Promenad för hela familjen

Vi tog en promenad till affären tidigare ikväll. På hemvägen så ville Connor gå lite. Det är en sådan stund som man inte får ha lätt för att bli rastlös eller ha bråttom. Han ville nämligen åt precis det hållet dit vi inte skulle. Och så gick det runt i cirklar litegrann. Han höll sin pappas hand nästan hela tiden förstås, för det kan vara ganska farligt på stan. Trafik, cyklister, främmande hundar (som han gäääärna vill hälsa på, men sådant kan vara farligt så det vill vi inte) och en del som vi kanske inte ens tänkt på.

Connor har börjat gå mer och mer nu. Det är så härligt att se när han knatar iväg på eget bevåg. Men man får inte uppmärksamma det alls förrän han gått "färdigt". I början så pep jag förtjust och kunde säga "Åh vad kul Connor, du GÅR!". Då blev det tvärstopp. Han är inte helt säker än, så är vi borta då blir det gärna knäna istället. Utomhus har han precis börjat gå. Lite krångligare med overall och stövlar skulle jag tro.

En del skulle påstå att han är "sen" med att gå, men i vår familj använder vi inte några sådana termer. INGEN är sen, alla utvecklas i precis den takt som passar dem. Jag tror inte på att sprida negativ energi till barn.

På torget finns blomplanteringar. I en av dem fick jag syn på denna gås eller svan. På bilden ser det ut som en svan, men när jag lyfte på den för att titta närmare så såg det ut som en gås. Satte tillbaka den precis där den var. Undrar vad den gör där?

Läst klart: Starman av Alan Dean Foster

Spoilers förekommer!

Från bokens baksida:

"Det var omöjligt! Inför Jenny Haydens ögon växte det lilla barnet på några minuter till en vuxen människa. Kroppen och ansiktet var en exakt kopia av hennes förolyckade man...
Varelsen från det störtade, utomjordiska rymdskeppet har tvingats "klona" sig till människa för att inom tre dagar kunna nå sitt moderskepp på andra sidan av den nordamerikanska kontinenten. Under en dramatisk flykt undan den nationella säkerhetstjänsten skapas en märklig och ömsint relation mellan den kidnappade Jenny och den förmänskligade men fridsamme rymdvarelsen."

Boken är baserad på filmmanuskriptet så det innehåller inget som inte filmen (med samma namn) innehåller. Det känns verkligen som att man läser filmen. Det är en favoritfilm för mig så jag gillar även boken. Det är väldigt lättläst och inte skriven för att fördjupa något från filmen utan ÄR, som sagt, som filmen.

Bokens framsida.

Resesäng blev bollhav

Igår var vi och hämtade en resesäng som jag köpt från en annons. När vi fällde upp den för att se så den var som den skulle så ville Connor sitta i den. Sedan ropade han på bollar, så det slutade med att det blev ett bollhav i sängen (som får stå uppfälld tills Connor tröttnar på det).


Märks det att han är glad i bollar eller?


Minnen från flygresa

På resan hem från Beijing, Kina så kollade jag på två filmer, men förutom det roade jag mig med att lyssna på en del musik som mediabiblioteket på planet bjöd på (9 timmar lång flygresa så det var lite drygt). Man fick inte välja låt utan det snurrade på av sig själv, precis som med filmerna. När jag zappade mellan musikvalen (man fick välja genre) så lyckades jag på något vis pricka in de gånger då nedanstående låt spelades på Pop. Därför förknippar jag den med just den flygresan nu. Fick lite flashbacks när jag lyssnade på den nu...


Gotta go my own way - High School Musical 2. Jag gillar en del pop, men High School Musical är inte en del av det. Dock så satte sig denna låt och nu har jag nostalgiska minnen till den också, så den är nog fast hos mig...

Vinn Wrap & go - en portabel blöjhink från Sangenic

Jag har fått äran att ha en tävling i min blogg. Information och möjlighet att tävla nedan!

Blöjpåsar till alla underbara barn!

För att fira den kungliga nedkomsten 23/2 2012  så vill vi ge dig chansen till att vinna Wrap & Go från sangenic-en portabel blöjhink.
Nu lottar www.careb.se/ Sangenic ut en nyhet; Wrap & Go - en portabel blöjhink som man kan ha i väskan,vagnen, bilen. Läs mer och tävla här www.careb.se

Vi lottar ut 50 stycken- ( tävlingen avslutas 2 mars )  PS den 2-4 mars är vi med på baby & barn mässan Göteborg i monter C04:30 så kom gärna förbi!

Oscargalan 2012

Inatt satt syrran och jag uppe och kollade på den 84:e Oscargalan. Räknade ut att jag kommer vara 48 år (eller på väg att fylla 48 år) när det är den 100:e. Oj!

Vi hade en del tilltugg i form av kycklingspett, strips, gurkstavar, dip, vindruvor, kolor, crostini med mjukost, mozzarella och tomat och självklart en hel del Coca cola. Det började riktigt bra! Streamingen fungerade fint! Men så blev den överbelastad på grund av för många tittare och kraschade. Tyvärr blev vi tvungna att kolla på Kanal 9. Men duon som kommenterade lyckades för en gångs skull hålla ordb***eriet nere på en, för dem, väldigt låg nivå. Det var "bara" 4 gånger under galans gång som jag fick spetsa öronen för att höra vad som sades på galan bakom deras röster. Andelen kassa skämt hade också minskat. Kanske hade de ändå tagit åt sig något av den kritik de fick efter fjolårets gala?

Billy Crystal var en bra, avslappnad värd för galan! 9:e gången för honom. Chris Rock var rolig och flera presentatörer kändes helt rätt. Undrar dock vad Jennifer Lopez och Cameron Diaz sysslade med. Deras presentation föll platt. Varför var det bara två låtar nominerade för Best Original Song? Tråkigt att det inte var fler. 9 (!!!) filmer var nominerade för bästa film och det var lite väl många. Skulle ha gått att minska lite på det. HÄR kan ni kolla in alla som fick statyett. Största vinnaren blev The Artist som tog hem de tunga priserna.

Tilltugg, statyett och röstsedel redo.

Streama Oscargalan och slipp kommentatorer

Det är samma kommentatorer som ifjol och jag vet att jag inte var ensam om att tycka att deras tarvliga kommentarer och dryga attityd var segt att behöva lyssna till. I år blir det därför streamad Oscargala för oss och om ni också vill slippa kommentarer så har ni möjligheten HÄR. Inatt är det dags!

Oscargalan 2009 (hemma hos syrran).

Sett filmen Don't be afraid of the dark

Spoilers förekommer! En remake på en tv-film från 1973 som jag inte sett.

En flicka blir skickad för att bo med sin pappa och hans nya flickvän. De bor i ett hus som de renoverar med syfte att sälja. Dagen då flickan upptäcker att det finns en källare är dagen då dörren till något hemskt öppnas.

