Tatueringen påbyggd!

Sedan strax efter Connors födsel har jag haft en dröm om att bygga ut min tatuering och få in Connors födelsedatum i den. Tack vare presentkort från syrran blev detta verklighet igår! Själva tatuerandet tog cirka 2,5 timmar. Något som några frågat är hur man kan tatuera sig när man har smärtproblematik som jag. Tro mig, den smärta jag har dagligen är mycket jobbigare än den känslan tatuerande innebär. Jag tycker inte det gör ont-ont. Det är mer som ett tryck och en brännande känsla, som försvinner direkt nålen är av huden. För en person utan ständig smärta i kroppen känns det kanske på ett annat vis. Vi är alla individer som upplever saker olika, så jag kan inte riktigt förklara hur det känns.
 
Jag är jättenöjd med min! Läkningen är inte klar än på ett tag då den gjordes igår, som sagt, och att den är "blank" på bilden är för att jag smörjer med Bepanthen under läkandets gång. Den gjordes på Hellcat Tattoo Studio av Jimmy.
 
Svår vinkel att ta kort av på egen hand, men syns rätt bra ändå.
 
 Roten i nya tatueringen är min gamla som fräschades upp samtidigt. Före-bilden här är tagen innan. Denna gjordes 2001.

Dirty Dancing - 30 år sedan premiären

Premiären på bio var lite senare i Sverige (oktober 1987), men i USA var det i augusti 1987 som filmen hade premiär. Dirty Dancing. En film som håller än idag då den berör tidlösa ämnen. En ytlig romantisk film om dans säger en del? Visst, man ser olika saker. Det jag ser är en mångfacetterad, samhällskritisk och feministisk rulle.
 
Till exempel...
 
...pratar Johnny (Patrick Swayze) minst lika mycket känslor och drömmar som Baby (Jennifer Grey).
 
...Baby's pappa (Jerry Orbach) ska föreställa familjens överhuvud, men är i grunden riktigt mänsklig. När Baby konfronterar honom så får man se honom visa känslor och gråta. Han är mån om sin familj och när allt gäller så är det deras lycka som är viktigast, inte vad andra människor kan tro om dem. Han vågar även erkänna sina misstag.
 
...Baby's mamma (Kelly Bishop) är där som en stabil klippa i bakgrunden hela tiden. Hon har mer inverkan än många tror, om man tittar bortom ytan.
 
...måste Penny (Cynthia Rhodes) genomgå en abort, men det är hela tiden svinet Robbie (Max Cantor) som får skulden för att han utnyttjat henne och sedan inte bryr sig när det visar sig att hon är gravid. Hon skuldbeläggs inte och trots komplikationer så säger den riktiga läkaren att hon kommer kunna skaffa barn i framtiden. Sättet man tar upp olagliga aborter och hur viktigt det är med säker kvinnovård är väldigt välgjort.
 
...är uppdelningen mellan de "fina" människorna (de som går på högre utbildning och de som har pengar) och de "lägre" människorna (arbetarna, de mindre välbeställda) väldigt tydlig. Som svinet Robbie säger "en del människor räknas, andra inte". Detta bryts i slutscenen då man integrerar som bara den på dansgolvet.
 
...Baby kommer till insikt om att allt inte är svart eller vitt (relationen med systern (Jane Brucker) blir också bättre till exempel), Johnny får upp hoppet om att han räknas.
 
Jag har säkert fler punkter, men dessa är dem jag kommer på just nu. Sedan är självklart dansen och musiken en stor del av filmen och den är helt fantastisk! En del scener är så pinsamt igenkänningsbara ("I carried a watermelon") och det är också en del av charmen med filmen. Att karaktärerna verkligen ÄR mänskliga och kan relateras till.

Grattis till 30-årsjubiléet Dirty Dancing och till alla som var med och skapade denna filmhistoria!
 
 

Toto nästa år!

