Året 2014 - en resumé med en bild per månad

Jag kör vidare med min vanliga årsresumé med en bild i månaden.
 
Januari
 
Började 2014 med ett loppisfynd.
 
Februari
 
 Connor och jag var och hälsade på vänner i Fuengirola, Spanien. Bytte vinterslask och kyla, mot 20 plusgrader och sand.
 
Mars

 Hela lilla familjen var på Disney on Ice i Karlstad.
 
April
 
 Besök på Mariebergsskogen, Karlstad.

Maj
 
 Det går inte en dag utan att vi tänker på min moster Sylvia. Då och då är vi till minneslunden med blommor.

Juni
 
 Vi besöker älg- och alpackaparken utanför Ekshärad.

Juli
 
 Syrran och Gabriel räddar en kattunge som stannar hos oss några timmar innan Djurskyddet Westra Wermland tar hand om honom (han har nu ett nytt hem med en kattkompis).

Augusti
 
 Jag ville testa att vara blondin ett tag och hela lilla familjen semestrade i Leksand.

September
 
 Ett engagerande (dock tröttsamt) supervalår.
 
Oktober
 
 Halloween.

November
 
 Comiccon.

December
 
 Min tidiga julklapp var att jag äntligen fick chansen att se och höra Tommy Körberg i Karlstad.

Connor är redo för nästa termin barngympa

Idag hämtade vi ut Connors nya inneskor, så nu är han redo för nästa termins barngympa. Han fick välja motiv på skorna själv och är så nöjd!
 

Lite rea

Connor har önskat sig en "skelettkostym" så jag blev nöjd när jag råkade på ett sista exemplar på rean igår. Till Connors glädje så är det vita både glittrigt och lyser i mörkret (om det varit ljus på tyget). Jag unnade mig själv ett litet reaköp också.
 
Min sötis som "läskigt" skelett. Nallen har han haft sedan sin första Ullaredsresa när han var 9 månader gammal. En trogen följeslagare.
 
 Mitt reaköp. Gillar stjärnor!

Skumma drömmar

Häromnatten så poppade en person in i en dröm jag hade. Har inte sett den personen sedan serien Doktorn kan komma. Trots det hade mitt huvud "uppdaterat" personen så han såg äldre ut. Jag fick då lusten att kolla upp honom, vad han gör numera och hur han ser ut. Min hjärna hade visst skapat en exakt bild av hur han ser ut idag, trots att jag bara sett honom som yngre. Skumt...hehe...
 
Det har var Brett Climo så som jag sett honom. Som karaktären David i Doktorn kan komma.
 
 Så här såg han ut i min dröm och så ser han ut numera. Kul att min hjärna både uppdaterat OCH gjort en korrekt bedömning av hur han ser ut idag (eller ungefär i alla fall. Bilden tagen 2011.). Vem behöver datorprogram? Haha...

Nedvärdering

En helg blev jag två gånger samma dag vittne till hur två olika personer, på två olika platser och vid två olika tidpunkter använde ett ord för det kvinnliga könsorganet som skällsord. Mot män. Det värsta man kan säga till en man verkar vara att han inte är manlig, för att så många håller det manliga så högt medan det kvinnliga står lägre. Tycker det är så otroligt patetiskt av folk att använda f-ordet som ett nedvärderande skällsord. Det finns inget som helst som är sämre med kvinnor. Jag undrar om många heterosexuella män som kallar andra män för f-ordet när de vill kränka dem har fattat vad det är de gör? Att de kränker kvinnor på samma gång. Att de kränker sin flickvän, sina tjejkompisar, sin mamma, sin syster, sin dotter/sina döttrar (om de har något eller flera av dessa alternativ). Ordet i sig ska absolut kunna användas, men inte i syftet att nedvärdera och kränka någon. När det används så, då lär sig även nästa generation att det är något "dåligt" med att vara flicka/kvinna. När pojkar hånar andra pojkar med "du sparkar boll som en tjej" så är det ett tydligt bevis på att denna syn måste förändras. Hur tror ni tjejer påverkas av att få höra detta? De kanske slutar med något de gillar för att de inte är "bra nog" eller att de inte "kan vara bra för att de är tjejer". Sluta se ner på tjejer! Och menar ni att ni inte alls ser ner på tjejer? Bevisa det genom att aldrig nyttja f-ordet som någon form av skällsord. Bevisa det genom att aldrig säga "du sparkar boll som en tjej" till en kille. Bevisa det genom att börja bete er så som ni påstår att ni är. Lev din moral istället för att bara snacka om den!

