Måste präster vara troende?

Jag har funderat lite på denna fråga. Finns det präster som inte är speciellt troende utan som ser prästerskapet endast som ett yrke? Eller hör tro och präst ihop? Man antar att präster måste tro i alla fall till viss del. Hur konstigt vore det inte att veta att prästen som just höll gudstjänsten bara gör det för att det är hans jobb? Är det inte lite hycklande att prata om Jesus och gud och sedan inte själv tro på det? Eller kanske en del ser det som en tjänst till människor? Människor som behöver tron som stöd, hopp och ljuspunkt.

Jag är genuint intresserad av detta och har till och med funderat på att studera någon teologi-kurs på universitetet för att kunna ta reda på mer. Konstigt kan tyckas för en ateist, men enligt vad jag märkt så är just ateister väldigt pålästa och intresserade av religion, även om man inte personligen tror på det. Jag undrar inte bara över präster, utan över troende människor. Vad får människor att tro på en eller flera gudar, hur funkar det? Att jag fortfarande undrar trots att jag frågat en del människor beror på att jag ofta inte får något genomtänkt svar. Ibland blir folk arga och tolkar det som att jag ifrågasätter deras tro om jag säger till exempel "Varför tror du?", ibland är svaren bara "För att det är så", "Det måste finnas något mer", "Det är en tröst". Men det måste finnas något mer bakomliggande?

Är du troende? Berätta gärna för mig varför och hur du tror! Om du inte vill vara offentlig så gör jag i detta fall ett undantag och publicerar anonyma kommentarer (dock ej om de är kränkande eller påhopp på något vis). Är du agnostiker eller ateist? Berätta gärna mer om varför du är det och hur det funkar!

Mors dag

Idag var vi och firade mamma på mors dag. Hon förtjänar att firas varje dag, men man får ta tillfället i akt och fira lite extra då och då. När vi var där passade jag på att ta kort på den färdiga vaggan som jag och Robin ska ha till vårt barn och även barnvagnen. Allt finns där hos mina föräldrar, redo att hämtas när det blir så dags. Vi vill inte ha något sådant här hos oss än. Vi hann även med en sväng till grannen och hälsade på fåren med lammen. Riktigt söta och de hade växt bra.


Vår blivande vagga. Så otroligt fin den blev! Moster till mig har sytt kanttyget och sänghimmel och bäddsetet har hon köpt i present till oss. Kanttyget hade mamma sedan tidigare (lila blommor på det) och sänghimmeltyget valde jag ut på Bloms i Mellerud.


Vår blivande barnvagn. Svängbara hjul fram och lätt att fälla ihop och bära (ett måste för mig som inte får bära tungt).


Fin ansiktsteckning på detta lamm.


Fick mest med bakdelar på fåren och lammen, men här syns några framifrån i alla fall.


Dennis Hopper har avlidit

Dennis Hopper klarade inte kampen mot cancern. Jag blir så frustrerad på denna sjukdom som har tagit livet av så många, både folk jag känner och folk jag inte känner. Hopper blev 74 år och min favoritfilm med honom är Easy Rider.


Min dvd-utgåva av filmen.


Sex and the city 2 - event

Igår var det då dags för Sex and the city 2 här i stan. När vi kom till bion möttes vi av röda mattan och väl inne blev vi serverade champagne eller cider. Det blev en cider för mig eftersom det bara var 0,25%-ig sådan. Efter lite mingel var det dags för modevisning och vi bjöds även på lite street dance av tre duktiga tjejer. Då en kort paus förflutit var det filmvisning.

Spoilers kan förekomma! Jag tyckte filmen kändes ytlig och att man lade ner för mycket tid på att visa upp tjejerna i olika snygga kläder i olika snygga miljöer. För mycket yta och för lite innehåll helt enkelt. I och med första filmen så var jag i alla fall beredd på det denna gång. Saknar serien, där det handlade mer om relationer och faktiskt kunde bli riktigt tänkvärt ibland. I filmen kändes även de olika historierna väldigt löst sammanknutna på något vis. Dock så var historien med Charlotte's "nanny" lite roande. "I can't lose my nanny!"


