En tripp för att spana på stolar

Gunnarskogs Hembygdsgård har i år en stolutställning. Den började igår och håller på tills söndag 6 juli så passa på om ni är i trakterna. Jag var där och tittade idag. Köpte lotter och hoppas på stolvinst! Köpte andra lotter där man fick reda på om man vann eller inte direkt och av 10 lotter vann jag på 3. En godisstrut, två koppar (som matchar ett set jag vann ifjol med en kopp och ett fat) och en liten anteckningsbok (fick välja så självklart blev det en läcker bil).
 
Det stod info vid varje stol kring när den gjorts, var den kom ifrån och en del hade även speciella historier som var roliga att läsa.
 
 Mina vinster.

Varför inte jämna ut lite?

Läste texten till Magnus Ugglas låt "Nu har pappa laddat bössan". Jag vet att han skriver texter med "humor" i, men eftersom attityden som nämns i låten tyvärr är en realitet så skrattar jag inte alls utan blir snarare förfärad. Det här med att döttrar ska skyddas med våld mot tonårskillar "som bara vill en sak". Är det inte dags att folk lär sina söner att respektera tjejers kroppar och vilja? Istället för att ha den "låt-gå"-mentalitet som gäller för dem i många fall, medan de känner att de ska "skydda" sina döttrar. Och de döttrar som vill då? De skambeläggs och får höra att de ska "hålla på sig". Om man lär alla att respektera människor och att ingen har rätt att "ta för sig" så skulle vi kanske kunna slippa attityden om att "killar bara ÄR sådana" och "tjejer är så sköra och oskyldiga". Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att lära min son att lyssna på och respektera andra. Hade jag en dotter skulle jag inte skuldbelägga henne.

Mikroloppet igår (Arvika stadslopp)

Regnet höll uppe precis under tiden som mikroloppet pågick igår. Connor sprang som bara den när folk hejade på honom. Uppvärmningen innan är han inte så glad i, men själva loppet tycker han är desto roligare. Nästa år får vi se om han kan springa själv. Jag tror inte jag kan hänga med honom längre då. Men jag är så glad över att ha kunnat vara vid hans sida i loppet i 3 år. Jag fortsätter såklart att heja på honom, men ståendes vid sidlinjen.
 
Matchande byxor dagen till ära. Blött på banan, men roligt.

Alpacka- och älgpark (många bilder)

Idag begav vi oss mot Hole där det finns en alpacka- och älgpark. Vi hann dit precis i tid för den guidade turen (var lite försenade på grund av min krångliga mage). Mannen som guidade oss var som gjord för jobbet. Han berättade både fakta och lite roliga anekdoter. Han satte även barnen främst. Frågade dem om de ville mata djuren, klappa djuren och så vidare.
 
Alpackorna var riktigt söta och så otroligt mjuka! Förstår om den ullen är mer populär än fårull för kläderna vi fick känna på var helt otroligt mjuka de också. Vi fick även se bevis på att även alpackor kan spotta. Det var ett barn som vägrade lyssna och därför behandlade en alpacka på ett vis som hon inte gillade, så två gånger spottade hon. Trodde barnet skulle fatta att hen skulle låta bli alpackan efter första spottet, men nepp.
 
Guiden berättade en rolig grej om hur man kan se om en hona är dräktig. Vid parning brukar hanen trycka ner honan med sina framben. Om man alltså trycker på honans bakdel och hon vänder på huvudet och spottar på en så är hon med stor sannolikhet dräktig. Lite skämtsamt sa guiden att: "Honan vänder sig om och spottar för att säga: Stick, jag behöver inte dig längre." Hehehehe...
 
Sedan var det dags för älgarna. Vi fick hälsa på en mamma (Annika) och hennes två kalvar. Vi hälsade även på hennes 3 år gamle son (Emil) som inte fick vara med mamman längre eftersom hon hade nya bebisar. Mamman jagade bort honom direkt han kom nära. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna stå bredvid en älgko som hade två kalvar. Eller att stå bredvid en ung älgtjur med horn. De var rejält stora, men ändå inte så stora som i vilt tillstånd (där de bygger mer muskler eftersom de inte får maten serverad). Älgkon var 170 cm i mankhöjd.
 
