Sponsrad video- Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Detta är ett sponsrat inlägg.

 

I maj ifjol såg jag filmen The Avengers på bio. Jag hade tidigare sett filmer som porträtterat de olika superhjältarna själva som till exempel Iron Man, Hulken och Captain America. Min favorithjälte har alltid varit Hulken. Jag växte upp med serien där Bill Bixby spelade David Banner. I Avengers heter han åter igen Bruce Banner, precis som i serietidningarna. Men vilka är bakom dessa superhjältar? Vilka för dem samman när starka krafter hotar jorden? En hemlig internationell brottsbekämparorganisation vid namn S.H.I.E.L.D.

 

Torsdag 3 oktober klockan 21.00 visas premiären av nya serien Agents of S.H.I.E.L.D. på kanal 5. Agent Phil Coulson väljer ut en grupp specialagenter som ska utreda mystiska företeelser runt om på planeten jorden.

 

 

Serien kretsar alltså kring agenterna som jobbar för S.H.I.E.L.D. och inte kring superhjältarna som filmerna har handlat om. Det ska bli intressant att se vad som pågår i kulisserna bakom de stora hjältarna. Marvel är lite av en favorit hos mig och likaså Joss Whedon (som är en av skaparna bakom serien) så det ska bli spännande att kolla på denna!

 


Tjejkväll på stan imorgon

I centrala Arvika imorgon.

Höstauktion för Röda Korset

Det blev några paketbud och vinster för mig idag på Röda Korsets höstauktion. Det var riktigt trevligt, men uj vad sliten jag är nu. Sova sova sova säng säng säng sova sova sova säng säng säng (för er som sett Galenskaparna & After Shave så är det där fullt förståeligt... för er andra: SE Galenskaparna & After Shave).
 
Connors mormor bjöd på ett barnpaket som hon bjöd högst på. Connor blev jätteglad för det.
 
 Jag bjöd på ett paket som innehöll det ni ser till vänster - kuddfodral, tomte, tandpetare, ljus, fotfil och konserverad frukt. Jag bjöd även på hyacintlökar så nu blir det experiment.
 
 Mina vinster på brödlotteri till vänster och andra vinster till höger.

Sett filmen Flickan från ovan

Spoilers förekommer!
 
Susie blir mördad och här får vi följa det hon och familjen upplever efter detta.
 
Saoirse Ronan (som jag såg i The Host för första gången, vad jag vet) är helt otroligt bra! Verkligen skönt att hon är så bra för hennes stora roll i filmen är den som håller upp allt. Jag tycker filmen är väldigt tankeväckande, intressant och välgjord. En del saker är väldigt flummiga, men det passar in på något vis. Tänk att Peter Jackson, som kanske är mest känd för STORA Sagan om ringen-trilogin och smått sjuka skräckisar som Bad Taste och Braindead, kan göra något som är så här vackert!
 
Samtidigt som det är vackert så är det så otroligt hemskt och grymt. Jag sitter och riktigt hatar den där äckliga mannen som begår dådet och önskar honom allt ont. *STORSPOILER* Istället så klarar han sig undan ända tills han blir riktigt gammal då han dör av en slump (ÄNTLIGEN!) och försvinnandet/mordet av Susie blir aldrig uppklarat. Jag tycker så synd om familjen och förstår inte hur de klarar att gå vidare utan att veta.
 

Vinst klar att donera

Imorgon är det Röda Korsets (Treskog, Järperud, Fredros) höstauktion på Järperuds Bygdegård. Jag har donerat lite vinster i år och ska hjälpa till litegrann. En vinst blev precis klar. Jag har bakat muffins som blir vinst tillsammans med ett lite annorlunda muffinsfat.
 
Jag gjorde muffins som är halva med vaniljsocker och halva med chokladpulver. Connor fick smaka på en av de extra som jag gjorde. Han tyckte väldigt mycket om den och till och med slickade papperet.
 
 Muffinsfatet. Hoppas någon blir glad för den vinsten imorgon!

Sett filmen Big Miracle

Spoilers förekommer! Baserad på en sann händelse.
 
En familj valar har fastnat vid en vak då isen runt omkring frusit väldigt snabbt. Detta visas på nyheterna och engagerar hela landet i kampen att få valarna till öppet vatten.
 
Det var denna film vi såg via streaming så det känns som att jag skulle ha fått en bättre upplevelse om vi sett den "på riktigt". Streamingen hade nämligen riktigt dålig bild och hackade då och då trots att vi har bra hastighet på vårt bredband. Handlingsmässigt så är den sådär söt som bara djurfilmer kan vara. Lite på gränsen till för mycket, men jag tycker den klarar sig ok. Skådespelarna känns rätt plastiga och oengagerade. De är som schabloner av riktiga personer.
 
Handlingen är förutsägbar, men helt ok. Som sagt så störde jag mig på kvaliteten hela tiden och hade inte det problemet funnits hade jag kanske kunnat fokusera mer på själva filmen.
 

Passa på - billigare kläder

Connor behövde lite fodrade byxor inför detta kallare väder så vi drog till Kappahl idag då jag fått en 20%-rabatt där. Han fick välja färg på byxorna själv och då blev det ett par lila och ett par svarta. Jag hittade en fuskpolo-krage också som kan vara skönt för honom. Han är inte så glad i halsdukar nämligen.
 
När jag kom till kassan fick jag en glad överraskning. När man har medlemskort på Kappahl (som jag har) så fick man 25% rabatt på byxorna och då kunde jag använda 20%-lappen på fuskpolo-kragen. Det blev alltså mycket billigare än jag räknat med. Toppen!
 

Olika förväntningar på beteende

Jag såg på något program en dag, som handlade om två ungdomar som skulle åka utomlands med kompisar. Vad de inte visste var att föräldrarna hängde med och fick se allt ungdomarna hade för sig och på sista dagen konfronteras ungdomarna med hur de skött sig. Det var den brittiska versionen. Tror det fanns en svensk version för några år sedan som hette något i stil med Sol, fest och oroliga föräldrar.
 