Guy Pearce, vad gör du? Filmen är hemsk. Hemskt dålig det vill säga. Jag försöker hitta någon vinkel som kan vara intressant, men allt känns så tafatt. Det är standardreceptet: 1. Barn upplever något och blir nyfiken. 2. Barn upptäcker att det intressanta är något hemskt och försöker tala om det för de vuxna. 3. Barn blir inte trott av vuxna som istället kallar in psykolog och börjar medicinera. 4. Barn insisterar. 5. Barn blir vittne till hur de korkade vuxna blir offer för det de inte trott på. Tada!

Effekterna är dåliga. Till och med en del av såren och blodet är dataanimerat. Tråkigt! Jag blir nästan lite sugen på att se originalet för där kan man helt utelämna risken för dataeffekter i alla fall. Och så är det inget barn med.

Köp DVD på Ginza

Experiment med smak och konsistens

När Connor fick många olika grejer att testa så var det isbitarna som fascinerade mest. Fick detta tipset ur en bok. Ge barnet olika saker i olika skålar, t.ex. isbitar, flingor, olivhalvor, majskorn, gurkskivor och så vidare. Bara fantasin och barnets ålder sätter gränser. Han var sysselsatt en bra stund med detta.

Efter en del undersökning och provsmakning så blandade Connor nästan allt i samma skål. Det blev en skum blandning av is, rostat bröd och rice krispies.

Smulpaj för första gången

Igår gjorde jag smulpaj för första gången. Har skrivit flertalet gånger förut att jag inte är en köksperson, så att jag i mitt 31-åriga liv inte gjort en sådan paj tidigare är inte så konstigt. Det var väldigt enkelt i alla fall.

Smuldeg

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör
  • Smält smöret och blanda med de andra ingredienserna i en bunke.

Fyllning


Äpplen (jag använde 2 stycken Fuji)
Rörsocker
Kanel

  • Skala äpplen samt ta bort kärnhus.
  • Skär i skivor.
  • Smörj en ugnsfast form och lägg äppleskivorna i den.
  • Strö över rörsocker och kanel efter smaktycke.
  • Smula över smuldegen.
  • Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.

Som godast då den är ljummen.

 

Jag serverade pajen tillsammans med vaniljkräm.


Snöpäls

Katten Stina har fått lite snöpäls. Efter att ha blivit riktigt snöig kommer hon in och vips så är mina ben dyblöta. Tror dock inte hon gör det med flit...hehe... hon är bara gosig. Jag hoppas detta blir sista snöbilden för denna vinter. Nu vill jag ha vår!


Bio: Star Wars - The Phantom Menace 3D

Spoilers? Jo, om det finns någon som inte sett Star Wars överhuvudtaget så kan det nog finnas spoilers.

Qui-Gon Jinn och hans lärling Obi-Wan Kenobi har i uppdrag att skydda drottning Amidala och återställa rättvisa och ordning i galaxen. På sin väg möter de pojken Anakin Skywalker som visar sig besitta speciella krafter. Krafter som är starka nog så han, trots en del protester, blir antagen till att tränas till Jedi.

Jag märker förändringar i filmen. Det känns som att en del är nytt. Antagligen ditlagt för att passa bra till 3D-effekterna. 3D:n tillför en del djup i bilden och på en del ställen är det snyggt. På andra ställen funkar det inte då bilden rör sig för snabbt. Jag satt och väntade hela filmen på fighten med Qui-Gon Jinn och Obi-Wan Kenobi mot Darth Maul. Den är förstås fortfarande jättebra koreograferad (det är samma fight liksom).

När denna film kom 1999 så hade jag inte vant mig vid att filmer var späckade av dataeffekter än, så därför tänkte jag att jag numera kanske vant mig och att det kunde "smita undan" lite lättare. Nepp, så var inte fallet. En del scener är fortfarande för mycket. Det blir så oengagerat när det blir för många sådana effekter. MEN! Jar Jar Binks var faktiskt aningen mindre irriterande. Förra gången jag såg filmen på bio så ville jag slå ihjäl honom långsamt, men nu skulle jag bara nöja mig med att plåga honom lite (och nu pratar vi inte bokstavligen utan hypotetiskt. I och för sig så kan man inte slå en dataanimerad figur.... jag vet! Jag skulle Paintbomba honom!). Jag misstänker dock att han egentligen inte är mindre irriterande, så kanske kan konstatera att jag växt som människa och helt enkelt är mer tolerant?

En sak som det är stor skillnad på för mig är att jag nu totalt förstår Anakins mamma. När hon säger hejdå till sin son för att troligtvis aldrig mer se honom....UUUUH! Började nästan gråta.

Bästa bilden jag hittade för filmen!

Bio med syrran: Star Wars Episode 1 3D

Ikväll blir det bio med syrran. Vi såg denna film tillsammans på bio för 13 år sedan, så nu tar vi en runda till. Undrar om Jar Jar Binks är mindre störande nu en andra gång? Troligtvis inte...hehe... Men att återse syrrans (dubbade?) favorit är värt det.

Hennes favorit? Ray Park förstås. Här är bild på mig och honom från filmmässan i Sollentuna 2003. Riktigt vänlig och mysig kille! Första skådespelaren som vi träffade på filmmässa. Det var vår första filmmässa och vi kilade direkt till honom.

Sen blomma

I början av december satte jag hyacintlökar för att ge bort till jul (och behålla en själv). Trodde de skulle hinna komma fram till jul för det stod att man kunde plantera 2-3 veckor innan man ville ha dem. NU blommar min. Känns lite "off" med hyacintdoft den här tiden på året.

Röd var den utlovade färgen. Vet inte riktigt om jag håller med.

Bokrea inatt

Det var flera år sedan jag var på den nattliga bokrean, så i år passade jag på i och med att Robin är ledig idag. Det var inte lika mycket folk som tidigare år. Jag kom dit några minuter innan midnatt och det var knappt kö. Lite tråkigt på ett vis, men samtidigt skönt när jag gick runt där inne. Hittade de böcker jag sett ut i katalogen + några till som jag haft på önskelistan länge.

Jag tror det har blivit lite för mycket för mig i och med möte måndag, babysim igår och bokrea inatt för idag mår jag sämre igen. Ont i halsen och smärta i nästan hela kroppen. Att man aldrig ska kunna göra något normalt!

Bokrean inatt.


Böckerna blev: Barbapapas stora bok om arbete, Miss Mary Bennets självständighet, Marshmallows till frukost, En dag, Niceville och Stolthet & fördom & zombier.

Stilig katt

Tetris kan det här med att posera.

Tassar fram.


Tassar gömda.

Babysim och Connors namnsdag

Efter två veckor som sjuka (först Connor och sedan jag) så kom vi äntligen till babysimmet idag. Fortsättningsgruppen är tillsammans med 7-18 månaders nybörjare så det var fullt i bassängen idag. Med allt "kring kring" med ombyten, dusch, simning, dusch, påklädning så är jag helt slut efteråt.

