Arvika Mikrolopp

Idag var det dags för Arvika Stadslopp där Connor skulle vara med i mikroloppet. Det var 420 meter för barn upp till 6 år. Innan det var dags att springa skulle det värmas upp. Jag var helt färdig efter uppvärmningen...haha! Men sedan var det dags. Jag höll Connor i handen och han sprang för fullt. Han sprang längre än vad jag trodde han skulle orka, men på upploppet fick han syn på en hund bredvid och stack iväg åt fel håll så jag fick lyfta upp honom. Efter det fick han syn på mormor som stod och hejade tillsammans med moster och morfar och då var det "MORMOR" som gällde. Vi passerade mållinjen och där delades det ut medalj, frukt, Festis och godis (som Robin fick ta eftersom Connor inte äter det än).
 
Nu skiner solen för fullt och min kropp värker som om jag varit med i de vuxnas lopp på 6 kilometer. Men jag ska ta det lugnt resten av kvällen nu.
 
Connor gör lite reklam. Alla barn fick t-shirt. På framsidan stod det Arvika stadslopp. Connors var liiiiite stor. Han har storlek 86 och t-shirten var 104. Men det gick bra.
 
I väntan på uppvärmningen.
 
Pågående lopp.
 
Connors personliga nummerlapp och medaljen. Fast just då tyckte han bananen var den bästa vinsten.

Sett filmen Baby on board

Spoilers förekommer!
 
Precis när Angela jobbar för en befordran genom att lägga ner sitt allt i parfymen "Baby on board" så får hon veta att hon är gravid.
 
Jag förväntade mig lite komiskt mys, men blev serverad fruktansvärt låg nedvärderande humor (som jag inte ens skulle vilja kalla humor egentligen). Männen i filmen är riktiga svin och kvinnorna är totala dumskallar som tolererar dessa svin. Den är alltså nedvärderande mot både män och kvinnor. I en enda scen känner jag: YES! Det är när Lara Flynn Boyle (som spelar Angelas chef) blir arg på en japansk affärsman och ryter ifrån. Hon backar upp Angela totalt och det gör mig så glad att se, för väldigt ofta får man se kvinnor hugga kniven i ryggen på andra kvinnor.
 
Gillar ni barnslig, låg humor i stil med American Pie och Baksmällan så kanske ni gillar denna. För mig var det inget som framkallade ens ett litet fnitter.
 
Köp DVD på Ginza

Projekt: komma åt grejer

Jag hade som en typ av pappersfack på skrivbordet och tidigare (med det förra skrivbordet) så funkade det. Med det nya funkade det inte alls. Saker var svårtillgängliga. Så på IKEA hittade jag en fiffig anordning med lådor som jag kan dra ut, samtidigt som det inte tar mycket plats när lådorna är inne. Steg för steg får jag mer ordning och reda.
 
Skrivbordet före förändring. Det är de vita pappersfacken jag menar.
 
Skrivbordet efter. Lådorna är lite transparanta också, så därför ser jag vad jag har i vilken låda.

Ilanda, Rud, Bergvik - Karlstad

Ilanda ligger egentligen utanför Karlstad, men det tillhör kommunen. Dessa tre ställen besökte vi igår. Det var dags för månadshandlandet. På Ilanda besökte vi Pets för kattsand, hö och spån. Jag hittade även lite kul i affären bredvid. Ilanda lagerförsäljning tror jag den heter.
 
Vi åkte till kyrkogården på Rud för i minneslunden där är min farfar begravd. Connor hade inte varit där förut (förutom när han låg i min mage).
 
Sist på schemat blev Bergviksområdet där vi började med mat på IKEA och sedan handlade vi en del där. Har en del projekt på gång, men inväntar en betongborr. Storhandlandet av mat blev som vanligt på ICA Maxi.
 
Vi köpte en bukett med fina blommor (de höga vitgröna) som Connor fick lämna i minneslunden på Rud. Farfar hann aldrig träffa Connor tyvärr. Han hade nog gillat honom!
 
På IKEA sålde de ut dessa mattor för 49 kronor. Perfekt då vi behövde en matta till Connors rum. När vi kommit hem lekte Connor och jag att det var gräs med en vattenpöl i mitten så vi hoppade i den och ropade: "PLASK". Så jag kanske har lärt honom en ovana nu då... Märks vid nästa regntillfälle...
 
Doftljus har jag ofta med hem från IKEA. Konstigt... hehe... Testade i alla fall en ny doft denna gång.
 
Grejerna jag köpte på Ilanda lagerförsäljning. Testar paprikahållarna redan. En dum grej var att en paprika som jag köpt var för stor så fick ha hållaren i en påse ändå, men den andra passade.
 
Det blev en elgrill från ICA Maxi också. Inte lika bra som en kolgrill, men mycket bättre än en stekpanna.

Det nya på balkongen

Fixat till så det nya från Charlottenbergs-turen är på balkongen nu.
 
 
Jordgubbarna passade fint i koppen.
 
En växtprydnad hamnade här. Den andra funderar jag på än...

Connors första Lyckokaka

När vi åt på det asiatiska stället i Charlottenbergs köpcentrum igår så köpte vi även Lyckokakor ( 5 kronor/styck). Inte så glad i själva kakan, men lappen är kul! Connor fick ett riktigt massivt budskap. Mitt stod sig ganska slätt mot det. Se nedan.
 
Connors lapp. Han valde kakan själv.
 
Min lapp. Jag valde också kakan själv. Hmmm... det skumma är att jag faktiskt arbetsprövade igår, vilket jag inte gör varje dag.

En härlig afton i Charlottenberg (många bilder)

Lilla familjen och syrran åkte till Charlottenberg idag. Jag har inte varit där sedan de utökade köpcentrat så nu fanns det fler butiker och ett nytt matställe med asiatisk mat (där vi åt). Det blev lite den vanliga rundan för mig sedan. I vissa butiker var syrran med, i vissa Robin, i vissa Connor och ibland var vi allihop. Affärer för mig blev i alla fall Glitter, Panduro, Cubus, Dyrego, H&M, Öob och på hemvägen åkte vi förbi Rusta och då passade jag på att sticka in på Gottebiten (där jag köpte ett flak med 24 glas-Coca cola som vi brukar dricka när vi vill lyxa till det lite...erhm... vi är inga vinmänniskor...hehe...).
 
Min mat. Kyckling i teriyaki med grönsaker.
 
På Dyrego tittade vi på de härliga djuren. Dessa kaninbröder mådde gott tillsammans.
 
På Rusta blev det glass och sedan ville Connor köra hem.
 
Inköpen på H&M. Hatt, linne (passande text) och shorts (sköldpaddor!!) till Connor. Shorts till mig (letat läääänge efter tunna shorts som inte visar halva baken). Lunchlådan hittade Connor själv. Det stod mellan den och en drickflaska (även den med Hello Kitty). Idag märkte jag att Connor inte längre säger katt till katten utan han säger Kitty. Hur har han lärt sig det?
 
Ett litet äventyrsbad från Rusta till vår lille äventyrsbadare. Det kommer dock få bli med till Connors morföräldrar för hyreslägenhet och bassäng går inte riktigt ihop.
 
Köpt på Öob. En kruka som ser ut som en kaffekopp med fat. Charmig!
 
