Tipspromenad i Treskog 2017

Det är start mellan 11-12 så om ni inte har lång resväg så hinner ni än...hehe... Det vill säga om ni läser detta inlägg strax efter dess publicering. I år satsade jag på att göra 13 frågor OCH 13 barnfrågor. Jag såg hur mycket Connor gillade att det var frågor till honom på den tipspromenad vi gick, så det vill jag också ge andra barn. Hoppas vädret håller och att det kommer många!
 
Bild från tidigare år.

Säkerhet när man rullar

Connor har sin cykel hos sin mormor och morfar och det betyder att hjälmen befinner sig där också. Men här gäller hjälm även vid sparkcykel så istället för att krångla hit och dit med en hjälm så skaffade vi en till. Connor fick välja vilken och valet föll på Batman denna gång. En del kanske tycker att det inte är så farligt när man sparkcyklar, men barnen kan komma upp i ganska höga hastigheter då också och med de små hjulen som en sparkcykel har så räcker det med en enda sten eller ett område med grus för att det ska halka till.
 
Vårt barn är det bästa och viktigaste vi har så självklart vill vi att han har skydd på sig när han åker runt. På "min tid" var det inte jättevanligt med cykelhjälm ens bland barn, men mina föräldrar såg till att vi hade det. Det är en sådan billig försäkring som kan rädda liv. Även vi vuxna i familjen har hjälm förstås. Barnen ser, barnen härmar.
 
Numera finns det så många roliga hjälmar också. De är mindre, lättare och smidigare än när jag var barn. Hjälmen Connor valde är CE-märkt och har grönt spänne som löser ut sig själv så att barnet inte riskerar strypning.
 

Läst klart: Queen av Jeff Hudson

En bok om bandet Queen med många bilder.
 
Det är fina bilder i boken! Några nya från till exempel Nelson Mandelas 90-årskonsert i Hyde Park 2008. Det var kul att slå upp den sidan då jag och pappa var på den konserten! Det väckte minnen. Då var det Paul Rodgers som sjöng och det går inte ens att jämföra med Freddie, men att se 50% av Queen var ändå magiskt! Boken är stundtals intressant. Inte så mycket nytt för mig egentligen, men jag har läst många mycket sämre biografier om detta band. Den är lite upprepande bara...
 
Som tur är så innehåller den ett faktafel. Tur, undrar ni? Jag ska förklara. Det var dock inte ett faktafel vid bokens tryckning, men jag är glad att det numera är det. Det står nämligen att Sacha Baron Cohen skulle spela Freddie Mercury i en film om hans karriär, men det skar sig mellan honom, Brian May och Roger Taylor så det är inte aktuellt längre. Underbart! När jag hörde varför det skärt sig så blev jag ännu gladare. Har aldrig gillat Sacha Baron Cohen, så det är bra att de andra stod på sig. Det handlar ändå om DERAS arv på många vis.