Gör eget studentplakat

Idag var jag och arbetsprövade på Tilde Tryck igen. Orkade tyvärr inte i tisdags som planerat på grund av intensiv värk, men idag gick det bättre. Sitter och pysslar på ett egengjort studentplakat till Connors kusin Thea. Det är riktigt kul! Jag låter fantasin löpa (nästan) helt fritt. Jag försöker inte göra saker "för mycket" och jag försöker göra det så att Thea blir glad. Men kan nog säga att jag aldrig sett ett studentplakat som sett ut som detta i alla fall. Det är kul att lära sig mer Photoshop och InDesign!

Jag har börjat inse att jag är en "pyssel och planera"-person. Jag gillar att organisera och fixa grejer. Jag kanske till och med är kreativ, jag som aldrig tänkt på mig själv som det (troligtvis på grund av att jag tecknar och målar helt värdelöst). Datorn och kameran är min media. Där klarar jag mig utan att behöva ha superkontroll över mina fingrar.

Vilken är er media? Hur gillar ni att uttrycka er?

Suddigt, men det är i alla fall Connor som luktar på liljekonvaljen som jag plockat. Kan inte visa någon bild på plakatet än för det ska vara hemligt för Thea...hehe...

Spexaren Connor

En favoritlek som Connor har är som en tittut-lek med boll. Han har gjort det på oss vuxna förut, men så en dag fick han för sig att gömma bollen på sig själv. Lille spexaren!

Var är bollen? Borta!


Den här bilden fick mig att skratta. Den är bara för härlig! Ser ut som en typisk gravidposering. "Mormor, morfar...ni har fått barnbarnsbarn... en boll!" Hihi...

Mat och föreläsning: Bokashi

Syrran bjöd på mat på Svarta Oliver. Jag åt en entrecôte med stekt potatis och bearnaisesås. Det var otroligt gott! Så gott faktiskt att jag vågade be om min första doggy bag någonsin! (För de som inte vet vad det är så är det när man ber om att få ta med rester hem.) Jag orkade verkligen inte äta upp all potatis trots att den var jättegod, så den kom med hem. Lyckades på något vis bita ur en bit av en tand också. Huh! Blir till att ringa tandläkaren imorgon. Fy! Jag som var klar där för i år. Dyyyyyrt! Tanden gör inte ont i alla fall, men måste fixa den innan den börjar göra det.

Efter det var vi på föreläsning om Bokashi. Det handlar om en sorts kökskompostering där man förvandlar matavfall till näringsrik jord. Det var intressant, men väldigt mycket information att ta in. Jag spetsade öronen lite extra när föreläsaren pratade om hur man kan göra sig nytta av det här när man har höns, för en av mina drömmar är att ha höns någon dag (efter att största drömmen om hus har blivit sann).

Bokashi-häftet och min allra första doggy bag.

Kläder för sommarsäsong

Jag har varit på jakt efter shorts till Connor och nu har jag äntligen fått tag i en del härliga. De är så mjuka! Speciellt de tunna ljust denimblå på bilden. De gröna shortsen kommer vara som långbyxor på Connor,  men de är tunna och luftiga i alla fall. Bodyn och strumpbyxorna är till Connors look på bröllopet som vi ska på i juni. Ser fram emot det! Det var den möhippan jag var på i lördags.

Nu BORDE Connors behov av shorts vara uppnått.

Liljekonvalj - min favoritblomma

Efter en jobbig start på dagen med mycket ont så orkade jag ut på en promenad på aftonen. Nu är min vår komplett för jag har plockat liljekonvalj!

Älskar doften!

Sett filmen Human Centipede

Spoilers förekommer absolut!

En galen doktor vill efter "lyckade" djurförsök skapa sin första tusenfoting med människor.

Denna film är otroligt hajpad och jag förstår inte varför. Visst är själva tanken med att sitta ihop med en annan människa på det viset äcklig, men filmen är inte äcklig. Jag har sett Strangeland, snälla nån! DEN är äcklig. Den här filmen är inget jämfört med den. Jag blir mest uttråkad. Dialogen är värdelös. En person babblar på blandad engelska och tyska, en person babblar på japanska och två personer kan inte prata alls då deras munnar är fastsydda i någon annans anus. Karaktärerna är också otroligt korkade. Det är väl att förvänta sig i en sådan film...

Nej, är ni ute efter äckel (och bra musik) se Strangeland. Den här filmen har blivit hajpad långt bortom vad den är värd.

Köp DVD på Ginza

På bio: The Dictator

Spoilers förekommer!

Diktatorn Aladeen gör allt i sin makt för att demokrati inte ska ta sig in i hans älskade förtryckta land. Under en resa i USA blir han förrådd av sin närmsta man och tvingas till otänkbara saker för att få behålla sitt land precis som han vill ha det.

Jag skrattade någon gång, till exempel när Edward Norton oväntat dyker upp i en cameoroll. Lite av ett överraskat skratt tror jag. Anna Faris är rolig, Sacha Baron Cohen är som vanligt inte så kul. Den största delen skämt och humor i filmen är väldigt omogen och sjuk. Anna Faris karaktär är en feminist,  en människorättskämpe och driver en helt grön ekologisk mat- och cateringfirma. Hon är inte rakad under armarna, något jag inte ens märkte förrän Aladeen (Sacha) reagerar på det med äckel. Det drivs en hel del med det. Hennes kärleksförklaring till Aladeen är bland annat att hon ska raka sig för hans skull. Suck och stön! Jag blir så trött på det där! Ingen ska bli tvingad till det och de som väljer att inte raka sig ska inte bli förlöjligade på det sätt som filmen visar. Så fruktansvärt barnsligt!

En helikopterscen är väldigt rolig eftersom den visar hur stereotyper och fördomar kan leda till missförstånd, rädsla och hat. Ni kanske undrar vad jag menar med att en scen som visar något sådant är rolig, men genom humor kan man ibland visa på riktiga dumheter och nå fram till folk på ett annat vis än om man pratar allvar. Förutom de som är riktiga idioter.

En förlossningsscen är ganska äcklig, men efter födseln visar Aladeen på ett beteende som tyvärr existerar i världen, att flickbarn inte är något värda. Kan absolut tänka mig att folk reagerar på det med att "alla barn är lika mycket värda, vad sjukt att inte tycka det", men samma människor sitter säkert samtidigt och äcklas av behåring på kvinnor medan de inte reagerar på behåring på män. Ja, jag är kanske cynisk, men tyvärr tror jag det är på detta vis.

Som ni märker så förde filmen något med sig även om jag inte gillade den i sig. Den väckte många tankar om fördomar, stereotyper och orättvis behandling.


Vi vann! Nej, "vi" vann inte!

Jag har inte följt Melodifestivalen eller Eurovision, men det har inte gått att missa att Sveriges bidrag vann. Men nu är jag enormt trött på alla "Vi vann". NEJ! Var ni inte med och bidrog med någonting till bidraget så vann "ni" INTE!

Varje gång ett land vinner så låter det "Vi vann", bara för att personerna är medborgare i det landet. När man istället förlorar så är det "DE förlorade" som gäller. Så får jag höra ytterligare ett "Vi vann" så ska jag fråga den personen vad just den bidrog med till att Sverige vann. Själv hejar jag aldrig automatiskt på Sverige i någonting. Jag brukar se ut ett lag/en låt/en person som jag gillar och hejar på den, oavsett nationalitet. Jag behöver inte heja på mitt eget land för att känna någon form av tillhörighet. Sista gången jag såg Eurovision (följde inte alla program för det tycker jag är drygt, men såg finalen) så hejade jag på Rysslands bidrag (Dima Bilan - 2008) och gången innan det Finlands bidrag (Lordi - 2006). Såg inte på det 2007. Och vet ni, dessa bidrag VANN. Jag hejade på det jag tyckte var bäst istället för mitt land och då var det desto roligare när de vann eftersom jag faktiskt tyckte att bidragen var bra!

Som ni ser så är jag inte emot att man hejar på sitt land eller vad som helst om man ärligt tycker att bidraget är bra. Jag är emot den automatiska "måste-heja-på-sitt-land"-nationalismen. När jag inte hejat på Sverige i idrottssammanhang så har jag nästan fått skäll av en del, så jag hoppas folk kan mogna och inse att vi faktiskt är fria att heja på vem/vad vi vill.

Webbkamera och skrivbordsljus

Det nya hörnskrivbordet behövde lite ljus så jag köpte klicklampor i Ullared (var tvungen in en extra gång, bland annat för lampornas skull, då jag inte hittade dem första dagen). De drivs med batteri så det var bara att fästa dem var man vill och med ett enkelt tryck tänds de. Har en i skrivbordet och två över till något annat.

Skaffade även en webbkamera så att Connor ska kunna prata med sin mormor och morfar, moster, fastrar och kusiner över Skype när han blir lite äldre.

De röda ringarna blev lite små, men har ringat in lampan och kameran.