På aftonen kom det lite folk hit för att fira Connors namnsdag. Hans andranamn är Hilding och det firas idag. Jag hittade en perfekt present till Connor på hemvägen från simmet. Vi tog en tur in på Miljömyran (second hand) och där stod den - gunghästen (för bara 75 kronor). Det har blivit en del gungande under kvällen. Connor fick presenter av de andra också. (Som jag skrivit tidigare så firar vår familj verkligen ALLT som går att firas.)

Gunghästen var verkligen i fint skick och var en sådan som jag letat efter. Den gillas av Connor och det gör mig riktigt glad!


Några av övriga presenter. Han fick även ekologiska bananer och en slant.

Lite dubbelt eller?

När jag i mataffären häromdagen så kollade jag lite vad personen före mig i kassan hade handlat. Något att glo på liksom. Jag märkte otroligt många godsaker, riktigt FETA saker, mycket godis och diverse annat onyttigt. Sedan plockade personen upp mellanmjölk.

Ja, det kändes lite dubbelt på något vis.

Akta er för mig i butiken... det överanalyserande matmonstret....bwahahaha!

Egentligen skulle jag ha en bild där JAG smyger på nån, men opassande nog så har jag inte det. Eller det kanske är rätt bra egentligen...hehehe... Här är det Adam som smyger på mig efter en filminspelning som en grupp i klassen gjorde så den bilden får symbolisera inlägget. Bild tagen i maj 2002.

"Köp detta och få detta"-kampanjer

Lite då och då faller jag för sådana kampanjer. Jag köper förstås aldrig nåt som jag inte äter/använder, men jag kanske inte tänkt köpa det just då. Trots det så hamnar det med i korgen ifall det är en sådan kampanj med något jag gillar. Faller du för sådant och vad kan det vara för grej i så fall?

Igår föll jag för: "MER 50 år, köp 4 burkar och få tygkasse"...hehe...

Sett filmen Easy A

Spoilers förekommer absolut!

En high school-tjej vid namn Olive (Emma Stone) börjar experimentera med rykten och märker hur snabbt man kan färdas från osynlig till skolans slampa.

Det här är en myskomedi i mina takter! Den lever upp till alla förväntningar jag hade plus lite till. Jag älskar att huvudkaraktären tar upp sköna 80-talsfilmer! Jag gillar att hon verkligen går stenhårt in för ryktet som startats. Självklart blir det jobbigt till slut för det finns väl ingen som helt skiter i vad andra tycker och säger till en? Man blir sårad och till slut börjar även Olives tuffa yta krackelera. Att en tjej som har "förhållanden" ses på ett negativt sätt, medan det är tvärtom för en kille som till och med hyllas av en del är tyvärr en verklighet. En kille blir "erfaren" och en tjej blir "slampig". Sjukt att det är på det viset. Jag har alltid tyckt att folks sexliv är något de får sköta själva och inget folk behöver ha åsikter om eller diskutera.

Jag tycker det är härligt med en kvinnlig karaktär som är SMART, sarkastisk och som känns NORMAL. Även då hon försöker öka på sitt rykte som lösaktig (ett helt falskt rykte) så känns hon inte som en bimbo. Hennes föräldrar är underbara de också. De vet inte riktigt var gränsen går för föräldrar egentligen och det är just det som är så skönt. Det går inte att beskriva helt i ord hur bra de är, så SE filmen!

Köp DVD på Ginza

Vår lillplutt: 1,5 år idag!

Växer och utvecklas som bara den. Det känns som att det kommer något nytt nästan varje dag.

Så här glad blev Connor idag när han fick studsbollar i en sådan där 5-kronorsmaskin i affären.

Sett filmen Conan Barbaren (2011)

Spoilers förekommer!

Berättelsen om Conan och hans kamp med att hämnas mannen som dödade hans far och förintade hans hemby.

Den "riktige" Conan är Arnold Schwarzenegger. Den nye känns bara riktigt "blank" (Jason Momoa). Han känns mer som en poserande modell än en slagkämpe till karaktär. När han står och slänger med sitt hår så funderar jag på om filmen blivit förväxlad med en schampoo-reklam, men nej...tyvärr så är den så dålig.

Effekterna är inget att hurra för de heller. Handlingen har man sett många gånger förut och det händer inget oförutsett eller nytt. Det finns en enda höjdpunkt i hela filmen och det är Ron Perlman. Tyvärr så går han och dör redan i början av filmen eftersom han spelar Conans far så där försvann det enda hoppet.

Köp DVD på Ginza

Ny cool väska

Idag kom syrran förbi och hälsade på. Vi beställde gemensamt från Sweden Rock Shop så hon hade med väskan som jag beställt. Riktigt härlig!

Vändbar framsida, så antingen med denna stora eller med många små handkontroller.

Kan kvinnor inte bli läkare?

Jag lyssnar och iakttar konstant (eller inte riktigt för ibland är jag inne i min egen värld). Förra veckan hörde jag en konversation mellan en mamma, hennes dotter (kanske 6 år) och en utomstående. Mamman berättade att de skulle till läkaren för att dottern hade ont i ett öra. Då säger den utomstående till dottern:

"Har du ont i örat? Vad jobbigt! Du får gå till farbror doktorn så fixar han det!"

Som alla andra så har jag dagar när jag är lättare att irritera så jag kände för att ställa mig upp och skrika:

"Men tänk om doktorn är en TANT då???"

Vilket årtionde är det egentligen? Ibland ångrar jag att jag inte följer de impulser jag får.

Kvinnliga läkare existerar visst inte eftersom det fortfarande sägs farbror doktorn till barn.

Sett vit älg

Vi skulle en tur till mina föräldrar igår och innan vi åkte hemifrån övervägde jag att ta med systemkameran. Till slut blev det kompaktkameran som fick bli med istället, då jag inte har någon väska till systemkameran än och den lilla får plats i min handväska.

Tror ni jag blev sur på mig själv senare eller? Vi stöter på en VIT ÄLG vid Bergatorp. Tänk vilka bilder jag hade kunnat få! Flera bilister stannade och tog kort så jag försökte jag också med min lilla kamera. Det gick inte så bra...

Han ville inte stå still.


Eller så visade han den "fina" änden.

My Love Basket-drömmar

Jag har en så kallad My Love Basket där man lägger in kläder från många olika försäljare. Kläder man fastnar för, faller för och kanske planerar att köpa. Jag gillar att man kan lägga in kläder till sig själv, sin partner och sitt barn i samma lista. När jag då ska köpa något så behöver jag inte leta runt på olika ställen för jag har redan lagt in allt på en och samma plats.

Här nedan är en drömklänning. Jag har aldrig haft något plagg som har ena axeln bar så det skulle vara spännande att testa. Det där med dubbla lager som denna klänning har är verkligen min grej! Färgen tycker jag är underbar! Den balanserar mellan lila och blått på ett vackert sätt och jag skulle verkligen vilja se klänningen irl.

