Firade vän igår

Efter att vi kommit hem från Karlstad igår var jag över till Annelie för att fira hennes födelsedag. Hon bjöd på något riktigt gott chokladigt! Kommer inte ihåg vad det hette tyvärr... Grattis än en gång!

Dagens felsägning:

Annelie: **** blev stucken av ett bi och orkar inte stödja på foten.
Jenny: Oj, det kanske sätter igång graviditeten? *paus då vi andra börjar skratta*
Jenny: Nä men jag menade förlossning...hiihi

Detta fick Annelie i present från min familj. Det är ett skärbräde.

Sett filmen The Switch - Pappa på burk

Spoilers förekommer! En film som ska föreställa en komedi.

Kassie vill ha barn innan hon är för gammal, men hon har ingen man. Hon bestämmer sig för att skaffa ett barn ändå genom en spermadonator. Hennes bäste vän Wally är inte så förtjust i idén. Under en fylla försöker han glömma allt och till och med övertala henne att inte göra det. Kassie går genom det ändå och blir med barn. För att barnet ska växa upp nära sin släkt och i en mer hälsosam lantmiljö än i New York så flyttar hon långt bort och Wally har inte så ofta kontakt med henne. Efter 7 år bestämmer Kassie sig för att flytta tillbaka till New York med sin son. Men är inte sonen lite väl lik bästisen?

Jag är inte en av de många som gillar Jennifer Aniston. Tycker mest hon spelar samma roll gång på gång. Det enda som får mig le i filmen är ungen och det är bara några enstaka gånger. Annars framkallar den inga skratt hos mig. Slutet tycker jag innehåller en tragisk aspekt (om ni inte har något emot spoilers: det handlar om hundar på ett avlivningscenter).

Undrade ett bra tag på var jag kände igen den flinande Patrick Wilson från... Sedan klickade det till. Han spelade Raoul i Phantom of the Opera. Tyckte han var "blank" och tråkig i den filmen och i den här har han verkligen blivit castad just för att vara den där "perfekte", blanka, tråkiga typen. Nepp, det här var ingen film för mig.

Köp DVD på Ginza

Mina filmår 1985 (1980-2011)

Valet detta år faller på en vacker (första halvan av filmen) och mörk (andra halvan av filmen) fantasyfilm! Jag såg denna som barn och fascinerades av världen karaktärerna befinner sig i. Som äldre upptäckte jag att Tom Cruise spelar den manlige huvudrollen. Mia Sara gör den kvinnliga huvudrollen och Tim Curry spelar djävulen. En härlig ensamble som kompletteras med andra fina skådespelare i mindre roller.

1985.

Legenden - mörkrets härskare.

Flera inlägg i samma serie:
1984.
1983.
1982.
1981.
1980.

Månadshandling i Karlstad igen

Connor vaknade upp helt förkyld så hans snälla mormor kom och var här hemma med honom så vi kunde handla. Det behövdes verkligen! Både kylskåp och frys var nästan tomma. Denna gång fick vi sällskap av Lisa och Adam och deras bebis. Först åt vi mat på restaurangen i Bergvik, jag har blivit helt såld på deras kantarellsås! (Till den är det fläsknoisette och strips.)

Det blev några turer in i affärerna på Bergvik köpcentrum och sedan ICA Maxi som vanligt. På hemvägen stannade Robin och jag till i Ilanda för att handla kattsand, spån och hö på PETS.

På Kappahl hittade jag dessa snygga lip smackers. Måste unna sig själv något ibland.


Asken var också fin!


Det blev ett par snygga bodies från H&M till Connor. Valde storlek 80 som är Connors nästa storlek så han har något att växa i.


På H&M hittade jag även denna snygga skjorta till Robin. Vi har provat den båda två. Den sitter jättebra på oss båda (som en oversize på mig). Kul att kunna dela lite kläder!

Mina filmår 1984 (1980-2011)

Detta är en riktig höjdare i mina ögon! Jag gillar handling, skådespelare, effekter, musik... hela rubbet! Jag såg 2:an först och enligt många slår den 1:an. Inte för mig. För mig vinner 1:an, kanske på grund av att den hade lägre budget men lyckades ändå? Även mycket på grund av att Arnold är bäst som elak Terminator, för Michael Biehn och för att den känns mörkare än 2:an (trots att den utspelar sig i det "glada" 80-talet).

1984.


The Terminator.

Flera inlägg i samma serie:
1983.
1982.
1981.
1980.

Mina filmår 1983 (1980-2011)

Handlingsmässigt är denna film inte så värst speciell. Men jag älskar dansen och jag älskar musiken! Jennifer Beals gör inte det mesta av sin dans utan har stand-in. Det syns ibland, men oftast fungerar illusionen. Jag struntar i det ändå, för filmen gör mig glad!

