Sett filmen Nightmare before Christmas

Spoilers förekommer!
 
Jack Skellington från Halloweentown upptäcker Christmas Town och vill ta del i julen, men förstår inte konceptet fullt ut.
 
Jag tycker att filmen är väldigt snyggt gjord med dess figurer och miljöer, men jag sitter ändå och stör mig hela tiden. Det är verkligen inte en film för mig. Filmer i den här stilen kryper in under skinnet på mig och bara irriterar. Det är inget fel på filmen egentligen. Som jag skrev så är den snyggt gjord och handlingen är helt ok. Sången är kul och musiken passar bra. Men just stilen på filmen... det är inte i min smak så jag kan aldrig gilla sådana här filmer hur bra de än är.
 

Läst klart: Imorgon när kriget kom av John Marsden

Från bokens baksida:

"Sju ungdomar ger sig ut för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka till civilisationen upptäcker de att allt är öde. Huset är tomt, hundarna döda, elströmmen borta och telefonen fungerar inte. I granngården är det likadant. Australien har blivit invaderat av en främmande makt."
 
Jag har sett filmen innan jag läste boken och kan säga att boken är nästan precis som filmen. Den är väldigt lättläst, men ändå tillräckligt intressant för att jag ska fastna. Karaktärerna är i de flesta fall välbeskrivna och även fast jag sett filmen så läser jag vissa delar med spänning för vad som ska ske. Detta är den första i en serie så nu gäller det att få tag på de andra böckerna då.
 
Bokens framsida.

Tidsinställda inlägg

Närmaste dagarna kommer det dyka upp tidsinställda inlägg. Vad härligt att den möjligheten finns! Connor och jag kommer befinna oss hos en kompis och hennes familj i Spanien så när vi kommit hem och jag vilat ut efter "semestern" kommer det absolut att dyka upp bilder från vårt äventyr.

Favoritdrycken

Connors favoritdryck för tillfället, som han alltid vill ha när det är lite speciellt, är mjölk med särskilda sugrör. Quick Milk Magic Sipper som vi köpt på Maxi Mat i Charlottenberg. Jag testade också sådana, men tyckte inte det var något särskilt. Glad dock att Connor gillar dem för efter att han fått några sådana då och då så har han blivit bättre på att dricka mjölk överlag, även utan sugrör.
 
 
Jordgubbssmaken är den Connor vill ha. Finns även som choklad och vanilj.

Sett filmen Stay

Spoilers förekommer!
 
En psykolog (Ewan McGregor) försöker hindra en patient från att begå självmord samtidigt som hans eget grepp av verkligheten blir allt svårare att hålla kvar.
 
Vilken verklighet undrar jag? Det här är nog den första filmen någonsin som jag sett där jag fattar absolut ingenting. Verkligen ingenting. Hur ska jag kunna recensera en sådan film, som jag inte förstår? Hmm... Den lyckas framkalla en mörk oroväckande känsla och på det viset är den effektiv. Men i övrigt kan jag inget säga eftersom jag inte ens förstod vad den handlade om och vad som var riktigt eller inte. Upplys mig gärna!
 

Proppmätt (bakpotatis och älgstek)

Uj uj, vad jag ätit. Fortsätter äta efter att jag blivit mätt för att det är så gott, så nu är jag proppmätt.
 
Bakpotatis med vitlökssmör, riven gräddost, stekt bacon och vitlök tillsammans med älgstek (som vi fått av en bekant som jagar) och bearnaisesås (i brist på annan sås).

Leksak efter mig

Connor har fått "ärva" mitt My Little Pony-slott och ponnies nu (och mosters ponnies). Han älskar det!
 
Kände att Connor var mogen för detta nu och han tycker verkligen om att hans ponnies fått ett eget hus nu.

Samma reaktion cirka 30 år isär

När jag var barn så kom min moster Sylvia en gång utklädd till påskkärring. Det tyckte jag inte om så jag gömde mig. Hon tvättade bort sminket och tog av sig utklädnaden, men jag vägrade ändå att komma fram. Igår reagerade Connor exakt likadant när hans moster Marie klätt ut sig till vampyr. Han gömde sig bakom Robin och trots att hon sedan tvättade bort sminket och tog bort utklädnaden så vägrade han komma fram.
 
Tänk, exakt samma beteende och reaktion på mor och son så många år isär. Inget av de andra barnen reagerade som honom. De verkade tycka det var mer kul/spännande/konstigt. Så då blev det extra tydligt att han reagerade precis som jag gjort och att det inte handlade om något allmänt.
 
Vad jag saknar min moster!

Sett filmen The Duchess

Spoilers förekommer!
 
En historia om aristokraten Georgiana, hertiginna av Devonshire, som engagerade sig politiskt och levde ett extravagant liv.
 
Eftersom filmen är baserad på en riktig person så tycker jag den är intressant och tragisk. Riktigt synd bara att huvudrollen innehas av Keira Knightley som inte kan förmedla känslor med sitt ansikte och sina ögon (något jag anser är väldigt viktigt för skådespelare). Till och med när hon går genom det värsta som Georgiana gick genom så är det inget liv i ögonen. Filmen är trots detta gripande och just vid den scenen som jag menar är det värsta hon gick genom så skär det i mitt mammahjärta och jag gråter.
 
Georgiana var en tuff kvinna med skinn på näsan som tog för sig i sociala sammanhang och politiskt. Hon kunde säga vad hon tyckte och stå för det. Därför tycker jag det är så konstigt att hennes privatliv inte alls fungerade för henne. Vad hemskt att leva med en oförstående make som bara vill begränsa och som blir besviken varje gång hon föder ett barn för att det inte är en pojke. Som sedan tar sig en älskarinna som var Georgianas bästa väninna och tvingar sin fru att bo i samma hus som henne. Som behandlar väninnans barn (hon hade varit gift tidigare) bättre än sina egna, på grund av att det är pojkar. Hur stod hon ut? STORSPOILER! Medan maken beter sig på detta vis så får Georgiana inte göra detsamma utan tvingas bryta med den man hon älskar och lämna bort deras barn till en släkting till honom som får uppfostra det på grund av skammen för Georgiana att få ett utomäktenskapligt barn. Hemskt! Jag är så glad att jag inte levde i den tiden!
 

