Sett filmen Maleficent

Spoilers förekommer!
 
En hämndlysten fé kastar en förbannelse över barnet till en man som en gång utsatte henne för det värsta sveket av alla. Ett svek som gjorde henne kall.
 
Effekterna är otroligt hemska och fult gjorda. Hade de gjort dem bättre så hade denna film kunnat vara en fullpoängare, för handlingen är nämligen riktigt bra. Till skillnad från den klassiska Törnrosa-sagan så får man här höra allt från den onda féns perspektiv. Fortfarande så lägger hon en förbannelse över ett oskyldigt barn, men handlingen ger mer inblick då man vet vad barnets far gjort mot Maleficent. Att man sedan får följa Maleficents utveckling efter detta visar hur vänliga och "vanliga" människor kan drivas till ilska, vansinne och hat av andra människors handlingar och svek samt att även det omvända är möjligt. Jag gillar hur man visar att "ond" inte är enkelspårigt och att en som anses "ond" kanske inte alls är det, samt att en som är "ond" faktiskt kan sluta att vara det. Det ger en mer komplicerad syn på godhet och ondska än vad många filmer brukar framställa.
 
Särskilt så gillar jag twisten de tillför med "sann kärlek". Den följer samma trend som filmen Frost och visar att sann kärlek inte behöver vara den romantiska sorten. Äntligen! När slutet närmade sig och de försökte få prinsen att väcka Aurora (Törnrosa) så tänkte jag att om de gör så ytterligare en gång till på film så blir filmens betyg ett väldigt lågt sådant, för hon hade träffat prinsen vid ett tillfälle och pratat med honom i en kvart max. Sann kärlek tar tid att växa fram. Nu tog de en annan väg, skönt nog.
 
Hade de som sagt gjort effekterna bättre så hade allt varit toppen!
 

Sett filmen St. Vincent

Spoilers förekommer!
 
En pojke vars föräldrar gått isär hittar en osannolik förebild i den bittre äldre grannen som bor i huset bredvid mammans och pojkens nya hus.
 
Filmen är helt fylld med klyschor, men lyckas väldigt bra ändå. Den är väldigt berörande och välgjord och, som sagt, även om man förväntar sig precis allt det som händer så är det inte en dålig film. Bill Murray gör nog sin bästa roll på många år och Melissa McCarthy är alltid bra! Naomi Watts får spela en roll som skiljer sig från allt jag sett henne i tidigare och det tycker jag är kul. Type-casting finner jag nämligen väldigt trist. Filmen har sina feelgood-ögonblick och är lite väl otrolig för att vara realistisk, men det gör inget. Den har några tillfällen då den missar målet, men den är helt klart sevärd!
 

Mindre kattsand här och där

En enkel skobricka funkar fint under katternas låda, för att hindra kattsanden från att spridas över hela badrumsgolvet. Hittade denna på Coop, men den finns på andra affärer också som till exempel Jula och Granngården. Bara 30 kronor.
 

Sett filmen Maggie

Spoilers förekommer!
 
En tonåring har smittats av ett zombievirus och under tiden innan hon förvandlas spenderar hennes far all tid vid hennes sida.
 
En zombiefilm med Arnold Schwarzenegger. Det måste ju bara ses. Men tyvärr tycker jag den är dryg. Ovanligt dryg för att vara en sådan kort film, 1 timme och 35 minuter. Jag förstår att filmen försöker vara annorlunda jämfört med många zombiefilmer. Istället för det vanliga "döda döda döda" så ville skaparna föra in en verklighet i det hela, från den drabbades perspektiv. Men jag tycker inte att de lyckas. Filmen är tråkig och dessutom väldigt inkonsekvent när det gäller sminkningen på Maggie. Då hon blir mer och mer zombie så ska det synas mer, men det skiljer stort fram och tillbaka mellan scenerna. Det irriterar. Arnold försöker att vara engagerad och närvarande och han är nog den enda skådespelaren i filmen som lyckas med det. Kul att hans skådespeleri har utvecklats i alla fall!
 