En mamma bekräftar tyvärr det jag redan sett själv IRL. Att föräldrar förväntar sig att flickor ska sköta sig mer än pojkar. Situationen är helt sjuk. Föräldrarna till pojken får se hur han utan en tjejs medgivande tafsar och är allmänt odräglig. De sa: "Det var inte så illa." Mamman till flickan och en väninna till mamman får se flickan kyssa en kille och flickan är MED på det. Hon blir inte utsatt mot sin vilja (inte killen heller). Och mamman blir helt förfärad och tycker beteendet är hemskt.
 
Jag stör mig faktiskt på båda. En tjej måste få göra som hon vill och hon ska inte ses som "lösaktig" bara för att hon vill hångla. Det är INTE dåligt beteende så länge som båda är med på det. När det gäller killar så måste föräldrar däremot dra in tyglarna litegrann och lära dem att man inte behandlar tjejer som sina att bara "ta". När mamman till pojken säger att "man är nog mer rädd om sin flicka och förväntar sig annat beteende från henne", förstår hon inte då att det är pojkföräldrarnas uppgift att se till att pojkarna har lite vett? Varför ska man vara mer rädd om en flicka och förvänta sig annat beteende från henne? Jo, för att man är orolig för att killar ska utnyttja. Men hallå! Ser de inte sambandet? De är oroliga för flickor, men pojkarna "har bara roligt". Förstår de inte att det hänger ihop?
 
Ibland blir jag verkligen förvånad över att folk inte kan koppla ihop saker.

Kollat på bunkrar

Inte långt från mina föräldrars hem ligger det ett gäng bunkrar ute i skogen. Syrran, Robin och jag var där idag och kollade runt. Riktigt intressant att se! Syrran hittade kantareller också, så det blev smörstekta kantareller som belöning för promenaden i skogen. Fast en promenad i skogen är en belöning i sig, men jag skulle egentligen inte ha gjort detta idag då jag inte är frisk från förkylningen än. Får hoppas den härliga skogsluften kurerade mig. När Connor blir äldre ska han få bli med hit. Det kommer han nog tycka är spännande!
 
Utrustade med ficklampor.
 
 Den här bunkern var den mest spännande för det var som en lång tunnel som man kunde gå rakt genom.
 
 En av ingångarna.
 
 På håll syns bunkrarna nästan inte.

Läst klart: Den amerikanske pojken av Andrew Taylor

Från bokens baksida:

"Efter att med knapp nöd ha överlevt slaget vid Waterloo får den utfattige Thomas Shield så småningom plats som lärare på en internatskola på den engelska landsbygden. Thomas skyddar en av de nya eleverna, Charles Frant, från en hotfull främling, och efter en tid får han följa med när Charles och en annan pojke - Edgar Allan - reser till Charles föräldrahem i London. Thomas blir förälskad i mrs. Frant och dras allt längre in i familjens liv.
Frants far, en mäktig bankdirektör, påträffas mördad strax innan hans bank går omkull, och Thomas slår förstulna lovar kring änkan. Hans känslor förefaller besvarade, men utan pengar som han är kan han bara passivt betrakta hur den avskyvärde men förmögne Stephen Carswall tycks ta hem spelet.
Thomas sugs in i en malström av förvecklingar, fler mord, ett omtvistat testamente, okända män som hotar honom. Han gör allt för att komma undan, men hans öde ligger inte längre i hans egna händer. Katastrofen förefaller oundviklig.
Och vilken roll spelar egentligen den mystiske amerikanske pojken - Edgar Allan Poe?"
 
Efter ett tag kommer jag in i berättelsen och då blir det spännande. Jag tycker dock att baksidetexten är mycket missvisande då det kan uppfattas som att Edgar Allan Poe spelar en stor roll i det hela och att man på något vis får reda på något om honom. Han är en sidofigur. Visst så för han vid något tillfälle historien framåt, men inte på ett direkt aktivt och medvetet sätt. Huvudkaraktären är välskriven, dock så saknar jag djup i de övriga, speciellt kvinnorna. Det är lite av en deckarbok och vanligtvis gillar jag inte deckare, men denna var bra. Kanske för att den även drog lite mer åt thriller- och relationshållet än vanliga deckare.
 

3 filmer som alla borde se

Jag har blivit utmanad av Lina (A Film and TV Freak Like Me) att skriva om några filmer som jag tycker att fler borde se. En riktigt svår utmaning... så jag har funderat på den ett tag. Det blev en rätt rejäl blandning på filmerna till slut.
 
Born Free.
Baserad på en sann händelse. Om två människors kamp att rädda livet på lejonet Elsa genom att sätta henne fri. En film som berörde mig redan som barn och som än idag tar tag i hjärtat på mig.
 
 La vita è bella.
En fars uppoffringar för att bespara sin son ett trauma. Så rörande och man pendlar mellan skratt och tårar.
 
Den stora flykten.
Detta är en klassiker som många borde ha sett, men jag vet inte hur det är ställt i min generation. Många dissar äldre filmer automatiskt. I denna hittar vi många stora stjärnor som spelar tillfångatagna soldater under andra världskriget. Välspelad, intressant och spännande!

Varit till minneslunden

Idag var jag till minneslunden med blommor till Sylvia. Var både ledsen och arg för jag ville ju ge henne blommorna istället för att sätta dem i en minneslund. Förstår inte varför en del dör unga. För faktiskt så tycker jag att 66 år räknas som ungt numera. Alldeles för tidigt.
 
Saknar dig Sylvia!

Sett filmen Cloud Atlas

Spoilers förekommer!
 
En film om hur individer och deras val påverkar dem själva och folk i det förflutna, nutiden och framtiden.
 
En riktigt överskattad film! Jag hade hört så mycket bra om denna innan jag såg den så tyvärr hade jag förväntningar av det positiva slaget. Jag blev besviken. Att hantera så många karaktärer som finns i denna film är ett riktigt konststycke och det lyckas man inte med här. Allt blir ytligt och drygt. Efter en stund så känns det som att filmen gjorts bara så att Tom Hanks, Halle Berry och övriga ska kunna sminkas om till cirka 14 olika karaktärer. Karaktärer som man inte bryr sig ett dugg om, då filmen är totalt oengagerande. Den är dessutom fruktansvärt lång. En bra film hade klarat den längden, men det gör inte denna.
 