Ax Paris - Tyne Dress hos Mylovebasket

Med detta inlägg deltar jag i en tävling med Bloggerfy i samarbete med Mylovebasket och Nelly.


Ny fönsterlampa i barnrummet

Uppenbarligen har det blivit standard att ha "fönsterkontakter" numera, för mindre stickkontakter än standardstorleken. Det visste inte jag så jag blev lite förvånad när jag packade upp den nya fönsterlampan från Fabrikslagret. Kort sladd var det också. Tur att man har en elektriker till far för han fixade ny sladd, ny stickkontakt och även en på och av-knapp så jag slipper dra ur kontakten hela tiden.

Visste ni om denna nya standard? Var ska "vanligt" folk som inte bor i nybyggda eller nyrenoverade hus få tag på lampor då?

Nu är det lågenergi i alla våra fönsterlampor. Det närmar sig lågenergi i alla andra lampor också. Direkt en lampa går så byts den till lågenergi. De varar verkligen mycket längre! En lampa kan vi tyvärr inte byta för den har dimmer-funktion.

Sett filmen Splice

Spoilers förekommer absolut!

Ett par jobbar tillsammans som forskare och försöker få fram medel som kan bota sjukdomar hos människor. De tar dock experimentet för långt och börjar experimentera utan andras vetskap med mänsklig DNA. Till slut står de med resultatet som kan visa sig bli ödesdigert.

Det här är en "twisted" film! Speciellt mot slutet. I början handlar det mycket om forskarens roll och moralen i arbetet, men sedan blir det en helt annan moral. Specialeffekterna är sådär. Helt ok ibland och usla ibland. Filmen visar på en del stereotypiska mönster som att "för att bli vuxen kvinna måste man lära sig att sminka sig". Nej! Utbrast jag då. Det är inget tvång att sminka sig. Jag tycker inte sånt ska vara tvång utan något man gör för att man VÄLJER att göra det. Sedan det klassiska: när varelsen Dren är kvinnlig så förstärks attribut som förförisk, vacker och en vilja att bli dominerad medan när Dren blir manlig så är attributen stark, tar för sig, våldsam och en "medfödd" rätt att göra och ta vad den vill. Lite taget till det extrema tycker jag. Jag brukar gilla sjuka filmer, men den här är för sjuk även för mig. I slutet sitter jag mest och gapar och tycker bara att det är så FEL. Huh!

Köp DVD på Ginza

Sponsra ditt favoritband om inget annat

Nu var det ett tag sedan jag skrev om nedladdning, men ett avsnitt av Suburgatory igår kväll fick mig att bli irriterad på det igen.

I serien pratar Tessa om sitt absoluta favoritband som hon verkligen älskar. Hon får en cd-skiva med det bandet av sin far till sin födelsedag. Då säger hon att: "Jag har redan bränt ut den, men nu har jag konvolutet också". Nu kan jag inte ta för givet att hon inte köpt den via till exempel iTunes och bränt ut den, men jag tolkade det som att hon laddat ner och bränt ut utan att betala för det.

Det stör mig! Om man gör så med musiken från sitt så kallade FAVORITband, då anser jag att man inte kan kalla det för sitt favoritband. Om man överhuvudtaget gillar något, men inte kan tänka sig att spendera lite pengar på deras musik, så undrar jag hur man tänker. Jag prenumererar på Spotify och lyssnar på en del musik där. När jag har råd så köper jag cd-skivor. Om man inte vill ha något fysiskt, för att till exempel spara plats eller behålla samma kvalité på något trots antal spelningar, så kan man köpa låtarna digitalt. Att man inte är villig att göra detta för ALL musik man lyssnar på kan jag förstå. Men sitt FAVORITband? Det är oförståeligt för mig.


Läst klart: Wild animals I have known

Spoilers förekommer!

I denna bok finns en samling med berättelser om olika djur som författaren skriver om efter att, som titeln beskriver, ha känt dem.

Det är en seg bok! Det är inte berättelserna som är trista, men det är så otroligt många tryckfel i boken så jag håller på att bli tokig. Istället för bokstäver så dyker det upp tecken som: ~ \ ¤ * och liknande. Det stör enormt mycket! Sedan måste jag ta en paus efter varje berättelse för att hämta mig, för inte en enda av dem slutar positivt. Allt är bara stuprakt ner i mörkret. Självklart vet jag att alla varelser dör förr eller senare, men författaren hänger sig kvar vid riktigt sentimentala grejer och beskriver djuren på ett sätt så att man lider med dem när det är svårt.

Framsidan av boken.

Alla hjärtans dag för alla

Vi uppmärksammar och överraskar varandra även på andra dagar än Alla hjärtans dag, så den dagen utesluter inte andra som en del verkar tro. Sedan så anser jag också att det inte bara är en romantisk dag, utan att den innefattar kärlek av alla slag. Därför brukar vi skicka kort till de närmaste, några får blommor, familjen får presenter, vi äter gott och djuren får lite extra god mat de också.

Till Robin gav jag presentkort på en chokladprovarkväll. Hoppas vi fått plats på den bara! Det får man veta ett tag innan kvällen är, så jag vet inte helt hundra än. Skulle vi inte ha fått plats så ska jag istället ta kostnaden för provsmakningen och köpa en massa olika chokladsorter och ha egen provsmakning hemma. Men hoppas förstås att det blir av för man ska visst få lära sig skillnaden på chokladsorter och vad som är "godischoklad" och så vidare. Tyckte det lät intressant!

Jag fick blommor (Robin och mina föräldrar), kort (mina föräldrar och min farmor), lotter (mina föräldrar) och säsong 2 av The Big Bang Theory (Connor och Robin).


Connor fick bollar (sina morföräldrar), kort (sina morföräldrar, min farmor och idag kom det kort från min moster och min farmors syster så de hamnade inte med på bild), en bingomaskin (från oss) och ett litet Duploset med gris, bonde och en "höbal" (från oss).

Connor gillar att kolla på Lotto och Keno på tv eftersom han är lite bolltokig. Där fick jag idén med bingomaskinen. Han gillar verkligen att veva runt bollarna och se dem komma ut en efter en. Dock så använder han den ALLTID under nära uppsyn från någon vuxen eftersom bollarna är så små.

Projekt: göra mitt NES barnsäkert

Connor gillar knappar och brukar trycka av och på saker hela tiden. Det mesta är saker som tål det och upptäckarlust är bara bra, men jag är väldigt försiktig med min NES som jag haft sedan jag var 9 år. När vi var i Karlstad senast så köpte jag en lucka på IKEA för att kunna göra den säkrare.

Den hörde inte till tv-bänken så pappa hjälpte mig att fixa nya hål eftersom vi inte äger en borrmaskin. Det är tåligt glas i dörren så det skulle Connor behöva en hammare för att slå sönder. Något som vi helt enkelt får se till att han inte får tag på...hehe...

