Röda korset och sjukpaus

Idag var Röda Korset Gunnarskogs höstfest. Jag hade lovat att bidra med två brödvinster och att hjälpa till (mamma är med i kretsen) så jag drog mig dit trots sjukdomsåterfall. Drar mig inte gärna ur i första taget när jag lovat något. Det var trevligt där, trots att jag hade en dunkande huvudvärk hela tiden. Jag vann en del grejer och även Connor vann, trots att han inte var med.
 
Jag bjöd och fick två paket i paketauktionen åt Connor och det var nummer på dem och utlottning av vinster. Han fick ett paket av sin mormor också. Jag bjöd och fick även ett paket till mig själv för det tyckte jag att jag kunde få. Köpte ett par grönsakspåsar (även de med nummer), köpte brödlotter och andra lotter (åror som de kallas).
 
Connor blev jätteglad åt alla grejer när jag kom hem. Men mest glad var han nog att se mig för han var lite extra kelig. Nu ska jag ta igen mig ordentligt så att jag blir frisk någon gång! Så tråkigt att jag inte kommer klara att arbetspröva i början av kommande vecka...
 
Brödet jag bidrog med.
 
Så kallade "åror".
 
Connor var nyfiken på paketen som jag bjöd på.
 
Innehållet i barnpaketen. Två glas med lejon på, pennor, glitterfärg med pensel, klistermärken och godis. Godiset får Robin. Connor fick även storvinst. Korg med mycket gottigt. Det får bli grönsakssoppa framöver då jag köpte två påsar grönsaker i lotteriet och det var mycket i varje påse. Vinster: handmålad vas och värmeljus samt mörk choklad och julset med handduk, grytvante och grytlapp.

Min diet?

Nu när jag går på Tui Na-massage så har jag fått fylla i en hälsoblankett med en del frågor om vanor, livssituation, problem och så vidare. En punkt var diet. Om man till exempel är vegetarian, laktosintolerant eller annat. Min diet? "Undviker allt som är light". Haha! Det är väl en diet, eller? När det gäller forskning på lightprodukter och tillsatser så är det mycket teorier, men inte så mycket bevis. Jag gör dock som jag alltid gjort och följer magkänslan, det vill säga undviker lightprodukter och äter sådant med riktigt fett och socker (har dock minskat mycket på sockerintag de senaste åren, men hellre det än fejksocker) och rör på mig i den utsträckning jag orkar. Jag tror inte på bara lightprodukter då det gäller folk som vill gå ner i vikt. Snarare tror jag det handlar om att äta nyttigt kombinerat med motion. För det känns lite konstigt om en person inte motionerar och sedan tar en cola light till chipsen för att det "är nyttigare".
 
Kanske skulle döpa "min diet" till något "catchy"? Typ som Real Deal-dieten eller nåt liknande...hehe... Fast fanns det inte ett tv-program som hette så? Eller det kanske var "Deal or no deal"... Folk har blivit irriterade över "min diet" tidigare. Har aldrig haft problem med övervikt, men blev då så "snällt" informerad en gång att "dina artärer är säkert igenproppade med fett...sånt ser man ju inte på utsidan". Mmm..jo, jag tackar jag. Med alla undersökningar jag gått genom över åren så är detta dock kollat så jag är inte orolig. Snälla människor det finns, eller hur? Man får inte vara "tvärtom" när det gäller något och inte heller detta med vikt. När jag säger att vikt inte spelar någon roll utan det handlar om hur man mår, så har jag uppenbarligen "fel" enligt en del.

Connor har använt pottan för första gången!

Idag så kissade Connor för första gången på pottan! Vid en hel del tillfällen tidigare har Connor suttit där, men det har aldrig hänt något. Jag missade det tyvärr då jag var på loppisen, men Robin berättade att Connor luftat och alltså varit utan blöja. Så sa han att han var kissnödig, men istället för att kissa direkt (som han annars gjort) så höll han sig så Robin hann ta fram pottan. Jag är så stolt över Connor! 1 augusti slutade han med nappen och idag har han klarat pottan för första gången!
 

Loppisen i Dottevik

Igår kväll fick jag återfall igen med halsont och ömhet i hela kroppen. Dock så hade jag ingen feber så ville inte lämna syrran i sticket med loppisen och blev därför med ändå. Fick en del sålt och det var kul! Köpte en grej till Connor också som han fick som belöning för en sak (det får ett eget inlägg, det han gjorde).
 
Min bit på loppisen.
 
Denna fick Connor av mig. När jag såg den på loppisen så tänkte jag på honom direkt. När jag kom hem och Kittys huvud stack upp ur en påse var Connor väldigt snabbt framme och sa "Kitty" med glädje i rösten.

Vill sååå gärna på Iron Maiden

Biljetter släpps den 2 oktober. Jag har sett dem live 5 gånger och senast var 2008. Tycker verkligen det är dags igen. Tyvärr så har jag inte råd, i alla fall inte just nu, och jag vet av erfarenhet att Iron Maiden-biljetter försvinner i ett nafs. En gång satt jag inne på Ticnet en halvtimme innan släpp och fick ändå inte tag på biljetter, SÅ fort går det.
 
Men jag får drömma och hoppas på att kanske kanske kanske det kommer finnas någon biljett längre fram. Dock så köper jag INTE biljett till ockerpris! Jag har varit med om att 5 minuter efter att biljetter sålt slut så har de funnits för dubbla och ibland tredubbla priset på någon annonsmarknad. De idioter som tjänar pengar på det viset borde skämmas!
 
Fast nu glömmer jag dessa typer för en stund och drömmer mig bort till några av de bästa livekonserterna jag varit på.
 
Innan spelning på Ullevi 26 juli 2008. 3 gånger har jag haft sittplats och 2 gånger ståplats. På just denna spelning, senaste jag var på med Maiden, var jag otroligt förkyld och väldigt tacksam för min sittplats. Jag hade även lyckats få med mig Robin på hans första och sista Maiden-spelning.

Nya figurer till Duplot

Connors Duplo-figurer har varit väldigt homogena då det gällt hudfärg har jag märkt. Alla figurer har följt med i olika set. Kollade genom på nätet vilka set som finns och fann inget med en figur som var annat än ljus. Så jag kontaktade Lego och frågade dem och det finns ett set, men det säljs inte i Sverige just nu. Jag hade tur så en del figurer fanns kvar i deras lager i Danmark i alla fall så jag kunde beställa dem via telefon. Riktigt bra service!
 
Idag kom figurerna med posten.
 
Nya tillskottet till familjen.

Böcker till Connor på månadshandlingen

Connor är lite krasslig så hans snälla moster kom hit och passade honom idag så vi kunde åka och månadshandla. Förstår mig inte riktigt på månadshandlingen förresten... Vi handlar ungefär samma saker varje gång och ungefär lika mycket av allt. Men ändå så blir det dyrare och dyrare för varje gång. Smyghöjs det priser eller? Nån krona här och där gör en del i slutändan när man handlar så mycket som vi gör en gång i månaden. Har sparat kvitton så kanske ska gräva fram de som är 1 år gamla och kolla. Låter inte så kul i och för sig så sparar nog det till en regnig dag när jag inte har något annat att göra.
 
Connor fick en bok från Robin och en bok från mig som uppmuntran när han varit sjuk. Självklart ska Robin vara värst och köpa större bok...hehe... Brandbilsboken kostade 39 kronor och Pixi-boken om djur kostade 12 kronor (jag är mer ekonomisk också *blink blink*).
 
Hittade en fiffig liten LED-ficklampa på ICA Maxi. Den blir perfekt till när vi letar geocacher!

