Earth Hour 2012

Mellan 20.30-21.30 hade vi bara några värmeljus tända här. Vi deltog alltså i Earth Hour. Det gav inte riktigt samma avslappnande känsla som tidigare år, för då har det nämligen även varit knäpptyst förutom när vi sagt något. Nu spelade grannen hög musik hela tiden. Det var dock coolt att se vägbelysningen släckas, eftersom kommunen också deltog. Connor funderade nog lite över varför vi hade allt släckt och avstängt. Om något år kommer han nog förstå. Deltog ni i Earth Hour?


Fotoutmaning Dag 22

En sommarbild.

Stina har rullat i sommargräset. Juni 2010.

Sett filmen Taken

Spoilers förekommer!

En pensionerad CIA-agent (Liam Neeson) reser till Europa och förlitar sig på sina gamla kunskaper då han bara har några dagar på sig att hitta sin kidnappade dotter innan hon är förlorad.

Yes! En riktig actionthriller! Äntligen! Det var ett tag sedan. Stunten och effekterna är PÅ RIKTIGT! Underbart! Jag älskar när de kör bil på riktigt och inte har med någon dataanimerad skit som i Die Hard 4. Jag sitter och är förbannad nästan hela filmen också så jag vill gå in i rutan och hjälpa Liam Neeson att dänga skiten är de där j*vlarna som kidnappar unga tjejer och säljer dem till ett liv med prostitution och droger. Att män anser sig kunna äga en kvinnas kropp på det viset gör mig sjukt förbannad och äcklad.

Skådespelarna är toppen! Alla är helt rätt för sina roller. Effekterna är, som jag redan nämnt, riktigt riktigt bra! Denna film kan jag varmt rekommendera!

Köp DVD på Ginza

En natt på sjukhus

Jag fick dropp första gången året jag skulle fylla 30. Connor fick det igår och jag önskar verkligen att han hade sluppit. Men han hade blivit så orkeslös efter att ha varit sjuk i 6 dagar, inte ätit eller fått behålla vätska. Jag önskar att vården kunde få mer resurser och personal! Att sparandet på vården UPPHÖR! Det är en viktig sak som behövs! Om man är frisk så kanske det är lätt att tro att man är oövervinnelig och att man inte vill att skattepengarna går till något man inte nyttjar, men ALLA kan hamna där (och om ni är så lyckosamma att ni klarar er undan sjukdom och olyckor både för er själva och era nära...vad sägs om empati? Ett bra ord tycker jag). Mer pengar till vården!

Nog om min kandidatur till statsministerposten då....och tillbaka till ämnet. En natt på sjukhuset i Karlstad. Kvällen bestod till större delen av väntan, men Connor blev undersökt och fick bedövningskräm på fyra olika ställen till slut. Efter att ha kommit upp på en avdelning sattes efter ett tag dropp i handen på honom. Han var uttorkad och hade inte energi nog att behålla vätska och mat. Redan efter 1,5 timmar med dropp så blev han Connor igen. Pratig, glad och lite busig. Så härligt att se att det hjälpte, för han har verkligen haft det jobbigt den senaste veckan! Nu är vi hemma igen och ska bara ta det lugnt.

På avdelningen fick vi ett rum som gjort för oss. Highlands stod det på klockan.


Connor fick en liten älg av personalen för att han var duktig då de satte dropp. Älgen vakade över droppmaskinen under natten.

Fotoutmaning Dag 21

När jag var liten. Hittade en bild på mig när jag har på mig pyjamasen som Connor fått ärva. Så kul!

Rik var jag visst också!!! Haha! Nejdå, men sedeln är faktiskt äkta. Sådana fanns på den tiden (början på 80-talet). Det var dock väldigt ovanligt skulle jag tro, därav bilden med mig och den.

Fotoutmaning Dag 20

Detta skrattar jag alltid åt. Djur! När djur leker och gör tokiga saker. Då skrattar jag alltid. I till exempel America's Funniest Home Videos så skrattar jag nästan bara uteslutande åt djuren för de är som mest naturliga. Det stör mig att man alltid kan räkna ut att om det är ett barn med i en videofilm så kommer den alltid att vinna, även om en annan video (med till exempel ett djur) är mycket roligare.

Yatzy får symbolisera detta med sin crazy cat-look.

Sjuk

Jag blev sjuk jag också. Igår var en hemsk dag, men idag mår jag lite bättre. Uppdateringen här kommer igång när jag är mer återhämtad. De få inlägg som dykt upp är tidsinställda sedan innan.

Fotoutmaning Dag 19

Tema "två".

Våra katter, Yatzy och Tetris (innan vi var tvungna att byta ut till ett stadigare nät).

Fotoutmaning Dag 18

Känslor. Jag får riktigt varma känslor av denna bild.

Connor läser dagstidning.

Köksfönstret vårklart och mer sjukdom

Jag har varit så sugen på att få upp de nya köksgardinerna, men har inte orkat putsa fönstret. Idag blev det till slut av. Jag blev riktigt nöjd med gardinerna, med putsningen är det som vanligt... Ser bra ut och sedan skiner solen på det och då ser det för j*vligt ut. Men men...bättre än innan i alla fall.

Sambon har insjuknat också. Så nu är både han och Connor hängiga. Hoppas det går över snart! Håller tummarna för att jag inte får det också. Mådde illa och spydde för en livstid när jag var gravid, så inget mer nu tack.

Nya gardinen. Jag gillar verkligen rutigt i kök och har fått dille på att det ska vara grönt just där också.

