Roligt på second hand och "vanlig" affär

I förrgår var vi i Karlstad på utställningar på Värmlands Museum och efteråt blev det en sväng inom Gengåvan. Där brukar jag alltid hitta roliga grejer! Sedan fyllde jag på Connors nästkommande storlek i kläder. Bäst att passa på när det fanns sådana tryck som han är så glad i.
 
Från muséet fick Connor en Fridge Rover.
 
 Dessa jättesmå figurer kanske kan skänka mig lite tur. En söt vargunge som ylar för första gången och en drake. Fint gjorda och detaljerade trots att de är så små.
 
 Fynd! En stor talande Buzz Lightyear. Ställde Connors Lego-figur bredvid så ni ser storleksskillnaden. Behövde bara byta batterier så var den som ny. (Gengåvan)
 
Robin fick en träningstop av mig och så hittade jag ett linne till mig själv. (Gengåvan)
 
 Nu är min serie om Grottbjörnens folk komplett + att jag hittade en till intressant bok. En kavel, PEZ-figurer och några småfigurer till Connor. (Gengåvan)
 
 Gummistövlar i Connors nästa storlek. (ICA Maxi)
 
 Väst, tröja med Marvel-tryck, tröja med My Little Pony-tryck och två tunnare tröjor med Avengers samt Captain America-tryck (2-pack) i Connors kommande storlek. Han gillade verkligen trycken! (H&M)

Två sevärda utställningar på Värmlands museum

Igår var syrran, Robin och jag till Värmlands museum för att gå på utställningarna National Geographic 125 år och The Election - Mandels väg från apartheid till president.
 
Vi började med National Geographic och det var helt fantastiska bilder! Det var flera stycken jag ville ta med mig hem. De som talade mest till mig var en bild på en polarvarg med sina valpar och en bild på en lejonhanne som röt. Naturbilder är det mest intressanta för mig, även fast jag gillar kulturbilder och historiska bilder också.
 
Sedan gick vi en trappa upp till Mandela-utställningen och den var verkligen gripande. Här och där fick man även läsa citat av Mandela och även en längre beskrivning från fotografen över vad som hände då han tog bilderna och varför denna utställning är så aktuell i dagens samhälle med den växande fientligheten mellan människor, det växande hatet. Jag fastnade vid den texten och blev sorgsen av att människor faktiskt inte lärt sig mer ännu (bilderna togs mellan 1993-1994). Jag fastnade även vid en bild som föreställde två barn på ett barnhem för övergivna barn med HIV/AIDS. Fick barnen hjälp? Fick de nya familjer? Blev de älskade? Lever de? Bilden väckte många tankar och frågor.
 
Kan rekommendera dessa utställningar!
 
 

Ett komplett ekosystem

I ett välfungerande ekosystem så spelar alla en stor roll, alla behövs. Eller... inte människan egentligen då vi mest förstör än tillför något. Detta klipp visar tydligt på resultaten i Yellowstone National Park, när man bestämde sig för att föra tillbaka ett djur som fanns där innan människan utrotat dem från platsen. Hoppas ni står ut med ekot i berättarrösten ifall ni ser klippet!