Växtprydnader från Rusta i form av vattenkannor. Söta!

Sett filmen Dead birds

Spoilers förekommer!

Inbördeskriget i USA. En grupp med soldater ska, efter att ha rånat en bank, övernatta på ett övergivet plantage innan de nästa dag rider vidare till Mexico. På plantaget börjar mystiska saker hända.
 
Henry Thomas (från bland annat E.T.) och Isaiah Washington (från bland annat Grey's anatomy) är troligtvis de "större" namnen i denna film. Det spelar dock ingen större roll för jag tycker att övriga skådespelare gör ett helt ok jobb. Filmen är ganska blandad. Den är löjlig ibland, bygger upp en härlig skräckstämning andra gånger och sedan förstörs det med överexponering av effekter. Jag tycker en scen är riktigt skrämmande när man ser skuggan av en figur under en säng. Men sedan blir det KABLAAM (hoppa-till-effekt) och det är inget skrämmande. Jag tycker filmen var ganska intressant och jag funderade på en del saker efteråt. Kan rekommendera den, men vill varna för att ha några förväntningar på den.
 
 Köp DVD på Ginza

Bakat engelska scones för första gången

Jag ändrade på några grejer i receptet jag hittat. Det skulle vara mörk choklad, men det gillar inte min sambo så det ersattes av mjölkchoklad.
 
Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl hackad choklad
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl visgrädde + 2 msk till pensling
Florsocker
  • Nyp ihop mjöl, salt, bakpulver och choklad med smör
  • Tillsätt grädden och knåda ihop till en deg (jag fick ta lite mer grädde än vad som står i receptet)
  • Platta ut degen till en cirka 2 cm tjock platta och ta ut rundlar med hjälp av form eller glas (jag använde pepparkaksform och fick ut 12 rundlar)
  • Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med grädde
  • Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills de fått fin färg (stod 10 minuter i receptet, men jag fick ha dem inne i 15 minuter)
  • När de är ute ur ugnen: pudra med florsocker
Översta och vänstra bilden är innan de gräddats och bilden till höger är det färdiga resultatet.

Läst klart: 9 1/2 månad av Annika Lantz

Spoilers? Nja...

En dagbok skriven med glimten i ögat om hur det är att bli och vara flerbarnsförälder.
 
En lättläst bok som ibland träffar helt rätt i humor och igenkänning, medan jag andra gånger sitter och undrar. Det här med att en del kvinnor absolut inte kan tänka sig att ha orakade ben under förlossningen kommer jag aldrig förstå mig på. Vad gör det när man ligger där i blod och svett och fläker ut sig totalt? Detta är nog en bok som passar blivande mammor eller de som nyss fått barn. En del saker tycker jag dock är ganska ointressanta, men det är en smaksak.
 
Bokens framsida.

Min bloggbok är på resa

Ja, till slut åkte min bloggbok iväg på sin resa. Just nu befinner den sig hos Beatrice och efter det åker den vidare till Helena. Sedan fortsätter dess resa genom Sverige. Undrar om den passerar gränsen till Norge eller Danmark någon gång kanske...
 
Jag söker fortfarande deltagare till bloggbokens resa. Information kan ni läsa HÄR. Kom ihåg att alla som är med och skriver i boken också deltar i en utlottning av ett pris. Ett pris som ni har chansen att bestämma genom att lämna förslag till mig. Tänk dock i rimliga proportioner för jag är inte välbärgad tyvärr...hehe...
 

Sett filmen Milk

Spoilers förekommer! Baserad på en sann historia.
 
Harvey Milk tröttnar på att folk behandlas illa och bestämmer sig för att ställa upp i ett politiskt val för att kunna förändra något. Han var Kaliforniens första öppet homosexuella politiker.
 
Denna film utspelar sig på 70-talet, men en del av attityden gentemot homosexuella känns tyvärr igen även idag. Riktigt äckligt när en man som skakat Harveys hand, och sedan förstår att han är homosexuell, torkar av handen på en näsduk. Det är skrämmande att folk kan se ner på andra på grund av sexuell läggning, kön, hudfärg, etnicitet eller vad de nu ser ner på. De vet inget om personen, men väljer att tro något och sedan väljer de att se sådant som stärker deras fördomar. Poliser gjorde razzior på klubbar enbart på grund av att det var gayklubbar. De slog ner folk för att de hade partner av samma kön. Homosexuella mördades på gatorna och man ansåg att de fick "skylla sig själva".
 
Samtidigt som filmen visar dessa fruktansvärda orättvisor så visar den en ljusning. Den visar en man som vägrar att ge upp. En man som kämpar för allas rättigheter. En man som till slut blir mördad för detta. Att mördaren endast fälldes för DRÅP när han begick mord tycker jag är befängt. Hans försvarsadvokat yrkade på att hans klient "ätit skräpmat". Vad är det för skumt försvar? Så om jag käkar en hamburgare från ett snabbmatsställe, då vore det mer ok om jag mördade någon? Uhm... Hur tänkte de? Helknäppt!
 
Jag tycker detta är en viktig film som man ska se! Som film i sig är den inget märkvärdig, men historien tål att läras och skådespelarna är utmärkta.
 
 Köp DVD på Ginza

Tiggarkatt

Hur kommer det sig att katter är så otroligt bra på att få det att se ut som att det är synd om dem, trots att de fått mat för bara en halvtimme sedan?
 
"Neeej då. Jag tigger inte. Inte alls..."
 
Kolla blicken liksom! Väldigt ofta är de två också. Hur ska man kunna motstå det?

Vill ha-sug (Queen-samling)

Uj uj uj... om jag hade gott om pengar så skulle denna samlingsutgåva snart hitta sin väg hem till mig. Den finns på Sweden Rock Shop.
 
Beskrivning: "Limiterad i 5000 exemplar och numrerad "Royal Orb USB Limited Edition Premium Box Set". Gyllene rob i Queen-design med USB-minne innehållande alla 15 studio-album (FLAC- och MP3-format) och bildgalleri med exklusiva foton. Kommer i snygg sammetsbox och sammetspåse till minnet samt guld-belagt smycke."

40-årskalas och loppisfynd

Idag har vi varit på 40-årskalas. Det hölls i en del av min före detta skola så barnen kunde leka i gympasalen. Connor var överlycklig! Riktigt fina lokaler!
 
På hemvägen släppte vi först av syrran och sedan tog vi en sväng inom en loppis som vi pratat på ett tag, men det har inte blivit av att vi kollat där. Förrän nu. Loppisen tvärs över vägen från Coop Styckåsen för er som är lokala.
 
Hittade tre fina bollar till Connor, ett lila skärp till mig och snören (är lite tokig i presentförpackningar). 5 kronor/styck

Vår midsommar 2012

Vi åkte till Molkom för att fira midsommar. Där grillade vi och barnen lekte för fullt. Efter maten så blandade sig några vuxna in i leken också, men jag nöjde mig med att titta på och ta kort när de spelade brännboll. Det var en härlig dag!
 
Connor och jag under årets midsommar.

Glad midsommar!

Vill önska alla en riktigt glad midsommar hur ni än firar eller inte firar!
 
Connor och jag midsommaren 2011. Han ser något uttråkad ut...hehe...