Mössa till Connor och handarbetscafé för mig

Idag kunde jag äntligen vara med på handarbetscaféet igen efter förhinder i fyra (tror jag) veckor på grund av sambons jobb, mitt jobb och sjukdom. På vägen dit hämtade jag en mössa som jag köpt till Connor. Bra att ha två att växla mellan ifall en blir blöt.
 
Mitt projekt på handarbetscaféet är för tillfället att sticka skydd till handtagen på Connors paraplyvagn. Den vagnen är lättare att ta med sig ut än den stora, men jag får så ont i händerna av handtagen som är stenhårda. Så det ska åtgärdas. Övriga som var på caféet idag sysslar med mycket mer avancerade grejer än vad jag kan än så länge. Hoppas kunna lära mig mer! Och det bjöds på varm smörgåstårta! Helt underbart god! En deltagare bjöd för att hon var klar med broderierna "De fyra årstiderna".
 
Connors andra höstmössa. Den första sa han att han ville kasta snöboll i. Denna ville han bada i. Hmm...
 
 Lite olika projekt på handarbetscaféet (Studieförbundet Vuxenskolan). Mitt är den lurviga saken.

Sett filmen Möhippan

Spoilers förekommer!
 
Tre kvinnor tillfrågas om att bli brudtärnor till en vän från high school. De ser på uppgiften med helt olika ögon.
 
Vilken otroligt patetisk film! Vännerna är verkligen inga vänner då de hela tiden gör narr av vännen som ska gifta sig. Den vännen är överviktig så de babblar hela tiden om "HUR i allsin dar HON lyckats få en man att fria". Jag blir riktigt irriterad på dem och önskar dem all olycka i världen. Så beter man sig inte mot vänner! Skådespelarna är förskräckliga. Rebel Wilson är den enda som lyckas ta sig genom filmen med äran i behåll. Vill ni skratta så ska ni absolut inte se denna, om ni inte är sådana personer som skrattar skadeglatt åt andras olycka.
 
Det känns som att man försökt överföra riktigt usel humor från sådana filmer som brukar kallas för "grabbfilmer" och den sortens humor är så otroligt låg att det är otroligt att någon finner det roande överhuvudtaget. STORSPOILER! När det till och med skojas om att en tjej nästan dör så är det verkligen för mycket. Patetiskt!
 

Överraskning och första båtturen

Idag hade vi bestämt att Connor skulle få ta den där efterlängtade båtturen som han pratat på hela sommaren. Connor, hans moster, Robin och jag åkte alltså iväg. På vägen upp till hans mormor och morfar kom regnet. Ojdå, inget vidare tänkte vi, men jag var optimistisk och tänkte att det skulle ge sig. Det gjorde det också så när vi var ute på sjön så tittade till och med solen fram.
 
Men nu hoppar jag händelser i förväg. Innan vi gav oss av till sjön så hade morfar en överraskning till Connor. Han hade varit på auktion. Vad överraskningen var ser ni här nedan.
 
Morfar till Connor körde båten. Väl på sjön så tyckte Connor det var kul en halvtimme ungefär. Sedan ville han att det skulle hända mer. Han ville att det skulle nappa direkt och vi skulle åka runt tyckte han. Inte riktigt rätt sätt att meta, så han fick allt finna sig i att vi var stilla. Jag fick napp och fick upp en liten löja som Connor fick känna på innan jag släppte tillbaka den. Annars var det nog mest småfisk som nafsade och snodde masken. När vi var på väg tillbaka somnade Connor i båten och sov jättegott. Tänk om jag kunde det jag också! Inte nödvändigtvis i en båt då...hehe...
 
Vad gömmer sig under filten?
 
 En trampbil!
 
 Första båtturen!
 
 Sjön är sövande.

Sett filmen Kon-Tiki

Spoilers förekommer kanske...
 
Thor Heyerdal vill segla över Stilla havet i en balsaflotte för att bevisa sin teori om att Polynesien befolkades från öst. Med sig har han vänner nästan helt utan erfarenhet av hav.
 
En riktigt spännande film! Den är välspelad och intressant. Självklart när det är baserat på en sann händelse så undrar man hur mycket som stämmer. Blev rätt sugen på att se dokumentären från 1950. I filmen yttras även en sak som jag länge påstått. Eventuell spoiler? Det finns en myt om att det enklaste sättet att dö är genom att drunkna. Jag har alltid påstått motsatsen. Att det skulle vara riktigt smärtsamt och panikartat. Detta nämner realisten (eller cynikern om man vill påstå det) i gruppen när de befinner sig ute på öppet hav. Realister kan allt vara riktigt trevliga som sällskap, eller hur? Hehe...
 
Förutom en sekvens med papegojan i vattnet så är effekterna riktigt bra. Jag älskar scenen med valhajen. Satt och längtade efter valhajen redan när filmen började. Det är det starkaste minnet jag har av en skolresa till Oslo när jag gick i sjätte klass. Vi var på Kon-Tiki muséet och där Kon-Tiki fanns låg en trappa. Gick man ner i trappan fick man se båten underifrån och vad lurade under den? Jo, en valhaj. Så häftigt!
 
Kan verkligen rekommendera denna film!
 

Vinn drömresa med Momondo

Vilken härlig tävling Momondo har just nu! Jag älskar att resa!
 
Det finns så otroligt många ställen i världen som jag vill se och återse! Just för tillfället är dock drömresan en tripp till Málaga, för 30 minuter utanför staden (i Fuengirola) bor en vän som precis flyttat dit med sin familj för att uppleva drömmen och äventyret. Att få hälsa på dem vore min drömresa!
 
Att samtidigt få se en av världens äldsta städer och vandra bredvid historiska byggnader och platser samtidigt som det i princip aldrig blir riktigt kallt där, vore underbart. Kyla är inte något vidare för mina värkproblem, så lite värme skulle göra gott.
 