Connor klappar en alpackabebis som var 2 veckor bara.
 
 En del av honorna och en bebis. Hanarna var för sig själva.
 
 
 
Första som hände hos älgarna. Tjuren kom för nära så kon jagade bort honom. Han sprang snabbt iväg med lite ynkliga: "Bö bö bööö böö".
 
 Sedan återvände hon till sina småttingar.
 
 "Hej på er!"
 
 Jättebra guide!
 
 Älgkon rörde på huvudet precis när jag tog bilden. Trodde jag skulle vara mer nervös med Connor så här nära en älg, men allt gick så bra till väga så jag kände mig helt trygg. Vågade till och med klappa på dem själv också.
 
Som ni ser. De var väldigt sträva och oljiga.
 
 
Långt huvud. Väldigt vackra och jag förstod plötsligt dragningskraften som turistkälla. De har verkligen ett helt eget utseende, älgarna.
 
 Klövarna.
 
 När älgkon var nöjd så fick tjuren lite uppmärksamhet han också.

Tokig i panini

Det finns ett ställe i Arvika som heter Isabelles Taco och Salladsbar. Jag har blivit helförtjust i deras fetaostpanini. Så förtjust att jag nu blivit ägare till en paninigrill (som även grillar annat) som säljs på erbjudande på Lidl från och med igår. Tack för tipset Joyce! Nu gäller det bara att hitta det där speciella paninibrödet. Någon som har tips på var man kan hitta det?
 

Rea på Lindex

Fick ett kort från Lindex om 30% rea på allt inklusive sådant som redan var på rea. Eftersom det var kris på Connors underklädesavdelning då allt hade blivit för smått hux flux så behövde jag ändå till en klädaffär för att skaffa det, så snacka om tajming!
 
Det är tyvärr svårt att hitta kalsonger till honom då han inte gillar boxermodell. Inte så stort urval bland briefs, så därför blev det en del trosor också. Måste säga att blandningen på trosor var mycket roligare. Fanns både mörka och ljusa färger, roliga figurer och inga figurer alls. Och ja, allt får plats i trosor också. Det blev några boxer också så får vi se om Connor går med på dem. Det blev även shorts, tunna sommarbyxor och en tröja. En enda sak till mig. Ett par strumpbyxor som är precis likadana som de jag hade sönder för ett tag sedan.
 
Tag 3 betala för 2 på underkläderna och sedan 30% rabatt på hela köpet, så det blev ett bra pris.
 
 Härliga mönster! Dessa leggings var härligt sommartunna och mjuka.
 
 Molntyget i mitten skulle jag också vilja ha underkläder i. Bamse, polisbilar, sköldpaddor, jordgubbar, moln, Nina kanin (från Bamse), katter, nyckelpigor på blad och blommor. Högst upp 3-pack med Bilar-kalsonger. En härlig blandning.

Kattbädd till fönsterbräde

Vi hade en kattbädd till fönsterbrädet tidigare också, men efter många års bruk så föll den sönder. Efter månader utan så har jag nu kunnat skaffa en ny från Supercat och katterna har redan förälskat sig i den.
 
Tetris invigde den snabbt.
 
 Företaget hade skickat med godis till katterna också. Gulligt!

Äntligen gungor

Efter flera månaders väntan så sattes en ny gungställning upp igår och idag kom gungorna. Det gjorde Connor och många andra barn på gatan riktigt glada.
 

Glömde pricken över i på balkongen

Det tog ett tag, men till slut kom jag ihåg att vi hade haft solcellslampor på balkongen ifjol. Nu är de upphängda och balkongen är komplett.
 
Katthyllorna är väldigt älskade också. Tetris njuter av solen.

Kvinnliga komiker - rätt och slätt komiker

Kvinnliga komiker. Visst är det lite lustigt att det heter kvinnliga komiker? När komikern är man så heter det komiker. Jag har själv märkt att folk särskiljer på ”kvinnliga komiker” och ”komiker”. Som att det är två olika ting som är olika mycket värda. Jag säger: Alla har olika humor så det en person skrattar åt tycker en annan inte är humor alls. Varför inte lyssna på och avgöra själv om en komiker företräder det man själv tycker är roligt istället för att avgöra på förhand baserat på komikerns kön? Jag skulle vilja se lite mer jämvikt och det vore väldigt roligt om fler kvinnliga komiker fick mer uppmärksamhet på tv. Och kanske att man slutade kalla dem för just ”kvinnliga komiker”. Om bara ”komiker” duger åt män så duger det väl fint åt kvinnor också.