Comicon i Karlstad och mors dag

Imorse fick jag morsdagspresent av Connor. Biocheckar (speciellt avsatta till Prometheus stod det i kortet) och en liten fin anteckningsbok.

Idag var vi på Comicon i Karlstad. Connor blev förtjust i en "kanin". Det var inte vilken kanin som helst, utan kaninen från Donnie Darko (som skrämmer mig). Det var en utklädd person som gick runt som denna kanin tillsammans med andra som var utklädda till lite olika grejer. Connor fick välja en sak att köpa för egna pengar och jag fyndade fint. Hittade tv-serien Den lilla vampyren (1985) som gick på tv när jag var liten, inplastad, för endast 39 kronor. Då blev jag jätteglad!

Sedan passade vi på att månadshandla på ICA Maxi. Där ville Connor handla en sak så det fick han. Efter det ville han handla fler saker. Det såg så gulligt ut när han sprang iväg och kom tillbaka med grejer som han försökte lägga i vagnen. Han har inte riktigt förstått det där konceptet med pengar...hehe... Han fick behålla den första saken han ville ha, men det andra får vänta. Vi köpte mat i salladsbaren inne i affären (pastasallad med kyckling och bacon till mig, korv stroganoff med mos till Connor och Robin blandade ihop en sallad med lite allt möjligt) och så hade vi picknick på en gräsplätt bortom parkeringen. Det var riktigt gott och mysigt, men jag var sommarklädd och frös fortfarande efter att ha gått runt inne i affären (där jag verkligen frös).

Vi tog en annan väg än vanligt sista biten för vi skulle hem till mina föräldrar på morsdags-middag. Mamma fick vitgula rosor och två ramar fulla av foton. Hittade ramar på Gekås där man kunde sätta in mindre foton för varje månad av ett barns första år och sedan ett stort. Ena ramen var med kort av mig under mitt första år och ett där jag är vuxen och den andra ramen var Connor under hans första år och ett på honom och hans mormor.

Connor badade i plaskbassängen igen, åkte skrinda, spelade boll och så vidare... Full fart hela tiden!

Tittar fundersamt på en utställning. Ballong fick han på ett ställe också.


Badringen köpte Connor på ICA Maxi. Yoshi var figuren han valde på Comicon och så fick han Fantomen-solglasögon på ett ställe där (sista paret också).


Tv-serien som jag köpte på Comicon. Lovely!


Hehe...mina ben ser gigantiska ut. Skum fotovinkel. Vår picknick idag. Connor tittar suget på min mat och ögonblicket efter stack han dit sin gaffel för att få smaka. Han är en "alltestare", testar verkligen ALL mat. När jag var liten så var jag otroligt kräsen och vägrade till och med att testa saker som jag inte tyckte "såg bra ut"...hehe...

Glad mors dag!

Vill önska en glad mors dag till alla mödrar där ute som bryr sig om och älskar sina barn - både biologiska och adoptiv!

En "gammal" bild (februari 2011). Myspys!

Lösenordsskyddat inlägg

Klicka för att läsa om ni fått lösenord.

Varit på (halv) möhippa

Idag var det dags att kidnappa Kajsa för hennes möhippa. Hon blev rejält överraskad! Efter lite spexkläder var det dags för första aktiviteten. Bio. Där exploderade en flaska champagne så det blev lite städ till att börja med. Sedan såg vi filmen The Dictator (recension kommer senare).

Efter det levererades Kajsas fina specialtillverkade försäljningsvagn och så gick vi runt på stan medan Kajsa fick sälja prylar och sånger. Det blev en del som köpte, men allmänt tycker jag folk är väldigt snåla. En tia för en pryl är inte mycket. Men men...tur att det finns en del godvilliga människor i alla fall. Det blev en del sånger också. Till slut blev det en sång på scenen på torget (det var Jössefröjda idag). Riktigt tufft att våga sjunga a capella på scen framför rätt mycket folk!

Magarna började knorra på oss och det var dags för mat på Rajjens. Min mat var underbart god! När vi ätit var jag tyvärr tvungen att åka hem. Jag orkade inte fortsätta mer. Är helt färdig och det mesta gör ont. Men det var kul att vara med så länge som jag kunde!

Det stod riktigt snygga bilar vid torget.


Min mat: Biffstek med vitlökssmör, grillad halv majskolv, klyftpotatis (som verkade vara gjord av bakpotatis för den var enorm) och grönsakskompott.

Det är nåt speciellt med kilt

För mina vänner är det ingen hemlighet att jag gillar Skottland. Detta innebär även plagget kilt. Connor hade en kilt på sig på sin namngivning och nu har jag skaffat en större kilt till honom eftersom vi ska på bröllop i sommar. Han har provat kilten och den funkar praktiskt också (riktig tur för jag vill inte sätta något opraktiskt på barn). Under kommer han ha strumpbyxor.

Förra gången var sporran en "attrapp", men till denna kilt för lite äldre barn är den riktig och går att öppna. Jag beställde samma mönster som förra gången (Scotland National). Skulle kännas skumt att ta ett klanmönster eftersom vi inte har släktskap där.


Connors första kilt (februari 2011).

Varm dag och firat kompis till Connor

Vår lägenhet blir fruktansvärt varm på sommaren och kall på vintern. Om det ändå gick att fördela värmen lite mer normalt. Just nu har vi 28 grader i sovrummet trots att balkongdörren är öppen. Måste stänga den nu tyvärr för Connor ligger och sover och grannen under blossar på som en skorsten så det börjar stinka rök helt förskräckligt.

Jag är för att folk får göra som de vill, men man ska visa respekt för de som valt att INTE röka. Jag är därför för det kontroversiella förslaget om att banna rökning på balkong i hyresfastighet. I och med att det redan finns regler om ljudnivå och andra "störningsmoment" så tycker jag det vore naturligt att införa rökning på listan. Det stör.

Till det roliga nu. Vi var över till Mirja och hennes familj för att fira Neo som fyller 2 år. Barnen var i full fart och det både lektes och busades. Neo fick en stor gul cementbil av oss. Vi hade förstås skaffat en liten grej till Loke också. Han fick en sorts "slänggrej" med en fallskärmshoppare i. Man kastade med "slänggrejen" så fallskärmshopparen seglade ner i sin fallskärm. Inomhus funkade det sådär, för man får självklart upp hopparen mycket högre utomhus. Connor blev förtjust i den så jag ångrar att jag inte köpte en till honom också. Nästa år blir det en om de finns kvar (köpt i Ullared nämligen).

Inte rätt grejer, men för att illustrera. Tog inga kort innan jag packade in dem. Fallskärmshopparens skärm var dock av tyg istället för plast (som vi hade när jag var liten).

Svära ed

I många filmer ser man folk svära en ed med en hand på bibeln inför ett vittnesmål i domstol. Jag funderade därför på hur det går till för ateister. Fick veta att i Sverige är eden sekulariserad och går till så här:

"Den som är vittne i en rättegång börjar med att avlägga en vittnesed: ”Jag N.N. lovar och försäkrar på heder och samvete att jag skall säga hela sanningen och intet förtiga, tillägga eller förändra”. Att bryta mot detta, dvs. att ljuga eller undanhålla fakta, är att begå mened vilket är ett brott." Källa: Åklagarmyndigheten.

Det finns även något som heter sanningsförsäkran. Skillnaderna mellan dessa två är att om man begår mened då man är under ed så blir straffet grövre än om man lovat sanningsförsäkran.

"Den som i svensk rätt avgivit vittnesed inför domstol och sedan i sitt vittnesmål ljuger på ett sådant sätt att målets utgång påverkas kan dömas för mened. Påföljden är normalt fängelse. Man skiljer på mened och på att vägra besvara en fråga under huvudförhandling. I det sistnämnda fallet kan man bli häktad.

Den som ljuger i en rättegång utan att ha avgivit ed men under sanningsförsäkran gör sig skyldig till brottet osann partsutsaga." Källa: Åklagarmyndigheten.

Riktigt intressant! Men jag undrar hur det fungerar i USA där sekularisering inte skett... Skulle man ses som ett mindre trovärdigt vittne om man inte svor på bibeln eller annan religiös text?

En härlig dag på landet!

Tredje dagen på raken med fint och varmt väder. Connor och jag flydde stan (Robin jobbade) och hälsade på hans morföräldrar. Han fick gå utan blöja nästan hela tiden. Måste vara skönt att slippa den i värmen. Där fick han även testa att gå barfota i gräset för första gången. Han var lite misstänksam först, men sedan älskade han det. Han gungade, lekte i sandlådan, sparkade boll, åkte skrinda och badade för första gången i en plaskbassäng som jag skaffade för ett bra tag sedan. Det har varit en riktigt härlig dag och min längtan efter hus på landet har ökat. Hoppas drömmen blir sann någon gång!

Det var varmt åt katten Stina.


Connor och Stina i skuggan.


Sandlådan var rolig.


Åka skrinda var också roligt.


Men allra roligast var såklart badet. Han ville verkligen inte gå upp ur det.