Projekt med syrran

Idag har jag varit fotograf åt syrran. Det var riktigt skoj. Hoppas du blir nöjd med några av bilderna! Var inte för självkritisk nu! Eftersom det är syrran som ska välja ut och redigera bilderna så kan jag tyvärr inte lägga ut någon här än. Vi får se när det blir klart. Kan säga att jag tyckte att flera bilder blev riktigt bra!
 
En liten bakom kameran-bild kan vi bjuda på i alla fall. Och ja, jag använder hellre "titthålet" än skärmen när jag tar kort. Tycker jag ser bättre och det sparar batteri.

Mingel på Turistbyrån

Igår var jag på mingel på Turistbyrån för jobbet. Turistguide Arvika för 2014 hade premiär. Den finns både att hämta och beställa i pappersformat eller ladda ner. All info på denna sida.
 

Sett filmen Children of men

Spoilers förekommer!
 
Året är 2027 och alla kvinnor har blivit infertila. En före detta aktivist får i uppdrag att föra en mystisk kvinna i säkerhet. Varför är folk ute efter henne?
 
Jag förväntade mig att Julianne Moore skulle vara med mer eftersom hon är ett av dragnamnen till filmen. Clive Owen, som spelar huvudrollen, är inte en av mina favoriter. Jag tycker han är likadan hela tiden. Helt blank i ansiktet, det vill säga "tom". Kanske avgör det filmens öde. Kanske hade jag gillat den mer om det varit en annan skådespelare i huvudrollen. För jag tycker att Clare-Hope Ashitey är otroligt trovärdig och handlingen i sig är rätt så intressant. Det saknas något och jag är inte säker, men jag tror att det är just huvudrollen som ger den känslan.
 

Hylla för småprylar

Idag satte vi upp en hylla i Connors rum. Det var den jag köpte på TGR häromveckan. Den passar perfekt för Connors småfigurer som det annars inte är någon ordning på. Nu gäller det bara att se till att figurerna hamnar där igen efter lek...hehe...
 
Mario-figurerna har invigt hyllan.
 

Sett filmen Duplicity

Spoilers förekommer!
 
Ett par spioner som jobbat för olika chefer bestämmer sig för att försöka göra sitt livs kupp.
 
Gah, vilken störande musik det är i hela filmen! Så otroligt irriterande. Vad försöker de sig på egentligen? Filmen i sig är tråkig och dryg. Det finns ingen kemi mellan Julia Roberts och Clive Owen (en skådespelare som absolut finns på min lista över "stelaste skådespelarna", ändra ansiktsuttryck någon gång liksom?). Det märks att de försöker vara "smarta" och ha en "fiffig" handling, men de misslyckas totalt. Den är bara dryg och dålig. Känns snarare korkad än smart.

De väntade med att filma tills Julia hade fött sitt tredje barn och det märks också i filmen. Hon har nästan alltid svart på sig och de filmar henne i vinklar där de försöker undvika att få med magen. Uppfriskande förstås att hon hade lite former kvar efter att ha fött barn och inte paniktränade/bantade som andra skådespelerskor, men jag tycker de gjorde fel i att försöka dölja hennes kropp. Det vore väl härligt om en kvinna med helt vanliga kroppsformer någon gång fick synas ordentligt i en amerikansk film!
 

Leksaksextas

Förra veckan köpte jag en kartong med leksaker på Facebook och igår hämtade vi den. Det var så kul att komma hem och plocka upp alla leksakerna. Både Connor och jag var helt lyckliga. Han för att han fick leka och jag för att jag samlar och verkligen tycker om leksaker från "min tid".
 
Tillägg: Och nej. Dessa POGs har inga dolda tecken. Jag vet precis vilka POGs det menas då jag var med på den tiden då det var debatt kring det och kan lugnt meddela att detta är nyare som inte har något dolt.
 
Dinosaurier och bondgårdsdjur.
 
 På denna figur stod det Turtles på ryggen. Det var en överraskning för jag känner inte igen den.
 
 Dominospel.
 
 Olika bilar till sandlådan, bland annat en Smurfbil (den blå högst upp). Sådana som de längst ut på kanterna hade jag som barn.
 
 Zebror, en figur från Luftens hjältar (berättade Robin då jag inte kände igen den), tre förpackningar med POG's, ett släp och en mysig campingbil.
 
 Och så kommer vi till mina godbitar då. Översta från vänster till höger: Panthor (Skeletors katt), Grizzlor, Skeletor, Scare Glow, Roboto, Tung Lashor, Leach.
Nedre från vänster till höger: Cringer/Battle Cat, två stycken Evil-Lyn, King Randor, Gwildor, Mantenna. Figurerna är från olika år från 1982 till 1987.

Ärende till Charlottenberg

Befinner mig lite i leksaksextas efter att ha hämtat en låda full med leksaker som jag köpt på Facebook. Det kommer ett eget inlägg om det, det kan ni räkna med. När vi ändå var i Charlottenberg så blev det en tur in på köpcentrat, Rusta och Dollarstore. På fredag öppnar Bloms i Rustas före detta lokaler också.
 
Nästa Turtles-vapen/lampa i samlingen. Köpt på BR Leksaker.
 
 På Dollarstore blev det en hel hög med strumpor till Connor eftersom han växt ur många av de han har.

Sett filmen An Education

Spoilers förekommer!
 
En historia om en skolflicka vars liv förändras helt när hennes väg korsas av en mycket äldre mystisk man som tar med henne på fina restauranger och resor.
 
