Halloween!

Läste precis att SD inte vill att vi ska fira Halloween i Sverige. Inte så förvånande faktiskt...De verkar sky det mesta som inte är ursvenskt, förutom sådant som faktiskt inte är ursvenskt som de inte vet om. Kristendomen som de höjer till skyarna till exempel. Inte svensk, men efter cirka 1000 år av det i Sverige så antar jag att det "klarat kontrollen".

Men usch, nu ska vi inte vara negativa på en sådan här rolig dag! Klockan är bara 20 minuter efter midnatt och min och syrrans Halloweenfest börjar inte förrän 18.00, men eftersom det kommer bli en hel del att göra under dagen med pynt och klä ut sig så vill jag passa på här och nu att önska alla en riktigt:

Happy Halloween!

Och för er som inte firar det så önskar jag er en fridfull och trevlig Allhelgona eftersom det för ovanlighets skull är så att dessa två olika högtider är på samma dag. Och för er som inte firar någon av delarna önskar jag en trevlig helg!

Nostalgi NES

Jag och Robin spelade lite NES idag. Så härligt med nostalgin! Och takterna satt kvar än. Dröjde inte länge förrän jag räddat prinsessan i det sista slottet i Super Mario Bros. Vad det märks att man lär sig mest i barndomen! Det jag lärde mig då med knapptryckningar och sådant sitter som i ryggmärgen, men nyare spel kan jag till och med glömma bort om jag inte spelar dem på ett tag. Är det likadant för er?

Vem tycker att dagens "ideal" är snyggt?

Det är en fråga jag ställde mig när jag kollade på Debatt på SVT idag. Om dagens ideal innebär anktrut, jättestora bröst (som inte alls passar till den övriga kroppsformen och som dessutom gärna sitter under hakan) och släta ansikten utan uttryck, vem tycker egentligen att detta är snyggt? Kollar man på "kändisar" som vill göra sig snyggare så är det dessa saker de bearbetar. För det första så brukar en del skryta om att de är så snygga, men varför har de i så fall behovet av att förändra något? För det andra: VEM TYCKER DET ÄR SNYGGT?

Jag förstår verkligen inte vem som kan tycka det. För mig ser många ut som en plastig karikatyr av människan. Att plastikkirurger finns är verkligen bra för till exempel brännskadeoffer eller kvinnor som haft bröstcancer och varit tvungna att ta bort ett eller båda brösten. Men att använda plastikkirurgi som smink? Kommer det bli så vanligt att man i framtiden (om inte redan nu), istället för att säga: "Jag har tröttnat på denna frisyren...tror jag ska klippa nytt", säger: "Jag har tröttnat på detta ansiktet...tror jag ska fixa nytt". Använd pengarna till något vettigare, är mitt tips! Speciellt om ni är under 40 år!