Torka aldrig tårar utan handskar - 8 oktober SVT

Nu vet jag när del 1 av Torka aldrig tårar utan handskar kommer visas på SVT. 8 oktober klockan 21.00. Ska bli spännande att se serien och även intressant att se hur många minuter en dags filmande, vid Solberga här i Arvika, blev i slutändan! Det märks om jag syns.
 
Så här såg jag ut som statist.

Vuxenpoäng eller? (Bensinkort)

Tidigare har vi haft bensinbudgeten på mitt bankkort, men det har inte varit supersmidigt eftersom vi ändå är två stycken som kör och båda ska kunna tanka. Vi gjorde slag i saken och har nu ett varsitt bensinkort (kopplade till samma konto). Nu överför vi månadens budget till det kontot istället och båda kan tanka utan att behöva tänka på att ha "rätt" kort med sig eftersom vi har ett varsitt. Vuxenpoäng eller? Hehe...
 

Loppis i Dottevikskolans gympasal 29 september

Lördag 29 september mellan 12.30-17.00 är det loppis i Dotteviksskolans gympasal, ifall ni är sugna. Syrran och jag ska vara med och sälja och jag har en hel del olika saker. Prydnader, tidningar, böcker, barnkläder, damkläder, husgeråd, dvd, plantor och mycket smått och gott. Jag har självklart med min ständiga plocklåda där det finns fullt med saker för både vuxna och barn för bara 5 kronor saken. Hoppas vi ses där!
 
En liten titt på min plocklåda. Rolig att gräva runt i!

Tokig på reklamfilm

Jo, det finns många reklamfilmer man kan bli tokig på, men nu på sistone så får jag hemska rysningar av nedanstående. Den är så deppig och "tom" på något vis och jag försöker zappa bort den direkt den dyker upp. Människorna i videon är så "döda" som man kan bli utan att vara fysiskt döda på riktigt.
 
Lana Del Rey gör reklam för H&M.

En "gammal" favorit

När jag var 10 år så var detta en av mina favoritlåtar! Kom på att leta upp den nu och fick rysningar direkt, så min musiksmak har inte förändrats supermycket. Lite kul att det är säckpipor med i den. Jag som är Skottlandstok sedan många år tillbaka.
 
Klippet går inte att bädda in så följ länken för att titta.
 
Rod Stewart - Rhythm of my heart. (1990).
 

Olika kyrkor

Moské=en sorts kyrka
 
Jag blir trött på de som vill förbjuda byggandet av moskéer i Sverige. Vi har religionsfrihet i vårt land så lika stor rätt som ni har att ha kyrkor, har dessa personer till sina moskéer. "Bevara svenskheten" är ett argument, men det klingar illa. Om ni vore tvungna att flytta/fly till ett land där en annan tro var majoritet, skulle ni då byta?
 
Det värsta argument jag hört är att "om de (invandrare eller svenskfödda med annan tro än "svensk" kristendom - min kommentar) inte kan rätta sig efter oss kan de åka tillbaka till sitt land. De ska vara tacksamma att de får vara här!" "Rätta sig" handlar för mig om att lära sig språket och den sociala "koden" så man klarar sig i samhället. Åter igen vill jag peka på att vi har religionsfrihet så vilken/vilka gudar folk väljer att tro på är upp till dem. Det är knappast någon "risk" att religionen "tar över", eller tror ni på allvar att alla i Sverige skulle konvertera?
 
För mig som är ateist så kan ståndpunkten vara: Varför alls ha byggnader för religiös dyrkan och bedjan oavsett om det är kyrka eller moské? Men jag accepterar att det finns folk som vill ha/behöver detta. Varför är inte ni lika toleranta? Vad är ni rädda för? Skulle man förbjuda allt som inte är "svenskt" så skulle ni inte ha era älskade kyrkor heller för då hade de förbjudits inträde i landet för strax över 1000 år sedan då kristendomen importerades.

Ljudböcker inget för mig

Som jag skrev om i ett tidigare inlägg så var jag på biblioteket och lånade en ljudbok digitalt på mitt USB-minne i slutet av augusti. Det var verkligen inget för mig. Jag har tagit mig genom tre kapitel, men det är så otroligt segt att höra en annan person läsa. Det går så sakta! Det är verkligen bra att detta finns för de som inte vill/gillar/kan läsa, men ändå vill ta del av böcker, fast för mig var det en flopp. Kommer inte lyssna färdigt på denna bok utan istället kanske låna och läsa den.
 
Läsfantast redan som barn.

Sjuk - vad gör man?

Jaha, så blev jag sjuk då. Har fått vila mycket och kurera mig så gott det gått. Robin har varit ledig idag så jag har kunnat ta ikapp en hel del läsande och tänk vad härligt det har varit att bara kunna plöja genom en bok som förr då man hade mer än 5 minuter åt gången på sig. Hade jag inte varit sjuk så hade det varit helt perfekt! Fast hade jag inte varit sjuk så hade jag förmodligen inte ägnat tiden åt att läsa.
 

Sett filmen Dagbok från en motorcykel

Spoilers förekommer!
 

Berättelsen om Ernesto innan han blev mer känd som "El Che" Guevara. Filmen är baserad på Guevaras första resa genom Latinamerika som medicinstuderande med lepra som specialitet.

 

Den första timmen är dryg. Jag undrade hur jag skulle klara mig genom en timme till, men då hände något. Filmen djupnade och blev intressant. Riktigt intressant! Och engagerande! Jag blir så arg på en del omständigheter som tas upp i filmen angående leprakolonin som Ernesto och hans vän Alberto besöker och jobbar på ett tag.

 

Nunnornas sätt att överlägset se ner på de sjuka tar hårdast för mig. De vårdar och tar hand om dem, men samtidigt med den där överlägsna tonen konstant närvarande. Till exempel så tvingas alla friska att ha handskar på sig när de är på kolonin. Behandlad lepra smittar inte så användandet av handskar är en symbolisk gest som jag tycker säger: "Du är äcklig och smutsig och jag är så mycket bättre och renare än dig." Det gör mig arg. Men Ernesto och Alberto bryter mot regeln och behandlar de sjuka som människor. Det är härligt att se!

 

En annan regel som får mig att se rött är att nunnorna bara serverar mat till de som går på mässan. Deras religiösa mässa det vill säga. Flertalet patienter är urinvånare och har därför en annan tro. Det stör mig otroligt mycket att nunnorna förvägrar folk en basvara om de inte följer deras religion. Alla måste äta. Patetiskt beteende från nunnorna!

 

Som sagt en engagerande film som jag kan rekommendera! Vyerna som de färdas i är vackra, men det som berör i filmen är just det mänskliga.

 


Läst klart: Den förskräckliga apan och andra berättelser av Stephen King

Spoilers?
 
Flera noveller samlade i en bok.
 
En del av berättelserna är bra, men övervägande delen är inte skrämmande utan mest sega. Jag gillar "Dimman", "Flotten", "Strandvärld", "Farbror Ottos lastbil" och "Sundet". Där fanns oftast ett flyt och en härlig stämning. Dimman har gjorts till film, men berättelsen är väldigt annorlunda. Flotten var med som en sekvens i Creepshow II och funkade faktiskt aningen bättre som film enligt mitt tycke. De övriga berättelserna har jag inte sett någon filmatisering av och därför var jag mer fri att använda min egen fantasi. Därför tyckte jag att det var konstigt att jag bara gillade 5 berättelser av 22, men jag tyckte att de var sega på något vis, som sagt.
 
Kan rekommendera boken ändå för någon pärla kan man nog hitta oavsett vilken lässtil man brukar ha. Berättelserna är alla anknytna till skräck och rysare på något vis, men spänner ändå över en ganska bred grund.
 