Sett filmen The Romantics

Spoilers förekommer!
 
Sju vänner återförenas för att närvara vid två av vännernas bröllop. Problem uppstår då bruden och första brudtärnan har rivaliserat om brudgummen.
 
Denna film hade kanske kunnat vara bra om det varit andra skådespelare med. De som är med nu känns inte engagerande alls. Det känns som att de läser manus och inte lever sig in. Den enda som lyftar någorlunda är Anna Paquin som en neurotisk kontrollerande brud som vill att allt ska vara perfekt. Josh Duhamel är lika "blank" som alltid och de andra känns bara inte riktigt närvarande. Har en känsla av att denna kunnat funka bättre om den varit brittisk faktiskt.
 

Bestäm inte vilka traditioner JAG ska ha

Jag anser att folk kan ha de traditioner de vill ha och jag respekterar det. Varför blir jag inte bemött med samma respekt tillbaka? När jag säger att jag inte sett Kalle Ankas jul på väldigt länge (slutade kolla på det när jag var barn eftersom jag tröttnade) så beter sig folk som att jag begått ett hädelsebrott. WHO CARES? Det är ett program med tecknade klipp! Jag vill inte se det, så ingen annan ska kunna bestämma vad jag ska göra och ingen annan ska komma med någon form av kritik alls när det gäller MINA val (som inte skadar någon alls). Jag tycker det är otroligt löjligt att bråka om vad någon annan väljer att ha som tradition och bara för att jag inte följer så många mainstream-traditioner så innebär inte det att jag är hackfågel för de som gör det. Ha de traditioner ni vill, så har jag de jag vill och då är alla som gladast.

Julklappar (varför heter det "klappar" förresten?)

Några julklappar har ni redan fått se i det föregående inlägget. Connors Turtlesbana, Friends Räddningsstation och lektältet. Här kommer resten.
 
Connors.
 
Lego, liten My Little Pony och en Zombling.
 
 Mjukis-Leonardo och mjukis-Daniel (Hello Kitty), två små My Little Pony, "pizza" (godis), boll, maskeradmask, Hello Kitty-form.
 
 Lavalampa och radiostyrd traktor med släp.
 
 Disney Infinity-figurer, Hulken-klättrare, Transformer, drake och riddare.
 
 Kulbana.
 
Djurens julklappar.
 
 
Mina julklappar.
 
Vantar, fluffstrumpor, lakan, Breaking bad-box, ljuslykta (fick Robin och jag tillsammans), bordsgrill, presentkort Whiskyprovning (fick Robin och jag tillsammans), personligt presentkort middag på O'Learys med syrran, ljuslykta, doftljus, presentkort BHaget och skraplotter.

Tre jular på rad

Igår var det dags för tredje julen, tredje dagen på raken. Pust... Därför har jag varit däckad hela dagen idag trots att det bara var den första julen som jag gjorde något på (då den var här hemma hos oss). Tycker förstås det är väldigt trist att inte kunnat göra något utan att bli sämre, men jag försöker se det positiva i allt jag kan och har haft roliga dagar så det är det som räknas i slutändan. Connor var överlycklig också och det är alltid kul att se!
 
"Pappa, lägg ner kameran. Du har fått paket." Jag hjälpte Connor att läsa och så delade han ut (förutom till dem han var blyga för). Sitt eget namn kände han dock igen.
 
 När vi kom hem så hjälpte jag Connor att bygga ihop denna bana medan Robin kollade på Sune i Grekland. 250 banbitar var det... uj uj...
 
 Yatzy, Tetris och Pelle fick också julklappar såklart.
 
 Som avslutning på dagen byggde Connor och jag ihop hans Friends Räddningsstation. Jag hittade inte beskrivningen till toaletten (den lilla byggnaden i mitten) så den byggde jag genom att titta på en bild. Sedan hittade Robin beskrivningen (GAH), men när jag kollade så hade jag gjort rätt. Det var hjärngympa minsann!
 
 Som en överraskning så hade jag satt upp Connors nya lektält i hans rum innan han kom upp idag (jag gjorde det innan jag lade mig igår kväll). Så nu är hans rum en kloak...haha!
 
 Fler än Connor blev glada över tältet.

En till jul

Igår (klockan har passerat midnatt) så firade vi jul med Robins sida av släkten. God mat och trevligt! En Connor som var rädd för tomten så jag "tog hand om" honom (ja tröstade Connor alltså, jag utövade inget våld på tomten...hehe...).
 