Försökte piffa till mig lite trots förkylning.


Mina skor gillades av fler än mig.


Snygg bil fanns på plats vid bion.


Inomhus skålade vi.


Läst klart: Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

Spoilers förekommer! Jag såg filmen innan jag läste boken. Helst vill jag göra tvärtom och läsa boken först. Men nu var det ett tag sedan jag såg filmen så jag hade glömt en hel del. Dessutom var det partier i boken som inte var med i filmen alls (tror jag i alla fall).

Boken handlar om flickan Griet som är tvungen att börja jobba som tjänsteflicka hos konstnären Vermeer och hans familj efter att hennes pappa råkat ut för en olycka så att han inte kan arbeta mer. Hon får ta hand om delar av hushållet, men ganska snart börjar hon få hjälpa Vermeer att förbereda färg till tavlor. Till slut får hon själv sitta modell för en tavla. En intressant version av hur det kan ha gått till då den kända tavlan kom till. Jag har beundrat den några gånger och undrat vad som döljer sig bakom flickans blick. Tavlor som får en att tänka och fundera är de allra bästa!

Jag tycker boken är välskriven och lättläst. Man får en riktigt bra inblick i Griets tankevärld. Alla andra personer i boken går man inte in på något djupare. Perspektivet är Griets, så det är förståeligt. Därför känns det lite som att man själv är Griet och ser världen genom hennes ögon.


Framsidan av pocketutgåvan.

Betyg


Fynden i Ullared

Förutom nedanstående saker köpte jag även mat till katter och kanin, presenter till Robin och födelsedagspresent till Robins yngsta syskonbarn.


Yatzy lade beslag på leksaken. Senare gav sig Tetris med i leken. De drog i varsin ände och roade sig själva.


Presentpapper och tråkgrejer som man måste ha (aluminiumfolie, bakplåtspapper och kuvert).


USB-minne, inspelningsbara dvd och dvd-fodral. Nu ska hemmavideos på VHS överföras till dvd!


Fotopapper till min och syrrans fotoutställning i maj nästa år.


Ramar till fotoutställningen. Ska även skaffa lite passe partout.


Barngrejer. Badstol, toalettsits, skötbädd, flaska och flaskrengörare.


Saker till mig. 3 olika toppar, 1 bh, deo, schampo och en väska med katter på.


Skor från varuhuset Bloms utanför Mellerud. De ska jag ha när jag och syrran ska se Sex and the city 2 på bio på fredag.


Barnkläder. Lila Beatles-body, pyjamas med får, babytrosa, startkit med body, tröja och byxor, snuttefilt (så otroligt mjuk att jag vill ha en egen) och två t-shirts (mest nöjd med Star Wars).


Årets Ullaredsresa

I år var vi fler än vi brukar. 7 stycken var vi (jag, syrran, våra föräldrar, vår moster och släktingen Bo med sambo Siv) som tog avfärd från Arvika mot Ullared. Vi tog en lite längre väg ner över Orust och Tjörn, den sceniska vägen kan man säga. Vädret var jättefint så vi kunde njuta rejält av utsikten längs den vägen. När vi kom fram till Ullared så blev det in på Gekås för shopping (inlägg om fynden jag gjorde där kommer senare). Lagom med folk så 2 timmar tog det så var vi klara för dagen.

På kvällen blev det grillfest. Jag hade köpt grillspett och tzatziki på ICA i Ullared. Mums! När jag ätit blev det värsta livet på bebisen så pappa och syrran fick känna sparkar för första gången. Sparkarna syntes även rätt tydligt. Jag tycker fortfarande det är overkligt.