Sett filmen Tidsresenärens hustru

Spoilers förekommer!

Henry har en gen som gör att han mot sin vilja kan resa i tiden. Han vet aldrig var eller NÄR han hamnar. Hans förmåga gör saker komplicerade när allt han vill är att leva ett vanligt liv.

Oj oj oj, vilken oväntad film! Jag gillade den! Jag tycker den är tufft uppbyggd. En del saker funderar jag på hur det går ihop, men det kanske är något som är tydligare i boken så den står numera på min "att-läsa"-lista. Det är första filmen där jag faktiskt tycker att Eric Bana gör bra ifrån sig. Han känns mycket mer närvarande än han brukar i sina filmer. Filmen berör mig! Mot slutet blir jag lite tårögd och jag tycker hela filmen har känslorna på rätt ställe. Jag trodde att filmen skulle handla mer om hustruns perspektiv, i och med titeln, men det är till större delen om Henry.

Köp DVD på Ginza

Vacker blomma

Denna sort hade jag tidigare, men den vissnade efter några år. Fick nytt skott av mamma och nu har den blommat för första gången.

Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter... Uppdatering 2012-02-20: Prästhavre. Tack Pamela!

Sett filmen Poppers pingviner

Spoilers förekommer!

Popper är en framgångsrik affärsman som försummat sina barn. Genom en oväntad present från sin bortgångne far får han nya insikter i livet.

Jim Carrey passar inte i en sådan här film. Han känns tillbakahållen samtidigt som han är "för mycket" för rollen. Filmen är förutsägbar, men några scener har en viss charm. Jag undrar dock varför en del skaffar barn om de inte har som syfte att de VILL ha barn och att de vill spendera tid med dem. Man ska inte skaffa familj bara för att samhället säger att "det ska vara så". Carrey's karaktär kommer till insikt till slut, men jag tycker det känns knäppt att han bryr sig mer om ett okläckt pingvinägg än vad han gjort med sina egna barn. Han missar jobb på grund av det där ägget, men han missade aldrig något för sina barns skull. Som karaktären säger i filmen så hade han missat matcher, dansuppvisningar och så vidare för sitt jobb, men han skulle INTE missa detta ägg. Jag förstår poängen med det hela...att det ska visas att han börjar förstå vad som är viktigt, men det känns ändå så fel. Varför kunde han inte förstå detta med sina egna barn? Varför krävdes det en grupp pingviner med ägg för det?

Ja, det är meningen att vara en lättsam film så jag vet att jag överanalyserar. Det var bara det att denna sak störde mig till den grad att filmen inte gick att se lättsamt för mig.

Köp DVD på Ginza

Barnfritt med vänner

Igår kväll hade vi barnfritt tillsammans med Mirja och hennes sambo. Vi åt otroligt god mat på The Roof och jag testade en drink som visade sig vara riktigt god (Vanilla Sky heter den). Blev lite fundersam på Roof då en del folk, som definitivt var över 40 år och kanske till och med 50, betedde sig som fjortisar på fylla. Det är sådana ögonblick som skämskudden åker fram i soffan hemma om man ser det på film, men nu var det här ute på krogen så ingen skämskudde i närheten tyvärr.

Ja ja...folk får väl vara som de vill. Vi hade trevligt i alla fall, även fast vi var så hungriga att det var segt att vänta på maten. Det var underbart när vi fick den! Efteråt blev det spel och prat hos Mirja och hennes sambo. Vi spelade Bekänna färg och Med andra ord. Jag hade aldrig spelat Bekänna färg tidigare, men det var riktigt kul! Det visade både hur man framstår hos andra personer och vilken självinsikt man har. En del frågor visste jag klockrent att jag skulle få flest röster på, som till exempel vem av oss som mest troligt skulle trivas i husvagn på camping. Det svåra med sådana frågor var dock att man inte kunde rösta på sig själv, så jag var tvungen att rösta på någon annan trots att jag visste att det var jag.

Sedan blev jag plötsligt jättetrött även fast klockan inte ens var 23, så vi drog oss hemåt. Fick svaret på tröttheten imorse då jag vaknade med feber och halsont. Tusan också! Jag som klarat mig då alla andra runt omkring mig varit förkylda!

I väntan på mat.


MAT! Jag åt grillad hängmörad entrecôte med pommes och Bearnaisesås. En halv grillad majskolv och ratatouille ingick. Maten var underbar och köttet smakade verkligen grillat. Dock så var såsen inte så god. Den smakade margarin.

Mysfix i badrum

Ett av projekten jag haft nu det senaste har varit att fixa till en vägg i vårt badrum som var ful och tråkig. Igår kväll blev det klart så nu är jag riktigt nöjd!

Väggen innan.


Badrum efter. Tavlorna köpta på Rusta.


Med en knapp på sidan av tavlorna knäpper man på LED-belysning. Ljuset rör sig lite, som i riktiga värmeljus. En riktigt mysig effekt! Vi har skiljevägg till badkar/dusch och därför är jag inte orolig att det blir fuktigt (angående ljusen).

Bloggboken anlände idag

Hummingbird har en bloggbok på rundresa i Sverige. Idag kom den till mig. Nu under kvällen har jag skrivit och pysslat i den och nu är den packad och klar att skickas till nästa person.

Bloggboken. Fylld av många kreativa människor!


Mitt bidrag.


Lämnade även ett litet visitkort.

Sett filmen Hopplös och hatad av alla

Spoilers förekommer!

Sidney är en brittisk journalist som strävar efter att nå toppen i Hollywood.

För det första så undrar jag hur en film med en hel del naket kan vara barntillåten? Och nu menar jag inte naturligt naket utan striptease-naket. För det andra så verkar jag vara den enda som inte tycker att Megan Fox är sexig. Hon känns så krystad och överdriven. Ungefär som att hela hennes karriär bygger på att hon anses vara sexig (vilket i och för sig kanske är sant för jag har inte sett någon annan talang från henne). Brian Austin Green gör ett mini-inhopp i filmen. Varit lite svag för honom sedan Beverly Hills 90210. HAN tycker uppenbarligen Megan Fox har något eftersom de är ett par...hehe...

Filmen har sina stunder. Dock så har jag nämnt tidigare att jag inte tycker att djurmisshandel och död är rolig humor och här drivs en hel del med en chihuahua som av en olyckshändelse dör. Filmen pendlar mellan att vara komisk och försöka framföra ett "budskap" vilket gör att det ibland blir för mycket. Den blandningen fungerar inte alltid så väl, då måste i så fall tajmingen vara perfekt - vilket den inte är i denna film.

Lite småroande kanske man kan kalla den. Men inget jag vill se igen.

Köp DVD på Ginza

På stan utan barn och gående barn hemma

Var på stan själv idag efter ett möte på AF, så passade på att strosa runt på Röda Korsets Kupan. Det blev några fynd där. Sedan hade jag tid inbokad för fotvård. Det var riktigt härligt med massagen och nu är mina fötter äntligen mjuka och varma. Jag var på Crista.