Vad vore bättre än att kunna hälsa på en varm, rolig, omtänksam person som varit min vän i 14 år och hennes härliga familj samtidigt som man får långa sandstränder, värme, historia och kultur!

Vilken är din drömresa? Berätta och tävla här.
 
Bildkälla: Familjenispanien.blogg.se

J*dra magkatarr

Ikväll var det meningen att jag skulle till Mirja och Lina ska dit också så skulle vi ha en liten vinkväll (öl eller cider för mig då som inte gillar vin). Nu får jag avstå för att den här magkatarren gett sig till känna igen. En gång när jag hade så här så struntade jag i kroppens signaler och gick på fest (som varit planerad länge och det var första gången efter att Connor fötts) och det slutade med ambulans till akuten och akut gastrit (akut magkatarr). Så denna gång lyssnar jag på kroppen, även om det känns väldigt tråkigt att missa kvällen. Vi får göra det någon mer gång och så hoppas jag ni får riktigt skoj ikväll M & L!
 

Grattat kompis till Connor

Idag var vi till Mirja med familj för att gratta äldsta barnet. Oj oj oj vad det lektes. Alla barnen var smått speedade...hehe...
 
Något i stil med detta gav vi i present. En sticker maker.

Idag kom en vinst

Jag tävlar rätt ofta på nätet och nu deltog jag i en på filmsajten/bloggen Fanatisk Film. Och vann! Jättekul! Idag kom vinsten med posten.
 

Sett dvd:n Top Gear Challenges 1 & 2

Lite av de bästa utmaningarna från det brittiska tv-programmet Top Gear.
 
Ibland blir känslan av att allt är "riggat" och "spelat" lite för tydlig och det tar ner betyget en aning, men för det mesta är det riktigt skoj, härliga bilar, "omöjliga" utmaningar och tre karismatiska programledare som bjuder på sig själva. Det här är ett av mina favoritprogram!
 

Barndagar i Charlottenberg

Från och med idag och till och med söndag är det barndagar vid Charlottenbergs köpcentrum. När vi skulle och gratta en vän på födelsedagen idag åkte vi därför lite tidigare för att hinna stanna till där. Det var Connor, Connors moster och jag.
 
Först tog vi ett varv inne på köpcentrat och där ville Connor handla (ingen överraskning där). För egna pengar köpte han små "squish"-Turtles. Sedan gick vi över till tivoli-delen och där åkte Connor två karuseller. Blev inga fler för 40 kronor per karusell var väldigt dyrt tycker jag. Han fick fiska på ett ställe också där det var vinst varje gång så där fick han en fisk och blev så stolt.
 
Vi såg även en kille som åkte en karusell och verkligen inte mådde bra efter den. Han sprang snabbt bakom karusellerna och spydde och sedan lade han sig där på marken. Som tur var hade han några med sig som gick och kollade hur det var med honom. Har sett sådant förut på mârten, men då på kvällstid och det har haft en annan förklaring än karusellen. Men klockan 15 på dagen?
 
Karuselldags. Trevlig han är som lipar på första bilden...hehe...
 
 Påsen Connor ville ha där han fiskade och vinsten som låg i. "Squish"-Turtles som han köpte. Vet inte vad de heter egentligen, men de är mjuka och "squishiga".

Sett filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Spoilers förekommer!
 
Två personer genomgår en medgörlig begränsad minnesförlust där de raderar minnet av varandra efter att deras förhållande har blivit dåligt. Det är först då de kommer ihåg vad de från början hade.
 
En typisk vardagsdeprimerande film. Inget för mig. Den hoppar hit och dit i handlingen och så är det meningen att man ska veta "vilken" historia det handlar om genom Clementines (Kate Winslets) hårfärg. Det känns väldigt vagt och det finns många bättre sätt att använda sig av en okronologisk handling (se bara Tarantino's tidiga verk).
 

Loppisrunda

Tänk vad kul att det finns så många loppisar här i lilla staden! Idag blev det en runda med Mirja och Lina. Riktigt skoj! Förutom då vi var mitt på stan och drabbades av stenhårt hagel och direkt därpå ösregn. Iiiiiiih! Det blev inte så mycket handlat på loppis för mig idag, dock så blev det inköp av kakor. Jag är inte så glad i kakor annars, men skotska kakor är underbara. Det fanns nya smaker nu som jag gärna vill testa.
 
Kakorna och det jag köpte på loppis. Tre böcker i en serie jag samlar på. Köpte även en cardigan till Robin som är med litegrann på bilden.

En liten smurf

Har inte sett Smurfarna 2 så vet inte om dessa nya figurer ÄR smurfar egentligen, men kallar dem det än så länge. Idag fick jag syn på "Thea" på leksaksaffären. Hon heter något annat, men ända sedan Robin påpekade att hon är lik Connors kusin Thea så kallar vi henne för det.
 
Tänk om hon inte är snäll bara... Oops! Då får vi lära Connor att inte kalla henne Thea längre. Men jag har en känsla av att hon blir god i slutändan, så det löser sig nog.

Sett filmen Exit Humanity

Spoilers förekommer!
 
Vi får följa en mans kamp att överleva efter att de döda börjat komma tillbaka efter det amerikanska inbördeskriget.
 
Filmen är verkligen ingen höjdare. Det enda som jag gillar är de snygga teckningar som dyker upp då och då (troligtvis för att spara pengar på effekter, då det är just i sådana scener som det används). Kul att se Dee Wallace (E.T.) igen, men inte så kul ändå när filmen inte höll upp ens medelnivå. En otroligt dryg film, i mina ögon.
 

30% på Gallerix

I Arvika har Gallerix 30% på allt så jag var in och tittade idag när jag var på stan i ärende att posta tidningen Gûnnerskenytt till en nybliven medlem. Jag gillar verkligen 3D-magneterna som de har! Stod och hade lite svårt att besluta mig, men till slut köpte jag en magnet med en riktigt vacker varg. Tyvärr gör inte bilden nedan magneten rättvisa, då 3D inte syns på vanliga foton.
 

