Besök på Vikingating i Nysäter 2016

Ösregn hela förmiddagen, men på eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt fint så vi gjorde vårt första besök på det årliga Vikingatinget i Nysäter. Det var roligt att se! Det fanns mycket att titta på och aktiviteter. Rekommenderar ett besök! De har öppet idag också mellan 11-17.
 
Connors favoritgrej på marknaden. Han utmanade sin pappa på duell i ringen.
 
En del av området. Var även en del till höger på bilden och bakom träden till vänster. Gillar hur molnen ser ut förresten. Som ditmålade.
 
 
 
Connor tittade fascinerat på bågskytte.
 
Får instruktioner för yxkastning. Det var kul att testa!
 
Whoho! Där satt den!
 
 ÅH HEJ!
 
 Dragkamp mot pappa. Efter kortet så gick jag och var ankare åt Connor, men vi förlorade ändå... haha...
 
 
Connor köpte ett armborst.
 
 Jag testade att ta en runa och få höra vad den sa. Häst står för Sleipner i asatron. I övrigt så var jag visst en väldigt öppen person som har lätt för att göra själsresor och lätt kan kommunicera på alla plan. Hon som sålde runorna frågade om jag var medial eller synsk. Nepp, svarade jag. Tror ju inte på sånt utan är väldigt vetenskapligt och logiskt "lagd" eller vad man ska kalla det. Men det var kul och intressant att testa i alla fall och att se hur de tolkade saker på vikingasätt.

Saknar dig Sylvia!

Tre år idag. Tre år sedan som vi förlorade min moster Sylvia. Tänk om jag bara kunde ringa dig och prata, så som vi brukade. Saknar dig så enormt mycket!
 

Shoppat i Norge

Connor handlade lite på Bø Sommarland och i övrigt blev det inte så mycket för oss. Är ju inte direkt billigt i Norge. Fast till min förvåning hittade jag ett par skor som jag letat efter till halva priset på Tuvensenteret i Notodden. Vi skulle egentligen ha stannat vid Heddal Stavkyrkje, men det ösregnade när vi kom dit så då bestämde vi oss för att "rasta" i Notodden istället. Verkar vara en riktigt mysig ort som jag vill utforska nån dag. De har en stor årlig bluesfestival där.
 
Ljusgrejen syns när Connor använder den i inlägget om sommarland. Han köpte sig annars en miniatur "pop a pirate" som vi har kvar ett stort från när jag var barn, en keps utan "topp" eller vad man ska säga..., ett sugrör och så vann han en nalle och tv:n ingick i barnmealet på sommarland.
 
En hink sockervadd. Ja... det var ju kul att jag gick med på det...hahaha...
 
 En varm dag så är det gott med en slushie.
 
 Jag plockade bara på mig en broschyr och köpte en liten noteringsbok.
 
 Broschyr i Notodden också och här är skorna jag hittade på halva priset-rea. Glad! De är så mjuka och sköna!
 
 Det var även rea på duk-tyngder så de hänger fint på vår balkong nu.
 
 Mina föräldrar hade tagit hand om våra djur under tiden vi var borta och de fick denna som tack.