Varit på landet och fixat lite

Idag åkte Connor och jag ut på landet. Först till min moster där Connor var fascinerad av en damm med fiskar i. Sedan hem till mina föräldrar där vi gick på besök till grannen för att titta på fåren med sina lamm. Lammen hade växt rejält sedan sist vi såg dem.
 
När vi varit dit så fixade jag i ordning på katternas (Tulo och Silla) gravar. Det var helt igenväxt så jag slet på med sax och spade samtidigt som jag var buffé till myggen. Resultatet blev riktigt bra på gravarna i alla fall, men efteråt hade jag myggbett nästan överallt. Inklusive under kläderna! Tokstollar! Hoppas de blev riktigt höga på de mediciner som jag måste ta för värkens skull.
 
Matdags för hungriga får.
 
Fixat på gravarna.
 
Tulos grav.
 
Sillas grav.

Firat sommarsolståndet!

Mellan den 20 juni klockan 23.09 och 21 juni klockan 11.11 är årets sommarsolstånd. Det avslutas därmed prick NU när detta publiceras. Det är med lite vemod som jag firar denna dag. Jag älskar ljuset och tycker absolut om att fira det, men i bakhuvudet gnager tanken om att det är nu mörkret vänder tillbaka. Men jag får trösta mig med att det kommer ta ett tag och så får jag passa på att njuta.
 
Bild tagen i stadsparken sommaren 2011.

Grönt på balkongen

Det börjar ta sig med växterna på balkongen!
 
Jordgubbarna börjar bli röda.
 
Tomatplantorna börjar få blommor.
 
Och det växer på bra.

Sett filmen Fright Night (2011)

Spoilers förekommer! Jag gillar originalet från 1985.

En tonåring börjar efter mystiska händelser misstänka att närmsta grannen är vampyr.

Originalet är riktigt bra! Humoristiskt, lite skrämmande och med bra effekter. Denna remake är bara pinsam. Effekterna ser riktigt billiga ut, skådespelarna är inget vidare och det verkar som att alla är med i olika filmer för ingen har samma nivå på känslorna. Riktigt patetiskt blir det när vampyren Jerry kastar en motorcykel genom bakrutan på en bil så att den med spinnande däck hamnar bara en decimeter från ansiktet på en tjej. Hennes reaktion påminner mer om "ååååh neeeej" än en riktigt nära döden-upplevelse. Skulle en motorcykels spinnande däck vara så nära mitt ansikte så skulle jag skrika i SKRÄCK. Det är en nackdel med dataeffekter. Eftersom saken inte är där på riktigt så kan skådespelare (dåliga sådana utan föreställningsförmåga) inte sätta sig in i exakt hur det skulle vara.

Filmen känns väldigt ytlig och "hipphapp". Lite som att "nu händer det och nu händer det", men ingen känsla. Nej tack, nu får jag återkolla på originalet och få bort det här skräpet ur mitt minne.

Köp DVD på Ginza

Allison Harvard i Top Model

Spoilers om ni inte sett säsong 17 av Top Model.
 
Serien har gått på TV3 och sista avsnittet visades idag, så jag skulle tro att alla som vill se det har sett det, men man vet aldrig. Därför varnade jag för spoilers ovan. Jag höll inte alls med panelen i finalen. Allison Harvard borde ha vunnit. Jag tycker det är så underbart att se henne för hon är udda, blyg och socialt obekväm. Så som jag känner mig då och då. Jag har sett henne komma ur sitt skal mer och mer, precis så som jag tränar för att göra. Det kanske är så... om man ser en tävling (där man inte känner någon personligen) så hejar man på den man kan relatera till.
 
Apropå den här serien så skulle en del kanske anta att den är ett av mina "guilty pleasures" i och med att den står för saker som jag inte står för. Nepp. Jag står för att jag följer denna serie. Den är komisk, löjlig och intressant i mina ögon. Jag har inga "guilty pleasures" utan står för allt jag kollar på, lyssnar på och gillar.
 
Allison Harvard - Underwater (musikvideo).

Äntligen keps till Connor

Connor och jag var till Apoteket idag för mina mediciner började sina. Det var dock frestande att gå därifrån då jag fick nummer 80 och nummer 61 betjänades då. Men vi "trökade" oss genom väntetiden genom att titta runt lite. Connor hade en riktigt tålmodig dag. Han har mer tålamod än en del vuxna då, så det gick jättebra! Köpte bubbelbad till honom och då fick man med en necessär med lite prover och en badleksak. Sånt gillar jag!

Efter det var vi på Miljömyran och ÄNTLIGEN visade Connor intresse för en keps. Han har en solhatt och en "gubbkeps", men ingen vanlig keps så har varit ute efter det ett bra tag. Fast fram till idag har Connor alltså inte visat något intresse alls, så han letade nog bara efter "rätt" keps. 5 kronor var ett riktigt kap också!

Idag är Connor 22 månader!

Den större flaskan köpte jag och det andra kom med på köpet. Lite krämer, bubbelbad och leksak i en necessär.


Kepsen som Connor ville ha. Riktig tur att den passade också i och med att det var på second hand och bara fanns en!

Störtregn

Precis när Connor och jag skulle till bilen och åka till bröllopet i lördags så kom det en riktig åskskur. Det dundrade på rejält när vi kom utanför dörren och vi blev väldigt blöta innan vi nådde bilen. Sedan åkte vi till parkeringen vid Polishuset för att invänta några som skulle åka med oss och då såg jag följande mysiga grej...

Regnvattnet ska rinna NER i avloppet, men istället vällde vattnet UPP ur det.

Arbetsprövning, födelsedagsfika och lyxmat

Idag var jag på Tilde Tryck igen. Det är riktigt kul att vara där, bara tråkigt att jag får så ont efteråt och blir så sliten. Önskar att det inte var så men men... Är ni i behov av kort av olika slag (t.ex. inbjudan, födelsedag, bröllop etc.), skrivböcker, fotoböcker, receptböcker, kalendrar (både vägg och fick), visitkort, egna tryckta böcker, häften och så vidare... kom in och ta en titt! Jag är oftast där måndag och onsdag eftermiddag så hälsa gärna på! (Det är lunch mellan 12.30-13.30.)

När jag kommit hem så gick hela lilla familjen till Annelie och hennes sambo. Connor hade (med lite hjälp) fixat en liten födelsedagspresent. Det bjöds på god fika (tack så mycket!) och sedan försökte Connor förstöra lägenheten genom att kasta några spikbollar högt upp i luften. Hmmm... Fick lägga dem där han inte kunde nå dem till slut.

Nu på kvällen blev det riktig lyxmat till sen middag/kvällsmat.

Majskolv, entrecôte, Pommes Chateau, mozzarella och Bearnaisesås.

Behåll (leksaks)vapnen!

Mitt barn leker inte med vapen. Det är ett medvetet val från min sida då jag tycker att han är så liten och att det viktiga nu är att lägga en bra grund för empati och förståelse. Genom att sätta ett vapen i ett barns händer och lära det hur man siktar och skjuter, HUR ska man då kunna lära dem det? Jag lekte med vattenpistoler och knallpulverpistoler som barn, men då var jag gammal nog att förstå vissa saker. Jag förstod till exempel när mina föräldrar sa till mig att ALDRIG sikta på en person eller ett djur, för trots att det är ett fejkvapen så är själva principen att sikta på något levande fel (jägare exkluderat, förutom nöjesjägare). När det gällde vattenpistoler så fick vi sikta på andra personer, men BARA om de sagt att de var med i leken.

