Sett filmen Nightmare before Christmas

Spoilers förekommer!
 
Jack Skellington från Halloweentown upptäcker Christmas Town och vill ta del i julen, men förstår inte konceptet fullt ut.
 
Jag tycker att filmen är väldigt snyggt gjord med dess figurer och miljöer, men jag sitter ändå och stör mig hela tiden. Det är verkligen inte en film för mig. Filmer i den här stilen kryper in under skinnet på mig och bara irriterar. Det är inget fel på filmen egentligen. Som jag skrev så är den snyggt gjord och handlingen är helt ok. Sången är kul och musiken passar bra. Men just stilen på filmen... det är inte i min smak så jag kan aldrig gilla sådana här filmer hur bra de än är.
 

Läst klart: Imorgon när kriget kom av John Marsden

Från bokens baksida:

"Sju ungdomar ger sig ut för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka till civilisationen upptäcker de att allt är öde. Huset är tomt, hundarna döda, elströmmen borta och telefonen fungerar inte. I granngården är det likadant. Australien har blivit invaderat av en främmande makt."
 
Jag har sett filmen innan jag läste boken och kan säga att boken är nästan precis som filmen. Den är väldigt lättläst, men ändå tillräckligt intressant för att jag ska fastna. Karaktärerna är i de flesta fall välbeskrivna och även fast jag sett filmen så läser jag vissa delar med spänning för vad som ska ske. Detta är den första i en serie så nu gäller det att få tag på de andra böckerna då.
 
Bokens framsida.

Tidsinställda inlägg

Närmaste dagarna kommer det dyka upp tidsinställda inlägg. Vad härligt att den möjligheten finns! Connor och jag kommer befinna oss hos en kompis och hennes familj i Spanien så när vi kommit hem och jag vilat ut efter "semestern" kommer det absolut att dyka upp bilder från vårt äventyr.