Sett filmen Äntligen midsommar

Spoilers förekommer!

Ett gäng vänner ska fira midsommar tillsammans och det visar sig att flera av vännerna bär på hemligheter som, när de kommer fram, rör till ordentligt.

Enda orsaken till att jag ville se denna film (jag ser inte så ofta på svensk film) var för att jag ville se varför Luke Perry var med. Känslan jag fick av filmen var: Pinsam. Det var i stort sett det enda jag kände hela filmen genom. Jisses vad pinsamt! Karaktärerna var riktiga stereotyper allihop och trista sådana. När man blandade dessa överdrivna karaktärer med de mer "normala" statisterna så återkom ännu mer av den där pinsamma känslan. Det stämde liksom inte. En enda replik i hela filmen var bra och det var den som handlade om att i Sverige får ingen vara för glad eller för ledsen. Landet lagom. Det stämmer rätt bra om man ser till mängden, men det kanske är just så. Att man förhåller sig "lagom" till folk man inte känner så väl, medan man visar hela registret för de som är en nära.

Repliken fick mig i alla fall att tänka på hur en del som skriver bloggar får kommentarer från folk som försöker trycka ner dem om de är lyckliga, glada, stolta eller har liknande bra känslor. Man får inte tro att man "är något" eller vara för "nöjd" med livet, för då ska en del vara där och peta. De som håller på så borde skippa den där Jantelagen så skulle de nog må bättre. Jag är glad att jag lagt av mig Jantelagen för flera år sedan. Var precis hur glada och stolta som ni vill! Det är härligt!

Köp DVD på Ginza

Duplo-fynd

Jag köpte en påse Duplo på en säljsajt och hämtade det förra veckan. Betalade 25 kronor. Tyckte jag kände igen setet så jag kollade upp på nätet och det visade sig vara ett nästan helt komplett djuraffär-set (enda som saknades var hunden) + att det var med en extra grön byggbit och en tigerunge. Riktigt nöjd med det fyndet!

Yey!

Sett filmen Another Earth

Spoilers förekommer!

Samma kväll som man upptäcker en ny planet orsakar minderåriga, rattfulla Rhoda en olycka där en professors familj förolyckas. Efter att ha avtjänat ett straff på fyra år släpps Rhoda ut och då har det upptäckts att den nya planeten inte bara kommit närmare jorden utan dessutom är en exakt kopia av vår jord inklusive människorna. Spekulationer cirkulerar kring hur annorlunda eller lik denna jord är vår jord. Lever våra "jag" samma liv eller andra liv? En miljonär ska anordna en resa dit och lottar ut en biljett genom en tävling. Vill man träffa sitt andra jag?

Jag gillar denna film! Den är stillsam och mycket mer drama än sci-fi, men jag tycker den är tankeväckande och riktigt intressant! Det påminner mig mycket om när jag pluggade filosofi. Jag tycker skådespelarna är riktigt bra och känns äkta. Det är inte en "effektfilm", men de få effekter man använder sig av ser riktigt bra ut. Det är inte en film att välja om man vill se något lättsamt, men annars kan jag rekommendera denna!

Köp DVD på Ginza

Öppna förskolan och Sågudden

Vackert väder för andra dagen i rad! Underbart! Vi var en sväng till Öppna förskolan och träffade Kimmi med barn där. Connor gjorde en teckning och lekte för fullt. Efter fikat gick vi till Sågudden för att njuta av vädret. Lekparken där är väldigt mysig.

Ett träd blommar riktigt fint i "vår" lekpark nu. Bilden tagen igår.

Sett filmen Tintin och enhörningens hemlighet

Spoilers förekommer!

Tintin är en 17-årig journalist som på en loppmarknad i Belgien köper ett vackert modellskepp. Direkt han köpt det så börjar saker hända. Personer vill köpa skeppet av honom, hans hem blir utsatt för inbrott... Så hittar Tintin ett pergament som gömts inne i skeppet och med det börjar ett äventyr som tar honom till andra delar av världen.

Animationerna är ganska bra. Ansikten blir aldrig bra med denna sorts effekt, men omgivning och kroppar är rätt så snyggt gjorda. Det är en riktigt klassisk äventyrsfilm med många resor och många händelser. Självklart så klarar Tintin precis ALLT, även det omöjliga. Milou är en ovanligt klipsk hund, Dupondtarna är så naiva och småkorkade som jag minns dem i serien och Kapten Haddock är väl... aningen nedtonad. Visst håller han på och super större delen av filmen, men han är inte så grov som i serien.

Lite roande är filmen, men det känns ändå inte som min typ av film. Jag gillar äventyrsfilm, men när det är helanimerat känns det inte lika spännande.

Köp DVD på Ginza

Kycklingpasta

Idag testade vi ett nytt recept. Robin lagade maten och det blev jättegott!

Ingredienser

3 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 orange paprika
1 purjolök
1/2 förpackning Philadelphiaost
1 förpackning Creme Fraiche
1/2 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
Mangochutney
Chicken & steak-krydda (går att använda salt och peppar också)

Stekpanna:
  • Strimla bacon och fräs i panna.
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med bacon. Krydda.

Kastrull/gryta:

  • Koka pasta i kastrull/gryta.

Stekpannan igen:

  • När kycklingen är genomstekt, tillsätt tärnad paprika, skuren purjolök och låt det fräsa ett par minuter.
  • Tillsätt Philadelphiaosten, Creme Fraiche och mjölk.
  • Smula ner en buljongtärning.
  • Klicka i en stor sked mangochutney.
  • Sedan kan du antingen blanda i den färdigkokta pastan i blandningen eller (som vi) ha upp pastan på mattallrik och hälla på precis så mycket av blandningen som man vill ha.

 

Blandningen.


Invigt cykeln för året

Robin skaffade en cykelhjälm i Ullared så nu fick han också bli med Connor och mig för att cykla. Tycker allra minst att alla föräldrar ska använda hjälm för att vara ett gott föredöme för sina barn. Hjälmarna som görs numera är snygga också, så det är stor skillnad jämfört med de som fanns när jag var barn. Kändes som att köra med en gigantisk fotboll på huvudet. Nu är de smala, lätta, sportiga och finns i snygga färger.

Connor väger för mycket för mig nu. Skulle han luta sig så far vi omkull, därför är hans cykelstol flyttad till Robins cykel nu. Vi tog en tur till torget idag och köpte mjukglass till Connor. Den fick Robin äta upp istället för Connor var mycket mer intresserad av vattnet som rinner i en liten fontängrej (fast det är ingen riktig fontän för vattnet bara rinner).

Bild från förra sommaren.

Sett filmen Precious

Spoilers förekommer!

Året är 1987 i Harlem, New York. Precious är en gravt överviktig 16-åring som väntar sitt andra barn. Då hon får börja i en alternativ skola lär hon sig inte bara att läsa utan får hopp om att hon kan skapa sig ett eget liv, bort från sin misshandlande och utnyttjande familj.

Filmen är fruktansvärd då det gäller våld, nedtryckning, misshandel, mobbing och liknande. Att en mamma kan behandla sitt eget barn på det viset! Och pappan!! Pappan till Precious är pappan till hennes två barn. Sjukt! Mamman får mig att se rött gång på gång. Hon misshandlar sin dotter både fysiskt och verbalt och anklagar henne för att ha "snott hennes man". Hon anklagar alltså Precious för att ha fått sin egen pappa att våldta henne! Precious får hela tiden ta hand om sin mamma som bara utnyttjar henne för att få socialbidrag. Precious äldsta barn har Downs Syndrom och bor inte hos familjen utan hos mormor (tror jag det är), men då socialtjänsten ska komma på besök tar de hem barnet så att hon ska få bidrag även för henne.

När Precious fött sitt andra barn och mamman bara torrt konstaterar att "jaha, har du fött barnet nu, gå och laga mat till mig" för att sedan anfalla både Precious och den lilla nyfödda bebisen så håller jag på att bli tokig. Det är så vansinnigt så jag mår dåligt. Det är INTE Precious eller bebisens fel hur han kom till världen. Pappan började utnyttja SIN EGEN dotter när hon bara var några år gammal. Fruktansvärt!

Under hela tiden då hon blir utsatt för allt detta hemska i sitt liv så finner hon sin räddning genom att dagdrömma. Hon drömmer om att hon är en känd sångerska som är älskad av alla. Dagdrömmarna får henne genom vardagen.

Precious blir även utsatt för hån och mobbing i skolan hon går, tills hon får chansen att gå i en alternativ skola. Att Precious orkar med tycker jag är helt otroligt. I början är hon dessutom övertygad om att mammans ord är sanna... att hon är korkad, dum, fet och till ingen nytta. Men allt eftersom filmen går så ser man ett ljus tändas. Hon får hopp i den nya skolan och ser möjligheter med att klara high school och college. Hon bestämmer sig för att hon kan ta hand om sina barn själv och att hon inte behöver bo hos sin mamma.