Connors godis i mängder

Connor är riktigt nöjd över påsken med allt godis. Tyvärr så blev han förkyld igår och orkade inte äta godis på grund av ont i halsen, så han har mycket kvar till lördagar framöver. En hel del blev insorterat i hans lilla godisbutik. Jag gillar ju inte godis, men tycker denna butik är så charmig och nu när den är komplett med godis så är den en riktig prydnad.
 

Sett filmen The Departed

Spoilers förekommer!
 
En polis "undercover" och en mullvad på polisstationen kämpar mot att upptäckas innan de kan fullfölja sina uppdrag.
 
En mycket välspelad film där jag nog hade bitit på mina naglar om jag var en nagelbitare. Lite trist att det bara är en enda kvinna och åtta män bland de större rollerna. Förutom det så tycker jag att rollerna är som gjorda för de som spelar dem. Jag skrattar fortfarande lite när jag ser Mark Wahlberg för jag tänker alltid på Marky Mark & The Funky Bunch, men han har verkligen blivit bra på skådespeleri. Kul att hans bror Robert har en liten roll i filmen också. Han är mer av en doldis för mig än de andra bröderna, minns ju Donnie från New Kids on the Block...hehe... Lite rolig trivia är ju att de har delvis svenskt ursprung. Deras farfar eller något liknande...
 
Filmens handling lyckas hålla spänningen vid liv hela tiden och den känns realistisk även då den blir överdriven. Välgjord med väldigt bra casting!
 

Första gången till Säffle

Med tanke på att det är lika långt till Karlstad som till Säffle från oss så är det konstigt att ingen av oss hade varit där tidigare. Det blev en liten sådan familjetripp häromdagen i alla fall. Först åkte vi till Erikshjälpen Kvarnhjulet. Det var verkligen en jättestor second hand-butik! Mycket att titta på. Efter det tog vi en promenad längs med en huvudgata för att se oss omkring lite. Jag hittade en barnsecondhand som hette AK Viljan och där blev det fem plagg för endast 125 kronor. Ett tips till föräldrar som har vägarna förbi.
 
Det var fint nere vid Byälven och vi gick en sväng längs med en promenad innan vi åkte hemåt.
 
Byälven, Säffle.
 
Inhandlat på Erikshjälpen Kvarnhjulet... och så en katt som ville vara med på bild...hehe...
 
 Närbild på småsakerna. Store Chris-grejerna ska bli present till en Rorri-fantast som vi känner.
 
 Nostalgi att jag lyckades hitta en Zorro-bok!
 
 Kläderna från AK Viljan Barnsecondhand.

Connor hälsar Glad godis... erhm... påsk

Connor och Robin firar godisvarianten av påsk så i flera dagar nu har Connor målat påskbrev. Han ville ha lite "roligare" påskbrev sa han så han bad mig så snällt om jag kunde hjälpa honom göra på datorn. Självklart hjälper jag honom även om jag inte firar påsk. Tycker att var och en väljer vad de vill och inte vill fira/göra och att man respekterar det. Så här är Connors påskhälsning. Och jag hälsar att jag hoppas att ni som firar påsk får en påsk som är som ni önskar.
 

Sett filmen Left Behind

Spoilers förekommer!
 
En liten grupp människor är de enda som är kvar efter att miljoner försvunnit spårlöst.
 
Jag trodde att det skulle vara en skräckfilm jag fick se, men det var något religiöst trams visade det sig. Filmen är dessutom väldigt oengagerande, torr och dömande. Nicholas Cage är verkligen inte konsekvent. Han har gjort några riktigt bra roller, men på sistone verkar han ha sjunkit ner i B-filmsträsket. Detta är en film som jag absolut hade klarat mig utan.
 

Våriga t-shirts och en egen gottebutik

Connor älskar färg så han tycker mycket om de t-shirts som köptes häromdagen. Jag överraskade honom även med en egen liten gottebutik där han kan lägga det godis han får till påsk. Jag firar inte påsk, men Connor och Robin gör det. Åtminstone själva godisversionen av påsk, inte den kristna. Jag gillar inte godis så därför försvinner allt syfte med att fira eftersom jag inte är kristen heller.
 
Förutom gottebutiken som jag hittade på TGR så skaffade jag även en målarpalett.
 
 Två miniatyrskopor och fyra behållare ingick.
 
 Alla t-shirts köpta på Kappahl.