 

Zeid Andersson har sajten zeidcomedy, är komiker och föreläsare som inte delar in världen i manligt och kvinnligt. Med en gedigen historia där hon medverkat med många stora namn och på många platser så har hon personliga erfarenheter att dela med sig. I föreläsning blandas allvar med humor som en form av kommunikation där det samtidigt handlar om just kommunikation och hur vi människor sänder signaler, väldigt ofta omedvetet.

 

Jag har sett stand up med Zeid (inspelat). Föreläsningen har jag läst om, men jag kände direkt att det nog var något som intresserade mig så jag hoppas jag får möjlighet att se den. Förhoppningsvis på tv, där det verkligen behövs fler ”kvinnliga komiker” även om jag verkligen tycker att vi kan skippa att kalla dem ”kvinnliga” och helt enkelt likställa dem med dem som redan nu kallas rätt och slätt för ”komiker”.

 


Min PEZ-samling

Jag hade någon enstaka PEZ när jag var barn, men mitt intresse ökade när jag såg serien The Pretender (Kameleonten) och huvudkaraktären gick och knaprade på sådana i nästan en hel säsong...hehe... Intresset var främst att samla lite olika figurer och inte själva godiset i sig. Nu har Connor börjat gilla sådana och därför har han fått ta över min samling. Hans favoriter blev genast Star Wars-figurerna, som även varit mina favoriter genom åren.
 
Ett par av dem lyser även i mörker. Den mjuka nallen till vänster är också en PEZ.
 
 Hade även två oöppnade. Godiset kastade vi dock. Bäst före-datum var år 2000.

Sett filmen Kärlek i New York

Spoilers förekommer!
 
Ett gäng unga människor tar sig fram i vardagen och söker efter någon att älska och som älskar dem tillbaka.
 
Som jag har skrivit förr så krävs det lite extra då det är många karaktärer i en film. Ibland kan resultatet bli riktigt lyckat och ibland blir det platt fall. Denna film hör till det sistnämnda. Den utmärker sig inte på något vis och karaktärerna är helt otroligt platta och enkelspåriga. Det finns inte en enda historia som engagerar. I sådana här filmer där det är många spår så brukar det finnas åtminstone en historia som man bryr sig om, men inte i denna. En riktig dussinfilm.
 

Överraskande blomma

När jag satt i soffan en kväll och kollade på tv så såg jag något i ögonvrån. En skugga som inte brukar vara där. När jag vände mig om och tittade så upptäckte jag att vår Aloe Vera blommar igen. Vad snabbt den måste ha växt upp, för jag märkte den inte förrän det redan hade blivit en knopp.
 
Blomman hade lyckats klämma sig in bakom persiennen.
 
 Så här såg den ut vid upptäckt. Nu några dagar senare blommar den för fullt.

Riddarspel i Stömne 2014

För andra året i rad begav vi oss till Stömne nu på midsommardagen för riddarspelen där intäkterna går till Barncancerfonden. Connor gillade det väldigt mycket ifjol och det var inte annorlunda i år. Han stod hela timmen och var helt fascinerad!
 
 
 Alla deltagare hälsade på publiken.
 
 En svävande häst.
 
 Plocka blomma, det avancerade sättet.
 
 Gycklarna visar vad kudden ligger som riddaren ska spetsa på sin lans.
 
 Och den satt där den skulle.
 
 
 
Kamp riddare mot riddare. Lite synd att jag fick med kärran med flak ur min vinkel, men det var så mycket folk så kunde inte flytta mig.

Stolpjakt och grillat

Idag var vi på en lite lugn stolpjakt med fem hittade stolpar. Connor tycker också att det är kul trots att han är för liten för att vara med och tävla. Nästa år, om det blir en fortsättning, så tror jag dock att han är redo för det. Med hjälp från oss föräldrar såklart. Vi stolpjagar hela familjen.
 
