Sett filmen The Hills Have Eyes 2 (2007)

Spoilers förekommer!
 
En grupp med soldater, fortfarande inne i sin utbildning, ska leverera en last till ett forskningsläger i bergen. När de kommer dit finns inte en människa i sikte och de börjar utforska området för att se vad som hänt.
 
Man förstår direkt vad som kommer hända. Den är ungefär som 1:an fast med soldater istället för en familj. Den är otroligt äcklig och inte det minsta skrämmande, förutom just det att de ALLTID "bara" dödar männen, men kvinnorna ska de våldta och kränka något otroligt innan de dödar dem. Sjukt! Effekterna är väl ok, men i och med att de överanvänds och allt är för mycket så spelar det ingen roll.
 
Jag tycker också att det är lite förvånande att en grupp soldater består av två kvinnor som är riktigt "fina" av sig. En av dem skärper sig, men just med tanke på att militärutbildning faktiskt är väldigt hård så undrar jag varför de till en början är så "hoppiga" och totalt okunniga av sig. Verkar som att de nästan inte vet hur man avfyrar ett vapen förrän efter ett tag. De karaktärerna hade de kunnat jobba lite mer på, men vad kan man förvänta sig av en sådan här film egentligen?
 

Bara barnkläder

Ibland i klädbutiker hör jag föräldrar säga till sina barn: "Kom så går vi till pojkavdelningen (alternativt flickavdelningen) och kollar ut kläder till dig" och på detta subtila sätt talar de om för barnet vilken mall som är acceptabel för deras kön.
 
Jag säger barnavdelningen och lämnar allt öppet för mitt barn och han brukar välja från hela avdelningen utan begränsningar. "Han kommer bli mobbad" säger ni. "Jaha, av dina barn då?" undrar jag.
 
Säger du till din pojke att: "Nej, du ska inte dit. Dina kläder är här på POJKavdelningen" så kommer han kanske sprida detta vidare. Han kommer tro att det måste vara så. Om en pojke då har något som anses "tjejigt" på sig måste han "rättas" och där har mobbingen startat.
 
Så lär inte ditt barn att tjejavdelningen är sämre, för det är exakt det du gör när du förbjuder det. Det är vanligare att tjejer "tillåts" välja fritt och det tyder också på att "tjejigt" anses sämre. Nedvärdera inte något på grund av färg, utförande och så vidare. Ifrågasätt istället varför "tjejkläder" oftast är mindre i storlek, i skörare material, mindre lekvänligt och så vidare. Skänk även en liten fundering kring varför flickor i "pojkkläder" inte väcker någon uppmärksamhet medan det är så "fel" för pojkar att ha "flickkläder".
 
(Och NEJ, jag säger inte att föräldrar nödvändigtvis behöver sätta på sina söner klänningar, men det finns många andra plagg än just det.)