En version som kom i skymundan

Jag vet inte varför Leann Rimes version av denna låt blev den mest spelade och mest kända. Själv föredrar jag Trisha Yearwoods version. Leann spelade in den före Trisha, men de släpptes på samma datum. Trishas version är med i filmen Con Air, en film som jag såg två gånger på bio faktiskt. Trots att jag inte ens gillade Nicholas Cage.
 
 
Trisha Yearwood - How do I live

Sett filmen Prinsessa

Spoilers förekommer!

Maja är en öppen härlig tjej som många driver med på grund av hennes vikt. Hon satsar på att få en karriär inom skådespeleri och av en slump stöter hon på en tjej som vill göra en dokumentär om henne.

 

Filmen visar en grym verklighet. En verklighet som jag tyvärr vet existerar. Jag blir riktigt förbannad vid flera tillfällen över en del idioter i filmen. Det är känslosamt och känns äkta. En riktigt bra film med perfekta skådespelare för sina roller! Man spenderar nästan hela filmen med att hoppas för Maja och känslan av att vilja ge många andra en rejäl örfil. *STORSPOILER* Slutet ger oss dock en hoppfull ton. Det är inget slutslut, men det lämnas på det viset att man tror att allt kommer ordna sig.   Rekommenderar denna till alla!

 


Långben i Borta med vinden

Jag har sett Borta med vinden många gånger och varje gång tycker jag det låter som att Långben är med i filmen. Rösten som dyker upp när Scarlett och mammy går på Atlantas gator är SÅ lik den amerikanska Goofy-rösten som jag hörde som barn. I scenen står en man och förklarar att de ska ge alla som röstar (som de vill) sin egen bit land OCH en åsna. Då svarar en av åhörarna: "And a MULE...?" Och sedan: "GEE!" Och just det är det. Den rösten är såååå Långben!
 
 

Bild med i Gekåsbloggen

Yatzy och Tetris hamnade med bland läsarbilder i Gekåsbloggen.
 
Skickade in denna bild, som ni läsare fått se här i min blogg innan.

8-årsjubileum

Igår firade Robin och jag 8 år som par. Han fick en present, jag fick en present och så åt vi god mat.
 
Robin fick ett Metal Gear-badlakan.
 
 Jag fick Boo-pyjamas.

Lite skoj från Torsbymârten

Connor visar glatt upp några av sina nya Ninjago-figurer på Gräsmarksgrillen där vi åt efter vår tur till mârten. De ser ut som Lego, men är mycket större. Till och med större än Duplo-figurer.
 
 Connors saker från dagen. Alla Ninjago (present från morfar), Thomas tåg (present från mormor), ett byggset och en tröja.
 
 Denna gång valde han en bilballong efter mycket velande.
 
 Jag köpte muffinsformar (köpte även med ett paket till syrran som inte är med på bild), en kakform i form av en krokodil (Connor gillar krokodil i bil-sången) och 100 julklappsetiketter så nu borde det räcka ett tag.

Torsbymârten

Idag var Connors mormor och morfar, Connor och jag på Torsbymârten. Vi gick ett varv runt och tittade på det mesta. Connor fick en varsin present av sin mormor och sin morfar och var så lycklig så. Han fick åka tre karuseller. Den ena med bilarna har han åkt förut, så den åkte han själv. Jag åkte Äppelmasken (utan äpple) och barnpariserhjul med honom. Han älskade Äppelmasken, men tyckte inte om pariserhjulet. Han gillade inte att vara så högt.
 
Som avslutning fick han en ballong. Hemska priser de tar för ballonger numera! De som är så billiga i inköp. De vet väl att barn så gärna vill ha och att föräldrar ofta faller till föga (som jag). Minns ju min egen barndom då höjdpunkten på mârten var just ballongen, så därför kan jag inte säga nej.
 
Jätteglad Connor i en bilkarusell.

Baywatch? Minns ni den?

Jag var nästan tonåring när Baywatch började visas på svensk tv. Det har blivit känt som programmet med mycket slow motion-springande längs stranden med bystiga kvinnor. Och jo, i introt här nedan så syns tydligt att både kvinnor och män blev väldigt.... erhm... betraktade i slow motion. Jag struntade i den biten. Blev inte heller påverkad att vilja ha större bröst av att många av kvinnorna hade silikonbröst. Tyckte snarare det såg lite löjligt ut när brösten var så stora i förhållande till den smala kroppen.
 
Min idol var Michael Newman. Han presenteras sist i introt här nedan. Han spelade sig själv i princip. Han var en äkta livräddare på stranden och han var så otroligt cool i mina ögon. När han slutade i serien och det blev enbart yta så slutade jag kolla (även om han inte var med så otroligt mycket ens när han var med). För 7 år sedan drabbades han av Parkinsons. Tänk vad liv kan förändras...
 
Coolaste badvakten!
 
Gillar intro-låten! Den sjöngs av Jimi Jamison från gruppen Survivor (som hade den stora hiten Eye of the tiger).

"Some people stand in the darkness
Afraid to step into the light
Some people need to help somebody
When the edge of surrender's in sight

Don't you worry
It's gonna be alright
Cause I'm always ready
I won't let you out of my sight.

I'll be ready
I'll be ready
Never you fear
No don't you fear
I'll be ready
Forever and always
I'm always here.

Cause I'm always ready
I won't let you out of my sight.

I'll be ready
I'll be ready
Never you fear
No don't you fear
I'll be ready
Forever and always
I'm always here.
"

Lyckönskat Tilde Tryck i nya lokaler

Det var så fint väder så hela lilla familjen tog en promenad till Tilde Tryck för att lyckönska dem i deras nya lokaler. Förut var de i Hantverksmagasinet i hamnen och numera befinner de sig på Storgatan mitt emot Jysk. Riktigt fint ställe! Titta in där vet jag!
 
Denna egengjorda lilla grupp fick Tilde Tryck av oss.
 
 Tur att Connor hade plånboken med sig för han ville handla. På en vägg satt kattmasker och denna föll honom i smaken. Den ska sitta på dörren till hans rum.

