Överraskade Connor med födelsedagspresent!

Connor sov över hos sin mormor och morfar så vi kunde fixa i ordning hans födelsedagspresent i hemlighet. Han fyller år imorgon, men fick presenten igår som en överraskning. Han blev jätteglad! Och precis nu när jag skriver detta sitter han med ett par kompisar på sitt rum och använder presenten. Det han fick har han pratat på att han vill ha i över 2 år, men tills nu har vi avgjort att han varit för liten. Nu börjar han 1:an och känns redo.
 
Det han fick var en egen tv-hörna på sitt rum. Tv:n fick vi av mina föräldrar då de hade en extra som inte användes och tv-spelet hade vi sedan tidigare. Vi flyttade in det han spelar mest på till hans rum, ett Wii U. Dvd-spelaren hade vi också sedan tidigare, likaså tavlorna och tavelhyllan som hängdes upp, så det vi skaffade var en bäddfåtölj för barn och en tv-bänk. Rummet blev helt förändrat!
 
Jag knöt ett band runt tv:n så att det skulle vara något "inpackat".
 
Likaså på bäddfåtöljen.
 
 Musse-tavlan hängde redan där så vi satte upp två tavlor och en tavelhylla. På sistnämnda står spel. Tavlan i mitten har Connors moster gjort till mig för 14 år sedan (wow vad tiden går!!!) och tavlan med pärlfigurer har Connor gjort.
 
 Jättenöjd med hur det blev.
 
 Maskeradkläderna är förstås kvar för de är fortfarande populära. De har bara bytt plats.
 Jag har kräsna ögon när det gäller bildkvalité så jag mocklade och höll på ett tag tills jag tyckte att bilden blev bra. Både Connor och Robin tycker jag fick till den väldigt bra. När det gäller tv-sändning är den inte så bra, men där hänger det mycket på sändningen. När det gäller tv-spel så blev det riktigt bra! Dvd har vi inte kollat på än, så där märks det.

Sett filmen The Boy

Spoilers förekommer!
 
En amerikansk barnvakt blir ställd då hon upptäcker att barnet hon ska passa hos den brittiska familjen är en docka. Med dockan kommer regler som hon bryter och när hon bryter dem börjar hon tro att dockan faktiskt lever...
 
Jag gillar stämningen i filmen. Den har de lyckats väldigt bra med! Den där känslan att man inte riktigt vet vad som är sant har man också fått med på ett bra sätt. När man "vet" att saker inte kan hända, men ändå börjar tvivla. Jag tycker om realismen i filmen. Till en början tror man en sak, sedan börjar man tvivla på det och till slut får man en förklaring som är helt trovärdig. Det gillar jag! Är lite trött på filmer där man nästan pushar "det andliga" ner i halsen på folk. Twisten i filmen ger den det där lilla extra. Jag tycker den är en blandning av rysare och skräck och inte alltför överdriven. En film för mig!
 

Inför skolan-tradition år 2

Ifjol började Connor förskoleklass och då började vi med denna tradition. Att bara han och jag tar en tur på stan tillsammans där han får välja nåt nytt till skolan och vad han vill ha på sig första dagen. Det är så mysigt att vara på stan bara han och jag. Eftersom vi köpte pennfack och sådant ifjol så blev det bara en ny penna i år och en tröja att ha första dagen. Han vet precis vad han vill ha och det är intressant att se. När jag var i hans ålder så struntade jag totalt i vad jag hade på mig, förutom att jag avskydde kjol och klänning. De plaggen tyckte jag hindrade mig i leken och var obekväma så därför ville jag inte ha dem. Därav har jag varit väldigt noga med att Connor får välja själv (från det att han började intressera sig vid 3 års ålder ungefär), oavsett om det varit vardag eller högtid. Så HAN har varit bekväm och nöjd.
 
Denna härliga Star Wars-tröja blev det. Från Kappahl.

Barnstrumpor och skor

Jag blev faktiskt lite sugen på sådana strumpor som jag köpte till Connor... Svårt att hitta i vuxenstorlek bara. Skor behövdes det nya inför sommaren då lillen växer så det knakar. Denna gång valde han med Spiderman.
 
Så charmiga! Från H&M.
 
 Från Skopunkten.

Börjat handla från Matsmart

Nu har vi handlat flera gånger från Matsmart och förutom att det är bra mot matsvinnet och för plånboken så är det kul! I alla fall tycker jag det. Att kolla in hemsidan för att se vad som finns inne och om det är något vi brukar handla. Det här är inget för de som nitiskt följer Bäst före-datum, utan är för oss som är "titta, lukta, smaka"-personer. Vi som vill minska på all riktig mat som kastas. Många av grejerna som vi köpt har det varit månader kvar innan Bäst före-datum, medan några gått ut. Allt har varit riktigt! Kan rekommendera detta!
 