Present och mumsig glass

Igår hade vi besök av en släkting som inte kunde komma på Connors kalas på grund av förkylning. Connor fick present, vi fikade, åt glass och gjorde t-shirttryck. Det var riktigt kul!
 
Connors present.
 
Glass som jag inte testat förut, men den har sett smaskig ut i reklamen. Och tänka sig, reklamen stämde för en gångs skull. Den var jättegod! Kan rekommendera den! Väldigt fin också. Tasty Blueberry & Vanilla står det.

Firat katten Stina 10 år!

Idag var vi till Connors mormor och morfar för att katten Stina fyller 10 år. Vi grattade med två burkar kattgodis och båda sorter fick Mycket Väl Godkänt av Stina som mumsade i sig rätt många.
 
Jag planterade även lite ljung på katterna Tulos och Sillas gravar.
 
Stina mumsade på och hade inte tid att titta upp och le för ett kort.
 
Ska fixa till kantstenarna framöver och gå på jakt efter mossa att ha runt ljungen.

Glassen Himmelsk röra

För flera år sedan mailade jag glassbolaget bakom denna smak. Hade smakat den flera gånger då jag varit i Stockholm, men på hemmaort fanns den inte. Därför mailade jag om att jag skulle vilja ha en förpackning som man kan köpa i affären. Jag fick ett svar där de tackade för mina åsikter och att de skulle ta det med sig framöver. Standardsvar, tänkte jag. Men kanske fler personer mailade dem, ringde dem, skrev till dem? För titta vad jag hittade i affären igår:
 
Yey!

Bolltäcke

Under en tvåveckorsperiod ska jag testa ett bolltäcke. Det kan hjälpa folk som på grund av värk har sömnproblem. Jag är villig att testa allt utom sömnmedel för att få bättre sömn.
 
Som det är nu så har jag problem med både insomning och själva sömnen. Det brukar ta mellan 1-2 timmar för mig att somna även om jag är hur trött som helst. En del gånger tar det upp till 4 timmar för mig att somna, så ni kan förstå att det är frustrerande. När jag sedan sover så sover jag väldigt lätt. Flera läkare och sjukgymnaster har sagt att det är som att jag sover en decimeter ovanför madrassen för kroppen är så spänd och ond. Ingen vidare djupsömn för mig alltså, vilket jag även märker eftersom jag vaknar av nästan allt ljud.
 
Katterna gillar verkligen bolltäcket.

Gratulationer

Idag fick Connor presenter av faster Simone med familj. Efter det var vi och grattade Loke som fyller år idag. En dag med gratulationer. Loke fick en radiostyrd truck av oss och Neo fick en liten brandbil så han inte skulle känna sig bortglömd.
 
Connors presenter.

Ansikten i ingenting

Jag kom att tänka på att folk kan se ansikten bakom gardiner, i rostat bröd, i molnformationer och så vidare. Ibland har det till och med berättats om "spöken" i bilder och då har det ofta varit några veck i en gardin, något fel i framkallningen eller liknande. Att jag kom att tänka på detta var för att jag lade upp ett par byxor till försäljning i ett köp och sälj-forum på Facebook. Facebook har ett "ansiktsprogram" där det känns av om det är ett ansikte på fotot. Det bildas en ruta kring ansiktet som man kan klicka på för att "tagga" personen.
 
Här tycker Facebooks program att det är ett ansikte. Och när jag tittat på det en stund så visst ser det ut som ett ansikte. Som en panna, ögon och en bit av en näsa. Det tror jag förklarar många så kallade "spökbilder".

Tanka bilen är väl kul...

...not. Men idag var det ganska vackert! Inte siffrorna som bara steg och steg, utan himlen. Eftersom jag alltid knäpper på den där spärren så det tankar av sig själv så hade jag möjlighet att ta upp kameran och föreviga de härliga färgerna.
 

Bubbelbad på annat vis

Ren och skär glädje från Connor.

Sett filmen 21 Jump Street

Spoilers förekommer!
 
Poliserna Schmidt och Jenko ser unga ut och blir rekryterade till enheten på 21 Jump Street som går ut på att infiltrera skolor för att lösa brott. Deras första uppdrag blir att hitta den som ligger bakom en drogliga på en lokal high school.
 
Filmen är helt annorlunda än tv-serien, men man försöker ändå binda ihop dem. Jag gillar hur de gör det. Istället för att detta är en sorts remake så är det en fortsättning på serien. Flera av karaktärerna från serien dyker nämligen upp och det tycker jag är kul. Storspoiler! Fast jag förstår inte riktigt poängen med att totalt peppra livet ur Johnny Depps och Peter DeLuises karaktärer.

I vissa skämt går de alldeles för långt för att det ska vara roligt överhuvudtaget. Det är mestadels ganska barnslig humor, vilket inte förvånade mig så värst då Jonah Hill är en av de som ligger bakom. Filmen är ändå ganska roande för stunden (förutom det jag skrivit om då det går för långt för då åker skämskudden fram). De har massakrerat 21 Jump Street-temalåten. Förstår inte varför en del får för sig att de kan göra klassiska låtar bättre, för det lyckas de inte med.
 

Kallt att cykla

Trots att jag tog på mig en gosig fleecejacka under min vanliga jacka så var det kallt att cykla till Tilde Tryck idag. Tycker kylan kan komma gradvis istället så man hinner vänja sig.
 
I Stadsparken satt en fågel och såg vilsen ut. Stannade och tog kort för en sådan här tror jag inte att jag sett förut. Någon som vet vad det är?

Hittat vår första geocache utomlands

När vi var på väg för att hälsa på några vänner igår tog vi en sväng inom norska gränsen för att ta en cache vid Fredsplassen. Vi lämnade av Travel Bug där så får vi hoppas att någon mer hjälper den till dess mål.

Efter en lite svårhittad adress så hittade vi till slut hem till våra vänner och var hos dem några timmar. Det första så var barnen blyga, men det släppte efter ett tag så de lekte för fullt. Connor var väldigt förtjust i en träningsmaskin som de hade.
 
Vår första norska geocache.
 

Bye bye Travel Bug! Lycka till på din resa!

Öppna förskolan-fynd

Connor och jag var till Öppna förskolan idag och det visade sig att det hade varit barnklädsäljar/köpar/bytar-vecka förra veckan och en hel del var kvar. Där strosade jag alltså runt och hittade flera saker som jag köpte. Måste hålla koll på när nästa vecka är så jag kan ha med några kläder jag också.
 
Annars så var Connor, som vanligt, lite blyg till att börja med och ville ha med mig överallt. Efter ungefär en halvtimme släppte det och jag fick gå och leta efter honom istället.
 
Hittade riktigt färgglada saker!

Överraskning med posten

Jag samlar poäng i Liberoklubben och beställde för ett tag sedan ett Duplo-set. Alla set innehåller tre byggbitar, men vilken figur man får är en överraskning.
 
Vad kan det vara för figur i? Spännande, tyckte Connor. Han hade ingen av figurerna tidigare.
 

En apa var det.

Kolsyrad dricka

Robin och jag delade på en melonläsk förrförra veckan. Köpte den bara för att det var Simpsons på och det såg lite kul ut. Läsken var väl ok. Smakade som någon Cube-dryck. Connor visade rejält intresse och ville smaka. Han hade inte druckit kolsyra en enda gång hittills. Så han fick testa. Direkt han fick det i munnen så ställde han sig bara och gapade, räckte ut tungan, spottade och sa: "oooäääääähhhh!" Ingen höjdare med andra ord.
 