Sjukt barn

Nu verkar det äntligen ha lugnat sig. I några dagar har Connor inte fått behålla ens vätska. Har tyckt så synd om honom för han har blivit så ledsen varje gång han spytt. Han hade även feber och i en bok stod att har barn feber och kräkningar samtidigt så ska man få bedömt av läkare. Ringde därför 1177 igår för rådgivning och hon som svarade tyckte att vi kunde åka in till Jourcentralen. Det gjorde vi så det blev strax över 2,5 timmar på sjukhus igår.

Vi hade en riktigt bra läkare som kollade noggrannt. Blodprov togs också, huh vad hemskt att ta det på ett så litet barn. En infektion visade provsvaren, men ingen allvarlig sådan i alla fall. Idag är Connor lite piggare och får behålla vätska. Han har till och med vågat prova lite mat. Ingen av oss vuxna har visat några symtom.

Trist att vara inne när vädret är så fint, men katterna njuter av solen i alla fall.

Fotoutmaning Dag 17

Ett ögonblick. Ögonblick kan tolkas på många vis. Här nedan visas ett ögonblick då jag önskar att jag hade haft min systemkamera med mig istället för bara kompaktkameran.

Gamla stenbron i Karlstad.

Var på buskis igår kväll

Tidigare var det tradition för oss att gå på Vallarnas friluftsteater när vi ändå var i Ullared varje år. Men de senaste åren har det inte funkat tyvärr. Ett år mådde jag riktigt dåligt (hyperemesis gravidarum) så jag orkade inte och följande år (ifjol alltså) så var Connor så liten så det blev inte av. När Connor blivit äldre så kanske vi tar upp den traditionen igen, men under tiden så nöjer vi oss med bara Ullared som tradition.

Men vi missar ingen buskis ändå, för efter säsongen på Vallarna åker de runt lite i Sverige. Ett stopp är Karlstad. Där var jag, syrran och våra föräldrar igår. Det var roligt! Speciellt Jojje då. Han var bäst, som alltid. Siw är riktigt bra hon också! Som bäst är det när de improviserar och får sina motspelare att börja skratta!

Min favorit Jojje Jönsson som brevbäraren Dag-Otto.

Fotoutmaning Dag 16

Självporträtt i svartvitt. Alltså...det känns inte som att det är äkta svartvitt som menas, utan det som ofta kallas för svartvitt nämligen gråskala. Så jag bjuder på både ock.

Svartvitt.


Gråskala.

Fotoutmaning Dag 15

Kärlek.

Det finns olika sorters kärlek. Den mellan mig och mitt barn är nog den mest överväldigande kärlek jag upplevt.

Barnmässan i Karlstad

Idag var vi på barnmässan i Karlstad. Det var riktigt kul! Ingen kö när vi kom dit och inte så trångt där inne heller. Stor skillnad mot ifjol då det var helt tätt med folk. Ifjol var vi där på lördagen också så det kanske berodde på dagen. Robin var lättad i alla fall. Han var inte med ifjol och han hade förberett sig på nåt riktigt hemskt efter mina berättelser.

Jag hade två mål på mässan och jag kunde bocka av båda. Jag ville träffa mamman Maria från familjen Wallquist (Familjen annorlunda på TV4) och säga hej och så ville jag se Bengt Alsterlind.

Efter en stund fick jag träffa Maria. Fick sagt att jag tycker att hon är så skön och att det är så härligt att se dem i programmet. Jag var rätt glad i mig själv då, för jag har svårt för att prata med folk som jag inte känner. Extremt blyg. Men nu blev det av. Jag har bestämt mig för att jag ska försöka leva efter: "Hellre göra och tabba mig än ångra att jag inte gjort det alls". Och folk är lite för dåliga med att sprida ros, beröm och positiva grejer så DET skadar aldrig att göra.

Efter det var det auktion med Bengt Alsterlind. Var sugen på att bjuda på ett stort Duplo bondgårdsset, men priset steg för fort. Det blev ändå mycket billigare än i affären, men för högt för mig. Under en budgivning höll Connor på att peka för fullt och då sa Alsterlind: "Den lille pôjken där nere...bjur han eller?" med ett litet skratt. Den historien kommer Connor få höra när han blir äldre. "Ja du, gubben... När vi var på barnmässa när du var liten så skämtade mammas Hajk-idol Bengt Alsterlind med dig du..." Hahaha! Jag skrattar, men jag är seriös angående om att jag kommer berätta om det! Alsterlind har en sådan härlig utstrålning och jordnära charm så jag gillar honom!

En kvinna hade könsproblem. Skumt det där! Alltså...får förklara. Connor hade lila byxor på sig och en vit tröja med små tassavtryck överallt. Hon sa: "Åh en pojke....eller nä.... en flicka va?" Jag sa att det är en pojke, men det är inget som spelar roll (han skulle få en grej nämligen och hon vill väl välja "rätt" kön. Det var därför jag sa att det inte spelar roll eftersom vi inte "könar" grejer.). Hon sa: "Ah men...byxorna är lila så flicka va?" Uhm? Problem eller? Det löste sig till slut, men tänk vad folk krånglar till det för sig ibland. Jag var road.

Vi fick en hel del gratisgrejer! I like! Till Connors lycka så delade väldigt många ställen ut ballonger. Till slut blev det fyra ballonger (varav en större köptes och tre mindre var gratis) och ett ballongdjur (gratis). Hade han fått fritt fram så hade vi nog haft med oss tjugo ballonger hem istället, men vi var tvungna att få plats i bilen.