Paketöppning.
 
 Det var roligt att lyssna på Connor när han lekte rollspel med sina julklappar.
 
 Chokladfondue med ett litet startkit till hela vår lilla familjen.

Lyckat julfirande!

Idag har vi firat vintersolståndet. Några dagar till tar solen långa tupplurar, men det är åtminstone på väg att vända. Nätterna kommer inte bli längre och det känns underbart! Jag är beroende av ljus även vanligtvis, men denna höst och vinter har jag blivit ännu värre drabbad av en utmattande trötthet som aldrig går över varken om jag är aktiv eller vilar. Och är inte sjuk heller (förutom de vanliga smärtorna och krämporna).
 
Så att fira att ljuset kommer återvända är verkligen något som känns bra!
 
Connor fick bestämma tårta så då blev det operatårta med twist. Vi tog bort vaniljkrämen till förmån för mer hallonsylt och färska hallon och grädden smaksattes med chokladpulver. Sedan skulle det snöa på tårtan (florsocker) och som ni ser så blev det kanske lite "drivsnö" här och där.
 
 Blommor som vi fick + en pärltavla istället för blomma (love it!).
 
 Connor fick julklappar.
 
 
Av mig och Robin fick Connor dessa två figurer i julklapp. Vanilja och Röjar-Ralf till Disney Infinity.
 
 Min julklapp från min lilla familj. Toppen!

God jul från oss!

Idag är det vintersolståndet så idag firar vi att ljuset kommer återvända. Så god jul på er (även till er som firar jul senare)!
 
Årets julkort.

Jul för djuren också

Pelle kanin gillar mattan under julgranen. Katterna har faktiskt inte brytt sig så värst mycket om granen i år. Nosat lite på den bara. När Yatzy var kattunge så hittade jag henne nästan högst upp i det årets gran så det är tacksamt att de inte gör något sådant nu när de är större och tyngre.
 

Pyssel med grannarna

Vi hann med en pysselträff till innan jul. Så skoj! Fick möjligheten att bygga ihop ett 3D-pussel i form av Saturn V (rymdraket med station) med en granne. Fick lite mersmak för 3D-pussel. Det var roligare än jag trodde.
 
Den här modellen byggde vi ihop.
 
 Den ljusgröna girlangen gjorde jag också. En form av fingerstickning. Fint i granen.

Chokladmuffins till jul

Igår bakade Connor och jag muffins till jul. Det blev med chokladsmak denna gång.
 
 
Vintriga formar med snögubbar på.

Årets gran klar!

Idag fick vi hjälp av mina föräldrar att få upp en julgran. Nu är den klädd och Connor är så nöjd!
 
Mysigt!
 
 Lite speciellt pynt i granen. En speciell stjärna som jag fick för några år sedan, Turtles-kulorna som vi gjorde sitter på sin plats och en fågel som Connor valde ut på Maja-Lisas får trona högst upp i granen.

Pepparkakor och årets pepparkakshus

Igår bakade vi pepparkakor hela lilla familjen. Blev en härlig blandning på figurer. Även pepparkakshuset blev fixat. Vi köper alltid Annas pepparkakshus som är färdiga delar som man bara behöver sätta ihop. Jag tycker att själva "ihoplimmandet" är tillräckligt svårt nämligen, men i år var nog första året jag inte brände mig på det smälta sockret så jag kanske lär mig. Dock så lyckades jag åter igen ha sönder en takdel, men lyckades få ihop det någorlunda igen med sockrets hjälp. Sedan fick Connor pynta huset.
 
Connor försökte dölja mina taklagningar med kristyr...hehe... Inuti sitt hus har tomtarna tänkt en mysig brasa och ur skorstenen puffar röken. Tomtar finns både inne i huset, en vid dörren och en på taket. Det är skumtomtar med pepparkakssmak.

Mitt år på Spotify

Jag tycker det var riktigt kul att se en uppställning över vad man lyssnat mest på via Spotify. Kul! Oftast lyssnar jag egentligen på Queen och det blir en hel del Iron Maiden också, men de kom inte riktigt med i listan på Spotify eftersom jag mest lyssnar på cd's med dem.
 