Firade farmor igår

Igår fyllde farmor år så vi var till henne och åt tårta. Connor tryckte i sig två stora bitar gräddtårta han. Gottegris! Jag är inte så glad i sött utan föredrar smörgåstårta. Det fick vi också, före gräddtårtan.
 
Precis när dimman svept över ängarna så dök dessa tre rådjur upp. En mamma och hennes tvillingar. Dimman fick närbilden att se ut som en målning. Läckert!

Barngympa igår

Igår var vi på barngympa i Gunnarskog. Tyvärr är det så få små som är med nu, så blir det inte fler så blir det inget. Men vi ska testa att vara med i den äldre gruppen nästa vecka, så får vi se vad Connor tycker om det. Han tycker det är så kul att vara på något sådant och det är bra för honom också.
 
Full fart igår.

Turtles t-shirt till Connor

Connor blev så glad igår, då han fick en t-shirt av sin moster.
 

För ignoranta

Då och då dyker det upp någon anonym kommentar fortfarande, trots att jag tydligt skrivit ovanför kommentarsfältet att dessa EJ publiceras. I denna blogg ska alla stå för det de skriver. Så fegisar som inte vågar det kan gömma sig någon annanstans. Här har ni ingen plats.
 

Sallad vs. pizza

Det slår nästan aldrig fel. Om vi äter ute på en pizzeria istället för att köpa med oss hem så sätts alltid pizzan framför min sambo och salladen framför mig. Grejen är bara den att jag 99% av gångerna beställt en pizza och min sambo en sallad. Varför tas det för givet att jag ska ha salladen? Är det för att jag är tjej? Är det så svårt att bara fråga innan man sätter ner maten på bordet? Jag vet inte om det är vanligare att tjejer äter sallader än pizzor, men det är ändå riktigt trist när det förutsätts att det är vad man äter bara för ens köns skull.
 
Likadant på fest. Jag gillar öl och min sambo gillar cider, men det tas alltid för givet att det är tvärtom. Kan folk bara vakna upp och inse att alla är individer och inte bundna till vissa saker bara på grund av kön? Och ni som väljer bort något eller väljer något baserat på vilket kön ni har. Er önskar jag att ni en dag struntar i vad andra tycker och väljer det NI gillar.
 

Kroppslig smärta

Idag är det den kroppsliga smärtan som är väldigt jobbig. Klarar att vara uppe på benen för tillfället, men snart blir det vila. Jag fick ont i halsen och feber efter resan och det är inte bra än. Bara gått två dagar, men då är det inte en 24-timmarsgrej då tyvärr... Hade varit skönt att slippa. Tog fullt med halsspray, nässpray och Alvedon så jag orkade iväg på det inbokade mötet på Arbetsförmedlingen i alla fall. Trepartsmöte med mig, AF och Försäkringskassan. Jag orkar snart inte med något mer där... Hela den här processen med att hålla på att söka och att bli ifrågasatt. Men jag måste fortsätta kämpa ett tag till. Jag brukar inte använda ordet "måste" så mycket. Tycker inte om det ordet. Fast just i detta fall så passar det för jag får inte ge upp utan MÅSTE.
 
"Man måste vara frisk för att orka vara sjuk." Jojomen...
 
Piggar upp mitt humör lite med en bebisbild på Connor, tagen 2011-07-08.

Min nya mp3/mp4-spelare från Gekås

Har testat min nya spelare nu. Min gamla gick det inte att lägga till nya låtar på och när jag såg denna snygga på Gekås så tänkte jag unna mig lite. En Denver på 4gb för 199 kronor som även har radio och möjlighet att spela upp videor. Och lila blev den. Jag får dock skaffa andra hörlurar till den, för de som medföljde är inte bra.
 

Inköp i Ullared denna gång (många bilder)

Jag har inte med julklappar och födelsedagspresenter på bild, av förståeliga skäl. Connors kommande presenter är dock med för jag tror inte han kommer läsa min blogg på några år...hehe...
 
Katterna fick åter igen en varsin fågel med fjädrar och kattmynta och precis som i våras så blev de helt tokiga i dem.
 
 Detta fick Connor av oss idag för att han varit snäll när vi var borta.
 
 Vinterkläder till Connor. Fingervantar (4 stycken), tjocka vantar, jacka, täckbyxor och två overaller (olika storlek så nu SKA vi klara hela vintern).
 
 Lite saker som Connor kommer få framöver. Hello Kitty-duplo, prinsessklänning, Barbie-jeep, Kraang (Turtles), Splinter (Turtles), karatedräkt till Barbie, cowboyhatt, garage med bilar (det ska bli hans julkalender i år, en bit för varje dag) och dvd:er med Chuggington (den har han redan fått), Rorri och Thomas-tåget.
 
 Lite närmare...
 
 Lite saker till nästa års barnkalas.
 
 Kläder till Connor. Tre pyjamas (två Findus och en Hello Kitty), en huvtröja, två tröjor, en t-shirt, en pikétröja och tre par byxor.
 
 Presentpapper och julklappspapper, en svart tygros, kabelsamlare, två deo, ett torrschampo (ska bli intressant att testa), en nattkräm, muffinsformar, mp3/mp4-spelare och en eltandborste. I'm joining the dark side. Jag gillar inte eltandborstar, men ska ge det ett försök till. För 179 kronor var det inte så farligt pris så...
 
 Dessa dvd fick jag av Robin. Gulligt av honom!
 
 Vi köpte grejer till vår nya Geocaching-ryggsäck. En del grejer som vi upptäckt kan vara bra att ha med sig när man letar cacher. Rep, handskar, multi-tång, liten kofot och två ficklampor.
 
 Vinterskor till mig och Connor. Provgick mina i affären och de var helt underbara! Jag kommer inte frysa om fötterna i vinter. Dessa fanns inte på Gekås utan på Skokanonen och Sko-Boo.
 
Till mig: två par fingervantar, trosor, två par strumpor, en scarf och en sport-bh.
 
