Något jag aldrig kommer säga

Man ska aldrig säga aldrig, jag vet. Men jag känner verkligen att jag till 99% säkerhet aldrig kommer säga en sak som sägs då och då till barn. Jag såg filmen Dumpa honom (He's just not that into you) igår. Spoiler kommer nu! Där blir en flicka omkullknuffad av en pojke som kallar henne för hundbajs. Flickan blir ledsen och berättar för sin mamma. Mamma säger: "Vet du varför han gjorde så? Han gjorde det för att han gillar dig!" Aldrig i livet att jag säger så! Barnet får totalt fel uppfattning och en mobbare kommer undan med respektlöst beteende. Jag skulle självklart göra mitt bästa för att trösta barnet och förklara att det inte är hennes/hans fel att någon hackar på dem. Men att påstå att någon gillar dig bara för att de betett sig taskigt? Nope, aldrig!

Veckans musiktips

Nytt inslag i min blogg blir att jag en gång i veckan tipsar om en låt jag gillar. Eftersom jag gillar många olika stilar så kan ni vänta er lite allt möjligt.

Första låten är:
In my defence med Freddie Mercury.

Kände att jag inte kunde påbörja musiktips utan Freddie. Den här låten är en av mina absoluta favoriter! Musiken och texten är underbara och denna video är en hyllning gjord av regissören Rudi Dolezal till Freddie. Freddies röst var otrolig och In my defence är gjord på en tagning. Dave Clark, låtens co-producent, styrker att låtens första version aldrig bättrades på. Den är inspelad på Abbey Road Studios i oktober 1985. Den släpptes först på soundtracket till Time (1986) och sedan som singel 1992. Det är singelversionen ni får höra här. Avantasia har gjort en coverversion på den. Smickrande att låten gillas, men självklart är Freddies version bäst!


In my defence - Freddie Mercury

Allt är kvinnans fel

Blev så otroligt irriterad när jag såg Debatt på SVT1 idag. Blir det nästan varje gång tror jag...kanske ska sluta kolla på det? I alla fall så handlade större delen av programmet om sexköpare och varför män köper sex. Det jag blev irriterad och arg på var en man som sa att sexköpare är de som är "hårt hållna" och känner sig kontrollerade i hemmet och kanske får för lite sex för sitt behov. Med andra ord sa han att det är kvinnans fel att män köper sex av utnyttjade prostituerade. VAD I? Visst, det är så synd om männen för det är inte deras fel att de köper sex utan det är deras frus/flickväns/sambos fel. Känn den meningen drypa av ironi. Hur tänker en sådan människa?