Jag är jättenöjd med dagen!


Connor kramade en smurfs näsa och testade en trampbil, vi såg Batmanbilen och Bengt Alsterlind.


Saker från mässan. Ballonger, pysselpåse, prov på t.ex. babyolja och badskum, tidningar och brandhjälm. Lådan med kors på köpte vi till nedsatt pris från Apoteket på mässan. Den har vi tänkt förvara plåster och förband i.


Fotoutmaning Dag 14

En vinterbild.

Januari 2011. Syrran hälsar på en häst under en längdskidtur.

Första hjälpen-kurs

Idag var första träffen med första hjälpen-kurs inriktning barn på Röda Korset här i stan. Det var kul och intressant! Jag blev nöjd över mig själv att jag har bra teoretisk koll. Stabilt sidoläge gick riktigt bra att klara av och likaså hjälpa någon med andningsstopp. Däremot klarade jag inte av hjärtkompression överhuvudtaget. Det gjorde så fruktansvärt ont i mina handleder så det sa stopp direkt. Jag klarade absolut inte att trycka så hårt som man ska. Det är ändrat nu också. Från tidigare 3-5 cm nedtryck så ska man nu trycka 5-6 cm. Det är riktigt riktigt hårt! Om det verkligen gällde så skulle jag kanske klara det för om det var på riktigt så skulle jag strunta i hur ont det än gjorde. Om det verkligen gällde liv och jag var den enda på plats. Men på dockan gick det verkligen inte. Det gjorde sk*tont!

En träff kvar. Känns bra att gå och uppdatera kunskapen lite. Sist jag gick en sådan kurs var under min tid på gymnasiet på Barn och fritid. Tog studenten 2002, så det är lääääänge sedan...hehe... Hmm... 10 år sedan i år. Det hade jag inte ens tänkt på förrän nu. Jag kan rekommendera alla att gå en sådan här kurs!

Jag blev motiverad att friska upp kunskaperna tack vare denna lilla sötis.
(Obs! Han är inte så ensam som det ser ut. Hans pappa står precis utanför bildomfång.)

Connor vann ett inträde åt mig!

Imorgon ska vi till Barnmässan i Karlstad där barn går in gratis. I en fototävling så kunde man vinna ett inträde och Connor vann det åt mig. Härligt! Det ska bli riktigt kul att åka på mässa! Jag vet att det kommer vara mycket folk och trångt och att jag kommer vara utsliten efteråt, men det är ändå ÄVEN kul! Efteråt så kanske vi unnar oss lite god mat på Mama's pizzeria på Bergvik också i och med att jag nu inte behöver betala inträde eller så kanske jag hittar nåt fint inne på mässan. Yes, vad glad jag blir!

Tävlingssidan.


Bilden som Connor vann med. 25 härliga vinnare har presenterats på Barnmässans hemsida.

Fotoutmaning Dag 13

Tema "ljus". "Ta aldrig bilder i motljus" fick vi höra i skolan under lektioner i "estetiskt skapande" där vi inte bara fick jobba med kameror, utan även måla, teckna, rita, sy, brodera, snickra...vad man än ville (enda restriktionen var tillgängliga lärare och budget). Personligen så GILLAR jag att ta bilder i motljus ibland. Det blir en snygg effekt!

Solen skiner skarpt på nakna trädgrenar som SNART kommer knoppa och slå ut i ett härligt grönt täcke.

Firat 1-åring

Idag var vi till ett par vänner och gratulerade deras barn som fyllt 1 år. Så otroligt charmig och glad hon var! Connor var blyg till en början, men sedan släppte det och han bjöd till och med på ett, från hans sida, omedvetet "boll"-skämt...hahaha!

Presenten var en tröja med E.T. på. Jag är riktigt sugen på att skaffa en likadan till Connor.

Fotoutmaning Dag 12

Väder. Enda gången jag lyckats fånga väder på bild.

Tagen från fönstret i min första lägenhet.

Tävla om en Wigglekart!

Jag tävlar i bloggen Drömmen om 11 barn om en Wigglekart från Minimango.se. En riktigt kul annorlunda trampbil där man använder ratten för att ta sig framåt istället för att trampa med benen. Även vuxna kan leka med den, vilket förstås är ett plus för mig då barnasinnet tittar fram med jämna mellanrum.

Den finns i 8 olika färger!

Resereporter? Oh, gärna!

Tänk vilken dröm det vore! Få resa, ta bilder och skriva en resedagbok i min blogg! Av resemålen man får välja på så faller mitt val självklart på Kroatien. Jag har i många år drömt om att få besöka Dubrovnik och dess klarblå vatten. Om jag blev utvald skulle min medresenär bli min syster. Lite värme och upptäckten av ett nytt land är något vi båda förtjänar!

Resebloggat har jag gjort tidigare. Kolla bara in till exempel en Skottlandsresa, en Londonresa och en Norgeresa som jag gjort genom åren. Nu var det dock länge sedan jag var ute och reste någon längre sträcka. Har haft äventyr på hemmaplan som mamma sedan augusti 2010 istället!

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.


Fotoutmaning Dag 11

Tokigt. Ja...det har blivit en del tokiga bilder genom åren. Valet föll på den nedanstående till slut.

Tok-Tess...haha! Frisyren var dock inte så tokig. Ska nog spara ut håret så igen.