När jag kom hem hade vi besök av Love och hans föräldrar Lisa och Adam. Connor fick plötsligt för sig att gå på egen hand också. Han gick skrattandes från Robin till mig flera gånger om. Härligt att han tycker det är kul att gå! Det vill vi ju gärna se mer av. Blev ingen bild för vi var upptagna med att uppleva.

10 kronor för huvtröjan och 25 kronor för skjortan. My kind of prices!


25 kronor för toppen (är lite "bling" i den, men det kom inte fram på bilden) och 10 kronor för byxorna till Connor (kunde inte låta bli skotskrutigt).

Väntan på småfåglar...

När Connor och jag var hos mina föräldrar senast så var jag förberedd. Gången innan såg vi nämligen en grupp med stjärtmesar komma för att äta på talgbollarna. Jag hade inte sett sådana på riktigt förut och de var så fina! Som små bomullsbollar med en lång stjärt. Kameran stod på bordet ganska länge innan de bestämde sig för att dyka upp, men till slut kom de.


Vackra små bollar!

Älskade kattleksaker

Våra katter fick en kattmynta-leksak i julklapp. Två dagar efter jul såg den ut så här:

Efter ytterligare en vecka var allt söndertrasat totalt. Vågar nog säga att de gillade den!

Sett filmen Something borrowed

Spoilers förekommer!

Rachel (Ginnifer Goodwin) har problem. Hur gör man när vänskap och kärlek krockar?

En klassisk romantisk komedi. Det som gör att den fungerar är att det finns kemi mellan Rachel och Dex samt att vännen Ethan är "publikens" man. Det är han som säger allt som man själv sitter och säger eller tänker. När han säger att Dex bara velar och att Rachel inte ska tillåta att någon behandlar henne på det viset så är det klockrent mina tankar. Undrar varför Rachel är vän med Darcy (Kate Hudson) också? Hon är så otroligt egocentrerad och för att må bra så måste hon hela tiden framställa sig själv som bättre än Rachel. Jag tycker hon är väldigt självisk och inte alls en bra vän.

Det är dock hon som framkallar de flesta skratten i filmen, just för sitt patetiska beteende. Trots att det är en förutsägbar film som vid något tillfälle till och med irriterar så blir det ändå en hel del skratt. Skådespelarna är riktigt bra och Kate verkar gå på någon form av Duracell. Supertaggad verkligen!

Filmen hade varit bättre utan det "åh, allt ordnar sig så fint"-slutet, men klart godkänd ändå.

Köp DVD på Ginza

Lösenordsskyddat inlägg

Lösenordsskyddat inlägg.

1 år sedan namngivning

Igår var det ett år sedan vi hade Connors namngivning. Tänk vad mycket som har hänt sedan dess. Då kunde han inte sitta stadigt utan stöd och var väldigt stilla och nu far han runt överallt som ett litet energiknippe med utforskarlusta som det nästan ryker av.

Vi valde att ha namngivning för att det verkligen är vår stil. Vi är inte troende eller medlem i någon församling, men tycker ändå att ett barn ska välkomnas ordentligt med en fest där deras namn och namnens betydelse presenteras. Att hålla namngivningstalet föll på mig. Det var nervöst att ställa sig upp inför alla trots att jag känner dem. Det är väl det där med att ha allas ögon riktade mot mig som jag inte är helt bekväm med. Det gick bra i alla fall och vi bjöd på en del gott att äta. Vår vän Adam sjöng ett par låtar. Jättefint tycker jag! Vi hade fiskdamm för barnen, vilket verkade vara uppskattat. Vi var väldigt nöjda med hela dagen, förutom att det var stressigt i början på grund av missuppfattning angående lokalen.

Är ni intresserade av hur vi gjorde namngivningen så kan ni läsa om den HÄR. Inlägget är daterat till dagen efter för jag orkade inte skriva något samma dag. En namngivning är väldigt fri så man lägger upp den precis som man vill. Det enda som brukar vara standard är att man presenterar barnets alla namn.


I och med Connors skotskinspirerade namn så bar han dagen till ära kilt med sporran och en ghillie-inspirerad body. Kilten och sporran är numera inramade och hänger på Connors vägg.


Scanningsapparater på ICA Maxi

Jag gillar självscanningen. Man har koll på hur mycket summan är på utan att behöva gå och hålla siffror i huvudet hela tiden (medan man samtidigt bollar affärens planlösning och köplista). Det är oftast ingen kö till kassan och man kan (om man inte handlat något larmat eller har kuponger med sig) betala via kontokort själv. Jag har dock nästan alltid kuponger med så det är inte ofta jag kan gå den vägen (kupongtanten, det är jag).

MEN...jag avskyr de nya apparaterna. På de gamla så satt knappen på undersidan, ungefär som på en zapper till NES. Det var jättelätt att scanna varor. Zapp zapp zapp bara. Numera är knappen på ovansidan. För mig som har värk och stela leder så innebär detta att jag måste lägga ner varan och scanna den med båda händer på apparaten. Vadå krångla till det?

Förstår inte hur tillverkarna kom fram till detta nya koncept som verkligen inte är anpassat för folk med värk och stelhet.

Gamla apparaterna. Zapp zapp zapp...


Nya. Krångel, tappa, trycka fel, krångel...

Inlagd sill i vingummi

Jag har totalt missat att skriva om detta, men dagen före jul så gjorde jag egen inlagd sill...i vingummi! Tipset hade jag fått av Anna som testat det på ett julbord. Det fanns inte att köpa (nästan väntat) så köpte istället inläggningssill och en påse vingummi. Hällde ner alltsammans i en glasburk och så fick det stå i kylskåpet över natten.

På julafton hade vi med burken till mina föräldrar där vi åt julmat. Och tro det eller ej, men sillen smakade faktiskt vingummi! Hade den fått stå en dag till tror jag det blivit mer smak, men det kändes väl ändå. Det var ganska häftigt och för en gångs skull gillade jag sill OCH vingummi. Gillar vanligtvis ingendera.

Godare än det lät.

Sett filmen Mitt Afrika

Spoilers förekommer! Baserad på en sann berättelse.

Danska Karen flyttar till Afrika för att gifta sig med svenske Bror. Det är ett uppgjort äktenskap. Efter ett tag upptäcker Karen att hon håller på att bli förälskad i Afrika, lokalbefolkningen och en mystisk jägare.

Meryl Streep är underbar som alltid! Robert Redford och Klaus Maria Brandauer känns mer avvaktande, men är riktigt bra de också. Filmen är stillsam och jag har svårt att hålla koll på hur lång tid som går. Det märks att det går en del år, men om det är 5 eller 15 har jag ingen aning om. Det spelar ingen större roll, men det hade varit lättare att sätta sig in i hur djupa känslor är och hur väl personer känner varandra om man hade mer koll på tidsramen.

