Connor 8 år!

Igår fyllde vår charmige Connor 8 år. Klockan 14.59 för att vara exakt. Det firades med släkt och ett barnkalas blir det vid senare tillfälle så vi hinner bjuda klasskamraterna. Connor var väldigt nöjd med dagen! Han hade fått välja färg på tårtan som jag gjorde. Tyvärr fanns det för en gångs skull inget blått marsipanlock så jag fick skaffa blå sockerpasta och kavla själv, men det gick ok. Då blev den mycket skarpare blå också, vilket Connor gillade. Särskilt sedan han upptäckte att det färgade alla gästers tungor blå...hahahaha...
 
Glad 8-åring! Minecraft-hackan var en av presenterna han fick.

Sett filmen Förr eller senare exploderar jag (2014)

Spoilers förekommer!
 
Originaltitel The Fault in Our Stars. Två tonåriga canceröverlevare hittar varandra i en stödgrupp och bestämmer sig för att besöka en författare i Amsterdam tillsammans.
 
En jobbig, men välgjord film. Det görs tydligt hur sjukdom drabbar även de närstående i den här filmen. Mamman i Hazels familj kan inte ens slappna av i några minuter i ett bad på grund av rädsla för vad som kan hända. Filmens budskap tycker jag är fantastiskt fint ändå. Bättre att LEVA i väntan på döden än att bete sig som att man redan dött. Men helt så enkelt är det inte. Folk har olika inställning och hur man klarar att hantera motgångar beror mycket på vem man är och vad man har att kämpa mot i övrigt. Jag noterar lite smådetaljer som är lite kul i filmen. Bland annat att de ser på filmen Aliens på planet till Amsterdam och att Willem Dafoes karaktär spelar upp en svensk raplåt. En SVENSK hiphop-låt liksom. Så otippat!
 
Shailene Woodley är fantastisk i filmen och det är nog mycket tack vare henne som den blir så bra! Hon lyckas förmedla de där känslorna som behövs för att man ska uppleva filmen och inte bara "se" den. Jag blir extra berörd av besöket i huset där Anne Franks familj gömdes. Anne Franks museum. Där berörs jag både av Hazel och av Anne Frank. Ser ni filmen kommer ni nog förstå varför. Varför man blir berörd av Anne Franks öde förstår ni nog redan nu.
 
Kan rekommendera filmen!
 

Yatzy fixade tänderna

Idag var Yatzy till veterinären för att ta bort tandsten. Tänk vad olika katter reagerar på sövning! Ifjol när Tetris tog tandsten så vinglade han runt varv på varv här i lägenheten. Nu när Yatzy kom hem så mådde hon illa och kräktes flera gånger (dock bara saliv då hon varit fastande) och höll sig väldigt stilla. Efter några timmar hade hon piggnat till och nu är hon lik sig själv igen <3 Hon fick mycket beröm hos veterinären också <3