En helkväll med Phantom of the Opera

Oj oj, det blev en sen kväll detta. Ungefär 3 timmar med 25-årsjubiléet av Phantom of the Opera + extramaterial på cirka 13 minuter. Jag började kolla när Connor lagt sig, men han vaknade en bit in. Hade nog haft en mardröm. Så han fick sitta hos mig i soffan och gosa lite och se på musikal.

Efter ungefär 20 minuter lade jag honom och han somnade så jag blev själv igen. Nu kommer jag nog gå och nynna lite på melodierna från musikalen i några dagar. Det brukar bli så när jag kollar på den. Hade kunnat vara lite mer extramaterial tycker jag, men det var kul att i alla fall få en glimt av allt bakom kulisserna. Det extra i avslutningen på själva musikalen är underbart!

5 Fantomer och 1 Christine. Peter Jöback längst bort.

Sett filmen Supernova

Spoilers förekommer!

Ett räddningsskepp får en nödsignal och ger sig iväg för att hjälpa. När de anländer upptäcker de att personen som skickat signalen är udda och att han dessutom smugglat ombord en hemlig sak som påverkar alla i dess närhet.

Vilken urbota korkad film! Efter ett tag känns den mer som en uppvisning i nakenhet än något annat. Naket, naket, naket. Hela tiden! Dock så är det "amerikanskt naket" så det är bröst och rumpor. Det tillför INGET till handlingen, som i sig hade kunnat vara bra om den inte förstörts med nakenhet och ytlighet. Peter Facinelli är hemskt dålig! Jag kan inte tro att det är samma person som spelar Carlisle i Twilight-filmerna och Dr. Cooper i tv-serien Nurse Jacke. Han har utvecklats enormt sedan Supernova.

Filmen är av sådan sort som helst ska undvikas.

Köp DVD på Ginza

Fotoutmaning Dag 10

Detta gör mig glad. Det finns mycket som gör mig glad! Men gladast blir jag av:

Connors leende. Här har han precis lärt sig göra tummen upp.

En stund i lekparken

Bilderna tagna i onsdags, men vi var ute i lekparken i det vackra vädret idag också. Tänk vilka minnen som blir mer levande när man ser världen genom Connors ögon. Jag minns min barndom ganska tydligt och det är nästan som att uppleva en andra barndom nu, genom Connor. Fast jag är den vuxne förstås och ska finnas där som stöd. Det är härligt!

Min underbara sötis!


Ser tankfull ut.

Vill ha-sug (fjärrkontroll)

Såg denna i ett avsnitt av Halv åtta hos mig. Så snygg! En del av beskrivningen från säljsajten:

"Nu har den kommit till Sverige, produkten som många har efterfrågat, en liten och enkel multifjärrkontroll som kan ersätta flera andra. Kymera Magic Wand är produktens namn, och som det antyder kan den liknas med en trollstav såväl utseendemässigt som funktionsmässigt."

Fjärrkontroll Magic Wand
Ellos.


Fotoutmaning Dag 9

Dagens. Städade hos Pelle kanin igår och försökte ta lite fina bilder. Det gick inte så bra för han var för nyfiken på kameran.

Close up.

Kan man vara mer enkelspårig?

Konversation mellan två mammor:

- Nu när vårt senaste barn blev en kille så har jag gjort mig av med väldigt mycket kläder, för han kan ju inte ha sin systers kläder, de är TJEJkläder.
- Ja, precis det kan man ju inte.
- Jag behöll några förstås ifall nästa barn blir en tjej, men nu måste jag köpa massor med nytt på pojkavdelningen.
- Det är ju kul att köpa nytt också.

Det sista håller jag någorlunda med om. Det är kul, i mitt tycke, att skaffa barnkläder. Men hur j*vla enkelspåriga är människor egentligen om deras barn inte kan ärva kläder av varandra (så länge som de är hela och rena) eller dela bara på grund av vad de har mellan benen? Nu menar jag inte att folk ska behöva sätta på sina pojkar prinsessklänningar (inte för att jag ser något hinder i det för prinsessklänningar handlar om att leka och klä ut sig och det kan pojkar också), men jag hoppas verkligen att detta plagg inte är ALLT de har till sina flickor! De måste ha något plagg som går att ärva. Jag blir så trött på den enkelspåriga könsrollsindelningen. (Jag ska försöka komma ihåg att skriva könsroll istället för kön framöver, för olika kön har vi men könsrollerna är socialt betingade och alla är individuella så att göra en markant avgränsning ÄR enkelspårigt.)

Nytt favoritspel

Are you smarter than a 5th grader är spelet jag spelar på Facebook numera. Det är riktigt kul! Jag gillar frågesporter. Och när jag lyckas vinna över mestadels amerikaner blir jag lite extra glad eftersom de har försprång på mig på tre sätt:

1. Frågorna är på engelska, deras modersmål.
2. Många frågor handlar specifikt om amerikansk historia, geografi, kultur och så vidare.
3. Kategorier om måttenheter är förstås efter det amerikanska systemet.

Whihi!

 

Nu är det bara kruxet med att omvandla dessa pengar till riktiga pengar och inte bara virtuella i ett spel...

Fotoutmaning Dag 8

En favoritbild.

Solklar favoritbild.

Hälsat på nykomling!

En ny människa. Vi har varit och hälsat på hos Kimmi och hennes familj idag. Tänk vad man glömmer! Bebisen var så liten så liten och Connor var trots allt ännu mindre när han var nyfödd. Nu blev Connor plötsligt jättestor! Det var roligt att vara där!

Bebisen fick filten i present. Tamburinen på bilden är den som storasyster fick som födelsedagspresent för cirka två veckor sedan.