Nästa dag var vi alla uppe tidigt. Det blev en sväng till på Gekås, men denna dag köpte jag bara två saker till. Sedan åkte vi till Göteborg där vi hälsade på hos min kusin med fru. De bjöd på jättegod smörgåstårta med väldigt mycket färska räkor. Vilken skillnad på färska och inlagda kan jag säga! Allra sist på dagen blev det en tur in på Bloms utanför Mellerud. Där köpte jag ett par billiga snygga skor som jag tänkte ha på mig när jag och syrran ska se Sex and the city 2 på bio på fredag. Hoppas bara min förkylning har blivit bättre vid det laget. Är inte så pigg annars heller, så en förkylning som topp på det är inte så trevligt.


Utsikt vid Orust på västkusten.


Mitt och syrrans rum i stugan på Gekås camping.


Köket/vardagsrummet i stugan.


4 sovrum med vardera 2 sängar var det i stugan. 2 badrum, båda med dusch, stor uteplats och stort kök/vardagsrum.


Shopping!


Grillfest!


Smörgåstårtan min kusin med fru bjöd på. Härlig!


Mer födelsedagspresenter

Har blivit grattad lite i efterskott också och fått mer fina presenter.


Vacker skål och vas.


Två vackra skålar, salladsbestick och en sten med texten "Carpe Diem".


Ullaredsresa imorgon

Imorgon är vi ett gäng på 7 personer som drar till Ullared för att bland annat gå på Gekås och NetonNet. Vi har hyrt stor stuga på campingen och på kvällen blir det grillning.


Gûnnerskemârten

Min ena skuldra känns som ett enda stort blåmärke just nu, så öm är jag efter idag. Men Gûnnerskemârten var trevlig och jag fick en del sålt på loppisen. Vi satt inne i gymnastikhallen så när jag skulle ta en sväng över området blev jag totalt bländad när jag kom ut. Solen sken verkligen starkt idag och det var så varmt. Härligt!


Min och syrrans loppishörna.


Barnkaruseller fanns på plats.


Delen vid hembygdsgården.


Skolgården.


Heltokigt reseminne

PRUEBALO! skriver i sin blogg om ett heltokigt reseminne och efterlyser detsamma från andra bloggare. Här är mitt bidrag.

Skottland 17 maj 2007 - Efter en lång bilresa från Edinburgh via Rosslyn, Bannockburn och Perth kommer vi fram i Inverness och börjar leta efter vårt vandrarhem. Stannade på en mack och fick fin beskrivning av killen där. Kör så från macken, klockan har blivit ganska mycket och jag är trött efter att ha kört hela dagen.

Håller mig i rätt fil inför rondellen där vi ska svänga höger. Och höger svänger jag. Utan att först köra vänster håll i rondellen! Hade fått totalt hjärnsläpp trots att jag kört vänstertrafik hela dagen. Ingen trafik vid den tiden som tur var (eller kanske otur, för hade det funnits fler bilar så hade jag troligtvis följt trafiken istället för att gena). Den enda körmissen på resan i alla fall (om man inte räknar att vi körde vilse i Edinburgh) och något jag aldrig glömmer.


Att köra på skotska landsbygden var härligare än inne i städer.


Väse och reklam för morgondagens marknad

Idag var vi en sväng till Väse till Robins syster och lämnade lite grattis till hennes sambo som fyllt år och lite till Robins systerson Stefan som tar studenten i år. Han tar studenten i Göteborg så tyvärr tar vi oss inte dit då. Vi hade kul och lekte med barnen. Då och då tittade jag till deras katt som nyligen fick 3 kattungar. Hon skulle precis in och steriliseras när de upptäckte att hon varit på...erhm..."äventyr".


Jättesöta kattungar och jättegosig mamma.

Imorgon, lördag, hålls Gûnnerskemârten klockan 10-16  i Gunnarskog cirka 2 mil norr om Arvika. Jag och syrran ska ha loppis, kom och fynda!


Rolig överraskning! Sex and the City 2

Idag kom syrran förbi och hade köpt biljett till mig till Sex and the City 2-eventen som hålls här i stan. Med mingel, fördrink (alkoholfri för mig), modevisning och filmvisning. Så nu får vi klä upp oss och ha lite kul! Tusen tack!


