En liten fundering...

Läste precis att Sacha Baron Cohen har klippt bort material ur sin senaste film Brüno där han driver med Michael Jackson, detta på grund av Jacksons bortgång. Hur kommer det sig att det är fullt ok att driva med en människa när denne lever och kan ta åt sig och bli sårad av det, men när denne har dött så blir det plötsligt "känsligt"? Borde det inte gälla när en person lever också? Bara en tanke...

Bortrest igen

Imorgon drar jag, Robin och syrran iväg på Helsingfors-kryssning.


Inköp under helgen


Programmet för Metaltown var gratis och så köpte jag en Dragonforce t-shirt. Sista delen i Nord och Syd samt filmerna The Ladies Man (med Jerry Lewis) ochThe Mist köpte jag på Movieline.

Metaltown i Göteborg!

Åh, vilken underbar festival! Jag har hittat min festival kan jag säga. Jag, Thea, syrran och Hugo var iväg på denna. Det var med många band som jag gillar och i övrigt bra musik nästan hela tiden. Den enda negativa saken är att folk inte visar någon respekt eller hänsyn för andra. Så otroligt desperat behöver man inte vara så att man nästan mejar ner folk. Jag var på väg ut från första avgränsningen efter Children of Bodom's spelning. Folk ville in till nästa spelning som skulle ske om cirka 1 timme, men vakterna håller tillbaka dem för att alla som vill ska komma ut först. Då tränger de sig förbi vakterna och jag + några personer till (inklusive en tjej med kryckor kan jag tillägga) hamnar i värsta stormande havet. Håller på att mejas ner men får tag i ett staket som tur är och klänger mig fast vid det. VISA HÄNSYN OCH VANLIGT HYFS MÄNNISKOR *svordomar*! Men som sagt, det var det enda negativa. Nu till det roliga!

Första dagen såg jag Trivium, Meshuggah, Children of Bodom, Volbeat, Disturbed och Slipknot. Flera av banden har jag knappt hört nåt av, men de var riktigt bra live. Slipknot var höjdpunkten på den första dagen. Då stod jag och syrran och röjde som bara *svordom*! Syrran skrek efter Spit it out hela konserten och så spelade de den sist. Vi var på en Slipknot-konsert en gång för 7 år sedan så vi visste vad som väntade. Folk stod även på Götaälvbron och tittade och synen måste ha varit härlig! Alla i publiken sätter sig ner på marken och sedan när en viss strof sjungs i den låten så ska alla hoppa upp och bara röja! Det såg ut som att publiken kokade från där jag stod.

Andra dagen såg jag Dragonforce, All that remains, My dying bride, Mustasch, Opeth, Dir En Grey och Marilyn Manson samt hörde Girugämesh. Höjdpunkten denna dag då det gäller spelningar var Dragonforce. De var mitt största skäl till att åka på Metaltown och de levde upp till förväntningarna plus lite mer. Jag och Thea stod längst fram. Märkte ni att jag skrev höjdpunkt då det gäller spelningar? Det var nämligen en annan sak som blev höjdpunkten. Sitter och käkar jordgubbar tillsammans med Thea i skuggan och ser då en kille med otroligt långt hår. Wow, tänker jag. Då vänder han sig om och det är Herman Li från Dragonforce! Med sig hade han Dave och Vadim (?)....uppfattade inte namnet riktigt. Han spelade keyboard i alla fall. Jag blir lite blyg, men Thea tycker att "vi går fram och pratar med dem". Jag är lite osäker..."jag gillar dem ju, blir alldeles korkad då". Men Thea drar iväg med mig mot dem. Vi ställer oss en bit bort för de pratar med några andra. Sedan tittar Vadim åt vårt håll och då skickar Thea honom ett leende så han kommer till oss och börjar prata. Han var riktigt skojig och verkade hur snäll som helst. Thea tyckte inget särskilt om Dragonforce före spelningen, men blev med för min skull och efter spelningen gillade hon dem så det passade jag på att berätta. Han tyckte det var coolt. Tog lite kort också. Tyvärr hann vi inte ta med de andra för de hade bara kort tid på sig innan de skulle vidare. Men det var verkligen väldigt coolt av dem att gå runt och umgås med folk. Vadim sa att de gillade att göra så efter spelningar, gå runt och "mingla". DET kallar jag för ett riktigt band!

