Glossybox augusti

Augusti månads Glossyboxs innehöll en del saker jag gillade! Pincetten fungerade jättebra och Vichy luktade gott och kändes skönt! Masken Radiant Glow har jag inte testat än. När det gäller Liquid lipstick så satt det verkligen som berget! Väldigt bra om man vill ha nåt som håller hela dagen. Dock så kändes läpparna torra när den satt på, så det är en sak jag får vänja mig vid i så fall. Den torkade alltså inte ut läpparna, men gav känslan av torra läppar. Glow highlighter kommer jag ge bort, för det är inte en sak jag använder.
 

Gos med hundvalp och fullt med trattisar i skogen!

Igår passade vi på att gosa med en jättesöt hundvalp och så blev det svampjakt i skogen i Väse. Några få kantareller, men många trattkantareller blev det! Härligt! Har nog förlängt mitt liv också, så som jag skrattade åt en "överraskning" som hundvalpen lämnat mig...hihihi...
 
Vi skulle gå ut och när jag stoppade foten i skon så kändes det "mjukt" och lite fel. Tog ur foten och hoppsan... valpen hade bajsat i min sko...hahaha... Hon måste ha fått ner hela rumpan i skon för det var ingenting utanför. Oj oj oj...hahahahaha...
 
Två sötnosar!
 
 Hela diskhon full.

Skänkt vinst

Fixade ihop en liten vinst till en lokal Röda Kors-avdelning till deras höstfest. Lustiga är att nu vill Connor vinna den...hahaha... Det är en fikakorg och han är en riktig fika-fantast! Evenemanget löpte av stapeln den 24 september. Tyvärr vann han inte den, men han hade turen att vinna en kudde.
 
 
Kaffe, hjortonmust, macarons, fudge, servetter, shortbread och chokladkakor hamnade det i korgen.

Höstmarknad 2017

Igår var det höstmarknad på Hembygdsgården i Gunnarskog och Bygdelaget hade köpstart på nästa års almanacka. Jag hade möjlighet att titta runt lite på de andra varorna också. Tänk om jag gillade honung! Nyslungad honung, tappad på plats. Det SÅG så gott ut, så om man gillar honung är det nog härligt! Det var många som köpte sig en eller flera burkar också.
 
Förutom att vi sålde almanackor så delade vi ut broschyrer och pennor och bjöd på godis.
 
 
 

Mer färgglada barnkläder

Hittar ofta färgglada barnkläder på loppis, second hand, Tradera och passar på när det är rea. Vilket ställe hittar ni mest på? Second hand, butik, nätet? Och VAD är det med barnkläder som är så kul egentligen?? (Jag är då en av de som tycker det är så kul, men fattar inte riktigt varför...hahaha...) Här är de senaste fynden!
 
Tradera.
 
Rea på JNY.
 
Tradera.
 
Rea på Snövit.
 
 Tradera på de två översta och rea på Polarn & Pyret på de tre nedersta.

Köpstart för Gunnarskogsalmanackan 23 september!

Då kommer vi från Gunnarskogs Bygdelag stå på höstmarknaden på Hembygdsgården i Gunnarskog och sälja Gunnarskogsalmanackan för 2018! Hoppas vi ses! För er som bor långt bort så går det att beställa den och få skickad till sig mot portokostnad.
 
Hemligt hemligt, så kom på höstmarknaden och titta!

Sett filmen Funny Girl (1968)

Spoilers förekommer!
 
Fanny Brice (Barbra Streisand) är en ung kvinna som slår genom som komiker och underhållare under tidigt 1900-tal samtidigt som hon träffar kärleken.
 
Det här är en sådan klassisk film som jag av någon anledning inte sett tidigare. Erhm...ja, det finns massvis med klassiska filmer så man kan inte se alla på en gång antar jag. Men jag är glad att jag kom fram till den här nu. Det var fantastiskt att se en sådan "tidig" Streisand och nu förstår jag ännu mer storheten med henne. Hon är verkligen klockren i den här filmen och det är verkligen hon som bär den, trots att Omar Sharifs ögon är väldigt vackra som vanligt.
 