Trots att det handlar om sådana fruktansvärda saker så är filmen hoppfull. Jag rekommenderar denna film starkt!

Köp DVD på Ginza

Ny header

Så var det dags för en ny header igen då. Kul att ändra lite då och då, hålla den någorlunda aktuell. Blev ingen avancerad denna gång heller då jag inte riktigt klurat ut exakt hur jag vill ha den, men jag är nöjd med resultatet ändå.

Den tidigare headern.

Jag vann massage!

Idag ringde Tui na massören. Jag vann gårdagens tävling om 1xmassage! Yey! Jag blev jätteglad! Ska bli jätteskönt och även intressant att testa en längre omgång av den massagen (testade, som jag skrev, en provomgång av den på Gûnnerskemârten på cirka 15 minuter).

Ska må lika gott som en katt på massagen!

Jean-Claude van Damme som rovdjuret?

För inbitna filmnördar är det gamla nyheter, men jag har inte skrivit om detta förut så här kommer ett inlägg om det.

Jean-Claude van Damme (175 centimeter lång) spelade Rovdjuret i filmen med samma namn. Det finns tre versioner (som jag hört) om varför det till slut istället blev Kevin Peter Hall (220 centimeter lång) som spelade rollen.  Det första är att Jean-Claude slutade efter två dagar för att han inte ville vara en "specialeffekt utan omnämnande" och den andra är att de som låg bakom filmen ansåg att originalrovdjurdesignen inte fungerade och att Jean-Claude var så liten i jämförelse med Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Jesse Ventura och de andra så att han inte skulle kunna se skrämmande ut bredvid dem. Det tredje är att Jean-Claude kritiserade hur ett stunt skulle genomföras och ansåg att det var farligt, varvid han blev osams med Joel Silver som sparkade honom

Vad som än låg bakom så tycker jag det rovdjur som det till slut blev är toppen! Effekterna är underbara! Googla på Jean-Claude och Predator (eller Rovdjuret) så finns bilder på originalrovdjuret. Vad tycker ni?


Gûnnerskemârten!

Idag var det Gûnnerskemârten. Syrran och jag satt i gympasalen och sålde loppis, men vi hann ta ett varsitt varv och titta lite också. Jag gick runt och tog översiktsbilder för Gunnarskogs bygdelags hemsida som jag är webbredaktör för. I slutet av dagen firades även Årets Gûnnersking så där var jag och tog lite kort.

Connor fick en ballong och jag köpte en filt. Annars blev det inget inhandlat. Vi hade trevliga "grannar" inne på loppisen. Pratade en del med kvinnan som sålde bredvid oss till höger och till vänster hade vi en fotograf som jag pratade en del med och fick råd om fotograferande och kamerahantering. Det var riktigt kul att prata med honom för han var en fotograf utan översittarkomplex. När jag pratat med en del fotografer tidigare så har de haft en "jag är så mycket bättre än dig"-attityd. Det tycker jag är trist när allt man vill är att lära sig. Men som sagt så var denna fotograf riktigt trevlig att prata med.

Bredvid honom var det en tui na massör. För 50 kronor fick man en prova-på-massage på cirka 15 minuter. Genom att göra provmassagen deltar man i en tävling där vinsten är 1xmassage. Hoppas jag vinner för det var så skönt! Det var olikt klassisk massage och jag tyckte cirkulationen kom igång riktigt bra + att det inte gjorde så ont som vanlig massage gör på mig. Denna sorts massage ser till helheten och det låter jättebra! Om jag inte vinner så kommer jag ändå boka in en tid framöver när jag har råd.

Här inne satt jag och syrran.


En del av Gûnnerskemârten. Den hålls på Hembygdsgården, skolgården, inne i skolans matsal och idrottsal + områden runt omkring.


Dagens ballong för Connor.


Den mjuka filten som jag inte kunde motstå och en jojo som Connor fick av sin morfar.

Sett filmen Tower Heist

Spoilers förekommer!

Personalen i en lyxfastighet upptäcker att den trevlige miljardären (Alan Alda) har svindlat bort deras pensionspengar och besparingar. En liten grupp bestämmer sig för att hämnas och ta tillbaka pengarna.

Alan Alda är bra, som vanligt. Kul att få se honom spela ett riktigt svin, även fast min bild av honom för alltid kommer vara knuten till Hawkeye i M*A*S*H. Ben Stiller är verkligen inte en favorit hos mig, därför var jag inte så väldigt sugen på att se denna film. Den klarar dock att passera, men gav inte så mycket. Inte ens roande för stunden. Jag levde mig dock in i en grej. När Bens karaktär pratar med Alans karaktär om Steve McQueen och Ben säger att: "Så du tycker Steve McQueen är coolaste snubben någonsin...?" samtidigt som han hotfullt "hänger" över Alans bil som påstås vara en bil som Steve McQueen ägt. Då skriker jag ut: JA! Självklart!" (Och nu menar jag filmmässigt, för privat hade han sin del av problem men det blandar jag inte in i vad jag tycker om hans filmer).

Eddie Murphy? Vilken Eddie Murphy? Precis den känslan har jag i filmen. Han känns inte närvarande och hans utstrålning är som borta. Hela hans karaktär är ologisk så jag vet inte vad manusförfattarna ville med honom...

Man kan absolut se många bättre komedifilmer än denna!

Köp DVD på Ginza

Molkom marknad och firat 30-åring

Vi var en sväng till Molkom marknad idag. Connor fick ballong och jag hittade lite grejer jag också, så vi var så nöjda så. Vi åt på Molkoms pizzeria och för första gången testade vi ostbakade kanter på pizzan. Det var helt ljuvligt gott! Jag kommer aldrig mer tycka likadant om pizza med vanliga kanter. Ostbakat ska det vara!

Efter det åkte vi till Väse för att fira Robins systers sambo som fyllde 30 år. Av oss fick han en whiskyflaska från stället som Robin, jag, syrran och vänner besökte i Skottland 2007 (flaskan var dock köpt på Systembolaget här i Sverige). Under kalaset bjöds på mycket gott och barnen lekte för fullt. Jag fastnade hos djuren (som vanligt). Först var vi där allihop och tittade, men jag var visst i min egen värld för när jag tittade upp lite senare så var det bara jag och Tilda (en kusin till Connor) kvar där. Oops! Men djuren hade bebisar. Jag kan aldrig motstå det! Jag fick födelsedagspresenten som inte hunnit komma till min födelsedag också. Nice!

I slutändan/början av marknaden. Regnmolnen hotade och levererade faktiskt lite regn, men sedan sprack det upp och solen sken.


Connor hälsar på lammen i Väse.


Connor hälsar på hönsen och ankorna. Jag "pratade" med tupparna, så som jag gjorde som barn. Gör jag ljud så härmar de...hehe...


Inköpen. Duschmunstycken (det "vanliga" ville Robin ha och Tropical Rain ville jag ha), Dean Koontz-bok, byxor, servetter och Connors ballong och vindsnurra.


Min födelsedagspresent. Boken Lilla huset på prärien. Som ni ser på både denna bild och några bilder ovan så var Tetris nyfiken.

Läst klart: Det eviga kriget mot kvinnan av Marilyn French

Spoilers? Detta är facklitteratur så ingen "handling" att avslöja.

Från baksidan av boken:
"Det eviga kriget mot kvinnan är resultatet av ett imponerande forskningsarbete av en av världens ledande feminister. Mycket övertygande visar Marilyn French att det faktiskt pågår ett veritabelt krig mot kvinnor runt om vår jord. Det är en chockerande, upprörande och kontroversiell bok som dokumenterar det ekonomiska, politiska och fysiska förtrycket av halva mänskligheten. Detta förtryck är, menar Marilyn French, en integrerad del av vår kultur, våra värderingar och vår ideologi. Med många skakande och väl dokumenterade exempel visar hon hur kvinnohatet manifesterar sig överallt i världen - alltifrån det religiösa förtrycket av kvinnor och deras kroppar till fördomsfull och diskriminerande behandling av kvinnor i yrkeslivet och förnedringen av kvinnor som den kommer till uttryck t.ex. inom konsten och reklamen."

20 år har passerat sedan denna bok skrevs så jag skulle väldigt gärna vilja läsa "fortsättningen". Dock så känner jag igen en del i boken så dessa orättvisor finns än. När man säger feminist, så har många negativa associationer till ordet. Det kommer jag aldrig mer ha. I och för sig har jag aldrig sett ordet i sig som negativt, men jag har märkt att folk har reagerat negativt på det och det har därför gjort mig rädd att använda det. DET kommer jag aldrig mer att vara.

När jag läser denna bok ser jag exempel på exempel där feminismen gjort skillnad och tagit oss steg för steg närmare varandra (män och kvinnor). Namnet visar på en "kvinnlig" inriktning, men jag anser att även män har nytta av feminismen. Att alla ska få välja sina egna vägar, få samma status och lön för samma arbete, att ingen ses som mindervärdig, alla har rätt att göra sina röster hörda och alla har rätt till sin egen kropp och att säga ja eller nej utan dömande - allt är bitar av det jag anser är viktigt. Det är saker Marilyn French tar upp i boken.