Söt igelkott och besök hos barnmorska

På vägen ner till barnmorskan idag så nös det plötsligt till i buskarna längs vägen. Jag stannar för att titta och ser en jättesöt igelkott. Jag sa till honom/henne: "Så typiskt. Första gången jag inte har min riktiga kamera med mig och DÅ är DU här och är söt." Om någon hörde mig måste de väl ha undrat. Tog ett kort med mobilen i alla fall.

Besöket hos barnmorskan gick bra. Jag ligger på den lägre kurvan för magtillväxt, vilket inte var så förvånande. Men jag har inte onormalt liten mage i alla fall. Hjärtljudet var tydligt och bra (155). Blodtrycket hade sjunkit ganska rejält, men det var också normalt och mycket bättre än att ha högt. Det blev väldigt livat i magen när vi skulle mäta hjärtljud. Det snurrade och snurrade så magen gick i vågor. En riktig busunge! Passade på att nämna min ovanligt spända bäckenbotten också (p.g.a. fibron). Känns skönt att veta att det står i journalen så att personal på förlossningen förstår att jag inte kan slappna av och att jag kanske behöver lokalbedövning eller att det kan bli aktuellt med kejsarsnitt. Blev bara ett rör blod på provtagningen. Min kommentar: "Var det allt?" Har blivit van vid att de ska ha mellan 4-5 rör.

Nu ska jag försöka göra något åt min intensiva nackvärk så att jag kanske slipper undan huvudvärken som jag känner börjar komma.


Ser ni söta igelkotten i mitten av bilden? Så typiskt att jag inte hade riktiga kameran med.


Tankar om hur grillning framställs

Ofta när man kollar recept och matlagning i tidningar och böcker så är det bilder på kvinnor. Men när det gäller grillning så är det tvärtom. Oftast är det mannen som grillar, kvinnan kanske är med och gör salladen eller något liknande. Varför är det så? "Grillkung"-komplex liksom. Själv så är jag så otroligt kräsen med mitt grillade så jag tillåter ingen annan att röra det. Det ska marineras på ett visst sätt och grillas på ett visst sätt, så att det blir precis så som jag gillar det.
Hur är ni?Engångsgrillar är inte idealet, men ska man ut nånstans och grilla är det oftast lättast med det.


Läst klart: Vintermåne av Dean R. Koontz

Spoilers kan förekomma! Detta är min favoritbok av Koontz. Man dras in direkt från början och hålls kvar. Fast precis som i filmer så är det mycket mer spännande när man inte ser "monstret" utan man får fantisera själv. När "monstret" väl avslöjas försvinner en del av spänningen. Till exempel i denna bok så är det som mest spännande precis i början när karaktären det handlar om då inte har sett det mystiska utan har "känslan" av något. Det där med att känna att "nu är det något bakom mig" kan faktiskt hända ibland så igenkänningen på det där ökar på bokens spänning. Undrar varför det mänskliga psyket säger sådant till en ibland, när det inte är något där?

Det märks att Koontz har en förkärlek för Golden Retrievers, de dyker upp i flertalet böcker likaså i denna. När jag fick Koontz autograf 2003 så hade han även skrivit för sin Golden retrievers räkning: "Ms. Therese, may you never be scratched on the nose by a mean cat - Trixie". Tyvärr har Trixie gått bort nu, som jag förstår det.

Att beskriva personer är något jag tycker Koontz alltid lyckas med. Detta innebär inte heller långa utlägg utan han lyckas ganska snabbt ge en inblick i vad som får hans karaktärer att ticka. Den enda personen som känns lite si och så i denna bok är barnet i familjen. Han känns lite väl "perfekt". Boken är alltså inte perfekt, men får ändå en 5:a av 5 möjliga i betyg då den är nära.

Den här boken fick jag köpa på antikvariat, då den inte trycks på svenska längre. På engelska har den däremot släppts flera gånger.


Framsidan av den inbundna utgåvan.

Betyg


Säljer lite på Blocket...15" dataskärm


15 tums dataskärm i fint skick.


