Drar på resa

Imorgon drar jag och Robin iväg till Skottland i några dagar då.


Finns Nessie kvar vid bensinstationen i Inverness tro? Bild tagen då vi var i Skottland maj 2007.


Nyttig mat och svampplockning

Själv är jag inte så förtjust i nyttig mat. I alla fall inte vad som i allmän syn räknas som nyttig mat. Jag tror egentligen att vi alla har olika ämnesomsättning och olika behov så att man ska äta det som passar för en själv. Men idag lagade jag nyttig mat....till Robin, inte till mig själv.Köttbullar, couscous kokat i passerade tomater, kokta morötter och brysselkål.

I och med brysselkålen så fick jag riktig mârtenskänsla, då det luktade som kålsoppa i hela lägenheten. Nästa helg är det Arvikamârten!

Sedan på eftermiddagen var jag med syrran ut i skogen och plockade kantarell. Ska testa att göra en paj på dem, men det får bli efter Skottlands-resan.


Karlstad-tur och besök

Det blev en tur till Karlstad för mig, Robin och Jörgen idag. Jag och Robin skulle bland annat växla till pund på Forex. På måndag åker vi nämligen till Skottland! Jag ser verkligen fram emot det! Älskar det landet!

Det blev även en del second hand-affärer så nu har jag nästan allt som behövs till min Halloween-utklädnad. Det bästa av allt är att jag kan använda det till vardags också. Jättesnyggt! Jag avslöjar inte vad det är utan det får ni se antingen på Halloween (om ni kommer på festen) eller efteråt när jag lägger upp bilder.

På aftonen fick vi besök av mina föräldrar, en tremänning till mamma och en fyrmänning till mig + hans familj. Lilla dottern i den familjen är så otroligt söt och charmig! Vi busade lite och studsade i sängen. Kom på efteråt att jag kanske lärde henne något som hon inte får göra hemma...hehe...Men de sa att det var lugnt.Yatzy tror att hon ska få service innan gästerna kommer. Kan man se mer snorkig ut?


Gemensam nämnare?

Mystiska, bleka, mörkt rufsigt (gärna lite lockigt) hår...? Vad är den gemensamma nämnaren?

 

Har du gissat?
Om du gissat ALLA ÄR VAMPYRER så har du rätt! Vampyrer ska uppenbarligen inte uppfattas som skrämmande längre, de ska vara sexiga och ovanstående beskrivning verkar vara flitigt använd i film och serier.
(Bilderna är från Dracula 2000, True Blood, Twilight och Moonlight.


Film Död snö

Spoilers förekommer! Whoho! Det är min reaktion på denna film. Visst är den förutsägbar då det gäller handling, men en modern film som görs med "gammaldags" effekter är mycket att hurra för i sig. Snygga effekter var det! Sedan var filmen riktigt skoj också! Mycket splatter i de norska fjällen! Jag är mest förtjust i zombies som är långsamma för det är kusligare på något vis, men trots att de är snabba i denna film så är de godkända.

En scen var lite av en mardröm. Detta på grund av att det ÄR min mardröm. Har drömt en hel del gånger om att jag hamnat under snö och inte kommer ut och snön ramlar ner över en....huh....! Jag är inte klaustrofobisk annars, men då det gäller snö är det riktigt hemskt. Gillar ni gammaldags hederlig splatterskräck...SE DENNA!

Köp DVD på Ginza

Kattfavorit

Idag kom det ett smakprov till katterna på posten från Agria djurförsäkringar. Tetris är försäkrad där och Yatzy kommer snart bli det. De älskade smakprovet! Vanligtvis när de äter torrfoder så tar de paus, men nu verkade de inte ens behöva andas. Enda nackdelen med det var att de tiggde nytt direkt det var slut. De får bara rekommenderad dos per dag så där får de tji, men bedjande kattögon och ett sorgligt mjau är faktiskt svårt att stå emot. Jag klarar det, men det är svårt!Smakprovet.


Zoologisk park

Under helgen är det som sagt öppet hus på den zoologiska parken i Charlottenberg. Vi var dit och kollade. Jag är väldigt förtjust i lemurerna. Så lekfulla och söta! Nytt sedan förra gången var surikater. Också väldigt söta och nyfikna av sig. Gick en tipspromenad och kollade på alla reptiler. Ville så gärna ta kort med en orm men vi hittade ingen personal just då så det får vänta tills nästa gång.


En surikat står vakt.


Vinst

Häromdagen fick jag min vinst från Allbingo. En duschcreme från Hugo Boss. Kul när man vinner något ibland! Om cirka en timme blir det en tur till Charlottenberg. ZooParken där har öppet hus under helgen så det är fritt inträde och tävlingar.


Min vinst.


Fluffstrumpor

Apropå meningslösa saker...det måste man väl ändå få tänka på någon gång ibland? Här kommer mitt senaste.