1983.


Flashdance.
Flera inlägg i samma serie:
1982.
1981.
1980.

Firat mamma och pappa, gifta 30 år!

Idag var vi till mina föräldrar och firade dem på den rätta dagen också. Det bjöds på jättegod jordgubbs- och smultrontårta! Connor åt glass, kastade boll och hade jättekul! Tidigare på dagen var jag och Connor till Solrosen här i stan där vi köpte tre buketter som jag fixade ihop hemma. Den fick mamma och pappa från mig och syrran med familjer.

Resultatet.


Inspirationen. Mammas brudbukett 1981.

Läst klart: Mrs. Dalloway av Virgina Woolf

Mrs. Dalloway ska hålla fest för att stödja sin makes politiska karriär. Till festen dyker hennes ungdomskärlek Peter Walsh upp. Hon valde bort honom för att gifta sig med Richard Dalloway, ett tryggare val. Man får följa en dag i mrs. Dalloways liv.

Till en början tyckte jag att detta var bland det segaste jag läst. Det var inte så värst sammanhängande, ingen kapitelindelning och allt beskrevs in i det minsta. Men till slut fattade jag. Boken är skriven ungefär så som folk tänker. Det brukar inte vara sammanhängande utan hoppa hit och dit. När jag väl kommit in i "flytet" så gick resten av boken snabbt att läsa. När jag hängde med mer i tankarna så var det enklare.

Sättet boken är skriven på gör den läsvärd. Handlingen i sig är inget anmärkningsvärt utan det är just skrivsättet jag tycker är behållningen.

Bokfynd på Ginza.se

Mina filmår 1982 (1980-2011)

Denna film har valts för stämningen och effekterna. Miljö, skådespelare, musik, effekter och handling skapar tillsammans en riktigt bra film! En favorit! Rob Bottin och Stan Winston var några av effektmakarna (den sista dock okrediterad).

1982.


The Thing.

Flera inlägg i samma serie:
1981.
1980.

Firat vid Kvarnen i Klässbol

Grattis till mamma och pappa som varit gifta i 30 år imorgon! Jag var med på bröllopet. 1 år, 1 månad, 2 veckor och 4 dagar (ifall det inte var skottår, för i så fall blir det 5 dagar men jag har ingen koll på sådant). Knaprade på knäckebröd gjorde jag under vigseln. Har inget minne av det, men folk har berättat och jag har sett kort.

Imorgon är, som sagt, egentligen den dagen som mamma och pappa varit gifta i 30 år, men vi tjuvstartade lite och firade dem även idag (ska dit och fira imorgon också). Min lilla familj, syrran och vår moster bjöd dem på mat och efterrätt på Kvarnen i Klässbol. De fick även en liten present från min familj som jag inte kunde hålla mig tills imorgon att ge dem.

Det var rejält mycket folk vid Kvarnen! Solen sken så nästan alla ville sitta utomhus också. Jag åt fläskfilé med klyftpotatis, det var riktigt gott! Till efterrätt smakade jag på en biskvi med hallonsmörkräm. Krämen var god, men biskvi är inte riktigt min grej. Efteråt kollade vi lite på loppis där jag, syrran, mamma och pappa hittade något som blev inhandlat.

Lillasyster hälsade på oss.


20 kronor styck för dessa serier. Såg ut att vara i bra skick också.


Ett par byxor med hajar på, en pyjamas utan ärmar med olika fordon på, en skallra och matbestick. Allt till Connor. Jag gillar loppis!


Presenten mamma och pappa fick.
Kan verkligen rekommendera 3D optikristall! Resultatet blev fantastiskt! Vi ska beställa en till oss själva också framöver. Man bara bifogar ett kort i hög upplösning med beställning och så kan de göra det till 3D inuti en kristall som finns i olika formar. (Månad och år i kristallen är då kortet togs. Man kan välja valfri text eller bara ha bilden.)

Mina filmår 1981 (1980-2011)

Effekterna i denna film är otroliga! En väldigt ung Rick Baker gjorde dem tillsammans med praktikanter. De var entusiastiska och hade ett brinnande intresse för specialeffekter och makeup. Det syns! Det här är min typ av effekter, sådana som är riktiga och genomförs på plats. Dataeffekter kan ta och gömma sig där det är mörkt för detta slår de aldrig!

1981.

En amerikansk varulv i London.

Flera inlägg i denna serie:
1980
.


Designa klänning

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

 

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Mina filmår 1980 (1980-2011)

I bloggen A Freak Like Me hittade jag följande grej som jag tyckte lät skoj. Man ska gå genom alla år sedan man föddes och lista den bästa filmen det året. Nu tycker jag det är alldeles för svårt att säga vilken som är BÄST. Men jag SKA hålla mig till en enda film per år.