Storasyster fick pysselglitter i present för att fira att hon blivit storasyster. Det skulle pysslas direkt.

Planteringen kanske lyckas...!

I höstas satte jag hyacintlökar på balkongen (inte julhyacinter det vill säga) och jag tvivlade på att de skulle klara sig. Men under veckan hittade jag detta:

Yey! Det är på gång!

Fotoutmaning Dag 7

En bild som jag aldrig lagt upp. Jag tror i alla fall att jag aldrig lagt upp denna. Jag hittar den inte i bloggen åtminstone så om den till exempel låg på bilddagboken så är den borttagen nu i och med att jag avslutade kontot där för ett tag sedan.

Jag hälsar på två härliga åsnor i Fiskenes, strax utanför Andenes i Nordnorge, där syrran och jag bodde då vi var på valsafari.

Överraskningsbesök

Connor och jag tog en tur ner till återvinningscentralen med lite skräp och sedan gick vi på stan en stund. Det blev en sväng in på Bokia där Connor fick en pipkyckling som han sett i fönstret. Där inne fick han syn på en reflex i form av en boll så den hängde med den också.

Vi hade precis hunnit hem, inte ens fått av oss ytterkläderna, då det plingade på dörren. Det var Connors morföräldrar. De hade med en present till Connor. Mamma hjälpte mig att fålla kappmetervaran som jag skickat efter (jag kan inte sy, fast det hade varit kul att kunna för att kunna sy egna kläder till Connor och inte vara begränsad till det butikerna erbjuder). Kul med besök!

Reflex i form av en fotboll och pipkycklingen. Riktigt söt!


Presenten Connor fick av sina morföräldrar. Han är tokig i dammsugare! Efter att han fått den så gick han runt med den i hela lägenheten och "dammsög".

Jotex tävling


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

Fotoutmaning Dag 6

Tema "grön".

Mitt senaste tillskott till mina gröna växter. (Är sambo, men jag tar hand om växterna så de är "mina"...hehe.)

Barngardin

Idag putsade jag fönstret i Connors rum för jag blev så sugen på att få upp de nya gardinerna som jag hämtade ut igår. Nu känns det äntligen som ett riktigt barnrum.

Vita gardiner med färgglada djur. Elefanter, kameler, kängurur, lejon...och så kanske jag missat nåt. Tetris inspekterar.

Gratis prova-på: wrap and go

Idag kom min gratis prova-på-grej från Sangenic (jag gillar gratisgrejer). En wrap and go, det vill säga blöjpåsar som man kan ha med sig. Verkar riktigt praktiskt och snygga är de också.


DÄR är babyn i bilden

Nu du, Bella, ser jag också babyansiktet. En som gråter. Jag ser örat till höger i bild och ljust hår. Ögon och mun ganska mörka.

Undrar VAD det där egentligen ÄR?

Fotoutmaning Dag 5

En gammal bild. Jag kommer inte ihåg när nedanstående bild är tagen. Tidigt 90-tal tror jag dock, för det är min första kanin och syrrans första kanin och marsvin på bilden. Den är inskannad då den var tagen med en fotofilmkamera.

Min kanin Albert mitt i bilden. I förgrunden skymtar en del av syrrans kanin Herbert och längst bort vid dörren (den vita bollen) håller syrrans marsvin Pelle hus.

Babysim och hämtat paket från Jotex

Idag var det babysim igen. Connor har dykt ett tag, men idag testade vi en lite mer avancerad dykning. Simledaren höll i Connor och jag stod en bit ifrån. När jag fick Connors uppmärksamhet så körde jag dykkommande (det är så gulligt för när jag räknat till två börjar han flina för han vet vad som kommer) och då doppade simledaren ner honom under vattnet där jag tog emot honom och tog upp honom över ytan. En lite längre och mjukare dykning jämfört med när man är själv. Connor är absolut bättre på att dyka än mig. Han kan titta under vattnet (något som jag inte kan) och han håller inte för näsan (något jag alltid måste göra). På hemvägen gick jag in på Miljömyran medan Connor och Robin gick hem. Kollar in böckerna där då och då för att se om det kommit något nytt.

Efter en halvlur på strax över timmen så blev det en tur till affären för att hämta paket. Jag hade beställt kappmetervara till köket, en barngardin till Connors rum och ett par lyktor till balkongen. De två förstnämnda sakerna kommer det bilder på när de kommit upp. Lyktorna kom upp idag. Det kostade bara 9,90 kronor för två lyktor.

En av lyktorna.


Boken som jag hittade på Miljömyran idag. 5 kronor.

Fotoutmaning Dag 4

Min hobby. Svårt att välja en, då jag har en hel del. Valet blev till slut att läsa böcker.

En av mina favoritböcker: Vintermåne av Dean Koontz.

Citat i bok

Gillar vad jag hittade i boken Knackarna av Stephen King som jag läser just nu.


Fotoutmaning Dag 3

En familjemedlem. Mitt barn.

Connor gillar böcker och det uppmuntrar jag deluxe!

Vårfönster

Förra veckan putsade jag fönstret i sovrummet och denna vecka blev det fönstret i tvättrummet. Passade på att byta gardiner också. Tycker det är riktigt mysigt och det kan bli som ett helt nytt rum då. Så där får jag dela upp sysslor förresten. Ta något då och då när jag orkar och oftast ta en "smäll" efteråt (smäll=mer smärta i mina problemområden). Det är så jag lever. Visst jämför jag ibland med andra när jag ser allt de orkar...och önskar att jag också kunde. Jobba med acceptans för mitt tillstånd är inte det lättaste kan jag säga. Fint blev det i alla fall.