Kul att öppna paket! 20 kg för 49 kronor eller 99 kronor om man vill ha hemleverans.
 

Det finns inte bara ETT "riktigt" sätt

För inte så länge sedan såg jag en livesändning med en kändis som satt och påstod att en del feminister inte är "riktiga" feminister. Vad som var "riktiga" feminister var helt och hållet ett subjektivt tyckande från denna person, helt utan verklighetsförankring. Jag är feminist... MEN... och nu ska ni få höra. Det finns feminister som jag inte håller med! Konstigt va? Inte alls, anser jag. Såklart man tycker olika och kan se olika problem, olika lösningar och så vidare. Ingen av oss är stöpta i samma form.
 
Jag har ingen erfarenhet av att bli rasifierad till exempel. Så om jag då inte upplevt det en rasifierad upplevt...ska JAG då säga att hens upplevelse är mindre riktig än min egen? Mindre sann? Det är den ju inte! För väldigt ofta när folk pratar om "riktiga" så står de själva på utsidan. Eller så anser de att deras sanning är den enda som finns. Och står man på utsidan så är det viktigt att man tar till sig det de på insidan säger, för det är de som sitter med erfarenheten. Jag har varit med om att män har velat berätta för mig hur det är att vara kvinna liksom!!! "De vet" minsann och det jag upplevt är inte sant. Som jag skrev så saknar jag erfarenheter kring sådant jag inte är. Då kan inte jag spatsera omkring som att jag har alla svaren. Som att jag kan avgöra vilka som är "riktiga" eller inte. Så ibland känner jag för att vara omogen och bara säga "shut the f*ck up" till alla där ute som "vet"!
 
Slutsatsen är ändå att TROTS att det finns feminister som jag inte håller med, så måste jag inte nedvärdera dem, kalla dem för diverse nedsättande saker eller liknande. Det går att ifrågasätta utan detta. Men många verkar ha glömt det i dagens debattklimat.
 

Vann filmen Hidden Figures!

Yay! För ett tag sedan vann jag filmen Hidden Figures hos The Movie Freak. Det var roligt för jag har haft den filmen på min "att se"-lista sedan den visades på bio. Recension kommer vid ett senare tillfälle.
 

Lekparksturné på stolpjakt

12 stolpar i Arvika stolpjakt låg så lägligt att vi kunde besöka fyra lekparker längs sträckan. Jag packade med lite kakor och vatten så hade vi fika på två av lekparkerna. Det finns faktiskt en hel del fina lekparker på promenadavstånd från där vi bor. Inte så ofta vi besöker någon annan än "vår egen", så det var kul med omväxling tyckte Connor.
 
Snurrkarusell på lekplats nummer tre.
 
 Lekpark tre hade även ett stort klätternät.
 
 Lekpark två hade en gunga som Connor inte sett så många av. I "vår" lekpark har däckgungorna ett däck.
 
 Stolt stolpjägare!

Grattis mamma 9 augusti 2017!

Idag fyller mamma år så då blir det kalas!
 
I år gratulerar vi med en plocklåda med lite gott och blandat...
 
 ...och blomster. Hipp hipp hurra!

BIK's mopedrally 2017

Ifjol deltog jag för första gången i BIK's mopedrally och det var så kul så det blev av i år igen! Tidigare hade jag varit där och tittat några gånger, men det är verkligen extra kul att vara med själv. Lördagen den 5 augusti var det dags. Man kör två banor och längs dem finns stopp med tipspromenadfrågor. Fina vägar att köra på, särskilt den upp till Häljeboda. Vid slutet av varje bana (när man är tillbaka på Kolstavallen) så är det praktiska stationer. Det gick bra i år med 13 poäng av 17 möjliga. Full pott på de praktiska stationerna (som gav 3 poäng vardera vid full poäng)! Det var visst min typ av uppgifter i år, trots att jag inte trodde jag hade något balanssinne alls. Pappa var också med och körde och hamnade på samma poäng som mig.
 
Skiljeuppgiften gissade jag 4 kg fel på (frågan var vad en Rex-moped som fanns på plats vägde). Som vinst valde jag presentkort på Gunnarskogs Pizzeria.
 
Kolstavallen har fint läge vid sjön Övre Vassbotten.
 
 
 
 
Bara en bråkdel av de 134 mopeder som folk deltog med. I sista kollaget så är bilden längst till vänster tagen vid en kontrollpunkt med frågor på bana 2. Ni ser min mopeds styre i förgrunden.
 
 Första praktiska uppgiften var balansgång. Jag klarade hela vägen! Förväntade mig verkligen inte det.
 
 Andra praktiska uppgiften var omvänd cykel. Här cyklar pappa. Pirrigt för det var många som tittade på och när jag stod i kön var det flera som tippade och ramlade. Huha, tänkte jag, det där kommer inte gå. Men det gick galant! Och det var faktiskt riktigt kul!
 