Sista dagen i Göteborg var vi och hälsade på Robins systerson Stefan i Angered (Thea är förresten systerdotter till Robin). Sedan hann vi till Movieline innan hemresan. En riktigt härlig helg och sol har det varit hela tiden. Sol+hela dagar+asfalt=en sönderbränd Tess. Tog ett svalkande dopp på kvällen, men nu bränner armarna igen. Hoppas ni orkat genom hela den långa texten. Det är faktiskt hela helgen inkluderad i den, så den är inte så lång egentligen. Är totalt slut nu och ska sova riktigt länge imorgon. Nu följer en bildserie över helgen.

Dag 1


Yatzy vill inte att jag ska åka och lägger sig på mina skor i protest.


Thea har tuffa skor första dagen.


Metal!


Children of Bodom.


Det samlades en del "snyltare" på bron.


Storbildsskärm fanns vilket var perry! Här är två medlemmar ur Slipknot.


Slipknot.

Dag 2


Rekommenderar detta sköna B&B.


Festivalområdet.


Dragonforce. Bästa bandet på festivalen enligt mig!


Dragonforce.


Dragonforce.


Dragonforce. Ond blick eller?


Whoho! Vadim (keyboard, Dragonforce) hade bytt om och cruisade området med sina bandkompisar.


Dir En Grey.


Avslutning på festivalen: Marilyn Manson.

Göteborg och Metaltown

Imorgon drar jag till Göteborg för festivalen Metaltown. Hoppas alla får en riktigt härlig helg!


Tidning och film

Köpte nr. 7 av tidningen Plaza Kvinna idag. Har aldrig läst den tidningen, men filmen P.S. I love you följde med och då kunde jag inte motstå. Såg den på flyget från Kina i april 2008. Lite lustigt att se film på flyg eftersom man sitter där med sin lilla skärm i stolsryggen framför och sina hörlurar, helt i sin egen värld. När man då reagerar på filmen får man undrande blickar från de runt omkring. Det verkade också som att jag satt och grät mer än vad jag gjorde för jag var även dunderförkyld. Ser fram emot att se den igen och får se om jag hittat en bra tidning på köpet.


Besök hos vänner + kattungar

Jag och syrran var och hälsade på Jenny & Martin idag. Jag blev så otroligt hus-sugen när vi var där. De har ett riktigt härligt hus på landet där luften var sval, dock fylld med myggor. De renoverar för fullt och köket var otroligt fint nu. Jenny hade gjort rabarberpaj som var riktigt mumsig. När vi fikat och pratat lite klättrade vi upp på höskullen där lilla kattmamman hade sina bebisar. 4 stycken riktigt charmiga småttisar, bara 2 veckor gamla.


Små sötisar som jamade högljutt och rultade omkring.


MAT!

30-årsjubileum!

Igår firade mamma och pappa 30-årsjubileum på sin förlovning! Om 2 år firar de detsamma då det gäller sin bröllopsdag. Jag var lite över 1 år då de gifte sig och för att jag skulle hålla tyst fick jag knäckebröd att tugga på i kyrkan. Hmm...smart...det fungerar ju *knaster knaster*

Jag var till dem och grattade idag i alla fall. Av mig och Robin fick de Ted Gärdestad: För kärlekens skull 1971-94 3-CD. Den passade bra på tre sätt. Båda gillar Gärdestads musik, cd:n heter För kärlekens skull och 1979 (året de förlovade sig) vann Gärdestad Melodifestivalen med låten Satellit.