Jag kom på att jag fortfarande inte sett denna film när jag såg ett avsnitt av Sex and the City där en karaktär vill tvätta sin frus hår "så där romantiskt som i Mitt Afrika". Någon dag efter att jag sett det såg jag filmen. Men något romantiskt i när Robert Redford tvättar Meryl Streeps hår ser jag inte. Det ser mest smärtsamt ut så som han skrubbar. Men men...andra ser kanske sådant som jag inte ser.

Jag gillar när hövdingen i en lokal by säger till Karen (när hon vill lära barnen att läsa) att engelsmännen kan läsa och vad har det gjort dem för gott. Jag anser att det är viktigt att kunna läsa i dagens samhälle, men man ska inte underskatta den muntliga traditionen. Befolkningen i filmen har inga historier nedskrivna utan de för dem vidare till kommande generationer genom att berätta. Det blir en helt annan social grej av det då. Istället för att läsa en bok så samlas alla och lyssnar till när en äldre berättar historier. Det ena utesluter dock inte det andra tycker jag.

Filmen ger mig en helt ny syn på Afrika också. Ett GRÖNT Afrika. Det är inte ofta man ser det, förutom då det handlar om djungler. I denna film är det en grön stor vidöppen stäpp. Det ser helt fantastiskt ut!


Köp DVD på Ginza


Fiskyngel - svåra att fånga på bild

Mina föräldrar har ett akvarium och en av deras guppy fick nyligen bebisar. Så pyttesmå! Jag tränade på att ta bilder på dem.

Fyra stycken med på samma bild. Pyttesmå!

Varit på rally (TreskeRundan)

Har stått och frusit fötterna av mig i skogen idag. Mina bäst fodrade stövlar var visst inte så varma ute i "bushen". När vi först gav oss ut var det -20 grader. Att man frivilligt ger sig ut i den kylan är tokigt, så vi är tokiga. Redan konstaterat, men ännu mer nu då...hehe...

Det var kul att se lite bilar. I skogen stod vi vid en raksträcka där en del fick upp riktigt bra fart. Efter det åkte vi och kollade sista sträckan som var en powerstage. Där åkte bilarna ett plogat spår på ett jâle (gärde) och det såg riktigt kul ut! Connor fick tyvärr inte bli med i och med den extrema kylan, men han hade det bra hos mormor under tiden. Hans morfar var med Robin och mig och kollade på bilarna.

På plats i skogen i väntan på första bilen.


Snön yrde bakom bilarna.


Power Stage.


Så här kallt var det. Is bildades på mina glasögon.

Sett filmen Rise of the Planet of the Apes

Spoilers förekommer absolut! Den svenska titeln (Apornas Planet: (r)Evolution) är så kass. Originaltiteln säger mer om filmen.

Will söker efter botemedel till Alzheimers. Experiment utförs på apor och en av dessa visar en särskild begåvning.

Det är otroligt många CGI-effekter, men i början av filmen fungerar det ganska bra. När animationerna är långsamma så ser det helt ok ut. Jag blir till exempel alldeles till mig över hur söt apbebisen är trots att det är en animation. Robin skrattar åt mig när jag säger att den påminner om bebisen i senaste Twilight - Breaking Dawn del 1, men den GÖR det. Kolla bara på ögonen så förstår ni.

Handlingen gillar jag. Jag är överförtjust när de har med historien om astronauterna från Apornas planet och när tidningarna skriver om att man förlorat kontakt med rymdskeppet. Där tar den första filmen vid alldeles utmärkt sen. Man får även en liten förtitt på hur det gick till när mänskligheten så när på utrotades. Jag gillar hur saker binds ihop.

John Lithgow är riktigt bra i sin roll. James Franco har gjort bättre, men är ok. Jag är orolig för att Tom Felton fastnat i det "elaka" facket. Hoppas så inte är fallet, men i denna film är han riktigt elak i alla fall.

Det är plågsamt att se hur illa djuren behandlas. Visst, de är animationer...men man vet att det faktiskt finns folk som tycker det är kul att plåga RIKTIGA djur i verkligheten. Jag förstår inte hur någon kan finna nöje i det. Är det riktigt svaga individer som vill känna en viss makt, och denna kan de bara få genom att plåga djur, eller? I filmen verkar det stämma in på Tom Feltons karaktär. Hans pappa är elak mot honom och då tar han ut sin elakhet på djuren.

Jag gillar inte effekterna efter 1 timme och 15 minuter av filmen. Då går det snabbt och det blir måååånga effekter på en och samma gång. Det ser mer och mer fejk ut. Inte så kul. Det är en ganska liten del av filmen, inte ens en halvtimme så filmen klarar sig undan ändå så jag tycker att den var sevärd.

Köp DVD på Ginza

Månadshandlande i Karlstad

Denna gång stannade Connor hemma, fortfarande sjuk, medan Robin och jag fick med oss Jörgen till Karlstad istället. Stoppen blev Rusta, IKEA, Coop Bergvik och ICA Maxi. På Rusta skaffade jag lite grejer till ett pågående projekt så det kommer bilder framöver då det tagit form. Likaså en grej som jag skaffade på Coop tillsammans med en grej på IKEA och en grej till på IKEA. Sedan så är jag inte riktigt så extrem att jag tar kort på matvaror och sådant som vi skaffar...hehe... Det vore om det var något riktigt speciellt i så fall. Övrigt dyker dock upp här nedan.

Till Connor: bananskydd, en pipmugg utan öron och en übersnygg mjuk jacka (ICA Maxi).


Ny halkmatta till duschen/badkaret (ICA Maxi).


Miniräknare då min superduperminiräknare pajat....snyft. Det här är en amatörmodell jämfört med den avancerade som jag hade tidigare, men har inte råd med en sådan och tror inte jag ska räkna några värst komplicerade mattetal så det kommer nog gå bra. Är tyvärr av den nostalgiska sorten och min förra miniräknare var med mig genom hela gymnasiet (matte A, företagsekonomi A, matte B) och Komvux (halva matte C).


En förvaringslåda som jag inte kunde motstå (Rusta). Förvaring har man aldrig nog av verkar det som så...

Sett filmen Deja Vu

Spoilers förekommer absolut!

En hemsk händelse leder till att många dör. En ATF-agent (Denzel Washington) blir uppmärksammad för sitt detaljöga och rekryterad av en hemlig instans. Kanske kan han hindra händelsen innan den ens tagit plats.

Jag gillar den här filmen! Den engagerar mig från början och skådespeleriet känns äkta. Den är intressant och tankeväckande. Jag funderade på en del saker även efter att filmen slutat och det är ett bra betyg (det vill säga när man funderar på själva handlingen). Saker har hänt innan Denzel åker tillbaka i tiden och sedan händer de exakt likadant fast det är han som orsaker dem eftersom han åkt tillbaka i tiden. Där har jag funderat en hel del.