Min tolkning blir alltså: Varje år blir det EN film som är en bland FLERA favoriter. Den jag väljer kanske inte är just bäst, men den finns bland mina favoriter.Vi börjar med mitt födelseår och en riktig kultklassiker. Det som är grädden på moset är att musiken är av Queen. Max von Sydow och Timothy Dalton är några skådisfavoriter i denna film.

1980.


Flash Gordon.

Glad midsommar!

Vi firade midsommar med god mat och roligt och trevligt sällskap i Väse. Connor hade jättekul med sina fastrar och kusiner och alla djur! Det blev några omgångar brännboll, men bollen sprack så det gick inte att slå den alls efter ett tag. Det var kul medan det varade i alla fall. Tusen tack än en gång för en härlig dag (ifall ni läser detta)!

Gissa vart jag smög då och då? Till rummet där Gullan fanns med sina kattungar (4 stycken) förstås. En otroligt snäll kattmamma som tillät att jag klappade lite på de små (hon fick en hel del gos hon också såklart). Connor fick också titta.


Där fanns även en gosig (och hyper) hund som heter Nelly (eller stavas det Nellie?) som var i min storlek. Är lite smårädd för stora hundar (ingen ordvits menad). Just det ja... klippte lugg igen igår kväll. Fick för mig det bara.


God mat! Det fick bli flera tallrikar. Minipizzorna var härliga!

Lantsemester

Connor och jag tog en liten lantsemester hos mina föräldrar under 3 dagar eftersom Robin var till Stockholm på Foo Fighters. Vi har haft det riktigt mysigt.

Connor med sin mormor (smidigt hon lyckades gömma sig). Vi var till en granne och tittade på alla deras djur. Kor, hästar, höns...

Sett filmen Narnia - Prins Caspian och skeppet Gryningen

Spoilers förekommer! Den tredje (nygjorda) filmen om Narnia, men egentligen den femte boken.

Lucy och Edmund hamnar i Narnia igen tillsammans med sin odräglige kusin Eustace. Deras syskon Peter och Susan är nu för vuxna för att komma dit. De hamnar på skeppet Gryningen som styrs av kung Caspian och dras mot äventyret.

Filmen känns som en rad av småäventyr istället för en sammanhängande film. Effekterna är, som i de tidigare filmerna, inte helt bra. Trots att jag haft tid att vänja mig vid den "nye" Aslan så tycker jag den gamla i BBC-versionen är mycket finare och charmigare! Filmen engagerar mig inte. Det existerar ingen spänning för mig. Riktigt tråkigt är det när Lucy besöker en magikers hus och hittar en trollformel där man kan önska sig skönhet. Hon anser att hon är ful och tråkig och vill bli vacker som sin syster. Det visas i filmen som en "frestelse" hon utsätts för som hon måste motstå för att de ska lyckas med uppdraget. Sedan nämns det inget mer med det. Inget "alla är vackra och att skönhet ligger i betraktarens ögon", inget "det finns viktigare saker än yta". Det lämnas i luften bara så där. Jag tycker det är hemskt att till och med barn utsätts för utseendehets.

Jag rekommenderar böckerna istället. När man får använda sin egen fantasi så blir det bättre, mer spänning och där förklaras Lucys "frestelse" mer.

Köp DVD på Ginza

Förändrad barnvisa och synen på leksaksvapen

Det finns säkert flera barnvisor som blivit förändrade, men denna hittade jag i en av Connors böcker. Först märkte jag inte ens skillnaden, men när jag sjöng den och gjorde rörelserna till så märkte jag att något var annorlunda. Muskelminnet fungerar bra i alla fall! Här är låten som den ser ut i Connors bok:

I ett hus vid skogens slut
Liten tomte tittar ut
Haren skuttar fram så fort
Knackar på dess port
Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig
Jag vill bara värma mig
Kom ja, kom i stugan in
Räck mig handen din


När jag var liten och vi sjöng denna så fanns inte raden "Jag vill bara värma mig", istället sjöng vi "Annars skjuter jägarn mig". Man gjorde en skjut-rörelse vid den raden och det var där jag märkte att det inte stämde med "Jag vill bara värma mig".

Vad tycker ni om sådana ändringar? Är det bra och mer humant? Eller har man blivit för känslig?

Själv så är jag inte så förtjust i att barn leker med leksaksvapen och "dödar" varandra, men jag kan tycka att jag hycklar eftersom jag själv lekte just "cowboy" och inte tagit skada av det. Dock så var en regel då man lekte det att man aldrig skulla sikta på någon människa eller djur. Jag följde den regeln. Jag märker att en hel del barn inte har denna regel med sig när de leker. Jag får också hemska mentala bilder av barnsoldater när jag ser en del barn springa runt med replikor av automatvapen.

