Restnoterat länge

Idag fick jag ett paket med posten innehållande en grej som jag beställt i slutet av augusti. Jag hade glömt bort att jag beställt den eftersom den varit restnoterad så länge. Tur att det inte var tänkt som födelsedagspresent eller liknande.

Grejen var en Queen-mössa (från Ginza.se). Den var skön och passade perfekt, men såg ännu bättre ut på Connor.

Jag har blivit utmanad

Jag har fått en utmaning av Beabus! Tackar!

Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag tog studenten det året så det var en hel del skoj och fest.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Tog högskoleexamen (under 2011 alltså, dock under hösten) och för exakt ett år sedan, enligt min blogg, så hade vi fixat till väggdekalerna i Connors rum.


Fem snacks du gillar?

Ostbågar (ibland)
Chips med dip
Fetaost (japp, jag äter det som snacks ibland)
Vindruvor (ibland)
Keso

Fem sånger du kan hela texten till?

Bohemian Rhapsody - Queen
I want it all - Queen
Breathless - The Corrs
Foot of the mountain - A-ha
It takes a fool to remain sane - The Ark

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?

Skaffa hus och renovera, alternativt få byggt från grunden (beror på vad det skulle kosta)
Skaffa en till bil (bränslesnål)
Resa
Skämma bort familj och vänner
Spara

Fem dåliga vanor?

Pillar i håret
Kort stubin
Svårt att ändra mig när jag bestämt mig (kan i och för sig vara bra också)
Gillar inte att laga mat (förutom ibland)
Tar åt mig för mycket när folk är dumma/elaka (fast har blivit bättre)

Fem saker du gillar att göra?

Vara med Connor
Vara med familjen
Vara med vänner
Resa
Blogga

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?

Haremsbyxor
Päls (varken äkta eller fejk)
Stringtrosor
Leopardmönstrade tights
Vissa blommiga mönster

Fem favoritleksaker?


Lego
Duplo
Brio järnvägar
Rubens barn
Radiostyrd bil

Tio personer som jag vill se göra denna utmaning (omnämnande här utgör inget krav i att göra utmaningen)!
Marie, Lisa, Mirja, Annelie, Malin, Adam, Anna, Kimmi, Gaymasen och Javamorsan.

Spolat ett öra

För första gången i mitt liv fick jag ett öra spolat idag. Känner nu att jag skulle ha frågat om vi kunde spola det andra med för nu hör jag väldigt bra på det spolade örat...hehe... Det var en blandad känsla att spola örat. Det smärtade en del och kändes lite skumt att ha ett högt PFFSSSSBSCCCHHHH i örat (om ni inte följer med i min fantasi så var det så vattnet lät), men samtidigt rätt så skönt. Jag fick hålla i ett kärl under tiden dit vattnet rann. När det var spolat så kollade sköterskan igen (innan spolning såg hon inget fel förutom lite vax). När vaxet var borta såg hon att jag har en infektion. Så jag fick örondroppar med penicillin mot det som jag nu ska ta tre gånger om dagen tills besvären är borta + någon dag.

När örat var spolat förresten så kände jag mig yr. Jag sa det till sköterskan och hon sa att det är vanligt att känna så och att jag skulle säga till om jag blev FÖR yr. Men jag blev bara "lagom" yr...hehe... Kändes nästan som en väldigt kortvarig fylla utan något obehag efteråt. Inte alls som den obehagliga gången då jag blev yr inne på en affär som gravid.

Nu är behandlingen igångsatt så hoppas att det ska bli bra snart!

Bjuder på en rolig bild istället för nåt tråk om öronbehandling. Connor med en riktig busmin.

Sett filmen Extract

Spoilers förekommer! Redan då jag såg trailern så kände jag att det inte var en komedi för mig, men då den visades på filmkvällen här så kollade jag ändå.

Joel äger en fabrik som producerar smakextrakt. Samtidigt som han försöker sköta företaget med diverse strul så har han problem på hemmafronten.

Ingen av oss hade hört talas om filmen innan, något som vi tyckte var konstigt eftersom den kom 2009. När vi sett den förstod vi. Det är verkligen ingen film man vill höra talas om. Den var bara tråkig och knepig. Jag kunde inte relatera till någon av karaktärerna överhuvudtaget och skämten var riktigt låga. Skrattade till en enda gång under hela filmen tror jag och då var det inte riktigt meningen att man skulle skratta. Och vad gör Gene Simmons med i den?

Sedan är det en scen som är skrämmande lik en scen i serien Solsidan. Denna film kom före så jag började undra. Paret i filmen har en störande granne som ser ut och beter sig som Ove i Solsidan. Till slut får frugan nog och skäller ut honom och utskällningen låter nästan precis som Felix Herngrens karaktär Alex utskällning av Ove i ett avsnitt. Skumt!

Köp DVD på Ginza

Testat Core-träning

Min sjukgymnast och jag har jobbat en del med "kärnan". Jag använder inte "rätt" muskler till att göra saker, hålla upp kroppen och så vidare. Det försämrar självklart min redan jobbiga värk så nu bestämde jag mig för att testa core som är "en form av styrketräning utan redskap som är koncentrerad till bålen för att bygga upp styrka, stabilitet och balans."

Jag har inte råd med det svindyra stället här i stan, men så hittade jag att man kör core i Gunnarskog, cirka 2 mil härifrån (mina hemtrakter). Det hoppade jag på för hela terminen där kostar 400 kronor och då får jag även gå på alla andra träningspass (vilket jag inte kommer göra ändå för en sak räcker för mig).

Idag var första passet och det är 45 minuter. Uj uj uj vad magen fick jobba! Jag kände verkligen att jag har riktigt usla muskler i min "kärna" så jag har valt rätt pass känns det som. Om muskler kunde prata så skulle dessa nog ha sagt: "Va! Vad händer här? Vad är detta för känsla? Är detta normalt?" Balansen är lite si och så för mig, så det blir en sak att öva på.

Jag körde inte så många "omgångar" i rörelserna som de andra och jag stod på knäna då vi körde "plankan" till exempel för jag kände att jag vill träna för välmående, inte för att jag ska bli sämre. Räknar med förhöjd smärta ändå imorgon + en del träningsvärk. Men ska fortsätta med detta för jag tror att det kan bli bra till slut! Och det var roligt!

Vad tränar ni och varför tränar ni?

Sett filmen Father Goose

Spoilers förekommer! Ytterligare en film från min barndom som jag inte sett sedan jag var liten.

Walter (Cary Grant) "övertalas" att bli en flygspanare på en ö under andra världskriget. När han ska hämta sin ersättare hittar han istället en grupp med skolflickor under en kvinnas ansvar som han måste få med sig till sin ö...och sedan lära sig att stå ut med.

I och med att jag letat upp fler och fler filmer från min barndom (mer eller mindre svåra att hitta eftersom jag från vissa bara kommer ihåg någon enstaka scen) så har jag insett att jag började ha en väldigt bred filmsmak redan som barn.

Till filmen då. Detta är en rätt så rolig film, som dock ändå berör ett viktigt ämne i och med andra världskriget. Den håller sig till större delen borta från detta och fokuserar på det komiska. Filmen är "enkel" och förutsägbar, men ändå så charmig och skoj! Saker stämmer riktigt bra så som jag kommer ihåg dem. När jag såg den som barn så visste jag inte vad whisky var (något som karaktären Walter är glad i) och när det dricks av det, fnissas, avslöjas "hemligheter" och personerna (de vuxna alltså) beter sig "lustigt" så visste jag inte fullt ut vad det innebar. Jag trodde något i stil med att "det måste vara världens godaste saft, typ bumbibjörnssaft för de studsar runt och är roliga när de druckit den"...hehe... Man får ett litet annat perspektiv som vuxen.

