Gör eget studentplakat

Idag var jag och arbetsprövade på Tilde Tryck igen. Orkade tyvärr inte i tisdags som planerat på grund av intensiv värk, men idag gick det bättre. Sitter och pysslar på ett egengjort studentplakat till Connors kusin Thea. Det är riktigt kul! Jag låter fantasin löpa (nästan) helt fritt. Jag försöker inte göra saker "för mycket" och jag försöker göra det så att Thea blir glad. Men kan nog säga att jag aldrig sett ett studentplakat som sett ut som detta i alla fall. Det är kul att lära sig mer Photoshop och InDesign!

Jag har börjat inse att jag är en "pyssel och planera"-person. Jag gillar att organisera och fixa grejer. Jag kanske till och med är kreativ, jag som aldrig tänkt på mig själv som det (troligtvis på grund av att jag tecknar och målar helt värdelöst). Datorn och kameran är min media. Där klarar jag mig utan att behöva ha superkontroll över mina fingrar.

Vilken är er media? Hur gillar ni att uttrycka er?

Suddigt, men det är i alla fall Connor som luktar på liljekonvaljen som jag plockat. Kan inte visa någon bild på plakatet än för det ska vara hemligt för Thea...hehe...

Spexaren Connor

En favoritlek som Connor har är som en tittut-lek med boll. Han har gjort det på oss vuxna förut, men så en dag fick han för sig att gömma bollen på sig själv. Lille spexaren!

Var är bollen? Borta!


Den här bilden fick mig att skratta. Den är bara för härlig! Ser ut som en typisk gravidposering. "Mormor, morfar...ni har fått barnbarnsbarn... en boll!" Hihi...

Mat och föreläsning: Bokashi

Syrran bjöd på mat på Svarta Oliver. Jag åt en entrecôte med stekt potatis och bearnaisesås. Det var otroligt gott! Så gott faktiskt att jag vågade be om min första doggy bag någonsin! (För de som inte vet vad det är så är det när man ber om att få ta med rester hem.) Jag orkade verkligen inte äta upp all potatis trots att den var jättegod, så den kom med hem. Lyckades på något vis bita ur en bit av en tand också. Huh! Blir till att ringa tandläkaren imorgon. Fy! Jag som var klar där för i år. Dyyyyyrt! Tanden gör inte ont i alla fall, men måste fixa den innan den börjar göra det.

Efter det var vi på föreläsning om Bokashi. Det handlar om en sorts kökskompostering där man förvandlar matavfall till näringsrik jord. Det var intressant, men väldigt mycket information att ta in. Jag spetsade öronen lite extra när föreläsaren pratade om hur man kan göra sig nytta av det här när man har höns, för en av mina drömmar är att ha höns någon dag (efter att största drömmen om hus har blivit sann).

Bokashi-häftet och min allra första doggy bag.