Så jag blir arg när andra barn siktar på mig med sina vapen och "skjuter mig". Det är något jag inte är van vid och det symboliserar ett våld som jag inte accepterar. Så ge inte mitt barn vapen. Han behöver det inte!

Lek i skogen.

På bio: Prometheus

Spoilers förekommer!

Expeditionen på Prometheus följer ett uråldrigt meddelande från vad man tror är en ras som skapade människan. Resan har tagit dem långt från jorden i deras sökande efter livets början.

Den här filmen har fått sjunka in lite innan jag skriver denna recension. Jag vet fortfarande inte helt hundra vad jag vill tycka. Det finns så många oklarheter och frågor angående en del saker.

Om jag kunde bortse kopplingen mellan denna film och Alien så vore det ändå en del saker som är oklara, men det är sådant jag kan låta glida förbi ändå. Effekterna är väldigt blandade. En del är riktigt bra, medan andra får mig att vilja gråta. Jag förväntade mig nog mer tid på planeten och lite mer sammanhang. Jag förstår till exempel inte varför en del personer dog, medan andra förvandlades till "något". En riktigt skum film, men sammantaget måste jag nog säga att den var bra. Även fast en del saker inte var logiska eller hängde ihop så fick filmen mig att fundera en hel del. Det gillar jag!


Läst klart: Sir William Wallace av A.F. Murison

Från bokens baksida:

"This book contains the history of one of the principal figures in the fight for Scottish nationalism. William Wallace is regarded by many as a heroic and inspirational figure because of his valiant adherence to his goals and principles. He successfully led an army to victory against the English at the Battle of Stirling Bridge despite being heavily outnumbered. As Guardian of the Realm, he led many others raids across the country. He was betrayed in 1305 and was tortured and executed on August 23 that year. He suffered terribly for his country and has become a powerful symbol, more than any other Scottish figure, of patriotism and of the struggle for Scottish independence."

En del av historierna som berättas i boken är teorier och en del historier har även flera olika teorier då olika källor visar på olika händelseförlopp. Jag tycker man visar detta väldigt bra i boken och visar på att man inte är helt säker på hur en del saker utspelade sig. Källkritik är alltid bra! Det är en ganska "tung" bok med många namn och årtal, men den var riktigt intressant och då det inte förekom alldeles för många namn, datum och olika teorier så tyckte jag det flöt på riktigt bra. En intressant bok som verkligen visar en annan sida än filmen Braveheart (inte för att jag tycker att filmen är dålig - tvärtom, men man förstår att den är aningen "broderad" för att bli en bra film).

Framsidan av boken.

Connor och jag på bröllop

Idag var vi på en kompis bröllop, Connor och jag. Det är en prövning att gå på sådant med små barn, men det gick bra. Först var det ceremoni i kyrka. Då var Angelica en räddare i nöden med majskrokar i väskan när Connor tyckte det var lite trist att sitta still. Jag ska tacka dig på nåt vis, för Connor åt ju upp en hel del av W's krokar! Det gick rätt så bra ändå tills Connor knyckte till på nåt vis och ramlade ur kyrkbänken. Ooops! Snabb unge och långsam mamma går inte så bra ihop. Han slog sig dock inte och tröstades snabbt.

Brudparet var rörande att se på. Deras blickar mellan varandra sa mer än ord. Efter kyrkan blev det att åka till stället där bjudningen skulle hållas. Connor blev ledsen när det inte var glass i en glassfrys (det var klistermärken av glass på utsidan, men annan mat inuti). Annars så lekte han med en del leksaker där och så försökte han rulla sig i en lerpöl en gång, men jag hann ifatt honom precis innan han lade sig ner. Lokalen var jättefin!

Sedan var det kört. Connor hade inte vilat på hela dagen och blev så där paniktrött som han kan bli då. Försökte med en biltur, men det hjälpte inte så vi var tvungna att tacka för oss och åka hem. Hade redan lagt presenterna på presentbordet som tur var. Hemma så däckade vi båda två och nu är det dags för den riktiga sängen känner jag.

Dagens outfits. Connor i kilt, dagen till ära. Jag körde helt överraskande (hahahaha) med lila.


Nygifta!


Min och Connors plats vid bordet. Så synd att vi var tvungna att åka tidigt!

Härligt skoj mellan Michael Bublé & Josh Groban

Hahahaha...vad jag skrattar åt detta! Jag bryr mig inte om det var överraskning på riktigt eller om det var uppgjort. Det är kul!


10 år sedan min student

Japp, i år är det redan 10 år sedan jag tog studenten. Samtidigt som det känns lite avlägset så känns det inte alls som så länge sedan. Kommer ihåg att jag envisades med de högklackade skorna hela dagen så mina tår domnade bort och återkom inte förrän efter 4 dagar. Det var lite äckligt. Annars så hade jag superkul! På själva studentdagen var det hem och fira med släkt. Dagen efter gick vi ut med skolan och käkade mat och sedan var det PARTY. Jag passade verkligen på då, för jag tyckte det var underbart att ha tagit studenten. I och med mina värkproblem så blev skolgången försenad och jag kämpade mot värk, trötthet och frånvaro från skolan. I slutändan gick det alltså och jag firade till tusen!

10 år senare då. Vad har jag gjort? Jag har blivit sambo. Jag har blivit mamma. Det största som hänt i mitt liv! Jag har tagit högskoleexamen i turism (underämne psykologi). Jag har rest en hel del, varit på konserter, lärt mig MYCKET och haft en riktigt bra tid! Visst har det funnits mörka, tråkiga saker också, men det är sådant jag tar mig genom och går vidare ifrån.

Ett glatt 10-årsjubileum önskar jag alla klasskamrater från den tiden! Ta och unna er något extra en dag för att fira!

Studentkortet 2002. 
 
Bild från middagen med skolan fredagen efter studenten.

Close up studentplakatet

Diana frågade efter närmare bild på studentplakatet, så här kommer det. När jag gjorde skylten så var fokus på mystik. Thea föreställer en skimrande (farlig?) älva som dyker upp på en mörk dimmig landsväg. Jag gjorde skimmer runt henne och strödde sedan glitter på det. Skimret och glittret blev blått för att matcha helheten i hennes klädsel (som hon hade på sig på Halloweenfest här 2008) och hår. Texten blev röd för att jag vet att Thea gillar den färgen + att hennes balklänning var röd.


Närmare bild på skimret/glittret. Glittret på vingarna är i fotot och inte efterarbete. Själva glittereffekten syns inte så bra på foto tyvärr.

Thea har tagit studenten! Fy f*n vad hon är bra!

När började man sjunga den svärramsan förresten? (En sidofundering.)

Thea har alltså tagit studenten! Yey! Jag är så glad för hennes skull! Vi var vid utspringet vid Sundsta-Älvkullegymnasiet. Det var mitt första utspring som "riktig" åskådare. Jag och syrran tog studenten samma år och då var jag vid hennes utspring (vi gick på olika skolor), men eftersom jag också var student då så blev det ändå inte den där "åskådar"-känslan.