Köp DVD på Ginza

Observation på affär

När syrran och jag var på Coop idag för att handla så tittade jag lite på krukväxter då det vore trevligt med någon ny här hemma eftersom Yatzy tog livet av en igår. Inget köp, men tittade bland annat på nedanstående. Hur döper de plantor egentligen?

Mobilbild.

Förvirrande kön

För ett tag sedan såg jag ett avsnitt av Vetenskapens värld som handlade om DSD (Disorders of Sex Development). Lika vanligt som att få tvillingar eller rödhåriga barn är det med barn som föds utan ett självklart kön. De kanske har XY-kromosomer som en man, men ser fysiskt ut som en kvinna och identifierar sig själva som kvinnor. Det finns en mängd olika variationer av kön och en av DSD-männen i programmet nämner att han gärna hade sett en ruta till att kryssa i då man ska fylla i kön på blanketter (i vissa länder finns detta redan).

Att många ser på detta tillstånd som skamligt förstår jag inte. Varför skulle någon vara mindre värd för det? De är människor, klart och tydligt. Flera nämner att de inte visste om de skulle bete sig manligt eller kvinnligt och om de skulle leka med pojkar eller flickor. DETTA går att ändra. Alla ska vara accepterade. Om man tillåter könsrollerna att vara mer fria och bestå av mer än bara "manligt" och "kvinnligt" så får alla bete sig precis så "manligt" eller "kvinnligt" som de vill och de kan leka med vem de vill och vad de vill.

"Genus är den sociala skillnaden mellan kvinnor och män. Detta innebär att utifrån det 'kön' som individen föds med behandlas hon/han olika ifrån samhället." Om man istället behandlar individen utifrån VEM det är istället för VAD den är så behöver ingen känna sig udda, konstig, utanför och så vidare, i alla fall inte på grund av att den inte följer "mallen" för "sitt" kön.

Vill ha-sug (tavla)

Vår badrumsvägg framför toaletten är ful och tom. Jag skulle vilja ha en tavla där och en riktigt vacker sådan. Drömmen är nedanstående som, färdigramad, tyvärr kostar nära tusenlappen. Det är motivet jag tycker om, så om jag kanske hittar något liknande till en billigare nivå så kan det gå. Motivet föreställer Eilean Donan Castle i västra högländerna i Skottland. Där förlovade vi oss, Robin och jag, så stället är speciellt för mig på fler än ett vis.

Så otroligt vackert!

Sett filmen Flight of the Navigator

Spoilers förekommer! Detta är en film som jag såg som barn. Alltid lite nervöst att återse filmer som man inte sett på så länge. Man har kanske kära minnen av den, men håller den?

1978 försvinner en 12-årig pojke spårlöst. 8 år senare dyker han upp, men han har ingen uppfattning om att någon tid har passerat och han är fortfarande 12 år gammal. Var har han varit och varför kan han inte minnas?

DEN HÅLLER! Vilken härlig film! Allt är precis som jag kommer ihåg det! Handlingen är riktigt bra! Man får inte förvänta sig något djup för det är en familjefilm med inslag av äventyr och sci-fi, men det är en härlig film av sitt slag. Effekterna är jättebra! Jag gillar hur de har gjort rymdskeppet och alla varelser. Det är effekter från "min tid" och JA det innehåller en del CGI, men filmen översvämmas inte av det utan det används bara där det behövs. CGI ska användas i liten skala och där det är omöjligt att göra det på annat vis, då är det ok i mina ögon också. I en del filmer känns det som att de snarare bygger filmen runt CGI-effekterna och då har man verkligen hamnat helt fel.

Skådespelarna är bra! Veronica Cartwright är med och det hade jag totalt glömt. Även Sarah Jessica Parker (väldigt ung) är med i en roll. Paul Reubens (mer känd som Pee-Wee Herman) gör rösten till Max. När Max får en liten "kick" så hör man verkligen att det är han.

Se denna! Speciellt kul för barn tror jag! Jag gillar vanligtvis inte Disney, men detta är inte Disney av den smöriga sorten.

Köp DVD på Ginza

Lite NES-spelande...

Det blev en extremt lugn dag idag, för det var knappt någon sömn alls inatt. Connor vaknade hela tiden och var inte nöjd. Det tar tid för mig att somna så hann inte somna om mellan omgångarna, trots att jag var trött. Puh! Connor var nog trött också för han gick med på en lugn dag.

På kvällen kom syrran och Hugo hit en sväng. Det blev hemkörning från Paradiso (onlinepizza) där vi alla gjorde modifierade rätter. Riktigt kul det där! Nyhetens behag är en kul grej. För som Hugo sa så tyckte man att första cd-skivan och första dvd-skivan var något stort också. Minns att jag petnoga gick genom ALLT extramaterial på ALLA dvd:er som jag köpte och hyrde i början. Nu skummar jag extramaterial och om något ser intressant ut så kollar jag på det.

Det blev ett flertal NES-spel också. Riktigt skoj! Vi diskuterade varför kontrollerna känns "segare" nu än när man var liten. Vi lutade mest åt att man då var mer van vid spelen och inte hade spelat nyare spel med snabbare kontroller och att man därför numera inte är helt i "synk". När jag återläste det där så lät det väldigt luddigt, men som jag alltid vill att folk ska göra om något inte är helt klart och tydligt (inte så lätt när det är mig vi pratar om liksom): fråga!

Spelen vi spelade.

Sång på repeat

Har totalt fastnat för nedanstående sång och längtar tills jag får se musikalen Love never dies, fortsättningen på The Phantom of the Opera. David Shannon, som tidigare spelat Fantomen, har verkligen känsla i sin röst. Får rysningar!

Love Never Dies - David Shannon.


Sett filmen One missed call (amerikanska remaken)

Spoilers förekommer! Såg den japanska först och gillade den.

Flera personer får kusliga röstmeddelanden som är daterade in i framtiden.

Kanske en nackdel att ha sett den japanska först, för självklart kan jag inte låta bli att jämföra. Den amerikanska är mycket tamare. Den är överdriven, övertydlig och överförklarande (många över där). Den skrämmer inte det minsta och, som vi brukar när vi är uttråkade av en film, så börjar Robin och jag att hitta på lite egna grejer istället. Tycker absolut man ska se den japanska istället och skippa denna dåliga remake!

Köp DVD på Ginza

Öppna förskolan

Lite lustigt att det blir så mycket förskola i inläggen idag, men vi var till Öppna förskolan idag så det blir självklart lite om det. En bra plats för barnen att träffas och leka och förskoleläraren som är där har verkligen hamnat på min plussida. Hon är toppen!

Connor var, som vanligt, blyg i början men det släpper efter en stund. Vände ryggen till för att säga något till Kimmi och när jag vänder mig tillbaka ser jag Connor sticka iväg i full fart på en Bobby car. Hmm... Connor fick fullt med pussar av ett barn som var yngre än honom. Han satt och lekte med en kassaapparat just då så han verkade mest känna "men sluta nu då"...hehe...

Det var MÅNGA barn idag. Blev ganska trött i huvudet efter ett tag. Connor gillar fortfarande inte sångstunden. Jag har aldrig gillat sångstunder, inte ens som barn. När jag gick förskoleklass och det skulle sjungas för första gången så sprang jag och gömde mig under ett bord och vägrade vara med. Vande mig efter ett tag, men har aldrig gillat det. Jag tror inte att det är jag som påverkar honom för han beter sig likadant med Robin och numera så försöker jag faktiskt sjunga och göra rörelserna, för Connors skull. Dock så älskar han att lyssna på musik (fast inte så mycket barnvisor), eller höra mig sjunga någon pop- eller rocklåt och att dansa (både själv och med någon av oss). Kanske lyssnade han mycket på det jag lyssnade på när han "låg på insidan"...hehe...

Något som jag märkte att han gillar idag är om jag låtsasspelar på Guitar Hero-gitarren och headbangar såklart (något jag gjorde hemma, INTE på Öppna förskolan måste jag tillägga...haha). Det blev en hel del Smoke on the water kan jag säga. Han älskade det!