Som sagt så är boken 20 år gammal, men den ger en intressant (och stundtals hemsk) historia.

Bokens framsida.

Mysljus

Ljusslingan som vi haft i hallen gick sönder för ett tag sedan. Det fanns inte nya lampor att köpa så jag köpte en ny ljusslinga i Ullared i söndags. Det blev riktigt fint!

Ljusslingan är dekorerad med små vita pärlor.

Årets första grillning för oss

Vi och Mirja med familj skulle grilla och vi grillade med en totalt värdelös engångsgrill. Tur att vi bara hade korv med oss för kött hade aldrig blivit ätbart på den grillen. Men det var trevligt. En ekorre gjorde oss sällskap och tog lite av vårt korvbröd. Hen satt riktigt nära och åt. Barnen var förtjusta.

Ekorren sitter till höger om stammen. Närbild ovanför.

Gûnnerskemârten (marknad) 19 maj

19 maj mellan klockan 10-16 rekommenderar jag en tur till Gunnarskog. Då är det dags för den årliga Gûnnerskemârten. Det blir aktiviteter, knallar, loppis, underhållning och mer. Nu hoppas vi bara på vackert väder också! Enligt yr.no ska det vara delvis molnigt och 16 grader varmt. Det låter lovande!

Syrran och jag ska sälja loppis i gympasalen så titta förbi!

Bild från fjolårets Gûnnerskemârten då vi också sålde på loppis.

Arbetsprövat

Det är roliga uppgifter på Tilde Tryck där jag arbetsprövar. Idag fick jag göra skyltar till Guldsmed Forslund och efter det gjorde jag en egen beställning (inbjudningskort till Connors 2-årskalas, där jag är tidigt ute eftersom han fyller i augusti men men...jag funkar så). Det är sånt datorpill som jag gillar. Klippa och klistra, pyssla och flytta, titta och ändra... Idag gjorde jag sammanlagt 3,5 timmar och en timmes lunch på det. Det känns verkligen i nacken och axlarna så var tvungen att öka medicineringen för idag. Suck och stön, varför kan man inte få vara normal?

På onsdag nästa vecka när det är dags för nästa pass så kommer arbetsterapeuten dit för att se hur arbetsplatsen kan anpassas för att underlätta. Ska försöka få i ordning min cykel innan dess också så att jag kan cykla dit istället för att gå.

Döljer lite info ifall ni undrar över de vita rutorna. Först valde jag bilder ur en katalog och letade upp dem på en skiva. Steg två var att färglägga dem i Photoshop. Sedan skapade jag ett kort i InDesign där jag placerade ut bilderna (ballongen gjorde jag genomskinlig så texten skulle synas bättre). Efter det hittade jag en fint teckensnitt och satte dit texten. Klart för utskrift och beskäring. Bilderna jag valde är Connors nuvarande tre favoritgrejer: boll, ballong och glass.

Aktive Connor

Det går verkligen undan med utvecklingen nu. Igår klättrade och hoppade Connor på några "ljudstudsare" i lekparken i Stadsparken. Han tyckte det var jättekul!

Studs studs. Han är så lätt så än så länge låter det inte så mycket. Men några pip blev det i alla fall.

Tävla med Allt för föräldrar


Det här med ID

Fick dagens skratt då jag var på Systembolaget idag. Tjejen före mig hade köpt typiska lättdruckna festgrejer (Bacardi Breezer, Cube etc.), ganska många också. Jag kunde inte avgöra om hon var över 20 (tycker sådant är jättesvårt), men hon frågades inte om ID.

Sedan kommer jag där med Connor (jag flåsande, för paraplyvagnens hjul är inte skapta för affärsgolv hade jag upptäckt så de hade inte snurrat alls varav jag fick dra vagnen). Kände mig riktigt trött och sliten efter Ullared och tyckte även att det syntes innan vi gick hemifrån i alla fall. "Har du ID med dig?" frågar personen i kassan. Jag visade snällt upp ID som visade att jag hade fyllt 32 år förra veckan. Lyckades hålla mig tills jag kom ut ur affären, men sedan började jag bara skratta. 12 år över åldersgränsen OCH hade mitt barn med mig, men tillfrågas ÄNDÅ om ID...? Hur ser jag ut egentligen? Hehehe...

32-åringen.

Följ mitt mode

Nu kan ni enkelt följa mitt mode på Mylovebasket Jag har nyligen skapat min egen modeshop eller Lovebasket. Här kommer ni kunna ta del av kläder, skor och annat mode som jag gillar. Ni hittar min Lovebasket här. Super kul om ni även börja följa mig!

 

Lite exempel från min lista.


Inköp i Ullared (och Mellerud) - bildkavalkad

Detta är inköpen i Ullared och Mellerud (presenter borttagna för att inte "spoila").

Hittade äntligen shoppingvagnen till Connor.


Slut på barnsovsäckar så Connor fick en vuxensovsäck istället.


Det nedre Duplo-setet köpte Connor för egna pengar som han fått och det övre köpte jag till honom.


Dvd Love Never Dies, "tråkgrejer" som lypsyl, deo och folie, klicklampor, väckarklocka i form av Lego och en webbkamera.


Badlakan med texten "Ullared", gatukritor, presentpapper och räddningsväst till Connor.


En snygg förvaringslåda (där jag ska ha mina sladdar till kameror och mobil), färgpatron (tre färger), klädvårdsrullar (behövs med två katter i familjen) och dra-på-lakan (de är bäst).


Ljusslinga, presentsnören, kattgodis och handväska.


Kläder till Connor.


Linnen till mig. Det grönaktiga ska jag ha till höstens Core har jag tänkt mig.


Coola strumpor. Struntar i att de är för stora för mina fötter, dessa ska jag ha ändå!


Sovtshirt med byxor, gula capribyxor, lila och grön allvädersjacka och ett par Hulken-kalsonger. I och med Mark Ruffalos version av Bruce Banner så har den "nya" Hulken räddats i mina ögon så därför var jag tvungen att ha dessa sköna kallingar.


Färgpatron (svart), marmorballonger (minns dessa så väl från min barndom och tyckte det var kul att hitta dem igen) och presentsnöre.


Ny dammsugare då sladden på vår gamla gått sönder.


Fin vindsnurra till balkongen.


Connors nya sommarskor. Sköna sandaler och joggingskor. Från Sko-Boo i Ullared.


På Bloms, Mellerud, köpte jag en tröja till Connor och ett par skor till mig (skor som jag troligtvis kommer ha på ett bröllop som jag är bjuden på i sommar).


Connor fick två smurfbollar på Bloms, Mellerud.

Årets tripp till Ullared

Igår morse styrde vi kosan mot Ullared. Andra året som Connor var med (tredje om man räknar då han fortfarande fanns på insidan). Jag undrade hur det skulle gå med ett äldre barn på en sådan lång bilresa och att vara på ett främmande ställe. Det gick över förväntan bra. Han var mestadels glad på resan ner och vi rastade ibland så alla fick sträcka på benen (alla= Connor, Robin, syrran, mina föräldrar, min moster och jag). På resan hem sov han större delen av tiden och annars var det mest glada miner. För första gången sjöng han Imse vimse spindel SJÄLV. Med rörelser. Orden var hans egna till större delen, men då och då hördes ett bekant ord.

I Ullared blev det självklart shopping på Gekås på ankomstdagen. Förutom det vi handlade till oss så har vi även fixat en del födelsedagspresenter framöver. Det är så kul att handla där för man har råd med mer. På kvällen grillade vi och nästa dag var några av oss in på Gekås igen (hittade inte allt första dagen) och sedan blev det Sko-Boo för att Connor behövde sommarskor.

Connor fick gå själv rätt mycket på affärerna. Han tyckte det var superkul, men ville inte riktigt följa någon "plan" utan gick dit han ville. Jag blev väldigt glad när vi var på leksaksavdelningen på Gekås och han verkligen tittade på ALLT med tindrande ögon. Än så länge är han liten nog att inte förstå när andra människor vill påverka honom och begränsa honom och jag uppmuntrar som bara tusan! Mitt sätt att uppmuntra är förresten att visa intresse för allt (även sånt som jag själv kanske inte tycker är så kul) och att behandla allt som naturligt. Så det är inte att jag står och "hejar på" honom direkt (kan kanske missuppfattas vad man menar med uppmuntrar).

Tillbaka från sidopåret. Direkt Connor såg ett annat barn så kallade han hen för "bebis", även de som var äldre än honom. Hans sätt att säga "jag ser att du är som mig, att du inte är vuxen" tror jag. Gulligt! Jag hoppas inget av de lite äldre barnen tog illa upp. Vi kallar bebisar för bebisar och barn för barn så det kommer nog så småningom även för Connor.

På hemvägen tittade vi (traditionsenligt) in på Bloms utanför Mellerud där vi även käkade. Inköpsinlägg kommer för sig självt.