Nästa år blir det förhoppningsvis ytterligare ett klassiskt band att bocka av på min lista. Robin och jag har biljetter till Toto!!! Växte upp med deras musik (blandat med mycket annan musik förstås...det spelades en hel del i mitt barndomshem) så det kommer bli lite nostalgiskt. Vi kommer alltså fira Alla hjärtans dag i Stockholm nästa år. Mmmm....hotellfrukost...
 

Sett filmen Crimson Peak

Spoilers förekommer!
 
En ung kvinna blir fascinerad av en mystisk främling och förs av honom till ett hus som andas, blöder och minns.
 
Filmen är väldigt dyster! Den orealistiska och "stilistiska" miljön irriterar mig. Den känns så tillrättalagd och går mycket i Guillermo del Toros stil, så om man gillar den är detta nog en film att se. Handlingen är förutsägbar, men ändå helt ok. Det är en film som funkar att se, även om den inte bjuder på något särskilt. Ja...förutom miljön då. Det är väl det som sticker ut i filmen och den biten gillade jag inte, så det påverkar såklart. Skådespelarna kan jag inte klaga på. Det har blivit lite av en grej att försöka hitta Doug Jones i del Toros filmer. Hittade honom i den här också. Om ni undrar varför man måste "hitta" honom så kommer ni förstå om ni kollar in fler filmer och ser just vilka roller han brukar få spela...hehe...
 

Balkongen 2017

Jag är väldigt nöjd med hur balkongen blev i år! Hittade precis de där "rätta" grejerna som fick visionen att bli uppfylld. Levande plantor och färg!
 
Denna hittade jag på Lilla Kråkan. Härliga färger!
 
Tofsen på den har varit extremt lockande för katterna...hehe...
 
 Det blev en ny matta från Rusta också. Fanns inte i en storlek som passade egentligen, men dubbelvikt gick den bra. UV-lyktor ger mysljus på kvällarna.
 
 Mattan täcker inte hela balkongen utan skapar som ett "rum" vid sittdelen.
 
Katten försvinner lite mot bakgrunden på fotot, men den syns mer IRL.
 
 Det tillkom även ett par UV-lyktor hos pelargonen.

Min mosters födelsedag <3

Idag skulle Sylvia ha fyllt år så jag var till minneslunden med en blomma. Saknar dig <3 Det är så tomt att inte ha dig att prata med.
 

Projekt chiffonjé till Connor

Jag trodde att jag tagit en "före-bild", men hittar ingen så troligtvis har jag inte gjort det. Jag brukar bli väldigt fokuserad när jag grejar med något så jag tänkte nog inte tanken. Nu är den klar i alla fall! Orsaken till att jag skaffade denna var för att Connors byrålådor gav efter i bottnarna. De sjönk ihop mer och mer och sedan såg jag en annons om denna chiffonjé på en Köp och säljsida på Facebook, så det passade så bra.
 
Det är en äldre rejäl möbel med riktigt trä. Lådorna är mycket stabilare än i den byrå Connor hade och nu fick han även ett skrivbord och fullt med smålådor. Smålådorna gillar han verkligen och han har även invigt skrivbordet så det är godkänt! Vi köpte en juniorstol till honom (som en lite mindre skrivbordsstol) så nu har han en plats att göra läxor på. Vi blev jättenöjda allihop!
 
Svårt att göra kopparfärgen rättvisa på bild. Här utan blixt.
 
Med blixt. Texten är beställd från Avanni. Möbelfärg och sprayfärg koppar från Panduro. Underlaget för kopparfärgen var nog inte helt rätt, för den färgade av sig så jag lade ett lager spraylack ovanpå. Nu håller det.
 
 Så här såg det ut inuti lådan...
 
...och så här ser det ut nu. Jag lade dekorplast i botten av alla lådor.
 
 Skrivbordsytan fick också dekorplast. Smålådorna och ytan där inne är bara tvättat, men obehandlat i övrigt.

Connor har börjat 1:an!