Jag brukar gilla brittiska filmer och filmer som utspelar sig i Storbritannien, men denna är inget särskilt. Jag tycker mest den känns dryg och det är ingen av skådespelarna som höjer den. De känns mest sömniga allihop och jag blir sömnig av filmen.
 

Lansering av ny webbsida

Gunnarskogs Bygdelag, som jag jobbar för, är en av aktörerna bakom den årliga Gûnnerskemârten. Nu har jag precis lanserat en egen webbsida för detta evenemang. Det ska bli enklare för både besökare, säljare och demonstratörer att hitta det de söker. Innan har mârten bara varit en liten del av Bygdelagets större sida, så det blir mycket lättare att hitta nu. Den är under uppbyggnad så mer utlovas.
 
Kolla in sidan HÄR.

Läst klart: Ett skrik i mörkret av John Bryson

Spoilers?
 
En bok om det uppmärksammade rättsfallet som blev film med Meryl Streep i huvudrollen. Familjen Chamberlain är på utflykt i Australiens vildmark. På en campingplats samtalar de med några andra campare vid ett kök när ett skrik plötsligt hörs och skärs av. Lindy rusar till deras tält och ser en dingo springa därifrån. Hennes 9 veckor gamla bebis är borta. Några tror dock inte på hennes historia utan hon och maken blir åtalade för mord respektive medhjälp till mord på deras egen dotter.
 
Boken är skriven av en jurist så den är väldigt detaljerad. Trots det är den lättläst och den är intressant. Vissa stycken är väldigt spännande. Lilla Azaria var född samma år som mig och skulle alltså ha varit min ålder nu. Så hemskt för en förälder att förlora sitt barn på det viset (hemskt att förlora hur det än sker förstås) och att sedan bli anklagad för att ha dödat henne. Att inte få sörja utan bli tvungen att försvara och förklara sig. Vilken pärs. Fruktansvärt! Och Azarias två bröder. Vad jag tycker synd om dem som var tvungna att uppleva detta.
 
Jag har inte sett filmen. Har letat efter den i många år nu, men till slut ska jag lyckas få tag på den.
 

Nybäddat = underbart!

Ska bli så härligt att gosa ner sig i vår nybäddade säng!
 
Nytt påslakanset från Jotex. Stjärnor på ena sidan och randigt på andra.

Mina favoritpojkbandslåtar del 5 av 5

Ok, detta kommer fungera så här. Jag har valt ut fem pojkband och valt en låt vardera från dessa. Så det kan förhålla sig så att ett band har flera låtar som jag gillar lite mer än någon av de låtarna jag har med här. Men det blir en lista på en favoritlåt per pojkband. Och helt utan inbördes ordning.
 
Nummer 5: You - Point Break (2000).
 
Kan definitivt säga att detta band har en speciell plats hos mig de också. Det enda av de fem band jag tagit upp som jag träffat. Supercharmiga, lättsamma killar. Denna låt har även en enkel koreografi som är riktigt kul att dansa.
 
Hihihihihi...
 
 

Connors första biobesök

Idag var Connor och några kompisar på bio med papporna. Det var allra första gången för Connor. Bamse och tjuvstaden var filmen och Connor hade tyckt att det var riktigt kul.
 
Tittut! Kul med en papptavla innan bion. Robin hade köpt en Bamse-tidning till Connor innan så han hade en mössa med Bamse och tjuvstaden.

Mina favoritpojkbandslåtar del 4 av 5

Ok, detta kommer fungera så här. Jag har valt ut fem pojkband och valt en låt vardera från dessa. Så det kan förhålla sig så att ett band har flera låtar som jag gillar lite mer än någon av de låtarna jag har med här. Men det blir en lista på en favoritlåt per pojkband. Och helt utan inbördes ordning.
 
Nummer 4: Bye bye bye - N*Sync (2000).
 
Blir alltid danssugen när jag hör denna låt och kan inte sitta still. Det passar bra ihop med detta band också för det som jag tycker är mest N*Sync är just att de var det pojkband som var bäst på att dansa. En del försökte lite halvdant och en del körde bara ballader så att de skulle slippa dansa, men dessa fem herrar visste vad de gjorde.
 
 

Tripp till Karlstad "old school"-stil

Syrran och jag tog en välförtjänt tripp till Karlstad som vi brukade göra förr. Nämligen med tåget. Vi gjorde sådant då och då innan vi fick körkort så det var kul att göra om. Dock hade vi otur på vägen dit. 20 minuter sena från Arvika och sedan fick vi vänta 40 minuter på buss i Kil eftersom det var något växelfel och tåget inte kunde gå mellan Kil och Karlstad. Men fram kom vi i alla fall och jag hade som tur var kunnat boka om min tid på Headspot till en timme senare.
 
Efter min sköna behandling på Headspot käkade vi på Mitticity. Sedan blev det en runda i några butiker och som avslutning hämtade jag ut reserverade pengar på Forex innan vi tog tåget hem igen. Denna gång gick tåget utan störningar.
 
Jag åt grillad kycklingfilé med pasta från MIC grillen.
 
 Hittade en tröja (det syns dåligt, men det är som ett nät över hela tröjan) och en t-shirt till Connor på Kupan. Han har haft önskemål om kläder med Buzz Lightyear på så det var kul att hitta. Det blev en tröja med kattansikte på och en pyjamas med My Little Pony-tryck från H&M. Ögonen lyste upp på Connor när han fick se pyjamasen. Precis en sådan som han önskat sig. Jag hade värdecheck på Clas Ohlson så därifrån fick Connor lego och Peach hittade jag på Kupan.
 
 En tröja till mig själv från Myrorna och så måste jag få med mig Minigeléhallon från Lagerhaus när jag ändå är där. De är så söta! Hmm...alltså, de smakar som vanliga stora så jag menar att de ser söta ut.
 