Det var fruktansvärt mycket folk! Trångt! Där försökte vi ta oss fram till klasshänvisningen och det var inte det lättaste minsann. Men vi tog oss dit och till slut kom en trött, men mycket glad Thea ut. Hängde ett champagneglas runt halsen på henne. Sedan mötte vi upp igen vid flaket som hennes klass skulle åka på och tog lite kort. Efter det åkte vi i förväg till Väse där vi skulle fira. Det var kul att kunna dela dagen med Thea!

Två skyltar mötte Thea. Här står hon bredvid flaket. Skylten till vänster är den jag gjorde på Tilde Tryck

Första gången till Glassbilen

Igår var första gången Connor var med till glassbilen och första gången jag varit där och handlat sedan jag själv var barn. Billigare i affären, men skoj när det är en sådan välbekant grej och när det kommer till ens gata. Vore trist om glassbilen, med sin trevliga trudelutt, försvann.

Vi testade en Kidsmix och den har gått hem bra.

Individbaserad förskola

Angående en artikel i tidningen Kommunalarbetaren 10/2012.

Artikeln handlar om förskolan Nicolaigården och när jag läser hur de förhåller sig till barn så blir jag glad. De ser barn som individer. Precis så som jag tycker det ska vara. Några saker i artikeln får mig att fundera. Till exempel så nämner en person att han tror att folk är rädda för att vi ska ta bort kärnfamiljen. Då undrar jag: Var lever dessa människor och var har de befunnit sig de senaste 50 åren? Kärnfamiljen är inte norm längre. Folk har "mina, dina och våra" barn, folk adopterar, samkönade par får adoptera och/eller skaffa barn biologiskt med assistans (singelpersoner får dock inte göra detta, vad jag vet) och så vidare. Enligt vad jag förstått så är kärnfamiljen mamma, pappa och barn samt att barnet då är båda föräldrarnas biologiska barn. Jag tycker därmed inte att man ska vara rädd för att någon vill "ta bort kärnfamiljen" som norm. Snarare så ser jag det som positivt att olika familjekonstellationer är godkända idag. Självklart finns den klassiska kvar, för den är en del av de valmöjligheter man har idag. Varken den eller någon av de nyare konstellationerna är dåliga så länge som barnen behandlas bra.

Det jag gillar bäst med artikeln är "Nicolaigårdens genuslathund" (det kursiverade inom parantes är hur jag själv hanterar/funderar kring det nämnda):

1. Vi säger kompisar, kamrater eller barnen istället för pojkar och flickor (jag kallar alltid barn för barn eller så använder jag deras namn då jag känner dem, både då jag pratar med dem och när jag pratar med Connor)

2. Vi uppmuntrar alla barn till alla lekar och när vi ger förslag på lekar gör vi det utan könsrollstänk (jag gör precis likadant med Connor)

3.Vi förutsätter aldrig att barn "är" på ett visst sätt, lugn/vild/busig utifrån barnets kön (håller med helt)

4. Vi pratar, kramar, uppmuntrar och ser alla barn lika mycket (tänk vad härligt att ses som individ och som den man är istället för att det tas för givet att man är på ett visst vis och gillar vissa saker enbart på grund av ens kön)

5. Vi bekräftar givetvis ett barn som stolt visar upp ett nytt plagg. Vi försöker då använda neutrala ord som skön eller varm istället för tuff eller söt. Men vi förstärker aldrig barn genom att kommentera kläder (för bara några år sedan var jag fast i sättet att tala om att kläder var fina, söta och så vidare. Men så insåg jag att jag själv alltid tyckt att sådana kommentarer till mig har känts lite konstiga. Så varför skulle jag sprida något jag själv ansåg var konstigt? Numera kan jag fortfarande kommentera kläder, men använder mig av "mer" språk på ett vis. OM jag kommenterar så blir det aldrig bara "Vad fin" utan det blir kanske något i stil med "Vad härlig tröjan ser ut! Vad många olika djur du har på den. Vet du vad alla djur heter" och sedan så säger antingen barnet vad djuren heter eller så hjälps vi åt. Och till vuxna... där kan jag ta exempel på senaste kommentaren jag sa. Det var en kille som hade en t-shirt med Nintendo 8-bit på. "Jag gillar din t-shirt! Det spelet gillar jag verkligen och jag har många härliga minnen av det." Ser ni skillnaden i bemötande?)

6. Vi ser till att variera "hon" och "han" i sånger och sagor eller använder "hen" eller "den" (jag kan inte använda ordet "den" för levande varelser. Det tycker jag blir så opersonligt och objektifierat på något vis. Jag tränar på att använda "hen" mer och mer då jag inte vet kön på någon människa eller något djur. Tyvärr har jag tendensen att använda "han" då jag inte vet. Något man är upplärd med eftersom "han" är normen. Men allt går att träna på. Jag lyckades få bort mitt förvåningsutrop (Åh herre gud) efter ett par års träning eftersom jag inte tyckte det passade en ateist att säga något sådant. Har dock fortfarande lite problem med andra saker som jag inte lyckats hitta en bra ersättning för än.)

7. Vi ser till att böckerna som finns i varje barngrupp alltid innehåller lika många kvinnliga som manliga huvudrollsinnehavare, samt att innehållet motverkar konservering av könsrollerna (ett brett utbud är jag helt för.)

Blogresponse-tävling med Nallebudet

Jag är med och tävlar på Blogresponse.com där jag kan vinna ett presentkort ifrån Nallebudet.se.


Ballader - Richard Marx (smörigt inlägg)

1989 kom låten Right here waiting med Richard Marx, en låt som jag gillat sedan dess. Han följde upp med en del andra mysiga ballader, men just denna satte sig mest i mitt minne. Nu har jag kollat runt lite på nätet och "upptäckt" att han visst varit låtskrivare till några andra kända ballader som jag verkligen gillar, fast de har framförts av andra artister.

This I promise you - N*Sync
To where you are - Josh Groban

Right here waiting - Richard Marx.
Pianomelodin är underbar!

This I promise you - N*Sync.
Myslåt, med en alldeles för smörig video tyvärr! JC hade enligt mig bästa rösten i bandet (det är kille två som sjunger solo, den första känner nog många fler igen...Justin Timberlake).

 

To where you are (live) - Josh Groban.
Underbar röst!


Måsar - beskyddande föräldrar

På vägen till arbetsträningen igår dök plötsligt ett par måsar mot mig. De höll sig kanske som närmast ett par decimeter ovanför mitt huvud och när de var där så gallskrek de. Jag förstod direkt att de hade ungar i närheten. Det funkar på ett annat vis med rovdjur, det förstår jag, men jag tycker att detta beteende är lite lustigt. Om måsarna inte anfallit så hade jag aldrig vetat att det fanns ungar i närheten. Aldrig kunnat se dem om jag inte, som jag nu gjorde, aktivt kollade efter dem.

Hade ALDRIG sett denna unge om det inte varit för föräldrarnas försvarsbeteende. Man ser inte ens att det är en unge på bilden, men på plats så rörde den lite på sig.