Tomtesmyg i Styckåsskogen

Idag var vi och andra från vår gata ute i Styckåsskogen och gick "tomtesmyg" som Korpen anordnade. Barnen skulle hitta tre tomtar i skogen och vid varje tomte fick de en liten present. De tyckte det var riktigt kul och spännande att gå runt och lysa med sina ficklampor. Efter att de hittat tomtarna så gick jag tipspromenaden med flera andra. Åtta frågor och det var bara två stycken som jag var helt säker på svaret. Ska bli intressant att se ifall de publicerar svaren nånstans.
 
Det var väldigt mörkt så bilderna blev tyvärr så här suddiga. Här är första tomten barnen hittade.
 
 Detta fick en glad, men blyg, Connor. Han vågade inte riktigt prata med tomtarna och det har jag full förståelse för då jag var exakt likadan som barn.

Fin och tankfull gåva

Igår fick jag en sådan fin och tankfull gåva av min vän Kajsa. Vilken överraskning!
 

Loppisfynd

Puh, vilken pärs! Det tog tid för mig att återhämta mig någorlunda efter söndagens loppis. Inte helt "mig själv" än, men bättre i alla fall. Det var ändå kul att vara med och sälja där och jag hittade några små fynd då syrran var snäll och vaktade mitt bord under några minuter så jag kunde kolla runt.
 
30 kronor kostade detta sammanlagt. Connor blev jätteglad över mina fynd. Det är lite "vår grej" det där med att samla på särskilda figurer.

Baletten Swan Lake med Svetlana Zakharova och Roberto Bolle

Igår var jag till Maria för att se på balett och umgås. Det var jättetrevligt och roligt! Vi hade mycket att prata om både före, under tiden och efter baletten...hehe... Tur att båda var på samma nivå så det inte gjorde något att vi pratade under baletten. Den var otroligt vacker och detta var första gången jag såg det alternativa slutet på den. Kan säga att jag gillade det också, mycket vackert!
 

Sett filmen Man on a ledge

Spoilers förekommer!
 
Medan staden och tv-tittarna spänt följer en polispsykologs försök att prata in en man som hotar att hoppa av kanten på en byggnad pågår något annat i bakgrunden.
 
Sam Worthington är underbar! Så otroligt trovärdig och bra i denna roll. Filmen är engagerande och intressant. Den får en att hänga med och tänka. Sådant gillar jag! Mycket spännande och välgjord! Får faktiskt svindel några gånger. Det känns som att man tänkt på varje liten detalj. I vissa scener sitter jag faktiskt lite på kanten av soffan för att det är så spännande just då. Jag hade förväntat mig något i stil med lättsam actionthriller så jag blev glatt överraskad. Övriga skådespelare är också väldigt bra och är som gjorda för sina roller. Elizabeth Banks, Jamie Bell, William Sadler, Anthony Mackie för att nämna några.
 

Ersättning för ljusgran

En kväll höll ljusgranen som jag köpte och sedan lade belysningen av. Lämnade tillbaka och fick pengarna åter. Så blev det en lite improviserad belysning istället.
 
Stoppade en LED-ljusslinga i en tulpanvas som vi hade här hemma så blev det mysljus.

Varit på nyöppnad butik i Gunnarskog

På Larstomta i Gunnarskog har Olivlunden nu öppnat en liten gårdsbutik. Jag var dit igår med en blomma från Gunnarskogs Bygdelags styrelse och passade då på att köpa en flaska äppelglögg. Titta in där vet jag! Mycket gott och närproducerat!
 

Fått lila julgardiner av syrran

Tack så mycket för dessa syrran!
 
 
Närbild.

Barnkläder på ICA Maxi

För tillfället så har ICA Maxi i Karlstad verkligen härliga barnkläder! Är sugen på lite kläder till mig själv också, men det skulle bli rätt så för litet...hehe...
 
Turtles, Iron Man och Frost till Connor.

Tårta till imorgon

I år har Robin jobbat 10 år med samma arbetsgivare så imorgon ska han bjuda sina kollegor på en tårta som jag gjorde idag. Det är "min" specialare med hallon och choklad.
 
 
Minigeléhallon i mitten.

Sett filmen Pregnancy Pact

Spoilers? Baserad på en sann historia.
 
Bloggjournalisten Sidney bestämmer sig för att åka tillbaka till sin hemstad för att undersöka ett rykte om att high school-tjejerna startat en pakt om att bli gravida samtidigt.
 