När vi kommit hem så belönade vi oss med lite grillat och när det fått sjunka lite så ska vi äta fyllda krustader. Jag lyckades göra sådana som syrran och jag bjöds på när vi var på Fashionshow på Scandic Hotel. Mums mums! Eftersom Robin inte är så glad i fetaost så kommer jag få frossa...underbart!
 
Min stolta lilla stolpjägare med ena handen på stolpen och den andra med ett säkert grepp kring Luigi!
 
Connor tog kort på mig också.
 
Körde ett paket Philadelphiaost, nästan ett helt paket fetaost-tärningar, en skvätt grädde, lite peppar och en del salt tillsammans i mixern. Hade det sedan i minikrustader (bra att ha kvar dem i formen från kartongen för då höll de sig på plats) och toppade med färsk gräslök.

Tornerspel i Stömne på lördag

Om vädret ser ut att bli skapligt och vi orkar så blir det tornerspel i Stömne för andra året på rad för Connor och mig. Han tyckte det var så spännande och roligt ifjol. Ifjol var de vid slalombacken i Stömne, men nu ska de istället vara i närheten av skolan. Där var jag på läger i sjunde klass.
 

Läst klart: The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
 
Coldtown was dangerous, Tana knew. A glamorous cage. A prison for the damned and anyone who wanted to party with them.
 
Inte helt nytt och oigenkännbart. Vampyrer har väldigt länge varit ett stort ämne inom litteraturen. Man försöker tillföra något nytt i alla fall och jag gillar upplägget med hur man kan undvika att bli vampyr även efter att man blivit biten. Huvudkaraktären Tana känns välbeskriven och sympatisk. Det är en fantasy/skräck/ungdomsbok, men jag kan inte låta bli att dra lite djupare paralleller. I denna värld så har vampyrer spärrats in i Coldtowns för att de inte ska kunna gå runt och smitta människor med vampyrsjukan. De hålls där för "allas bästa". Det påminner mycket om ghetton och hur man på andra vis har segregerat människor även i vår värld. Att hålla de olika "typerna" åtskilda för "allas bästa". Det ryser mig.
 
Men boken kan läsas som en roande bok också. Eftersom det är en ungdomsbok så är den väldigt lättläst och saker flyter på väldigt snabbt, men faktiskt utan att bli alltför ytligt så där har författaren lyckats. En del kanske inte kan undkomma att jämföra denna med Twilight eftersom det handlar om vampyrer och är riktat till ungdomar. Jag tänkte dock inte på Twilight en enda gång när jag läste denna, så några väldigt uppenbara likheter verkar inte finnas.
 

Katapulter och borgar

Denna leksak är från då jag och syrran var barn. Något som många barn verkar gilla är att riva saker, så vad är då bättre än att med katapult skjuta ner en borg...hehe...
 
Connor visade mig precis var jag fick träffa. Inte riktigt enligt spelets regler men men...
 

Försöker leva...

Som jag skrivit om någon gång förut så lider jag av kronisk smärta och trötthet plus en mängd andra saker. Fibromyalgi, migrän och IBS är det jag har diagnos på. Varje dag är en kamp, vissa svårare än andra. Jag skriver inte så ofta om det svåra här i bloggen och inte heller hur jag kämpar för att genomföra minsta lilla grej som alla friska tar för givet. Jag har valt att ha det så för att jag inte vill fokusera på det. Jag vill se glädjen i livet.
 
Därför konstaterar jag nu att jag fått avslag från FK. Har flera läkarintyg, intyg från utredningsteam, intyg från Arbetsförmedlingen med mera där det klart och tydligt anges att 25% är det jag klarar att jobba. Att en höjning skulle leda till en försämring (något som redan konstaterats via arbetsprövning och utredning). Och någonstans i allt detta ska man försöka orka att leva också. Jag har överlämnat mitt fall till ombud då jag verkligen inte orkar med det här ifrågasättandet och misstron (misstro TROTS att jag har hur många som helst som intygar min arbetsförmåga på 25%) och det kommer tas så långt som det behövs, men så mycket som det går utan mig då jag som sagt verkligen inte orkar med det. Jag skriver därför ETT inlägg om detta för att berätta, eftersom det troligtvis kommer påverka mig även om jag försöker att fokusera på annat och att ta hand om det jobb jag har. Jag skriver ETT inlägg om detta för att kunna lägga det åt sidan, gå vidare och försöka tänka på annat.
 