Megabio 7D - upplev en kort film med alla sinnen

Det var inte så länge sedan jag upptäckte att en ny biograf öppnat i Karlstad i Duvan-huset. Det är inte en vanlig biograf som visar spelfilmer, utan en liten som kör film i 7D. Kan jämföra det lite med en simulator. Stolen rör sig, det kommer vindpuffar och vattenstänk på en och det man ser på skärmen kan verkligen sträcka sig hela vägen ut till en där man sitter i stolen. Inga besvikelser som med de flesta spelfilmer som är 3D, där det bara tillförs lite djup till skärmen.
 
Vi valde filmen Lost World där vi fick åka på en vild bana till dinosauriernas värld. Kan säga att det verkligen såg ut som att en Tyrannosaurus Rex sträckte ut sitt huvud mot oss, öppnade munnen och bet efter oss. Jag upplevde det som att den var precis i ansiktet på mig...haha... Det var en riktigt rolig åktur och jag både skrattade och skrek om vartannat. Efteråt fick jag veta att på utsidan satt en skärm som visade oss inne i rummet...hahaha... Vilken syn!
 
Läs mer om stället HÄR.

Härlig barnloppis i Edane!

Idag var det dags för besök på barnloppis i Edane. Den enda jag vet om i trakten där kläderna bara är indelade efter storlek och vi älskar det! Är så lätt att leta och hitta då. Önskar mig fler sådana loppisar, men som det är nu så är vi ändå glada att det finns en. Vi var där ungefär 1,5 timme efter öppning, men det fanns mycket kvar. Tyvärr hittade jag ingen skaljacka till Connor för det fanns bara en enda i hans storlek och den var grön. Han tycker verkligen inte om grönt. Lustigt hur saker kan ändra sig för när han var mellan 2-3 år så ville han ha ALLT i grönt. Men vi fyndade en del andra saker, så vi var jättenöjda! Alla kläder, pussel och leksaker här nedan för 140 kronor!
 
Klädfynd! Tre t-shirts, en långärmad tunn tröja och två par byxor. En t-shirt var ju grön då, men Connor ville ha just den ändå för den var ok när Musse Pigg var på den.
 
 Pusseldags!
 
 Lite smått och gott som låg i påsar. Connor ville behålla båda Marios, de tre Turtles med sina tillbehör, Skylanders-figuren och bilen. Resten ger vi vidare.

Vita älgar

Tidigare hade jag bara sett en enda vit älg i hela mitt liv. Men häromkvällen, på väg till ett jobbmöte, så fick jag se två stycken på en och samma gång tillsammans med min pappa. Det var jättehäftigt! En stor och en mindre, båda tjurar dock. Som sällskapade. Förra gången jag såg en vit älg svor jag också över att jag inte hade systemkameran med mig. Då hade jag en kompakt digitalkamera, denna gång min mobilkamera. Men upplevelsen var häftig ändå!
 
 
 
 
Älgarna var inte särskilt skygga, men önskade att jag hade haft systemkameran med zoom. 

Färdig på BVC

Idag var Connor på sista besöket på BVC. Han var 111 cm lång och följde samma kurva som han följt i flera år både när det gäller längd och vikt. Han var ju så liten när han föddes så han gjorde en rejäl spurt precis i början. Det var även dags för spruta och den hanterade han väldigt bra. Han satt helt stilla även om han sa "aj aj sluta". Direkt efteråt kändes det dock bra igen så han ville inte ens ha plåster. Han fick välja en liten grej på BVC och som förut när han varit i kontakt med vården så valde han en glittrig sköldpadda. Tror han har tre eller fyra stycken nu.
 
Sedan var vi till leksaksaffären när den öppnade och han fick välja ut vad han ville ha för pengar han fått från sin mormor och morfar samt sin moster. Av mig och Robin fick han också en present, men den var redan skaffad. Vi firade både att han tog sprutan galant och att han blivit så stor att han inte ska tillbaka till BVC mer. Nu tar skolhälsovården över.
 
Väldigt stolt och glad kille med sina köp. Luke och Leia fick han av mig och Robin (Robin hade även smugit med Kalle Anka i det paketet utan att jag märkt det) och övriga figurer handlade han för pengar han fått.
 