Vad tycker ni? Hur ska man kunna förklara för ett barn att man inte gillar något, när man själv lekte liknande när man var barn? Jag är helt kluven!

Drömmar

Jag har nu haft min fjärde filmdröm. Filmdröm betyder inte att jag drömmer om en film utan att jag drömmer en film helt enkelt. Drömmar brukar hoppa hit och dit och vara helt röriga. Fyra stycken har jag nu, som sagt, haft som börjar med början, mitten är i mitten och i slutet kommer slutet. Kronologiskt. Det har varit en stillsam dramafilm, en tidresefilm och en rymdvarelseattackfilm. Det är dock första gången jag haft en mardröm som filmdröm. Jag kan inte gå genom precis allt ur drömmen, men här är ett sammandrag.

Jag och Connor skulle tillsammans med några vänner (inga jag känner på riktigt, men uppenbarligen var vi goda vänner i drömmen) till ett hus som är omtalat. Jag fick aldrig någon klarhet i varför det var omtalat, men vi skulle dit i alla fall. Väl där möts vi av ett vackert, men lite förfallet hus med tre våningar och en källare. Vi går in och jag har Connor på armen. Packningen bärs av någon annan. Vi inspekterar huset och jag tycker att "wow, vad snyggt man skulle kunna renovera detta", men har ändå en konstig känsla.

Det visar sig att huset är förbannat och att alla karaktärer man sett i skräckfilmer helt plötsligt kan dyka upp. En del bara sitter eller står där medan andra försöker göra saker j*vligt för en. De som sett få skräckfilmer klarar sig rätt bra, men jag som sett så många har stora problem. Det dyker upp något nytt hela tiden. Pojken från The Grudge, Freddy Krueger, Alien, spindlarna från Arachnophobia (ingen riktig skräckfilm förutom om man är rädd för spindlar), spöken från diverse filmer och så vidare. Jag försöker hitta en utväg, men alla blockeras. Jag har Connor på armen hela tiden (han är förresten runt 3 månader i drömmen).

Till slut lyckas jag hitta en utväg. De flesta andra i sällskapet har vid det här laget försvunnit eller blivit galna. Jag springer ut med Connor på armen och möter ett nytt gäng som ska besöka det omtalade huset. Jag springer fram till dem och säger till dem: "Gå inte in i det huset. Gör ni det kommer ni aldrig ut!". Och direkt jag sagt det så inser jag: "Uhu!" Vips så är jag och Connor tillbaka inne i huset. Om man inte kan komma ut från det så kan ju inte vi det heller. Vi är fast. Så slutar drömmen.

Besök x2

Igår hade vi besök av Connors mormor, morfar och moster för att fira att han blev 10 månader. Idag hade vi besök av Lisa och hennes barn. Vi satt och pratade om lite allt möjligt så det var roligt! De närmaste dagarna kanske det blir si och så med bloggandet för Connor och jag ska vara på landet. Eftersom Robin ska på Foo Fighters så tar vi också en liten semester...hihi...

Den här fick Connor av sin mormor och morfar på 10-månadersdagen.

Sett filmen Grace

Spoilers förekommer absolut! Detta är menat som en skräckfilm, men jag tycker mest den är sorglig.

Madeline är med i en bilolycka där hennes partner dör. Även barnet i hennes mage dör, men för kroppens och själens skull vill hon gå tiden ut och föda fram barnet normalt. När barnet föds visar det sig dock att det lever, men har en ganska ovanlig aptit.

Jag tycker det är så sorgligt med barnet så jag vill mest gråta till filmen. När det lilla barnet är dödfött och mamman tar det till sig och viskar "om du bara visste hur mycket jag vill att du stannar... snälla stanna....stanna..." då är det nära att jag bryter ihop och jag undrar vad det är för skräckfilm egentligen. Barnet vaknar till liv, men konstiga saker händer. När barnet badas så börjar det blöda, när håret kammas så lossnat det och flugor i hundratal, om inte tusental, drar sig till barnet. Men däremellan är det som ett vanligt barn. Ett riktigt sött barn. Jag blir så ledsen av filmen. Det är ett litet försvarslöst barn som är dött fast det lever. Det behöver blod för att leva. Sista scenen i filmen är droppen. Då barnet får tänder och "kräver mer". Jag tycker synd om barnet! Den som kommit på idén till denna film måste vara helt sjuk!