Före detta småbåtshamnen i Arvika stadspark.

Kris?

Vår folkvalda regering sitter där för att de ska värna det svenska folkets intressen och göra vad som är bäst för landet. Man jagar de sjuka, man försämrar för pensionärer, man drar ner på vård, omsorg och skola, man vill att folk ska vidareutbilda sig men försvårar samtidigt möjligheten för detta och så vidare. Samtidigt så ger man skattelättnader till de rika och nu i finanskrisens tider så höjer man dessutom regeringens löner. Höjningen som statsminister Reinfeldt får är två tredjedelar av min totala månadsinkomst. Hans tidigare lön var 131 000 i månaden. Mer än en årslön för en hel del. Riktigt löjeväckande och otroligt dålig tajming.


Barndomsfilmer

När jag och syrran var små så hade vi en film om hunden Benji på Betamax. Man brukar komma ihåg någon enstaka scen i filmerna man såg när man var liten och då det gäller denna så kommer både jag och syrran ihåg Benjis "flickvän", en söt liten vit långhårig hund, då hon blir sparkad av en av skurkarna och man inte vet om hon lever. Nu har jag hittat vilken av Benji-filmerna det är! Det är den allra första från 1974 och den heter just Benji. Tyvärr så finns den inte i Sverige vad jag kan se...


Härlig sommarsyssla!

En av de härligaste saker man kan göra en riktigt fin sommardag är, i mitt tycke, att sitta i solens värme och läsa en bok. Men om man har känslig hud, som jag har, så får man förflytta sig till skuggan med jämna mellanrum. Jag har suttit ute på balkongen och läst idag med sällskap av katterna Tetris och Yatzy. Satt en halvtimme i solen, vilket jag tyckte räckte och uppsökte därefter skuggan. Men nu är jag ändå röd och säkerligen på god väg att bli röd som en kräfta. Så kan det bli, men härligt var det ändå.


Mitt boksällskap.

Hundvalpar

Idag var jag, Robin och syrran till Munkfors för att hälsa på hundvalparna där. De var jättesöta! En blandning av Golden Retriever och långhårig schäfer. Jag var på riktigt goshumör, så jag gosade en stund med varje valp och de vuxna hundarna och så hittade jag en katt också som var väldigt kelsjuk. Robin och hans systers familj hade vattenkrig sedan som jag och syrran lyckades undvika som tur var!


Sova är gott!


Svansföring!


Ett av mina kel-offer.


Vi lekte en del med pappan till valparna - Svinto.


Lilla goskatten som är mamma till en av mina och en av syrrans katter.

Städat akvariet

Det har varit dags att städa akvariet i en vecka ungefär nu och idag blev det äntligen av.


Rent och fint *blubb blubb*

Besviken på människor

Som jag har skrivit i något tidigare inlägg så är jag naiv i min inställning till folk. Jag tror gott om människor helt enkelt, vilket är lite konstigt eftersom jag samtidigt är skeptiker. Men jag har kommit fram till att jag mest är skeptisk till saker och företeelser....inte människor. Men det har hänt en del på sistone som gör att jag förlorar tron på folk mer och mer. Jag kan inte skriva så mycket om vad som hänt men det handlar om två skilda saker i alla fall. Det ena involverar hot mot en i min närhet och det andra är falskt och tarvligt beteende från en person som jag trodde var ärlig och snäll. Före dessa saker var det flera stycken i min närhet som blev attackerade eller nedslagna. Vad händer? Förstår inte vad det är med folk. Blir både ledsen, arg och känner mig så passiv. Men vad kan man göra? Det enda jag kan komma på, som gör att jag inte sänker mig till samma låga nivå, är att fortsätta vara som jag är fast kanske försöka vara lite mindre naiv.

Magnus Betnér i Arvika

Idag var Magnus Betnér i Arvika och pratade igen. Med sig denna gång hade han Agneta Wallin och Erik Bören. Det var en riktigt kul kväll! Roligast hade nog publiken då Magnus skämtade om vårt hemmaområde - Arvika!