På väg hem från Öppna förskolan hämtade jag ut Panduro-paket så nu har pysslats. Efter sin vila så ritade Connor en teckning till sin mormor och morfar. Självklart fick de inte HELA teckningen, för han målar en del på sig själv också och det måste väl ändå räknas som en del av konstverket...?

Connor och Elina under fikat idag.


Connors tavla. Vad han målade kan han inte riktigt berätta än, i alla fall inte så jag förstår. För pratade gjorde han för fullt medan han pekade och målade.

Normaliserat med förskola

Jag skriver förtydligandet i början av detta så folk kan läsa innan de missförstår något och blir upprörda. Jag har inget emot förskolor (tycker dock det ska satsas mer så att det finns mer personal) och absolut inget emot folk som använder sig av dessa för sina barn. Jag är emot att en del beter sig som de gör mot folk som väljer att inte ha sina barn på förskola. Det är lågt och tarvligt.

För att inte förvirra folk så menar jag det som tidigare kallades för dagis (och ibland fortfarande kallas det, fast det verkar uppröra en del).

När skedde skiftet med att "alla" barn går på förskola? Jag blir ibland paff över hur normaliserat det är. Folk tar för givet att ens barn ska börja förskola och ibland är det första frågan man får när man träffar någon: "Var går han på dagis" eller "Har han börjat på dagis än"... Och när man säger "Han går inte på dagis" eller "Nej" så blir följdgrejen att: "Jaha, han ska börja snart då?"

Jag blir trött på det där. Förskolan finns som stöd för föräldrar som jobbar. Det är jättebra att det finns! Men det är inte enda alternativet. Varför tar folk för givet att man ska ha sitt barn på förskola redan från 1 års ålder? Varför är det så viktigt? Har fått höra att man tar något från barnen om de inte får gå, att de går miste om utveckling och det sociala. NEJ! DET GÖR DE INTE! Jag är aktiv med mitt barn. Vi går i barngrupper för olika aktiviteter, är på Öppna förskolan då och då och vi träffar andra barn så att Connor får leka och lära sig att umgås med andra. Mitt barn är INTE isolerat. Dock så anser jag att barn inte ska ha för många aktiviteter heller utan att de faktiskt SKA ha tråkigt ibland.

Vi har en väldigt speciell situation och det är jag medveten om. I och med min värk och övriga problem så kan jag inte jobba som "alla andra". Det är inget som är kul, för att kunna jobba och finna glädje i det vore något även jag skulle tycka om. Men valet angående förskola har funnits i mig länge och det är ett val gjort med rejäl eftertanke. Det kanske finns människor som inte förstår, men INGEN behöver nedvärdera vårt val. Om ni framför er ser ett barn som "hålls" hemma och är helt oaktiverat så får ni tänka om. Saken är inte svart eller vit. Bara för att ett barn inte går på förskola så innebär inte det att det är isolerat och inte får lära sig något.

Låt alla få göra sina egna val! Vi har rätt att göra det i detta landet. Döm inte när ni inget vet om situationen.
P.S. Detta är, som sagt, inget anti-förskola-inlägg och jag har inget emot att folk har sina barn på förskola. Om ni uppfattat det som så, då vill jag gärna att ni läser om texten.

Sett filmen Julias ögon (Los ojos de Julia)

Spoilers förekommer! Spansk rysare/thriller. Namnet Guillermo Del Toro lockade mig att se denna film. Det står att han "presenterar" filmen.

Julia är på väg att bli blind och väntar på en operation. Samtidigt så tar hennes redan blinda tvillingsyster livet av sig. Julia misstänker dock att det ligger något mer bakom hennes systers död och hon börjar undersöka om det verkligen var självmord.

Jag stör mig från start på huvudrollsinnehaverskan. Hon känns fejk. Tyvärr förstörs filmen en del av det, men annars har den sina positiva sidor. Handlingen är lite udda, men intressant. Efter ett tag blir det riktigt psykologiskt och sådant gillar jag. Jag gillar effekterna! Speciellt ett stick i en persons öga med en stor nål..iiiih! Det såg verkligt ut! Hade det varit en annan person i huvudrollen så hade hela filmen kanske varit riktigt bra. Den "hemlige mannen" spelas riktigt bra och jag gillar även att man inte är övertydlig som i många amerikanska filmer.

Köp DVD på Ginza

Ny header och frisyr

Nu var det dags för en ny header igen. Robin tog bilden på när Connor och jag läser en bok tillsammans. Eller ja... Connor pekar på saker och jag berättar vad det är samtidigt som jag läser berättelsen. Det blir många avbrott för han vill verkligen veta vad allt är. Mycket pekande!

Ni får även en försmak på min nya frisyr. Har haft den i över en vecka nu, men det har inte blivit av att jag tagit något foto på det än. Tog dock ett foto på "mellanlandningen". Jag hade rött i håret och tröttnade på det. För att bli av med det blev det avfärgning och klippning och sedan efter det en liten tillrättaläggande klippning och färgning till brunt. Avfärgningen hjälpte Robin till med, men klippning och färgning skötte jag själv. Lånade Robins trimmer så det gick relativt bra.

"Mellanlandningen". Envis röd färg blev kvar som en orange slinga. Den försvann dock i den tillrättaläggande klippningen och färgningen.

Ny vattenfontän till katterna

Jag trodde vi skulle komma lite billigare undan och bara köpa ny motor när motorn i katternas vattenfontän pajade. Men icke då. Fontänen som vi hade var runt 5 år gammal så den är annorlunda numera, varvid fontänen läckte som ett såll med den nya motorn. Så det fick bli en helt ny fontän istället (köpt på SweCat).

Den gamla och den nya.


Den gamla hade inte funkat på ungefär en vecka så katterna kom rusande när jag satte igång den nya.

Bloggbok från Hummingbird

Det cirkulerar en bloggbok som jag, genom detta inlägg, anmält intresse till. Tycker det verkar som en jättekul idé så funderar på att dra igång något sådant jag också framöver.


Om bloggboken, och mycket mer, kan ni läsa i bloggen HÄR.


Småfix

Igår blev tyget från IKEA färdigt. Sydde på kardborreband så att jag kan fästa det på bänken som vi har i tvättrummet. Är så bra att kunna dölja det tråkiga (tvättgrejer, städgrejer) där bakom. Jag önskar att jag kunde sy "på riktigt"! Tyckte det var jätteskoj att välja tyg på IKEA, klippa till det, väga och sätta på lapp med pris. Jag är lite tôlig av mig, det har jag vetat länge. Så tänk vad kul om jag kunde GÖRA mer grejer också!

Nya tyget. Gillar krabborna!

Ännu mer snö

Är det fint imorgon skulle jag tippa på att det blir en pulkatur för oss. Kul för Connor att få åka lite mer och så kanske jag passar på att ta en tur i backen jag med...hehe...

Snö! Bild tagen med blixt.


Snö! Bild tagen utan blixt.

Mina favoritband/artister: Nummer 1

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.
Nummer 1

Queen
- detta är en självklart etta för mig då deras musik har innebärt mycket för mig genom åren. Jag har en väldigt blandad musikstil och Queen erbjuder väldigt blandad musik, dock så hörs alltid något drag av Queen i låtarna. Deras texter är helt underbara och jag har fått lyssna genom låtar flera gånger för att förstå dem. Det går att tolka dem på många vis också och jag har även kunnat applicera en del av dem på mitt eget liv ibland. Blandningen av instrument, kunnigt spelade och "experimenterade", tillsammans med Freddie's underbara (perfekta) röst och showmanship är pricken över i.

Till och med i en lugn ballad som den här nedan så är utstrålningen på max och Freddie har publiken i sin hand. Skulle man få tillgång till tidsresor så skulle jag åka till denna konsert på Wembley 1986. Lovely, darling!