Något jag verkligen gillar när det blir lite kyligare ute är att använda fluffstrumpor hemma. Köpte mina första för några år sedan och blev helt förtjust i dem. Har aldrig varit en toffelperson riktigt, men fryser lätt om fötterna och då är dessa så sköna. Vad tycker ni om sådana strumpor?


Min samling har växt en aning.


Personlighetstest

Tycker sådana här kan vara lite skoj ibland. Ofta är de lite luddiga så de flesta svar kan stämma in på en, så detta resultat fick jag idag:

Tess personlighetstyp:


Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.


Karriärer som skulle kunna passa Tess:


Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

Testa själv!


Bilden tagen på Kinesiska muren. En resa där jag fick lära mig att släppa saker och inte delta i planerandet. Kan väl säga att jag inte är fullärd än...haha...


Yatzys nya favoritställe

Katter väljer verkligen konstiga ställen att slappa på. I och med Yatzys nya ställe så är Robins svarta skor konstant täckta av ett lager kattpäls.


Tetris tar plats på bänken, men Yatzy föredrar skor.


Patrick Swayze

Patrick Swayze klarade inte kampen mot cancern utan avled under måndagen i sitt hem. Han blev 57 år gammal. Ännu ett ungt liv taget av denna sjukdom (för mig är 57 en ung ålder för att dö). Jag minns då jag som liten såg honom i tv-serien Nord och Syd. Sedan Dirty Dancing har jag velat lära mig dansa som de gör i filmen och förstås allra helst få dansa med Patrick. Kusligt nog så drömde jag inatt att det blev sanning och jag skulle få dansa med honom. Vaknade tyvärr innan det hann ske. Ghost är en riktigt charmig film om att kärleken överlever döden.

Mina tankar går till alla jag känt (och inte känt) som haft denna sjukdom och inte klarat sig. De får inte leva färdigt sina liv och det är så orättvist!


Cancerfonden.


Fin höstdag

Det kändes faktiskt som höst idag. Solen sken och det var skapligt varmt, men det blåste och ibland när det kom en riktig vind så yrde det löv av träden. Detta var hos mina föräldrar och de bor i en annan zon än mig, så hösten brukar vara lite tidigare där. Faktiskt så känns inte höstens annalkande så hemskt som det brukar. Jag måste göra något rätt.

Idag var tipspromenaden som jag har hand om också. Det var kul och det blev ett fint plus i kassan för dam- och motionssektionen i Bortans IK. På vägen hem hade jag lite kul och sjöng med för fullt när jag spelade Dragonforce, Within Temptation och Avantasia och totalt struntade i att det lät hemskt. Inte så ofta jag är själv i bilen så det gäller att passa på att vara löjlig, eller hur!?


Lilla Silla fick inte vara med på tipspromenaden. Hon hade ätit en dålig råtta dagen före och mådde lite pyton. Men nu är hon pigg igen!


En god och kreativ läsare

Läste en rolig och intressant spalt i Karlstads Studenttidning (årgång 2, utgåva 1, 2009) som jag fick i förrgår. Där citeras Olof Lagercrantz som skrivit:

"Det är inte blott författaren som är kreativ utan också läsaren. Den goda författaren är medveten därom och inbjuder läsaren till samarbete. (...) Om alltså femtio procent av en bok är skriven av läsaren, blir följden att boken blir bättre ju mer begåvad denne läsare är och ju mer kärlek han lägger ner på läsningen."

Tobias Holmgren som skrivit spalten för sedan över detta tänkande till tv och filmens värld med dess specialeffekter. "Dåliga" eller få effekter tvingar tittaren till medskapande och att själv fantisera vidare, något som alltså redan räknas som en viktig detalj i litteraturen. Nyare serier med överdetaljerade tydliga specialeffekter har istället motsatt effekt.

Det är så jag har resonerat och det är så kul att få höra att det finns fler som tänker i de banorna. Jag är väldigt förtjust i dessa äldre specialeffekter eftersom det känns som att man är med mer och saker är mer "äkta". Jag tröttnar så otroligt snabbt på dataeffekter där man försöker göra minsta hårstrå tydligt och eftersom de effekterna är så tråkiga så känns de mer fejk för mig. Så man får väl ta och sträcka lite på sig för uppenbarligen är man en god och kreativ läsare...hehe...


Exempel på en tv-serie som jag gillar starkt, trots att den gröna färgen på Hulken kan flagna, det syns att han ibland har gröna strumpor och det återanvänds scener etc.


Dagens ros och härligt väder

Idag fick jag, syrran och våra föräldrar dagens ros i Arvika nyheter. Kul! Tack så mycket till er som skickade in det!Nu är vädret så otroligt härligt idag så jag ska återvända till balkongen där katterna sitter och njuter.


Tetris brer ut sig på bänken och är lite lagom solslö.


Inramat

Idag skaffade jag äntligen ram till certifikatet man fick när man varit med på valsafarit i Andenes. Blev riktigt fint! Den sitter ovanför min dataskärm så jag bara kan titta upp och minnas.Hallen klar!