 På BR hittade jag dessa nya Turtles-lampor i form av deras vapen. Det blev Leos svärd först.
 
 Och så dök det upp en katt i bild igen, som vanligt. På en ny skojig affär hittade jag en hylla till Connors rum, en stor klädnypa som jag ska ha och en rolig penna till Connor. Affären heter TGR.

Valde behandling på Headspot

Jag har samlat ihop 8 koder från Arla Wellness och fick då välja en gratisbehandling. På webbsidan fanns det en lista att välja på och närmaste fanns i Karlstad. Tre olika alternativ. Jag valde hårbottenmassage med inpackning och styling på Headspot och det var ett härligt val! Hade tid där igår och äntligen lyckades något lindra min långvariga, dryga huvudvärk.
 
Det var verkligen skönt att bli ompysslad. Det var trevlig personal och härligt fräscha lokaler.
 
Efter behandling. Stället ligger på Mitticity i Karlstad och jag kan rekommendera ett besök.

Andra dagen gjord igår...

Igår fick jag träffa sjukgymnast och arbetsterapeut i min medicinska utredning. Träffarna bestod i många olika övningar som jag testades i. Flest hos sjukgymnasten då. Gå, snabbt, gå i trappor, gå upp och ner på låg pall, lyfta vikter från midja till axelhöjd, lyfta vikt från midjehöjd till golv (fast jag klarade inte golv så fick sätta ner på en "puff") och liknande var det där. Hos arbetsterapeuten var det en övning med att flytta en låda med kontorsmaterial, sortera in materialet i hyllor på rätt plats samtidigt som jag bockade av och sedan göra tvärtom och packa en låda också. Jag kunde inte lyfta den lådan alls så fick hjälp att flytta den till bordet så jag kunde göra resten. 15 kg vägde den. Avskyr att jag inte är fysiskt stark, men med muskler som gör konstant ont är det väldigt svårt att bygga upp någon styrka. Dessutom är det inte det lättaste att lyfta något sådant när det (när jag försökte) kändes som att ett tiotal knivar kördes in i axelpartiet på mig.
 
Nöjd att det är gjort nu och tycker jag gjorde mitt bästa och det är det viktigaste. Jag försökte verkligen göra alla övningar och de övningar jag klarade försökte jag göra så bra jag kunde. Väl hemma igen tog jag igen mig på soffan. Connor hade varit uppe tidigt så han somnade i soffan så då somnade jag också en sväng.

Sett filmen You again

Spoilers förekommer absolut!
 
När en ung kvinnas bror ska gifta sig med hennes värsta mobbare från high school så antar hon utmaningen att avslöja broderns fästmö som den hon verkligen är.
 
Denna film överraskade mig! Jag förväntade mig lättsam komedi, men den har en tyngre grund. På ena sidan har vi Joanna som var en elak översittare i high school och som förpestade Marnis tillvaro. På andra sidan har vi Marni som vill rädda sin bror undan ett dåligt äktenskap eftersom Joanna var så elak då och därför fortfarande måste vara en dålig person.
 
Och ja, det verkar verkligen som att Joanna fortfarande är elak. Att hon fortfarande har det i sig. Hon faller i alla fall väldigt lätt tillbaka till det beteendet med Marni även om hon beter sig som en ängel mot alla andra. Dock så får man ett svar på det. Jag förstår Marni. Det är lätt att relatera till. High school som är en sådan känslig ålder och sedan ha en person som hackar på en precis hela tiden. Det sätter spår. Det är stort att kunna gå vidare från det. Filmen engagerar verkligen, samtidigt som den roar. För personerna som är ovänner i filmen (inte bara Joanna och Marni) framstår som riktiga idioter till slut. Även fast jag förstår beteendet...hehe... Det är kul att se när de blir riktigt galna. Att det är kul beror på hur saker blir i slutet. Det hade inte varit det minsta kul om det varit annorlunda.
 
Ibland får jag en pinsam känsla och vill gömma mig. Men till skillnad från filmer där man vill gömma sig för att det är så dåligt så beror det här på att de lyckas framkalla exakt den känsla som karaktärerna känner. Riktigt lyckat med andra ord!
 
We are the champions används lite fult i filmen av mobberskan, kan jag säga som en sidnot. Men det förstörde inte låten alls, det bara visade att mobberskan missbrukade den. Kul att se Patrick Duffy i en liiiiiiten roll och The Rock i en ännu mindre roll. Det var oväntat.

Rekommenderas!
 
 

Mina favoritpojkbandslåtar del 3 av 5

Ok, detta kommer fungera så här. Jag har valt ut fem pojkband och valt en låt vardera från dessa. Så det kan förhålla sig så att ett band har flera låtar som jag gillar lite mer än någon av de låtarna jag har med här. Men det blir en lista på en favoritlåt per pojkband. Och helt utan inbördes ordning.
 
Nummer 3: Flying without wings - Westlife (1999).
 
Detta band var förband på min allra första konsert där Boyzone var huvudakt. Jag föll direkt för denna låt. Shane's röst (han som sjunger först) är så underbar och klar! Tidigare störde jag mig på Mark's röst, men har nog vant mig för numera tycker jag att han sjunger helt ok.
 
 

Tränar bokstäver

Idag har Connor och jag tränat på bokstaven C. Han har börjat visa intresse för bokstäver nämligen. Tänkte att det nog är lättast för honom att lära sig sitt namn först. Lite klurigt bara eftersom C kan låta både som K och S. Inte så vanligt med K i svenskan då, men Connor uttalas med K så vi har med båda ljuden. Typiskt oss att välja ett långt namn till honom. Jag minns när jag var liten och skulle skriva mitt namn. Sa till mamma att: "Varför var ni tvungna att ge mig ett så långt namn?". Och så gör jag samma sak själv...hehe...
 
Ja, min ritförmåga är väl inte toppen, men så länge det går att se vad det är så går det an.