Queen - Love of my life.


Filmkväll med vänner

Vi såg filmen Extract (recension kommer senare) med en grupp vänner idag. Efter filmen blev det spelet Med andra ord. Vad man kan få hjärnsläpp ibland! Jag fick ordet "Födelsemärke" och vet exakt vad det är, men kunde inte komma på hur jag skulle beskriva det utan att använda orden "fött" eller "märke". Nu efteråt kommer jag dock på några lösningar, men när man sitter där och är tidspressad så låser det sig verkligen ibland. Riktigt kul är det ändå!

Yatzy kom förbi med jämna mellanrum och gosade med folk. På bilden ser hon dock lite sur ut...hehe... Trots att det faktiskt var hon själv som frivilligt hoppade ner i kartongen.

Sett filmen Dear John

Spoilers förekommer! Hyrde denna för att jag gillar Amanda Seyfried.

Filmen handlar om en soldat på permission som blir förälskad i en studenttjej. De får två veckor tillsammans innan han ska tillbaka till tjänstgöring. För att hålla kontakten skriver de brev till varandra.

Och nu menas RIKTIGA brev. Snigelpost. Det är så kul att få sådana riktiga brev! Jag har varit dålig på att skriva sådana själv på sistone, men något att tänka på kanske. Till filmen nu då. Jag spenderar ungefär halva filmen med att tänka: "dra upp byxorna, dra upp byxorna, dra upp byxorna, dra upp byxorna, dra upp byxorna". Ja, ni förstår. Soldaten John (Channing Tatum) har nämligen byxorna nere i knävecken nästan hela tiden och Savannah (Amanda Seyfried) har så låga byxor att man ser hennes skåra vid ett flertal tillfällen. Är det bara jag som tycker att detta är riktigt fult (båda grejerna)? Ja, jag hakar upp mig på en löjlig grej egentligen men filmen klarar inte att engagera mig nog så jag kan glömma det.

Filmen har en enda scen som jag gillar. Johns pappa (Richard Jenkins) är riktigt härlig och spelas otroligt bra och scenen jag gillar är mellan honom och hans son som läser upp ett brev som han skrivit till sin pappa, när pappan ligger på sjukhus för att han fått stroke. Känslorna i den scenen känns så äkta.

Resten av filmen engagerar mig som sagt inte. Den är tråkig.

Köp DVD på Ginza

Tävla om presentkort på vyssanlull.se

Jag är med och tävlar. Klicka på bilden nedanför så kan du också vara med och tävla.

Tävla här!

Connor 17 månader

Tänk att det bara är en månad kvar tills man kan säga att Connor är 1,5 år gammal! Uj uj, vad fort det går. Vi var på stan idag med Lisa och hennes son. Det blev lite rea-letande och shopping. Connor var i behov av byxor nu när han gått upp en storlek. Nu kunde jag inte längre låta bli Star Wars-bodyn på Lindex. Har haft ögonen på den i några månader.

På hemvägen träffade vi på syrran och en jättegosig katt. Han var lite tovig, men välmående i övrigt. Dock varken halsband eller ID-märkning. Jag blir så ledsen för sånt. Tycker absolut man ska ID-märka sin katt. Halsband KAN ramla av, men en ID-märkning är alltid där. Han spatserade vidare i alla fall så hoppas han var på väg hem. En stor helt röd långhårig katt var det. Det var därför jag misstänkte att det var en hane för jag har läst att det är väldigt ovanligt med helröda honor.

Roligt med jordglob!


Dagens Connor-köp.

Sett filmen 127 timmar

Spoilers förekommer absolut! Baserad på en sann händelse.

Aron, en erfaren ravinvandrare, råkar under en av sina vandringar fastna med armen under ett stort stenblock. För att överleva måste han göra desperata saker.

Efter att Aron, spelad av James Franco, fastnat så är filmen väldigt realistisk. Man känner verkligen med honom och undrar hur man själv hade gjort i den situationen. Jag håller nästan på att smälla av när han håller på att försöka skära av sin egen arm och hittar en nerv som han måste skära av. Den smärtan alltså! Huh! Jag ryser! Nu hoppar jag en bit framåt i historien... Först handlar det om att spara på vattnet, lämna meddelanden på kameran, minnas saker, få lite solljus, värma sig, hallucinera och så vidare. Man hade kunnat göra den ännu mer psykologisk och jobbig för att verkligen framhäva hur han hade det, men det kanske inte hade tilltalat så stor publik då.

Har kollat på en del av de riktiga filmklippen från just denna händelse och filmen har lyckats bra med att få till dem på samma vis.

Effekterna är bra! Skådespelarna känns också bra. Miljön är fantastisk! Jag gillar även plusset med att den riktige Aron är med i slutet när man visar riktigt filmklipp på honom, även från efter händelsen. Han fick barn tillsammans med sin tjej samma år som vi fick Connor. Sånt reagerar jag på, lite mammablödig som jag är.

Rekommenderar denna film!

Köp DVD på Ginza

Blivit webbredaktör

Jag är med och skriver lite i Gûnnerskenytt, som är en lokaltidning (som utkommer fyra gånger om året) där jag är uppväxt. Fick en förfrågan om att bli webbredaktör för hemsidan som Gunnarskogs bygdelag har och då jag gillar att pyssla vid datorn så tackade jag ja. Det är ett par månader sedan nu. Det är riktigt kul! Det har blivit en hel del förändringar från hur sidan såg ut tidigare och mer lär det bli.

Här är sidan.

Vann i promenadtävlingen!

I DETTA inlägg skrev jag att vi gick en tävlingspromenad som var med i Arvika Nyheter. Jag blev en av de som vann! Whihi! Tyvärr så var det dock ingen vinst på trisslotten, men det var kul ändå!

Kul att få post också!

Tävla med din vinterbild!

Nu är jag med och tävlar i Värmlands Folkblads vinterbildstävling. Vinnaren får två stycken heldagskort på Branäs skidanläggning. Det är verkligen med många fina bilder i tävlingen! Kolla in dem HÄR.


Sett filmen Timber falls

Spoilers förekommer!

Ett ungt par vill komma bort från stadens hets och bestämmer sig för att vandra och campa ute i det vackra området kring Timber Falls. Ett val de ångrar då de träffar på några mindre vänliga lokalinvånare.

Precis en sådan här film som jag verkligen inte gillar. Med den stereotypiska "inavlade", korkade, überreligiösa lantisen. Precis som man gör i många filmer som inte har någon sorts poäng överhuvudtaget, så försöker man "krydda" med lite naket och sex. Så otroligt tråkigt! Skräck ska vara utan sex! Det bara förstör.

Det har verkligen snurrat runt flera gånger om för dessa karaktärer också. Så fruktansvärt religiösa, men de anser att de själva kan använda alla metoder för att få det som "gud vill att de ska ha". Mord, tortyr, tvång, kidnappning och så vidare. Den människan som kom på dessa karaktärer måste ha en hel del hemska mardrömmar. Att komma på en karaktär som inte klarar att gå en fullgången graviditet och som sedan SPARAR alla sina foster i glasburkar i källaren??? MED NAMNSKYLTAR? Jag tål rätt mycket i skräckväg, men det där var verkligen för mycket. Hon som spelade den rollen spelade en av Sabrina tonårshäxans mostrar i den serien förresten. Någon skillnad på de rollerna kan man säga.

Slutet är väntat, men inte mindre dåligt för det. Missa denna film!

Köp DVD på Ginza

Vill ha-sug (duschdraperi)

Min vän Lisa har en grej i sin blogg som hon kallar "If I was a rich bitch" där hon listar grejer hon skulle skaffa ifall hon var rik. En kul grej tycker jag och tänkte köra en egen variant av den. Fast jag kallar min för "Vill ha-sug" och den behöver inte innefatta dyra grejer. Bara lite sådant som man verkligen känner ett "ååååh" inför.

