Ska ni på 1:a maj-demonstrationer?

Det ska jag! Därför tar vi en väldigt lugn slappardag idag så jag ska orka. Var med i tåget ett år och vanligtvis brukar jag försöka komma till torget för att titta och lyssna i alla fall. Eftersom det är valår i år, både till EU-parlamentet och riksdag, landsting, kommun, så kommer det nog vara lite extra liv. Önskar dock att jag hade möjlighet att ta mig till Stockholm så jag kunde få höra småpartierna också, men det får gå bra med det lokala.
 
Samling på förra årets första maj.

Bokstavsateist?

Pratade häromdagen på bokstavstroende. Det är personer som tolkar religiösa texter bokstavligt och vill följa dem till punkt och pricka. Jag funderade på om jag är en "bokstavsateist". Det finns inget sådant uttryck, men vad jag menar med bokstavsateist är: Många som är icke-troende och ateister deltar ändå i traditioner som har religiöst ursprung. Just för att det är traditioner. Jag har däremot "städat" bort en hel mängd med traditioner med religiöst ursprung eftersom jag känner att jag inte kan delta i något som jag inte står bakom.
 
Och då menar jag mig personligen. Om någon annan väljer att döpa sitt/sina barn, gifta sig i kyrkan, begravas i kyrkan (nu utgår jag från det vanligaste i vår bekantskapskrets) så respekterar jag det och kan vara med som passiv åskådare. När det gäller mitt barn så får han se att det finns alla möjliga val. Att en del gör si och en del gör så. Sedan när han blivit äldre så får han välja själv vad han vill tycka och tro.
 
Så en bokstavsateist i min mening är alltså en person som inte deltar ens "bara för traditionens skull" utan som ser meningen bakom dessa och om meningen är religiös så vill man inte delta.

Connor ville baka muffins

Egentligen ville han det igår kväll, men att dra igång något sådant efter 20.30 på kvällen gör jag helst inte. Så därför blev det muffins idag istället. Connor valde färg (vi brukar ha i karamellfärg ibland när vi bakar för att det blir lite roligt med variation) och var med och rörde och blandade för fullt. Två plåtar blev det. När Robin kom hem från ett möte så tog Connor dock åt sig hela äran inklusive att han själv tagit fram alla grejer (varav en del är på översta hyllan i ett köksskåp). Hmmm... Sedan bjöd han oss på muffins och förklarade att nästa gång skulle han använda strössel också.
 
Busungen har blandat färdigt.
 
 Stolt och glad.
 
Klara!