Tävling Nelly.com

Nelly.com pågår just nu en tävling där man ska sammanställa sin och sitt barns matchande sommar-outfit. Mitt barn föds i september, men fantisera kan man alltid göra. Sommar kopplar jag ihop med ljusa glada färger.


Min outfit.


24 veckor gravid

Idag är jag 24 veckor gravid. Nedräkningen tickar sakta på. Nu kan bebisen höra röster och musik så idag har vi lyssnat på Freddie Mercury. Under speciellt två låtar var det väldigt liv i magen (The Great Pretender och In My Defence). Igår när jag var själv i bilen sjöng jag med till Within Temptation och då var det också livat i magen kan jag säga.


Magen v. 24.


Treskebesök och redaktionsmöte

På väg upp till mina föräldrar var jag tvungen att stanna vid sjön Racken för att ta kort. Sjön var helt lugn och spegelblank. Det var så vackert! Pappa bytte ut cd-växlaren i bilen, den har inte funkat på ett bra tag. Så nu kan vi spela skivor igen. Helt underbart att slippa radion!

Sedan var jag på ett redaktionsmöte för tidningen Gûnnerskenytt, första mötet för mig. Det ska bli kul och spännande att vara med där. Tidningen kommer ut fyra gånger om året.

Nu är det skönt att vara hemma för jag blir mer illamående på kvällarna. Det här graviditetsillamåendet verkar jag få dras med hela graviditeten. Riktigt jobbigt.


Racken.


Racken.


En liten fågelunge satt och pep hos mina föräldrar. Den försökte tigga mat av alla fåglar som dök upp. Den landade även på pappas huvud en gång. Då skulle man ha haft kameran redo.


Insändare i AN

Idag var min insändare med i Arvika Nyheter. Jag har tröttnat på att folk tror att ingen hamnade på bar backe då man utförsäkrades från FK och att det nya regelsystemet är så bra.


Läst klart: Törnfåglarna av Colleen McCullough

Spoilers kan förekomma! Första gången jag läste denna bok var i tidiga tonåren. Det känns som att jag fick ut mer av boken den gången än nu. Den var fortfarande läsvärd, men nådde inte riktigt samma nivå.

Ni kanske har sett miniserien med Richard Chamberlain i rollen som prästen Ralph. Det är ungefär lika länge sedan jag såg den som jag läste boken första gången, så jag kanske tar en titt på den igen snart. Att boken utspelar sig över så lång tid tror jag är något som jag inte gillade speciellt denna gång. Den börjar med att Meggie med familj ska flytta från Nya Zeeland till Australien när hon är runt 10 år gammal och i bokens slutskede är huvudpersonen Meggies dotter vid 30 års ålder. Berättelser som rör sig över många år kan vara fascinerande, men i detta fall tror jag att jag föredragit en huvudperson istället för flera. Man känner att man precis lärt känna en person och då börjar det handla om någon ny medan den förra personen hamnar i periferin.

Nåja...som sagt så var den fortfarande läsvärd i alla fall. Framsidan säger att den är lika mäktig som Borta med vinden. Där kan jag inte hålla med.


Bokens framsida.

Betyg


Det blommar

Tror det börjar bli lite blomrekord här. Först så är det en blomma, som jag tyvärr glömt namnet på, som nästan dignar under all blomster och idag upptäckte syrran att Aloe Veran här har fått en blomknopp. Jag har aldrig sett en sådan blomma, ska bli riktigt kul att följa.


Så många blommor att det gröna knappt syns längre.


Aloe Vera


Närbild av blomknoppen.


Karlstadstur för barnvagnsjakt

Idag var vi med mina föräldrar till Karlstad, på jakt efter barnvagn. Vi hittade till slut en jättebra och fin vagn som vi båda var nöjda med. Den (med både liggdel och sittdel) och alla tillbehör (åkpåse, myggnät, regnskydd och skötväska) som behövdes kostade under 5000 kr. Underbart! För många barnvagnar är så dyra att man kan få en begagnad bil för samma pris. Jag tackar Kimmi så innerligt för tipset om affären köpbarnvagn! Nu står vagnen hos mina föräldrar, så vi får den inte förrän det är dags för barnet att komma hem. Vi förbereder inget här innan förlossningen, men skaffa grejer kan vara bra ändå eftersom det kan vara svårt att få tag på en del och det kan ta tid.