Det är musik, det är sång, det är underhållning, men det existerar en seriös historia i grunden för det hela. Eller ska man säga att det är tvärtom? Att filmen bygger på de första sakerna och att en seriös historia vilar ovanpå allt? Båda beskrivningar kan passa. Absolut en sevärd film i mina ögon!
 

Klara med Arvika stolpjakt 2017 - whoho!

Igår avslutade Robin och jag Arvika stolpjakt med bravur! Bravuren bestod i att bli omsvärmad av älgflugor....bläääää! Förutom dem så var det en härlig tur med vackert väder, kantarellfynd och härlig skog!
 
Rastade på bryggan vid Björknäs. På andra sidan vattnet ligger centrala Arvika. Det vaggade så skönt så hade jag haft en filt hade jag nog kunnat somna.
 
Tistlar är bland mina favoritblommor. Så vackra! Otippat att hitta en liten blommande tistel den här tiden.
 
Tvärs över en stig hade denna spindel spunnit en tråd. Tur att vi såg den, för annars hade hens arbete varit förgäves.
 
 Kantarellfynden för dagen! Härligt med färska smörstekta kantareller!

Skillnader på bloggande för 5 år sedan och nu

Jag har lagt märke till en stor skillnad på bloggande nu jämfört med för cirka 5 år sedan och tidigare. Jag har lika många besökare nu som då, men förr var det fler som kommenterade och som diskuterade ämnen i kommentarsfältet. Jag saknar det där litegrann, men jag antar att många har "gått vidare" till andra sociala medier. Instagram kommenteras det mer frekvent på till exempel. Det får mig att fundera på varför antalet besökare är detsamma ändå...
 
Man tittar in, men engagerar sig inte. Tittas det bara på bilder, eller läser man innehållet? En sak som jag tycker har blivit vanligare i kommentarsfält på Facebook är att folk bara läst rubriken och eventuellt ingressen till en artikel och sedan kommenterar antingen helt felaktigt eller med frågor vars svar man kan finna i artikeln, bara man läser den. Har vi blivit ännu mer av ett snabbkonsumtionssamhälle?
 

Ny maskeradlåda

Connor hade sina maskeradtillbehör i en sorts mjuk kista tidigare, men i och med att vi fixade tv-hörna till honom fick den inte plats längre. Då hittade vi en tvättkorg som blev jättebra istället!
 
Den passade perfekt! Hihi...kattsvans till höger. Inte så ofta man får ta bilder här utan att en eller två katter smyger med.
 
 Det fick plats mycket i den.

Sett filmen Planet Terror

Spoilers förekommer!
 
Ett biologiskt vapen på experimentstadiet släpps ut och förvandlar tusentals till zombies. En grupp överlevare måste bekämpa dessa.
 
Verkligen inte min typ av film! Den är hemsk. Vid första anblicken tänkte jag att det nog innehåller en stark kvinnoroll och eftersom man inte bjuds på det varje dag så var jag förväntansfull. Filmen osar dock av kvinnoförakt och är så förnedrande mot kvinnor. Jag blir så trött på den här typen av film. Handlingen är oengagerande och det är otroligt att jag klarade se filmen till slutet. Verkligen inget jag rekommenderar.
 

Second hand-runda i Karlstad

Det blev två second hand-ställen i alla fall i början av augusti. Ett ställe stängde tidigt så det hann jag inte med och jag orkade inte köra in till centrum där jag vet att det finns ett till. Några härliga fynd!
 
Särskilt nöjd med Ninjago-arenan för 10 kronor. Connor hade några Spinjitzu-Ninjagos, men ingen arena.
 
 Lite kläder till mig. Trycket på klänningen är så härligt!

Chokladgräddtårta med smultrondruvor

När vi hade släktkalaset när Connor fyllde 7 år så gjorde jag tårtan. Det blev med Connors favoriter. Jordgubbssylt inuti, chokladgrädde, strössel och smultrondruvor. Väldigt goda små druvor som först smakar vindruvor, men har en eftersmak av smultron.
 

