Sett filmen Rännstensungar (1974)

Spoilers förekommer!
 
Fattige konstnären Johan Fahlén tar hand om grannbarnet Ninni när hennes mamma dör. Ninni sitter i rullstol och Johan har lovat henne att han ska hjälpa henne med sjukhus och läkare så hon ska kunna gå igen.
 
Det här är versionen jag såg som barn. Det finns en äldre från 40-talet som jag skulle vilja se, men den här med Cornelis Vreeswijk är väldigt fin! Connor såg den också nu senast. En skildring av att vara fattig och hur andra kan ha fördomar om det. Ett barn får till exempel inte leka med sina fattiga kompisar för de är "dåligt sällskap". Barnen bryr sig ju inte om sådant förrän vuxna sätter dessa idéer i dem. Dessa barn växer upp inne i staden och att se deras reaktioner när de får chansen att komma ut på landet, tack vare Fahlén, är otrolig. Jag är uppväxt på landet så för mig var storstaden spännande som barn. Men jag är väldigt tacksam att jag växte upp på landsbygden. Jag har fått så mycket med mig som jag värderar högt.
 
Det är bra musik i filmen och vid flera tillfällen är tårarna nära. Rekommenderar filmen!
 

Campingmotiv på barntröja

Kunde inte motstå denna i ett Köp- och säljforum på Facebook. Får erkänna att just campingmotivet var mer mitt val än Connors, men han gillade tröjan när han fick den ändå. Vandring och camping är ju mer "min" grej, men jag försöker påverka lite åt friluftslivet till, då jag anser att det ger så otroligt mycket. Connor tycker i alla fall det är mysigt att bo i husvagn och han är med på Stolpjakten varje år, så helt främmande är det inte för honom <3
 

Jultidningsköp 2017

Connor säljer inte jultidningar än. Vi har tänkt att han ska få testa det när han själv kan ta rätt stort ansvar för det, så det inte blir bara vi vuxna som sitter och räknar. Nu räknar han dock mycket på egen hand så inför i år kanske... I alla fall så handlade vi av hans yngsta kusiner före jul denna gång.
 
Jag köpte Högtidsboken (väldigt intressant och de har även med t. ex. den förkristna julen. Jättekul att de har med historia och inte bara "så här gör de flesta i Sverige nu för tiden"!) och doftgrejen, sedan fick jag hårboken av Robin.