 Sköldpaddan heter Alfons Åberg enligt Connor.

Sett filmen Dolphin Tale 2

Spoilers förekommer!
 
Teamet som räddade delfinen Winter, som förlorade sin stjärtfena, försöker nu rädda livet på en ung delfin som förlorat sin mamma.
 
Det är fortsatt baserat på en sann historia. Tyvärr så håller inte denna film lika bra som den första. Saker känns mer krystade och konstlade. Det är väldigt fina djur med i den, till exempel så är pelikanen verkligen en personlighet. Den sanna historien är också väldigt fascinerande och jag är då och då inne på deras hemsida för att kolla läget. Djur i fångenskap brukar göra mig ledsen, men detta centers mål är att införliva alla djur i dess naturliga miljö igen, förutom de enstaka fall där det inte fungerar. Som för Winter t.ex. som saknar stjärtfena och Hope som var så ung när hon förlorade sin mamma att hon aldrig kunde lära sig jaga ordentligt.
 
Filmen engagerar mig tyvärr inte, så jag håller mig till verkligheten istället när det gäller detta.
 

Trägen vinner - Connor tränar sparkcykel

Det var väldigt skönt ute idag, kändes som vår. Connor ville åka sparkcykel så jag har peppat honom så att han ska fortsätta även när det är svårt. Det har funkat och det går lättare och lättare för honom. Kommer nog gå ännu lättare när de sopat bort gruset på gångarna också.
 

Er manliga partner kan klä sig själv, varför litar ni inte på att han då kan klä barnen?

Jag har funderat på hur en del "curlar" sin partner (heteroförhållanden) när det gäller föräldraskapet. Oftast pappan. Ser/hör mammor glatt skriva/prata om hur de måste lägga/hänga fram barnens kläder för att underlätta för pappan för att det är så "krångligt" för honom och att barnen kan "se ut hur som helst om han får välja".
 
För det första undrar jag varför det är så noga att barnen ska se ut enligt mammans önskemål hela tiden? Barnets egen vilja då? Pappans? Och sedan undrar jag varför de tror det är så krångligt för just pappor att ordna med kläder? Han kan ju klä sig själv. Och hur kan kvinnor tycka att det är ROLIGT att deras partner är så "omöjlig" med barnens kläder? Min partner har aldrig haft några problem med att välja kläder och klä vårt barn (när vårt barn var mindre och inte kunde klä sig själv) och han blev snudd på hyllad för att han satte på rätt storlek, som att han skulle ha sämre koll. Det handlar ju bara om KLÄDER liksom.
 
Vuxna män som klarar att klä sig själva, varför anförtros de inte att kunna klä sina barn? Och varför accepterar de att ses som en sämre förälder som man har "roligt" åt?

En bildplats kvar i måttstickan

Connor har en måttsticka på sitt rum och där har vi satt en bild för varje längd han passerat. Nu är han 110 centimeter lång och det innebär att det bara är en enda bildplats kvar, den på 120 centimeter. Kul att se utvecklingen!
 
 
De två nedre korten är båda från Alla hjärtans dag åren efter varandra (2012 och 2013), det tredje kortet är från när vi jagade stolpar i Stolpjakten 2014 och så fjärde bilden som togs häromdagen när Connor har på sig sina balettkläder (2016). Han har hållit längdkurvan rätt stadigt genom åren med +10 centimeter per år.

Läst klart: Mörkret faller av Dean R. Koontz

Från bokens baksida:
 
"Vintern höll staden i ett järngrepp. Liksom skräcken. På fyra dagar hittades fyra lik - vart och ett mera fasansfullt stympat än något tidigare. Till en början trodde polisen att de hade att göra med en psykopat. Eller med en hänsynslös uppgörelse mellan gangsterligor. Men snart började också polisen höra de kusliga ljuden i ventilationstrummorna. Och se de främmande silverglänsande ögonen i den snöpiskade natten."
 