Det tog sin tid att få hallen klar. I och med att jag blev förkyld tog det ännu längre tid än vanligt. Men nu är det klart och det blev jättefint! Jag gillar verkligen den nya färgen! Kolla bara skillnaden på bilderna nedan.

FÖRE

  
Ganska så strimlade tapeter.

EFTER

    
Nougat blev den nya färgen i hallen. Inga mer strimlade tapeter som ni kan se på bild 3 (där det var som värst).

Fotboll

Jag är inte ett dugg intresserad av fotboll, men om man är på plats och kollar så blir man ändå involverad. Speciellt när en kompis spelar. Jag och Robin var och kollade på matchen mellan Arvika och Nordvärmland idag. Första halvlek var en riktig gäspning, men i andra tog det mer fart. Då satt man och spände sig, jublade, suckade och önskade att målet bara var 1 decimeter bredare. Riktigt kul! Matchen slutade 1-1.


Tipspromenad

Nu är jag klar med frågorna till tipspromenaden i Treskog, hos mina föräldrar, den 13 september (start mellan 11-12 om ni vill komma). Tipspromenader kan vara kluriga och det är riktigt klurigt att komma på frågor till en också. Försöker täcka in flera olika kunskapsområden så att det ska bli en kul blandning. Sedan 2003 har jag varit med i detta. Det är för Bortans IK - dam- och motionssektionen. Känner ni er smarta, kom och bevisa det...hehe...


Bilden tagen på gärdet mellan mina föräldrars hus och ett av deras grannställen.


Inte så beroende som jag trodde

Är du också omgiven av vänner som bälgar i sig litervis med Coca Cola varje dag? Om du inte köpt hem tillräckligt mycket av den socker- och koffeinfyllda beroendeframkallande drycken till middagen rusar de ner till närmaste mataffär. För om de inte får sig en ordenlig dos kommer de att sitta till bords och vara irriterade och klaga på huvudvärk. Nej, låt dem dricka sin favoritdryck. Det blir trevligare runt matbordet och du kan njuta av tanken på att du får billigare tandläkarräkningar än dina Cola-vänner. (Hemtrevligt, Juni 2009).

Jag skrev ner artikeln under bilden för att ni ska slippa få huvudvärk av att försöka läsa av bilden. Den blev visst inte så tydlig som jag trodde.

Jag är uppenbarligen inte så beroende av Coca Cola som jag trodde. Jag kan lugnt klara mig en halv dag utan att få huvudvärk. Är man på middag så dricker man det som bjuds, tycker det är rent oförskämt att springa till affären och köpa eget. Säger på ett vis att det som bjuds inte duger. Skillnad om man har någon allergi dock.

Jag som trodde jag var så otroligt beroende...om det finns folk som är värre...YIKES! Sedan angående tandläkare så tror jag inte intag av socker spelar någon roll utan att det viktiga är hur man sköter tänderna. Jag har inte haft hål på flera år nu trots mitt sockerintag. Däremot så besöker jag tandhygienist en gång om året, borstar tänderna ordentligt och knaprar fluortabletter nästan varje gång jag ätit något.


Tävling om tuff bokhylla


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.


Nostalgi

När Aktuellts eftertexter rullade och slutmelodin klingade ut klockan 21.05 så satt jag och mina föräldrar framför tv:n och väntade (ibland även syrran).

När denna bild:

fyllde rutan (vi hade dock inte widescreen på den tiden) och introt satte igång så var en veckas väntan över. DALLAS! Jag var runt 7-8 år när jag började kolla på den serien och det var häftigt för mig att i den åldern få vara uppe ända till klockan 22 på kvällen. Varje avsnitt hade en cliffhanger så man gick och väntade en vecka på att få veta hur det gick. Min favorit var och är fortfarande Pamela Barnes Ewing.

Dagen efter så pratade man om det som hade hänt med kompisarna. På den tiden (jag är född 80) fanns bara 2 tv-kanaler så man kollade ofta på samma saker (och samtidigt också). Nu när jag varit sjuk så har jag kollat litegrann på säsong 10 av Dallas (har alla säsonger t.o.m. den 10:e på dvd-box). Det känns fortfarande när melodin börjar.

Jag tycker ibland synd om dagens ungdom som går miste om detta. Nu är det Anytime (se när du vill) eller nedladdning (ladda ner och se allt på en gång) som gäller. Jag tycker själva väntan på nästa avsnitt är en del av charmen med tv. Därför kollar jag fortfarande på serier på tv och har en tv-tablå.

De som inte är uppväxta med detta förlorar en del av charmen tycker jag. Men de kanske ser en annan charm med "det nya" som jag missat? Det är dock inte konstigt att det är sådan konsumtionshets i dagens samhälle när t.o.m. tv ska konsumeras så fort som möjligt.

Vad har ni för nostalgi-minne?

Vecko- och månadstidningar

Jag hittar verkligen inte en enda vettig vecko- och/eller månadstidning längre. Var gömmer sig den intressanta läsningen egentligen? Jag får väl helt enkelt hålla mig till mina böcker, om ni inte har något tips som jag inte testat än?

RSS 2.0