Köp DVD på Ginza

Färgat hår och firat Connor 10 månader

Jag har inte färgat mitt hår på evigheter, förutom slingor. Men är för tillfället uttråkad med håret och under tiden som jag funderar på vad jag vill göra med det så ville jag leka lite. Detta har jag alltså pysslat med idag med hjälp av Mirja (tackar tackar!):

Under min vanliga hårfärg döljer sig numera blont hår.


Färgade underhåret blont. När jag har det utsläppt syns det inte så mycket, men uppsatt syns det desto mer.


Denna bok fick Connor av oss på 10-månadersdagen. Från Bluebox.

Inspelning av Gladiatorerna

Igår var syrran barnvakt för första gången. Robin och jag var till Karlstad för vi hade fått biljetter till Gladiatorerna i födelsedagspresent. Det var kul och intressant att se hur en inspelning går till! Ibland var det lite kämpigt också. Vi skulle hålla energin uppe hela tiden, jubla och applådera. Programmet är nog mer för tv-tittarna än för publiken på plats, men som sagt så var det ändå intressant att se hur det gick till. Det var spännande någon gång också och vid tjejernas tur på hinderbanan var jag helt engagerad. Stod och studsade när min favorit vann! Nu ska det bli riktigt kul att se avsnittet på tv!

Gladiatorerna. Jag gillade den dansante Phoenix, den smidiga Amazon och den store Hero (enda Gladiatorn som är kvar från förra omgången av Gladiatorerna) och ville ha Ice's hår!


Otroligt suddig bild för jag zoomade fullt ut och då ska man egentligen ha stativ. Men här syns Ice's hår någorlunda i alla fall. Älskar färgen och längden var till midjan. Wee!


Vi i publiken fick godis för att vi var så bra. Jag lyckades fånga fyra karameller.


En broschyr som alla i publiken fick ta ett gratis exemplar av.

Arvikas 100-årsjubileum

Under förmiddagen gick Connor och jag tillsammans med Mirja och hennes familj till torget i Arvika där de bjöd på jubileumsbakelsen, kaffe och festis. Efter det blev det invigning av nya lekparken i Stadsparken. Fullt med folk överallt!

Mazarinbotten som täcks av lemoncurd, frysta hallon och blåbär och som sedan toppas med en citronmousse och så lite riven mörk choklad.


Vid invigningen av lekparken släpptes många ballonger.


Många ballonger som sagt.

Ny dator (typ)

Igår och idag har jag fått hjälp att sätta ihop min nya dator. Jag hade beställt hårddisk, grafikkort, ramminne, processor och nätaggregat, men behållit saker som chassi, diskettstation och dvd-romläsare/cd-brännare. Allt väsentligt är därmed utbytt, för de saker som inte är utbytta påverkar inte prestandan.

Jag har redan märkt skillnaden! Det segar sig inte utan jag riktigt "seglar" fram genom program och webbsidor. Härligt! För mig som nästan blivit van vid en seeeeeeeeeeeeeeeg dator är det stor skillnad. De gamla delarna var strax över 6 år gamla så det har hållit riktigt bra ändå. Som en del av er vet så är inte jag en person som köper nytt bara för att, utan jag köper nytt om jag verkligen behöver. Miljövänligt och ekonomiskt. Just det ja... har kvar XP Pro som operativsystem också. Är inte så glad i de nyare än så länge.

Nä men vad gulligt av dem! Hittade en Mangostång i paketet med datordelarna. Beställde från Inet.se.


Gamla dammiga delar.


Nya fräscha delar.

Sett dokumentären Oceans

Spoilers förekommer! En naturdokumentär om det försvinnande livet i haven.

Riktigt vackra bilder av både djur jag känner igen och djur jag aldrig sett förut! Det visar hur otroligt och fantastiskt livet i haven är! Riktigt avslappnande på ett vis. Sedan visas jaktscener där djur jagar djur. Det kan se grymt ut, men är naturens gång. Djuren måste äta för att överleva.

Efter det visas ett totalt bestialiskt slöseri! Det visar människor som jagar djuren. Även djur de inte menar att fånga fastnar i nät och dör. De drar upp hajar ur havet, skär av dem rygg och stjärtfena varpå de kastar tillbaka dem levande så de får gå en långsam plågsam död till mötes. När en haj ligger på botten och försöker simma fast den saknar rygg och stjärtfena så vill jag antingen slå de idioterna som gör så eller gråta...eller både ock. Ska man fiska eller jaga så ska det vara för mat (avskyr nöjesjakt), lidandet ska göras så minimalt som det bara går och ALLT ska gå till nytta. Man ska inte bara skära av något som anses vara delikatess och sedan låta djuret självdö! (I eftertitlarna står att inget djur kommit till skada under filmningen och att "massakern" är iscensatt. Vad innebär det? Att allt är fejk?)