Personbeskrivningen är på topp som alltid när det gäller Dean Koontz. Jag läser hans böcker inte bara för skräcken utan faktiskt mest just för hur han beskriver personer. Hur han har en förmåga att gå på djupet och få en att känna samhörighet med karaktärerna. Boken publicerades första gången 1984, men det slår mig hur modern Koontz var när det gäller jämställdhet och feminism. Karaktären Jack försvarar sin kvinnliga kollega mot tre manliga, utan att hon är närvarande får jag tillägga så han har inget "vit riddare"-motiv. De kallar henne kall, bitchig, ilsken och så vidare. Han försvarar genom att säga att de aldrig skulle beskriva en manlig kollega på det viset utan då skulle det snarare heta att han var handlingskraftig, inte emotionell.
 
Han har verkligen helt rätt i det! Precis samma kvalitéer i kvinnor får ett helt annat bemötande än då dessa kvalitéer finns i män och vice versa. De hånar och förolämpar honom efter att han försvarat den kvinnliga kollegan och det kallas för "kamratliga nedsättningar". Det skulle jag knappast kalla det. Det är omogenhet, diskriminering och ren mobbing.
 
Handlingen är rätt spännande fram tills man får för mycket beskrivet av det som är ute efter dem. Det är dock ingen kritik mot boken utan en personlig preferens jag har där jag föredrar mörker och att inte se/veta saker. Det blir mer skrämmande då.
 

Fick prova-på från Dove

Häromveckan fick jag söta småförpackningar för att prova på ett nytt sorts schampo och balsam från Dove. Luktar gott!
 

Sett filmen Djupet

Spoilers förekommer! Baserad på en sann händelse.
 
En fiskarbåt kapsejsar utanför Island och besättningen försöker överleva.
 
Vilken otrolig överraskning jag fick av denna film! Det enda jag visste om filmen innan jag såg den var titeln och att det handlade om vatten. Tänkte att det kanske var något skräckaktigt. Det var det inte alls utan istället fick jag se den helt fängslande historien om en fiskares kamp mot det iskalla vattnet och känslor av hopplöshet. Baserad på en sann historia fick jag veta också, så efteråt kollade jag upp den sanna historien som är precis lika fängslande som filmen. Produktionen är isländsk och jag vet inte om det påverkat, men filmen är i alla fall inte bombastisk och dramatisk á la Hollywood. Den är jordnära, realistisk och fascinerande. Skådespelarna är trovärdiga och känns som riktiga personer.
 
En väldigt intressant och gripande film som jag tycker de flesta ska se. Det händer mycket, men samtidigt händer det inte så mycket så man behöver nog vara av en viss filmtittare för att gilla den. Min något underliga förklaring betyder ungefär att det faktiskt HÄNDER saker, stora saker, men de är inte dramatiserade utan hålls verklighetsförankrade. Mycket tänkvärt!
 

Härlig dag vid Rokkmakkstugan

Igår tog hela lilla familjen en tur till Ängen, till Rokkmakkstugan. Vi kom fullt utrustade med skidor, bob, pulka och stjärtlappar. Jag tog en sväng i skidspåren. Tycker det är helt underbart! Gillar att vara ute i naturen så det är härligt. Åka skidor är som att cykla också, tror jag. Har man lärt sig så sitter det. Åkte i fullt med härliga backar! Medan jag åkte skidor så åkte Connor och Robin i pulkabacken och hade jätteskoj. Connor sa efteråt: "Det roligaste var att ramla av." Som Mamma Mu säger...hehe...
 
Stället ligger ganska nära mina föräldrars hem så på hemvägen passade vi på att stanna till där och blev bjudna på mat. Lyxigt! Idag mår jag som ett blåmärke, men det kan jag ta. Det var en kul dag!
 
Underbar känsla av lugn.
 
 Hos mina föräldrar. Domherren syns väldigt väl mot snön.

Angående barn och våld

Föräldrar har olika gränser förstås, men det förvånar mig hur en del barn får vara hur våldsamma som helst mot andra barn och även vuxna utan att någon sätter en gräns och talar om att det inte är ok. Jag har hört många konstiga argument för att pojkar måste få slåss och bråka. Hos oss är inte våld acceptabelt och vi anser inte att våld är en konstruktiv och hälsosam "lösning" heller. Empati främjas inte av att slåss. Empati främjas av att barnet får lära sig att se utanför sig själv. Att barnet respekteras och att man lyssnar på hen. Och att barnet då i sin tur lär sig att detsamma gäller för andra personer. Att man lyssnar och respekterar.
 