Nyvaken Connor i bilen.


Återskapande av bild från förra resan.


Tog en kvällspromenad igår innan läggning.

Bully

Kollade på Ellen DeGeneres Show för ett tag sedan och blev helt fast. En familj var gäster och föräldrarna berättade om sin son, som blivit mobbad och till slut inte sett en annan utväg än att ta livet av sig. Pappan grät, Ellen grät och jag grät. Så tragiskt! Och han är inte den enda heller. Det är hemskt vad en del unga (och även en del vuxna, för arbetsplatsmobbing existerar också) utsätts för. ALLA ska vara fria och slippa denna behandling.

Det är patetiskt att en del lär sina barn att man ska se ner på andra som sticker ut. Att man har rätt att reta den som inte "rättar in sig i ledet". Folk säger att barn är grymma. JA, det är de. Men min åsikt är att de lär sig detta från vuxna. När vuxna fäller nedvärderande kommentarar om någon/något så suger barn i sig det. De kopierar och tror det är ok. Nu finns undantag förstås där barn lär sig på annan väg trots att de kanske har jättebra föräldrar som försöker lära dem om hänsyn, respekt och öppenhet mot det "annorlunda". Jag förstår det. Men ALLA borde lära sina barn dessa värderingar!

The Bully Project arbetar mot mobbing. Jag ska absolut se den dokumentären då den finns tillgänglig att hyra i Sverige. Här i Sverige har vi Friends. De jobbar mot mobbing och för jämlikhet och trygghet. I en perfekt värld skulle de inte behövas, men tyvärr behövs de nu och jag tycker det är bra att det finns de som säger "NEJ! Vi accepterar inte detta!"


Sett filmen Husk

Spoilers förekommer!

En grupp ungdomar råkar ut för en olycka längs en ödslig väg. Bortom ett stort majsfält ser de ett hus och bestämmer sig för att hämta hjälp. Men något väntar på dem i majsfältet...

En skräckfilm som följer receptet ganska så precist. Några småkorkade ungdomar och en smart ungdom (självklart med glasögon...tröttsamt) råkar illa ut och råkar sedan ännu mer illa ut. Det låter dumt, men för stundens nöje så funkar den faktiskt. Den har något som gör mig intresserad. Effekterna är bra och skådespelarna är inte helt hopplösa. Jag fann den inte särskilt skrämmande, men ändå roande. Så är ni ute efter lite gammaldags efter-receptet-skräck som roar för stunden så kan jag tipsa om denna.

Köp DVD på Ginza

Glöm inte bloggboken!

Det behövs några till innan bloggboken ger sig ut på sin resa så anmäl er gärna. Mer info i tidigare inlägg.


Firad igen

Idag blev jag firad av några vänner. Tack så mycket! Härligt med födelsedag i flera dagar...hehe... På kvällen blev det filmkväll. Tintin och Another Earth. Recensioner kommer, som alltid, senare.

Ljuset och tvålen doftade jättegott! Miniserien har jag inte sett tidigare så det ska bli spännande!

Handlat inför resa

Vi ska åka till Ullared inom det närmaste så idag passade jag på att handla lite färdkost. Det är riktigt svårt att veta hur mycket Connor ska ha med sig! Förra året var han så liten så han drack mest välling då... Nu är han större och äter och dricker annat. Min plan är att gardera mig. Hellre ha med för mycket än för litet. Visst så finns det affärer så vi kan köpa ifall något tar slut, men vill helst inte det. Nu har vi alltså med en massa frukt, yoghurt, dryck, smoothies, välling med mera. Den vanliga maten äter han samma som oss vuxna. Hur gör ni med era barn? Vad brukar ni ha med och hur beräknar ni hur mycket?

En del av det inhandlade. Dessa små förpackningar är lätta att ha med på resan. Annars brukar Connor mest ha 1-litersförpackningar yoghurt, kräm och liknande, men det blir så klumpigt att ta med.

Sett filmen En dag

Spoilers förekommer!

Under 20 års tid får vi följa Emmas och Dexters liv (tillsammans eller isär) under en enda dag, 15 juli.

Det enda positiva jag har att säga om denna film är att miljöerna är underbara! Edinburgh, London, Paris... helt otroligt vackert! Speciellt Edinburgh (jag är väldigt partisk där). Men handlingen är ytlig och tråkig. Karaktärerna engagerar inte alls. Filmen är en enda stor gäspning så jag glider då och då till bakgrunden istället, för att verkligen ta in miljöerna. Det är allt jag har att säga om denna film.

Köp DVD på Ginza

Gatukonst

När jag och syrran väntade på anslutande tåg i Karlstad den 30 april så hann vi gå runt lite i staden. Då hittade vi nedanstående objekt på Drottninggatan. Jag tycker det är riktigt snyggt med sådant! Det piffar upp och gör mig glad!

Glada färger.

Ta ert ansvar för djuren NI skaffat!

Nu närmar sig sommaren igen. Har ni utegående katter - kastrera! Kastrera även innekatter, för de kan smita. Skaffa inga sommarkatter! Vår katt Yatzy var en sommarkatt som dumpades när familjen skulle återvända hem när semestern var slut. Hon hade kunnat gå ett grymt öde till mötes, men nu räddades hon och kom hem till oss. Men ansvaret SKA INTE flyttas över på andra människor. Om DU skaffar katt så är det DITT ansvar i 15-20 år framåt (det räknas även till ditt ansvar att se till att katten får en bra omplacering ifall omständigheter skulle förändras, som till exempel allergi). Tänk på det innan du skaffar katt och tänk på att en gullig kattunge bara är det en kort period av sitt liv. Sedan blir det en gullig vuxen katt. Skaffa inga kattungar som är yngre än 12 veckor och sälj inga kattungar som är yngre än 12 veckor.

Intresserad av mer information, kolla: Jordbruksverket - Djurskyddsbestämmelser katt.

Tetris och Yatzy.

It's my birthday

Imorse strax efter klockan 6 för 32 år sedan föddes jag. Jag skojade med Robin igår och sa att "Aha, det är DÄRFÖR jag har svårt att sova om nätterna och är morgontrött. För jag fick inte sova ett dugg den natten och däckade sedan på morgonen när jag fötts." Hehe... Vilken tid på dygnet föddes ni?

Har haft en del släkt här och ätit gottigt. Connor har lekt för fullt och ätit kaka på kaka. Han är speciellt glad i "Bregottkakor" som hans mormor gjort. Det har varit en trevlig dag och nu ser jag fram emot min födelsedagsmassage som jag blivit lovad av Robin.

På tårtan garnerade jag hälften med vanlig grädde och hälften med oboyblandad grädde. Spritsade sedan motsatsen på så det blev ett ganska snyggt resultat. Hade små smakbitar som bestod av crostini, pesto genovese, minimozzarella och körsbärstomater. Mamma hade gjort smörgåstårtan och så gjorde jag en broccolipaj med salladslök och basilika.


Mina presenter: kameraväska, presentkort på Sweden Rock Shop, Filmspel, skraplotter, kort och pengar (ska till Ullared snart så önskade pengar).


I fredags när Robins släkt var här fick jag denna trollslända som lyser i olika färger och drivs av solenergi. En present hade inte hunnit komma än så jag väntar med spänning!


Födelsedagsblommor. Orkidén var så hög så jag lyckades visst kapa den (med kameran alltså) utan att märka det. Den är blå i alla fall, riktigt fin!


Connor fick en boll av sin mormors kusin + sambo. När han studsar den så blinkar det. Det är en fisk och en Hello Kitty i den.


Jag vet att alla (eller åtminstone de flesta föräldrar) säger så om sina barn, men här har ni världens underbaraste barn!

På bio: Avengers 3D

Spoilers förekommer!

Jorden hotas av en utomjordisk armé ledd av Asgårdaren Loke och för att bekämpa den behöver S.H.I.E.L.D. samla ihop ett gäng med udda, och motvilliga, hjältar.

Jag kan direkt säga att jag verkligen gillade filmen! 3D:n hjälpte till att "dölja" dataeffekterna så det blev inte för mycket. I övrigt bidrog 3D:n med djup i filmen, men inte så mycket mer. Handlingen är vad den alltid brukar vara. Det goda mot det onda. Det som gör denna film speciell är karaktärerna. Flera av karaktärerna diggar jag verkligen. Iron Man/Stark är toppen (fast han kunde ha skippat "playboy"-delen i sin lista över vad han var utan sin dräkt för en man med stabilt förhållande kallar inte jag playboy i alla fall), men allra bäst är Bruce Banner! Hulken är sisådär, animerad som han är. Dock har animationen blivit bättre sedan första "nya" Hulken-filmen från 2003.

Tillbaka till den bäste - Bruce Banner! Jag gillar verkligen den mannen! Edward Norton (som spelade rollen i Hulken-filmen från 2008) är en bättre skådespelare än Mark Ruffalo, men Ruffalo är en mycket bättre Banner (Eric Bana ska vi inte prata på...HEMSK!). Han är klockren i rollen! Hans klädsel, hans hållning, hans ögon, hans sätt att prata - allt är perfekt (Bill Bixby från tv-serien Hulken är måttstocken för mig och han var perfekt++ så Ruffalo kom ruggigt nära)!