Filmen visar också på hur snabbt miljöförstöringen i haven skett. När man ser skräp flyta omkring och avlopp rinna ut direkt i haven så undrar man vad människor tänker med egentligen! Folk måste sluta tänka slappt och fatta att vi har en planet och den måste vi ta hand om. Jorden kommer finnas i ungefär samma skick i vår livstid, men tänker inte folk på framtidens människor? Våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Trots dessa hemska scener så är filmen i övrigt mycket vacker. Den är absolut sevärd!

Köp DVD på Ginza

Bilddagboken

Jag har alltid, alltid, alltid varit med i allt för många communities och liknande på internet. Men nu har jag lyckats minska ner det ganska bra. Det sista i raden där jag kommit på en lösning är bilddagboken. Jag använder det inte längre, så det är inte speciellt kul med en sida som inte uppdateras, eller hur? Men jag har härliga minnen där, som till exempel en resedagbok från en resa med vänner 2007.

Lösningen jag kommit på är att jag helt enkelt flyttar det materialet hit till bloggen. Då finns det ändå kvar! Det kommer alltså framöver att dyka upp lite "gammalt" material här i bloggen, men nu har ni förklaringen till varför.


Blomster på min examen

Stort tack till de som kom och till de som skickade grattisönskningar! Det har varit en mysig dag med trevligt folk och mycket sötsaker. Som en härlig avslutning så visas The Thing på TV4 Film just nu, så jag drar mig mot soffan.

Så här fin var kakan innan jag hade på frosting. Blir extra gott med frosting men någon gång kan jag nog köra utan, så fin som den är.


Fick många fina blommor och gratulationer!

Rösta på oss i Two Oceans Skärgårdstävling

I denna tävling kan man vinna en skärgårdsweekend för två. Det vore så otroligt kul om man fick möjlighet att göra något sådant! Ni kan också delta och/eller rösta om ni är med på Facebook. Tävlingen pågår till den 20 juni.

Rösta gärna på oss!

Förberedelser för examensfika

Nu under kvällen har jag förberett en del inför morgondagens examensfika. Sista grejen står i ugnen i samma stund som jag skriver detta.

Chokladdoppade jordgubbar.


Regnbågskaka och ett regnbågsmuffin utan röd färg.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 10

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Här skulle flera kunna passa in, men valet föll på nedanstående.

Roswell.


En dag på landet (bildkavalkad)

Det blev en dag på landet för Connor och mig. En granne till mina föräldrar har en höna som fått kycklingar så vi var dit och tittade. Tittade även på lammen som växt otroligt fort! Connor somnade på väg tillbaka. Inte ofta han somnar i kärran numera, så han var nog riktigt trött efter alla intryck.

När han sov passade jag på att provköra den moped som jag ska köra i Gunnarskogs MC-veteranrally. Det var riktigt kul! När Connor vaknade så fick han glass. Han älskar glass! För varje sked sitter han och "mmmmm":ar.

Söta kycklingar! Tre var de i syskonskaran, men lyckades som mest få två på samma kort.


En mer smickrande bild på hönsmamman.


En del av fåren i den underbara hagen.


Syrran tog en liknande (fast bättre) bild en gång. Ögonen är så häftiga!


Hönsen i det gröna.


Hos mamma och pappa frodas fågellivet. I "min" lila holk bor en blåmesfamilj.


Gosisen Stina trivs i det gröna.


Pelle var med och fick vara utomhus hela dagen.


Mopeden som jag ska köra i rallyt.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 9

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Egentligen ville jag ha med ALF här, men det gick inte att bädda in det klippet så valet föll på Dinosaurier istället. "Not the mama", det kallade bebisen sin pappa för. Sötisen!

Dinosaurier.


Välkomna till examensfirande!

tisdag eftermiddag (14 juni) är det drop in här för de (som jag känner) som vill och kan för att fira min högskoleexamen. Jag bjuder på fika! Hoppas ni kommer! Släng gärna hit ett sms eller nåt så jag har lite koll.

Senast jag tog examen var studenten 2002. Blir inte riktigt samma grej nu när man studerat på distans och dessutom är mamma, men fira ska vi göra ändå!

Bilder från min student. Första är jag på klassfotot, andra är jag i aulan (där jag fick ta emot ett stipendium) och det sista är jag på studentmiddagen. Vi hade ingen bal, utan det blev middag på restaurang för de som ville.

Mina tv-serier del 4

Sista delen om mina tv-serier. Här är mina okompletta serier. Det tar sin tid att få dem kompletta, men det är en del av charmen med att samla på serier.

Dallas.


Dr. Quinn.


Family Guy.


Lilla huset på prärien.


M*A*S*H.