Detta var riktigt bra för när vi dricker läsk numera och Connor vill smaka så bara påminner vi honom om hans egen reaktion och då vill han inte smaka längre.
 
Denna var det vi testade.

The Dictator på dvd/bluray


Här kan filmen köpas: The Dictator
 
Jag såg denna film på en möhippa och även fast humorn inte var av mitt slag så väckte filmen många tankar om fördomar, stereotyper och orättvis behandling. Man kan antingen se den som en lättsam komedi eller se budskapet under, eller kanske både ock?
 
Jag tycker speciellt att en helikopterscen är både rolig och visar på allvarliga fördomar. Då jag recenserade filmen skrev jag:
 
"En helikopterscen är väldigt rolig eftersom den visar hur stereotyper och fördomar kan leda till missförstånd, rädsla och hat. Ni kanske undrar vad jag menar med att en scen som visar något sådant är rolig, men genom humor kan man ibland visa på riktiga dumheter och nå fram till folk på ett annat vis än om man pratar allvar."

Frivillig till massage

Ikväll ska jag till en kompis och "hjälpa" henne med sin massageutbildning genom att vara frivillig att öva på...hehehe... Kan väl säga att det inte krävs någon värre övertalning för att få mig att bli frivillig till det.
 

Två fotoårsböcker nu

När Connor fyllt år så beställer jag en fotobok över det gångna året och avslutar alltid med en bild från hans födelsedag. Nu har han haft två födelsedagar och därför har vi två böcker.
 
De ser väldigt olika ut, men jag har en plan med det. Alla böckerna ska se olika ut år från år så det blir en härlig variation ju större samlingen blir.
 

Trots att böckerna är späckade med bilder så var jag tvungen att välja bort en del. Vi tar ganska mycket kort. Det var svårt, men i slutändan tror jag att vi fick med de där bilderna som ligger extra varmt i hjärtat.

Grattis kompis!

Var på 30-årsfest igår. Många jag inte träffat förut, men det var nice. Pratade nostalgi-tvspel, musik, tidigare fester, film, filmmässor etc. Tack så mycket för att vi fick komma!
 
En del presenter.

Balkongspråk

Jag har insett att jag har ett balkongspråk som visar när jag tycker att årstiden har ändrats.
 
1. När jag tar bort grangirlangen på balkongen så är det vår.
2. När jag hänger tvätt på balkongen så är det sommar.
3. När ljungen finner sin väg till balkongen så är det höst.
4. När grangirlangen sätts upp på balkongen så är det vinter.
 
Jag har märkt att detta inte alltid följer andras uppfattning av när årstiderna ändras, men jag följer inget visst datum utan går på känsla så det blir lite som det blir.
 
Idag hängde jag upp ljung på balkongen.

Sett filmen The Woman in Black

Spoilers förekommer!
 
En ung advokat reser till en liten by för att reda ut ett dödsbo efter en nyligen avliden änka. Väl på plats märker han att något mystiskt håller ett hårt tag om byn, vilket lett till att många barn dött genom åren.
 
Jag hade för höga förväntningar på denna film tyvärr. Hade sett en teaser-scen ut den och tyckte den verkade riktigt kuslig. Filmen är som en gammal spökhistoria så det går att räkna ut allt eftersom det följer en viss mall. Som jag skrivit förut så kan det fungera ibland, men jag vet inte varför denna film inte fungerar för mig. Jag hoppar till när en fågel plötsligt dyker upp i en billig "hoppa-till"-effekt, men just sådana scener är gjorda för att man ska skrämmas för stunden och det ger ingen stämning alls. Jag tror att en orsak till att jag inte får till någon stämning är att det används dataeffekter för att få spöket och barnen att se ut som just döda människor. Dataeffekter har aldrig skrämt mig för att jag i bakhuvudet vet att det inte är där "på riktigt". Smink är inte på riktigt heller, men det är ändå DÄR.
 
Sedan känns det som att de drar ut på en del scener bara för att man ska kunna ta sig en lång ordentlig titt (på till exempel spöket). Jag föredrar om man bara får ana sig till att man ser något. I stil med: "Vad var det där som jag såg i ögonvrån" och sedan börjar hjärnan fylla i det man missat. Då kan det bli riktigt kusligt, för det finns inget kusligare än ens egen hjärna egentligen. En del kan man dock inte fylla i och filmen har många lösa ändar som det aldrig fördjupas i eller förklaras.
 
Daniel Radcliffe är en lite väl ung pappa, men är annars väldigt bra i filmen. Han är definitivt inte Harry Potter längre. Övriga skådespelare är bra. Jag tycker det är kul att nannyn spelas av Jessica Raine som spelade huvudrollen i mini-serien Barnmorskan i East End, som jag verkligen gillade! Hon hade en väldigt liten roll i denna film dock. Slutet i filmen tycker jag är värst. Jag sitter där och vet exakt vad som kommer hända och vill gärna bara stänga av hela alltet för att det INTE är ett bra slut, men det har bara hänt ett fåtal gånger att jag inte sett färdigt ett film så jag ser färdigt. Storspoiler! Förstår inte varför slutet inte kunde få vara i den verkliga världen utan att man var tvungen att visa hur pappan och sonen återförenades med mamman som dog i barnsäng. Det var lite för mycket "så lyckliga vi är...gullenutt".
 

Två cacher och vår första Travel Bug

Trotsade blåsten och tog en promenad idag, hela lilla familjen + en kompis. Vi jagade cacher och lyckades hitta två stycken. Roligt! I den ena låg vår första så kallade "Trackable", en Travel Bug. Den har ett uppdrag och vi ska hjälpa den med det...hehe...
 

7-årsjubileum ♥

Idag har Robin och jag varit tillsammans i 7 år. Oj oj! Framåt kvällen blir det nog något extra gott att äta. Jag fick blommor redan igår. Robin har inte fått presenten från mig än. Det är ett Lego-set med Gandalf Arriving från Sagan om ringen...hihihi... Vi gillar Lego båda två. Det gäller att ha barnasinnet kvar!
 
Mina vackra blommor.

Egenodlade tomater

Har under sommaren haft tomatplantor på balkongen, så kallade balkongtomater. Förra veckan tog jag in dem så de står i köksfönstret då det började bli kallt ute. Idag plockade vi de första färdiga tomaterna. De är som körsbärstomater i storlek ungefär och helt otroligt goda! Mycket saftigare och mer smak än affärsköpta. Nu väntar vi på att övriga tomater ska bli röda de också.
 
Fyra av de fem tomater som var redo. Jag hann inte få kort på alla för Connor stoppade en i munnen direkt.

Begränsande typer!

Jag blev bestört över en förälders beteende mot sitt barn på Torsbymârten. Connor var med mormor och käkade mjukglass så jag tittade runt lite själv (som tur var för hade Connor varit med så hade jag nog inte orkat hålla tyst, fast det kanske hade varit bra egentligen). Jag stod och kollade på leksaker och det var blandat med lekmat, spisar, tvättmaskiner, strykjärn och liknande. Två föräldrar (jag antog att det var föräldrar, men det kan ha varit andra vuxna som gick med barnet också) kommer med ett barn i en kärra. Barnet ser dessa leksaker, pekar och utbrister glatt: "Ååååååh! Titta! Jag vill se. En sån där vill jag ha." Och pappan ryter till (i utskällningsstil): "NEJ, sånt är INTE för dig. Du är POJKE!" Barnet kröp ihop i kärran och såg skrämt ut.
 