Jag vann!

Fick ett telefonsamtal idag som avslöjade att jag vunnit två festivalpass och ett festivalkit till Arvikafestivalen. Så glad jag blev, jag hade inte råd att köpa biljett i år! Först trodde jag inte på det, men nu har det börjat sjunka in. Så otroligt skoj! Det är första gången jag vunnit något via sms-tävling. Här är tävlingen! Jag är vinnare 1 vecka 24. Vad tycks om min lilla sak och motiveringen för denna? (Se tävlingssidan för det). Tusen tack Halebop!


Hade inte råd med biljett förra året heller, men hängde lite utanför med kompisar. Hade med mina kritvita ben som ni märker. Foto: Annelie.

Minnen

Jag håller på att "städa" ur fotoalbum som jag har. Av någon konstig anledning har jag sparat på kort som är helt ur fokus och även kort som föreställer ingenting. Jag måste verkligen se över mitt behov av att spara på allt. När jag går genom korten så väcks många minnen till liv. Det har varit konsertfoton, festfoton, foton på vänner och familj, foton på djur och så vidare. Än så länge har jag bara städat ett album. Har cirka tio stycken kvar...phu! Men sedan ska det vara i ordning i alla fall om någon som kommer på besök vill se. Hittade ett snyggt foto på syrran i första albumet, se nedan.


Syrran i FlumeRide på Liseberg, 2001.

1-årsdag!

Idag var vi till Väse för att fira Robins systersons 1-årsdag. Han fyller imorgon egentligen. Tiden går verkligen fort. Tycker inte det var länge sedan som man höll i honom och han var liten bebis. Nu springer han runt i huset själv. Vi lekte en del med honom och hans storasyster och hade riktigt kul!

Efteråt var vi in en sväng på Maxi på Bergvik köpcenter där jag hittade....badankor! Jag tänkte på dig, Mirja. Tog till och med kort på dem ifall att du är intresserad. Det finns en packe med 5 eller 6 st små små ankor, många färger på en vanlig storlek och sedan gul eller svart jättestor anka. Jag har inte sett den största storleken förut. Som det kanske syns på bilden så är ankan en bra bit större än en vanlig tvålkopp.


Kvackisar i många färger och storlekar.

Grattis Tetris (spelet) 25 år!

Ett av mina favoritspel firar 25 år! Det uppfanns i dåvarande Sovjetunionen och släpptes 6 juni 1984. Första gången jag spelade Tetris var till min Game Boy. Det släpptes 1989, men jag tror att det var 1990 eller 1991 som jag började spela det. Det var ett enkelt spel, men ack så beroendeframkallande! Jag kan än idag spela det utan att tröttna. Ett riktigt kul klassiskt spel! Grattis!


Jag har fortfarande kvar min (fungerande) Game Boy och bland annat Tetris + andra spel.

Bokat kryssning

Efter en del pusslande så är nu kryssningen till Helsingfors bokad! Det blir jag, Robin och syrran som åker. Min examenspresent till Robin. Det ska bli så kul!


Färjan vi ska åka med. Bilden är från Tallink Silja Line.

Solnjutare

Idag skiner solen på vår balkong och katterna njuter i fulla drag. Jag har suttit där med dem och läst. Det har varit så mysigt!


Solnjutare nr. 1.

Johnny Cash i tv-serien Dr. Quinn

Jag fick första säsongen av Dr. Quinn på dvd av Robin för inte så länge sedan. Jag kommer ihåg från då serien gick på tv att Johnny Cash var gäststjärna i några avsnitt, men jag kom inte ihåg att han var det redan i säsong 1. Han gjorde inte bara riktigt bra musik utan han var helt trovärdig som skådespelare också.


