Röda korset och sjukpaus

Idag var Röda Korset Gunnarskogs höstfest. Jag hade lovat att bidra med två brödvinster och att hjälpa till (mamma är med i kretsen) så jag drog mig dit trots sjukdomsåterfall. Drar mig inte gärna ur i första taget när jag lovat något. Det var trevligt där, trots att jag hade en dunkande huvudvärk hela tiden. Jag vann en del grejer och även Connor vann, trots att han inte var med.
 
Jag bjöd och fick två paket i paketauktionen åt Connor och det var nummer på dem och utlottning av vinster. Han fick ett paket av sin mormor också. Jag bjöd och fick även ett paket till mig själv för det tyckte jag att jag kunde få. Köpte ett par grönsakspåsar (även de med nummer), köpte brödlotter och andra lotter (åror som de kallas).
 
Connor blev jätteglad åt alla grejer när jag kom hem. Men mest glad var han nog att se mig för han var lite extra kelig. Nu ska jag ta igen mig ordentligt så att jag blir frisk någon gång! Så tråkigt att jag inte kommer klara att arbetspröva i början av kommande vecka...
 
Brödet jag bidrog med.
 
Så kallade "åror".
 
Connor var nyfiken på paketen som jag bjöd på.
 
Innehållet i barnpaketen. Två glas med lejon på, pennor, glitterfärg med pensel, klistermärken och godis. Godiset får Robin. Connor fick även storvinst. Korg med mycket gottigt. Det får bli grönsakssoppa framöver då jag köpte två påsar grönsaker i lotteriet och det var mycket i varje påse. Vinster: handmålad vas och värmeljus samt mörk choklad och julset med handduk, grytvante och grytlapp.

Min diet?

Nu när jag går på Tui Na-massage så har jag fått fylla i en hälsoblankett med en del frågor om vanor, livssituation, problem och så vidare. En punkt var diet. Om man till exempel är vegetarian, laktosintolerant eller annat. Min diet? "Undviker allt som är light". Haha! Det är väl en diet, eller? När det gäller forskning på lightprodukter och tillsatser så är det mycket teorier, men inte så mycket bevis. Jag gör dock som jag alltid gjort och följer magkänslan, det vill säga undviker lightprodukter och äter sådant med riktigt fett och socker (har dock minskat mycket på sockerintag de senaste åren, men hellre det än fejksocker) och rör på mig i den utsträckning jag orkar. Jag tror inte på bara lightprodukter då det gäller folk som vill gå ner i vikt. Snarare tror jag det handlar om att äta nyttigt kombinerat med motion. För det känns lite konstigt om en person inte motionerar och sedan tar en cola light till chipsen för att det "är nyttigare".
 
Kanske skulle döpa "min diet" till något "catchy"? Typ som Real Deal-dieten eller nåt liknande...hehe... Fast fanns det inte ett tv-program som hette så? Eller det kanske var "Deal or no deal"... Folk har blivit irriterade över "min diet" tidigare. Har aldrig haft problem med övervikt, men blev då så "snällt" informerad en gång att "dina artärer är säkert igenproppade med fett...sånt ser man ju inte på utsidan". Mmm..jo, jag tackar jag. Med alla undersökningar jag gått genom över åren så är detta dock kollat så jag är inte orolig. Snälla människor det finns, eller hur? Man får inte vara "tvärtom" när det gäller något och inte heller detta med vikt. När jag säger att vikt inte spelar någon roll utan det handlar om hur man mår, så har jag uppenbarligen "fel" enligt en del.

Connor har använt pottan för första gången!

Idag så kissade Connor för första gången på pottan! Vid en hel del tillfällen tidigare har Connor suttit där, men det har aldrig hänt något. Jag missade det tyvärr då jag var på loppisen, men Robin berättade att Connor luftat och alltså varit utan blöja. Så sa han att han var kissnödig, men istället för att kissa direkt (som han annars gjort) så höll han sig så Robin hann ta fram pottan. Jag är så stolt över Connor! 1 augusti slutade han med nappen och idag har han klarat pottan för första gången!