En till vinst för Connor

Idag fick Connor post igen. Inuti låg en vinst från 91:an/Egmont. Det är mormor som skickat in igen. Så snällt och roligt!
 
Inte länge sedan vi hyrde denna och Connor gillade den.

Mina favoritpojkbandslåtar del 2 av 5

Ok, detta kommer fungera så här. Jag har valt ut fem pojkband och valt en låt vardera från dessa. Så det kan förhålla sig så att ett band har flera låtar som jag gillar lite mer än någon av de låtarna jag har med här. Men det blir en lista på en favoritlåt per pojkband. Och helt utan inbördes ordning.
 
Nummer 2: Different Beat - Boyzone (1996).
 
Detta band kommer alltid ha en speciell plats hos mig. Första konserten jag någonsin var på. Denna låt är så härlig! Trummorna, sången, kören... underbart! Rest in peace Stephen Gately (1976-2009)!
 
 

Barnfest idag

Connor hade superskoj på barnfesten. Så skoj att han, precis som förra året, inte ville äta korv eller kakor. Han hittade lite kompisar som han lekt med tidigare, men även några nya. Det var roligt att se! Tack så mycket Bortans IK - damsektionen för denna roliga årliga grej!
 
I fiskdammen fick Connor en monstertruck i form av en oxe och alla barn fick ett varsitt godishus.

Sett filmen Knight and Day

Spoilers förekommer!
 
En kvinna (Cameron Diaz) blir meddragen i en konflikt av en spion (Tom Cruise) som försöker rentvå sitt namn.
 
Här har vi det jag skrivit om tidigare. Detta är en roll som passar Tom Cruise. Det är bara action och Tom är en tränad spion som reagerar instinktivt. En mycket mer passande roll än som Jack Reacher. Filmen är som de flesta actionfilmer, lite sådär överdriven. Men det funkar för det mesta. Det enda som stör mig är att Cameron Diaz är så tafatt och rädd och sedan helt plötsligt blir hon tuff vapenexpert bara för att hon mekat med bilar och sportat när hon växte upp för att "pappa ville ha pojkar". Blir så arg på föräldrar som tvingar på sina barn saker utifrån hur DE ser på könsroller och vad DE tror att pojkar "måste" göra och flickor "måste" göra. Alla ska få vara fria att vara individer. Hmm... det blev visst två störmoment där. En bredvid filmen och en i filmen.
 
Filmen är roande och replikskiften här och där får mig att le och skratta smått. "Anybody make a move, I kill myself and then her." Hihihihi... Jag är en person som märker ord så jag tycker det är komiskt att ingen i restaurangen reagerar på att han säger helt fel. Troligtvis på grund av att han viftar med ett vapen och folk reagerar på ett annat vis än med logiska tankar då. Jag skulle nog inte märka ord jag heller i en sådan situation.
 
Man kan se denna film för lite smålöjlig roande action.
 

Barnfest imorgon

Imorgon (12 januari) klockan 11 är det den årliga barnfesten i Tväruds gymnastiksal. Öppet för alla! Det blir andra gången som vi är på det och Connor hade så kul ifjol så hoppas det blir minst lika kul i år. Kom dit med era barn om ni är i trakterna!
 
Så liten han var på förra årets barnfest. Vad han växer!

Mina favoritpojkbandslåtar del 1 av 5

Ok, detta kommer fungera så här. Jag har valt ut fem pojkband och valt en låt vardera från dessa. Så det kan förhålla sig så att ett band har flera låtar som jag gillar lite mer än någon av de låtarna jag har med här. Men det blir en lista på en favoritlåt per pojkband. Och helt utan inbördes ordning.
 
Nummer 1: I'll be loving you (forever) - New Kids On The Block (1989).

Smörigt? Absolut! Denna låt framkallar många myskänslor för mig. Vi hade den på ett blandkassettband i bilen när jag var barn och den var härlig att höra på våra bilresor. Jag tycker den är härlig och coolt att Jordan sjunger den i så hög ton hela låten.
 
 

Dokumentären The god question

På SVT visades dokumentären The god question i tre delar. Jag hade inte tid att se dem då utan spelade in dem och har precis sett avsnitt 3 nu. Därför finns inte alla avsnitt kvar på SVTPlay tyvärr, men jag kan verkligen rekommendera denna serie för er som är intresserade av frågor om tro och icke-tro. När jag skriver nedan om "en person säger" eller "flera personer säger" så menar jag personer i dokumentären, ifall det framstår otydligt.
 
Tredje avsnittet tyckte jag var mest intressant då det handlade om hjärnan och medvetandet. Det är intressant att se hur både troende och icke-troende är så övertygade om sin sak och att "de andra" har "fel". Jag tycker de missar en sak i det. Det de missar är att det de tror kanske är helt rätt för dem, men det innebär inte att det är rätt för andra. Jag tror att alla måste hitta sin väg själva.
 
Lite tankar om sista avsnittet, det avsnitt som engagerade mig mest:
 
Religion enligt Darwinism:
"Gudstron kan ha överlevt för att den ger de troende en fördel: Hopp i svåra situationer."
 
En troende säger att en värld utan gud skrämmer honom för att människor då inte skulle ha moral. Där anser jag att han har fel. Felet i detta är att många icke-troende har moral och agerar efter det utan en överhängande dömande gud. Att "göra rätt" för att man tror att man på yttersta dagen blir dömd och straffad om man "gjort fel" är egentligen inte att göra gott, enligt mig. Jag är ateist och har en väldigt hög moral, en stark vilja att hjälpa människor och att "göra rätt". Så äkta moral behöver inte hänga ihop med tro.
 