Torsbymârten 2017

Vi har missat denna mârten några år, men i år blev det en tur igen för Connor, Connors mormor och morfar och mig! Det är ett bra gångstråk på denna mârten där man följer en väg, så man missar inget. Connor hittade en del roliga saker och nu har han ögonen på något inför Arvikamârten så hoppas de leksakerna kommer finnas där också. På slutet åkte han fem olika karuseller. Äppelmasken (utan äpple) fick jag bli med i, men resten åkte han själv.
 
En av hans favoriter. Men i år tror jag han även gillade rutschkanan väldigt mycket. Han fick till bra fart i den.
 
 Precis som på Skansen så satt han och klappade hästen under åkturen. Så gulligt!
 
 När vi kom tillbaka till Connors morföräldrars hus så var hans moster där. Efter lite gott grillat så var hon fiskesugen och fick med sig Connor. Det nappade en hel del, men de var luriga och ville inte komma upp. Dock så fick vi sammanlagt fyra stycken (Connor och jag). Vi släppte tillbaka två som var små och behöll två som katten Stina fick.
 
 Picture perfect! Det röda huset speglas i det lugna vattnet.

Goodie bags Connors kalas 2017

I Goodie gushern ramlade det ut klubbor, tuggummi, pokebollar med små figurer inuti, spelkulor och PEZ. I Goodie bagen fick barnen det som inte fick plats i gushern. Det var populärt! En del undrade hur vi kunde ha så mycket. Mitt svar: Storpack. Kostar ungefär lika mycket som några få enstaka exemplar av samma vara.
 
 
I påsen blev det choklad, klubba, såpbubblor, Pokémonballong (inte med på bilden) och en glowstick.

Sett filmen Pride & Prejudice + Zombies

Spoilers förekommer!
 
Fem systrar i England bekämpar zombies samtidigt som de letar efter någon att gifta sig med.
 
Grundhistorien är Stolthet och fördom, men mycket är ändrat. Någon form av kemi mellan skådespelarna existerar tyvärr inte. Kanske har jag blivit bortskämd av den version med Colin Firth och Jennifer Ehle där takten är långsam och man ser känslorna växa fram. I en film, där man dessutom slängt in zombies, så funkar det inte. Är man ute efter detta så rekommenderar jag den miniserien istället, men vill man bli road för stunden så tyckte jag denna film var helt ok. Jag välkomnar badass-kvinnor som tar hand om sig själva på vita duken. Trist att de oftast måste framställas som "sexiga" dock. Var beredd på att effekterna verkligen inte är av högsta kvalitet. Ibland är de rentav usla, men det blir inte smärtsamt i alla fall.
 

Sittpall med förvaring

Igår köpte vi en sittpall med förvaring på ÖoB och vi slog två flugor i en smäll för Connors rum. Han behövde förvaring till sina Skylanders-figurer och så fick han en till sittplats till när han kompisar hälsar på. Det fanns fyra färger att välja på och Connor valde lila (den står som rosa i butik och på nätet, men vi tycker den ser mer lila ut). Väldigt fin och stabil!
 
 
40x40x40 cm. Väldigt rymlig inuti, trots att den inte tar så stor plats.

Lite basic träningskläder för Connor + en del om grupptryck och frihet

Connor vill prova på karate. Det har han velat i flera år, men det är 7-årsgräns. Nu är han 7 år så nu är det dags! Till att börja med blir det bara vanliga mjukiskläder, så skaffar vi dräkt om han verkligen gillar det och vill fortsätta. Tyvärr krockar det med baletten så denna termin blir det karate istället. Han ville köra varannan vecka, men det blir alldeles för rörigt och han missar säkert en del på det viset också. Därför fokuserar vi på EN sak. Om karate inte är för honom så återvänder han gärna till baletten. Om schemat inte krockar nästa termin så återvänder han till baletten. I alla fall om man frågar honom i dagsläget.
 