Idag gjorde Connor första dagen i första klass. Han hade tyckt att det var roligt! Det är så härligt att få höra det <3
 
Unge med attityd...hahaha... Han ville gå direkt till skolan och gillade inte att jag uppehöll honom med att vilja ta kort. Jag fick ett i alla fall. Tog ett när han började förskoleklass också. Är så kul att se hur han växer!

Stolpjagat i Mangskog

Förra veckan var Robin och jag iväg till Mangskog för att ta stolparna där. Det var ett roligt område med "övergivna" byggnader, kantareller och väldigt fin utsikt! Så kul att "upptäcka" ett nytt område!
 
 
 
 
 
Intressant!
 
 
 
 
 
 
Hittade stora kantareller!
 
 Vid en stolpe var utsikten extra underbar!

Connor klar med stolpjakten 2017!

Precis lagom till skolstart tog Connor de där sista 12 stolparna som han skulle vara med på! Sammanlagt har han varit med och hittat 65 stycken nu. Starkt jobbat! Jag är stolt över honom! Det här med att komma ut och gå i skogen är något jag värderar högt och som jag hoppas ska läggas som en fin grund i Connor också. Väldigt nyttigt för både kropp och själ.
 
Varje år som Connor är klar med "sina" stolpar så brukar han få en liten sak för att han kämpat på så bra. I år blev det en fidget spinner.

Connor 7 år!

Hipp hipp hurra! Idag fyller Connor 7 år. Klockan 14.59 för 7 år sedan kom han till vår familj. Vår älskling <3
 
Denna lille sötis...
 
 ...har blivit en stor sötis <3

Överraskade Connor med födelsedagspresent!

Connor sov över hos sin mormor och morfar så vi kunde fixa i ordning hans födelsedagspresent i hemlighet. Han fyller år imorgon, men fick presenten igår som en överraskning. Han blev jätteglad! Och precis nu när jag skriver detta sitter han med ett par kompisar på sitt rum och använder presenten. Det han fick har han pratat på att han vill ha i över 2 år, men tills nu har vi avgjort att han varit för liten. Nu börjar han 1:an och känns redo.
 
Det han fick var en egen tv-hörna på sitt rum. Tv:n fick vi av mina föräldrar då de hade en extra som inte användes och tv-spelet hade vi sedan tidigare. Vi flyttade in det han spelar mest på till hans rum, ett Wii U. Dvd-spelaren hade vi också sedan tidigare, likaså tavlorna och tavelhyllan som hängdes upp, så det vi skaffade var en bäddfåtölj för barn och en tv-bänk. Rummet blev helt förändrat!
 
Jag knöt ett band runt tv:n så att det skulle vara något "inpackat".
 
Likaså på bäddfåtöljen.
 
 Musse-tavlan hängde redan där så vi satte upp två tavlor och en tavelhylla. På sistnämnda står spel. Tavlan i mitten har Connors moster gjort till mig för 14 år sedan (wow vad tiden går!!!) och tavlan med pärlfigurer har Connor gjort.
 
 Jättenöjd med hur det blev.
 
 Maskeradkläderna är förstås kvar för de är fortfarande populära. De har bara bytt plats.
 Jag har kräsna ögon när det gäller bildkvalité så jag mocklade och höll på ett tag tills jag tyckte att bilden blev bra. Både Connor och Robin tycker jag fick till den väldigt bra. När det gäller tv-sändning är den inte så bra, men där hänger det mycket på sändningen. När det gäller tv-spel så blev det riktigt bra! Dvd har vi inte kollat på än, så där märks det.

Sett filmen The Boy

Spoilers förekommer!
 
En amerikansk barnvakt blir ställd då hon upptäcker att barnet hon ska passa hos den brittiska familjen är en docka. Med dockan kommer regler som hon bryter och när hon bryter dem börjar hon tro att dockan faktiskt lever...
 