Testar nya blogg.se

När jag startade datorn nu så hade jag fått mail om att jag är en av de utvalda som får testa det "nya" blogg.se-verktyget. Kan säga att det ser väldigt annorlunda ut, men än så länge har jag fått ett positivt intryck av det. Skulle något i min blogg bli lite konstigt framöver så är det troligtvis för att jag håller på att lära mig hur saker funkar på detta nya sätt, så då vet ni.

Sett filmen Insidous

Spoilers förekommer!

Familjen Lambert har flyttat till ett nytt hus när mystiska saker börjar hända. Deras ena barn råkar ut för en olycka och hamnar i ett komaliknande tillstånd.

Mer än så vill jag inte skriva om handlingen, för mer än så visste inte jag innan och jag tror det var bra för jag fick en bra upplevelse av filmen då. Patrick Wilson (Phantom of the Opera) tycker jag är ett litet konstigt val som ena huvudrollen då han är rätt så "blank" i mina ögon. Han gör dock skapligt ifrån sig och förstör inte stämningen. Rose Byrne (Bridesmaids) är helt olik sig och passar bra in i sin roll.

Filmen ger mig kalla kårar gång på gång på gång. Handlingsmässigt så är den egentligen inte bra, men den utförs så otroligt bra att filmen blir bra ändå. Effekterna och stämningsbyggandet är otroligt bra! Tyvärr tror jag den, i likhet med The Others, är en film man kan se en gång för att det är själva grejen med att inte veta som ger den en extra kick. Jag är väldigt kräsen när det gäller skräck, men denna kan jag rekommendera!

Köp DVD på Ginza

Studentplakat

Idag fick studentplaketet som jag gjort på min arbetsprövning på Tilde Tryck bli med hem och här hemma lade jag den sista touchen på det. Det blev precis som jag hade föreställt mig. Kul när saker funkar på det viset!

Hihihi...det trodde du väl inte ändå, Thea, att du skulle få en tjuvkik på plakatet. Neeeej du! Du får vänta tills på torsdag!

Sett filmen The Stig Helmer Story

Spoilers förekommer!

Stig Helmer Olsson lever ett lugnt liv och umgås med vännen Ole. När han av en händelse träffar en mobbare från barndomen börjar han tänka på den tiden och då han träffade sin första kärlek.

En del scener tycker jag är riktigt roliga! Andra scener engagerar på andra vis. Som när mobbarna är i farten till exempel. Då vill jag gå in i tv:n och skrika åt dem. Hatar mobbare! Filmen är väldigt stillsam och stundvis tycker jag den är lite tråkig. Kanske tilltalar den Stig Helmers generation mer då det är nostalgi deluxe och jag tror att de kan sitta och känna en massa "aha"-känslor när de ser alla prylar, bilar, hör musiken, ser danserna och så vidare. Ungefär så som jag känner för 80-talet. För den yngre generationen är det nog mer skoj att se att man pratade om mobiltelefoner som en framtidsgrej och att de var stora som en skokartong, att stereo var nytt och att inte alla hade en egen tv (och nu menar jag alltså EN tv per hem, inte per person).

Jag är lite mittemellan den äldre generationen och den yngre. Jag förstår storheten i att få sin egen första stereo. Jag kör fortfarande med stereo då jag tycker att ljudet blir bättre än ur datorn. Jag har fortfarande en lp-spelare och kassettspelare i denna stereo, inklusive standard-cdspelaren då. När det gäller mobiltelefoner så har en stor utveckling skett bara under min livstid. Från pappas första tegelsten, via min första mobil som 18-åring (då det fortfarande var ovanligt att ha en egen mobiltelefon) till dagens små minidatorplattor. Numera har folk tv överallt. En del kan till och med ha i badrum och kök och att ha en tv i sovrummet verkar vara standard. Där vägrar jag. Tv hör inte hemma i ett sovrum och så är det bara!

Filmen är alltså ganska intressant ur detta perspektiv, men jag tycker den saknar något i känslolivet. Den gör mig inte så glad som Sällskapsresan.

Köp DVD på Ginza

Fått kaffeservis

En släkting och hans sambo har skaffat nytt kök och hade därför rensat en del grejer. Vi hade chansen att få det antingen till oss själva eller till loppis innan de kör det till Kupan, så vi gjorde ett besök idag och jag hittade en helt underbar kaffeservis! Jag erbjöd betalning för att den var så fin, men de ville inget ha. Ett extra plus är att den är efter min släktings mamma så det är kul att den håller sig inom släkten.

Skogsstjärna heter servisen.

Sett filmen Ultraviolet

Spoilers förekommer!

Ett krig pågår mellan människor och hemofager (vampyrer). Violet upptäcker ett hemligt vapen som är menat att utrota. Vapnet...är ett barn.

GÄSP! Filmen är fult gjord, saknar engagemang, har ingen vidare handling och är riktigt riktigt tråkig. Det är fullt med fightscener, men ingen känns spännande eller snyggt gjord överhuvudtaget. Det här är nog bland det tråkigaste jag sett. Att jag orkade dryga mig genom hela filmen var för att jag väntade på att NÅGOT skulle hända. Något! Vad som helst. Men jag väntade för ingenting. Rekommenderar inte denna film till någon.

Köp DVD på Ginza

Fler anmälningar till bloggboken sökes

Vi behöver några fler anmälda till bloggboken. Vore jättekul om ni anmälde er! Nämn bara ert intresse i en kommentar och lämna namn och mailadress.

Läs mer HÄR.

Sett filmen The Abyss

Spoilers förekommer!

En civil oljeborrarbemanning rekryteras till ett räddningsuppdrag där man ska hitta en ubåt på stort djup och söka efter överlevande. Något mer finns nere i djupet och plötsligt står människorna öga mot öga med en utomjordisk ras.

Jag har sett denna flera gånger förut och jag gillar den än! Det är ett verk från James Cameron från den tid då han var som bäst. Det vill säga innan han började använda mer datoranimationer än riktiga saker i sina filmer. Det är effekter i denna film också, men de är otroligt snygga! En tidig datoranimation (kontrollerat vatten) i samma stuk som från Terminator 2 (flytande metall) är med, men den passar och eftersom just den sortens effekt inte tar över hela filmen så blir det riktigt bra. Michael Biehn (från Terminator och Aliens) är riktigt psykotisk i denna film och han spelar det riktigt övertygande. Han är helt olika sina andra karaktärer.

Övriga skådespelare är också riktigt bra. Ed Harris gör nog en av sina bättre roller och Mary Elizabeth Mastrantonio har en stark del i filmen. Scenen där hon väljer att drunkna då två personer bara har en dykardräkt får mig att känna klaustrofobi. Hennes val är logiskt då vattnet är kallt och hon kan återupplivas, men tänk att ha modet att VÄLJA att drunkna? Jag får rysningar bara av att tänka på det.

På denna dvd-utgåva fanns två versioner av filmen. En theatrical och en director's. Jag valde att se den sistnämnda, då jag inte sett den tidigare. Den fördjupade filmen och budskapet blev tydligare. Båda versioner funkar dock lika bra i mitt tycke.

Jag rekommenderar verkligen denna film, men förbered er på att den är lång. Nästan 3 timmar.

Köp DVD på Ginza

Spindelreklam


Åh vad jag skrattar åt denna reklamfilm! Ser ni?! Spindlar ÄR farliga!