En person säger att folk tror för att de är lärda till tro. Att om hjärnan impregneras med tankarna när man är barn så sitter de kvar. Till viss del tror jag det ligger något i det, men det gäller inte alla personer. Tar mig själv som exempel igen... Jag var med "som vanligt" i kyrkan som barn. Med "som vanligt" menar jag som de flesta andra i vår omgivning. Jag fick höra om gud, fick barnens bibel, det sjöngs psalmer och så vidare. Men jag trodde aldrig på det. Flera personer säger att de blev skeptiska i tonåren och det verkar vara det vanligaste. Jag var skeptisk redan som barn.
 
Flera personer vittnar om att de tror på grund av personliga "andliga" erfarenheter som de tolkar som kontakt eller närvaro av en gud. En troende säger att ateister har helt rätt och är rationella, men att han tror på grund av sin egen personliga upplevelse. Nu kommer vi till den del då jag blev som mest intresserad. "Kemiska reaktioner i hjärnan ger "andliga" upplevelser." Man har undersökt gener och hittat en "särskild gen som uppträdde hos dem som har andliga upplevelser. Den verkar avgöra om man ska vara andligt lagt eller inte."
 
Verkligen intressant! Att en gen framgår oftare hos andligt lagda än hos de som inte är det. Detta är något jag måste söka vidare inom och lära mig mer om. En del troende forskare tycker inte att man kan förklara tro med gener och hjärnforskning och ansåg att det handlar om mer än det som kan beskrivas vetenskapligt.
 
"Tro har hjälpt folk att förändra deras liv och det tolkar många som bevis för en gudsexistens." Tron i sig kan förändra hur folk reagerar, tänker och agerar så självklart kan tro förändra liv. Jag tycker inte att detta är tillräckligt för att bevisa en guds existens. Tro verkar ge en del glädje, sinnesro och styrka. Så skönt för dem! Jag är uppriktigt glad för folk som lyckas vända sina liv och som finner lycka! Hoppas bara att de som finner det inser att den vägen som är "rätt" för dem, inte är "rätt" för alla.

Äntligen skaffat nya bh:ar

Har tänkt gå till affären BHaget i Arvika för att få hjälp med bh. En del dagar kan inte jag ha bh för att det gör så ont i kroppen och jag har tänkt att det måste gå att få bekvämare underplagg. Idag efter ett tandläkarbesök passerade jag denna affär och gick äntligen in.
 
Jag fick jättebra hjälp och kvinnan i affären var väldigt trevlig! Det visade sig att jag, som så många andra, gått runt med helt fel storlek i alla år. Jag har trott att jag är 70B. Jag är 65C. Jag kände skillnaden direkt jag provade några bh:ar. När jag satte på min egen igen för att gå hem så kändes den helt värdelös och fruktansvärd. Och det var min favorit-bh förut! Nu har jag städat bort alla hemska bh:ar jag haft som suttit illa och gjort ont. Rekommenderar verkligen denna affär!
 
Dessa två blev det för mig idag. Och jag kan inte ta kort utan att det ska smyga fram en katt heller...hmmm...

Första dagen gjord igår...

...och till onsdag är nästa dag. Det jag menar är min medicinska utredning som är beställd av Försäkringskassan. Min tidigare hade hunnit bli för gammal. Så igår träffade jag läkare och psykolog. De var väldigt trevliga och lätta att prata med. Väldigt skönt för jag har så svårt att prata om hur jag egentligen mår. Jag är så van vid att hålla mig bättre än jag är. Inte konstigt att många inte förstår... Men jag vill inte heller bli en person som konstant pratar om sjukdomar och så vidare. Finns många trevligare saker att prata om.
 
Dessa träffar var på ett ställe i Karlstad centrum och när jag kom in i hallen där så ville jag ta med mig nästan en hel bokhylla hem. Inte själva hyllan då utan böckerna. Psykologiböcker. Jag var helt fascinerad! Hoppas jag kan minnas en del av titlarna och kolla om biblioteket har dem.
 
Det var en lång dag så jag var rejält sliten efteråt och även idag. Fick veta en del jag inte vetat innan och tyckte det var givande träffar i alla fall. Jag fick en del tips, bland annat att jag ska höra med någon om hjälp med ett stretchprogram då jag har förkortade lårmuskler. Om jag får "rätt" program att stretcha så kan jag motverka att det blir värre frampå. Har märkt av på sistone att jag har svårare för att ta mig upp när jag suttit på golvet och lekt med Connor så nu vet jag varför och vad jag kan göra.
 
Jag fick göra ett uppmärksamhetstest på en dator också. Det var inte det lättaste kan jag säga och måste erkänna att jag efter en stund blev väldigt sugen på att titta ut genom fönstret istället...hehe... Det höll på i 14 minuter. Blev glad av att höra att psykologen ansåg att jag är väldigt stark mentalt. Självklart blev jag glad av att höra att jag uttrycker mig väl, tänker djupt och har en välfungerande förståelse. Men när hen sa det visste jag inte riktigt var jag skulle titta. Är inte så van vid sådana kommentarer.

Repris på en bra låt - Born Free

Får rysningar varje gång Brian May börjar spela på sin gitarr i denna låt. Vilket härligt ljud!
 
 

I brist på snö...

...så kan man använda snowracern till något annat. Som kattkoja till exempel.
 
Yatzy trivs.

Fler förberedelser inför äventyr

Idag hade jag möjlighet att göra några ärenden, vilket var väldigt bra för imorgon ska jag på en medicinsk utredning och då vet man aldrig hur jag mår efteråt. Jag kunde fixa ett bankärende, ett ärende för att skaffa saker från Tilde Tryck och ett ärende till Kappahl och Lindex för att skaffa byxor till Connor inför vårt äventyr. Fodrade vinterbyxor gör sig nog inte så bra när det är förväntad temperatur på kring 19 plusgrader när vi ska till Fuengirola. Jag hittade även en fleece-jacka på rean. Connor godkände allt när jag kom hem och är speciellt förtjust i de gröna zebrarandiga byxorna och Bamse-jackan.
 