Titanic-utställningen Örebro

Igår gjorde vi en roadtrip hela lilla familjen samt syrran och Maria. Resan gick till Örebro för Titanic-utställningen. Den håller på till och med 27 augusti och jag rekommenderar den verkligen! Men förboka biljett! Det var mycket folk. Det var väldigt rörande och intressant. Några grejer jag tyckte var mest intressant var de personliga historierna, sakerna från Titanic (en del saker var från Olympic, Titanics systerskepp, och såg likadana ut), modellen där man kunde titta inuti skeppet och isberget man fick känna på samt att passagerarlistorna var väldigt gripande. Särskilt det att listan på omkomna i första klass var relativt kort medan de över dem i tredje klass och över besättningen var väldigt långa.
 
Audioguiden man hade gjorde att man gick som i sin egen värld. Jag har aldrig varit med om ett museum där folk varit SÅ tysta som de var här. Connor hade också audioguide och gick och tittade på allt. 90 minuter, så jag är väldigt stolt över honom!
 
 
Inga kort på utställningen, men i denna korridor som var byggd som en första klass-korridor på Titanic kunde jag inte motstå bara en liten bild. Det var en häftig känsla att gå i den!
 
 I shoppen stod denna på uppvisning.
 
 Detta stod också i shoppen.
 
 Connor blev förtjust i att de hade Fidget spinners i shoppen och fick köpa sig ett eget litet minne.
 
 Det första vi fick göra när vi gick in på utställningen var att ta kort. Så fint! Förutom det så köpte jag en tablettask och en kylskåpsmagnet.
 
 När vi skulle käka efter utställningen så hittade Connor en bil.

Whoho, jag vann en Powerbank!

Jag tävlade genom att skicka in ett sommarresetips till tidningen Amuse och hade turen att vinna! Så jag var till AudioVideo och det blev fototagning vid överlämnandet av vinsten och allt...hehe...
 
Och bilden blev med i tidningen. Jag och en till var det som vann.

Sett filmen Han är tillbaka (Er ist wieder da)

Spoilers?
 
Adolf Hitler vaknar upp i det tjugoförsta århundradet. Mycket har förändrats och han ger sig ut på en upptäcksfärd där han förfäras över saker han ser.
 
Den här filmen är både relevant och totalt fruktansvärd! Till en början verkar den vara en komedi, men sedan blir den riktigt obehaglig. Det förekommer intervjuer med folk på gatan där de diskuterar med Hitler. Dessa är otroligt realistiska. Jag är inte helt säker på om det är skådespelare eller inte och har inte hittat något klargörande på nätet heller...
 
Men även OM det är skådespelare och de följer manus så är det hemskt för sådant som de säger, som i mina öron låter extremt, SÄGS på riktigt här och nu av folk, av politiker etc. Skrattet fastnar därför i halsen och blir till en klump av fasa istället. Men just detta är varför den även är relevant. Det måste lyftas fram, man måste våga prata om allt. Filmen är en satirisk kritik av dagens samhälle och väcker många tankar. Dock klarar nog inte alla att se den. Jag mådde stundtals väldigt dåligt och min sambo klarade inte att se den till slutet. Den människosynen som en del har är så svår att greppa... så tragiskt att sådant ens existerar.
 
Filmaffisch från imdb.

Stolpjakt i Åmotfors avbockad!

För tredje året begav Robin och jag oss iväg till Åmotfors med Mikaela och Jörgen. Jag gillar denna tradition! Denna gång ingick en väg som kryllade av smågrodor, möte med älg och (helt otroligt) INGET blodvite som jag förstod...hehe... Vi var väldigt möra och trötta efteråt, men hade en kul dag! Vi hittade alla stolpar och även stället där det skulle finnas en stolpe (som saknades).
 
Älven i Åmotfors. När vi närmade oss de två sista stolparna.

Artscape i Arvika

Just nu pågår ett stort projekt i Arvika. En gatukonstfestival som även tar plats i 9 andra kommuner i Värmland - Artscape. Connor och jag var förbi och kollade idag. De har nyligen startat och det kommer bli så spännande att se hur dessa väggar blir. Härligt med liv!
 
 

Foton från Tuddal

När syrran, pappa och jag var i Norge i helgen så passade jag på att ta lite kort när solen var framme. Hade även med en liten trollslända som drivs av solceller och den hänger så fint vid husvagnen nu. Sista sommaren på denna camping. Pappa har varit här årligen i över 30 år. Syrran och jag har börjat mer på senare år. Men i slutet av sommaren flyttar vi husvagnen. Det blir dock inte så lång flytt, men nytt ändå. Tråkigt, men det blir nog bra till slut.
 
Bjårvatnet.
 
 
 
 
Trollsländan lyste så fint på kvällen.

RSS 2.0