Sett filmen I don't know how she does it

Spoilers förekommer!

Kate är en mer än heltidsarbetande mamma till två barn. Hon reser mycket i jobbet och då en chans till befordran dyker upp blir det ännu mer. Hur ska hon få allt att gå ihop?

Filmen handlar om den tröttsamma föreställningen om att män kan jobba och inte ens VILL spendera tid med sina barn, medan en kvinna som jobbar ständigt har dåligt samvete för tid hon INTE spenderar med sina barn. Dessa otroligt tråkiga könsroller är bland sådant som jag försöker motverka, i den mån jag kan. Varför ska kvinnor som vill jobba skuldbeläggas och varför ska män som spenderar tid med sina barn höjas till skyarna? Skrota alla trista gamla dammiga könsroller och låt alla få vara människor med sina egna val!

Jag har gjort ungefär samma val som den "onda" mamman i filmen. Hon säger: "När jag valde att skaffa barn så gjorde jag det för att jag själv ville uppfostra dem." (Lite dåligt uttryckt av henne bara, då jag inte anser att föräldrar som har sina barn på förskola inte själva uppfostrar sina barn.) Sedan hänger den mamman på gymmet från tidig morgon till eftermiddag då barnen är i skolan och just DET är inget jag skulle välja, men vi har gjort det "kontroversiella" valet att inte ha vårt barn på förskola (dagis) utan vi pusslar ihop det på annat vis. Jag tycker inte att någon har rätt att kritisera någon som väljer att göra annorlunda än dem själv, förutom om det vore tydligt att barnet far illa. Men de flesta föräldrar vill sina barn det bästa. Det som är bäst för en familj är inte bäst för en annan familj och så vidare.

I filmen hittar Kate till slut balansen som gör att hon trivs och inte har skuldkänslor längre. Önskar att alla kunde få hitta sin balans och inte bli påprackade en massa strunt från andra som har åsikter om att barnet inte går på förskola, barnet går för lite på förskola, barnet går för mycket på förskola och så vidare. Hur folk än gör så står en bunt och kritiserar. Till dessa människor kan jag bara säga: LÄGG AV! Sköt ert eget och låt andra sköta sitt!

En slutnot om själva filmen då. I "mellanakterna" visas på ett lite humoristiskt sätt hur de gamla könsrollerna påverkar förväntningar på folk (negativt), men i själva filmen tycker jag att man mest bibehåller könsrollerna ändå och inte lär sig ett minsta dugg. Se bara själva översta raden på filmaffischen. Den får mig nästan att spy! "If it were easy, men would do it too". Kan man nedvärdera män mer eller? Om man inte klemar bort män så är de fullt kapabla att ta hand om barn, hem och jobb de också. Det handlar som sagt om förväntningar och social fostran. De som säger att det är genetiskt bortförklarar bara varför de inte orkat lära sina söner att ta hand om sig själva och andra.

Köp DVD på Ginza

Fira namnsdagar

Ända sedan jag var liten så har vi firat namnsdagar i vår familj. Fira allt som firas kan är väl lite av vårt motto... hehe... Idag har Robin namnsdag så han fick det som visas på bilden här nedan.

Bok.

Övergiven lekplats...

I en skog finns ett ställe som troligtvis varit lekpark tidigare. Det finns en sandlåda där gräset växer högt och en bit bort står en ensam häst. Ibland är vi dit och besöker den ensamma hästen. Jag blir påmind om då jag var barn och trodde att även ting kunde känna och jag känner för den ensamma hästen.

Undrar varför hästen blivit lämnad på en övergiven lekplats...?

Sett filmen When in Rome

Spoilers förekommer!

Arbetsnarkomanen Beth har haft otur i kärlek hela sitt liv. Under sin systers bröllop i Rom når detta ett klimax för henne och hon "stjäl" mynt ur en kärleksfontän för att rädda människorna som kastat i dem. Istället händer något som kan förändra hennes liv.

Lite lustigt att mynten hon tar upp på måfå alla råkar tillhöra män. Hmm... Ja ja, det är en ganska klassisk romantisk komedi och jag gillar Kristen Bell, men filmen är verkligen inte bra. Den är en enda lång gäspning. Allt är så otroligt förutsägbart och trist. Jag förväntade mig mer av filmen och kanske var det just förväntningen som sänkte den.

Köp DVD på Ginza

Vår nationaldag

Vädret höll så Connor och jag mötte upp med Kimmi och hennes barn och min syrra på Sågudden här i stan där det var nationaldagsfirande i form av familjefest. Vi stannade dock bara en timme ungefär, för det var många stora barn i lekparken och det var lite svårt för Connor att få leka utan att bli omkullsprungen.

På aftonen invigde vi syrrans grillhink och det var riktigt mumsigt. Jag har fallit för grillade majskolvar, det är SÅ gott! Men det ska vara just majskolvar. Jag kan verkligen inte med majskorn annars.

Connor fick en flagga att vifta med. Inte så entusiastiskt dock...


Grillhink från Jysk.

Sett filmen Duel

Spoilers förekommer!

En man är på väg till ett affärsmöte och tar bilen. En bit på väg hamnar han bakom en stinkande lastbil som han kör om. Vad han inte vet är att för lastbilschauffören var det en inbjudan till en duell och det leder till en hisnande färd genom bergen.

Jag har sett denna flera gånger och gillar den! Den är "enkel", men väldigt väldigt bra. Trots att jag sett den flera gånger så känner jag av den psykiska spänningen. Det är en väldigt bra stämningsfilm och en riktig klassiker. Rekommenderar alla att se denna!

Köp DVD på Ginza

Arbetsprövat och varit på Tui Na-massage

Passande nog så hade jag massage inbokad efter dagens arbetsprövning. Det var behövligt! Det var den massage som jag vann på Gûnnerskemârten. Det var härligt! Visst var det saker som gjorde ont, men det är det alltid så sammanfattat var det riktigt skönt. Kan absolut rekommendera denna typ av massage! Det lutar starkt åt att jag gör återbesök och jag ska försöka göra dessa så regelbundna som möjligt. Bara ekonomin går ihop så löser det sig.

Lönnbackens logo. Klicka här för webbsidan.

Sett filmen Mega shark vs. giant octopus

Spoilers förekommer!

Under ett olagligt test av hydrofoner spricker ett stort isblock som hållit två varelser fångade i miljoner år. En megalodon och en jättebläckfisk. Det dröjer inte länge innan de börjar sprida skräck i världen. Vapen biter inte på dem. Vad ska mänskligheten göra?

Jajamen, detta är en B-film minsann. Tyvärr inte en B-film i stil med de äldre där effekterna kanske var usla, men ändå på riktigt (smink, dockor etc.). Här visar dataeffekter sin allra värsta sida. Men jag skrattar och är road. Jag får ett WTF-ögonblick när megalodon hoppar upp i luften och käkar upp ett flygplan. Snacka om luftgropar...haha... Tur att jag inte är flygrädd. Skådespelarna är stela, otajmade och inte särskilt bra. Lorenzo Lamas är med i en roll. Undrar varför stackarn är det? Jag minns honom som mest från tv-serien Falcon Crest som jag kollade på som barn.

Se denna i brist på annat och för ett roat skratt åt usla effekter och skådespeleri!