V.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 8

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Det åttonde valet handlar om WTF. Det är inte långsökt att det för mig blir ett barntema igen. Jag undrar vad i allsin dar man såg på som barn egentligen???

DJ Kat Show.


Tivoli idag

Egentligen var det meningen att vi skulle på tivolit i hamnen imorgon, men en viss sambo sa att det skulle vara så hemskt väder då och fint idag så därför blev det framflyttat. Det började regna lite smått när vi tillsammans med Mirja och hennes familj var på väg dit och när vi varit där en stund så började det regna rejält. Hmmm..... Vi retade honom en del för det.

Men det var rätt så kul ändå! Jag vann en gosesak till Connor (självklart vid gripklomaskinerna, min inte så hemliga last) och Mirjas äldsta barn fick åka lite karuseller.

Denna vann jag till Connor.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 7

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Dags för sjunde valet, ett intro som får mig att stanna bara för dess skull. Fast jag kunde stanna genom hela avsnitt också. Det berodde på vilken ung Indiana Jones det handlade om. Var det tonårige Jones (spelad av Sean Patrick Flanery) då stannade jag. Var det barnet Jones så gick jag eller bytte kanal.

Young Indiana Jones.


Djurbeteende, dåligt väder, besök och C-uppsats

När Connor och jag satt på hans rum och lekte så släppte jag ut kaninen Pelle så han skulle få röra lite på sig. Hans bur är stor, men det måste ändå vara skönt att få springa fritt. Vanligtvis stänger jag dörren in till rummet, men idag tänkte jag testa så att han fick hela lägenheten att springa i och samtidigt hålla koll på katterna för att se hur de reagerade. Märkte jag något hotfullt skulle jag ta upp honom direkt.

Det blev inte alls som förväntat. Pelle skuttade fram till katterna och ville nosa, men det ville inte de. Eller jo, de ville nosa men inte bli nosade på kan man säga. De tog omvägar runt honom, men ville ändå titta. Det gick bra hela tiden! Till slut lade sig Pelle ner och hade fått nog med motion så då fick han komma tillbaka till sin bur och få godis.

Vädret har varit uselt ett tag nu. Det är så klibbigt varmt och jag har haft huvudvärk varje dag, förutom då jag var på universitetet där de faktiskt hade luftkonditionering. Fick ett sms angående lån av tv-serien Kalla fötter så då blev det besök hos Mirja med familj. Härligt att bara få sitta och prata! Connor gillade det också. Han har haft en dag då han blivit lätt uttråkad. Vi har gjort lite allt möjligt, men det har bara varit kul en stund. Men att sitta och titta på folk (speciellt andra barn). DET är kul det, tycker han!

När Connor somnade så satte jag igång med C-uppsatsen. Korrigeringar, förtydligande, fixa, fixa, fixa... Det är därför jag är uppe än. Har skickat iväg den till tryckeriet nu i alla fall. Spännande!

Undrar vad de tänkte när Pelle sprang fritt? Undrar vad han tänkte? Hmm... Tetris (till höger) har verkligen värsta fina hållningen. Svankrygg och putmage.


Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 6

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Sjätte valet då. Här var det inte så svårt. Direkt jag hör början på detta så vill jag byta kanal. Snabbt ska det gå!

True Blood.


Mina tv-serier del 3

Här är mina kompletta serier.

Skönheten och odjuret.


Crocodile shoes.


Hulken.


Kalla fötter.


Nord och Syd.


Kameleonten.


Roswell.


Terminator: The Sarah Connor Chronicles.


Highlander.


MacGyver.

Sommarkläder till Connor

Igår när jag var färdig på universitetet tog jag vägen förbi Bergvik. Connor har inte haft så många sommarkläder och i och med denna kvava hetta som varit så har vi inte haft så mycket att ta på honom.

Det blev tre par shorts, en kortärmad body, ett par riktigt tunna mjuka byxor och två linnebodies. Fanns inte så många färgval tyvärr, men blev rätt bra ändå. Den rosa färgen är dock väldigt svag så det ser ut som en före detta vit body som man råkat tvätta i rödtvätten.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 5

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Femte valet. Finns ett flertal som jag får gåshud av, men valet föll på den absolut mysigaste pianoslingan jag vet. Det är också en riktig sorglig låt. Varje avsnitt av Hulken slutade med den. Den heter Lonely Man och det var precis det David Banner var.

Lonely Man av Joe Harnell.


Uppsatsseminarium i Karlstad

Idag blev det en tur till Karlstad för mig. Eftersom Robin jobbade så var Connors mormor här och passade honom. Jag skulle till Karlstad för uppsatsseminarium angående C-uppsats i Turismvetenskap. Det var kul att träffa de andra i klassen! I och med att vi pluggar på distans så blir det inte att man träffas annars. Det kom upp mycket intressant på seminariet och nu har jag fullt med idéer till hur jag ska förbättra min egen uppsats.

