Förlovade oss för 9 år sedan!

Och lika länge sedan är det som jag var till Skottland senast. Jag förstår inte att det gått så många år redan. Det känns inte som det. Trots att vi har en 8-åring här hemma så att det finns "bevis" rakt framför ögonen på oss att tiden går, så greppar jag det inte riktigt...hahaha...
 
Vi hyrde bil och åkte till olika ställen där vi vandrade. Hittade inget ställe som talade till oss båda som förlovningsställe så framåt aftonen blev det en tur till Eilean Donan Castle. Vi hann tillbaka med hyrbilen med 15 minuters marginal ungefär.
 
 
Vi åkte buss från Inverness till Fort William och därifrån åkte vi tåg en helt fantastisk sträcka (rekommenderar det) ner till Glasgow.
 

Det blev en tur på Shoppingkvällen i Arvika

Regnet gav med sig så jag tog en tur ut på Shoppingkvällen igår, på jakt efter fodrade byxor till Connor då han växt ur alla utom ett par. Det var för tidigt på säsongen tyvärr, men jag hittade underkläder och strumpor som han också är i behov av efter växtspurt (3,5 cm på längden på lite över 1 månad). Sedan har Wheat kommit med Marvel-kläder och Spider-Man är Connors favorit, så det blev en sådan t-shirt också.
 
Från Kappahl.
 
 Från Snövit. Får passa på innan de flyttar.

Sett filmen The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Spoilers förekommer!
 
Katniss (Jennifer Lawrence) befinner sig i distrikt 13 efter att ha krossat illusionen av "spelet". Där förbereder hon sig med president Coin (Julianne Moore) att göra uppror tillsammans med alla de övriga distrikt som hon inspirerat.
 
Det märks så tydligt att den här filmen är en uppbyggnad för del 2. Det följer ett annat mönster än vad filmer brukar göra. Jag har inte läst böckerna så kan inte säga något om hur trogna filmerna är dem, men jag hoppas böckerna är bättre än det här. Hela filmen och stämningen känns så krystad på något vis. Väldigt tillrättalagt, men ändå "obekvämt" om ni förstår vad jag menar. Den var något av en besvikelse efter de tidigare filmerna som jag ändå tycker har varit ok. Skådespelare som upprepar roller brukar bli mer trygga i sina karaktärer efter ett tag, men här känns det tvärtom. Den ger mig inget särskilt.