Han tycker mycket om det, men tyvärr är det en del barn som inte varit så snälla när han pratat om det. En del har skrattat åt honom och sagt onödiga saker. En del är för att de är ovana, det förstår jag. Det behöver inte vara elakt menat om man skrattar till åt något "ovanligt". Men jag blir så irriterad på hela grejen. Och egentligen inte på barnen, utan på de vuxna. Barnen får ju saker från nånstans och oftast härrör det från vuxna i barnets närhet. Eller äldre barn. Ingen ska behöva känna sig hånad, förlöjligad eller kränkt på grund av ett intresse och det här larvet en del håller på med ("det där är bara för tjejer" och liknande) måste upphöra! För det första så sänker det tjejer generellt. Varför anser man att "tjejgrejer" är så larvigt för killar? Om en tjej håller på med "killgrejer" så är hon ju cool (även om man tyvärr kan få höra att man inte "kan" för att man är tjej)... Gör inte sådan skillnad, utan låt barnen få ha det intresse som skänker dem glädje!
 
Mitt barn får hålla på med det han tycker är roligt och jag stöttar honom vad han än väljer. Synd bara att man ska behöva "jobba i motvind" när det gäller vissa saker, medan andra är helt accepterade. Det är svårt för små barn att stå emot grupptryck. Vi som vuxna måste stötta våra barn och prata med dem om att olikheter är ok. Att man inte behöver gilla samma, men att inget är sämre än något annat. Vi har möjlighet att ge dem verktyg att förstå och acceptera att man kan gilla både lika och olika.
 
Setet i mitten är till karaten. Det var tre för två så tröjan till höger hängde med. Så härlig färg! Sedan är Connor väldigt glad i Pokémon så det blev även en t-shirt. Allt från Lindex.

Med i "Hold my toys"

Som femtioandra var jag med. Kul grej! Ni kan kolla mitt bidrag och alla andras på Pepitoscollection på Instagram. Där kan ni läsa motiveringen till varför man valt just den samlarsaken/leksaken som man visar upp.
 

Glossybox juni och juli

Innehållet i juni och juli har varit varierande. En del saker jag inte brukar använda och så en del saker som varit toppen! Jag gillar särskilt en kräm som lämpar sig fint till tatueringar till exempel. Den syns på översta bilden längst upp till höger. Passande då min tatuering byggts på nyligen.
 
Och i julis box gillade jag särskilt ansiktskrämen som luktar väldigt gott! Bronzer och liknande produkter som ska få en att se "solkysst" ut har aldrig varit för mig och inte nu heller. Min hud blir inte solbrun "naturligt" heller, så att tillsätta en "fejk-solbränna" har aldrig varit min grej.
 
 

Connors barnkalas 2017!

Ett par veckor efter Connors födelsedag hade han sitt efterlängtade barnkalas! Det var strax över 20 barn inklusive Connor så det var bra att vi hade möjlighet att ha det ute på gården. Det kom lite duggregn vid ett tillfälle, men det passerade snabbt så det gick bra. Det var ett lyckat kalas och Connor var väldigt nöjd! Obs, jag lägger aldrig ut bilder på andras barn utan tillåtelse, därför är bilderna beskärda som de är och de flesta bilder är tagna före kalaset började.
 
Redo!
 
 Vi började med att bjuda på popcorn.
 
 Vi hade ett pysselbord där många av barnen gjorde sig egna bollpokémons. Tack till Fixasjälv.se!
 
 Pin the tail on Pikachu.
 
Årets tårta! Tack Milli! <3 Connor valde motiv och fyllning. Jordgubb och ananas. Det passade riktigt bra ihop! Sött med friskt!
 
 
 
Så härlig!
 
 Vi hade även glass och tillbehör fick barnen ta i "godisbutiken".
 
 
Det var populärt!
 
 Bubbelmaskinen var också populär.
 
 Och jajamen...jag var utklädd till Ash, dagens Pokémon-tema till ära.
 
 Goodie gusher tyckte barnen om också. De kastade sig efter sakerna som ramlade ur den när den "magiska nyckeln" drogs. Den fick avsluta dagen.

RSS 2.0