En rätt så fascinerande historia om hur skandalösa media är. Några unga tjejer bestämmer sig för att de vill bli mammor samtidigt. Problemet är att de fortfarande går i high school och deras killar vet inte om beslutet. Jag kan på ett vis förstå den där längtan om att få tillhöra och få vara med, men att gå till en sådan extrem längd som att medvetet bli gravid utan att killen vet om det bara för att få vara likadan som sina väninnor... Jag undrar hur det kunde gå så långt? I filmen verkar det som att det är vanligt med unga mammor på den skolan och de har till och med en helt egen förskola för barnen till de mammorna.
 
En lärare vill undervisa om preventionsmedel, men får inte medhåll då övriga tycker att avhållsamhet räcker. Men tonåringarna sysslar inte med avhållsamhet. Att lära ut om preventionsmedel hade nog inte hjälpt då dessa tjejer ändå bestämt sig, men jag tycker det är konstigt att det på en del skolor inte får läras ut. I filmen visas som sagt hur hemskt media kan bete sig. De inkränktar totalt på flickornas liv när de fått höra om nyheten. Dessa personer kan inte ha någon som helst känsla för personlig integritet. Antar att de inte får "sin story" ifall de beter sig vänligt.
 
Filmen är riktigt välspelad och Thora Birch karaktär Sidney knyter samman allt väldigt väl med sin blogg, sin historia med orten och sin egen förhållning och erfarenhet av graviditeter. Sevärd!
 

Lyssnat på Sveriges bästa röst

I mitt tycke är detta Tommy Körberg. Kvällen den 7 december bänkade jag mig på rad 2 på Karlstad CCC (min julklapp från Robin). Cirka 2 meter från scenkanten. Helt nice! Jag har väldigt länge velat höra Tommy Körberg live och jag hade förstås ett par drömlåtar med mig i tankarna och blev jätteglad när han sjöng dem. Han pratade på barns tindrande ögon inför jul en gång och det tänkte jag på när han sjöng Stad i ljus då det kändes som om mina ögon tindrade. När han sjöng The Anthem så fylldes de istället med tårar. Så otroligt gripande låt som alltid får mig att rysa när jag lyssnar på den och nu när jag fick höra den live så blev jag väldigt rörd!
 
Mellan sångerna han sjöng pratade han och skämtade mycket. Han var en riktigt bra berättare. Jag gillade hans scenstil. Självsäker med självdistans skulle jag nog kalla det. Hörde några prata i pausen om att de tycker att han är för "skrytig", men har en underbar röst. Det anser jag var Jantelagen som pratade hos de personerna. Finns inget "skrytigt" med att vara självsäker och veta att man är bra på något.
 
Orkestern som var med honom var otroligt skickliga på sina instrument! En stor bonus.
 
Jag satt nära som sagt. Suddig bild då jag tog utan blixt.
 
Mina favoriter:
 
 
Stad i ljus.
 
The Anthem.

Pepparkaksformar till smörgåsar

Ja, det finns många sätt att göra mellanmålen roliga.
 
Grodsmörgåsar.

Lite "uppfixande"

Vår sophink i badrummet fick en makeover häromdagen då den blivit missfärgad på locket.
 
Köpte vaxduk på metervara på ICA Maxi då jag inte behövde mer än en liten bit. Limmade fast med fuktsäkert lim.

Connor handlar på loppis

Connor handlade på loppis igår. Tycker det är så bra att lära honom det miljövänliga tänket och att begagnat faktiskt kan vara riktigt bra. Han var riktigt glad igår i alla fall när han lyckades hitta allt detta för en billig peng på Tidafors loppis.
 
 
My Little Pony för 30 kronor och en Turtle för 10 kronor. Fina fynd!
 
 Hård Turtlesväska för 30 kronor.

Sett filmen True Grit

Spoilers förekommer!
 
Matties pappa blir mördad och hon tar hjälp av en U.S. Marshal för att spåra mördaren och hämnas.
 
Jag är riktigt imponerad av Hailee Steinfeld som spelar den unga Mattie Ross. Därför tycker jag det är otroligt dåligt att hennes namn inte ens är med på filmbilden här nedan då hon verkligen spelar byxorna av dem som står med där. Det är kul att se att Jeff Bridges igen. Ända sedan jag såg Starman som barn så har jag gillat honom. Filmen innehåller en del spännande scener, även fast större delen av den handlar om att spåra och vänta. *STORSPOILER* Det blir en intressant twist när Mattie ramlar ner i en grotta med inte alltför glada ormar.
 