Bamse-jackan och de tre mjukisbyxorna är från Lindex och de zebrarandiga byxorna är från Kappahl. Hade en värdecheck på 50 kronor på sistnämnda stället så det blev billigt.

Sett filmen A Haunted House

Spoilers förekommer!
 
Malcolms flickvän Kisha flyttar in till honom, men ganska snart så börjar mystiska och konstiga saker att hända.
 
Detta är en parodi på Paranormal Activity fast tillskruvat på det mest sjuka sätt som går ungefär 100 gånger om. Tycker ni de första Scary Movie var sjuka? Detta är MYCKET mer. Marlon Wayans ligger bakom detta tillsammans med Rick Alvarez. Jag har sjuk humor, men det här blir för mycket. Jag fick ha en skämskudde i närheten hela tiden.
 
Det började direkt i filmen. Jag tycker inte att man skämtar om att döda husdjur. Det blir alldeles för grovt. Den början satte nivån för hela filmen, fast istället för morbid humor blev det rejält snuskig humor efter ett tag.
 

IKEA-grej nummer tre

Förvaring får vi aldrig nog av verkar det. Denna låda passar perfekt under Connors säng.
 
Den finns på barnavdelningen på IKEA.
 
Alla Thomas-tåg och Chuggington-tåg med grejer på ett och samma ställe nu.

Läst klart: Queen - One Vision av Matters Furniss

En bok på engelska som även innehåller 4 dvd:er med en dokumentär om Queen.
 
Dokumentären kollade jag på först och den gav inte så mycket tyvärr. Jag har sett många bättre dokumentärer.
 
Boken då. Jag stör mig på ett antal felstavningar. Tycker det är rätt klantigt att inte trippelkolla sådant innan man trycker en bok. Det finns ingen källangivelse för olika saker och på något ställe finns även helt uppenbara fel (något man lätt kan kolla upp via diverse andra källor på nätet eller i andra böcker). Boken känns i slutändan som någons "hobbyprojekt".
 
En stor del av boken tas upp av en genomgång av Queens alla låtar. Författaren påstår att tracklistan är en objektiv genomgång av låtarna, men den genomsyras av åsikter som dessutom påstås vara "rätt" och "sanna". Jag avskyr när någon anser att deras åsikter och smak om musik och liknande är bättre än någon annans. Man förlorar inget alls om man missar denna bok. Inte ens som Queen-fan.
 
Dvd:erna i boken.
 
 Bokens framsida.

Redan vår/sommarskor till Connor p.g.a. resa

Som jag avslöjade här så ska Connor och jag hälsa på Kimmi och hennes familj. De bor i Fuengirola i Spanien och med det klimatet passar det inte riktigt att komma med vinterfodrade kängor. Därför har jag redan köpt ett par vår/sommarskor till Connor. Han fick vara med och bestämma själv så de blev självklart gröna.
 
Vi har precis sett Monsters University så det påverkade också.

En variation av falukorv

Jag hittade ett recept på ICA Maxi som vi testade eftersom Connor är så glad i falukorv och det är roligt med lite variation. Vi gjorde lite ändringar i receptet så det skulle passa alla.
 
Falukorvsfräs med spagetti
 
Ingredienser:
 
600 gram falukorv
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
 
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl ketchup
Salt och peppar
 
Spagetti

  • Skär korven i bitar. Skiva purjon i breda bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  • Stek korven i olivoljan. Krydda med paprikapulver.
  • Pressa vitlök och tillsätt purjo och paprika. Fräs i pannan tills paprikan mjuknat lite.
  • Koka spagettin.
  • Blanda gräddfil och ketchup. Smaksätt med salt och peppar.
  • Klart att servera!

Cykelhjälm?

Jag erkänner! När jag var yngre så cyklade jag utan hjälm. Jag tyckte den var ful, otymplig och inte nödvändig för jag var bra på att cykla. Gissa om jag tänkt om många varv extra sedan dess! Numera är hjälmarna inte alls fula och otympliga och man kan vara hur bra som helst på att cykla, men man kan inte förutse allt.
 
Jag började använda cykelhjälm igen i slutet av 20-årsåldern och nu när jag har barn så ser jag det som en självklarhet att föregå med gott exempel. Det är ofta jag ser familjer cykla runt på somrarna och barnen har hjälmar, men nästan aldrig föräldrarna. Det ser så hycklande ut. Hur kan man motivera att sätta hjälm på sina barns huvuden, men inte på sitt eget? För att man själv har cyklat mer och är mer kunnig? För att barn är skörare än vuxna? Dessa argument kaaaanske skulle hålla om man var helt ensam ute, väglaget var perfekt och man hade en bra cykel. Men väldigt ofta är det stadscyklande vi pratar om.
 
Jag är mån om innehållet i mitt huvud. Därför är valet enkelt för mig. Cykelhjälm? Absolut!
 
Man kan läsa mer om detta bland annat här.

Låg intelligens?

Det står ovanför kommentarsfältet och jag har skrivit om det flera gånger, men ändå verkar en del inte vara riktigt läskunniga. Jag publicerar inte patetiska anonyma kommentarer vars syfte går ut på att trycka ner personer och/eller åsikter. Lyft upp er själva istället så behöver ni inte trycka ner andra. Försök att bli lite lyckliga så behöver ni inte vara så avundsjuka. Jag skickar en kram till er på vägen mot att börja tycka om er själva.

Fått efterlängtade böcker

Jag beställde dem samtidigt, men de skickades i två paket. Fast då fick jag en extra tomte så det var kul...hehe... Ser verkligen fram emot att läsa dessa! Tv-serien är en av mina stora favoriter.
 
Bokus önskade god jul med godistomtar i bokpaketen. Sådant gillar jag!

Haft med en del insändare på sistone

Det har varit riktigt flyt med insändare de senaste veckorna. En av dem skrev jag och skickade förra året dock, men det fanns inte plats i tidningen då och eftersom jag skrev om något kopplat till julen så kom det med detta år istället. Härligt att de kom ihåg det!
 