En i teamet förklarar en teori om att ifall man skulle ändra något i dåtid så skulle den nuvarande nutiden suddas ut för att framtiden skulle ta ett annat spår. Hur kommer det sig då att de i nutiden har sett och upplevt spår av det som hände i dåtid som Denzel har gjort, trots att Denzel ännu inte åkt tillbaka i tiden? Och kan verkligen nutidens Denzel dö i dåtiden så att dåtidens Denzel överlever i nutiden?

Min hjärna slog lite knut på sig själv när jag tänkte på allt sådant. Påminner mig om när jag pluggade filosofi. Första lektionstimmen gick alltid fint, men i andra lektionstimmen kom jag in i det för mycket så hjärnan knöt sig. Det är lite knäppt samtidigt som jag gillar det. Jag gillar utmaningen.

En film som jag verkligen rekommenderar!

Köp DVD på Ginza

Ibland vill man bara slippa...

...att plocka. Vanligtvis får Connor rota i kökslådorna för vi har inget farligt där, men efter att ha plockat tillbaka en massa grejer nästan 10 gånger idag så orkade jag inte mer.

Bara att sticka bambupinnen i handtagen så var de off limits ett tag.

Det gör mig ledsen...

...när jag ser små flickor på 8-9 år säga att de aldrig varit snyggare än de är med fullt med smink. Att sminka för att det är skoj är en grej. Jag och syrran experimenterade lite i just den åldern, men det var alltid för spex och teater. Det var aldrig för att vi kände oss "vackrare" med smink. Hur föräldrar gör med sina barn och smink är upp till dem, men just när sådana små BARN säger att de aldrig varit så snygga förut... det är DÄR skon klämmer för mig. De ser sina mammor sminka sig för minsta lilla, de möts konstant av sminkade människor i tidningar, tv och så vidare... Inte konstigt att det blir mer och mer av det.

Till vardags använder jag inte smink. Är det ett speciellt tillfälle så kan det vara kul med lite mascara och ögonskugga. Ytterst sällan blir det "full" makeup. Det där med foundation, puder, rouge, concealer, primer, läppstift, läppglans, ögonskugga, mascara och vad jag nu glömt.... Det blir FÖR mycket. Vid filmning, teater, fotografering så kanske det kan vara bra att förstärka vissa saker så det syns, men till vardags? Vad jobbigt! Jag använder dessutom ALDRIG puder, rouge och läppstift. Känns alldeles för tungt.

Eller förresten så använde jag puder EN gång. Då jag blev sminkad för tv-serieinspelning där jag var statist. Efter en dag med massor av skratt med min härliga statist-"familj" så hade jag fula ränder längs mina skrattlinjer runt munnen. Så de som helsminkar sig kan aldrig skratta då eftersom sminket förstörs? Jobbigt! Jobbigt!

Åter igen så är detta upp till var och en, bara man mår bra av det. En person ska inte få ångest och vara TVUNGEN att sminka sig för att gå utanför sin dörr.

Smink när det är kul (Halloween 2009).


Festsmink för mig. Bara ögonen.


Vardag=inget smink och oftast inga linser (orkar inte). Inte världens bästa bild på min nya frisyr förresten. Håret är nytvättat och väldigt stripigt så till och med jag HAR tjockare hår än vad det ser ut.

Sett filmen The Boat That Rocked

Spoilers förekommer!

Filmen handlar om en grupp som ombord på en båt driver piratradio under 60-talet, där de spelar rock och pop som så sällan spelas på den vanliga radion.

Oväntat bra film! Den är roande och det dyker upp ett flertal bra skådespelare. Kenneth Branagh är jättebra som superstel byråkratäckel och Bill Nighy är...som han brukar. Vad har hänt med Rhys Ifans förresten? Han är riktigt riktigt skum i denna film. Verkligen helt förändrad sedan Notting Hill.

Det spelas en hel del bra musik i filmen! Humorn är väl ganska låg ibland, men roande överlag. Brittisk humor...whihi! Man använder tyvärr lite sådant som jag inte tycker man ska skämta om. En naiv kille på båten blir brutalt dumpad av sin nyblivna fru på bröllopsnatten och det ska man uppenbarligen skratta åt. Inte min sorts humor. Men då det drivs med stela kontorsråttor som alla ser likadana ut och inte ens får sticka ut minsta lilla (en nyanställd blir tillsagd att fixa håret för att annars kan de fixa så det blir olagligt så han "åker dit") så skrattar jag lite sådär cyniskt och igenkännande.

Helt klart en film man kan slänga ett öga på!

Köp DVD på Ginza

Rally till helgen

Nu på lördag (4 februari) är det rally i min lilla hemby. Självklart åker jag dit och tittar och fotar lite. Vi hade tänkt göra det till en familjegrej, men vi får se hur det blir med det eftersom både Connor och Robin är sjuka nu. Connor är på bättringsvägen, men vill inte dra ut honom om det blir kallt eftersom han har haft en rätt jobbig hosta. Hostar fortfarande då och då, men inte alls lika mycket nu i alla fall. Han fick sova inatt också, vilket innebar att även vi föräldrar fick sova. Underbart! Nu håller jag bara tummarna för att jag inte smittats eller att jag är immun mot just denna förkylningsbacill...hehe...

Mer info här.

Sett filmen S. Darko

Spoilers förekommer! Uppföljare till Donnie Darko.

Sju år efter händelserna i den första filmen får vi nu följa Samantha Darko, Donnies lillasyster, och hennes vän Corey då de färdas genom USA, men råkar ut för bilfel och fastnar i en "håla" med skumma människor. Samantha får starkare och starkare hallucinationer...

Det var ett tag sedan jag såg Donnie Darko så kommer inte ihåg så mycket. Kommer dock ihåg sinnestämningen jag fick av den filmen och den var MÖRK. Denna film lyckas inte hela vägen, men visst känner jag av stämning även här. "Kaninen" är med på sätt och vis. Det var intressant!

Skådespelarna är intressanta. Briana Evigan är dotter till Greg Evigan som jag var lite förtjust i, i början av 90-talet då han var med i tv-serien P.S.I. Luv U. Verkligen lik sin far. Den skådespelare som var mest intressant var han som spelade karaktären Jeremy. Redan från start så hade jag en känsla av att jag kände igen honom. Ganska självklart för han spelar Jasper i Twilight-filmerna. Han kändes som en riktig sociopat i denna film. Sådär krypande "äcklig" på nåt vis.

Rösten i "drömmarna" är lika kuslig som i Donnie Darko. Det här "wake up" och "come closer" alltså. Stör mig på många nivåer. Men det är just det som är meningen, så det är bra egentligen.

Nu så gillar inte jag Donnie Darko så värst, så jag vet inte vad man skulle tycka om denna film om man gillar den första. Jag fick ungefär samma känsla i alla fall, fast Donnie Darko känns mer genomtänkt.

Köp DVD på Ginza

RSS 2.0