Min första grej är ett duschdraperi med karta över London Underground. Detta draperi har jag haft ögonen på sedan 2007. Ja, jag vet att det är segt av mig att inte ha kunnat skaffa det än, men andra saker har prioriterats och behövts. Draperiet har faktiskt uppdaterats sedan jag började kolla på det också. Till exempel så har tunnelbanelinjen till terminal 5 på Heathrow lagts till.

Oooh! Gilla! Finns hos drytrend.com.

Mina favoritband/artister: Nummer 2

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 2

Iron Maiden - rättfram musik med härliga gitarrsolon. Här är dock hela konstellationen beroende av Bruce Dickinson för min del. Låtarna som gavs ut med andra sångare är inte dåliga, en del är riktigt bra, men det har krävts Bruce som sångare för att de ska "höras bra" i mina öron. Detta har jag lärt mig genom att bandet spelat en del av dessa låtar live med Bruce som sångare och de har då verkligen satt dem. Bruce energi och utstrålning är otrolig! Även när jag inte befunnit mig långt fram på konserter så har jag känt mig delaktig.

Var bara tvungen att välja nedanstående video för att kunna fråga: VAD är grejen med ballongerna egentligen?

Iron Maiden - The Wicker Man


Sett filmen Remember me

Spoilers förekommer absolut! Läs inte mer än de två första raderna om du inte vill ha storspoilers!

Tyler och Ally inleder en romans, men båda två har hemligheter och saker de vill slippa ifrån. Kommer kärleken vara stark nog?

Jag tycker fortfarande det är lustigt att Emilie de Ravin får spela så unga roller, trots att hon bara är 1 år yngre än mig. Hon ser ung ut så det är antagligen därför. Filmen blir en överraskning! Jag trodde inte så mycket om den, men den engagerar mig verkligen. Särskilt en sidohistoria. Tyler (Robert Pattinson) har en lillasyster som är mobbad i skolan där hon går. Jag blir så otroligt förbannad på ungarna som utsätter den stackars tjejen för utfrysning, mental mobbing och till slut även fysisk då de klipper av en stor bit av hennes långa hår. Allt på grund av att denna tjej är "annorlunda". Jag gillar verkligen denna tjej! Hon är klipsk och så otroligt välmenande och snäll. Att hon ska behöva stå ut med dessa idioter...GAH! Jag mår faktiskt lite gott när hennes storebror skrämmer de som mobbar. Jag kan förstå hans frustration och hans vilja att hjälpa sin syster. Samtidigt så är det kanske inte riktigt rätt metod, men men...

Trots att detta engagerar mig mest så är huvudhandlingen också bra. Båda huvudkaraktärer har trauman i sitt liv, Ally (Emilie) på grund av att hon såg sin mamma skjutas ihjäl på en tunnelbaneperrong och Tyler för att han hittade sin storebror efter att han tagit livet av sig. Trots att det inte är menat så, så hittar de varandra efter ett tag.

Slutet! Oooh, slutet! Jag får rysningar! Filmen utnyttjar här tyvärr känslor man haft på riktigt i och med attentatet mot World Trade Center 11 september 2001 och jag är medveten om att det är detta som får mig att bli så tagen. Men det funkar! Rekommenderar denna film, förutom om ni verkligen är "allergiska" mot romantiska filmer.

Köp DVD på Ginza

Mina favoritband/artister: Nummer 3

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.
Nummer 3


A-ha
- lättsam musik säger en del. Javisst, om man vill se det så, säger jag. A-ha's musik kan jag tolka olika beroende på humöret jag är på och vad jag behöver för dagen. Behöver jag lättsam dansmusik så passar de. Behöver jag något att tänka på så passar de. Underbara live! Har alltid varit lite svag för Morten och han imponerade stort med sin röst då jag såg dem i Oslo.

A-ha - Manhattan Skyline.


Bakat frallor med örtkryddor

Ingredienser

Deg:
50 g jäst
3/4 dl rapsolja
1 msk sirap
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
12 dl vetemjöl

Fyllning:
70 g smör
Flingsalt
1/2 kruka timjan
1 ägg
 • Smula ner jästen i en degbunke.
 • Blanda olja, sirap, mjölk och vatten i en kastrull som du värmer till cirka 37 grader under omrörning.
 • Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så jästen löses upp.
 • Tillsätt resten av degvätskan.
 • Ha i salt och mjöl.
 • Rör om tills det blir en smidig deg.
 • Låt jäsa i 30 minuter.
 • Ta upp degen och arbeta lätt samman den.
 • Dela upp i två bitar och kavla ut varje bit till en platta.

 • Smält smöret och pensla på.
 • Strö över flingsalt och hackad timjan (går att använda annan krydda om man vill).
 • Rulla ihop och skär bitar.

 • Lägg bitarna på bakplåt och tryck till mitt på dem med "fel" sida av en matkniv så att fyllningen "tittar fram".
 • Låt bitarna jäsa övertäckta 30 minuter.
 • Pensla med uppvispat ägg.
 • Grädda i ugn i 225 grader cirka 10 minuter.

 • Klar! Jättegod att äta medan den är varm!

Sverige och religion

Nu blir bilden lite väl liten här i bloggen, men tycker det syns någorlunda i alla fall. Sverige är bland de länder som anges som minst religiöst. Det är inget nytt egentligen. Man får ofta läsa om hur sekulariserat Sverige är. I jämförelse med en del andra länder: ja. Men om man verkligen tar reda på vad sekularism betyder...

Enligt SAOB: en framställd lära "enligt vilken de etiska idealen icke skola bygga på kyrkliga dogmer o. föreställningar utan utformas med hänsyn till livets erfarenheter."

Enligt Wikipedia: "
Sekularism är en politisk åskådning, som önskar minska religionens politiska betydelse, och samhällsbetydelse i allmänhet, och istället i görligaste mån göra religionen till en privat angelägenhet."

När man läser det inser man att samhället inte är sekulariserat. Åtminstone inte om man är född svensk med föräldrar som är födda i Sverige och deras föräldrar var födda i Sverige och så vidare. Det tas för givet att man firar de kristna traditionerna. Istället så blir det ens icke-tro som får "skötas i det privata" för det offentliga utrymmet tas upp av "det vanliga", det vill säga det kristna. Man blir dumförklarad och ifrågasatt om man inte vill vara med på detta.

När jag var ung så var det en "fas" jag gick genom. Nu kanske en del insett att jag faktiskt inte bara har en "fas" utan att jag tycker och tänker så som jag gör. Hos en del väcker detta en irritation som jag inte förstår mig på. Jag har aldrig sagt att folk inte ska få göra som de vill (så länge som det inte skadar någon)! Jag har däremot sagt att jag inte vill vara med, men en del förstår inte.

Då det gäller mitt barn så ska han själv få välja vad han vill göra och varför han vill göra det. Jag tänker uppmuntra honom till eget tänkande och egna beslut som inte baseras på vad JAG tycker. Detta förstår folk inte heller. De tror att jag ska "stänga in" mitt barn med mina åsikter. NEJ! Jag tycker snarare att man stänger in när allt ska göras på ett visst sätt för att man "alltid" gjort så eller för att "alla andra" gör så. Låt barnen få välja själva. I mina ögon lever vi ändå i ett land med valmöjligheter, trots att man får ha en del skinn på näsan om man väljer en riktning som inte följer normen.

Sett filmen Cornelis

Spoilers förekommer! Baserad på Cornelis Vreeswijks liv.

En film om Cornelis liv, drömmar, musik och självdestruktiva beteende.