 
Mitt insändarhonorat.
 
 Det jag skickade in förra året. Fick trisslotter, men ingen vinst tyvärr.
 
 
Insändarhonorat.

Nästa IKEA-grej

Idag blev nästa IKEA-grej fixad. Det var en chansning så jag är glad att den fungerade. När vi var på IKEA igår skulle vi egentligen köpa trådbackar, men så hittade jag skolådor på rea. Eftersom vi hade tänkt ha trådbackarna till skorna i hallgarderoben så kändes skolådor ändå logiskt.
 
Röran innan.
 
 Ordning och nu kan vi se vad vi har för skor också. Skubb skolåda turkos blev det. 69 kronor/4-pack. Innan rean 99 kronor/4-pack.

Tröttsamt att det gnälls oavsett vikt

Då och då får jag se dem. Bilder och citat där det står att "män vill ha riktiga kvinnor" och "riktiga kvinnor har kurvor", "Kurvor är snyggt, ben är inte snyggt" och så vidare. Jag blir så trött på detta! Hur kan en del anse att det är att stärka självkänslan hos vissa genom att trycka ner den hos andra?
 
Jag är naturligt smal. Har alltid varit det. Har lite mer "kött på benen" efter att jag fick barn, men är uppenbarligen ändå så smal i folks ögon att de ibland ifrågasätter om jag äter (svar: JA!). Missförstå mig inte, jag är inte för att svälta sig, banta och gå ner till en ohälsosam vikt för att uppfylla någon sorts "norm" som presenteras i modellbranschen, i filmer och i reklam. Men jag är FÖR naturlig vikt. Man ska få se ut som man gör utan att få höra att man är "för smal" och att "kurvor på kvinnor är snyggt". Skippa alla dessa kroppsdissanden och låt folk ha den kroppsform de har!
 
Lägg av med att döma ut en kroppstyp!

Julklappar, IKEA och förberedelser

Idag var vi till Väse för att äntligen kunna byta julklappar med Connors kusiner. Det var planerat tidigare, men vattkoppor och andra sjukdomar satte hinder för det. Jag passade på att gosa lite med vad jag trodde var en höna, men det var visst en ungtupp. Ja ja... gosig var han i alla fall. Han var grå så det var därför jag siktade in mig på honom. Jag tycker grå höns är så fina! Han och en annan gråis (den var faktiskt en höna) hade inga namn så Robin och jag fick namnge dem. Robin gav hönan namnet Agda och jag gav tuppen namnet Jerry. Jag hade en grå tupp som hette Jerry när jag var barn. Han var så tam och gosig. Hans pappa hette Klump-Kalle och var också min. Vi hade fostrat dem sedan de kläcktes i vår äggkläckningsmaskin. Oj, vilket sidospår jag hamnade på nu. Slutsats: Jag gillar verkligen höns!
 
Efter det begav vi oss till IKEA och vi hittade faktiskt allt vi skulle ha. Har inte orkat ta uti med allt så det kommer kanske i ett inlägg en annan dag.
 
Sedan letade jag efter lite grejer på ICA Maxi till ett äventyr som Connor och jag ska på. Vi ska hälsa på Kimmi och hennes familj. Vet inte exakt när bara, men nu har förberedelserna börjat i alla fall. Hittade även en helt totalt absolut onödiga grej till mig själv, men tyckte det var coola strumpor så jag unnade mig.
 
Connors julklappar. Smurfan med bil, Smurf som lyser i olika färger, långkalsonger och en Nalle Puh-termos.
 
Dynorna heter Malinda och är från IKEA. Hade sett ut dem i förväg på nätet. Grönt passar i vårt kök.
 
 Connor fick en rejäl axelväska till vårt äventyr. Bara 24,50 kronor kostade den.
 
 Sedan så vet jag vad folk tycker om barn på flygplan så jag ska ha med underhållning till honom. Gröna små hörlurar blev det förstås.
 
Och så har vi min helt onödiga sak. Men knästrumpor värmer skönt och dessa var så snygga.

Sett filmen The Stepfather (2009)

Spoilers förekommer!
 
När Michael kommer hem från en militärskola finner han att hans mor snabbt förälskat sig och flyttat ihop med en ny man.
 
Det var ett tag sedan jag såg The Stepfather från 80-talet, men av vad jag kommer ihåg så är inte mycket ändrat i denna. Ska man göra en remake så tycker jag att man ska bjuda på något nytt och inte bara göra rakt av (helst ser jag att de inte gör remakes alls). Det lämnas många lösa ändar här och där genom filmen. Saker man aldrig får svar på. Irriterande. Om man kan glömma det så är filmen dock enerverande på ett bra sätt.
 

Hejdå 2013

Igår var en rätt jobbig kväll för mig. Jobbigare än jul, vilket jag inte förväntat mig. Det var en kvart kvar till tolvslaget när det brast för mig. Jag insåg att vi var på väg till det första året i mitt liv utan Sylvia. Hon fanns hos oss större delen av 2013, men nu kommer ett år helt utan. Tårarna bara rann för mig.

Mitt 2013 med bilder

Januari
 
 Treskerundan.
 
Februari
 
 Barngympa.
 
Mars
 
 Jörgens 80-talsfest.
 
April
 
 Trysil.
 
Maj
 
 Ullared.
 
Juni
 
 Flåm.

Juli

Ingen bild för juli. Det var månaden då vi förlorade Sylvia. Saknaden är så enorm att den inte får plats i bröstet på mig!
 
Augusti
 
 Connors födelsedag.
 
September
 
 Ullared en gång till.
 
Oktober
 
 Arvikamârten.
 
November
 
Jag gjorde laseroperation på ögonen för att få bort synfel.
 
December
 
 Jul.

RSS 2.0