Tvättrum.


Sovrum.

Barndomsrecept

När Robin jobbade igår så passade jag på att göra Gittans blandning till lunch till Connor och mig. Det är fisk i så därför är Robin inte så glad i den. Connor älskar den dock och åt med god aptit. Det är en av mina favoriter också. Mamma brukade göra den då och då när jag var liten.

  • Koka ris (tillräckligt för att fylla nedre halvan av en ugnsfast form).
  • Häll upp riset i ugnsfast form.
  • Ha tonfisk över.
  • Rör ihop en blandning av ägg, majonnäs, grädde, salt och peppar och häll över.

(Jag gör receptet på känn så därför har jag inga specifika mått.)

 

Slutresultatet.


Fotoutmaning Dag 2

Tema "olika". En representation av olika för mig visas här nedan. Det ena: en klassisk mobil som används för att ringa och sms:a. Det andra: mer utav en minidatorplatta som används till att spela, chatta och uppdatera Facebook. Den klassiska är min (uppenbart för de som känner mig) för jag vill ha en telefon, inte en minidator. Jag har en riktig dator här hemma. Det räcker.


Den utlovade planksteken

Stekte och kryddade köttet i grillpanna och lade det sedan på plankan. Fyllde på med körsbärstomater, minimajs, sparris och piri piri (fetaost för mig som inte tål starka grejer). Därefter spritsade jag moset innan det åkte in i ugnen i cirka 10 minuter i 275 grader. När det togs ut så lade jag på Bearnaisesåsen.

Fyra plankor blev det då vi fick sällskap av Jörgen och Kristoffer.

Innan det åkte in i ugnen.


Färdigt!

Fotoutmaning Dag 1

Självporträtt. Nedanstående bild tycker jag är talande för hur jag är på olika vis.

1. Jag har nästan konstant med mig någon kamera.
2. Jag visar bara hela mig för familj och vänner som jag kommit nära (och nu menar jag att jag visar hela mig mentalt endast för de närmaste).


Imorgon blir det plankstek!

Vi har aldrig gjort plankstek förut, så nu är det verkligen dags. Skaffade plankor igår på Affection/Mansion och idag har de förstekts penslade med matolja. Imorgon kväll blir det invigning av dem och det ska bli härlig entrecôte med potatismos, bearnaisesås, minimajs, piri piri, sparris, körsbärstomater och minimorötter. Längtar!

Detta ska bli kul!

Fotoutmaning

Hittade en skojig fotoutmaning som jag tänkte ha med här i bloggen. Jag börjar imorgon. Häng med ni också om ni har lust! Dagarna är:

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Tema "olika"
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Väder
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Tema "två"
Dag 20: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: En sommarbild
Dag 23: I all hast
Dag 24: Nyaste bilden på mig själv
Dag 25: Valfri bild

Sett filmen Transformers - Dark of the moon

Spoilers förekommer!

Autobots får veta att det har funnit ett Cybertronianskt skepp på månen i många år och anar vad som döljer sig på det. Det blir en kapptävling mot Decepticons för att hinna först, för att åter igen skydda världen.

Filmen börjar riktigt bra med månlandningen 1969. Det väcker ett intresse. Ett intresse som tyvärr dör ut ganska snabbt då man återvänder till nutid. Megan Fox är borta, vilket är en stor fördel. Den "nya tjejen" (Rosie Huntington-Whiteley) är inte mycket tyvärr. Väldigt blank. Patrick Dempsey ger kalla kårar redan från start så ingen överraskning att han är en fegis. Ett plus i rollistan är Frances McDormand. Riktigt bra skådespelerska så undrar vad hon gör med i denna film.

Ett replikskifte mellan henne och "den nya tjejen" fick mig att fundera. Frances karaktär (Mearing) ber Sam (Shia LeBeouf) att inte kalla henne "Ma'm" och då säger "den nya tjejen": "Men du är ju kvinna eller hur?" Uhm? Vad har det med saken att göra? Varför inte kalla alla överordnade inom armén, polisen, CIA, FBI eller vad det nu är för SIR. Enkelt att hålla koll på. Bimbokommentar.

Mitt under en actionscen i filmen upptäcker jag att man i bakgrunden kan se en avspärrning och bakom den står folk och tittar glatt på. Staden de befinner sig i har i filmen precis demolerats och folk har flytt i panik. Tror knappast det är meningen att några ska stå i "turistkläder" och titta på när man har "värsta actionscenen". Scenen passerar snabbt, men tror de verkligen att man missar den? Den måste ha varit ännu tydligare på bio med stor skärm.

Effekterna är inget att hurra för. Data, data, data... Skillnaden mot första filmen var att jag nu var förberedd på mängden dataeffekter. Det innebär dock inte att jag gillade dem. Coolt att se Buzz Aldrin och Sams föräldrar är lite sköna bikaraktärer! Överlag? En handling man sett många gånger förut, utan något nytt och många blanka skådespelare. Den funkar inte ens som hjärnlös action då jag inte tycker det är riktig action när hela scener är animerade. Action är sånt som HÄNDER, inte något som animeras fram.

Köp DVD på Ginza

Besatt av pumpor?

I en bild lyckas Dianus hitta en katt, Bella ett babyansikte och jag...? Jag hittar massor med pumpor. Vad säger ni om det alla psykologer och amatörpsykologer där ute? hehehe...