Så här ser jag det.
Inte genetiskt - viktigt att erbjuda alla alternativ så barn inte fostras in i en snäv könsroll.
Genetiskt - ännu viktigare att kompensera för att motverka sådant som är skadligt både för barnet själv och för andra.

Så oavsett om man tror att beteende är genetiskt eller inte så finns alltså starka argument för att avstyra våld.
 
Och det jag menar är inte "buslek". Alla barn är ju ändå barn och de flesta tycker det är kul att busa. Men man måste dra en gräns vid där det blir obehagligt för en eller flera parter. Om ett barn sätter sig på ett annat och det barnet som är underst blir skrämt, obekvämt, argt, ledset etc. då är det viktigt att det barnet som sitter överst fattar detta och BACKAR.

Sett filmen Away we go

Spoilers förekommer!
 
Ett par väntar sitt första barn och har inget som håller fast dem där de bor. De gör därför en resa runt i USA för att hitta det perfekta stället att starta sin familj.
 
Jag förväntade mig inte speciellt mycket av denna film, men blev överraskad. Den är väldigt charmig, riktigt bra och både rolig och tragisk på en och samma gång. Jag känner verkligen för huvudkaraktärerna Burt (John Krasinski) och Verona (Maya Rudolph). Det är första gången jag gillar Krasinski i något och det är härligt att se att Maya Rudolph kan spela seriösa tyngre roller också.
 
Filmen är väldigt välspelad och i den här typen av film är det väldigt viktigt. Det är kul att se alla udda och annorlunda personer paret träffar på sin resa. Familjer som ser ut på ett visst vis på ytan och sedan visar något helt annat. Särskilt så träffar regnbågsfamiljen mig rakt i hjärtat. Det är ett par som adopterat barn från olika ställen i världen. De verkar så otroligt lyckliga och perfekta, men under ytan ligger en stor sorg.
 
Filmen väcker många tankar och är mycket sevärd!
 

Ljusmanifestation på internationella kvinnodagen

Idag är en dag att uppmärksamma kamp. Att uppmärksamma de som kommit före oss och gjort ett otroligt jobb. Det är inte ens 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige och tänk vilken kamp som detta föregicks av!
 
Är så ödmjuk och glad över människor som inte ger sig utan som kämpar för mänskliga rättigheter! Kampen fortsätter och jag gillar inte när folk graderar deltagande, så jag står för att ALLA bidrag både små och stora är fantastiska! Alla bidrar på det vis de kan.
 
Idag var syrran, Connor och jag tillsammans med många andra på torget och lyssnade på ett manifest om jämlikhet, hållbarhet och nedrustning. Om ni följer länken så kan ni läsa manifestet i sin helhet. Där kan ni även skriva under om ni håller med.
 
Connor på Fågelmannen på torget. Vi tände ett varsitt ljus, men han hade även ett tärnljus med sig.
 
 När himlen mörknade lyste ljusen hoppfullt.

Skridskoåkning på halvt mjuk is

Det var inte idealiskt underlag, men ändå superskoj att åka skridskor igår. Var väl ungefär ett år sedan jag åkte sist. Connor åkte också och hade med sig tre kompisar varav två stycken åkte. Sedan så var det jag och våra vänner Maria och Thomas som åkte. Robin hade fullt upp ändå med att skjutsa barnen på sparken som vi lånat av mina föräldrar. Vi hade även med varm choklad och kaffe så det blev en riktigt härlig stund!
 
Hahaha...älskar denna bild! Maria och jag.

Barnvagnsmarschen 2016

För andra året i rad gick hela lilla familjen med i barnvagnsmarschen. Denna går man på 50 orter i Sverige. Mest deltagare är det nog i Stockholm. I år var de cirka 700 personer. Blir nog rätt maffigt när det är så många. Men vi i lilla Arvika syntes vi också. Härlig färg på årets regnskydd och flaggor! Goodiebag fick vi också! Tack så mycket Anna!
 
Hade jag inte haft tillgång till den vård som finns i Sverige så hade jag troligtvis inte överlevt graviditeten. Om jag hade överlevt så hade inte Connor gjort det. Förlossningen gick tack och väl bra, men graviditeten behövde jag mycket vård under!
 