Så nu är det gjort. Nu försöker jag gå vidare, ta hand om mig själv och uppskatta det lilla i vardagen med min familj och mina vänner.

Connors kusin i Japan

En av Connors kusiner är i Japan för tillfället. Han ska jobba som au pair där i några månader. Ta en titt på hans blogg och följ hans äventyr.
 
HÄR har ni hans blogg. Samma länk ligger även i högerspalten.

Såguddens dag (många bilder)

Idag har vi varit på Sågudden när det varit Såguddens dag. Djuren från 4H har kommit dit och det fanns även ponnyridning. Tåget Färdinand var helt gratis för dagen och det fanns mycket annat att se och göra. Efter att Connor ridit, åkt tåget två varv, lekt på hinderbanan och hälsat på djuren så fastnade han nere vid vattnet där han tyckte det var jättekul att kasta sten. Han var inte så glad när det var dags att gå utan vill självklart stanna kvar. Han hade fått en ballong vid 4H, men den lyckades hans moster panga...hehe...
 
Både glad och förskräckt på samma gång.
 
 Connor blev förtjust i baggens horn och var tvungen att känna.
 
Helt otroligt söta djur!
 
 Så söt! Häftiga ögon!
 
 Connor är redo för andra varvet med tåget.
 
Inne i åkdonshallen. Denna vagn var från Treskog stod det. Där jag är uppväxt.
 
 Lyxvagn.
 
 Lång kälke.
 
 Söta barnkälkar.
 
 Kasta stenar som ligger på land? NEJ! Det måste vara stenar från vattnet. Hmm...

Skaffat en wing bra (ving-bh)

När syrran och jag var på Fashionshow så hade arrangörerna även en liten mässa där olika deltagare visade upp lite från sina butiker. Där fastnade mitt intresse för en wing bra och nu har jag kunnat skaffa en sådan. Tänkte att det kan vara skönt på sommaren. Skaffade den på BHaget där både service och bemötande är fantastiskt. Man känner sig verkligen sedd och välkommen där.
 
Ska bli intressant att testa denna.

Spegel spegel på väggen där

Inköpt igår på IKEA. En spegel som kompletterar Connors maskeradhörna.
 

Karlstad och firat Connors kusin

Sjukdomar har gjort att vårt månadshandlande i Karlstad har blivit rejält försenat. Idag fick vi därför ge oss av även fast vi inte var tipptopp. En kusin till Connor fyllde dessutom år och en annan kusin har tagit studenten (JIPPI! GRATTIS!) så vi firade dem. Connor kunde tyvärr inte bli med då han är rätt tagen av den här jobbiga hostan som han har. Hans mormor kom förbi och spenderade dagen med honom och han hade haft så kul så. Skvallrade direkt vi kom hem om att han ätit en chokladkanin...hmm...
 
Vi hittade inte riktigt allt som stod på vår lista denna gång. Den uppblåsbara bassängen var självklart slut eftersom Toys'r'us hade 25% rabatt på ALLA pooler. Sedan hade ICA Maxi inte fått någon leverans av ekologiska ägg så vi blev utan ägg också. Det här med ekologiskt foder är jag inte så noga med, men just det där att hönsen ska ha möjlighet till utevistelse... DET tycker jag är viktigt. Växte upp med höns så det är nog därför det är så viktigt för mig.
 
Connor älskar "dammsugare" så när jag hittade dessa roliga i blått och gult så var jag tvungen att köpa. Passande på midsommar kanske?
 
 Äntligen lite roliga kalsonger utan arga figurer på (vad är grejen med det liksom?).
 
En ny grej. För mig i alla fall. Letade grytunderlägg, men hittade inga. Fick hjälp av personal att hitta och detta var resultatet. Inte konstigt att jag inte hittade. Hade nog aldrig fattat vad dessa var för om det inte stått "Pot stands".

Sett filmen The Amazing Spider-Man

Spoilers förekommer!
 
Peter Parker hittar en ledtråd till varför hans föräldrar försvann när han var liten. Detta gör att han skaffar sig starka fiender.
 