Jag gillar stämningen i filmen. Den har de lyckats väldigt bra med! Den där känslan att man inte riktigt vet vad som är sant har man också fått med på ett bra sätt. När man "vet" att saker inte kan hända, men ändå börjar tvivla. Jag tycker om realismen i filmen. Till en början tror man en sak, sedan börjar man tvivla på det och till slut får man en förklaring som är helt trovärdig. Det gillar jag! Är lite trött på filmer där man nästan pushar "det andliga" ner i halsen på folk. Twisten i filmen ger den det där lilla extra. Jag tycker den är en blandning av rysare och skräck och inte alltför överdriven. En film för mig!
 

Inför skolan-tradition år 2

Ifjol började Connor förskoleklass och då började vi med denna tradition. Att bara han och jag tar en tur på stan tillsammans där han får välja nåt nytt till skolan och vad han vill ha på sig första dagen. Det är så mysigt att vara på stan bara han och jag. Eftersom vi köpte pennfack och sådant ifjol så blev det bara en ny penna i år och en tröja att ha första dagen. Han vet precis vad han vill ha och det är intressant att se. När jag var i hans ålder så struntade jag totalt i vad jag hade på mig, förutom att jag avskydde kjol och klänning. De plaggen tyckte jag hindrade mig i leken och var obekväma så därför ville jag inte ha dem. Därav har jag varit väldigt noga med att Connor får välja själv (från det att han började intressera sig vid 3 års ålder ungefär), oavsett om det varit vardag eller högtid. Så HAN har varit bekväm och nöjd.
 
Denna härliga Star Wars-tröja blev det. Från Kappahl.

Barnstrumpor och skor

Jag blev faktiskt lite sugen på sådana strumpor som jag köpte till Connor... Svårt att hitta i vuxenstorlek bara. Skor behövdes det nya inför sommaren då lillen växer så det knakar. Denna gång valde han med Spiderman.
 
Så charmiga! Från H&M.
 
 Från Skopunkten.

Börjat handla från Matsmart

Nu har vi handlat flera gånger från Matsmart och förutom att det är bra mot matsvinnet och för plånboken så är det kul! I alla fall tycker jag det. Att kolla in hemsidan för att se vad som finns inne och om det är något vi brukar handla. Det här är inget för de som nitiskt följer Bäst före-datum, utan är för oss som är "titta, lukta, smaka"-personer. Vi som vill minska på all riktig mat som kastas. Många av grejerna som vi köpt har det varit månader kvar innan Bäst före-datum, medan några gått ut. Allt har varit riktigt! Kan rekommendera detta!
 
Kul att öppna paket! 20 kg för 49 kronor eller 99 kronor om man vill ha hemleverans.
 

Det finns inte bara ETT "riktigt" sätt

För inte så länge sedan såg jag en livesändning med en kändis som satt och påstod att en del feminister inte är "riktiga" feminister. Vad som var "riktiga" feminister var helt och hållet ett subjektivt tyckande från denna person, helt utan verklighetsförankring. Jag är feminist... MEN... och nu ska ni få höra. Det finns feminister som jag inte håller med! Konstigt va? Inte alls, anser jag. Såklart man tycker olika och kan se olika problem, olika lösningar och så vidare. Ingen av oss är stöpta i samma form.
 
Jag har ingen erfarenhet av att bli rasifierad till exempel. Så om jag då inte upplevt det en rasifierad upplevt...ska JAG då säga att hens upplevelse är mindre riktig än min egen? Mindre sann? Det är den ju inte! För väldigt ofta när folk pratar om "riktiga" så står de själva på utsidan. Eller så anser de att deras sanning är den enda som finns. Och står man på utsidan så är det viktigt att man tar till sig det de på insidan säger, för det är de som sitter med erfarenheten. Jag har varit med om att män har velat berätta för mig hur det är att vara kvinna liksom!!! "De vet" minsann och det jag upplevt är inte sant. Som jag skrev så saknar jag erfarenheter kring sådant jag inte är. Då kan inte jag spatsera omkring som att jag har alla svaren. Som att jag kan avgöra vilka som är "riktiga" eller inte. Så ibland känner jag för att vara omogen och bara säga "shut the f*ck up" till alla där ute som "vet"!
 