Jag stod och gapade. Sedan blev jag förbannad. Hallå! Tala om att begränsa sitt barn! Barnet visade intresse för en sak och pappan visade ilska. Självklart kommer inte barnet visa intresse för detta igen då pappan är med. Vad är det för patetiskt beteende från en förälder egentligen? Barnet kommer kanske i sin tur att föra detta vidare när han blir äldre och reta de pojkar som sticker ut och leker med saker som hans pappa sagt inte är för pojkar. Pappan kanske med andra ord skapar en mobbare. Och även om barnet kanske inte tar åt sig det på det viset och blir en mobbare så mådde han definitivt inte bra av att få en oprovocerad avhyvling på det viset. Det är fruktansvärt! Jag blir både arg och ledsen och jag skäms för dessa föräldrar.

Tävla med Sony om en Xperia Go och headphones

Jag deltar i en Sonytävling där man har chans att vinna en Sony Xperia Go som är vattentät. Då min gammaldags mobil sakta håller på att lägga av *snyft* så kommer jag vara tvungen att skaffa en ny mobil och vad är då bättre än en vattentät som är lite mer tålig? Man kan även vinna Sony DJ Headphones V55 vilket vore perfekt det också då mina gamla hörlurar är så gamla att de börjat flagna *yikes*

Genom Bloggerfy har jag fått möjlighet att anordna denna tävling i min blogg. NI har chansen att vinna dessa grejer om ni följer länken Sonytävling. Där står all info man behöver. Lycka till!
 

Sett filmen The Reef

Spoilers förekommer absolut! Verklighetsbaserad.
 
Fem vänner är ute i havet utanför Australiens kust då deras båt kapsejsar. En bestämmer sig för att vänta på den uppochnedvända båten, medan fyra bestämmer sig för att försöka simma mot en ö som de besökt tidigare.
 
Denna film lyckas kicka igång adrenalinet på mig. Det är en riktig nagelbitare (fast jag biter inte på naglarna, men ni vet vad jag menar). En sak är ändå rätt skum. Trots att det är en verklighetsbaserad historia och därför inte borde följa några mallar så kan jag lista ut vad som ska hända. Att det är en haj med vet man redan från början, men jag menar i vilken ordning folk kommer bli tagna av hajen. Att jag kan lista ut detta innebär dock inte att filmen är dålig. Jag tycker den är riktigt bra! En enda sak gillade jag inte och det var en effekt när hajen är extremt nära gruppen i början av filmen. Den ser bara dålig ut. Men övriga hajscener är riktigt snyggt gjorda.
 
Det är lite svårt egentligen att kunna bedöma en sådan här film och beskriva vad jag tycker om effekterna i och med att folk faktiskt har dött på riktigt. Lite morbitt. Kan i alla fall rekommendera filmen!
 

Föreläsning "Kvinnor, män och alla vi andra"

Har varit på en underbar föreläsning i Karlstad ikväll! Det var med Claes Schmidt/Sara Lund. Först träffade jag Thea en sväng innan. Det blev bara en kort stund, men kul att ses! Sedan gick jag in på Elite Stadshotellet och letade upp där vi skulle vara för föreläsningen. Det var mycket folk! Så kul! Speciellt i och med att ämnet är så viktigt.
 
Medborgarskolans beskrivning:
"En underhållande och interaktiv inspirationsföreläsning om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. De flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det tillåter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv. Vem programmerar din hjärna och vem bestämmer vad du ska tycka och tänka? Bara för att vi inte stött på ett visst fenomen tidigare, så betyder det inte att detta måste vara något onaturligt, onormalt eller ens ovanligt - det betyder förmodligen bara att vi är ovana vid just det fenomenet."
 
När jag läste om detta så kände jag direkt att denna föreläsning var jag tvungen att gå på. Det är ett antal år sedan nu som jag bestämde mig för att sluta anpassa mig efter vad folk tycker eller vad jag tror de tycker. När jag bestämde mig för att stå för vad jag tycker. Det har lett till en del konflikter, men som Sara Lund sa på föreläsningen: "Har någon problem med att du är *vegetarian* så är det deras problem." Vegetarian användes som exempel, därför skrev jag det inom *-tecken.
 
Det var otroligt många smarta saker som sades på föreläsningen! En del var bekräftelse på sådant som jag tänkt och en del var nytt för mig. Det är väldigt lustigt hur hjärnan funkar, visade ett experiment som gjordes på publiken. Det var mycket skratt, men även en hel del allvar.
 
Några saker jag lade lite extra på minnet:

Vi programmeras av våra föräldrar, skola och omgivning. Vi som är föräldrar nu har chansen att inte programmera våra barn efter vad de har mellan benen utan efter vad de har mellan öronen. Exakt vad jag strävar efter! Mina föräldrar sa aldrig till mig att jag inte kunde eller inte fick göra något bara för att jag var flicka. Jag kunde välja fritt. Detta vill jag föra vidare till mitt barn. Bara för att det finns folk som är rädda för detta så ska man inte behöva rätta sig. Sara tog upp hur man kan säga "pojkflicka" lite skrytsamt om sin dotter för att det är "fint" med "manliga" egenskaper, men att ingen säger flickpojke för att om en pojke har typiskt "kvinnliga" egenskaper "då är han ju b*g". Visst är det löjligt?
 
Och apropå sådana "visst är det så?" och "eller hur?". Håller man inte med så ska man inte vara tyst, för då är man passiv medhållare. Ett "Nej, det tycker jag inte" är inte så svårt att säga.
 
"Manligt" och "kvinnligt" är gamla synsätt på hur en person skulle vara, men det finns inget behov för det längre. Män gör typiskt "kvinnliga" saker och kvinnor gör typiskt "manliga" saker. Sara pratade på att för kvinnor är det mer fritt inom detta. Vi kan ha på oss vad vi vill och röra oss inom både manligt och kvinnligt. Men män är begränsade då det gäller kläder och även då det gäller rörelsefriheten inom det "kvinnliga" området. Dags att slopa det!
 
Låt ingen annan definiera vad du är! Klockrent! Folk har fördomar, så är det. Jag har en del fördomar jag också. Det finns nog ingen som är helt utan. Men vad andra tror och tycker definierar inte vad man är. Det är bara en själv som gör det. Säger jag till exempel att jag är feminist, så har folk en hel hög med fördomar om hur en feminist är. De tillskriver mig egenskaper som inte stämmer. Ett bra tips som Sara gav var att vara nyfiken. När någon säger något så kan man fråga istället för att ha förutfattade meningar. "Hur menar du nu?" till exempel är en väldigt bra fråga.
 
Kan rekommendera denna föreläsning till ALLA! Tycker den borde vara obligatorisk i skolor för respekt, förståelse och en öppenhet för de som inte är som en själv är något som det finns behov av!
 
Taggad för föreläsning.
 

I pausen tog jag lite frisk luft vid ett fönster i salen där vi var. Detta var den fina utsikten jag hade då. Vackra Klarälven.

Glömde kolla fickorna

Kastade byxorna i tvätten utan att kolla fickorna. Smart! Där försvann både mitt och Robins fiskekort.
 
Resterna av korten.

Stel arbetsprövning och hittat en till geocache

Jag var på Core igår, som jag skrev. Det kändes verkligen idag. Visste inte om jag skulle orka till Tilde Tryck för jag vaknade med en enorm huvudvärk och en kropp som gjorde ont överallt. Jag tog en smärtstillande och lade mig igen och efter ett tag gick faktiskt huvudvärken över i alla fall. Så jag orkade iväg. Men det var stelt och ömt arbete idag. Som jag skrivit tidigare så tror jag dock att träningen är bra i längden och att det kommer bli bättre. Stillasittande är definitivt inte bra.
 