Här ser man hur det brukar se ut. Katterna håller sig nästan alltid i närheten av mig. Hittar ni båda? Inköpen då... Kläder till mig. Byxor så jag kan matcha Connors (som ni ser ovan). 170 i barnstorlek funkar på mig så lite skoj att vara tôlig och ha lika som honom. Ett linne som syrran hittade åt mig (närbild nedanför), ett lila mönstrat linne och en mintgrön top.
 
Ready Freddie? Mitt nya coola linne. Love it!

Varit i Ullared

Fredag morgon åkte syrran, Robin och jag iväg. Först vill Väse för att hämta upp Robins lillasyster och hennes äldsta barn och sedan till Ullared. Målet var: julklappar till alla barn och vinterkläder till Connor! Vi hade hyrt en stuga på Örnatorpets Gästranch precis som ifjol, dock stuga 2 denna gång som var lite större. Det blev Gekås på fredagen och på lördagen blev det en snabbsväng in där igen och några av småbutikerna. På fredag kväll mådde jag riktigt dåligt. Först huvudvärk och sedan magkatarranfall. Som tur var kunde jag klara av anfallet med medicin och yoghurt (tack Simone!) och slapp ytterligare vård.
 
Förutom det och min värk så har det varit mysigt och roligt att vara iväg. Vi lyckades nästan 100% med målet med resan. Enda som fattas är ett par julklappar och en riktig vintermössa till Connor.
 
Vår stuga på Örnatorpets Gästranch.
 
 Klassiskt kundvagnsfoto.
 
 Två underbara katter finns på ranchen. Klumpe och Klös. Som ni ser är Klumpe en skeppskatt. Båda var otroligt keliga och så söta!
 
 Utsikten från vår stuga.
 
 Här står syrran och är förfärad över ett par fästingar som jag precis plockat av Klumpe.
 
 Utsikten på kvällen.
 
 Tror att många som bott i stugan handlat på Gekås och tagit med sig galgarna...hehe... Jag brukar lägga dem i en galglåda i affären eftersom vi redan har tillräckligt.
 
 Hittade en gunga precis bredvid vår stuga så den var jag tvungen att testa.

Läst klart: Highlander - Scotland the Brave av Jennifer Roberson

Spoilers?
 
Från bokens baksida:
"MacLeod is drawn into a conspiracy of Immortals on a militant quest to win back the independence that Scotland lost, centuries ago, at Culloden. For her own reasons, Immortal Annie Devlin has already answered the ancient call of the clans. But if Duncan follows, he risks being drawn into a web of obsession, madness and murder. For the Immortal who is masterminding the campaign will be satisfied with nothing less than Duncan MacLeod's heart and soul... and undying loyalty."
 
Det kändes som att läsa tv-serien. Så bra flöt boken på. Karaktärerna kändes precis som i serien och det var härligt att återse dem. Det är ganska många år sedan nu som serien lades ner. Jag är i en process där jag försöker förtränga filmen Highlander the Source, så den nämner vi inte. Min favorit är bara med i några få meningar via ett telefonsamtal och det var lite tråkigt att han inte var med mer. Men övriga är med desto mer. Duncan, Joe, Richie... Härligt! Det är nog egentligen en bok mest för de som gillar Highlander. Man kan läsa den fristående också, men då kanske man inte hänger med i allt. Har man sett serien så har man bakgrunden som underlättar.
 

Smärtan...

Jag försöker fortsätta "som vanligt", men det kommer aldrig mer att bli som vanligt. Det har gått 5 veckor och 3 dagar sedan min moster dog. Jag har fortfarande inte accepterat det. Ibland tror jag att hon bara ligger på sjukhus för en utredning igen och att hon snart kommer hem. Ibland är jag nära att ringa henne för att berätta saker.
 
Sista sms:et jag fick av henne rörde min fot som jag skadat när jag badat. Hon var bekymrad när foten inte var bättre på mig och tyckte att jag skulle kontakta vården så att någon tog en titt. Jag lovade henne att göra det om det inte var bättre efter helgen. Måndagen efter den helgen hade hon dött. Då blev allt för mycket och tid hann att passera. Hennes minnesstund kom... Sedan kontaktade jag vården. Jag mindes vad jag lovat. När jag fått foten kollad så ville jag ringa henne och berätta vad läkaren sagt. Det var en ren impuls. Förlusten av henne smärtar fortfarande så mycket.

Freddie for a day

Idag är det Freddie Mercury's födelsedag och här och där i världen firar man Freddie for a day. Det innebär att man på olika vis försöker öka medvetenheten och bidragen till forskningen kring HIV/AIDS. Vi tar en lugn Freddie-dag idag eftersom jag är sliten efter gårdagens mässa, men lite uppmärksammar vi det ändå.
 
Connor ville inte ha mustasch på sig, men en Freddie for a day-ballong är alltid välkommet.

Arvikamässan genomförd

Höstens Arvikamässa är nu genomförd. Det var en lyckad dag för bygdelaget som jag jobbar för. Många kom och pratade och kollade på material. Jag fick en hel del träning. Är så att säga "socialt obekväm" och att utsätta mig själv för sådana situationer är rejäl träning för mig kan jag säga. Det var även många som deltog i bygdelagets tävling, så nu blir det spännande att se vilka som vann!
 
Mamma var med så vi kunde turas om för att hinna gå och titta på övriga utställare också. Min vana trogen samlade jag på mig en hel del grejer...hehe... Nu är jag helt färdig så det kommer bli barnfilm hela kvällen kan jag säga så att Connor sitter lugn och stilla.
 
På mässan bokade jag även tid till förundersökning för laser på ögonen. Bokade man idag fick man undersökningen gratis, annars kostar den 450 kronor. Jag har undrat om jag är lämplig för en sådan procedur så det kan vara lika bra att ta reda på det. Skulle jag vara det så får jag ta ställning då, angående ekonomin och avbetalning och så vidare. Det vore bara så underbart att få vakna på morgonen och SE istället för att behöva leta upp glasögonen det första jag gör. Men jag ska inte ha förhoppningar. Jag tror själv att min syn inte är stabil nog, men vi får se vad undersökningen säger.
 