Pumpor, pumpor överallt.

Vad gillar ni att läsa i en blogg?

Jag har en blogg för min skull, men självklart är kommentarer en del av det hela. När man får respons, feedback, frågor och synpunkter på det man tänker, tycker och skriver så växer man som person. Det vill säga om det är vettiga saker och inte folk som bara vill dissa (något som jag, som tur är, råkat ut för ytterst sällan).

Jag skriver om det jag vill, men är ändå intresserad av vad ni läsare gillar att läsa om här i bloggen? Gillar ni familjebiten, filmrecensionerna, bokrecensionerna, nöjes- och evenemangsbiten, djuren, när jag är uppretad och debatterar......? Ja, allt vad jag skriver om. Vad gillar ni?


Min allra första bloggheader. Saker har ändrats en hel del.


Första hjälpen till barn-affisch

Idag fick jag en affisch med första hjälpen-instruktioner med posten. Hade beställt den från Svenska rådet för hjärt-lungräddning. Nu sitter den på insidan av vår badrumsdörr. Det känns betryggande. Jag ska även gå en första hjälpen kurs riktad mot barn i slutet av månaden via Röda Korset. Vi fick gå den kursen då jag gick Barn och fritid, men det är över 10 år sedan nu så en uppfräschning av kunskaperna är inte fel.

Affischen i A4-format + frakt kostade 84 kronor.

Flyttat på kattmyshyllan

Hyllan har tidigare varit närmare soffan, men så började Connor försöka klättra upp i den och det kändes inte som en bra idé (den sitter på fönsterbrädan i vardagsrummet). Nu är den flyttad så att han inte ska kunna nå den och katterna är nöjda då de får mysa ifred.

Yatzy myser.

Ny header igen

Denna gång är bilden på Connor när han leker i sitt bollhav i resesängen (som jag skrev om HÄR) från ett utifrånperspektiv.

Jag längtar tills det blivit mer vår för jag har en idé för nästa header helt klar. Någon gång framöver kanske jag ska försöka knåpa ihop en lite mer avancerad header också, men det får bli när jag har en idé över hur jag vill ha det.

Passade på att slänga in en ny bakgrund också, då jag haft den tidigare väldigt länge. För er som inte känner mig: JA, jag gillar färgen lila. Ganska tydligt, eller hur?

Förtjust i dammsugaren

Connor är väldigt glad i vår dammsugare. Han vill ha fram den och leka med den ibland. Vi får förvarna honom innan vi startar den såklart, men gör vi det så är det lugnt (den är förstås inte igång när han leker med den). Så glad är han i den att han under gårdagen bläddrade fram en dammsugare i en leksakskatalog gång på gång medan han varje gång högt utbrast: "DEN!"

Noggrann.

På väg mot arbetsprövning...

För några veckor sedan började jag i ett projekt som hjälper de med svårigheter, som till exempel folk som jag med värk, smärta och annat. Det är genom Arbetsförmedlingen så jag har rätt till aktivitetsstöd under tiden. Det innebär att jag NÄSTAN kommer upp till existensminimumnivån då det gäller pengar. OCH det är mer än vad jag haft på länge så jag nästan jublar över det extra. Jag skriver inte så ofta om pengar i min blogg. Jag tycker det är "fult" på något vis och att ekonomin är något var och en sköter. Men jag vill samtidigt visa hur saker kan vara.

Efter skatt får jag 179 kronor/dag i aktivitetsstöd. Innan det hade jag en föräldrapenning på cirka 120 kronor/dag och eftersom jag ville spara på de dagarna samt fördela relativt lika med min sambo så tog jag inte ut alla i månaden (vi fick besked om att vi var berättigade till jämställdhetsbonus, fast vi får inte ut några pengar av det eftersom jag inte haft någon löneinkomst under tiden. Dock så är just beskedet om att vi var berättigade till jämställdhetsbonus nog i mina ögon, för det är just DET vi strävar efter - jämställdhet. Att dela på föräldraskapet).

Nu går jag alltså en introduktion som till slut, för mig, kommer att leda till arbetsprövning på en eller förhoppningsvis flera arbetsplatser så jag får pröva på och även se vilken arbetsförmåga jag har. Detta är en sak Försäkringskassan också vill veta. Det var meningen att jag skulle göra detta tidigare, men då jag fick det beskedet från FK så låg jag inlagd på Karlstads sjukhus för Hyperemesis gravidarum och hade CVK med näringsdropp. Jag var alldeles för svag och sjuk under min graviditet. Nu när Connor är över 18 månader så är det dock dags. Jag hoppas det ska leda till något bra!

Kanske kan jag fylla på min teoretiska kunskap med lite arbetslivserfarenhet till slut?

Olika kameror

När jag lägger in relativt små bilder i bloggen kan det vara svårt att se vilken som är tagen med vilken kamera. Men nu har jag märkt en grej som definitivt märks. De som tas med min "lilla" (Samsung PL80) är högre eller bredare (beroende på om det är en liggande eller stående bild) än en som är tagen med min "stora" (Canon EOS 600D). En bild som ser ganska lika ut i bredd och höjd är därför tagen med Samsung och en där skillnaden syns tydligt är tagen med Canon. Här är exempel:

Tagen med Samsung.


Tagen med Canon.

Mario Party

I fredags släpptes Mario Party 9 till konsolen Wii. Men vad gör man om man inte har så gott om pengar? Jo, man spelar Mario Party 6 till GameCube (som jag har kvar) med syrran och hennes sambo. Det bjöd på en del skratt, speciellt när vi gjorde en bana där man i riktig Indiana Jones-stil blir jagad av en stor stenbumling...hahaha!

