Sett filmen Shark Night

Spoilers förekommer!
 
Ett gäng ungdomar ska spendera ett lov vid en av tjejernas "lantställe". Lovet börjar helt fantastiskt med fina bad- och äventyrsmöjligheter i saltsjön som ligger precis nedanför huset. Men något lurar under OCH över ytan...
 
Denna film är i 3D egentligen, men jag är glad att vi bara såg den i "vanlig" 2D. Denna patetiska handling kan nämligen inte göras bättre på något vis och genom att undvika 3D så slapp jag huvudvärken i alla fall. Eller nja... nästan. Kände igen namnet Katherine McPhee, men kunde inte placera henne. När jag kollade så såg jag att hon var med i en säsong av American Idol och då mindes jag att jag gillat hennes röst. Hon borde hålla sig till att sjunga. I alla fall om detta är den sortens roller hon får.
 
Den följer mallen väldigt exakt och specialeffekterna är så usla. När en film ska handla om stora hajar och inte ha så mycket handling i övrigt så kan man väl åtminstone försöka få till trovärdiga effekter, eller är det för mycket begärt?
 

Roligt "ägg"

Connor tyckte att denna leksak var fascinerande.
 
Det började som ett ägg i en behållare som vi fyllde med vatten.
 
Ganska snart tittade något ut.
 
Resultatet blev en dinosaurie.

Ragga med påhitt/lögner?

En intet ont anande kille försökte på en fest "ragga" med att han varit på en Queen-konsert (utan att veta att ett stort Queen-fan fanns på festen). Jag tyckte han såg ung ut, men folk kan se ut att vara en helt annan ålder än de är så jag ställde några frågor.
 
- Jaså, när och var såg du dem?
- I Sverige 1989.
 
Där suckade jag, sa hej och lämnade samtalet. Lite senare så såg jag att han pratade med en vän till mig. Min vän såg mig och hon vet att jag älskar Queen så hon utbrast glatt: "Han har sett Queen live!! Wow liksom!" Jag gick dit och gav honom en chans till att rätta sitt fel.
 
- Ja, just det ja... när sa du att det var?
- 1989.
- Ahem... MED Freddie?
- Ja.
- Är du säker på det? (Mitt sista erbjudande för honom att dra sig ur.)
- Ja, han sjöng fantastiskt.
 
Uppenbarligen hade han detta som någon form av "raggningsförsök" så att tjejer skulle bli impade. Men då krävs en viss typ i så fall. En tjej som gillar bandet och som skulle bli impad av det, men som inte har någon särskild koll på bandets historia. Så då sa jag helt enkelt:
 
- Jaså, det var konstigt. I och med att den kompletta gruppen Queen inklusive Freddie gjorde sin sista konsert tillsammans i augusti 1986.
 
Och så var det slut på det raggandet. Om man vill ragga på detta vis så är ett förslag att kolla upp först så att ingen annan vet vad du pratar om... eller vänta nu... ett bättre förslag: LJUG INTE!