Slutsatsen är ändå att TROTS att det finns feminister som jag inte håller med, så måste jag inte nedvärdera dem, kalla dem för diverse nedsättande saker eller liknande. Det går att ifrågasätta utan detta. Men många verkar ha glömt det i dagens debattklimat.
 

Vann filmen Hidden Figures!

Yay! För ett tag sedan vann jag filmen Hidden Figures hos The Movie Freak. Det var roligt för jag har haft den filmen på min "att se"-lista sedan den visades på bio. Recension kommer vid ett senare tillfälle.
 

Lekparksturné på stolpjakt

12 stolpar i Arvika stolpjakt låg så lägligt att vi kunde besöka fyra lekparker längs sträckan. Jag packade med lite kakor och vatten så hade vi fika på två av lekparkerna. Det finns faktiskt en hel del fina lekparker på promenadavstånd från där vi bor. Inte så ofta vi besöker någon annan än "vår egen", så det var kul med omväxling tyckte Connor.
 
Snurrkarusell på lekplats nummer tre.
 
 Lekpark tre hade även ett stort klätternät.
 
 Lekpark två hade en gunga som Connor inte sett så många av. I "vår" lekpark har däckgungorna ett däck.
 
 Stolt stolpjägare!

Grattis mamma 9 augusti 2017!

Idag fyller mamma år så då blir det kalas!
 
I år gratulerar vi med en plocklåda med lite gott och blandat...
 
 ...och blomster. Hipp hipp hurra!

BIK's mopedrally 2017

Ifjol deltog jag för första gången i BIK's mopedrally och det var så kul så det blev av i år igen! Tidigare hade jag varit där och tittat några gånger, men det är verkligen extra kul att vara med själv. Lördagen den 5 augusti var det dags. Man kör två banor och längs dem finns stopp med tipspromenadfrågor. Fina vägar att köra på, särskilt den upp till Häljeboda. Vid slutet av varje bana (när man är tillbaka på Kolstavallen) så är det praktiska stationer. Det gick bra i år med 13 poäng av 17 möjliga. Full pott på de praktiska stationerna (som gav 3 poäng vardera vid full poäng)! Det var visst min typ av uppgifter i år, trots att jag inte trodde jag hade något balanssinne alls. Pappa var också med och körde och hamnade på samma poäng som mig.
 
Skiljeuppgiften gissade jag 4 kg fel på (frågan var vad en Rex-moped som fanns på plats vägde). Som vinst valde jag presentkort på Gunnarskogs Pizzeria.
 
Kolstavallen har fint läge vid sjön Övre Vassbotten.
 
 
 
 
Bara en bråkdel av de 134 mopeder som folk deltog med. I sista kollaget så är bilden längst till vänster tagen vid en kontrollpunkt med frågor på bana 2. Ni ser min mopeds styre i förgrunden.
 
 Första praktiska uppgiften var balansgång. Jag klarade hela vägen! Förväntade mig verkligen inte det.
 
 Andra praktiska uppgiften var omvänd cykel. Här cyklar pappa. Pirrigt för det var många som tittade på och när jag stod i kön var det flera som tippade och ramlade. Huha, tänkte jag, det där kommer inte gå. Men det gick galant! Och det var faktiskt riktigt kul!
 

Titanic-utställningen Örebro

Igår gjorde vi en roadtrip hela lilla familjen samt syrran och Maria. Resan gick till Örebro för Titanic-utställningen. Den håller på till och med 27 augusti och jag rekommenderar den verkligen! Men förboka biljett! Det var mycket folk. Det var väldigt rörande och intressant. Några grejer jag tyckte var mest intressant var de personliga historierna, sakerna från Titanic (en del saker var från Olympic, Titanics systerskepp, och såg likadana ut), modellen där man kunde titta inuti skeppet och isberget man fick känna på samt att passagerarlistorna var väldigt gripande. Särskilt det att listan på omkomna i första klass var relativt kort medan de över dem i tredje klass och över besättningen var väldigt långa.
 