Jag tycker att Andrew Garfield är helt ok i rollen som Spider-Man. Han gör ett bra jobb. Övriga skådespelare är också bra, men det är inte skådespeleriet som är i fokus i denna film. Tyvärr får jag väl säga. Det som är i fokus är till stor del cgi-effekter och de är så otroligt kassa. Under vissa scener så känns det mer som att jag ser en helt animerad film istället för en "riktig" film och jag gillar inte när effekterna tar över så enormt. Handlingen i sig har några guldkorn, men det schabblas också bort i en dimma av effekter. Denna film fick mig inte att längta efter uppföljaren, men jag blev inte heller helt avskräckt så någon gång kommer jag se den också.
 

Aktiverat mobilläge

Nu har jag aktiverat mobilläge för min blogg så om ni besöker mig via er Smartphone så kommer det bli lite enklare att läsa texten och se bilderna.
 
Ett exempel på hur det kan se ut. Min jobbmobil och det nya härliga skyddet till den.

Fyndat på Erikshjälpen

Det var så länge sedan jag tog mig till Erikshjälpen här i stan så idag när Robin var ledig så blev det en tur. Fyndade för fullt. Second hand och loppis är verkligen grejen! Ekonomiskt, miljövänligt och roligt.
 
Connor fick några figurer. Två smurfar och en barndrake från Shrek.
 
 Utökning i Connors maskeradlåda.
 
 Hittade kläder till Robin och Connor. Connors piké matchar en piké som Robin redan har så jag tyckte det var kul.
 
 Hittade kläder till mig också. Vet inte vad som hände med färgen i bilden. Linnet är mer petrolgrönt än det ser ut.

Sett filmen Chances are

Spoilers förekommer!
 
Louie är lyckligt gift med Corinne, men på väg för att möta sin fru för att fira deras bröllopsdag händer en olycka. Louie dör och "beställer" en reinkarnation. Något glöms dock bort i "beställningen".
 
Filmen är välspelad och lustig, men ger även en obehagskänsla. Den är väldigt sorglig i grunden. En liten lustig kommentar som jag lägger märke till i filmen är: "Jag tror på gud, jag tror bara på saker jag kan ta på." Liten medveten "miss" för lite humoristisk effekt, men den har lagts lite fel i filmen så den går nästan förbi onoterad. Tror mest att jag märker sådant för att jag är en riktig "ordmärkare". Som jag skrivit tidigare i bloggen så: "Jag tror att alla säger det de menar, menar det de säger och vet vad de menar."
 
Robert Downey Jr. är nog största behållningen av denna film. Jag har mest sett filmer från 90-tal och framåt med honom så han är så olik sig här. Från 1998 och fram till 2008 så nästan avskydde jag att se honom på film. Han har "räddat" sig själv genom Iron Man.
 

Använda positivt som negativt?

Varför använder en del personer "PK" (politiskt korrekt) och "moraliskt rätt" som skällsord? Sedan när är det fel att anse att folk har samma rättigheter och skyldigheter? Att alla har samma värde? Varför anses man mindre trovärdig om man står för den åsikten än om man står för en åsikt som säger att "vissa" förtjänar mer? Jag har alltid haft ett väldigt starkt rättvisetänk, så därför blir jag helt förvirrad när folk håller på så där.

What does the fox say? Barnbok.

Kolla vad som kommit som barnbok! Jag var in på Akademibokhandeln idag i annat ärende och hittade denna roligt illustrerade barnboken baserad på Ylvis låt "What does the fox say?". Så nu blir det jacka tjacka tjacka tjao och fracka kacka kacka kacka kao och så vidare till godnattsaga.
 
Om ni på något vis missat denna låt och musikvideo så kan ni kolla på den HÄR.

Barnet som kan tala med katter?

Häromdagen så pratade Connor med vår katt Yatzy. Så sa han till mig: "Får jag fråga Yatzy om hon vill sova i min säng?" Det tyckte jag att han kunde, så han frågade henne. Sedan kom han till mig och sa att hon hade nickat som svar. Det lustiga är att sedan dess har Yatzy sovit båda kvällarna i Connors säng...hehe...
 