När jag slutat så blev det en stund i lekparken först och när vi skulle gå in tog vi vägen förbi en geocache som skulle finnas riktigt nära där vi bor. GPS:en stämde inte riktigt, men till slut hittades den i alla fall. Vår nummer 9! Nu ska jag se om jag kan be min sambo om lite massage för fortsätter kroppen så här kommer jag inte orka sova.
 
En slända landade på Robin i lekparken. Den satt där rätt så länge innan den flög vidare. Så vacker!

Sett filmen Burlesque

Spoilers förekommer!
 
Ali (Christina Aguilera) flyttar från sin småstad till Los Angeles för att leva ett annat liv. Hon hittar burlesk-klubben som drivs av Tess (Cher) och faller pladask. Hon vill stå på scen och till slut får hon chansen att visa vad hon kan. Ska hon och Tess lyckas rädda klubben som är skyldig banken en massa pengar?
 
Tröttsamt! Det märks att Christina Aguilera har producerat denna film för allt handlar bara om hur otroligt snygg, vacker, oskyldig och sexig hennes karaktär är. Hon kan dansa, hon kan sjunga och nä men dra på trissor... hon har ett gott hjärta också! *ironi* Vad gör Kristen Bell med i filmen? Hon brukar vara bra, men med en del roller går det inte att göra något alls så hon är bara en utfyllnadskaraktär som förstås ska stärka Christina's karaktär och visa hur otroligt GODHJÄRTAD hon är (ironin har inte riktigt lämnat mig än). Det är en enda lång tröttsam egotripp och musiken är inte ens bra (i mitt tycke). Det som ska föreställa burlesk är riktig amatörteater också. Det är som en musikalshow med lite jazzdans bara. Ingen riktig burlesk alltså så att de kallar det för det känns fel.
 
Besattheten vid "sexiga" kläder, skor och smink är extrem också. Självklart ska Ali sukta efter märkesskor och vara "efter" för att hennes mamma dog när hon var sju år så att hon inte hann få en sminklektion av henne, för sminket är det bästa minnet som Tess har av sina mamma och hennes väninnor (när de samlades och radade upp allt smink hemma hos Tess och hennes mamma för att fixa sig innan de gick till jobbet). Visst om man gillar sådant, men i filmen framställs det som ett måste. Inga sådana saker är måsten!
 
Denna film kan man absolut missa om man inte är ett fan av antingen Christina Aguilera eller Cher (eller båda). Stanley Tucci och Alan Cumming är väl lite småcharmiga, men annars känns det som ett trött gäng. Att kameran är väldigt skakig i dialogscener är också ett irritationsmoment.
 

Första Core för terminen

Inte nog med att Funky Kidz började idag... jag började på Core också. Det började i torsdags, men jag kan bara gå en gång i veckan och söndagar passar bäst. Jag var inte riktigt så dålig som första gången jag var på Core, för nu kunde jag i alla fall rörelserna någorlunda. Men hjälp vad jobbigt det var! Fast kul också. Det var många deltagare idag så det var nästan fullt i gympasalen. Vi fick även besked om att vi ska börja träna med "pilatesbollar" så om man hade eller har möjlighet att köpa en så var det uppskattat att ta med då det inte finns förvaringsutrymme till många i lokalerna där. Så nu har jag beställt en boll som ska passa min längd. Undrar bara var JAG ska förvara den? *tittar runt i en full lägenhet*
 
Jo, jag beställde en lila då. Surprise! I "min" storlek så fanns det bara ett urval av färger och jag vill absolut inte ha rosa. Därför blev jag glad när jag "ramlade på" en lila.

Connors första gång på Funky Kidz

Idag började Funky Kidz. Robin och jag ska köra varannan gång och denna gång var min. Connor kom igång först på sista låten som handlade om att man skulle vilja vara katt. Den gillade han! När jag frågade efteråt vad han tyckte så sa han: "Roligt" och när jag frågade vad som var roligast så sa han: "Katt". Det blev svettigt åt mig för vi vuxna höll igång vi också under danserna. Efter danserna fick barnen frukt och Connor tryckte i sig en halv banan direkt. Tror det här kommer bli riktigt skoj och det var bra motorikövning för barnen. Det var många barn idag!
 
En enda låt var jag lite avig mot. Där sjungs om ett monster som är fult, men samtidigt att det är jättesnällt och roligt. Då är det inte fult enligt mig eftersom sådant är en smaksak. Fult för mig är när någon är taskig, elak eller liknande och har inte med yta att göra. Visst kan jag tycka att något ytligt är fult, men någon annan kanske tycker det är vackert så det handlar bara om smak och åsikter.
 
Tror de här danserna kan vara bra för min motorik också så vi kommer nog ha riktigt kul tillsammans framöver, Connor och jag.
 
Connor stretchade lite hemma först. Alla barn fick en namnbricka på dansen.

Sett filmen Swing vote

Spoilers förekommer!

Bud (Kevin Costner) har lovat sin dotter (Madeline Carroll) att rösta i valet, men uteblir från vallokalen på grund av att han druckit öl istället. Dottern väljer då att försöka rösta åt sin pappa. Det blir något fel med maskinen så rösten räknas inte. Detta upptäcks efteråt och eftersom valet är så tajt så är det en enda röst som fäller avgörandet. Bud är därför den enda person som kan bestämma vem som blir USA's nästa president. Mediapådraget blir stort och både Bud och hans dotter blir uppvaktade på alla sätt och vis. Kommer Bud ta sitt ansvar?
 
Filmen hade kunnat kortas en aning, men den var väldigt bra i övrigt. Det blir väldigt extremt när Bud's uttalanden misstolkas och de olika kandidaterna lovar de mest absurda grejer i reklamfilmer för att få Bud att rösta på just dem. Demokraterna lovar att stoppa invandringen och republikanerna lovar att tillåta samkönat äktenskap i landet och sedan lovar demokraterna att förbjuda alla aborter... Oj oj... vilken röra det blir. I en del filmer kan det bli jobbigt när missförstånden staplas på hög. Jag kan bli rejält irriterad på till exempel Mr. Bean när han ställer till det för mycket (även om jag vet att det löser sig i slutet). Men då det gäller denna film så är det bara komiskt (med en gnutta allvar).
 

Torsbymârten 2012

Idag åkte Connor och jag med mina föräldrar och min moster till Torsbymârten. Kommer missa Arvikamârten (förutom söndagen, men då är det bara tivoli och ingen marknad) i år och jag vill gärna gå på någon marknad. Det hör lite hösten till tycker jag.

Hade med en bärryggsäck som Connor satt i en del, men han gick även själv en hel del där det var lite mindre med folk. Vi hittade en del roliga grejer och till slut fick Connor åka en karusell och välja en ballong. Han ser inte ett dugg road ut i karuseller, likaså denna gång. Men när turen var slut så ville han åka mer och blev ledsen att det var över. Han blev dock glad igen när han såg ballongerna och förstod att denna gång fick han välja ut en att ta med hem. Vi hade passerat ganska många ballongställen på mârten och vi ville spara ballongköpet till sist.
 
Mjukglass är gott!
 

Connor valde karusell själv. Fast lite hjälp fick han för när han valde fritt så valde han en stor snurrsak som gick uppochner. Fick peka på barnkarusellerna och så fick han välja bland dem.
 

Connor fick en buss av sin mormor. Han valde den själv. Ballongen fick han av sin morfar och där valde han en häst. Jag hittade lite kläder och strumpor till honom. Det är med ett par lila strumpbyxor precis i kanten också. Bilden fick inte riktigt plats.
 

Jag hittade ett par slappa träningsbyxor, en hatt och ett par fingervantar till mig själv.