Sedan hittade vi en helt underbar "Mina första år"-bok på Åhléns. Blev lite förtjust i den för den är så fin och man kan skriva så mycket i den.


Gillar denna skarpt!

Mustaschkampen var i Karlstad också så vi tog en sväng förbi och kollade på Robert Aschberg och Gert Fylking.


Skaffade en pin.

Innan hemfärd blev det en tur in på Bergvik köpcentrum. Vi hade ett varsitt presentkort där som vi fått på våra födelsedagar. Robin hittade inget, men jag köpte upp mitt på H&M. Var ett tag sedan jag hade råd att köpa nya kläder så det kändes härligt. Jag fick ganska mycket för pengarna också.

   
3-pack strumpor och 3 olika linnen blev det.


Förvånad kattvakt

Imorse när jag kom till katterna hos Bella blev jag ganska fundersam. Vattnet i deras vattenskål var helt BLÅTT! Upptäckte en liten leksaksmus i vattnet och det var den som färgat av sig. Vad skumt det kan bli!


Skum färg på vattnet och den skyldiga musen. Undrar vem som var den skyldiga katten?


Kattvakt och så kom kameran

Nu har jag precis varit kattvakt åt två söta katter. De var så gosiga så. Sedan fick jag under kvällen även ett sms-avi om att kameran kommit så jag hämtade ut den innan jag var till katterna. Översta bilden är tagen med min gamla kamera och den nedersta med min nya. Så nu blir det till att vänja sig vid en ny kamera.


Töserna visade mig var maten fanns.


Katterna här fick för sig att busa när jag skulle testa nya kameran.


Överraskning på posten

Nej tyvärr var det inte kameran som kom idag, men jag fick en annan trevlig överraskning. Min insändare blev Veckans brev i tidningen Allas så jag fick 3 trisslotter (ingen vinst tyvärr), två reflexarmband och en nyckelring. I nästa nummer av tidningen kanske det är med och då skriver jag om det här. Vill inte avslöja i förväg vad insändaren handlar om.


Väntar på ny kamera

Fick en del pengar på födelsedagen och har haft ögonen på en ny kamera. Eftersom det blir bebis i höst vill jag ha en kamera med bättre upplösning än den jag har nu (som jag haft sedan 2006). Den är på 4 megapixlar och 4x optisk zoom. Den nya är på 12,2 megapixlar och 5x optisk zoom. Är en del andra finesser på den nya som inte finns på den gamla. Den gamla kanske Robin ska ta över. Han har ingen kamera för tillfället. Har beställt den nya, men självklart skulle det vara en röd dag i denna vecka så att det tar tid innan den kommer.


Den nya kameran.Den gamla kameran (fast min är lite mer mörbultad efter att ha blivit tappad några gånger. Men den har fungerat bra trots det).


Yatzy har invigt kärran

Jag fick en barnkärra i födelsedagspresent. Var tvungen att sätta ihop den för att se hur den såg ut och jag gillar den verkligen. Lättkörd! Nog passar den sambon också som gillar Disney. Yatzy invigde den frivilligt åt oss."Ni ska ju skjutsa på MIG."


Kattbråk

Det blev värsta livet på baksidan av byggnaden här tidigare idag. Lät som riktiga vilddjur. Tittar ut och det är två katter som slåss så pälsbollarna yr. Vad katter kan låta hemskt när de är ovänner! De lugnade sig efter några bråk och gick varsin väg lite tilltufsade båda två.


Inte vänner.


Namninsamling mot könsspecifierade barnkläder

Jag har skrivit under denna insamling och vill nu tipsa alla om att göra det. Barn är fria individer och förtjänar att vara detta! Vi ska inte begränsa dem då det gäller färger och leksaker.

