En tripp för att spana på stolar

Gunnarskogs Hembygdsgård har i år en stolutställning. Den började igår och håller på tills söndag 6 juli så passa på om ni är i trakterna. Jag var där och tittade idag. Köpte lotter och hoppas på stolvinst! Köpte andra lotter där man fick reda på om man vann eller inte direkt och av 10 lotter vann jag på 3. En godisstrut, två koppar (som matchar ett set jag vann ifjol med en kopp och ett fat) och en liten anteckningsbok (fick välja så självklart blev det en läcker bil).
 
Det stod info vid varje stol kring när den gjorts, var den kom ifrån och en del hade även speciella historier som var roliga att läsa.
 
 Mina vinster.

Varför inte jämna ut lite?

Läste texten till Magnus Ugglas låt "Nu har pappa laddat bössan". Jag vet att han skriver texter med "humor" i, men eftersom attityden som nämns i låten tyvärr är en realitet så skrattar jag inte alls utan blir snarare förfärad. Det här med att döttrar ska skyddas med våld mot tonårskillar "som bara vill en sak". Är det inte dags att folk lär sina söner att respektera tjejers kroppar och vilja? Istället för att ha den "låt-gå"-mentalitet som gäller för dem i många fall, medan de känner att de ska "skydda" sina döttrar. Och de döttrar som vill då? De skambeläggs och får höra att de ska "hålla på sig". Om man lär alla att respektera människor och att ingen har rätt att "ta för sig" så skulle vi kanske kunna slippa attityden om att "killar bara ÄR sådana" och "tjejer är så sköra och oskyldiga". Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att lära min son att lyssna på och respektera andra. Hade jag en dotter skulle jag inte skuldbelägga henne.

Mikroloppet igår (Arvika stadslopp)

Regnet höll uppe precis under tiden som mikroloppet pågick igår. Connor sprang som bara den när folk hejade på honom. Uppvärmningen innan är han inte så glad i, men själva loppet tycker han är desto roligare. Nästa år får vi se om han kan springa själv. Jag tror inte jag kan hänga med honom längre då. Men jag är så glad över att ha kunnat vara vid hans sida i loppet i 3 år. Jag fortsätter såklart att heja på honom, men ståendes vid sidlinjen.
 
Matchande byxor dagen till ära. Blött på banan, men roligt.