Bamse på Mariebergsskogen - biljetter fixade

Tänkte att det kunde vara en rolig grej för Connor att gå på så en av oss föräldrar ska med honom på Bamse på Mariebergsskogen. Vi har inte gjort upp vem av oss det blir än. Det är ett tag kvar tills det är dags. Oavsett vad så tror jag Connor kommer få kul i alla fall.
 

Årets sommarbalkong

Årets sommarbalkong blev lite annorlunda jämfört med tidigare år. Hängkrukorna som vi hade gick nämligen sönder ifjol. De hade hängt med (obs, ingen menad ordvits där men så kan det bli ibland) i många år så de hade blivit lite sköra tyvärr. Jag har inte haft råd att skaffa några nya för i år, men tycker balkongen blivit bra ändå. Duken är "nygammal". Hittade den hos mina föräldrar och fick den. Den var fortfarande inplastad så även om duken och mönstret är gammalt så är den ny. Solrosen skaffade jag häromdagen för att liva upp lite (29,90 kronor på Coop Extra) och övriga blommor har vi fått i present av folk (det är en blomma i den blå krukan i mitten av bilden också, men den har inte växt till sig än).
 
Tetris gillade att det blev en längre duk i år.

Ingen räkmacka utan god paj på Värmskogs Café

Värmskogs Café är känt för sina rejäla räkmackor med färska räkor, men när vi var där igår (Connor och jag tillsammans med hans morföräldrar) så blev jag sugen på paj. En fetaost- och spenatpaj blev det och den var underbart god! De andra tre åt räkor och Connor fick självklart se en Slush-maskin så det blev lite smaksatt is alltså. Det var mycket folk och det var förståeligt på en röd dag med sådant fint väder! Connor fick beröm av en person för att han var så snäll och stod lugnt i kö.
 
Mums!
 
 Mums igen. Min paj. Jo, som vanligt så hann jag ta en tugga innan jag kom på att jag ville ta en bild också. Jag kallas inte matmonstret av min sambo för inget...hehe...

Invigning i Glaskogen

Tänk att man bor så nära, men ändå aldrig varit där. Nu är det ändrat i alla fall. Connors morföräldrar tog med Connor och mig dit. Riktigt fint! Det var invigning av två nya rastplatser och två nya leder. De hade en del blandade aktiviteter och visningar av saker, bland annat ett militärtält som Connor och jag kröp in i.
 
Connor lärde sig en ny sak också. Han hade aldrig någonsin varit på dass förut så när vi skulle nyttja det undrade han var toan var, varför det var ett hål och varför det var så lortigt...hahaha... Oj oj, vad dagens barn i Sverige kan missa mycket. När jag växte upp så hade man ju oftast vattentoalett hemma, men vi åkte på husvagnssemestrar varje sommar och på rastplatser och campingar var det ofta dass. Numera är rastplatserna ofta rena lyxen med inte bara en utan flera vattentoaletter.
 
Connor gillar vatten.
 
 Som sagt. Helt fascinerad direkt det rinner vatten någonstans.
 
 Vacker natur!
 
 Härlig vagn! Connor är även fascinerad av djur så denna häst blev genast uppmärksammad.
 
 Karl XII café.

Uppvisning av studenter?

En del gymnasieskolor har bal eller annan festlig händelse i närheten av studenten. Det verkar skoj, men själva det där runtfösandet av studenter för att de ska "visas upp" i finkläder tycker jag mest verkar vara en tråkig gammal tradition. Vet inte ens om den är så värst "gammal" i och för sig... Parindelningen är, så vitt som jag sett, stereotypisk där kille och tjej går bredvid varandra. Det läggs flera tusen på klänningar och kostymer. Är det värt det? Finns valet för de som inte vill fösas runt och visas upp att istället få gå direkt till balen? Det valet fanns inte för 10 år sedan i alla fall, finns det nu? Känns som ett rätt taskigt läge annars för de som inte vill visa upp sig och/eller de som inte haft råd med jättedyra "fina" kläder.

Leka maskerad

Ändringen i hemmet öppnade verkligen upp för mer maskeradlek, i och med att Connor fick en sådan hörna i sitt rum. Det enda som saknas nu är en lagom stor barnspegel (det vill säga okrossbart spegelglas) på rummet. Får kolla på IKEA nästa gång vi ska dit.
 