Nedan finns några exempel på hur jag klädde mig under uppväxten. Alla möjliga färger! Som jag tycker det ska vara. (Om korten är i lite dålig kvalité så är det för att jag tagit kort på gamla "vanliga" kort med digitalkameran.)

    

Tillägg: Fick ett inlägg angående om att jag ska börja ha mer färger än lila på mig som vuxen så jag inte "påverkar mitt barn". Lila är favoritfärgen för mig, men jag har ofta andra färger på mig. Som ni ser i headern till exempel så har jag lila på en bild av tre. Nu syns jag inte så väl på första bilden, men det är jag med klarblå jacka i alla fall. De bilder jag lägger upp i bloggen är ofta uppklädda bilder eftersom jag ofta skriver om saker som inte hör vardagen till, som till exempel fester och kalas. När jag går på fest och vill vara fin så blir det ofta lila. På vardagen blir det alla möjliga färger. Vardagar inträffar oftare än festdagar, så därav kan man dra slutsatsen att min färgkomposition är jämnt utbredd (med undantaget att jag numera inte äger något rosa). Så mitt budskap till den anonyma skribenten är: om du inte vet alla fakta så kan du faktiskt inte uttala dig.


Min 30-årsdag i bilder

Igår firades min födelsedag. 30 år. Har inte haft någon ålderskris och det känns inte aktuellt heller. Tror inte det handlar om en specifik siffra utan mer om hur man känner sig. Jag kanske får min 30-årskris vid 33 eller nåt?

Var hos frissan och fixade håret i 1,5 timmar.

Evil birthday-face.

Lite av folket.

Lite av folket.

Presenter

               


Födelsedagslunch på Thon Hotels, Charlottenberg

Idag har jag varit till Charlottenberg och firat en bekant som fyller år. Han bjöd alla på lunch på Thon Hotel som ligger bredvid köpcentrat. Jag har aldrig varit där förut. Maten var riktigt god! Blev väldigt förtjust i deras lingondricka också.


Dagens look.


Lämna en idé till Försäkringskassan

Min idé har blivit publicerad på webbsidan. Har du något tips till dem om hur de kan förbättras, skriv till dem du också! Här är sidan.


Min idé lyder: "Behandla människor som individer. Alla är inte fuskare. Lyssna på folk och hjälp istället för att försvåra. Det är jobbigt nog att må dåligt, så man behöver inte bli illa bemött och misstrodd också."


Kattliv

Har man bara hamnat i rätt hem så kan ett kattliv vara ganska skönt. Fast Tetris ser ut att vara lite irriterad på fotografen.


Tetris sträcker ut.


Vid något enstaka tillfälle...

...så har jag faktiskt tecknat. Inte vidare bra och har ingen aning om varför jag fått för mig att göra det. Här är ett par teckningar som jag gjorde 1999 (19 år gammal). Roligt att ha som minnen i alla fall. Detta inlägg är inspirerat av att jag skrev om saker man gjort i tonåren för ett tag sedan.


Braveheart var favoritfilmen.


Boyzone var ett av favoritbanden (detta är Shane).


Promenad och fibroträff

Igår kväll blev det en liten promenad i stadsparken. Nu ikväll ska jag se om jag orkar iväg på en fibroträff. Har inte orkat gå på dem sedan december, så det vore kul om jag orkade idag. Jag känner inte så många med fibro som jag umgås med ofta, så det kan vara skönt att komma till en grupp där folk vet hur det är och där man kan utbyta erfarenheter.


Fin plantering i stadsparken.


En and som frös om näbben. Nejdå...men undrar varför en del har blå näbb och en del orange?


Graviditet - roligt och mindre roligt

Tänkte göra en liten uppställning på saker jag tycker är kul med att vara gravid och saker som bara är jobbiga. Har du varit eller är gravid? Skriv gärna vad du tyckte! Nu har jag haft en kämpig graviditet så det negativa kommer vara mer än det positiva, det innebär dock inte att jag inte ser fram emot att få barn.