Let's Play!

Män och kvinnor är lika

Hur man behandlas, bemöts, vilken kultur man växer upp i och så vidare är det som spelar roll när det handlar om till exempel matematisk förmåga - INTE kön. Att man fått fram detta resultat är inte förvånande för mig. Jag tror att skillnader ligger mellan person till person, inte mellan kön. Att man vill upprätthålla en skillnad mellan könen kan bero på olika saker. Något jag inte går in på i detta inlägg för det skulle bli alldeles för långt då.

Citat från artikeln:
"- Även om en kvinna inte tror på stereotypen måste hon alltid förhålla sig till den när hon jobbar i en mansdominerad bransch. Många orkar inte med att alltid jobba dubbelt så hårt för att visa att de klarar av det, och byter bana för att slippa pressen, säger Claude M Steele."

Riktigt trist att en kvinna måste prestera MER för att ens ses i närheten av en man inom samma bransch. Det är ingen överraskning för mig det heller. Det är sådant som jag upplevt själv. Och det är inte bara åt det hållet tyvärr. När män jobbar i en kvinnodominerad bransch så kan det innebära en del saker, dock inte bara negativa för deras del. För en man kan att jobba inom ett "kvinnoyrke" innebära att man inte ses som "manlig" (varför man nu skulle ha ett behov av att ses som manlig eller kvinnlig, är det inte bättre att ses som en individ? Man kanske är en individ som vill vara manlig eller kvinnlig, så jag menar inte alls att vi ska "ta bort" detta som en del kanske missförstått det som, bara att man inte ska "vara tvungen".), man blir misstrodd för hur bra man klarar sitt jobb om det t.ex. handlar om att jobba på förskola (en MAN kan ju inte ta hand om barn enligt en del) och så vidare.

Men män får ofta en positiv effekt också. De får mer uppmärksamhet och mer uppskattning för jobbet de gör om de jobbar i ett kvinnodominerat yrke, just på grund av att det är få män där. Så medan männen får mer uppskattning så måste kvinnorna inom mansdominerade yrken jobba hårdare för att ens bli erkända? Jag blir så trött...

För att läsa artikeln som jag skriver om kolla här.

Fått Hittekattsbanden!

På torsdag kom Hittekattsbanden med posten!

30 kronor styck.


Information om banden.

Grattis Kimmi & Michael!

Våra vänner Kimmi och Michael har fått sitt andra barn. Grattis till er och grattis till storasystern!

Kimmi och jag på spexhumör 2002. 10 år senare tvåbarnsmamma och enbarnsmamma.

Kasta boll med alla

Connor försöker verkligen engagera alla i att kasta boll med honom. Runt jul försökte han även med kaninen Pelle. Det gick sådär...

Pelle tyckte det var skönare att bara sträcka ut på julgransmattan efter att ha hoppat runt ett bra tag.

Månadstur till Karlstad

Så var det dags för vår månatliga tur till Karlstad för storhandlingen. Denna gång träffade vi Robins syster Simone och hennes barn där. Connor åkte runt en sväng i en "bilkundvagn" och mot slutet så gick han lite medan han höll sina två kusiner i hand. Det såg så gulligt ut!

På PETS i Ilanda handlade vi en del till djuren och så fick katterna ett gratis smakprov. De älskade detta fodret! Yatzy brukar inte vara så glad i torrfoder, men till och med hon åt upp allt.


Connor vräker gärna ut alla kläder ur min garderob. Dags för barnskydd! Startpaketet kommer från Clas Ohlson och kostar 179 kronor. Dags för nya skor då Connors joggingskor blivit lite tajta. Dessa var superenkla att få på foten då man kan fälla bort "flärpen" helt! På rea på ICA Maxi (249 kronor). Dyrt med barnskor egentligen...de växer ur dem snart ändå, men det är något som behövs.

Fin katt!

Katten Stina som bor hos mina föräldrar har verkligen stora ögon. Bilden gör dem inte riktigt rättvisa. Ser dock så gosigt ut så jag vill krypa ner där och sova lite. Skulle inte fungera så bra ändå för hon ligger i min och syrrans gamla spjälsäng som Connor sover i när vi är hos mina föräldrar. Hon sover där varje natt, förutom då Connor ligger där.


Firat en kompis till Connor

Under helgen fyller en kompis till Connor 2 år, så idag var vi dit med en liten present. En tamburin. Har sett att hon gillat det på Öppna förskolan så chansade på att hon inte hade någon och det hade hon inte. Det var roligt att se att hon blev så glad! Nu för föräldrarna troligtvis stå ut med lite musicerande skulle jag tro. Connor fick en ballong att ta med sig hem så han var jätteglad.

Barnfika! Riktigt sött! Tamburinen som hon fick ligger på bordet.

Matlagning eller inventering?

Jag tippade på det sistnämnda, men så började Connor lägga brödsmulor i wokpannan så det kanske var en form av matlagning ändå.

Grytskåp är spännande!

Testat beef Jerky

Det var inget för mig kan jag säga. Smaken var inte, i mitt tycke, god. Det finns kanske andra smaker, men just konsistensen gjorde sitt till för att jag inte skulle gilla det alls. Men det är kul att veta vad de pratar om numera då de äter beef jerky i amerikanska filmer och serier.

Hittade detta på ICA Maxi.

RSS 2.0