Jag blev imponerad av denna film! Den var mycket bättre än vad jag förväntade mig och Hans-Erik Dyvik Husby som spelar Cornelis lyckas verkligen med sin tolkning. Det är han som gör hela filmen! Vad hände egentligen med mannen som hade sådana drömmar om att få skriva och spela musik? Mannen som ville uppmärksamma orättvisor i samhället? Han försvann och hans plats togs av en självdestruktiv man som verkade sluta bry sig. Det är uppfattningen man får i filmen i alla fall. Jag ser en del likheter med filmen Walk the line.

Filmen fylls av bra musik och det är härligt att se när Cornelis med band går på scenen vid Roskilde 1987, samma år som han dog. Något jag blev fundersam över när jag såg filmen var att en polis kallar Cornelis för "Cornelius". Jag minns då att jag hört folk säga namnet på det viset. Varför? Var kommer det från? Han heter Cornelis.

En mycket bra film som jag kan rekommendera!

Köp DVD på Ginza

Mina favoritband/artister: Nummer 4

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 4

John Fogerty - enkla, men riktigt bra låtar som jag får härliga känslor till. Jag "upptäckte" hans band Creedence Clearwater Revival på ett lite udda sätt. En textrad från Bad moon rising fanns som introduktion till en bok av Dean Koontz (har tyvärr glömt vilken och har den inte heller) och jag gillade texten så letade upp låten. På "den tiden" gick man till på det viset att man gick till skivaffären och bad om att få lyssna på en viss skiva. Sedan fick man sitta vid en disk där och lyssna via hörlurar. Det är också en del av Fogerty-grejen för mig. Nostalgin.

Har sett honom live två gånger och han är riktigt bra! Stod längst fram en gång och YES det kändes bra!

John Fogerty - Bad moon rising.


Öppna förskolan idag

Vi var på öppna förskolan en gång när Connor var 7 månader, men det kändes inte så bra då. Det var väldigt stojigt och Connor satt mest och såg förskräckt ut. Idag var vi dit igen (nu är han nästan 17 månader) med Kimmi och hennes barn. Först var han avvaktande, men efter mellanmål så var det full fart på honom. Det var inte så många barn idag så det var lugnare än förra gången. Kändes skönare även för mitt huvud för jag klarar inte om det blir för mycket omkring mig. Eller klarar det gör jag, men tycker det är obehagligt.

Tog inga bilder idag så bjuder på en bild från då vi hälsade på Connors morföräldrar förra veckan. Tagen på bar gärning då han klättrar.

Läst klart: Typ trettio av Lisa Jewell

Spoilers förekommer!

Från baksidan av boken:
" Tänk dig att du springer på ditt livs stora kärlek tolv år efter att hon försvann, att hon är snyggare än nånsin och att hon gärna går på date med dig. Det här händer Dig Ryan samma dag som han fyller trettio.
Tänk dig sen att du är Nadine, Digs bästa vän sedan femton år, och att den stora kärleken visar sig vara Delilah, din rival redan i skolan.
Kan man klandra dig då om du plötsligt börjar göra fåniga saker som att spionera utanför Digs hus mitt i natten eller ringa DIN gamla kärlek som idag är om möjligt ännu mer fel än han var för tio år sedan?"

Boken var bättre än vad jag trodde. Efter att ha läst ett tag och kommit in i den så blir den riktigt rolig. Inget oförutsägbart händer utan det följer mallen för romantisk komedi, men karaktärerna är välskrivna och det är det som gör skillnaden. Att man får hoppa lite fram och tillbaka i tiden funkar bra och jag gillar att kapitel i nutid endast heter till exempel "Kapitel 14", medan kapitel i dåtid har riktiga namn som till exempel "genomskinlig klänning". Det är dock en sak som stör mig och det är att man slätar över en sak som Nadine gör, medan om Dig gjort det så skulle han ha varit ett "svin". Jag tycker inte det gör någon skillnad och jag tycker inte att man kan skylla allt på fylla. Men förutom just den grejen så gillar jag boken och den är en lättläst, rolig bok.

Pocketutgåvans framsida.

Bio: The Darkest Hour 3D

Spoilers förekommer!

Sean (Emile Hirsch) och Ben (Max Minghella) är i Moskva för att presentera sin webbidé för ett stort företag. Väl där upptäcker de att deras "kompanjon" Skyler (Joel Kinnaman) gått bakom ryggen på dem och snott idén. Det finns inget de kan göra så för att trösta sig går de på en klubb där de träffar två tjejer. Det vanliga livet med de vardagliga problemen försvinner dock snabbt när konstiga ljussken sprider sig på himlen ner mot jorden.

När vi gick från biografen så sa jag att filmen varken var wow eller blä. Jag gillade den, men blev inte himlastormande förtjust i den. Den innehåller min typ av handling. Attack, fly, göm, tyst, slå tillbaka. Flyktfilmer och serier är min grej helt enkelt. Skådespelarna känns bra! Effekterna är bra för det mesta och annars är de ok. 3D-effekterna tycker jag däremot är helt onödiga. De tillför absolut ingenting till filmen. Jag gillar att man får en lite trevligare syn på ryssar i filmen. I många filmer framställs de....ja..."mindre vänligt". Här är de riktigt mänskliga.

Jag kan rekommendera denna om man inte har något emot, i alla fall, några klyschor!


Litet gör mycket

Tänk vad små förändringar kan göra mycket. Kolla in min vän Lisas blogg. När vi hälsade på igår så ändrade vi bakgrunden och headern. Kommer bli något mer framöver kanske, men som en start blev det dessa grejer och kan minsann säga att de är märkbara.

Innan så hade Lisa en av standardmallarna, nämligen denna:


Numera ser header och bakgrund ut så här:

Den känns mer Lisa och jag tycker det blev snyggt!

Sett filmen The Last Exorcism

Spoilers förekommer!

En pastor som vacklar i sin tro vill visa och avslöja att predikan och exorcism bara handlar om att sätta upp en bra show och att folk går på allt. Ett filmteam får följa med honom då han ska utföra en exorcism på en ung flicka, vars pappa skrivit brev till pastorn och bett om hjälp.

Framsidan av filmen lurar tittaren totalt. I alla fall i mitt tycke, då filmen inte alls är som den framvisas. Den är filmad som oklippt dokumentär och den stilen funkar ibland och ibland inte. Till viss del funkar det här. En del grejer blir lite läskigare eftersom man inte får de där standardklippen som Hollywood alltid kör med, då man VET att något kommer dyka upp och att man kommer visa det på ett visst sätt. Men filmen i sig blir sämre och sämre. Ända från första stund som pastorn träffar den besatta flicka så känns det mer och mer fel. Hon känns så "fel", så fejk. Så oäkta och "glättig" på något vis.

Filmen. Skrämmande? Nej. Spännande? Nej. Intressant? Nja... Eftersom jag tröttnade på handlingen och skådespelarna och istället tänkte på sammansättning, klippning, ljud och så vidare så var det inte det menade intresset jag hade. En scen i ladan är dock lite intressant, då flickan i fråga gör en massa konstiga ställningar varav en del ser omöjliga ut.

Köp DVD på Ginza

Connor är filosof

Först lägger han det stekta ägget på huvudet och sedan funderar han på vad som kom först av hönan och ägget.

"Hmmm...."

Sett filmen RocketMan

Spoilers förekommer!

Fred Randall är datanörden som designat ett system till rymdlandaren som ska användas på den första bemannade färden till Mars. Efter flera omständigheter så blir Fred utvald till att ta del av färden och bli astronaut - hans barndomsdröm.

Humorn är låg, väldigt låg. Det enda jag tycker är någorlunda skoj är när Fred omedvetet totalt psykar ut sin motståndare till platsen i teamet. William Sadler och Beau Bridges är med i filmen och jag kan inte klaga på dem. De är alltid bra (så vitt jag sett). Men vad de gör med i DENNA film, är en annan fråga.