Fått Mini-REDE och medlemstidning

Mini-REDE, som jag beställde, kom för några dagar sedan och dagen efter att den kommit så fick vi Connors medlemsintyg och första tidning från Djurskyddet. Han gillar verkligen djur och lär sig snabbt vad de heter och hur de låter nu. Jag tycker det är superkul eftersom jag också är väldigt glad i djur.
 
Mini-REDE är full med roliga (och nyttiga) tips på vad man kan leka/göra/prata om.
 

Tidningen var rolig med många bilder. Pysslet är lite svårt för Connor än, men det kommer en dag det också.

Varit på fotoutställning samt hittat en till geocache

Vi letade runt lite på stan efter priser på vattenkokare eftersom vi ska byta. Billigast var en röd, men jag vill inte ha en röd *kräsen*. Så det blev ingen köpt idag i alla fall. Får kolla vidare. Under vårt sökande passerade vi Galleri 39 vid biblioteket och dörren stod öppen. Fotoutställning stod det så vi gick in och tittade. Härliga bilder! På en av bilderna såg jag en bil som jag känner igen. Det var lite lustigt att bara "trilla på" den sådär.
 
På hemvägen hittade vi en till geocache och det var verkligen den minsta vi hittat kan jag säga.
 
Kan rekommendera en titt ifall ni hinner (söndag sista dagen). Var riktigt härliga bilder! Man kunde rösta på sin favorit och ha en chans att vinna den. Jag röstade på nummer 16, men det var svårt för jag hittade flera favoriter.

Verkligen pluttig geocache. Hmm...torra händer har jag också.

Sett filmen Chronicle

Spoilers förekommer!
 
Tre killar hittar en mystisk sak i skogen och efter att ha rört vid den märker de att de börjar få superkrafter. Vad kan tre vanliga killar göra med sina nyvunna förmågor?
 
Filmen är filmad med handhållna kameror, men till skillnad från i Apollo 18 så lyckas man här låta bli att klanta sig. I Apollo 18 så syns ibland att en tredje person filmar eftersom båda astronauterna är med i bild medan kameran rör sig. I denna film händer samma sak, men det är för att en av killarna har "förmågan" att hålla kameran med sin mentala förmåga. Så när kameran hålls av någon annan förutom de tre killarna så är det egentligen så att den svävar.
 
Filmen väcker lite intressanta frågor. Vad skulle man göra om man fick superkrafter? Skulle kraften till slut ta över? Killen som har problem med en sjuk mamma och en misshandlande pappa verkar få starkast krafter, men samtidigt är han mest labil. Frågan är om det är på grund av att kraften är stark som han blir labil eller om det är för att han är labil som han blir starkast av de tre. Han gör en del knäppa ologiska grejer i alla fall. Innan han får krafter så är han inte bara illa behandlad hemma utan utstött i skolan. Det hade därför lätt kunnat bli en sådan där "revansch"-film, men det blir det inte. Lite synd, men samtidigt en bra filmtwist att det inte följer en mall.
 
Jag tycker helt klart att den var sevärd om man orkar med att det filmas som det gör. En del effekter är inte så bra och killarna borde definitivt ha tränat mer i selarna när de ska flyga. Tänk bara Christopher Reeve i Superman. Han fick det att se ut som att han flög på riktigt. Riktigt snyggt gjort! I denna film syns det verkligen att de INTE flyger.
 

Freddie For A Day-paket

Idag kom mitt Freddie For A Day-paket. Tyvärr en dag efter att vi haft tårta och firat Freddie's födelsedag. Men i övrigt är jag väldigt nöjd. Det var roliga grejer i paketet! Gav mustascher till Mirjas barn när vi var över med lite tårta idag och de verkade tycka att det var skoj.
 
Det följde med servetter, ballonger, receptkort (ska bli spännande att testa recepten), födelsedagskort, mustascher, nyckelring, små ljus, singel Barcelona limited edition (jag fick nummer 292 av 300), erbjudande och en fin tygpåse. Det ingår även en poster men den skickas separat så den har inte kommit än.

Karlstadsshoppingen denna månad

Igår var vi till Karlstad. Connor hade mormor hos sig och slapp bli med eftersom han håller på att hämta sig från förkylningen. Vi har nästan alltid med honom till Karlstad så det kändes lite skumt att han inte var där. Men måste erkänna att det gick lite snabbare att bli klar...hehe...
 
Connor fick en liten present i form av ett mjukt brännbollsträ med boll (30 kronor). Sedan så hittade jag en jättemysig mössa till honom på Polarn O. Pyret. Skönt att den går ner lite över öronen.
 

Vi hittade en fiffig febertermometer på Clas Ohlson. Man kan mäta både i örat och på pannan. Så nu slipper Connor rumptermometern.
 

Jag hittade lite skoj inne på Obs Bergvik (ja, det heter Coop numera men jag är van att kalla det för Obs Bergvik) i 10-kronorslådorna. Katten och fåret är anteckningsblock. Connors brännbollsträ var från Coop också förresten.
 

Köpte en  Ajax-produkt på ICA Maxi och fick med disktrasor. Jag gillar sånt!
 

Tack så mycket till Allas! Fick en lapp i förra tidningen så jag fick hämta ut en gratis pocketbok på Åhléns.

Freddie Mercury's födelsedag!

Idag på kvällen firade vi Freddie Mercury's födelsedag lite stillsamt med tårta. Syrran kom förbi. Freddie skulle ha blivit 66 år idag. Jag har svårt att föreställa mig honom i den åldern. Hur hade han varit, vad skulle han ha gjort? Han brukade ha hejdundrande stora födelsedagsfester i alla fall, så just idag hade han nog festat.
 
Jag hade gjort en speciell Freddie-tårta. Bilden är av Freddie's vaxdocka på Madame Tussaud's i London. Har tyvärr inga riktiga bilder på Freddie som jag har rättigheterna till, så det fick duga.

Sett filmen The Hunger Games

Spoilers förekommer!
 
Årligen väljs en flicka och en pojke från varje distrikt (tolv distrikt) ut för att tävla mot varandra på en arena tills bara en lever. När Katniss syster dras i lottningen så träder Katniss in som frivillig. Spelens första frivilliga deltagare. Hon och Peeta från hennes distrikt färdas till huvudstaden för att mätas i olika grenar (för att kunna sätta odds) innan dödandet börjar.
 
Jag har hört mycket om dessa böcker och filmer. Det har blivit höjt till skyarna och uppenbarligen har fler läst dessa böcker än Harry Potter nu. Själv förstår jag inte vad folk har blivit så förtjusta i. Filmen påminner om andra filmer, som till exempel japanska Battle Royale. Det är inget nytt som presenteras. Även då inga nyheter presenteras så kan en film vara bra, men denna lyckas inte engagera mig. Karaktärerna känns fejk och allting hastas genom. Antar att böckerna kanske är bättre (det brukar vara så), men filmen är ingen höjdare för mig i alla fall. Den gjorde mig inte speciellt lockad att läsa böckerna heller.
 
Filmen är dessutom slarvigt gjord. Det finns flera uppenbara missar i den, som till exempel när man inte hör några kanonskott när flera av deltagarna har dött (kanonskotten är ett sätt att markera att en till har dött och är ganska viktigt för att hålla koll på tävlingen, vilket gör det till pinsamma missar). Man får ingen som helst förklaring till varför Katniss inte är sur på Peeta efter hans förräderi mot henne utan istället pussar honom och man får ingen förklaring till varför Peeta gjorde som han gjorde. Min sambo har läst böckerna så han berättade att det förklaras i dem. Så menas att det inte är fristående filmer utan att man MÅSTE läsa böckerna eller? För visst måste de lämna ute en del saker ur filmen för att den skulle bli för lång annars, men då kan de väl lämna ute mindre viktiga saker och ha med de väsentliga i så fall?
 