Köp DVD på Ginza

Jordgubbar på balkongen

Tomatplantorna är fortfarande ganska små, men jordgubbsplantorna har tagit sig bra.

Redan bär på gång.

Härligt trötta?

I en reklamfilm säger en mamma att barnen inte är trötta för att de "hängt framför en dator hela dagarna utan de är härliga trötta" för att de spelat hockey. Visst finns det en hel del meningslöst man kan göra framför en dator, men jag tycker ändå inte att det ska nedvärderas. Många som "hänger" framför datorn hela dagarna tränar och blir riktigt datorkunniga. Datorn är deras hockey. Motion är nödvändig och bra, men jag tycker inte man ska nedvärdera något annat för det.

Sett filmen Revolutionary Road

Spoilers förekommer!

Wheelers är "det perfekta paret". Ett hus i förorten, två barn, stadigt jobb för mannen och kvinnan är hemmafru. Men under ytan döljer sig frustrationen och känslan av att befinna sig i en hopplös tomhet.

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio tillsammans igen (Titanic). De känns bekväma med varandra på något vis. Kate spelar dock ****** av Leonardo. Hon känns äkta, hon känns verkligen bipolär och frustrerad. Det är en vardagsdeprimerande film, men med så bra skådespel att till och med jag faktiskt gillar den. Personerna runt om paret är perfekta. Jag gillar mannen som säger dem sanningen (fast han ursäktas med att han har en mental sjukdom). Att få folk att se sanningen i vitögat på det viset brukar alltid göra dem upprörda eftersom det skakar hela deras världsbild. Så är det nog oavsett vilken världsbild man har. Det är en tankeväckande film och det gillar jag. Kan rekommendera denna om man är ute efter något känslosamt, stillsamt drama.

Köp DVD på Ginza

Connor fick present

Connors morfar har denna helg varit på en fiskeresa och han hade köpt med en present till Connor.

Den lilla texten lyder: på solsida av Gaustatoppen. Förhoppningsvis blir det av att "bestiga" den nästa år eller följande med Connor. Lite fusk för det går en bana en bra bit upp, så vi tänkte ta den och sedan gå hela vägen ner istället.

Tipspromenad Tvärud

Idag var vi på tipspromenad i Tvärud. Kluriga frågor. Vi vann inget tyvärr, men det var kul att vara med. Det var Connors första tipspromenad som deltagare (förut har han bara varit med "bakom scenen" när jag och mina föräldrar anordnat tipspromenader i Treskog). Han gjorde fina cirklar istället för kryss på tipslappen. Kanske hade han fler rätt än vad jag hade...?

Connor käkar bulle efter tipspromenaden.

Sett filmen Exorcismus

Spoilers förekommer absolut!

Tonårsdottern i en brittisk familj börjar bete sig konstigt. Hon hör röster, gör saker som hon inte minns efteråt och ser syner. Efter ett krampanfall undersöks hon av läkare, men inget fel hittas. Slutligen blir läget akut och man kallar in en exorcist.

Jag ville se denna eftersom den var brittisk. Det utlovades att den inte skulle följa samma mönster som alla andra (amerikanska) exorcistfilmer. Det stämmer. Det är en twist med som i alla fall jag inte sett tidigare. Annars så är det ganska "receptmässigt". Kul dock med en brittisk exorcistfilm.

Köp DVD på Ginza

Bjuden på grillat

Idag var vi bjudna till Mirja med familj för att äta grillat. Det var riktigt gott! Skönt att sitta och prata och umgås en del också, medan barnen lekte.

Kyckling, grillspett, grillad majskolv, potatis och bearnaisesås. Mums! Till efterrätt blev det glass.

Vad är klotter?

Är allt som målas på allmän eller privat egendom utan ägares tillstånd klotter? Enligt lagen: ja, då det räknas som skadegörelse. Ett litet barns tolkning av klotter: "Måla!"

Det var Connors reaktion när vi var ute i skogen där det finns ett ganska nedklottrat vattentorn. Han gick runt och kollade på ALLT (jag är tacksam att han inte kan läsa än, för en del saker är inte så "fina"), kände på det och var helt fascinerad. Gång på gång pekade han och sa: "Måla!" Han verkade även berätta för mig vad allt var då han även kunde peka och säga: "Pippi", "Vovve", "Den", "Mun" och "Batt" (katt). Han såg saker som jag inte såg och jag var förundrad över hans öppna sinne.

Självklart var han tvungen att ta på det målade. Konst ska väl upplevas helt? Hehe...

Sett filmen Citizen Kane

Spoilers förekommer!

Kane är en välbärgad känd man som när han dör yttrar ett enda ord: "Rosebud". Vad eller vem är Rosebud?

En av de filmer som man "måste se". Så nu har jag sett den. Handlingen var väl ok, men i allmänhet tyckte jag att filmen och skådespelarna var tråkiga och ensidiga. Mitt intresse kanske var svalt eftersom jag redan visste vad Rosebud var efter att avsnitt av Simpsons där de kör sin egen Citizen Kane. Allmänbildning genom ett program som Simpsons...hihi...

Jag tycker det är en film som alla ska känna till och att den är en viktig del av filmhistorien. Men på något annat vis kan jag inte se den. Det är inte en film jag kommer se igen.

Köp DVD på Ginza

Första orkidéblomskottet!

Blomskott har jag nästan alltid haft fullt av då det gäller till exempel Elefantöra och Clivia. Nu har jag fått mitt allra första orkidéblomskott. Rötterna hade tagit sig väl på lilla bebisen så nu hoppas jag att den vill rota sig i sin nya kruka.

"Förälder" till vänster och "bebis" till höger.

Comviq = sektreklam

Är så otroligt trött på reklamsnutten från Comviq där två personer ringer upp en tredje, som sover, och skriker: "JOHAAAAAAN! Har du hört att man kan få en smartphone av Comviq?". Hetsen med att skaffa nytt tar nya steg. Rakt in i sektbeteende. Det är ett helt otroligt patetiskt beteende att försöka tvinga/övertala en person till att skaffa något nytt "som alla andra har". Killen i reklamen, som har en äldre mobiltelefon (en riktig telefon och ingen minidatorplatta med andra ord), kanske har det för en orsak.
  • Han kanske tänker miljövänligt och inte vill göra sig av med något som funkar.
  • Han kanske tänker ekonomiskt (ja, han skulle FÅ en smartphone av Comviq men det skulle innebära en bindningstid på ett abonnemang som i slutändan troligtvis kostar mer än att köpa en obunden smartphone).
  • Han kanske inte har ett behov av att ha det senaste (och därav inte ser någon status i att ha just det senaste hela tiden).
  • Han kanske inte har behov av att vara uppkopplad hela tiden utan tycker det räcker med att kunna ringa.

Och sist men inte minst: Han kanske är NÖJD. Det borde väl allra minst hans polare respektera.

De fem ovanstående argumenten stämmer in på mig som har en "gammal" mobiltelefon. Som tur är slipper jag ha så korkade polare som killen i reklamen. De jag umgås med beter sig inte som sektmedlemmar utan förstår att alla gör sina val.

 

Min första mobil. Den blå plattan var utbytbar så jag hade tre andra sådana och kunde växla. Den fick jag 1998 då jag var 18 år.


RSS 2.0