Igår var det Zorro och prinsessa som gällde. Zorro-dräkten är fortfarande lite för stor, men det funkade bra ändå.

Ändrat runt i hemmet

Connor har föredragit spjälsängen att sova i (med en sida borttagen), men nu var det helt enkelt inte möjligt att ha kvar den längre då han helt växt ur den. Det senaste har han föredragit att sova mellan Robin och mig och det kan kanske till viss del bero på att spjälsängen blivit för liten (men självklart också till en del att han tycker om att ha oss nära).
 
Jag ville inte ha kvar Pelle kanin i Connors rum om han skulle börja sova där i sin juniorsäng så efter mycket tankeverksamhet kom jag fram till en lösning. Det blev till att flytta runt lite saker. Vi får se hur allt går och hur det känns, men än så länge känns det bra.
 
Där Pelles bur stod har Connor nu en liten lekhörna med maskeradkläder. Tetris "hittade" kistan och därmed en ny sovplats.
 
 Pelle hamnade i vardagsrummet. Oroa er inte för cd-spelaren. Vi ska inte spela på den när Pelle befinner sig i buren.
 
 Skåpet med cd-skivor och tv-spel hamnade i vårt sovrum.
 
Som sagt... Tetris nya sovplats. Mjuk och skön!

Skillnader på förväntningar (smink)

Om en del anser att kvinnor blir vackrare med smink och att de till och med "behöver" smink för att "försköna sig", hur kommer det sig då att män inte behöver smink? Jo, jag är sarkastisk nu. Personligen tycker jag det är extremt fult att hävda att kvinnor måste sminka sig om de vill "bli vackrare". Det är så normen ser ut, jag förstår det. Men att inte fler tänker på attityden bakom och ifrågasätter beteendet är för mig konstigt. Släpp sminket fritt, önskar jag. Låt alla oavsett kön sminka eller inte sminka. För mig handlar det inte om sminkets vara eller inte vara utan det handlar om varför många kvinnor känner ett tvång att använda det, medan män känner att de absolut inte får använda det. Att ha attityden att kvinnor "måste" ha smink för att vara "respektabla" låser fast kvinnor i en trång mall, medan attityden att män absolut inte får ha det för att det är "omanligt" låser fast männen i en lika trång mall.

Connor har fått minnessaker

Det var ett tag sedan nu, men det har inte blivit att jag nämnt det. När syrran och jag var till vår moster Sylvias lägenhet en dag i april så fick vi några minnessaker. Det fick även Connor. Vi har självklart kvar presenter vi fått av henne, foton och minnen, men att få behålla något som var hennes och som hon höll kärt... Det känns rätt. Och så otroligt sorgligt samtidigt... Önskar min moster tillbaka då jag saknar henne så...
 
Eftersom Connor och Sylvia fyllde år samma månad så fick Connor dessa månadssaker.
 
 Jag fick detta halsband och ett par gipstavlor som syrran och jag målat och gett henne när vi var barn (har inte tagit bild på dem).

Tipspromenad i Tvärud och dragning på lotteri

Idag blir det en tur till Tvärud på tipspromenad (är kanske redan där när detta läggs ut då jag sätter det på tidsinställning). Eftersom jag hade senaste tipspromenaden (det var uppehåll på mors dag) så ska jag dit med vinster. Det är nog bland det roligaste med att ordna en tipspromenad. Att skaffa vinsterna. Man bestämmer själv vad man skaffar bara det är på en viss summa. Denna tipspromenaden har dock någon annan ansvaret för så då kan vi testa våra allmänkunskaper. Sedan en sväng till mamma och dit kommer även Norge-resenärerna någon gång under dagen så vi kan hälsa dem välkomna hem.
 
Jag har haft tipspromenader årligen i rätt så många år nu, men aldrig tidigare har jag haft två vinnare. Det brukar vara en vinnare och en lottad, men i år var det två stycken som hade lika många rätt och var exakt lika nära utslagsfrågan. Så två förstavinster blev det då!
 
 Fyra barn vinner också. Det lite mindre barnet får ett sandset medan de tre äldre barnen får ett såpbubbleset och ett glidflygplan.

RSS 2.0