Johnny Cash var "man in black" även i Dr. Quinn.
Köp DVD på Ginza

Valresultatet

Det ser inte så väldigt bra ut i valresultatet...Det kommer nog inte bli så många ändringar nu heller, trots att räkningen inte är klar. Undrar varför folk i Sverige har blivit mer EU-positiva...Eller är det bara så att många EU-negativa är soffliggare i valet? Jag tycker att ett samarbete mellan länder är bra, men att vi ändå ska ha självbestämmande över vårt eget land. Hoppas innerligt att de åtminstone inte klarar av att införa euron som valuta här! Varför bojkottar EU-negativa valet? Vi är med i denna dyra skit och då kan vi väl åtminstone försöka få in lite konstruktiv kritik i lägret så att EU inte kan fortsätta glida runt på räkmacka och få genom precis vilka lagar de vill.

Val till EU-parlamentet

Nu har jag röstat till EU-parlamentet. Hoppas ni också gjort det! Mitt val blev Junilistan. Jag gillar att de struntar i blockgränser. Att mitt val blev dem är för att de jobbar med frågor som är viktiga för mig, det vill säga:

De har en EU-kritisk ställning och är inte nickedockor
De vill ha kvar den svenska kronan
De är emot Lissabon-fördraget
De vill att varje land ska ha kvar sin bestämmanderätt över sitt eget land, men att man kan samarbeta i större frågor som till exempel klimat- och öppenhetsfrågor

För er som är förvirrade så är inte Junilistan ett parti. Det är därför de kallar sig Junilistan. Jag har träffat folk som inte riktigt förstått detta så vill förtydliga det här. Det är enbart till EU-parlamentet som jag röstar på Junilistan. När det gäller riksdagen så har jag andra prioriteringar som leder till att jag röstar på något helt annat.


Bröllop

Idag har hela dagen gått i bröllop, bröllop, bröllop. En släkting gifte sig med sin käresta och det var så fint! Brudens klänning var otroligt vacker (hela bruden var väldigt vacker) och deras lilla barn var så sött! Min släkting var också väldigt stilig i frack. Jag är så glad för deras skull!


Brudbuketten.

Uppsatsseminarium

Fredag var jag på mitt första uppsatsseminarium. Det var riktigt lärorikt, intressant och kul! Väldigt roligt att få träffa klasskompisarna. Eftersom vi pluggar på distans så har vi bara haft kontakt över internet så det var riktigt skoj att få träffas! Seminariet hölls på Karlstad Universitet där det visst var examensdag också. Fast vi har lite slutjobb kvar innan slutgiltig inlämning av B-uppsatsen.


Min B-uppsats.

Bio: Terminator Salvation

Spoilers förekommer! En klart godkänd handling! Som en diggare av 1:an, 2:an och tv-serien så är jag alltid intresserad av att få veta mer om olika karaktärer och bakgrunden till saker och ting. Är kanske lite konstigt att skriva bakgrunden till saker, när filmen utspelar sig i framtiden men ni vet säkert vad jag menar. Det var några saker som jag saknade i handlingen men man kan inte klämma in allt i en film som är under 2 timmar lång.

Effekterna var till större delen riktigt usla. I sluttexterna hedras Stan Winston, effektmakaren som dog 2008. Att han hedras förstår jag helt och fullt. Han var helt otrolig med sina effekter. Varför denna filmen hedrade honom....ingen aning. Han var med och jobbade på övriga Terminator-filmer, men att hedra en stor effektskapare med en film där effekterna är så totalt usla är bortom min förståelse. Arnold var verkligen droppen. Den lilla flörten med fans av 1:an och 2:an fungerade inte på mig i alla fall. Hade snarare motsatt effekt.

Christian Bale var stel som alltid. Jag är en av få som inte fallit för den karlen verkar det som...Måste vara någon American Psycho/Batman-feber som jag är immun mot. Skämt åsido, han är inte min typ av skådis. Sam Worthington gör däremot väldigt bra ifrån sig och Anton Yelchin är faktiskt övertygande som en ung Kyle Reese (min favorit från Terminator 1). Bryce Dallas Howard spelar en överflödig roll. Det känns mest som att hon inte gör något och jag vet inte vad hon ska tillföra till handlingen.