Audioguiden man hade gjorde att man gick som i sin egen värld. Jag har aldrig varit med om ett museum där folk varit SÅ tysta som de var här. Connor hade också audioguide och gick och tittade på allt. 90 minuter, så jag är väldigt stolt över honom!
 
 
Inga kort på utställningen, men i denna korridor som var byggd som en första klass-korridor på Titanic kunde jag inte motstå bara en liten bild. Det var en häftig känsla att gå i den!
 
 I shoppen stod denna på uppvisning.
 
 Detta stod också i shoppen.
 
 Connor blev förtjust i att de hade Fidget spinners i shoppen och fick köpa sig ett eget litet minne.
 
 Det första vi fick göra när vi gick in på utställningen var att ta kort. Så fint! Förutom det så köpte jag en tablettask och en kylskåpsmagnet.
 
 När vi skulle käka efter utställningen så hittade Connor en bil.

Whoho, jag vann en Powerbank!

Jag tävlade genom att skicka in ett sommarresetips till tidningen Amuse och hade turen att vinna! Så jag var till AudioVideo och det blev fototagning vid överlämnandet av vinsten och allt...hehe...
 
Och bilden blev med i tidningen. Jag och en till var det som vann.

Sett filmen Han är tillbaka (Er ist wieder da)

Spoilers?
 
Adolf Hitler vaknar upp i det tjugoförsta århundradet. Mycket har förändrats och han ger sig ut på en upptäcksfärd där han förfäras över saker han ser.
 
Den här filmen är både relevant och totalt fruktansvärd! Till en början verkar den vara en komedi, men sedan blir den riktigt obehaglig. Det förekommer intervjuer med folk på gatan där de diskuterar med Hitler. Dessa är otroligt realistiska. Jag är inte helt säker på om det är skådespelare eller inte och har inte hittat något klargörande på nätet heller...
 
Men även OM det är skådespelare och de följer manus så är det hemskt för sådant som de säger, som i mina öron låter extremt, SÄGS på riktigt här och nu av folk, av politiker etc. Skrattet fastnar därför i halsen och blir till en klump av fasa istället. Men just detta är varför den även är relevant. Det måste lyftas fram, man måste våga prata om allt. Filmen är en satirisk kritik av dagens samhälle och väcker många tankar. Dock klarar nog inte alla att se den. Jag mådde stundtals väldigt dåligt och min sambo klarade inte att se den till slutet. Den människosynen som en del har är så svår att greppa... så tragiskt att sådant ens existerar.
 
Filmaffisch från imdb.

Stolpjakt i Åmotfors avbockad!

För tredje året begav Robin och jag oss iväg till Åmotfors med Mikaela och Jörgen. Jag gillar denna tradition! Denna gång ingick en väg som kryllade av smågrodor, möte med älg och (helt otroligt) INGET blodvite som jag förstod...hehe... Vi var väldigt möra och trötta efteråt, men hade en kul dag! Vi hittade alla stolpar och även stället där det skulle finnas en stolpe (som saknades).
 
Älven i Åmotfors. När vi närmade oss de två sista stolparna.

Artscape i Arvika

Just nu pågår ett stort projekt i Arvika. En gatukonstfestival som även tar plats i 9 andra kommuner i Värmland - Artscape. Connor och jag var förbi och kollade idag. De har nyligen startat och det kommer bli så spännande att se hur dessa väggar blir. Härligt med liv!
 
 

Foton från Tuddal

När syrran, pappa och jag var i Norge i helgen så passade jag på att ta lite kort när solen var framme. Hade även med en liten trollslända som drivs av solceller och den hänger så fint vid husvagnen nu. Sista sommaren på denna camping. Pappa har varit här årligen i över 30 år. Syrran och jag har börjat mer på senare år. Men i slutet av sommaren flyttar vi husvagnen. Det blir dock inte så lång flytt, men nytt ändå. Tråkigt, men det blir nog bra till slut.
 
Bjårvatnet.
 
 
 
 
Trollsländan lyste så fint på kvällen.

RSS 2.0