Fyndat på second hand

Efter arbetsprövningen idag hade jag ett ärende för att ta ut kontanter till massagen som jag hade bokad på aftonen. Passade på att ta en tur på Röda Korsets Kupan och idag var det en lyckoträff. De hade fått in en mängd nya Dean Koontz-böcker, och i väldigt fint skick också! Tre stycken för en tia blev det. Hittade även två tröjor och ett linne (linnet hade fortfarande lappen kvar till och med).
 
Linnet är lila, den randiga tröjan föll jag för eftersom färgerna var så härliga och milda, den andra tröjan är grön.

Man får ta reda på det mesta själv...

Ja, så känns det i alla fall för det mesta inom vården. Jag är en vetgirig person. Jag vill veta vad saker betyder och har för verkan till exempel. Det märkte en härlig läkare på Karlstads sjukhus. Jag skulle få en CVK insatt och jag kollade intresserat när läkaren lade fram instrumenten och jag ställde även en del frågor (detta var när jag var gravid och hade hyperemesis gravidarum och var tvungen att få i mig näring). Läkaren verkade bli glad över mitt intresse så hen berättade precis vad som skedde och vad hen gjorde då CVK:n kom på plats (jag hade ett skynke över ansiktet och var tvungen att hålla huvudet böjt bortåt så kunde inte se ett dugg).
 
Tyvärr är det inte alltid så. Det skärs ner inom vården så många gånger har personalen helt enkelt inte tid att berätta och förklara allt som jag vill veta. Sedan så finns det de som inte verkar bry sig. De som man undrar över varför de jobbar inom vården som trots allt är ett yrke där man handskas med människor. Så NU för ett tag sedan när jag såg lite på programmet "Våra pinsamma kroppar" så fick jag veta vad ketoner är. Det enda jag visste innan var att en läkare hade hittat mycket ketoner i ett urinprov som jag lämnat när jag var gravid och därför var jag tvungen att läggas in i Karlstad för hjälp. Hade ingen aning om vad det innebar. Sedan så gled det ur minnet på mig (eller snarare lagrades lite längre bak) eftersom mitt fokus då låg på att bli bättre och sedan på förlossningen och omställningen med att bli mamma.
 
Ketoner uppkommer i förhöjd koncentration i urin och blod då kroppen svälter. När läkaren till slut sa att jag skulle läggas in så hade jag knappt fått behålla någon mat och bara lite dryck på en månad, men jag trodde ändå inte att jag höll på att svälta. Det var allvarligt ju! Och sådant talar de inte om för mig? Det hade de lätt kunnat göra för jag är inte en person som stressar upp mig över att VETA. Jag kan stressa upp mig över att INTE VETA saker. Och något som stör mig ännu mer, nu när jag vet att jag faktiskt svalt på grund av mitt illamående är att denna läkare vid första mötet sa att jag "överdrev" mitt illamående. Huh!

Gardinarrangemang

Kände för att byta gardiner nånstans och sovrummet fick bli offret...hehehe... Nej, skämt åsido. Kändes som att det var dags att byta bort lite sommargardiner och för att få till ett lite "lyxigare" intryck använde jag mig av både panellängder och kanallängder.
 
Connor sa: "Fint mamma" efteråt så jag tar det som ett bra betyg. Kanallängderna är mer lila än de ser ut på bilden.

Höstpigg i håret

När jag färgade håret sist så blev färgen precis som min egen, men allt eftersom tiden gått har den blekts och jag fick en ful utväxt (dålig hållbarhet på den färgen). Jag kommer få en utväxt nu också för då jag färgade håret under helgen valde jag en färg som inte alls är lik min egen, men då kommer det i alla fall vara mörkt och inte ljust som tidigare. Känns kul att pigga upp håret med lite färg också nu när hösten närmar sig.
 
Min nya hårfärg. Dark plum.

Sett filmen Historien om doktor Död

Spoilers?
 
Baserad på Jack Kevorkians liv och jobb. Han var den mest kända läkaren i USA som förespråkade läkarassisterat självmord (dödshjälp) för terminalt sjuka patienter.
 
En otroligt intressant och välspelad film! Jag satt som klistrad från början till slut. Den visar på hur Kevorkian fick ta till desperata metoder för att hjälpa de patienter som sökte sig till honom, på grund av att det han gjorde inte var godkänt. Han blev förföljd av religiösa grupper som totalt missuppfattat hans syfte att hjälpa folk. De trodde till exempel att han ville döda alla som satt i rullstol. Vid en demonstration så är det en skylt som griper tag i mig. En kille i rullstol håller upp "Please don't kill me". Ett bevis för att människor inte vill ta reda på djupare fakta ibland utan bara ser det de vill se och sedan vägrar att ändra sig. Kevorkian sade nej till många som sökte sig till honom för att de inte var lämpliga på grund av till exempel depression.
 
Troligtvis var det hans kaxiga sida som fick honom att bli så förföljd och att han till slut injicerade giftet själv i en patient (aktiv dödshjälp) gjorde att han fick tillbringa tid i fängelset för dråp. Han hjälpte minst 130 människor att avsluta livet och han har av en del kallats för "landets värsta seriemördare".
 
Jag tror även att det retade en del att han inte var så troende (om filmen stämmer på den punkten... det vet jag inte, men jag skriver om filmen och kommer därför nämna detta). I en scen säger en kvinna till honom: "Har du ingen gud?" och han svarar: "Jo, han heter Johann Sebastian Bach och till skillnad från er gud så är min inte påhittad." Just sådana grejer retar nog upp en del.
 
Jag kan verkligen rekommendera denna film.
 

Övertygande feminim?

Vad är det för en sorts formulering? Vad är "övertygande feminim" och vem/vad behöver man övertyga?
 
Klänningen som är "övertygande feminim". Den är med i min favoritklädkatalog och jag har inget emot dem eller klänningen (som ni ser har jag till och med markerat den i katalogen vilket jag gör med alla plagg som är av intresse för mig), men undrar över formuleringen.

Hittekattens dag!

Första söndagen i september firas Hittekattens dag, vilket är idag alltså.
 
Vår hittekatt Yatzy.

Hyckleri på hög (låg?) nivå?

En person säger att den ALDRIG skulle sätta något rosa på sin son just på grund av att könet är pojke. "Rosa är en flickfärg, det vet alla." Sedan säger samma person att vi som är genusmedvetna vill förbjuda och begränsa barnen. Är det någon mer som ser det uppenbara felet här? Det är verkligen väldigt hycklande att först påpeka att en FÄRG är förbjuden på grund av deras barns kön och sedan påstå att det är genusmedvetna som förbjuder. "Genushetsare förbjuder flickor att vara flickor och pojkar att vara pojkar." NEJ! Helt felaktigt! En person som vägrar se och lyssna till vad det egentligen handlar om är förblindad av något.... ilska... rädsla...
 
Vi förbjuder inte flickor att ha rosa. OCH vi förbjuder INTE pojkar att ha rosa. Vad är det som är så farligt med om pojkar eller män har på sig denna färg? För vad jag har sett så finns det faktiskt en hel del rosa skjortor, pikétröjor, t-shirts, shorts, byxor och liknande även till män. Jag har även sett en hel del män ha på sig denna färg och de blir inte förvandlade till kvinnor på grund av det.

Lektält - inte bara för barn

Katten Yatzy gillar också lektältet som Connor fick på födelsedagen.
 

RSS 2.0