Under lunchrasten träffade jag Anna och hennes bebis. Vi fikade tillsammans på gräsmattan utanför stora entrén till universitetet. Det var riktigt härligt i skuggan! Det blev en kort träff innan jag var tvungen att gå tillbaka till seminariet, men det var kul. Så roligt att träffa bebisen också och se hur hon växt!

Nu blir det soffan, jag är helt slut!

Här satt vi och njöt på universitetsområdet.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 4

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Det fjärde blir faktiskt ett slut istället för ett intro. Något som gör mig rädd. Finns en hel del skumma barnprogram som gjorde mig rädd då och som fortfarande gör det. Här är ett:

Pippi Pelikan.


Kul med vinst på posten

Jag gillar att få post! Särskilt kul är det när det någon gång dimper ner något oväntat. Ett brev, ett vykort, en vinst... I fredags kom det en vinst, men jag "fick" den först på lördag eftersom jag var bortrest. Det var bra eftersom det varit röd dag idag, vilket innebär ingen post. Då blev det ändå bara två dagar på raken utan post...hihihi...

Boken Katter för kiddies från tidningen Kattliv. Tack så mycket!

Mina tv-serier del 2

I del två visar jag de boxar jag har med miniserier och tv-filmer.

Scarlett, Stolthet och fördom, Tracy's hämnd, Marco Polo, Anne på Grönkulla, Grevinnan och betjänten, Narnia 1-3 (BBC-versionerna).

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 3

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skrattar
Sjunga med

Nu är det alltså dags för ett intro som gör mig frustrerad. Det som egentligen gör mig frustrerad är att mina tre förstahandsval till detta inte går att bädda in så därför föll valet på denna:

Beverly Hills 90210.
Jag gillade denna serie till en början, men sedan spårade alla karaktärer ur en efter en och till slut var serien full av klyschor, handlade mest om att skapa nya trender och föll platt. Min favorit var Brian Austin Green förresten. Som senare dök upp i en av mina favoritserier Terminator: The Sarah Connor Chronicles.


Min fredag kväll

Fredag var vi, som jag skrev tidigare, till Molkoms marknad. Efter den blev Connor och jag avsläppta vid mina föräldrars hus där vi skulle vara husvakt. När Connor somnat såg min kväll ut så här:

Skriva opponering på en uppsats i Turism C. Kul eller hur? Pausmat i form av god kycklingsallad från Sunne och Coca Cola till det.

James Arness

Den 3 juni dog skådespelaren James Arness, 88 år gammal. I mitt minne ser jag honom oftast som Zeb Macahan i Familjen Macahan, men även som varelsen i filmen The Thing from Another World och sheriffen i Krutrök. En härlig skådespelare, en legend!

Arness i rollen som Zeb Macahan.

Molkom marknad och husvakt

På fredag var vi till Molkom på den årliga marknaden där. Den är inte särskilt stor, men det kan vara kul och just i år blev jag riktigt glad. Där fanns nämligen ett ställe som sålde det som vi tänkt oss till Connors 1-årspresent. Vi sparade inte enbart frakten (hade tänkt beställa på nätet annars) utan de var också billigare än de billigaste jag hittat på nätet. Dubbel pott! Nu är det inte så att Connor läser min blogg, men är lite hemlighetsfull ändå fram till hans födelsedag.

Första heliumballongen som Connor fick var på Arvikamârten ifjol. Då var han så liten att han aldrig uppfattade att han fick en ballong. Nu ÄLSKADE han sin marknadsballong! Han har suttit och lekt med den nästan hela lördagen. Vi har varit husvakter från fredag kväll till lördag kväll, han och jag. Hos mina föräldrar. Det har varit skönt att vara på landet, men typiskt att det skulle vara den varmaste helgen hittills. Tror jag lyckades ta död på några av mammas plantor i växthuset.

Connor fokuserar enbart på ballongen.

Utmaning tv-serie intro/slut/musik del 2

Tv-serie intro/slut/musik som gör/får mig:

Glad
Ledsen
Frustrerad
Rädd
Får gåshud av
Att vilja byta kanal
Stanna bara för introt
WTF?
Skratta
Sjunga med

Till andra introt - ett som gör mig ledsen - har jag valt detta:


Earth 2. Det gör mig ledsen av två orsaker.
Nummer ett: Jag gillade verkligen J. Madison Wright, men 2006 dog hon endast 21 år gammal av hjärtattack.
Nummer två (verkar futtig i jämförelse): Denna serie avslutades utan slut då den lades ner efter en säsong.

RSS 2.0