 Goodiebag.

En stund på Sköna rum

När jag fyllde 35 år ifjol så fick jag presentkort på Sköna rum av våra kära grannar. Häromdagen var jag iväg på en "Sköna rum special"-behandling. Det var mjuk helkroppsmassage med ett uppvärmt smör avslutat med skalpmassage. Trots att jag hade en relativt ok smärtdag (för att vara vinter) och massagen var mjuk så kände jag mig totalt mörbultad den kvällen och hela nästa dag. Men nu idag (tre dagar efteråt) känns det bättre och jag tror massagen rättade till en smärta som krånglat lite extra i nacken för mig (den sorten som alltid orsakar huvudvärk och migrän för mig). Hoppas det håller sig ett tag nu!
 
Hade lite pengar kvar på presentkortet efter behandlingen så jag blev tipsad om en kokosolja som man kan använda både till matlagning och kroppen. Med på köpet fick jag lite choklad.
 

Namnsdag och second hand

Oj oj oj, vad dagarna går. I söndags hade jag namnsdag (mitt andranamn) och firades av familjen. I tisdags fick jag lite utlopp för mitt loppis-sug (gillar verkligen second hand för man vet aldrig vad man kan hitta) när vi kunde besöka Gengåvan i Karlstad. Gjorde ett riktigt kap också i form av finstövlar. Istället för att betala 400-500 kronor för nya så hittade jag ett par som var så gott som nya som passade perfekt - för 80 kronor! Jag ska testa att gå runt i dem för att se så de inte "långtidsskaver" någonstans, men första turerna var lovande i alla fall. Så nu har jag förhoppningsvis de stövlar jag vill ha när Maria och jag ska på musikal i slutet av året!
 
Mina namnsdagspresenter (förutom några skraplotter jag fick av mina föräldrar och syrran). Två par strumpor, tv-filmerna till Dr. Quinn (aldrig sett dem) och Serenity i en väldigt snygg utgåva (jag har den i en annan utgåva).
 
 Second hand-fynd. Stövlarna, en handväska (den jag har är tyvärr sönder) och tre böcker av Dean Koontz (samlar på dem).

Sett filmen Crazy Heart

Spoilers förekommer!
 
En "föredetting" inom countrymusiken kämpar med sin besvikelse över livet, men så träffar han en kvinna som inspirerar honom och ger honom kraften att försöka igen.
 
En väldigt välspelad film, speciellt Jeff Bridges imponerar och är mycket trovärdig. Colin Farrell känns oväntad och jag hade ingen aning om att han kunde sjunga. Han har inte så stor roll i filmen, men är ändå en väsentlig del av den. Relationen mellan Tommy (Colin Farrell) och Blake (Jeff Bridges) förklarar nämligen mycket av Blakes beteende och besvikelse.
 
Filmen är förutsägbar, men realistisk. Inte "snygg" och tillrättalagd som en del filmer kan vara. Jag gillar någon countrylåt, men genren generellt är inte riktigt min stil. Dock helt ok musik att lyssna på i filmen.
 

Underbar My Little Pony-huvtröja

Nu kommer Connor bli glad! Eller rättare sagt när denna kommer med posten om några veckor. Hittade den på Tradera. Den har till och med vingar på ryggen.
 

Andra gången på skridskor för Connor

Ifjol var första gången Connor testade skridskor och idag var alltså andra gången i hans liv. Vi var till Mariebergsskogen på Sportlovsveckan och där har de en lagom is för barnen att åka på och roliga pingviner att hålla i. Jag är så otroligt stolt över Connor! Först var det svårt och han blev sur och gav upp. Ville inte åka mer.
 
Då hade jag ett litet peptalk med honom. Sa att det var ett bra försök och att det bästa man kan göra är just att försöka, att kämpa och att träna, för man kan inte allt på en gång och allt är inte enkelt. Då ville han testa igen och denna gång gick det bättre. Han kämpade på och till slut kunde han släppa pingvingen och åka utan stöd. Han testade till och med att göra en snurr! Och han tyckte att det var superroligt! Det var så kul att se glädjen i hans ansikte när han gjorde framsteg.
 
Lite osäkert i början så bra med ett rejält stöd!

RSS 2.0