Köp DVD på Ginza

Mina favoritband/artister: Nummer 5

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 5

The Who
- detta är ett band som jag gillat länge. Tycker musiken har varit "hörvärd". Men sedan hände något och bandet svängde upp en bit på min lista. Från den där placeringen att "javisst, de har gjort en del bra musik" till "oh yes!". Det som hände var att jag såg dem live. Roger Daltrey var sjuk och hes, men trots att han ibland nästan tappade rösten så sjöng han verkligen. Åh vilken röst! Så bra sjunger inte ens många artister när de är friska. Live blandades deras musik till ett sådant röj att det nästan, men bara nästan, blev svårt att urskilja instrumenten och bitarna. Fast i och med att de låg på gränsen så blev det perfekt!

"Hittade" bandet på ett lite annorlunda sätt kan man säga. Roger Daltrey var med i tv-serien Highlander som jag följde. I tv-tidningen stod inom parantes att han var sångare i The Who. Hade hört låtar med dem innan, men inte tänkt speciellt på det. Efter det kollade jag upp dem mer ordentligt.

The Who - Baba O'Riley.


Varm smörgåstårta

Blev sugen på att göra egen sådan när vi blev bjudna på det hos mina föräldrar förra veckan så idag blev det av. Fyllning kan man göra precis som man vill egentligen, men denna blev riktigt god.

Ingredienser

3 dl Creme Fraiche
1 paket tärnad bacon
1/2 eller 1 salladslök beroende på storlek
2 Hönökakor (som ser ut som halvmånar)
 • Stek tärnad bacon.
 • Ta Creme Fraiche och ha i en bunke.
 • Skär salladslök i bitar.
 • Blanda bacon och lök med Creme Fraiche.

 

 • Bred ut blandningen på en Hönökaka.

 • Lägg på en Hönökaka.

 • Ha på riven ost och körsbärstomater (jag delade dem i fyra bitar).

 • Grädda i ugn i 200 grader cirka 15 minuter. Klart! Jättegott!

Projekt DUPLO

Skaffade, som jag skrev i ett tidigare inlägg, lite grejer på IKEA igår till ett projekt. Projektet fick namnet DUPLO (som jag skrev för ett bra tag sedan så är saker roligare att göra om man kallar dem för projekt och döper dem...hehehe).

Inköp: grönt litet bord från IKEA (49 kronor), ljusgrön back med hjul från IKEA (49 kronor), dubbelhäftande tejp från ICA Maxi (24.90 kronor).

Hade hemma: DUPLO-platta, LEGO-huvud och DUPLO.

Duplohörna i vardagsrummet.


Plattan tejpades med dubbelhäftande tejp och fästes mitt på bordet. Under står backen med plats för DUPLO.

En underbar gåva!

Före jul fick vi ett överraskande paket på posten. Det var en härlig stjärna från Wikki! Jag hade lagt intresse för den i bloggen, men insåg att jag inte skulle ha råd att skänka den summa jag ville skänka och mailade om detta problem. Då fick vi stjärnan! Vi blev förtjusta i den allihop och den satt på hedersplats i vår gran. Så otroligt snällt! I slutet av månaden ska jag se om jag äntligen kan skänka en liten slant till Snuffe-fonden, en fond vars insamlade pengar går till katter som behöver vård. Jag kan inte beskriva det kortfattat på ett bra sätt så kolla länken istället för en beskrivning.

Så vacker!

Pust och stånk i Karlstad

Idag var vi till Väse till Connors kusin som fyllt år i slutet av december. Vi kunde inte åka då eftersom Connor var förkyld, så det blev idag. I present fick hon "Gör din egen tvål", "Gör dina egna studsbollar" och "Gör dina egna nitarmband". Det såg faktiskt riktigt kul ut!

Efter det hade vi fullt med ärenden. Vi var till IKEA och fixade en del (skaffade grejer till en sak som ni får se kort på när den är klar), sedan var vi inne på en hel hög affärer på Bergvik köpcentrum och allra sist storhandlade vi på ICA Maxi. Jag var trött och lite grinig när vi hade kommit så långt som till Maxi, vilket visade sig i en misshandlad banan. Den ville inte ner i påsen med de andra bananerna så då slet jag loss den och kastade tillbaka den i fruktdisken samtidigt som jag morrade fram "korkade envisa banan". Det stod en gubbe i närheten och han tittade skumt på mig. Jag bjuder på det! Det kändes faktiskt bra att kasta den envisa bananen!

Efter nästan varje storhandling belönar jag mig med en Pucko-dryck. Det är enda gången jag dricker en sådan så det blir lite smålyx på ett vis. Det var underbart att komma hem, få in allt och sedan bara jäsa i soffan.

Katten Smulan i Väse har en skön stil!


Connor var helnöjd med att köra "kundvagnsbil" inne på Coop, Bergvik. Vi hittade en med bälte.


Grejer som vi köpte för presentkort som Connor fick i julas.


Med ICA-kortet fick vi 50% på byxorna till vänster. Bollen och tyget är från IKEA.


Utnyttjade det sista jag hade kvar på presentkortet på Kappahl. Manchesterbyxor. Tetris drogs som av en magnet mot det svarta tyget.

Sett filmen Arctic Outbreak (The Thaw)

Spoilers förekommer absolut! Måste bara påpeka att filmens framsida totalt missleder tittaren till vad filmen handlar om. Det ser ut som att de befinner sig i en grotta, men det förekommer aldrig någon grotta i filmen.

En expedition på Nordpolen upptäcker ännu en farlig sak med den globala uppvärmningen och tinandet av glaciärer. En helt bevarad mammut har tinat fram och i denna finns en parasit, en farligt dödlig sådan.

Filmen i sig är inget vidare, men eftersom det handlar om något så äckligt så funkar den ändå för mig. Dessa parasiter är riktigt äckliga. Satt och kliade mig nästan hela tiden under filmen. När jag tänker på dem nu så kliar det. Huh! Effekterna är stundvis riktigt bra. En del saker är läbbiga och då funkar det! Skådespelarna är....eeh... jag finner inte ord för hur de är. Det känns som att de allihop spelar in en varsin film för de reagerar inte på varandras reaktioner och känslor utan kör sina egna race. Val Kilmer som står som dragplåster för filmen är bara med en kort stund i början och slutet.

Tycker man kan se denna, i alla fall om man inte är insekts- eller krypfobiker. Den har sina stunder och en del scener är riktigt roliga (fast det inte riktigt är syftet).

Köp DVD på Ginza

Åkt hundsläde på Hovfjället

Igår åkte Robin och jag till Hovfjället utanför Torsby för att det var dags för hans julklapp. En tur med hundsläde med Siberian Husky-hundar med Mooneye Sleddogtours. Så otroligt vackra och goa hundar! När vi svängde av vägen in mot Hovfjället så möttes vi av RIKTIG vinter. Det var väldigt mycket snö och snödjupet på Hovfjället var 60 centimeter, stod det på en skylt.

Vi hade lite tid innan så vi tittade runt lite och åt mat på restaurangen på toppen. Sedan blev vi presenterade för alla 19 hundar som var med och fick gosa med de som ville, vilket var de flesta. Jag återvände dock hela tiden till en liten tik som stulit mitt hjärta. Väldigt trevliga personer som hade hand om det hela också!

Efter det blev det en tur med hundsläde. Vi åkte i en varsin med 6 hundar framför varje. Det var riktigt mysigt! Vi fick solnedgång och månsken på en och samma gång. Himlen var helt klar! Otroligt vackert!

Med det klara vädret såg man jättelångt!


Fullt i liftarna.


Här käkade vi.


Min favorit bland hundarna. Hon (Moonlight) ville pussas hela tiden så på bilden får jag en blöt slick i örat...det kittlade!


Många Siberian Husky.


Solnedgång.


En tur i vinterland.

Sett filmen Rika vänner

Spoilers förekommer!

Olivia (Jennifer Aniston) fick nog och sade upp sig från sitt välbetalda jobb. Nu försöker hon få saker att gå runt bland annat genom att arbeta som städerska. Att ha kvar sina rika vänner, som hon var jämlike med tidigare, kan visa sig svårt.