De scener jag gillar mest innefattar alltså antingen Bruce Banner eller Hulken. Standardreceptet i en hjältefilm är att hjälten "fångar" skurken eller är i närkamp med hen och då rabblar skurken upp hela sin mästerplan om att ta över jorden/universum... vad de nu ska ta över. Hjälten brukar alltid, tråkigt nog, låta skurken hållas. I denna film börjar skurken rabbla, men eftersom Hulken är mer av en "antihjälte" så bara grabbar han tag i skurken då han är mitt i en mening och slänger runt med honom för att få tyst på honom. Äntligen, säger jag!

Det är även humor i en scen där Thor och Hulken jobbar tillsammans mot ett gäng utomjordingar och när alla är oskadliggjorda så smäller Hulken bara oväntat till Thor (som han haft en dispyt med). Annars är, som jag redan skrivit, Bruce Banner den som gör de flesta scenerna. Roligt med en karaktär med hjärna! Det fanns en del "poseringsfighter" som jag är så trött på (det blev stort då Matrix kom... att de som slåss ska posera snyggt under tiden de slåss. Rätt så onödigt om det inte är en karate- eller Jean-Claude van Damme-film...hehe), men de var ändå inte så många.

Riktiga "good boyscout"-hjältar är ointressanta för mig. Som Captain America till exempel. Det har alltid varit likadant för mig. Dessa karaktärer är så ensidiga. Sidospår: När jag följde Highlander-serien så blev jag uttråkad av den alltid gode Duncan MacLeod, men sedan i säsong 3 dök Methos upp. En person med båda sidor. Måste vara mer intressant för en skådespelare att spela dessa roller också.

Kan rekommendera denna film till alla som inte har något emot superhjältar!


Funky Kidz och Connor valde sommarplagg

Idag ringde jag och anmälde Connor till höstens termin av Funky Kidz. Hoppas han kommer tycka det är kul! När det är yngsta ålderklassen så får en förälder vara med också. Eftersom Robin är ledig varannan helg så kan vi nog köra varannan gång för jag tror att vi båda skulle gilla det. Connor skulle nog tycka det var skoj också. Vi gick till Hälsokompaniet för att skriva under anmälan direkt. Ingen idé att dra ut på det.

På hemvägen gick vi förbi Lindex. Jag fick hem mitt medlemskort därifrån förra veckan och en värdecheck på 50 kronor. Då Connor behöver lite plagg inför sommaren så släppte jag honom lös bland alla nya sommarkläder som de hade nu. Han var väldigt bestämd över det han valt. "Batt!!!" (som han säger om katt). Det var det och inget annat han skulle ha. Undrar hur så små barn tänker då de väljer något...? Just katten var det avgörande för t-shirten för Connors del i alla fall. Det var tydligt.

Katten har glasögon, något som fascinerar Connor. Han vill gärna prova glasögon och solglasögon om någon har det.

Nattperson vs. morgonperson

Seinfelds beskrivning av "Night guy versus morning guy" är så pricksäker! Nu har jag lite andra orsaker till att jag är uppe på nätterna då, men det är ändå en del igenkänning i denna sketch.

Seinfeld - Night guy versus Morning guy.


Bytt hörnskrivbord

Idag var pappa och jag och hämtade hörnskrivbordet som jag budat in på Facebook. Nu ska jag lägga upp vårt tidigare hörnskrivbord på samma ställe och se om någon vill ha det. Det har varit en hel del plock, men nu är allt på plats. Känns härligt att kunna "gömma" den röriga skrivbordshörnan. Ska reda ut stöket någon gång också, men orkar inte ta allt på en gång.

Skåp öppet.


Skåp stängt.

Sett filmen The Back-up Plan

Spoilers förekommer!

Zoe (Jennifer Lopez) vill ha barn, men har ingen partner. För att barn inte ska bli en sak som går henne förbi så väljer hon att inseminera sig. Samma dag som det händer träffar hon en man (Alex O'Loughlin)... Hennes drömmars man kanske? Men hur ska han ta beskedet om att hon är gravid?

Jag är svag för Alex O'Loughlin sedan jag såg honom i tv-serien Moonlight. Han skådespelar med sina ögon och det är en sak jag verkligen gillar. Det är inte alla skådisar som kan det. Jennifer Lopez har jag väl alltid tyckt sådär om... Hon var bra i Selena, men annars har väl inte så mycket fallit mig i smaken. I en sådan här förutsägbar romantisk komedi så är det huvudkaraktärerna och deras kemi som avgör om jag gillar filmen eller inte. Jag gillar den här filmen, förutom vissa bitar. Zoe yttrar en väldigt onödig kommentar under en kvinnas förlossning om hennes behåring på snippan (ja, jag kör med det ordet nu då jag har barn). Vem bryr sig om hur andra väljer att raka eller inte raka sig?

Jag stör mig även på att Zoe är så där "fint" gravid hela tiden. Hon har fixat hår, är sminkad hela tiden, ser aldrig ut att må dåligt... Hon till och med SPYR SNYGGT. Ja, jag vet... det är film och dessutom en lättsam sådan, men lite realism hade inte skadat. Hon går bara upp vikt på själva magen, men går runt och gnäller om att hennes bak är stor. Uhm? Var det menat som något sorts "utanför-filmen"-skämt i och med att bakdelen är det Jennifer Lopez är mest känd för?

Förutom dessa störmoment så gillar jag filmen. Den är mycket myspys, med en del komik.

Köp DVD på Ginza

Kalas och budgivning

Idag var syrran, Connor och jag på släktkalas. Vi är en liten släkt (på min sida), men kalaset var ännu mindre idag för ungefär hälften som brukar vara med är sjuka. Vi åt god smörgåstårta och även Connor åt en del av den. Sedan blev det en kaka som smulade väldigt så han lämnade smulor i hela soffan...hehe... Gjorde mitt bästa för att få bort det värsta i alla fall.

Mellan Amazing Race och Titanic ikväll satt jag vid Facebook och budade på ett hörnskrivbord som jag haft ögonen på i flera år, men inte haft råd med. Ett sådant med dörrar från IKEA. Kan vara skönt att kunna stänga ibland och om jag skaffar något barnsäkert till dörrarna så kanske min dator får vara ifred från Connors fingrar. Ska hämta den imorgon!

Sedan kom jag på att det kommer bli väldigt rörigt här ett tag. Flytta bort så nya skrivbordet får plats, få in alla grejer, lyckas sälja det skrivbord vi har nu och så vidare. Och på onsdag väntar vi gäster. Jag kan verkligen det här med tajming! Haha!

Jag tog med en ballong till kalaset och den använde Connor som fotboll. Högerfotad är han märkte syrran. Sparkar alltid med höger fot.


Ett sådant här hörnskrivbord är det som jag budat in.

Presenttips

3D Optikristall
Har beställt vid två skilda tillfällen nu och båda gånger har vi blivit supernöjda! Produkterna är otroligt fina (har beställt både 3D och 2D), leveransen går snabbt och kommunikationen är bra.
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Sett filmen The Thing (2011)

Spoilers förekommer! Detta är en prequel till The Thing från 1982, en av mina favoritfilmer.

Ett norskt läger i Antarktis hittar en farkost nedfrusen i isen. En bit ifrån hittar de en sorts död varelse som de tar med till lägret för att undersöka. Men varelsen är inte död och den bryter sig ut för att ta över. Ta över är precis vad den gör. Den kopierar celler så att en levande varelse kan bli helt ersatt av dennes celler. Så vem kan man lita på? Vem är mänsklig?

Den rysande känslan längs ryggraden som jag har när jag ser The Thing från 1982 uteblir helt och hållet här. Jag känner inte av någon sorts paranoia och jag bryr mig inte om en enda av de där karaktärerna förutom Lars (den enda som verkar ha något innanför pannbenet). Den kvinnliga huvudkaraktären går runt med skrämda rådjursögon större delen av filmen...den enda känsla hon verkar kunna förmedla. Ett plus är att man faktiskt pratar norska och danska på riktigt.

Jag blev besviken på effekterna. De är tråkiga och det syns tydligt att de inte hör hemma i scenerna (det vill säga att det är tillagt med datorer). I filmen från 1982 så är sakerna DÄR. De är häftigt gjorda, riktiga konstverk. Och när saker är DÄR så kan de skrämma. Jag blir inte skrämd av dataeffekter. Det kördes verkligen fullt ut med "hoppa-till-effekter" i filmen, något som jag tidigare benämnt som ett billigt försök till skräck medan jag anser att riktig skräck är den som smyger sig på och varar efteråt. Jag hoppade inte ens till så försöken funkade inte.

När jag tänker på vad de försökte visa med effekterna så är tanken i sig skrämmande, men effekterna lyckas inte förmedla det tyvärr.