Positivt:
Sparkarna i magen - en härlig känsla att fatta att det är ett liv där inne
Planeringen - att titta på bebissaker och fantisera för framtiden
Ompysslad - man blir mer ompysslad än annars (vilket man också behöver)
Nyfikenheten - vad gömmer det sig för person där inne?

Negativt:
Det konstanta illamåendet - påverkar verkligen hela vardagen
Smaken - all mat smakar annorlunda
Uppstötningar - konstig smak i munnen nästan jämnt
Värken - kan inte ta min receptbelagda värkmedicin vilket gör att värken är ännu jobbigare än vanligt
Tröttheten - känner sig så hjälplös ibland när jag bara orkar vila
Drygheten - Känns som att dagarna kryper fram, kan det inte bli september nån gång?
Ligamenten - smärtar rejält ibland. Om ni tycker håll kan kännas, lägg då till 10 gånger
Konditionen - nästan lika med noll, flåsar efter två trappsteg


Drömbarnvagnen som tyvärr är för dyr. Hoppas hitta en billigare, fast ändå lila.


Om ungas sociala vanor

Fastnade för en föreläsning på Kunskapskanalen angående ungdomars sociala vanor genom media och nätet. Det var riktigt intressant! Upptäckte att mina vanor är nånstans i mitten av ungdom och vuxen. Medan jag till exempel tycker att suddiga mobilbilder tagna uppifrån på en person som står framför en spegel med texten "Är uttråkad" är totalt onödiga och rena skrik på uppmärksamhet som man inte förtjänar, så är jag ändå själv en bloggare och jag är med på facebook. Dock skriver jag helst om sådant som betytt mycket för mig eller att något har hänt. Jag skriver aldrig något i ren tristess, för vem vill egentligen läsa om det?

Den där sista meningen är klassisk "vuxen" syn på nätet enligt föreläsaren. Kanske därför min Facebook-status kan vara densamma i många dagar...för att inget som jag anser intressant nog att dela med sig händer. Men att använda mediet internet för att dela med sig av sina tankar och åsikter, det var klassisk "ungdomlig" syn på nätet sades i föreläsningen. Så där är jag...i mitten.

Något som jag tycker är viktigt att lära ut i tidiga år då det gäller internet är källkritik. På internet kan vem som helst lägga ut nästan vad som helst, även totalt felaktig information. Det är viktigt att kunna skilja på fakta och åsikter, felaktigheter och korrekt information. Om man bara är källkritisk och även kritisk i sitt bemötande av andra människor (till exempel att man inte lämnar ut adress och telefonnummer hur som helst till vem som helst) så är man en god bit på vägen av säker hantering av internet.

(Föreläsningen jag skriver om visades 3/5 2010 klockan 16.00 på Kunskapskanalen. Programmet heter UR Samtiden.)

Lunchbuffé och jordgubbar

Syrran bjöd på lunchbuffé på Mulan idag. Det var jättegott! Tack så mycket! Efter det köpte jag jordgubbar som jag suttit och mumsat på här hemma nu.


1 maj-tåg

Jag, syrran, Mirja med sambo och barn och många fler deltog i 1 maj-tåget här i Arvika. Det var min första demonstration, men jag kände att jag hade orsak att demonstrera i år så som jag blivit behandlad och som många andra sjuka blir behandlade numera efter regeringens "nya regler".

Precis när vi gick från torget började regnet ösa ner. Typiskt! Så efter tåget gick vi hem. Hade gärna hört Mora Träsk som skulle uppträda vid Tivoliplatsen, men hälsan kommer först faktiskt. Tåget var långt trots regnet och skyltarna många. Härligt med solidaritet!


Marschorkestern.


Min skylt var lite mindre än alla andra skyltar, men bara budskapet går fram så. Skylten är ironisk och handlar om hur man blir behandlad om man är sjuk i Sverige numera.


Fick en fin ros på torget.


RSS 2.0