Jag har fortfarande 1:an som favorit och 2:an som 2:a, men denna är åtminstone bättre än 3:an som var så usel att jag nästan lyckats radera den från mitt minne. Denna tillför åtminstone något då det gäller handling. Se den om ni klarar av, eller kanske till och med gillar, usla dataeffekter.


Läst klart: Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron

Detta är en bok om en katt som funnits på riktigt, på biblioteket i Spencer (Iowa, USA). Jag trodde att boken enbart skulle handla om Dewey, men den handlar även om trakten där han bodde och folket han umgicks med. Det är en gripande historia om både katt och människor. Mina ögon var absolut inte torra! En bok jag rekommenderar starkt till djurvänner och folk som gillar att läsa om mänskliga öden där man inte är någon superhjälte eller actionfigur, men ändå så otroligt mycket mer än allt sådant.


Framsidan av den inbundna utgåvan.

Betyg

Retsamt folk

Jag förstår mig inte riktigt på en del människors syfte att konstant reta andra. Om vi till exempel säger att man har en fråga som är känslig för en och andra personer vet om detta, hur kommer det sig då att just detta ämne alltid kommer upp till diskussion då man är i närheten? Jag kan inte tro att personerna ifråga är så totalt enspåriga att de aldrig pratar om något annat, utan det måste vara ett medvetet val att prata om något som retar upp någon annan. Varför?

Varför ska inte jag ha rätt att få tycka som jag vill? Varför är just min åsikt så otroligt "korkad"? Det är en ÅSIKT, precis som vilken annan åsikt som helst. När ska folk lära sig att man kan ha olika åsikter och att det inte är något fel i det? För att förtydliga så menar jag inte att jag tar avstånd från diskussioner. Jag gillar verkligen diskussioner och att prata om saker och ting med någon som inte är av samma åsikt. Jag tar däremot starkt avstånd till folk som dumförklarar andra som inte delar deras åsikt. Det är dessa människor som jag syftar till då jag skriver om retsamt folk. Det blir inga bra diskussioner om den ena bara trycker ner den andra hela tiden.

En tur till bryggan

Åter igen en dag med härligt väder! Syrran bjussade på mat på Olssons brygga. Så otroligt gott! Det var riktigt härligt att sitta vid vattnet där det fläktade åtminstone något. Det var full fart på sjön också. Vattenskidåkare, jetskis, flera båtar och folk som badade.


Våra fördrinkar. En Peartini och en Sommarflört.


Vår utsikt.


Min mat.
Pasta Trucioli med grillat kycklingbröst och krämig vitpepparsås smaksatt med rostad paprika, cocktailtomater och salladslök. Toppas med ruccolafärskost och riven parmesan.


Efterrätten delade vi på eftersom jag var proppmätt. Vaniljglass med jordgubbar.

Grillkväll

Det har varit en underbart varm helg och igår avslutade vi med en grillkväll. Jag blir alltid anfallen av en mygg- och knottsvärm så testade en våtservett som skulle motverka sådant. Tror den fungerade faktiskt. Inte ett enda bett den kvällen.


Lisa och Adam.


Jörgen kör med en unik grillstil.

Examensfest

Lördag kväll var det examensfest för Robin. Det blev en del Buzz quiz och Singstar, lite balkongfylla (solen sken och det var så varmt att man fick sitta på golvet på balkongen för att överleva typ), lite jenka-dans (eller vad det hette) och allmänt festande.


Vi bjussade på bål med mycket frukt och bär (serverat i en inbjudande rosa hink).


Folk gör sig redo för lite Buzz Quiz. Man kunde spela 8 pers. Riktigt skoj!


Varm balkongfylla.

RSS 2.0