Handlingen är dock intressant. Jag tycker det är spännande att få veta vad som hände i det norska lägret (som ju även är med i filmen från 1982). Slutscenen som slutar där filmen från 1982 börjar är toppen! Det känns som en full cirkel, att man knyter ihop det väldigt bra.

Köp DVD på Ginza

Firat Robin med restaurang och bio

Robin hade ingen aning om var vi skulle idag. Först plockade vi upp Kristoffer, syrran och hennes sambo. Sedan bar det av till Karlstad. Första stoppet var restaurang Nya Peking där vi åt riktigt god mat. Vännen Patrik mötte upp med oss där. Jag beställde stekt ris Peking special som var väldigt gott! För ovanlighets skull beställde vi alla olika mat så det var intressant att se vad alla fick.

Efter att vi blivit mätta och nöjda gick vi och löste ut biobiljetter. Alla utom Patrik, som var tvungen att dra vidare, skulle se Avengers 3D och alla hade bokat raden med de extra breda stolarna och benutrymme. Det var en riktigt bra film (recension kommer senare)! Dock så märkte jag en fördel med att gå på bio i Arvika istället. Alla gånger som jag varit på bio i Karlstad, Göteborg och Stockholm (enda ställena jag varit förutom Arvika) så har folk aldrig kunnat HÅLLA KÄFT! I Arvika (där jag ändå gått flest gånger) har det hänt någon enstaka gång, men det händer VARJE gång jag är i en annan stad på bio. Sitta och prata på bio? Lär er biohyfs innan ni går på bio!!!! Tjattra kan ni göra hemma i era egna soffor. Sådär... Det var "dagens utbrott". Bra att ha det överstökat! Hehe...

Jag har sett Hulken-filmerna, Iron Man-filmerna och Captain America. Dock inte Thor och vet inte heller om det finns någon film om Hawkeye. Det refereras i alla fall till Thor-filmen så det hade kunnat vara kul om jag sett den innan, men det förstörde inget i alla fall för jag har läst någon Thor-serie och känner till den nordiska mytologin så jag hängde med.

Det blev hemfärd direkt efter filmens slut och vi kom hem till en väldigt glad Connor som haft dagen med sin mormor och morfar. Så härligt att han återhämtat sig så bra efter sjukdomen att vi känner igen vår lille sötis igen! Nu ska han bara få bygga upp krafterna igen så hoppas vi slippa sjukdomar ett tag.


Intro till tv-serier?

Har ni också märkt att tv-serier har kortat ner sina intros mer och mer? Förr var introt en hel stor grej, men nu kanske det bara är en snabb bild med en liten tradala. Jag saknar riktiga intros! Minns hur härligt det var om jag var någon annanstans i huset än i vardagsrummet och så hörde jag Dallas dra igång. Eller MacGyver... Eller V... Eller Alf... Eller Hulken... Det finns många härliga exempel! Då visste man direkt man hörde introt att det var just den serien. Numera finns det inget att identifiera.

Kolla in en snabb genomgång av några av 80-talets härliga intros!


80's TV shows openings.


Arbetsprövat och firat Robin

Robin fyller år imorgon egentligen och ska firas då också, men idag firades han av sina systrar och en del syskonbarn som kom hit. Jag förberedde en tårta igår så jag hann garnera den idag innan jag gick till arbetsprövningen. När jag kom hem så var det precis det började droppa in lite folk, så det var bra tajmat. Connor hade jättekul med sina kusiner! Han var lite försiktig i början men sedan lekte de för fullt.

Tårtan som jag gjorde. I mellanlagren var det hallonsylt och grädden som jag garnerade med blandades med oboypulver. Strödde lite pulver ovanpå också innan jag satte dit jordgubbar (upptinade) och hallon (färska).

Presentinslagning

Fick en present inslagen i butik, men jag var tvungen att ändra på det. Sorry, men det skar sig i mina ögon. Smak är olika, men jag känner att jag vill ge bort något som JAG tycker är fint.

Papperet som ligger till vänster var det som paketet var inpackat i + att det hade samma snören som sitter på det nyinslagna. Jag klarade inte av den kombon helt enkelt så det fick bli ett petrolfärgat papper istället.

Buzzador-kampanj för Vanish

Jag har blivit utvald att testa och buzza produkter från Vanish. Fick 7 produkter att testa själv och 10 stycken testpåsar att dela ut. Detta paket var tungt att hämta ut kan jag säga. Jag har börjat testa en del av produkterna och även buzzat en del.

Sprayen för soff- och mattrengöring testades på soffan tidigare idag. Det blir en del fläckar där när man har barn (konstigt eller hur? Hehe...). Det funkade och tog bort fläckarna utan att stinka (som andra medel jag testat). Connor gav mig ett riktigt fint fläcktest idag också då han åt köttbullar och mos med brunsås och lingonsylt. Det ska jag testa att få bort imorgon!


Kunde inte låta bli grillen

Inte den riktiga grillen då. Tyvärr har vi inte grillat än i år, men jag längtar till första gången! Det är alltid lite extra gott då! Men den grill jag inte kunde låta bli igår var den jag passerade i Lekhörnans fönster. Under eftermiddagen och kvällen igår så grillade Connor och jag därmed lite allt möjligt. Han fick en matkorg från Stockholm och där var det med bland annat majs, banan, avocado, päron och massor med annat som också hamnade på grillen till slut.

Med själva grillen följde också två tomatklyftor, två korvar, en kyckling (tror jag, men den är liten), två grillbestick och salt- & pepparkar.

Tävling

Jag är med och tävlar på Blogresponse.com där jag kan vinna smycken och pärlor ifrån Biconedesign.se.


Får lust att dansa...

...när jag hör denna låt. Dansa sådär riktigt överdrivet! Bara släppa ut allt!

Josh Groban - All Improvviso Amore.


Tävling om en goodiebag för hemmet!

Jag tävlar inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG om en goodiebag från hemmet. Iden finns två påslakanset från Sovtex, ett presentkort värde 300 kr från Barntyger.se och ett presentkort värde 200 kr från Barntavlor.se.
Var med och tävla HÄR du med!


Uthållig ekorre

Runt 16.30 idag upptäckte Yatzy en ekorre i en tall bakom vår lägenhet. Hon började bjäbba mot den. Den sitter där än, över 2,5 timmar senare, och skalar kottar.

Hen skalar kottar för fullt och mumsar och jag tänker på det osammanhängade i barnvisan "Ekorrn satt i granen". Om ekorren satt i en gran, varför hoppade den då från en tallegren???

Klipp i huvudet

Ni vet hur man ibland kan fastna på en låt och nästan bli tokig innan man får bort den. Strax innan jag fick spysjukan i slutet av mars hade jag sett ett avsnitt Family Guy. När jag spydde en hel dag så var det inte bara det som var jobbigt. DETTA klipp hade totalt skruvat sig fast i min hjärna och upprepades gång på gång på gång medan jag mådde dåligt. Det gjorde mig inte bättre kan jag säga.

Family Guy.


Sett filmen Nu eller aldrig

Spoilers förekommer! På engelska heter filmen The Bucket List och den titeln tycker jag passar bättre. Gick väl inte att översätta antar jag, men då hade de kunnat ha originaltiteln kvar.

Två män möts i en sjukhussal då de båda behandlas mot cancer. De lär känna varandra under tiden de är där. När båda får beskedet om att de inte har så lång tid kvar bestämmer de sig för att göra en resa tillsammans och kryssa av olika aktiviteter som de har på sin "Bucket list" (att göra innan man dör-lista).

Jack Nicholson och Morgan Freeman är riktigt bra ihop. De kör sina klassiska roller som man sett förut, men kemin och "bekvämligheten" mellan dem ger det något extra. Jag gillar filmen! Den är upplyftande! Männen är på väg att dö, men bestämmer sig då för att leva fullt ut. Egentligen kan man undra varför man skulle vänta på att få sin dödsdom innan man börjar leva på det viset... Kanske behövs något sådant för att man verkligen ska tänka "nu eller aldrig". I och för sig så behövs myyyycket pengar för att göra de saker som de gjorde i filmen. Det är inte alla förunnat.

Jag ler överraskat när de pratar om sätt att "hanteras" efter att man dött. Jag har trott att mina tankar har varit väldigt konstiga och udda, men så uttalar Jack Nicholsons karaktär just dessa ord: "Tänk om man känner elden?", angående kremering. Jag har en noja över att kanske en liiiiiten del i hjärnan lever när man är död och att man känner sånt som händer. Det är en helt vanvettig grej, det vet jag. Man är borta helt enkelt. Men det är som med fobier. Folk kan ha fobier för saker som inte alls kan skada dem, så kallad irrationell rädsla. Nu ska ni inte tro att jag går runt och är rädd för det. Det är bara en tanke som dyker upp någon enstaka gång.

Jag gillar denna film och kan absolut rekommendera den!

Köp DVD på Ginza

RSS 2.0