Hela högen med grejer jag samlade på mig.
 
 Pennor pennor pennor! Godis, anteckningsblock, sportflaska, vattenflaska, små söta grisar (grön, lila, gul och röd), korthållare, kapsylöppnare, reflex och så kanske jag glömt nåt...
 
 Här satt och stod vi under dagen.

Sett filmen Legion

Spoilers förekommer!
 
En grupp främlingar råkar allihop hamna på samma ställe då världen är på väg att gå under och tvingas slåss tillsammans för att överleva.
 
Jag tycker det är en helt ok film. En del scener når betyget riktigt bra. Synd att de inte lyckades hålla det filmen genom bara, för då hade den fått bättre omdöme än ok. En del effekter är inget vidare, medan andra är bättre. Jag gillar glassmannen! Den är ganska förutsägbar och slutet är lite väl flummigt. De verkar försöka få till något i stuk med Terminator-slutet. Det liknar handlingen väldigt mycket även om vissa element är utbytta. Terminator kan dock ingen nå upp till, så att de ens försöker...
 
En film som roar för stunden så jag kan nog rekommendera den om man inte har något emot oklara flummiga slut.
 

Mat på Gate Gästgiveri

Förra veckan kom Robin på att han aldrig ätit på Gate Gästgiveri. Det hade inte jag heller, så efter att vi fått barnvakt åkte vi dit och testade. Fint ställe och min mat var jättegod!
 
Utsikten.
 
Några tomtar höll koll på oss.
 
 Min mat. Pestostekt havsabborre med grönsaker och potatis. Riktigt god!

Arvikamässan 4 september

Imorgon får ni bege er till Olssons Brygga i Arvika då det är dags för andra Arvikamässan. Mellan klockan 11-17 är mässan öppen. Det är många utställare! Jag är där och representerar Gunnarskogs Bygdelag och denna gång har vi med lite gott att bjuda på samt en tävling. Så titta förbi vårt bord!
 

Sett filmen The King of Fighters

Spoilers förekommer!
 
En film baserad på tv-spelet King of Fighters.
 
Jag har inte spelat spelet så jag har ingen aning om hur det är upplagt. Genom filmen får man ändå en aning av hur spelet är. Det är kul att se Ray Park i en större roll. Maggie Q var ungefär som hon brukar. Hon är bra, men har fastnat i en enda sorts roll vilket gör det svårt att se om hon klarar något annat än denna typ av karaktär. Filmen i sig tycker jag håller medel ungefär, men det är inget jag skulle vilja se igen.
 

Ändrar lite i designen...

Försöker få till en lite "renare" bloggdesign så det mixtras för fullt här just nu. Har även breddat hela bloggen och då även kolumnen för inlägg, så att jag får möjlighet att lägga in lite större bilder då jag känner för det. Ser saker konstiga ut ett tag, så är det alltså jag som experimenterar.

Connor fick storhandla tåg

Connor skulle få handla tåg på Toys'r'us idag för namnsdags- och födelsedagspengar. Det fanns inte många kvar och en i butiken sa att Thomas-tågen och Chuggington utgår från sortimentet. Därför var de väldigt billiga, så det blev mycket handlat och Connor är överlycklig. Synd bara att de utgår. De är sådana charmiga tåg. Får kanske passa på att köpa några på nätet, om de har kvar.
 
En smältstation tillsammans med tåget Duck (från Thomas-serien).
 
 Såpiga Coco, leriga Wilson och löviga Brewster tillsammans med lite spår (från Chuggington-serien).
 
 Chuggington-tvätt med ljus och ljud.
 
 "Vanliga" Coco från Chuggington-serien. Connor fick Wilson och Brewster på födelsedagen.
 
 På vägen ut från affären fick Connor åka lite bil.

Sett filmen Lady Chatterleys älskare (2006)

Spoilers förekommer!
 
En fransk adaption av den andra mindre välkända versionen av D.H. Lawrence´s erotiska berättelse.
 
Jaha... jag valde verkligen fel version av den här i alla fall. Trodde att det skulle vara en av de "äkta", men istället var det en fransk film som var helt otroligt dryg och tråkig. Inget emot franska filmer, men det kändes helt fel att något som utspelar sig i Storbritannien spelas på franska. Och att det var en andra version av boken? Hade ingen aning om det. Har inte läst boken så det spelade väl ingen roll egentligen.
 
Rekommenderar verkligen inte denna. Den borde glömmas och gömmas i något arkiv någonstans.
 

En väns blogg om Spanien-flytt

En vän till mig och hennes familj ska flytta till Spanien och bo där ett tag framöver. Jag har hjälpt henne att starta en blogg som ska handla om upplevelsen så nu hoppas jag många är sugna på att läsa om deras Spanien-äventyr och kanske själva bli inspirerade att ta steget (ifall ni också har sådana drömmar).
 
Hela familjen var här idag och hälsade på. Katterna fick finna sig i att spendera tiden i tvättrummet då pappan i familjen är allergisk. Det var trevligt att hinna ses innan flytten! Connor blev grattad på 3-årsdagen i efterskott och jag blev riktigt rörd då jag fick en vacker blomma.
 
Bloggen undrar ni kanske? Den hittar ni HÄR.
 
Connor fick en Hello Kitty-nattlampa som projicerar ett Kitty-huvud och spelar en lugn melodi.
 
 Så fint! Blev riktigt rörd!

Sett filmen Grannpatrullen

Spoilers förekommer!
 
Fyra män bildar en grannpatrull och upptäcker att en utomjordisk invasion är på gång.
 
En väldigt konstig film. Jag är inte så förstjust i Ben Stiller och han är ungefär som vanligt i denna. Det är en del låg och tarvlig komik i den och jag får inte ut något av att se den. Dock så är det en scen där jag verkligen skulle vilja kunna gå in i filmen och ge en person ordentligt med stryk. Ett riktigt svin. Så just det svinet lyckas de framställa bra eftersom jag kände som jag kände.
 

RSS 2.0