag sedan nu, men så här såg inbjudningskorten ut för i år. Connor brukar få välja design på sitt inbjudningskort och sedan beställer vi från Tilde Tryck. I år var temat Splatoon, precis som på tårtan.
 

God middag och fin plåtlåda!

Igår var vi och hälsade på hemma hos en vän som vi aldrig varit hemma hos tidigare. Connor lekte så bra med äldsta barnet i familjen. Jag var tvungen att skratta när minsta barnet pockade på Connors uppmärksamhet och ville att han skulle ha en leksak medan han spelade tv-spel (och ja, Connor visar tendenser till att bli spelnörd så att bli störd medan han spelar tillhör inte hans favoritgrejer). I alla fall så försöker jag få Connor att även säga nej och avvisa på ett snällt och artigt sätt. Det blev väl lite sisådär för han fräste "Nej TACK". Bra sagt, men tonen...? Behövs nog jobbas på lite mer...hehehe...
 
Vi gosade även med en superkelig hund, bjöds på god mat och hade riktigt trevligt!
 
Jag fick en jättefin plåtlåda av värdinnan! Vid detta slott förlovades Robin och jag. Eilean Donan Castle.

En till födelsedagspresent till Connor

Från Connors faster Annica. Han blev så glad så!
 
En robot som går, blinkar och låter. Ett zombiespel och två zombies.

Hjälp barn som måste fly! (Unicef)

Kämpa för barn på flykt

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men, behoven är fortsatt stora. Rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 för att skänka 100 kronor. Du kan också swisha en gåva till barn på flykt, nummer 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr).

 


Föreningsmässan i lördags

I lördags jobbade jag på mässa i Arvika sporthall. Det var cirka 75 föreningar där. 3 timmar var mässan öppen och det var faktiskt helt lagom. Det var riktigt trevligt och många var intresserade av vårt bord där vi inte bara representerade Gunnarskogs Bygdelag utan även en del av övriga föreningar som finns i Gunnarskog. Jag passade på att gå runt till övriga föreningar också och lämna lite "påminnelser" om när nästa års Gûnnerskemârten är (21 maj klockan 10-16 ifall ni undrar).
 
Hade ett trevligt samtal vid Djurskyddet om den lilla katten som syrran och Gabriel fångade in vid Verken och som fick vara hos mig några timmar innan Djurskyddet kunde komma och hämta honom. De två personerna från Djurskyddet verkade ha blivit lika charmade av kattungen som jag blev. Ni kan se bilder och läsa om min historia med katten HÄR.
 
Efter mässan var jag helt slut så däckade på soffan. Nu har jag dock två innestående lediga dagar att ta ut och det känns skönt. Jag behöver det verkligen!
 
 
Mässan var i stora sporthallen och i foajén till den.

Uppfräschning i hemmet

Vår kära hörnsoffa fick jag av en släkting då jag fick mitt helt egna första boende 2004. Den följde sedan med in i samboskapet med Robin. Strax över 11 år är det sedan jag fick den. Nu är den på tippen. Samma släkting som skaffade den erbjöd sig att skaffa en ny till oss då den vi hade var väldigt sliten och trasig. Vi har inte haft råd att skaffa nytt så vi har täckt hålen med lakan så gott det gått ett bra tag nu så kan säga att vi verkligen nyttjar saker fullt ut i alla fall.
 
Golvet var slitet så när gamla soffan åkt iväg till tippen så passade jag på att olja in det riktigt ordentligt. Sedan fick det torka i några timmar. För idag fick vi hjälp av underbara grannar att både slänga den gamla och hämta den nya, som vi såg ut i fredags med min släkting, och bära upp den till vår lägenhet. Vi får bjuda in er på spelkväll någon kväll frampå!
 
Gamla soffan.
 
 
Gamla soffan hade gått genom en del. Min förra katt Silla slet upp tyget under soffan och brukade krypa där inne. Våra två nuvarande katter Tetris och Yatzy har "pyntat" gaveln sådär fint och även andra delar av soffan. Hålen är slitage av oss människor.
 
 Nytt och fräscht!
 
 
 

Föreningsmässa Arvika 5 september kl. 11-14

75 olika föreningar, alla välkomna att komma och titta!
 