Något som är trist med filmen är att gubbarna hela tiden håller på att påpeka Matties utseende. Att hon är så otroligt ful. Antagligen är hon inte "kvinnlig" nog för dem, men jag tycker det är patetiskt av folk att bedöma andras utseende på det viset. Eftersom folk gör det än idag så antar jag att det bara speglar verkligheten. Tvivlar dock på om en ung tjej hade fått bli med på spårningsjakt på riktigt, men vem vet... det kanske hände nån gång. En riktigt välspelad film är det i alla fall!
 

Läst klart Återkomsten av Tamara McKinley

Från bokens baksida:
"Sydney 1886. Det är nyårsfest. I en undanskymd del av trädgården blir unga Clarice Pearson förförd av sin karismatiske svåger. Vad de inte anar är att någon iakttar dem, någon som njuter av hämnden ...

London 1920. Lulu är konstnär och bor i London hos en äldre släkting, Clarice Pearson. Hon har just haft en utställning när hon får ett överraskande brev från Joe Reilly, hästtränare i Tasmanien. Djupt förbryllad bestämmer hon sig för att resa dit."

Detta är en bok där det är lätt att räkna ut vad som ska hända. Men under tiden är jag ganska road ändå. Det finns inget som särskilt utmärker boken och jag har läst andra bättre böcker av samma författare, men boken är ändå rätt ok. Lite väl simplifierad och ytlig då det gäller vissa saker.


Sett filmen Roommate

Spoilers förekommer!
 
Collegestudenten Sara får en ny rumskompis. Rebecca visar dock snart konstiga tendenser till att vilja "lägga beslag" på Sara.
 
Jag tycker denna film påminner väldigt mycket om Ensam ung kvinna söker, fast den är satt i en skolmiljö med yngre tjejer. Annars är upplägget nästan exakt likadant. Det börjar med smågrejer, sedan börjar förövaren härma offret i stil, hår... allt... sedan tar förövaren över mer och mer och till slut blir det våldsamt. Föregångaren är bättre och skådespelarna är mer trovärdiga i den (Bridget Fonda och Jennifer Jason Leigh). Minka Kelly och Leighton Meester lyckas inte övertyga lika bra. Jag blir mest irriterad på Minka som inte märker när Leighton är totalt psykotisk. Om hon spelat den reaktionen mot en Leighton som varit mer subtil så hade det funkat, men inte när saker är så övertydliga. En film det inte gör något att missa.
 

Hyckleri

Ni som följer min blogg vet att en av de största saker som stör mig är hyckleri. Som att till exempel kräva att praxis ska följas i en viss fråga och sedan bryta mot praxis när det passar en bättre. OM man KRÄVER att praxis ska följas, då SKA den följas i alla frågor. Att göra på något annat vis är ett enormt hyckleri och dubbelmoral. Och ja, det fanns partier som protesterade mot att praxis följdes den där första gången och jag menar inte att de gjorde rätt heller. Jag menar att om man säger något så har man satt sin egen moral. Om man sedan gör tvärtemot det man sagt så är det dubbelmoral.

Sett filmen My week with Marilyn

Spoilers förekommer!
 
Colin Clark jobbar för Laurence Olivier och dokumenterar sina upplevelser under filmandet av Prinsen och balettflickan med Marilyn Monroe.
 
Själva handlingen kring hur svårt det var för Marilyn att vara privat och hur svårt hon kämpade ibland, men samtidigt hur hon många gånger valde att spela vidare på den image hon egentligen verkade avsky är verkligen intressant. Men skådespelarna är svaga. Hela filmen är svag på något vis. Hur tänkte dem med Michelle Williams som Marilyn Monroe? Hon passar inte alls. Hon saknar den starka utstrålningen som Monroe hade. Filmen tråkar ut mig.
 

Lite belysning vid "arbetshörnan"

Jag har fått mitt jobb anpassat på grund av mina problem. När jag arbetsprövade på en arbetsplats så klarade jag inte ens 25%, men när jag kan jobba till största delen hemifrån så klarar jag 25%. Jag är så glad över det och tycker det känns roligt med det jag gör. Nu har jag anpassat arbetshörnan lite mer.
 
Ovanför skärmen sitter en lampa som man fäster med en clips (IKEA) och man kan böja lampan precis som man vill. Blev perfekt belysning på tangentbordet, eftersom jag för det mesta jobbar kvällstid. När jag skriver behöver jag inte kolla på tangentbordet, men det kan behövas till en del andra saker så nu slipper jag dra fram en ficklampa eller tända i taket.

RSS 2.0