Varför, varför, varför såg jag denna? Trodde det skulle vara en sådan där halvmysig förutsägbar komedi. Men nej. Det är en totalt urtråkig vardagsdeprimerande film. Jag avskyr vardagsdeprimerande filmer! Frances McDormand och Joan Cusack är med, men de är också tråkiga. Jag skulle ha haft större nöje av att städa badrummet (och då ska ni som inte känner mig veta att det är min värsta hemmasyssla...huh, det där avloppet under badkaret alltså...).

Rekommenderar inte denna överhuvudtaget.

Köp DVD på Ginza

Historia bakom bild

Idag försökte jag få till en bra bild med nya kameran på katten Stina (som bor hos mina föräldrar), men hon är en sådan katt som inte sitter still. Hon kommer fram och ska gosa med kameran och mig. Mmm...jättebra bilder, verkligen! Närbilder på grå kattpäls. Till slut kom jag på knepet, så bilden nedan är tagen med en hand samtidigt som jag kliar Stina för fullt på magen. DÅ var hon stilla.

Goskatt.

Sms till fast telefon

Jag kanske är den sista som fick veta detta, men visste ni att det går att skicka sms till fasta telefoner? En släkting till mig hade av misstag skickat ett sms till vår fasta telefon. När jag ser hennes mobilnummer så svarar jag, men möts av en inspelad röst som förklarar att jag fått ett sms och att det nu ska uppläsas. Efter att sms:et har lästs så berättas vilket nummer som skickat.

Hahaha! Robin och jag hade lite skoj med det där igår kväll med några vänner! Men ordet "smurf" finns inte inspelat så skriver man det så blir det bara blankt.

Att ha barnasinnet kvar är inte detsamma som att vara barnslig.

Promenad med Connor och syster

Solen sken faktiskt idag så det blev andmatning och promenad med Connor och syrran. Det var lite tungt med kärran på en del ställen där det bildats snö- och isslask, men trots att jag fick kämpa på en del ställen så sov Connor vidare. Önskar jag kunde sova så bra! Inatt började det vrålas och tjoas för fullt hos en granne. Det höll på en timme. Vem vrålar i en timme egentligen? Fick av syrran veta att det varit match mellan Sverige och Finland på tv inatt så det var troligtvis därför. Blä!

Hade med min nya kamera som jag fick i julklapp när vi var ute och gick idag. Tror jag blivit ganska förälskad i den...hehe... Enda nackdelen är att den inte är det lättaste att få med sig. Speciellt inte eftersom jag hade Connor, kärra och en påse med bröd till änderna med också. Fick ta det i omgångar och då gick det någorlunda. Ut kom vi i alla fall!

Kvack kvack.


Spår efter fåglar på isen.


Gruset kastade små små skuggor så det blev en häftig effekt. Lyckades dock inte få med det helt på bild eftersom jag inte ville lägga mig ner då det var blött.

Connors vinst på julkalender

Connor vann i år igen på Bortans IK's julkalender. Förra året vann han en resevattenkokare. Detta år blev det en fin ljuslykta.

Två glasskivor med en liggande glasskiva i mitten där ljusen står.

Mina favoritband/artister: Nummer 6

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 6

Within Temptation
- ett band som jag inte lyssnat på lika länge som övriga favoriter, men de har växt och det var en liknande upplevelse som med The Who (nu avslöjade jag ett kommande band på listan). Jag gillade dem och tyckte texterna var riktigt bra (texter är viktigt för mig) och så såg jag dem live på Arvikafestivalen och då föll jag. Det är något med livespelningar som avslöjar en artists/ett bands riktiga kvalité.


Within Temptation - Hand of sorrow.

Fötter som fötter

Det finns olika storlekar på strumpor, men THAT'S IT! Enligt mig i alla fall. Att dela upp något sådant i något annat än storlek tycker jag är otroligt korkat. Det finns INGEN skillnad. Storlek är storlek och den är oberoende av kön.

Förtydligande: Jag bryr mig inte om dessa indelningar, men de stör mig för att jag är orolig för att Connor kommer välja bort en del saker när han blir äldre för att någon påstår att det "är bara för tjejer". Jag vill att han ska ha friheten att välja det HAN vill ha.

Varma gosiga fluffstrumpor i storlek 23-26, men vad läser jag... GIRLS' ABS Socks.


I översättningen står också Halksockor för flickor. WHAT? Löjligt och patetiskt!

Sett filmen The Social Network

Spoilers förekommer!

Baserad på uppkomsten till Facebook, en historia som dock inte är helt korrekt enligt manusförfattarna som ville göra "en bra film".

Jag tycker filmen är riktigt intressant och den visar tydligt på de missförstånd och situationer som kan uppstå om man har sitt liv helt tillgängligt på nätet. Jag såg inte filmen som en berättelse om hur Facebook uppstod utan snarare som en berättelse om vilken stor påverkan internet och media har. Hur mycket av filmen som stämmer vet bara de inblandade, men den var i alla fall roande att se. Justin Timberlake som grundaren av Napster var ett lite tveksamt val, men annars är rollerna genomgående väl tillsatta.

Det är helt otroligt hur Facebook har växt! Skaparna har definitivt gjort något rätt och lyckats locka otroligt många människor.

Köp DVD på Ginza

Tävlingspromenad och bort med julen

Det var med en skoj tävling i Arvika Nyheter idag där man skulle gå en promenad och längs vägen svara på en del frågor som stod med i tidningen, till exempel vem som gjort en viss staty och så vidare. Så jag, Connor, Robin, Lisa och Love tog oss an utmaningen. Vi såg ett par som var precis framför oss hela tiden som gjorde samma grej. Det var kul, men vilken lång promenad det blev!

Efter mat och vila så kastade vi ut julen. Robin tog sig an granen och så plockade vi bort resten tillsammans. Är bara gardinerna i vardagsrummet och köket kvar. Letar tyg till ny gardin i vardagsrummet så den får vänta lite. Det är mysigt att pynta, men riktigt skönt att pynta bort det också.

Långpromenad.

Lovefilm-erbjudande

Jag har blivit med i Lovefilm igen för att de har en del filmer och serier som hyrställen här i stan inte har och det är riktigt bekvämt att få hem filmerna via posten.

Har fått ett erbjudande som gäller till en person som inte varit eller är med i Lovefilm, vilket innebär 4 gratis hyrfilmer via Lovefilm. Jag känner flera som testat Lovefilm så de kan inte få erbjudandet och andra kompisar...erhm...får sin film på annat vis kan man säga. Vill du ha det så skriv "Ja!" i kommentarsfältet och var noga att få med din mailadress så mailar jag den första personen koden till erbjudandet.


Äntligen kom snön!

Men tyvärr hann den bli blötsnö innan vi kom ut med pulkan. Mina armar är helt färdiga nu efter att ha dragit Connor. Men han hade kul ändå så då får man väl säga att det var värt det.

Bäddade med hans fårfäll så det inte skulle bli kallt.

Nyårsfirande

Vi började tidigt så att även Connor skulle få vara med. Släppte upp en varsin rispapperslykta som fint flög högt upp. Dock flög de upp snabbare än jag trodde så hann inte ta några bra kort på dem. Hade med några tomtebloss ut också. Efter det åt vi god mat som Robin lagat och såg på Grevinnan och betjänten. Sedan lade sig Connor och Robin och jag väntade på tolvslaget. Eftersom folk "fuskar" och börjar fyrverkerierna innan tolvslaget så är det knepigt att avgöra precis när det är. Strax efter det blev det godnatt.

Tomtebloss glittrar fint, men man slipper det där eländiga smällandet.


Klassiker. Samma varje år, jag vet, men jag har inte tröttnat. Det är bara 10 minuter också.

RSS 2.0