Cool blomma på sommarlejonöra

Äntligen blommar mina sommarlejonöra som jag odlat från frön. Riktigt coola blommor och jag förstår lite varifrån de fått sitt namn.
 
 
Blommorna blev "aningen" högre än sina "max 60 cm" som det stod på fröpåsen. Dessa mäter strax över 1 meter.

Djurens presenter från hösttrippen till Ullared 2015

Självklart så ingick presenter till djuren som standard i inköpen på Gekås i helgen. Och åter igen prickade vi rätt. De blev jätteförtjusta i dem!
 
 
Både Yatzy och Tetris gav sig på leksakerna med en gång. Svårt att tro att dessa individer är 7 och 8 år gamla ibland.
 
 Förutom kattleksakerna så fick kaninen Pelle lite gott att tugga på. En stång har han redan tuggat i sig.

Ullared augusti 2015

Det var dags för den årliga "hösttrippen" till Ullared med Robin, Robins syster Simone och hennes barn i helgen. Det var inte alls så mycket folk på Gekås som Robin befarat trots att det var första helgen efter lön. Så det gick lätt att gå runt och titta och handla det vi var ute efter. Med undantag för de få saker som inte fanns inne just nu. Man kan inte hitta det som inte finns. Vi hyrde stuga på Örnatorpets Gästranch igen och det var lika fint och mysigt som alltid! På kvällen var det skönt att äta grillat och sedan blev det till sängs tidigt för alla fyra.
 
Pratmissen. Klös heter han, men Pratis skulle passa väldigt bra som namn. Var alltid i närheten och ville prata när vi var utomhus.
 
 Klumpe visar upp att han är skeppskatt. Jag hade glömt hans namn och kallade honom för Skepparn.
 
 Katten som sjöng så fint för mig och de jag var med hit i maj (för att hon löpte) var superkelig och det ledde till att detta var bästa bilden jag fick. Hmm...
 
 Om man inte räknar denna då jag fångade henne mitt i en nysning...hehe...

Klar med årets Arvika Stolpjakt!

Let's celebrate! Idag tog Robin och jag stolparna i Jössefors. Vi hade ingen vidare tur med vädret, men vad gör lite regn? Det var inte kallt iaf. Kallt är mycket värre, åtminstone för mig. Apropå det så kan en del ibland fråga mig hur jag orkar. Att jag trots konstanta smärtor orkar göra det jag gör. Kan säga att största delen av det är vilja och envishet (resten medicinering och behandling). Tyvärr kör jag på för att jag VILL och det gör att kroppen kraschar ibland. Men om jag inte körde på så skulle jag inte kunna göra något. För smärtan är alltid där. "Man dör inte av smärta" har en del cyniska myndighetspersoner sagt till mig. Nej, det gör man inte, men jag skulle gärna byta kropp med er och se hur länge ni skulle klara er i min kropp. Innan ni skulle ge upp. Innan ni skulle bli tokiga. Innan ni skulle göra precis vad som helst för att bli av med smärtan.
 
"Ingen motivation eller vilja" har jag också fått höra från myndighetspersoner. Det krävs otrolig vilja och motivation för mig att ens ta mig upp ur sängen om dagarna. Att vakna upp ur en tillfällig "smärtglömska" till en ny dag med ont överallt. Föreställ er det. Föreställ er nu att ha det så i 20 år. Så till dem som säger dessa saker (och nu kommer jag vara brutalt rak): F*** you! Ni har ingen aning om vad jag lever med och vad jag gör för att kunna jobba, kunna vara med familjen, kunna göra saker jag tycker är kul. För vet ni vad? Om man inte kan leva utan bara överlever, då blir man bara sämre och sämre och jag tänker faktiskt LEVA.
 
Så nu firar jag! Klarat Arvika Stolpjakt för i år. Känns fantastiskt!
 
Skog luktar alltid gott och känns bra i sinnet!

Connors namnsdag igår

Igår var Connors namnsdag, internationella almanackan eftersom hans namn inte finns i den svenska. Vi firade dagen innan med Connors mormor och morfar och så den "rätta" dagen bara vi i familjen. Han blev så glad så!
 
Firade med en liten mini-prinsesstårta (3-4 bitars).
 
 Uppskattade presenter! Tv-spel (Marvel Super Heroes) och Lego (Ariel).
 
 Testar spelet.

RSS 2.0